Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στο τέλος νικάει ο... ΠΑΟΚ!!

Σε ένα συγκλονιστικό ματς -με αποκορύφωμα την ανατροπή στο τάι μπρέικ- ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο ματς που «έκλεισε» την έβδομη αγωνιστική της Volleyleague.

Στο τέλος νικάει ο... ΠΑΟΚ!
Δύο ντέρμπι -σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ- μέσα σε δύο μέρες έδωσαν Άρης και ΠΑΟΚ, με τα δύο ματς να έχουν ένα ακόμα κοινό. Στο τέλος νικάει ο ΠΑΟΚ!

Οι «κιτρινόμαυροι» αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, που παρότι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ έκανε μια δυναμική αντεπίθεση και πανηγύρισε τελικά με 3-2, σε ένα συγκλονιστικό τάι μπρέικ.

Στους πρώτους πόντους του α' σετ οι δύο ομάδες έμειναν... κοντά, όμως απ' το 15-14 ο Άρης ανέκτησε απόσταση που κράτησε μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 20-19, όμως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν το 1-0.

Ο «δικέφαλος» μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο σετ και έκανε άνετα το 1-1 με 13-25, ενώ το τρίτο σετ είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 13-16, όμως με μια αντεπίθεση διαρκείας ο Άρης έκανε το 2-1.

Πιο αποφασισμένος και πάλι ο ΠΑΟΚ έφερε την ισοφάριση με 20-25, έχοντας τα ηνία στο σκορ απ' τα μέσα του σετ, για να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ, όπου οι «ασπρόμαυροι» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με +5 (7-2), όμως απ' το 12-8 και μετά ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και με ένα σερί έξι πόντων κι δυο λάθη του Άρη στο τέλος έκανε την ανατροπή.Πηγή: sport-fm.gr

Το πιστεύει ο Μίτσελ!!

Αποφασισμένος να «χτυπήσει» το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάζεται ο Μίτσελ, όπως λέει τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού για το Παρίσι.

Το πιστεύει ο Μίτσελ
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League, σύμφωνα με όσα λέει ο Μίτσελ στους συνεργάτες του.

Ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάζεται αισιόδοξος και δεν αφήνει τους ποδοσφαιριστές του να φοβηθούν τη γαλλική ομάδα, η οποία διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στις τάξεις της, όπως τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και άλλους.

Ο 50χρονος προπονητής είναι της άποψης ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να διαχειριστείς σωστά ένα παιχνίδι και να κοιτάξεις στα μάτια τον αντίπαλό σου.

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων πριν από δύο μήνες στο «Καραϊσκάκη», οι πρωταθλητές Γαλλίας θα είναι περισσότερο ψυλλιασμένοι και για αυτό τον λόγο ο Λοράν Μπλαν αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο έξι παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, ο Μίτσελ δεν δείχνει να φοβάται και σκοπεύει να παρατάξει για ακόμη μία φορά με επιθετικές διαθέσεις τον Ολυμπιακό μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς», όπως είχε κάνει στις Βρυξέλλες και οι συγκυρίες τον βοήθησαν να φτάσει στο 3-0 επί της Άντερλεχτ και τη Λισαβόνα, όπου θα μπορούσε να φτάσει και στη νίκη και όχι στην ισοπαλία (1-1).

Ο Ισπανός προπονητής φέρεται να έχει καταλήξει στους εννιά από τους ένδεκαδα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο μεθαυριανό ματς. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ και Μήτρογλου.

Μία θέση πίσω από τον «πιστολέρο» διεκδικούν ο Ντομίνγκες και ο Σαβιόλα, ενώ στα πλάγια της μεσαίας γραμμής έχουν μοιρασμένες πιθανότητες ο Βάις με τον Χολέμπας, ο οποίος θα αγωνιστεί στα χαφ και στην άμυνα θα είναι ο Μπονγκ.

Στην περίπτωση, όμως, που ο 50χρονος τεχνικός αποφασίσει να παίξει με τρία χαφ, τότε θα πάρει φανέλα βασικού ένας εκ των Εντινγκά ή Μασάντο και να παίξουν στα πλάγια οι Κάμπελ, Βάις ή Χολέμπας μαζί με τον Φουστέρ και ο Μήτρογλου να είναι μόνος του στην επίθεση. Πηγή: sport-fm.gr

Η Λιβαδειά της... χαράς!!

Η έδρα του δίνει βαθμούς. Μπορεί εκτός έδρας να έχει… θέμα, όμως, στο «σπίτι» του ο Λεβαδειακός παίρνει νίκες. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου έφτασαν τους 14 πόντους παίρνοντας «ανάσα».

Η Λιβαδειά της... χαράς!
Μεγάλη βαθμολογική ανάσα από τον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και έφτασαν τους 14 πόντους, αφήνοντας έξι πόντους πίσω τους, την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ροτζέριο στο 14’ άνοιξε το σκορ και ο Μάντζιος στο 64’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μοιρασμένο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τον Λεβαδειακό να τελειώνει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γεωργίου με απευθείας κόκκινη στο 73’. «Πάλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος.

Το ματς:


Ανάγκη για βαθμούς είχαν και οι δύο. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, ερχόταν από μια δύσκολη εβδομάδα, με αποχή από τις προπονήσεις, με ρευστή κατάσταση στα της διοίκησης, με «μπουνιές» ανάμεσα σε Μητρόπουλο και Καμπάνταη, όμως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε πιο δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, με Κολοβό και Κουλουχέρη. Αυτό, ωστόσο δεν έγινε και στη συνέχεια το πλήρωσε.

Το κόρνερ, παραδοσιακά, είναι μια ευκαιρία για την ομάδα που αμύνεται να σκοράρει και ο Λεβαδειακός το έκανε άριστα. Έφυγε υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Κάντζι κουβάλησε τη μπάλα, ο Ορτέγκα έκανε την κίνηση, ο Μουλόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροτζέριο, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Τα πράγματα από εκεί και πέρα έγιναν πολύ απλά, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό και να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εκκίνηση ήταν ίδια με του πρώτου. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε και πάλι με φάση, με υπεροχή, με προσωρινή κατοχή της μπάλας, αλλά το γκολ ήρθε και ήταν και πάλι για τον Λεβαδειακό. Ο Μάντζιος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και έκανε πολύ πιο απλά τα πράγματα, «κόβοντας» παράλληλα, τα πόδια των παικτών του Πανιωνίου. Εκεί… εμφανίστηκε ή μάλλον, εξαφανίστηκε (από το παιχνίδι) οΓεωργίου, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα μετά από φάουλ στον Κολοβό.

Ο Παντελής έριξε ότι επιθετικό όπλο είχε στο παιχνίδι, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, όμως ο Καραγεωργίου, φρόντισε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τους όποιους διαδρόμους πήγαν να δημιουργηθούν. Αυτό το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία, οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα τέρμα και ο Λεβαδειακός, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, ενώ παράλληλα διατήρησε την παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο, στην έδρα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Κάντζι (83’ Γιάντσης), Ροτζέριο, Ορτέγκα (85’ Ιωαννίδης), Μάντζιος (90’ Βασιλείου).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Σκέμπης, Μπούστο.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος (63’ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (82’ Μαρουκάκης), Κούρντι, Μενδρινός (71’ Καμπάνταης), Κολοβός, Γιάννου.

Στον πάγκο: Ανέστης, Παντίδος, Παναγιωτούδης, Λάζνικ,.

Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Καμπούρης (Ευβοίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… ρεκόρ!!

Δε σταματά πουθενά το σερί του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 93-71 του Απόλλωνα Πατρών στο άδειο ΣΕΦ και κάνοντας το 16/16 τη φετινή χρονιά, πάνε για ρεκόρ στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ.

Και τώρα… ρεκόρ!
Να περάσει ο επόμενος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-71 του Απόλλωνα Πάτρας, έφτασαν στο «7 στα 7» στο πρωτάθλημα και, σε συνδυασμό με το «6 στα 6» στην Ευρωλίγκα, τις δυο νίκες στο Διηπειρωτικό με την Πινιέιρος και το ματς Κυπέλλου έφτασαν στους 16 αγώνες το αήττητό τους, ισοφάρισαν το ρεκόρ της περιόδου 1997-1998 και πάνε να το καταρρίψουν την ερχόμενη Πέμπτη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Παράλληλα, παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Αντίθετα, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα παραμένουν στις μεσαίες θέσεις και θα εξακολουθήσουν να παλεύουν για την έξοδο στην πρώτη οκτάδα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύτηκαν στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όμως με «ξεσπάσματα» στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο, έφτασαν στο +22.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λοτζέσκι και Μπέγκιτς με 16 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ντάνιελ με 21 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν ένα προβάδισμα, όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ στην πρώτη περίοδο,. Στο 5-2, οι «μελανόλευκοι», βέβαια, κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 4-0 και να προηγούνται με 5-6. Ο Τέιλορ έδωσε τελευταία φορά προβάδισμα με 6-8 στους Πατρινούς, όμως, στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατηρούσαν ένα +1 με +2 με επιθετική πολυφωνία και καλύτερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ο Πετγουέι έκανε 00 16-13 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1.

Στο 12’, ο Λοτζέσκι έδωσε ένα +6 στον Ολυμπιακό και ο Παπαπέτρου ένα +8, βάζοντας τις βάσεις για να ξεφύγουν σο σκορ οι «ερυθρόλευκοι». Ο Λοτζέσκι ξαναπήρε την κατάσταση στα χέρια του και έκανε το 27-20, χάρη στα καλύτερα ποσοστά στα σουτ, όμως τα περισσότερα ριμπάουντ έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες του Νίκου Βετούλα να παραμένουν μέσα στο ματς. Ο Σλούκας έκανε το 29-20, όμως ένα 5-0 των Πατρινών μείωσε στο -5 τη διαφορά. Ένα νέο σερί 4-0 των Πειραιωτών έφερε ξανά το +9 και η διαφορά κυμαινόταν πλέον στο +6 με +9 για τους γηπεδούχους. Ο Ντάνιελ έκανε το 40-36, ολοκληρώνοντας ένα σερί 4-0 για τον Απόλλωνα, όμως ένα σερί 4-0 των «ερυθρόλευκων» τους βοήθησε να ολοκληρώσουν το ημίχρονο στο +6.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται στο +6 με +9 για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάνστον την έφερε στο +11, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν πλέον και στις ασίστ, όμως στο 54-44, ένα σερί 5-0 των Πατρινών έφερε το -5 για τους «μελανόλευκους». Όμως, με πρωτεργάτη τον Σλούκα, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 9-0 και βρέθηκαν στο +13 για πρώτη φορά, με τον Σπανούλη να ολοκληρώνει το τριαντάλεπτο στο+15.

