Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι που ήταν, καλά τα κατάφερε...!!

Δεύτερος στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Χωρίς V-Span, Λάζο, νίκησε με άγχος και αγωνία 79-74 την αδιάφορη Νανσί στη Γαλλία. Μόλις πρώτη εκτός έδρας νίκη φέτος. Η Φενέρ του στέρησε την πρωτιά (83-76 την Καντού στην Ιταλία).

Έτσι που ήταν, καλά τα κατάφερε...
Χωρίς τον ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη, πήγε ο Ολυμπιακός στην Νανσί για να πάρει το διπλό και παράλληλα να περιμένει το... δώρο της Καντού έτσι ώστε να έρθει η πρωτιά στον όμιλο.
Το ματς δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για τους κυπελλούχους Ελλάδας, καθώς η γαλλική ομάδα μπήκε φουριόζα στο παρκέ με αποτέλεσμα να αποκτήσει μία διαφορά έξι πόντων (27-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Άντιτς που είχε σημειώσει μέχρι εκείνη την ώρα 10 πόντους, γύρισε το σκορ και πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 47-44.
Ο Ολυμπιακός αντί να κρατήσει και να αυξήσει την διαφορά που είχε κερδίσει, έδωσε το δικαίωμα στην Νανσί να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και να ελέγχει τον ρυθμό του ματς. Ο Άντιτς πάντως κρατούσε της ομάδα του στο παιχνίδι και πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, σκόραρε έξω από την γραμμή του τριπόντου για να μειώσει στους τρεις (64-61).
Τα ψέματα είχαν τελειώσει και οι «ερυθρόλευκοι» θα τα έπαιζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα για όλα με στόχο να γυρίσουν νικητές στον Πειραιά. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβγαλαν πάθος στο παρκέ, κάνοντας σερί 12-0 για να πάρουν την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (64-73) πέντε λεπτά πριν από την λήξη.
Αν και στο τέλος τα... χρειάστηκε, τελικά ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στον όμιλο με 79-74 και πέρασε στο top-16 από την δεύτερη θέση του ομίλου του, καθώς η Καντού δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός έδρας την Φενέρ. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Άντιτς που σημείωσε 20 πόντους και ακολούθησε ο Πρίντεζης, ο οποίος χάρισε πολύτιμα καλάθια, σταματώντας στους 18.

Tα δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79

Δεν υπάρχουν σχόλια: