Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νίκησε το κίτρινο… λεωφορείο!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στο... λεωφορείο του Άρη, την άμεση ανάγκη για ενίσχυση στον Δικέφαλο και τους Λούκας, Στοχ που πρέπει να παίζουν πρώτα για την ομάδα.
Θεωρώ ότι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, δεν αντέχει σε κριτική. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ αλλά στα στατιστικά του αγώνα και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο. Ο Μιλίνκοβιτς γνώριζε τους κίνδυνους που εγκυμονεί το παιχνίδι (να ξεφύγει δηλαδή το σκορ) και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ομάδας του.

Η τακτική «στήνω λεωφορείο» μπροστά στην εστία είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Για 71΄ ο Άρης κατάφερε να ζορίσει τον Δικέφαλο έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο σκορ σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην περιοχή του Γλύκου. Το κίτρινο λεωφορείο, το πάθος των παικτών του Άρη για αποτελέσματα στην Τούμπα και οι απίστευτες επεμβάσεις του Διούδη προκάλεσαν μια σχετική αγωνία.
Όταν στην 11αδα του ΠΑΟΚ προστέθηκαν ο Βούκιτς, ο Στοχ και ο Λούκας η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η αναμφισβήτητη ποιότητα τους ήταν αδύνατο να περιοριστεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών των «κιτρίνων» και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ που πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες 3 γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα.
Όπως αναφέρω στην εισαγωγή, το παιχνίδι μπορεί να μην αντέχει σε κριτική αλλά έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για ορισμένα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ. Προτιμώ να ασχοληθώ μ΄ αυτά και όχι με το παιχνίδι που ελάχιστα έχει να μας προσφέρει.
1ον: Πολύ καλά έκανε ο Στέφενς και άφησε στον πάγκο τόσο τον Λούκας όσο και τον Στοχ. Αμφότεροι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι αποτελούν μονάδες ενός συνόλου