Ο Μπέγκιτς έκανε το 70-53 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως οι «μελανόλευκοι» έκαναν ένα σερί 5-0 και μείωσαν στο -12. Οι Περπέρογλου και Μπέγκιτς έφεραν το +5 και το +16 για τους «ερυθρόλευκους» που διατηρούσαν σε αυτά τα επίπεδα τη διαφορά. Ο Μπολντς μείωσε σε 82-70, όμως στο τελευταίο δίλεπτο, ένα επιμέρους σκορ 11-1 έδωσε στους «ερυθρόλευκους τη μεγάλη διαφορά, χάρη στην υπεροχή τους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλην των ριμπάουντ.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 44-38, 68-53, 93-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πετγουέι 9, Ντάνστον 6, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 8, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 13, Λοτζέσκι 16, Μπέγκιτς 16, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 6

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χιλ 7, Καπερώνης 1, Τέιλορ 13, Ντάνιελ 21, Λιανός 10, Χοτ 4, Μπολντς 15 Πηγή: sport-fm.gr

Simply the Best!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Τζόρτζ Μπεστ, αυτόν τον φοβερό ποδοσφαιριστή, να φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή πριν οκτώ χρόνια. Η καριέρα του, οι αριθμοί του και video με μαγικά! Ο Τζορτζ Μπεστ γεννήθηκε στις 22 Μαϊου 1946 και ταλαιπωρημένος από καταχρήσεις ετών δεν πρόλαβε να γίνει ούτε 60, αφού έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2005.
Το ταλέντο του Βορειοϊρλανδού ήταν μοναδικό. Ένας σπάνιος παίκτης που μπορούσε να κάνει μαγικά με την μπάλα στα πόδια του, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
Η πορεία του ξεκίνησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού άνηκε στην ομάδα νέων. Το 1963 ανέβηκε στην α΄ ομάδα για να μείνει στην Γιουνάιτεντ μέχρι το 1974, οπότε και ουσιαστικά η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Σε 361 ματς πέτυχε 137 γκολ.
Στη συνέχεια πέρασε από διάφορους συλλόγους (Φούλαμ, Χιμπέρνιαν, ακόμα και σε ομάδες των ΗΠΑ ή και του Χονγκ Κονγκ), για να σταματήσει οριστικά το 1984!
Με την εθνική είχε 37 συμμετοχές μέχρι το 1977 με 9 γκολ.
Τα προβλήματα αλκοολισμού τον ακολούθησαν για χρόνια και δεκαετίες, με τον οργανισμό του εν τέλει να καταρρέει από τις καταχρήσεις.
Πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές υποκλίθηκαν στο ταλέντο του. Και όλοι συμφωνούσαν ότι θα μπορούσε να κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλά για χρόνια, αν εξωγηπεδικά μπορούσε να συγκρατηθεί και δεν παραδινόταν καθημερινά σε …τόνους αλκοόλ. 




Πηγή: sportdog.gr

Αυτοί θα ρίξουν τον Άρη!!

Τι σημαίνει η απόρριψη της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99; Από τι κινδυνεύουν οι «κίτρινοι» και ποιοι είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον ρίξουν; Διαβάστε στον sportdog!
Τεράστιο πρόβλημα έχει πλέον ο Άρης, μετά την απόρριψη της αίτησης του για υπαγωγή στο άρθρο 99! Πρόκειται πραγματικά για την "Μαύρη Δευτέρα" του συλλόγου, αφού αν έμπαινε στο άρθρο 99 από τα περίπου 30 εκ. χρέη θα γλίτωνε τουλάχιστον το 50%.
Τα νούμερα και μόνο δείχνουν την τεράστια ευκαιρία που έχασαν οι «κίτρινοι» για να γλιτώσουν από το βραχνά των χρεών, ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και παρότι η διοίκηση ζητά από τον κόσμο ψυχραιμία, η συνέχεια της χρονιάς μπορεί να είναι καταστροφική!
Όπως γράφει η στήλη «sportdog penalty», στον Άρη δεν βιάζονται και δεν απελπίζονται. Αντίθετα, περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση για να καταθέσουν αίτηση αναστολής, ώστε να συνεχίσει να ισχύει η προσωρινή διαταγή μη πληρωμής των χρεών.
Και αυτό γιατί αν ο Άρης δεν προστατεύεται από τους πιστωτές του, σε μήνα μήνα το πολύ θα σκάσουν οι υποθέσεις των Τόχα – Γκαρσία, με τους οποίους δεν έχουν έρθει σε διακανονισμό! Γιατί μπορεί οι Θεσσαλονικείς να χρωστάνε σε περίπου 100 (!!) ποδοσφαιριστές, ωστόσο οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτών των δύο.
Και αυτό γιατί αν γίνουν απαιτητά από τους Τόχα και Γκαρσια τα ποσά που τους χρωστάνε, ο Άρης θα πρέπει να πληρώσει και αφού δεν έχει, θα υποστεί τις κυρώσεις! Τι προβλέπουν αυτές μέχρι να διακανονιστούν; Μη ορισμό αγώνων του Άρη στο πρωτάθλημα και αφαίρεση 3 βαθμών για κάθε ματς!
Αν συμβεί αυτό, τότε οι «κίτρινοι» θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή...
Πηγή: sportdog.gr

Ο Ηρακλής… δεν πεθαίνει!! (video)

Χαρακτήρα ανάλογο της βαριάς φανέλας που κουβαλάει έδειξε επιτέλους ο Ηρακλής. Παρά τις κάθε είδους δυσκολίες, ο «Γηραιός» λύγισε 1-0 την πρωτοπόρο Κέρκυρα κι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι των πλέι-οφ.

Ο Ηρακλής… δεν πεθαίνει! (video)
Διοικητικά παλεύει να επιβιώσει. Αγωνιστικά (μετά και την ήττα στον Τύρναβο) δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Ο Ηρακλής όμως… δεν πεθαίνει!

Φιλοξενώντας την πρωτοπόρο Κέρκυρα, ο «Γηραιός» εκμεταλλεύτηκε ξανά τη δύναμη του «Καυτανζογλείου» και σημειώνοντας την τρίτη νίκη του εκεί (1-0), απομακρύνθηκε απ’ τις τελευταίες θέσεις.

Το φοβερό σουτ του Γιάρολιμ στο 16’ έδωσε προβάδισμα στους παίκτες του Όγιος και τους επέτρεψε να ελέγξουν το παιχνίδι στο μεγαλύτερό του διάστημα. Παρά την πίεση, δε, που προσπάθησε ν’ ασκήσει η Κέρκυρα -και είχε ως αποτέλεσμα ένα δοκάρι του Γυφτοκώστα- είχαν κι οι ίδιοι ευκαιρίες ως το τέλος (με τους Λίμα και Πουρτουλίδη).

Όπως και να ‘χει, σημασία για τον Ηρακλή είχε ότι διατήρησε ως το τέλος το υπέρ του σκορ και αναγκάζοντας τους «Φαίακες» στη δεύτερη μόλις ήττα τους φέτος, πλησίασε κάπως τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα 1-1
(52’ Μαρτίνεθ - 59’ Τσίγκας)

Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός 0-0

Φωκικός-Επισκοπή 2-1
(14’ Θέος, 90’+4’ Ομάρ - 30’ Γκονζάλες)

Χανιά-Αχαρναϊκός 2-1
(70’ πεν. Πάγκαλος, 90’+1’ Λουκίνας - 59’ Νεόφυτος)

Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων 2-1
(6’ Γκαλάν, 45’+1’ Καραλής - 37’ Μεντί)

Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(12’ Γκούρμα)

Βόρειος όμιλος

Καβάλα-Δόξα Δράμας 0-0

Ζάκυνθος-Τύρναβος 3-0
(10’ πεν. Οικονόμου, 27’ Ότα, 38’ Κυριακίδης)

Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 0-0

Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0
(49’ Κουρλίνοφ, 55’ Κιβρακίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
(13’ Ρόβας - 42’ Στεργίδης)

Δευτέρα, 25/11

Βατανιακός-Πιερικός 1-2
(54’ Κοτσιόπουλος - 5’, 41’ Μανίκας)

Ηρακλής-Κέρκυρα 1-0
(16’ Γιάρολιμ)

Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Νότιος όμιλος

Αχαρναϊκός-Φωκικός
Παναχαϊκή-Επισκοπή
Βύζας Μεγάρων-Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου-Φωστήρας
Γλυφάδα-Καλλιθέα
Πανηλειακός-Παναιγιάλειος
Αστέρας Μαγούλας-Ηρακλής Ψαχνών

Βόρειος όμιλος:

Τύρναβος-Καβάλα
Εθνικός Γαζώρου-Δόξα Δράμας
Κέρκυρα-Ζάκυνθος
Πιερικός-Νίκη Βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βατανιακός
Αιγινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας Πηγή: sport-fm.gr

«Υπομονή για ονόματα και διευθύνσεις»

Την τοποθέτησή της για την απόρριψη της υπαγωγής του Άρη στο Άρθρο 99 εξέφρασε η ΠΑΕ, προαναγγέλλοντας … ανακοινώσεις για πρόσωπα που θέλουν να επωφεληθούν απ’ αυτή την κατάσταση.

«Υπομονή για ονόματα και διευθύνσεις»
Ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην απόρριψη της αίτησης υπαγωγής του Άρη στον πτωχευτικό κώδικα εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προσωρινό εμπόδιο στην προσπάθεια που γίνεται.

Μάλιστα, φωτογραφίζει πρόσωπα που θέλουν να επωφεληθούν απ’ αυτή την κατάσταση, τονίζοντας πως σύντομα θα… μιλήσουν με ονόματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί προσωρινό ανάχωμα στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Η εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την προάσπιση των συμφερόντων της όλα τα ένδικα μέσα ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου κρίνοντας ότι τα ουσιαστικά επιχειρήματά της, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη προσπάθεια σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δημιουργούν την ακλόνητη πεποίθηση περί τελεσίδικης ευόδωσης της προσπάθειάς μας.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα είναι ανηφορικός, τη στιγμή που αποτελεί την πρώτη ποδοσφαιρική αθλητική ανώνυμη εταιρία που επιδιώκει την εξυγίανσή της μέσω της ικανοποίησης των απαιτήσεων των πιστωτών της και όχι μέσω άλλων διαδικασιών που δεν συνάδουν με την ιστορία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών μας έχει ήδη συμβληθεί και ρυθμίσει την απαίτησή της ανεξαρτήτως από την επικύρωση της συμφωνίας από το Δικαστήριο. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα εξακολουθήσουν να τηρούνται στο ακέραιο, χωρίς να διακόπτεται η διαρκής προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να συμβληθεί με το σύνολο των πιστωτών της, ώστε αφενός να ικανοποιηθεί το σύνολο αυτών μέσω συναινετικής διαδικασίας και αφετέρου να επιτευχθεί η ουσιαστική εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Καλούμε τον κόσμο του ΑΡΗ να μην επηρεάζεται από τις αναλήθειες που έχουν αφετηρία εκείνους που ευθύνονται σε μέγιστο βαθμό για τη δημιουργία της σημερινής κατάστασης. Είναι οι ίδιοι που από το καλοκαίρι επενδύουν στην απαξίωση της ομάδας και στη δημιουργία τεχνιτής κρίσης, προκειμένου να βρουν «κερκόπορτα» για να επανέλθουν στα κοινά.

Η εξίσωση, αποσταθεροποίηση της ομάδας +ήττες= αλλαγή διοίκησης είναι γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν και γνωρίζουμε τόσο τους εμπνευστές της όσο και τους οπαδούς της.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από επενδυτή και επ’ αυτού θα τοποθετηθούμε συντόμως. Όλα τα άλλα μοντέλα, τα οποία τα δημιούργησαν λαοπλάνοι παράγοντες, προκειμένου να ποδηγετήσουν του ΑΡΗ είναι θνησιγενή. Για τα ονόματα και τις διευθύνσεις λίγη υπομονή
»

Χωρίς Βίτορ, Λόρενς και… Χακόμπο!

Οι Μιγκέλ Βίτορ και Λίαμ Λόρενς δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς της Πέμπτης με τη Σαχτέρ. Προπονήθηκε με την ομάδα, αλλά μένει στη Θεσσαλονίκη ο Λόπεθ.

Χωρίς Βίτορ, Λόρενς και… Χακόμπο
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καιρό να πανηγυρίσει τη νίκη επί του Άρη. Ήδη το βλέμμα στράφηκε στον αγώνα με τη Σαχτέρ, που θα γίνει την Πέμπτη στο Καζακστάν (17:00) και με ισοπαλία ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφαλίζει μαθηματικά την πρόκριση στους «32».

Ο Χουμπ Στέφενς υποχρεώθηκε να αφήσει εκτός αποστολής τους Μιγκέλ Βίτορ, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, και τον Λίαμ Λόρενς που παρουσίασε ενοχλήσεις στη γάμπα. Επίσης αποκλείστηκε ο εκτός πλάνων Ινίγο Λόπεθ με πρόβλημα στον λαγονοψοΐτη, όπως και ο Χακόμπο Σανθ, που πάντως προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα μετά τη λήξη της τιμωρίας του. Στην αποστολή επέστρεψε ο Σωτήρη Νίνης μετά την απουσία του από αυτή κόντρα στον Άρη.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι: Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.

Η αποστολή θα προπονηθεί το πρωί της Τρίτης στην Τούμπα και θα πετάξει στις 13:30 για την Αστάνα με πτήση τσάρτερ. Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Έκανε πλάκα η Ατλέτικο!! (videos)

Την εντυπωσιακότερη νίκη της 36ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος πέτυχε η Ατλέτικο Παραναένσε, που συνέτριψε με 6-1 τη Ναούτικο.
«Κατηφόρισε» το «Arena Joinville», με τους γηπεδούχους να μετατρέπουν το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο. Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Ζεζίνιο και ακολούθησαν τα γκολ των Πάουλο Μπαΐερ στο 28’, του Φελίπε στο 52’, του Έντερσον με πέναλτι στο 59’, ξανά του Φελίπε στο 62’ και του Κλέμπερσον στο 71’. Ο Τιάγκο Ρεάλ σκόραρε στο 46’, για τους φιλοξενούμενους. Άφησε βαθμούς στο «Moises Lucarelli» η Γκρέμιο, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Πόντε Πρέτα (15’ Αντάιλτον / 54’ Εδουάρδο Βάργκας), το ίδιο και η Μποταφόγκο, 1-1 με τη Σάο Πάολο στο «Morumbi» (3’ Αλοΐσιο / 27’ Ελίας).
«Λευκή» ισοπαλία είχαμε για Ιντερνασιονάλ και Κοριτίμπα, ενώ ένα γκολ ήταν αρκετό στις άλλες τρεις αναμετρήσεις, για να κριθεί ο νικητής. Η Φλαμένγκο επικράτησε της Κορίνθιανς με σκόρερ τον Παουλίνιο στο 18’, η Σάντος κέρδισε τη Φλουμινένσε με τον Τιάγκο να βρίσκει δίχτυα στο 64’ και ο Φερναντάο χάρισε το «τρίποντο» στην Μπαΐα, απέναντι στην Πορτουγκέζα, στο 44’.










Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Έχασε την ευκαιρία η Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)

Η Νιούελς Ολντ Μπόις δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημα» της Σαν Λορέντζο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της αργεντίνικης Inicial.
Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αργεντινής «κόλλησε» στην ισοπαλία με την Ατλέτικο Ραφαέλα, το ίδιο όμως έκαναν και οι «λεπροί» και μάλιστα εντός έδρας, καθώς ήρθαν 1-1 με την Άρσεναλ Σαραντί (35’ Μάρκος Κάσερες / 50’ Μαριάνο Ετσεβέρια). Τουλάχιστον, δεν έχασαν τη θέση τους από τη Λανούς, η οποία επίσης πήρε ένα βαθμό, μετά το 0-0 με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στο «Estadio Ciudad De Lanus». Ακόμα χειρότερα εξελίχθηκε η κατάσταση για την Μπόκα Τζούνιορς, που ηττήθηκε με 2-0 στο «Alberto J. Armando» από την Ολ Μπόις χάρη σε τέρματα των Ρομπέρτο Μπατιόν στο 47’ και Μάουρος Μάτος στο 54’ με πέναλτι, ενώ η Ρασίνγκ Κλουμπ ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Ρίβερ Πλέιτ στο «Estadio Juan Domingo Peron», με τον Μπρούνο Ζουτσουλίνο στο 14’.








Πηγή: onsports.gr

Επιτυχημένο το «νυστέρι» για Τριανταφυλλάκο!!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, έπειτα από το κάταγμα κνήμης που υπέστη στο ντέρμπι του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Επιτυχημένο το «νυστέρι» για Τριανταφυλλάκο
Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Ο 22χρονος μέσος του Άρη, που υπέστη κάταγμα κνήμης στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια του ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, χειρουργήθηκε επιτυχημένα από τον γιατρό των κίτρινων, Βαγγέλη Πανταζή.

Ο άτυχος παίκτης των «κίτρινων» αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα περισσότερο των τριών μηνών και δύσκολα θα είναι έτοιμος για να προλάβει παιχνίδι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Προβλέπεται... τιμωρία για τον Χακόμπο!

Μπορεί το επεισόδιο με τον Σανθ Χακόμπο να θεωρείται λήξαν στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Ισπανός αναμένεται να τιμωρηθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Προβλέπεται... τιμωρία για τον Χακόμπο
Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το επεισόδιο με τον Σανθ Χακόμπο στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας επέστρεψε τη Δευτέρα στις υποχρεώσεις της υπόλοιπης ομάδας έπειτα από το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Χακόμπο μετά το τέλος του προγράμματος της Δευτέρας απολογήθηκε στο στρατηγικό συμβούλιο της ΠΑΕ δείχνοντας απόλυτα μετανιωμένος για το επεισόδιο. Πάντως η τιμωρία του Ισπανού γκολκίπερ δεν αναμένεται να περιοριστεί μόνο στον αποκλεισμό του από την αποστολή για το παιχνίδι απέναντι στη Σαχτέρ, καθώς αναμένεται να του επιβληθεί ποινή βάση του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη από την ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Τελεσίγραφο Ηλιάδη σε Μιλίνκοβιτς!!

«Νίκες εδώ και τώρα» ζήτησε ο Δημήτρης Ηλιάδης από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας. Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης για τον τεχνικό του Άρη.

Τελεσίγραφο Ηλιάδη σε Μιλίνκοβιτς!
Σαφές μήνυμα ενόψει των προσεχών αναμετρήσεων του Άρη έστειλε ο Δημήτρης Ηλιάδης στον Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ο πρόεδρος των «κίτρινων» εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Σέρβο τεχνικό, τονίζοντάς του την επιτακτική ανάγκη για την επιστροφή της ομάδας στον δρόμο των νικών.

Από τη μεριά του ο Μιλίνκοβιτς, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων αλλά και στον καθοριστικό αγώνα απέναντι στον Πανθρακικό την επόμενη αγωνιστική. Πηγή: sport-fm.gr

Ηλιάδης: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στο νομικό τμήμα του Άρη εξέφρασε ο Δημήτρης Ηλιάδης, τονίζοντας πως «Δεν χρειάζεται πανικός» . Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ηλιάδης: «Δεν χρειάζεται πανικός»
Σίγουρος για την σωστή διαχείριση του προβλήματος που έχει προκύψει στον Άρη, μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο Άρθρο 99 εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στη Novasports:

«Το θέμα είναι διαχειρίσιμο. Δεν χρειάζεται πανικός. Κινούμαστε σύμφωνα με τη νομική οδό, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ»

Σε λίγη ώρα (17.00) αναμένεται να γίνει σύσκεψη των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ με τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση. Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» για το άρθρο 99 στον Άρη!!

Απόφαση-σοκ για τον Άρη. Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και πλέον ο σύλλογος αποκτά τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας.

«Πόρτα» για το άρθρο 99 στον Άρη!
Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να βάλει θηλιά στο λαιμό των «κίτρινων», που είχαν στηρίξει τη βιωσιμότητα του συλλόγου στην υπαγωγή στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, ο οποίος θα περιόριζε τα χρέη και θα επέτρεπε την αποπληρωμή όσων απέμεναν σε βάθος χρόνου.

Η διοίκηση της ΠΑΕ εδώ και μήνες είχε προχωρήσει σε επαφές και συμφωνίες με διάφορους πιστωτές (ανάμεσα στους οποίους το Δημόσιο και το ΙΚΑ), προκειμένου να αποκτήσει συμμάχους στην προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99. Φαίνεται, ωστόσο, πως αυτό δεν αρκούσε και πλέον ο Άρης αποκτά τεράστιο πρόβλημα.

Οι άνθρωποι του Άρη περιμένουν το σκεπτικό της απόρριψης της αίτησης υπαγωγής και ακολούθως θα πράξουν. Σε πρώτη φάση αναμένεται να προχωρήσουν σε κατάθεση αίτησης αναστολής της απόφασης με στόχο την διατήρηση της προσωρινής διαταγής. Αν δεν βρεθεί λύση, ο Άρης κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλών, ενώ η ΠΑΕ οδεύει προς διάλυση και υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, με τους πιστωτές να χάνουν τα χρήματά τους.

Σημειώνεται πως αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 έχει καταθέσει και η ΚΑΕ Άρης.Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Τσάβεζ!!

Σε μαγνητική θα υποβληθεί σήμερα ο Τσάβες, καθώς αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κυκλοφορούν αύριο τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

Αναμονή για  Τσάβεζ
Αγωνία για το μέγεθος της ζημιάς που έχει ο Κριστιάν Τσάβεζ από τον τραυματισμό που αποκόμισε στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο κατά τη διάρκεια του χθεσινού(24/11) ματς, υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 26χρονος μέσος έγινε αλλαγή στο 25ο λεπτό του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική στο Ιπποκράτειο Διαγνωστικό Κέντρο Αθηνών.

Όπως γίνεται κατανοητό δεν προπονήθηκε σήμερα, ενώ ο Μιχαήλ ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους «πράσινους» έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής

Αύριο θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το παιχνίδι της επόμενης Δευτέρας(2/12, 19:30) με τον ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική της Superleague και θα κοστίζουν 10 και 15 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές:

Θύρες 9 & 10: 10 ευρώ

Θύρες 3,4,6 & 7: 15 ευρώ

Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων που μπορούν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ να εξυπηρετούνται είναι τα εξής:

(Πανηπειρωτικό): Τηλ. επικοινωνίας (2651070340)

Τρίτη 26.11.2013: 09:00 έως 17:00

Τετάρτη 27.11.2013: 09:00 έως 19:00

Πέμπτη 28.11.2013: 09:00 έως 19:00

Παρασκευή 29.11.2013: 09:00 έως 19:00

Σάββατο 30.11.2013: 10:00 έως 14:00

Κυριακή 01.12.2013: 10:00 έως 14:00

Blue Vayeros (Φ. Τζαβέλλα 17): Απογευματινές ώρες μετά τις 18:00, τηλέφωνο επικοινωνίας 2651078103.

Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες, Ημέρα Αγώνα (2.12): Από τις 11:00 π.μ. μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης με την Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

* Επιπλέον η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 υπενθυμίζει ότι για την αγορά ενός και μόνο εισιτηρίου ΑΥΣΤΗΡΑ, θα πρέπει να γίνεται επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Προκαλεί θυμηδία και απαξίωση»

Την έντονη δυσαρέσκειά της για το πρωτοσέλιδο εφημερίδας εκφράζει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα καλώντας μάλιστα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να το καταδικάσει.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Προκαλεί θυμηδία και απαξίωση»
Θυμηδία στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα και απαξίωση στους υπόλοιπους «υγιείς» φιλάθλους αναφέρει διοίκηση της ΠΑΕ πως προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, που αφορά το χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα οι Ηπειρώτες καλούν την πράσινη ΠΑΕ να καταδικάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το απαράδεκτο σημερινό πρωτοσέλιδο της Πράσινης, όπου με λεξιλόγιο, που προφανώς εκφράζει και χαρακτηρίζει την αισθητική του συγκεκριμένου εντύπου, επιχειρεί να δημιουργήσεις αρνητικές εντυπώσεις για την ομάδα μας, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, δηλώνει τα εξής:

Η Πράσινη, μάλλον, παρασυρόμενη από την αγωνία της στο να μπορέσει να διαθέσει, σε δύσκολους για τα έντυπα μέσα εμπορικούς καιρούς, όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα, στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, θεώρησε ότι με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, θα προκαλούσε ερεθίσματα ώστε να «τρέξουν» όλοι να την προμηθευτούν.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πέτυχε στους μεν οπαδούς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την θυμηδία, στους δε υπόλοιπους φιλάθλους την απαξίωση, εφόσον κανείς υγιής φίλαθλος δεν είναι δυνατόν να υιοθετεί αυτού του είδους δημοσιεύματα, των οποίων το λεξιλόγιο προέρχεται από «άλλους χώρους» που δεν έχουν καμία σχέση με τα αθλητικά ιδεώδη.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, καλεί τους φιλάθλους της να αγνοήσουν τους χαρακτηρισμούς του συγκεκριμένου εντύπου, που σίγουρα δεν εκφράζει το σύνολο των υγιών οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, καλώντας συγχρόνως και την διοίκησή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, να καταδικάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ, δείχνοντας και αυτή, στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, πως δεν έχει ανάγκη από την στήριξη εντύπων αυτής της λογικής, που μόνο πολεμική και αναχρονιστική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Επειδή στις προθέσεις μας δεν είναι η επιδείνωση της όποιας αντιπαράθεσης, προς το παρόν περιοριζόμαστε στις παραπάνω επισημάνσεις
».

Λήξαν το θέμα Χακόμπο, αλλά...!

Ο Χακόμπο Σανθ ενημερώθηκε πως το θέμα της τιμωρίας του θεωρείται λήξαν και προπονήθηκε κανονικά με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα. Πάντως ο Ισπανός γκολκίπερ δεν μπήκε στην αποστολή για το ματς με τη Σαχτέρ.

Λήξαν το θέμα Χακόμπο, αλλά...
Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ και ο Ζήσης Βρύζας ενημέρωσαν τη Δευτέρα τον Χακόμπο Σανθ πως το θέμα της τιμωρίας του θεωρείται λήξαν δίνοντάς του την άδεια να προπονηθεί με την ομάδα, όπως και έγινε.

Ο Ισπανός γκολκίπερ είχε τιμωρηθεί μετά από επεισόδιο που είχε με το γυμναστή της ομάδας σε… αποκλεισμό από τις προπονήσεις για τρεις μέρες μετά από απόφαση του Χουμπ Στέφενς. Τη Δευτέρα και μετά τα όσα του είπαν από τη διοίκηση, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ολλανδού τεχνικού, ωστόσο ο τελευταίος δεν τον πήρε στην αποστολή για το ματς της Πέμπτης με τη Σαχτέρ στο Καζακστάν για το Europa League, προτιμώντας τον Γλύκο και το νεαρό Γιακουμή.

Μένει να φανεί αν ο Χακόμπο θα εξακολουθεί να υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία, γιατί επί της παρούσης δεν τίθεται θέμα αποδέσμευσής του.Πηγή: sport-fm.gr

Βαρδινογιάννης: «Είχαμε συμφωνήσει με Χάτζι…»

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επιβεβαίωσε στο ρουμανικό Τύπο πως ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί μία ανάσα από την απόκτηση του Γκεόργκε Χάτζι πριν από 24 χρόνια.

Βαρδινογιάννης: «Είχαμε συμφωνήσει με Χάτζι…»
Έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου λίγο είχε λείψει να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ιστορία με την παρ’ ολίγον μεταγραφή του Γκεόργκε Χάτζι στον Παναθηναϊκό στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, αφεντικό του «τριφυλλιού» τότε, την επιβεβαίωσε μιλώντας στον ρουμανικό Τύπο.

«Γνώριζα την αξία του Χάτζι από τον Βαλεντίν Τσαουσέσκου και με είχαν συμβουλέψει να τον αποκτήσουμε. Το σχέδιό μας ήταν να τον αφήσουμε 1-2 χρόνια στη Στεάουα για να εξελιχθεί και μετά να τον φέρουμε στον Παναθηναϊκό. Προσπαθήσαμε, μάλιστα, να του εξασφαλίσουμε ελληνική υπηκοότητα λόγω και της καταγωγής του. Είχαμε κάνει μία πολύ καλή οικονομική πρόταση. Τα έγγραφα για τη μεταγραφή ήταν έτοιμα το 1988, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θέλαμε. Μετά ήρθε η επανάσταση στη Ρουμανία και ο Χάτζι επέλεξε να υπογράψει στη Ρεάλ», ανέφερε ο «καπετάνιος». Πηγή: sport-fm.gr

«Εξελίξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας…»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να «μπει» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είπε ο ίδιος σε επικοινωνία με τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Εξελίξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας…»
Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να «μπει» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα γίνει σίριαλ. Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μαζί του προανήγγειλε νεότερα για την υπόθεση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην εβδομάδα και πιθανότατα την Παρασκευή θα γίνει το ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, στον οποίο θα εκφράσει κι επίσημα την πρόθεσή του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Στα σχέδιά του φέρεται να είναι να βάλει 120 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας μαζί με τους «συμπαίκτες» του, που είναι από την αγορά της Κίνας (κάποιες φήμες μιλούν για το ναυτιλιακό «κολοσσό» Cosco κι άλλες για άλλες δύο μεγάλες κινεζικές εταιρείες).

Θα ακολουθήσει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ (το άνοιγμα της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ) και αν όλα πάνε καλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα αρχή στον ΠΑΟΚ!

Ως ευκαιρία για νέο ξεκίνημα αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Άρη (3-1). Ικανοποίηση από την αντίδραση της ομάδας και την άνοδο όσων ήταν ντεφορμέ. Στροφή σε Σαχτέρ, αποφάσεις για Χακόμπο.

Νέα αρχή στον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε. Μπορεί η νίκη επί του Άρη να αποτελούσε υποχρέωση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε μπορεί να αποτελέσει απαρχή για να έρθουν καλύτερες μέρες, όπως εκτιμούν οι άνθρωποι της ομάδας. Στο «Δικέφαλο του Βορρά» δεν κρατούν τόσο τους τρεις βαθμούς, όσο τον τρόπο που αυτοί εξασφαλίστηκαν, δηλαδή με ανατροπή του σκορ όταν το παιχνίδι φάνηκε να «στραβώνει» και με πρωταγωνιστές παίκτες που φάνηκε πως… συνετίστηκαν μένοντας στον πάγκο. Πιο τρανό παράδειγμα ο Στοχ, που μετά από περίπου ένα δίμηνο κακών εμφανίσεων, θύμισε τον ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ θετικό σημάδι ήταν και η επιστροφή του Αθανασιάδη στα γκολ μετά από 50 μέρες αφλογιστίας.

Στροφή σε Σαχτέρ

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο ματς με τη Σαχτέρ Καραγκαντί για το Europa League, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις 17:00 (λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Καζακστάν). Ο ΠΑΟΚ αρκείται και σε ισοπαλία για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στους «32» και να παίξει για την πρωτιά στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άλκμααρ. Ο Χουμπ Στέφενς αναμένεται και πάλι να κάνει κάποιες αλλαγές, για να φρεσκάρει την ομάδα του μετά το ντέρμπι κι εν όψει του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες τη Δευτέρα.

Ημέρα κρίσης για Χακόμπο

Σήμερα αναμένεται η απολογία του Χακόμπο στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το πειθαρχικό του παράπτωμα. Με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα υποστηρίξει ο Ισπανός γκολκίπερ, καθώς τονίζει πως τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν προς τα έξω. Πάντως πολλοί υποστηρίζουν πως ο Χακόμπο πρέπει να θεωρείται τελειωμένος για την ομάδα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί πρόβλημα. Η διοίκηση μετά την απολογία του παίκτη θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για το μέλλον του.
Πηγή: sport-fm.gr

Λάθη σε Κομοτηνή και Λεωφόρο!!

Τη διαιτησία που είχαμε στην 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Είχαμε καλές διαιτησίες, όμως υπήρχε και μία κακή».

Λάθη σε Κομοτηνή και Λεωφόρο
Καλό Σαββατοκύριακο είχαμε σε γενικές γραμμές όσον αφορά την δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είχαμε καλές διαιτησίες, όμως υπήρχε και μία κακή στο Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από όσα είδαμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τον Γιώργο Θαναηλάκη

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο.Φ.Η.0-1
Διαιτητές: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Δήμος Αναστόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Είχαμε καλή διαιτησία, παρότι είχε δύο-τρεις δύσκολες φάσεις. Ο Δημητρόπουλος ανταπεξήλθε. Πρέπει να δώσουμε αριστείο… κατάδυσης στον Κουτσιανικούλη για τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να πάρει το πέναλτι και ευτυχώς δεν τσίμπησαν οι διαιτητές».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 1-0
Διαιτητές: Μάριος Λαμπρόπουλος, Ηλίας Αλεξέας, Παναγιώτης Σταθόπουλος
4ος Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

«Έκανε μία πάρα πολύ καλή διαιτησία, όπως και οι βοηθοί του. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4
Διαιτητές: Χρήστος Μήτσιος, Αθανάσιος Θανασακούδης, Γεώργιος Πασχάλης
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

«Στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών. Στο δεύτερο ήταν καλύτερος. Ο Πασχάλης πρέπει να πάει σε σεμινάριο για να μάθει πώς πρέπει να στέκεται στη γραμμή της άμυνας, αφού έβγαλε οφισάιντ παίκτες του Ολυμπιακού και του Πανθρακικού, ενώ δεν ήταν»

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1
Διαιτητές: Γεώργιος Λιαχούδης, Λάζαρος Δημητριάδης, Κυριάκος Μερκενίδης
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

«Βλέπουμε καλή μπάλα με τον Λιαχούδη. Δείχνει να είναι οφσάιντ το γκολ του Μπεργκ. Επίσης, σε μία άλλη φάση μπορούσε να δώσει πέναλτι, αφού ο Τζημόπουλος σπρώχνει τον Μπεργκ. Σε γενικές γραμμές είχε καλή απόδοση. Ο Λιαχούδης έχει παίξει ποδόσφαιρο και έχει το δικό του στιλ».

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Χρυσούλα Κουρομπύλια, Γεώργιος Σταυρουλάκης
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Τον λέγαμε γκαντέμη, έκανε… μάγια και πλέον δεν του τυχαίνουν δύσκολες φάσεις. Έκανε καλή διαιτησία και είχαμε ένα καλό ματς».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Χρήστος Μπαλτάς, Πολυχρόνης Κωσταράς
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

«Ήταν εξαιρετική η διαιτησία του. Έτρεξε πολύ, παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από τη βροχή. Ήταν αλάνθαστοι εκείνος και οι βοηθοί του».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1
Διαιτητές: Στέφανος Μαντάκης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

«Ήταν η μοναδική κακή διαιτησία. Είχαμε δύο πέναλτι και δύο κόκκινες, αφού οι παίκτες πήγαν σε μαρκαρίσματα με τις τάπες και δεν τους έδωσε τίποτα. Ευτυχώς, κέρδισε ο Αστέρας και οι τέσσερις φάσεις ήταν εναντίον του και θα είχαμε πολλά προβλήματα σε διαφορετικό αποτέλεσμα».

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ 3-1
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

«Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, με πρωταγωνιστή τον Διούδη. Στο 1-0 έγινε ένα πέναλτι, χτυπάει στο χέρι του παίκτη του Άρη, ξαφνιάζεται και έπρεπε να δώσει πέναλτι. Διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως ο Σιδηρόπουλος έκρινε πως χτύπησε στο κεφάλι η μπάλα».

Έχουν «τσεκάρει» Αυλωνίτη!!

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει στον Ολυμπιακό ο Μεντζανί, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Αυλωνίτη του Πανιωνίου για την αντικατάστασή του.

Έχουν «τσεκάρει» Αυλωνίτη
Πρόωρα είναι πιθανό να τελειώσει ο δανεισμός του Καρλ Μετζανί στον Ολυμπιακό.

Ο Αλγερινός στόπερ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού, κάτι που όπως έχει φανεί σε δηλώσεις του τον έχει ενοχλήσει, και δεν αποκλείεται να επιστρέψει τον Γενάρη στη Μονακό.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν ήδη καταλήξει στον αντικαταστάτη του διεθνούς αμυντικού.

Σύμφωνα με την SportDay, αυτός είναι ο Τάσος Αυλωνίτης, τον οποίο έχουν παρακολουθήσει οι «ερυθρόλευκοι» και έχουν σχηματίσει καλή άποψη για την αξία του.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές από τον Πανιώνιο, με τους Μανιάτη, Σάμαρη και Σιόβα να έχουν καταφέρει να κερδίσουν φανέλα βασικού στην ομάδα.

Επίσης, το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξε συμφωνία για τον Κολοβό, ο οποίος συνεχίζει ως δανεικός στους Νεοσμυρνιώτες.

Όσον αφορά τώρα τον Αυλωνίτη, το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και εκείνη για την απόκτησή του, με τις πληροφορίες να θέλουν τις δύο πλευρές να είναι κοντά, όμως δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί όπως στην περίπτωση του Κολοβού και να καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του.

Τη φετινή σεζόν ο 23χρονος στόπερ έχει παίξει σε δέκα αγώνες της Σούπερ Λίγκας και έναν για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ την περσινή σεζόν είχε 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και έχει παραστάσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε σημαντικά ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «χώνει» και τον γιγαντώνει!!

Να επενδύσει 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών μαζί με τους «συμπαίκτες» του από την Κίνα φέρεται αποφασισμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκειμένου να γιγαντώσει τον Παναθηναϊκό.

Τα «χώνει» και τον γιγαντώνει
Σε νέα εποχή βαδίζει ολοταχώς ο Παναθηναϊκός. Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ είναι ειλημμένη, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που φέρεται αποφασισμένος να το πράξει. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ετοιμάζεται να ρίξει στην ομάδα 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών έχοντας την υποστήριξη «συμπαικτών» από την Κίνα.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει στενή συνεργασία με κινεζικές εταιρείες μέσω της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ και πληροφορίες αναφέρουν πως δύο εταιρείες από την ασιατική χώρα έχουν ήδη συμφωνήσει να επενδύσουν μαζί του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει περίπου το 30-40% των χρημάτων και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν οι Κινέζοι «συμπαίκτες» του. Κάποιες φήμες αναφέρουν πως μία εταιρεία που συμμετέχει στο εγχείρημα είναι ο ναυτιλιακός «κολοσσός» Cosco, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρξουν μέχρι τις γιορτές. Επίκειται τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας) συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει δηλώσει σαφώς πως η πόρτα του είναι ανοικτή. Παράλληλα θα γίνει και οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ από τους ανθρώπους του ενδιαφερόμενου επενδυτή (η πλευρά Γιαννακόπουλου γνωρίζει πως υπάρχει «άνοιγμα» άνω των 25 εκατ. ευρώ), ενώ πιθανότατα θα γίνει και ραντεβού με τους οργανωμένους, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει μεγάλα σχέδια για τον Παναθηναϊκό. Αυτά περιλαμβάνουν πέρα από την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικές μεταγραφές και τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου (χωρίς όμως να εγκαταλειφθεί μέχρι να υπάρξει κάτι χειροπιαστό η Λεωφόρος), την αναβάθμιση του νέου προπονητικού κέντρου στο Κορωπί, την ισχυροποίηση του Παναθηναϊκού στα θεσμικά όργανα, τη στελέχωση της ΠΑΕ με ικανούς συνεργάτες και την ανάπτυξη του μάρκετινγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Χολέμπας: «Μπορούμε ακόμα και νίκη»


Το σύνθημα για το καλύτερο δυνατό, ακόμα και για την μεγάλη έκπληξη, έδωσε ο Χοσέ Χολέμπας σε τηλεοπτική συνέντευξη του

Χολέμπας: «Μπορούμε ακόμα και νίκη»
Μιλώντας στην κάμερα της ΝOVA, o διεθνής άσος των «ερυθρολεύκων» μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την ΠΣΖ στο Παρίσι, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως μπορεί να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ τόνισε πως αυτή που διανύει, είναι η κορυφαία σεζόν της καριέρας του.

Για το ματς της Τετάρτης ο Χολέμπας υποστήριξε: «Στο Champions League θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για όλες τις ομάδες. Όλα μπορούν να γίνουν. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Εμείς εάν παίξουμε ψυχωμένοι και συγκεντρωμένοι, παρότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά και στην Παρί έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Είναι ικανοί να... μαγειρέψουν μόνο με νερό.Εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να ξέρουμε το τι θέλουμε να κάνουμε. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε ακόμα και να νικήσουμε», ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μήτρογλου: «Πιστεύω πως μπορούμε να σκοράρουμε το Παρίσι. Με τον Μήτρογλου έχουμε καλές πιθανότητες γιατί κρατάει την μπάλα και έτσι εμείς μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Καταλήγοντας σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χολέμπας τόνισε: «Για εμένα πρέπει να νικήσουμε τουλάχιστον έναν αγώνα για να είμαστε ασφαλείς».

Ερωτηθείς για την προσωπική του απόδοση ο 29χρονος ακραίος μπακ απάντησε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο μυστικό. Κάθε φορά θα δίνω το καλύτερο. Όταν αγωνίστηκα στο Euro δεν είχα παίξει στα προκριματικά. Ένιωθα εκτός κλίματος. Δεν είχα την επαφή που θα ήθελα. Δεν ήμουν τόσο κοντά με τους άλλους παίκτες γιατί δεν ήξερα καλά την ομάδα. Ήταν δύσκολο για μένα αλλά φυσικά προσπάθησα. Είμαι επαγγελματίας. Φέτος έχω παίξει σε πολλούς αγώνες. Είναι η πιο καλή μου χρονιά. Έτσι είμαι εγώ. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Αυτό το έμαθα στην Γερμανία. Είμαι πολύ ήρεμος και πολύ καλά τους τελευταίους 2 μήνες. Παλιά όλα μου πήγαιναν άσχημα. Τώρα είμαι πολύ καλά και συνεχίζω».

Η μέρα που άλλαξε το αγγλικό ποδόσφαιρο!! (video)

Στις 25 Νοεμβρίου 1953 διεξήχθη ένας αγώνας που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η εθνική Αγγλίας γνώρισε τη συντριβή με 6-3 από τους Ούγγρους του Πούσκας μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Η μέρα που άλλαξε το αγγλικό ποδόσφαιρο (video)
Πριν από 60 χρόνια, στις 25 Νοεμβρίου του 1953, στο «Γουέμπλεϊ» μπροστά σε 105.000 θεατές έγινε ένα ματς το οποίο άλλαξε την ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Η αήττητη μέσα στο νησί Αγγλία αντιμετώπισε την ομάδα με την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της εποχής, την Ουγγαρία. Οι Μαγυάροι ήταν για 24 ματς αήττητοι και είχαν κατακτήσει το Ολυμπιακό τουρνουά του 1952 στο Ελσίνκι.

Εκείνη τη μέρα όχι απλά έσπασε το αήττητο της Αγγλίας μέσα στο «Γουέμπλεϊ», αλλά τα «λιοντάρια» γνώρισαν τη συντριβή από τον «καλπάζοντα συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας και την παρέα του.

Οι Άγγλοι παρατάχθηκαν με το σύστημα το οποίο μετά από αυτό το ματς έμελλε να χαθεί. Ήταν το WM. Έμοιαζε με ένα 3-4-3, αλλά πολύ πιο επιθετικογενές, αφού οι δύο από τους χαφ αγωνίζονταν ως εσωτερικοί επιθετικοί, λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο και τους εξτρέμ της ομάδας.

Οι Μαγυάροι, από την άλλη, είχαν παραταχθεί με το εντελώς νεοτεριστικό 2-3-3-2 του Γκούζσταβ Σέμπες. Με τα σημερινά δεδομένα έμοιαζε πολύ με 4-2-4 όπου ο Μπόζικ έπαιζε ως αμυντικό χαφ, ο Χιντεγκούτι ως επιθετικό χαφ πίσω από τους Πούσκας και Κόκτσις που ήταν οι κεντρικοί επιθετικοί με τους Τσίμπορ και Μπουντάι ως εξτρέμ.

Με αυτό το σύστημα οι Ούγγροι πετύχαιναν να έχουν έναν περισσότερο επιθετικό από τους Άγγλους αμυνόμενους.

Ξεκινώντας το ματς οι Άγγλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό και τελικά γνώρισαν τη συντριβή με 6-3.



Αυτή η συντριβή άφησε μακροπρόθεσμα τη «σφραγίδα» της πάνω στο αγγλικό ποδόσφαιρό και με τον τρόπο της οδήγησε την Αγγλία στο να καταφέρει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Πως έγινε όμως αυτό. Με έναν τρόπο ίσως πολύ απλό. Σταμάτησε η απομόνωση των Άγγλων στο νησί. Οι προπονητές έστρεψαν το βλέμμα τους προς την ηπειρωτική Ευρώπη και άρχισαν να «κλέβουν» ιδέες για τον τρόπο προπόνησης, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού.

Ο πρώτος που προσάρμοσε τον τρόπο παιχνιδιού ήταν ο Ματ Μπάσμπι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης, κατάλαβε την αναγκαιότητα του να παίζουν οι αγγλικές ομάδες με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Μπίλ Νίκολσον, στην Τότεναμ προσαρμόστηκε με τις τακτικές των Ούγγρων και πέτυχε να κάνει τα «σπιρούνια» την πρώτη ομάδα που κέρδισε το ντάμπλ στην Αγγλία μέσα στον 20ο αιώνα, αλλά και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για αγγλική ομάδα. Αυτό ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1963 συντρίβοντας με 5-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό.

Επίσης ο Ρον Γκρίνγουντ υιοθέτησε το ουγγρικό μοντέλο προπόνησης και παιχνιδιού στη Γουέστ Χαμ για να κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1965.

Ο αντίκτυπος αυτού του ματς πάνω στον Ράμσεϊ ήταν τόσο μεγάλος που οι παίκτες που διάλεξε για το Μουντιάλ του 1966 ήταν από ομάδες που είχαν υιοθετήσει αυτά τα στοιχεία, όπως η Γουέστ Χαμ του Γκρίνγουντ από την οποία κάλεσε τρεις παίκτες.

Έτσι κάπως οδήγησε στο θρίαμβο για πρώτη και μοναδική φορά τα «λιοντάρια». Πηγή: sport-fm.gr

Εντός χρονοδιαγράμματος η «Αγια-Σοφιά»

Στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί εξ αρχής παραμένει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Κρίσιμες επαφές ως το τέλος του μήνα. Τέσσερις εταιρείες έχουν κάνει προτάσεις για ονοματοδοσία.

Εντός χρονοδιαγράμματος η «Αγια-Σοφιά»
Το διάστημα μέχρι το τέλος του 2013 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής το πρότζεκτ παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος και για αυτό έχουν φροντίσει οι άνθρωποι της ομάδας που δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Όμως εκκρεμούν ακόμη αρκετά ζητήματα, που πρέπει να διευθετηθούν το ταχύτερο δυνατό, ώστε να μπορούν να αρχίσουν σύντομα και τα έργα. Υπενθυμίζεται πως στόχος είναι αυτό να συμβεί ακόμη και το Φεβρουάριο του 2014.

Ως το τέλος του Νοεμβρίου θα γίνει νέος κύκλος επαφών με τη ΓΓΑ και τη διεύθυνση οικοδομικών και κτιριακών κανονισμών, προκειμένου να εγκριθεί η προμελέτη, ενώ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με την Περιφέρεια, στην οποία θα κατατεθούν συμπληρωματικά έγγραφα ώστε να γίνει ένα ακόμη βήμα για την έκδοση των προαδειών.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης βλέπει με ευχαρίστηση την ανταπόκριση των απλών φιλάθλων της ΑΕΚ, αλλά η αλήθεια είναι πως περίμενε περισσότερα από τους οικονομικά ισχυρούς και επιφανείς φίλους της ομάδας. Ένα σημαντικό ποσό θα εξασφαλιστεί και από την ονοματοδοσία του γηπέδου, για την οποία φέρονται μέχρι στιγμής να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τέσσερις εταιρείες.Πηγή: sport-fm.gr

Κουτσά-στραβά… προχωρούν!!

Οι Λέικερς ισορρόπησαν το ρεκόρ τους (7-7) νικώντας τους Κινγκς με 100-86. Διέσυραν τους Μπουλς οι Κλίπερς. Χωρίς Γουέστμπρουκ η Θάντερ κέρδισε τους Τζαζ.

Κουτσά-στραβά… προχωρούν
Η ζωή χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ είναι δύσκολη, αλλά οι Λέικερς τα βγάζουν πέρα. Οι «λιμνάνθρωποι» επικράτησαν των Κινγκς με 100-86 κι έφτασαν τις επτά νίκες σε 14 αγώνες, με τον Ξαβιέ Χένρι να πετυχαίνει 12 από τους 21 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και τον Πάου Γκασόλ να προσθέτει 20 και 10 ριμπάουντ.

Οι Κλίπερς διέσυραν με 121-82 τους Μπουλς, που αγωνιούν ακόμη για την κατάσταση του Ντέρικ Ρόουζ ο οποίος χειρουργείται τη Δευτέρα. Ο Τζάρεντ Ντάντλεϊ είχε 21 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Κρις Πολ που μοίρασε και 17 ασίστ για τους γηπεδούχους, που έφτασαν τις επτά νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους.

Οι Σανς με 23 πόντους και 13 ασίστ του Γκόραν Ντράγκιτς πέρασαν με 104-96 από το Ορλάντο, ενώ η Θάντερ ξεκούρασε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και κέρδισε εύκολα τους Τζαζ με 95-73 και πρωταγωνιστές τους Κέβιν Ντουράντ και Σερζ Ιμπάκα.

Αναλυτικά:

Λος Άντζελες Λέικερς-Σακραμέντο Κινγκς 100-86 Χένρι 21, Γκασόλ 20 (10 ριμπ.), Μικς 14, Χιλ 10 (13 ριμπ.), Μπλέικ 9 (12 ασίστ)-Βάσκες 20, Κάζινς 17, ΜακΛεμόρ 15, Τόμας 9.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 95-73 Ντουράντ 19 (9 ριμπ.), Ιμπάκα 17 (11 ριμπ.), Λαμπ 15, Τζόουνς 13, Τζάκσον 10-Καντέρ 10, Γκομπέρ 10, Φέιβορς 8 (9 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Φίνιξ Σανς 96-104 Βούτσεβιτς 20 (10 ριμπ.), Νίκολσον 19 (8 ριμπ.), Νέλσον 15 (9 ασίστ), Αφλάλο 16-Ντράγκιτς 23 (13 ασίστ), Γκριν 20 (8 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 16, Φράι 14, Μαρκίφ Μόρις 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σικάγο Μπουλς 121-82 Ντάντλεϊ 21, Ρέντικ 19, Πολ 16 (17 ασίστ), Γκρίφιν 15 (12 ριμπ.), Κόλισον 14, Τζέιμισον 11-Ντενγκ 22, Μπούζερ 14, Ντανλίβι 14, Χάινριχ 9.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Περίπατο η Θάντερ με Τζαζ!

Δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα και με την διαφορά ν’ αγγίζει και τους 40 πόντους, η Θάντερ επικράτησε με 95-73 των Γιούτα Τζαζ

Περίπατο η Θάντερ με Τζαζ
Το καλύτερο ξεκίνημα εντός έδρας με έξι νίκες έχουν δημιουργήσει πλέον ο Ντουράντ και η παρέα του μετά το 95-73 επί των Τζαζ. Για να είμαστε ακριβείς, αυτή είναι η καλύτερη εκκίνηση της ομάδας, από τότε που μετακόμισε στην Οκλαχόμα (πρώην Σιατλ Σούπερσονικς).

Ο Κέβιν Ντουράντ, που δεν χρειάστηκε να μπει καν στην τελευταία περίοδο για ν’ αγωνιστεί, είχε ως άξιο συμπαραστάτη, τον Σέρζ Ιμπάκα (φωτό) με τους 17 πόντους και τα 11 ριμπάουντ. Το ματς αποτέλεσε περίπατο για την Οκλαχόμα με την διαφορά στην 3η περίοδο να πηγαίνει και στους 37 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Καντέρ και Γκόμπερτ με 10 ο καθένας.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Γιούτα Τζαζ 95-73

Ντουράντ 19 (9ριμπ.), Ιμπάκα 17 (11ριμπ.), Λαμπ 15, Τζόουνς 13, Τζάκσον 10 – Καντέρ 10, Γκόμπερτ 10, Φέιβορς 8 (9ριμπ.)
Πηγή: sport-fm.gr

Σόου από Ντράγκιτς στο Ορλάντο!

Με κορυφαίους τους Γκόραν Ντράγκιτς και Τζέραλντ Γκριν οι Σανς πέρασαν από το Ορλάντο με 104-96 σε βάρος των Μάτζικ

Σόου από Ντράγκιτς στο Ορλάντο
Την 7η νίκη τους και δεύτερη συνεχόμενη σημείωσαν οι Φοίνιξ Σανς στo Amway Center . Ο Σλοβένος, Γκόραν Ντράγκιτς είχε 23 πόντους και 13 ασίστ και κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο – και σε αυτό το παιχνίδι - την απώλεια Έρικ Μπλεντσο. Σε έξοχη μέρα και ο Τζέραλντ Γκριν (φωτό) με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την άλλη μεριά κορυφαίος ήταν ο Μαυροβούνιος, Νίκολα Βούτσεβιτς με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Άντριου Νίκολσον είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Τζαμίρ Νέλσον 15 πόντους και 9 ασίστ.

Ορλάντο Μάτζικ - Φοίνιξ Σανς 96-104

Βούτσεβιτς 20 (10ριμπ), Νίκολσον 19 (8 ριμπάουντ), Νέλσον 15 (9ασίστ), Αφλάλο 16 – Ντράγκιτς 23 (13 ασίστ), Γκριν 20 (8 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 16, Φράι 14 ,Μαρκίφ Μόρις 12 Πηγή: sport-fm.gr

Χρόνια είχε να κάνει τέτοια ανατροπή…!

Τέτοια ανατροπή σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη ο ΠΑΟΚ να είχε να σημειώσει 25 χρόνια, ενώ έμεινε για 6ο σερί ματς αήττητος. Από το 2003 είχε να πετύχουν τρία γκολ σε ένα ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς.

Χρόνια είχε να κάνει τέτοια ανατροπή…
Στις 17 Απριλίου 1988 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ανάλογη με τη χθεσινή ανατροπή σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη.

Συγκεκριμένα, πριν από 25 χρόνια οι «κίτρινοι» είχαν προηγηθεί στο 57' με τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη μέσα στο Χαριλάου χάρη σε δύο γκολ των Γιώργου Σκαρτάδου (59') και Σωτήρη Μαυρομάτη (81').

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αρη με ανατροπή του σκορ ήταν πάλι εκτός έδρας, στις 2/2/2002: Νίκησε 3-2, ενώ είχε βρεθεί να χάνει από το 8', με γκολ του Χαριστέα.

Πάντως, ανατροπή-καρμπόν με τη χθεσινή (να δεχθεί πρώτος γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να «απαντήσει» με τρία γκολ), είχε πετύχει ο Αρης στις 3 Νοεμβρίου 1985 μέσα στην έδρα του.

Συγκεκριμένα, ο Σίγγας άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 58', αλλά ο Αρης πήρε τη νίκη με 3-1, χάρη σε γκολ των Νίκιτς (73'), Μπάχτιτς (82') και Μπιμπισίδη (85').

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος από τον Άρη για έκτο σερί ματς πρωταθλήματος, κάτι που είχε να πετύχει από την τριετία 1994/97. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» απειλούν το ρεκόρ των εννέα αγώνων, το οποίο αντέχει από το ξεκίνημα της Α’ Εθνικής (από το 1959 μέχρι το 1963).

Τέλος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε να πετύχει τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους «κίτρινους» από τις 21 Δεκεμβρίου 2003. Τότε είχε νικήσει με 3-0 στην Τούμπα, χάρη σε γκολ των Γιασεμάκη (48'), Σαλπιγγίδη (54') και Κούτση (86'). Με τη χθεσινή, ο «Δικέφαλος» έφτασε τις 31 εντός έδρας νίκες επί του μεγάλου αντιπάλου του.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα αύξηση μ.κ. ο Σαββίδης!!

paokfcmain
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας προσκαλεί  τους μετόχους της εταιρίας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή  20.12.2013 στις 13.00 στα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας.
Η σχετική ενημέρωση:

gs650
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν ήταν τραυματίας ο Αγκάνθο”

agantho
O γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, μίλησε στον Αrena FM 89.4 για τον τραυματισμό του Βασίλη Τριανταφυλλάκου.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Βαγγέλης Πανταζής:
Για τον τραυματισμό του Τριανταφυλλάκου: “Έπαθε κάταγμα κνήμης, έσπασε το πόδι του. Σε μια ανύποπτη και ‘αθώα’ φάση έγινε η σύγκρουση μ’ έναν παίκτη του ΠΑΟΚ και δυστυχώς συνέβη… Όταν πήγα κοντά του μου το είπε ο ίδιος πως είχε σπάσει το πόδι του. Το μεσημέρι θα πάει στο χειρουργείο και θα γίνει οστεοσύνθεση. Πιστεύω πως σε δυόμιση με τρεις μήνες θα αρχίσει να τρέχει και ότι σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμος. Είναι πολύ άτυχο το παιδί, είχε και άλλα προβλήματα στο παρελθόν. Το παιδί έδειχνε ψύχραιμο, όμως μέσα του σίγουρα στεναχωριόταν”.
Για τους τραυματισμούς στην ομάδα: “Ο Μανιάς έχει μια μικρή κάκωση, όχι τίποτα σοβαρό. Ο Ουντότζι  είχε μια μικρή ενόχληση στον προσαγωγό όλη την εβδομάδα και στο παιχνίδι η κατάσταση επιδεινώθηκε. Είναι αμφίβολος για την Κυριακή. Ο Αγκάνθο δεν είναι τραυματίας. Πάντα είχε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά δεν τον εμπόδιζαν να παίξει”.
Πηγή: arenafm.gr

Τραυματίες Ουντότζι, Μανιάς

ountozi
Προβλήματα τραυματισμών από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αποκόμισαν οι Σαλόζε Ουντότζι και Μιχάλης Μανιάς. Ο σκόρερ του Άρη υπέστη μια διάταση στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε από τον Μιλίνκοβιτς, αποχωρώντας με έντονους πόνους από το γήπεδο της Τούμπας. Ο Νιγηριανός θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα το επόμενο διήμερο και, λογικά, θα είναι στην διάθεση του Μιλίνκοβιτς για τον «τελικό» με τον Πανθρακικό.
Παράλληλα, η (ανύπαρκτη) κίτρινη κάρτα που δέχτηκε από τον Σιδηρόπουλο είναι η τέταρτη και ο παίκτης θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας. Οι πρώτες σκέψεις θέλουν τον Ουντότζι να εκτίει την ποινή του κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Ο Μιχάλης Μανιάς από την άλλη, υπέστη μια κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού του ποδιού. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ο παίκτης θα χρειαστεί να ξεκουραστεί μερικές ημέρες και λογικά, Τετάρτη ή Πέμπτη, θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Πηγή: arenafm.gr

Περαστικά και από Άρη σε Τριανταφυλλάκο!

mt_803548_PAOK_ARHS_12H_AGONISTIKH_SUPERLEAGUE_24-11-2013
Μετά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Άρης ευχήθηκε στον Βασίλη Τριανταφυλλάκο γρήγορη επιστροφή στην ενεργό δράση, μετά την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί αύριο στην σπασμένη του κνήμη.
Η ανακοίνωση:
«Περαστικά Βασίλη… Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους στον άτυχο ποδοσφαιριστή μας, Βασίλη Τριανταφυλλάκο.
Ο παίκτης της ομάδας μας υπέστη κάταγμα στη δεξιά κνήμη και αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Δεν έγινε sold-out στην Τούμπα!

paokfans
Τελικά το sold-out όπως  περίμεναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν έγινε καθώς όπως ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, συνολικά κόπηκαν 19.440 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφτασαν τις 226.342 ευρώ.
Θυμίζουμε πως τα περισσότερα εισιτήρια στην Τούμπα, κόπηκαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (23.000).
Πηγή: arenafm.gr

«Μην πειράξετε τον Ηρακλή, βρείτε τους ενόχους» (Vid)

orfanos
Να αποδωθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους και όχι στον σύλλογο του Ηρακλη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής Γιώργος Ορφανός .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: iraklis1908.gr

“Να δικαστούν τα φυσικά πρόσωπα”

gs
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός σύμβουλος του Ηρακλή Βίκτωρ Αρτοποιός, για το αίτημα να ανακληθεί η απόφαση να πάει ο Ηρακλής στα δικαστήρια.
Αναλυτικά είπε:
“Έχουμε στείλε ένα έγγραφό που εκθέτει τις θέσεις του συλλόγου για τους λόγους που πρέπει η απόφαση αυτή να ανακληθεί. Δε μπορεί η περιουσία που αποκτήθηκε παλιά με πολύ κόπο και υψηλό τίμημα να ανακληθεί πίσω. Πρέπει να υπάρξει πρώτα μια σε βάθος δικαστική διερεύνηση. Επιπλέον ο αθλητικός σκοπός ποτέ δε εξαιρείται από την ιστορία του Ηρακλή.
Άμα έχουν υπάρξει ατασθαλίες δεν ανακάλεσαν τον αθλητικό σκοπό του συλλόγου. Παράλληλα έχουν περάσει οκτώ έτη και δεν βλέπω την αιτιώδη συνάφεια προς το χρονικό σκέλος για να συμβαίνει κάτι τώρα. Ο σύλλογος σαν ακίνητη περιουσία δεν είχε κάποια ωφέλεια και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν είναι να τιμωρηθεί θα πρέπει να είχε ανάλογη ωφέλεια. Εφόσον δε φτιάχτηκε κάτι πως μπορεί ο σύλλογος να είχε κέρδος;
Επιπλέον, πρέπει να γίνει πρώτα η δίκη των φυσικών προσώπων. Για να αποδοθούν οι ευθύνες στα υπεύθυνα πρόσωπα αν όντως έκαναν κάτι. Υπάρχουν επιχειρήματα από έγγραφα και διαπιστωμένες θέσεις. Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς όσα έχει προσφέρει σε αθλητικό επίπεδο ο Ηρακλής”.
Πηγή: arenafm.gr

«Που είναι οι υπουργοί;»

velopoylos-thumb-large
Στον Arena FM 89,4 μίλησε το μέλος της οικονομικής επιτροπής και πρώην βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως συντάσσεται στο πλευρό του Ηρακλή με κάθε τίμημα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος:
“Είναι αυτονόητο πως συντασσόμαστε στο πλευρό του Ηρακλή. Θα κάνω προσωπικά ότι μπορώ για να βοηθήσω τον Ηρακλή ακόμα κι αν εκτεθώ. Είναι αντεθνικό να έχει τέτοια αντιμετώπιση ένας ιστορικό σύλλογος, όπως ο Ηρακλής. Επιπλέον που είναι οι βουλευτές της Βόρεια Ελλάδας; Σκύβουν το κεφάλι οι Βορειοελλαδίτες υπουργοί στην Αθήνα. Παρακαλούν να πάρουν ένα υφυπουργείο και ευγνωμονούν αν τα καταφέρουν. Δεν έχει εκπροσώπηση η Βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος να πάει ο Ηρακλής στα δικαστήριο απλά επειδή φοβούνται οι βουλευτές να αναλάβουν και πετάνε το μπαλάκι αλλού.
Όσον αφορά τον κύριο Στουρνάρα μας έβαλε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία. Ο άνθρωπος αυτός αποφασίζει για την τύχη του Ηρακλή. Θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή! Αυτοί που μας κατέστρεψαν τώρα αποφασίζουν για την Ελλάδα. Ας βγάλει μια απόφαση για τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Η αντιμετώπιση προς τη Βόρεια Ελλάδα είναι σαν να είμαστε ένα χωριό. Δεν πάει άλλο!
Θα πάω ακόμα και στα δικαστήρια για να μην πάθει κάτι ο Ηρακλής. Δε το κάνω για πολιτικούς λόγους. Θα προσπαθήσουμε πολύ και θεωρώ και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά”.
Πηγή: arenafm.gr

Μεγάλη η χάρη της!!

Την… εύνοια της (εορτάζουσας σήμερα) πολιούχου του αξιοποίησε ο Πιερικός! Ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, η ομάδα της Κατερίνης πήρε -έστω και δύσκολα- με 2-1 το τοπικό ντέρμπι με τον Βατανιακό.

Μεγάλη η χάρη της!
Χρειάστηκε να φτάσει της Αγίας Αικατερίνης και να παίξει… στην πόλη του, αλλά ο Πιερικός κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει το πρώτο του διπλό στη Football League!

Πηγαίνοντας στριμωγμένη στην έδρα του συντοπίτη Βατανιακού, η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη ζορίστηκε, αλλά έφτασε στο 2-1 που την απομάκρυνε κάπως απ’ τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Παρόλο που ο Μανίκας φάνηκε να καθαρίζει από νωρίς (ανοίγοντας νωρίς το σκορ στο 5’ και διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα στο 41’), οι φιλοξενούμενοι πιέστηκαν στη συνέχεια.

Ακόμα λοιπόν κι αν απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα (λόγω αποβολής του Κυπαρίσση στο 48’) είδαν τον μαχητικό Βατανιακό να μειώνει στο 54’ με τον Κωτσιόπουλο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκαν την… προτίμηση της πολιούχου σ' αυτούς λίγο αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Αθανασίου έδιωξε στη γραμμή σουτ του Γιαννούλη.

Έστω και δύσκολα ωστόσο, προστάτεψαν το υπέρ τους σκορ και φτάνοντας τελικά στη δεύτερη φετινή τους νίκη, γέμισαν (βαθμολογικό) οξυγόνο τα πνευμόνια τους.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα 1-1
(52’ Μαρτίνεθ - 59’ Τσίγκας)

Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός 0-0

Φωκικός-Επισκοπή 2-1
(14’ Θέος, 90’+4’ Ομάρ - 30’ Γκονζάλες)

Χανιά-Αχαρναϊκός 2-1
(70’ πεν. Πάγκαλος, 90’+1’ Λουκίνας - 59’ Νεόφυτος)

Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων 2-1
(6’ Γκαλάν, 45’+1’ Καραλής - 37’ Μεντί)

Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(12’ Γκούρμα)

Βόρειος όμιλος

Καβάλα-Δόξα Δράμας 0-0

Ζάκυνθος-Τύρναβος 3-0
(10’ πεν. Οικονόμου, 27’ Ότα, 38’ Κυριακίδης)

Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 0-0

Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0
(49’ Κουρλίνοφ, 55’ Κιβρακίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
(13’ Ρόβας - 42’ Στεργίδης)

Δευτέρα, 25/11

Βατανιακός-Πιερικός 1-2
(54’ Κοτσιόπουλος - 5’, 41’ Μανίκας)

Ηρακλής-Κέρκυρα (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Νότιος όμιλος

Αχαρναϊκός-Φωκικός
Παναχαϊκή-Επισκοπή
Βύζας Μεγάρων-Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου-Φωστήρας
Γλυφάδα-Καλλιθέα
Πανηλειακός-Παναιγιάλειος
Αστέρας Μαγούλας-Ηρακλής Ψαχνών

Βόρειος όμιλος:

Τύρναβος-Καβάλα
Εθνικός Γαζώρου-Δόξα Δράμας
Κέρκυρα-Ζάκυνθος
Πιερικός-Νίκη Βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βατανιακός
Αιγινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε το κίτρινο… λεωφορείο!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στο... λεωφορείο του Άρη, την άμεση ανάγκη για ενίσχυση στον Δικέφαλο και τους Λούκας, Στοχ που πρέπει να παίζουν πρώτα για την ομάδα.
Θεωρώ ότι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, δεν αντέχει σε κριτική. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ αλλά στα στατιστικά του αγώνα και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο. Ο Μιλίνκοβιτς γνώριζε τους κίνδυνους που εγκυμονεί το παιχνίδι (να ξεφύγει δηλαδή το σκορ) και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ομάδας του.

Η τακτική «στήνω λεωφορείο» μπροστά στην εστία είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Για 71΄ ο Άρης κατάφερε να ζορίσει τον Δικέφαλο έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο σκορ σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην περιοχή του Γλύκου. Το κίτρινο λεωφορείο, το πάθος των παικτών του Άρη για αποτελέσματα στην Τούμπα και οι απίστευτες επεμβάσεις του Διούδη προκάλεσαν μια σχετική αγωνία.
Όταν στην 11αδα του ΠΑΟΚ προστέθηκαν ο Βούκιτς, ο Στοχ και ο Λούκας η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η αναμφισβήτητη ποιότητα τους ήταν αδύνατο να περιοριστεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών των «κιτρίνων» και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ που πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες 3 γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα.
Όπως αναφέρω στην εισαγωγή, το παιχνίδι μπορεί να μην αντέχει σε κριτική αλλά έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για ορισμένα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ. Προτιμώ να ασχοληθώ μ΄ αυτά και όχι με το παιχνίδι που ελάχιστα έχει να μας προσφέρει.
1ον: Πολύ καλά έκανε ο Στέφενς και άφησε στον πάγκο τόσο τον Λούκας όσο και τον Στοχ. Αμφότεροι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι αποτελούν μονάδες ενός συνόλου κι έχουν υποχρέωση να αγωνίζονται πρώτα για την ομάδα και στη συνέχεια -εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες- για τον εαυτό τους. Προερχόμενοι από τον πάγκο έδειξαν ότι πήραν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφενς προκειμένου να τους επαναφέρει στην τάξη για να δείξουν τον πραγματικό ποδοσφαιρικό τους χαρακτήρα και όχι αυτό που έδειχναν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ΠΑΕ έχει δαπανήσει ένα πολύ σημαντικό πόσο για να φορούν τη φανέλα του Δικεφάλου τόσο ο Ισπανός όσο και ο Σλοβάκος και κάποια στιγμή πρέπει να «δουλέψουν» τα ευρώ που εισπράττουν.
2ον: Ο Ολίσε δεν δικαιούται να έχει παράπονα γιατί δεν χρησιμοποιείται. Του δόθηκε άλλη μια ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Άρη την οποία φρόντισε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν δικαιολογεί τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να ανανεώσει τον δανεισμό του από την ΤΣΣΚΑ κι αν συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια εικόνα μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι προτιμότερο να επιστρέψει στη Ρωσία για να πάρει κάποιος άλλος παίκτης την ευκαιρία.
3ον: Ομοίως με τον Ολίσε δεν δικαιούται να εκφράζει παράπονα ο Λιαμ Λόρενς. Αν και είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς όσο άντεχε ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του ΠΑΟΚ. Το θέμα όμως είναι ότι δεν αντέχει περισσότερο από 25΄, γεγονός που πρέπει να τον απασχολήσει σοβαρά καθώς είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τον οποίο υπάρχουν –δικαιολογημένα- απαιτήσεις.
4ον: Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές με παίκτες τσεκαρισμένα αξιόλογους και όχι παίκτες… λαχεία. Ποδοσφαιριστές στην επιλογή των οποίων καθοριστικό ρόλο θα παίξει η άποψη του Στέφενς καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαναληφθούν τα λάθη του καλοκαιριού. Είναι δηλαδή επιτακτική ανάγκη να επιλεγούν παίκτες που ανεξάρτητα αν είναι καλοί ή όχι, θα ταιριάζουν στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει ο Ολλανδός τεχνικός να καθιερώσει στην ομάδα.
Αυτά τα… ολίγα για σήμερα. Θα επανέλθω μέσα στην εβδομάδα με την υπόθεση Χακόμπο και το παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη με την Σαχτέρ Καραγκαντί με φόντο την 1η θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Η διαφορά στις... αλλαγές!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το ντέρμπι της Τούμπας, τις καθοριστικές αλλαγές-επιλογές των δυο προπονητών και την επόμενη μέρα στον ΑΡΗ
Στην Τούμπα επιβεβαιώθηκε ότι η καλύτερη ομάδα θα κέρδιζε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον ΑΡΗ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και στο τέλος πήρε μία νίκη που δικαιούταν με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ και ο Διούδης για περίπου 70 λεπτά έκαναν το παιχνίδι που έπρεπε να κάνουν. Καταρχήν απέδειξαν ότι όλα όσα λέγονταν για εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν μπαρούφες.
Στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν ο ΠΑΟΚ έχει την πλήρη κυριαρχία, αλλά μία ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά ουσιαστικά μια διπλή μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κατσουράνης δεν μπορεί να νικήσει τον Διούδη. Ο ΑΡΗΣ σε αυτό το διάστημα είναι ανύπαρκτος επιθετικά, αλλά με πολύ καλές τοποθετήσεις αμυντικά από Έλσνερ και Κύργια και εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ψυχογιό τον  οποίο ο Μιλίνκοβιτς επέλεξε στο…90 αντί του Σταυρόπουλου.
Βοήθειες από Ουντότζι και Μανιά στα πλάγια μπακ και σωστές καλύψεις από τα χαφ με πολύ καλό τον Ηρακλή, μεγάλο άτυχο τον Τριανταφυλλάκο που υπέστη κάταγμα στην κνήμη (πόσο ανόητος μπορεί να νιώθει τώρα ο Σαλπιγγίδης που είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη και διαμαρτύρονταν στον Σιδηρόπουλο- μπράβο του από την άλλη για τις δηλώσεις του στο τέλος;) και έχει τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση.
Ο ΑΡΗΣ πέτυχε τον στόχο στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε πιο καλά στο δεύτερο, δεν απειλήθηκε, αλλά αντιθέτως απείλησε με Αγγελούδη, Μανιά και σκόραρε με τον Ουντότζι. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να πιέσει, αλλά επί της ουσίας το πέτυχε λόγω της τεράστιας διαφοράς ποιότητας στα δυο ρόστερ. Ο ένας προπονητής έβγαλε Σαλπιγγίδη, Λόρενς, Ολίσε που μαζί κοστίζουν περισσότερο από το συνολικό μπάτζετ του ΑΡΗ και πέρασε στο ματς Στοχ, Βούκιτς και Λούκας.
Αυτοί ήταν που έκριναν και το παιχνίδι με την απόδοσή τους στα τελευταία 20 λεπτά πόσο μάλλον όταν οι μόνοι παίκτες μαζί με Αγγελούδη που απειλούσαν από τον ΑΡΗ, οι Μανιάς-Ουντότζι αποχώρησαν τραυματίες για να μπουν στις θέσεις τους δυο 18χρονοι. Το ματς έληξε στο γκολ του Αθανασιάδη στο 80 καθώς ο ΑΡΗΣ εκ νέου απείλησε μετά το γκολ του Βούκιτς στο 90 με τις δυο φάσεις του Νταμαρλή.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν έπαιξαν με ψυχή και πάθος, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι κόντρα στον Πανθρακικό την Κυριακή όπου η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που πρέπει να έρθει, ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να παίξει με τελείως διαφορετικό τρόπο. Μόνο όμως με ψυχή και πείσμα όπως στο σημερινό αγώνα μπορεί να έρθει το τρίποντο…
ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να του λείπουν παίκτες όπως ο Αγκάνθο και ο Πουλίδο και φάνηκε ειδικά μετά από τους τραυματισμούς Μανιά (υπέστη κάκωση, αλλά όχι κάτι σημαντικό) και Ουντότζι (διάταση στους προσαγωγούς-αμφίβολος για την Κυριακή, ενώ συμπλήρωσε και κάρτες). Τελειώστε με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις για να μην πλέξει για τα καλά η ομάδα. Και αυτό θα συμβεί αν δεν κερδίσει την Κυριακή…
ΥΓ2 Ο Σιδηρόπουλος με εξαίρεση την κάρτα σε Ουντότζι και την ανοχή στον Τζαβέλα δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στην φάση του Ηρακλή, αν και οι… μακεδονομάχοι έχουν συνηθίσει να παίρνουν ουκ ολίγα τέτοια και για αυτό και διαμαρτύρονται. Πάντως με εξέπληξε που δεν το έδωσε, έχει κάνει πολύ χειρότερα στο παρελθόν...
ΥΓ3 Περαστικά στον Βασίλη Τριανταφυλλάκο. Όλος ο ΑΡΗΣ πρέπει να σταθεί δίπλα του και ουσιαστικά με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του το καλοκαίρι…
ΥΓ4 Για περίπου 20 λεπτά αντί για... βρουμ βρουμ, γιουχάρατε τους δικούς σας. Απλά ένας ΑΡΗΣ με... 5 και όχι 15 φορές μικρότερο μπάτζετ θα σας την έκανε την πλάκα. Ας όψεται όμως το...υλικό για το οποίο φυσικά ευθύνονται μόνο οι παράγοντες του ΑΡΗ, πρώην (κυρίως), αλλά και νυν.  Χαρείτε και αυτή την εβδομάδα για τη νίκη επί του ΑΡΗ του 1,3 εκ ευρώ μπάτζετ και να ξέρετε ότι στο τέλος πάλι με την  χαρά θα μείνετε…
Πηγή: gazzetta.gr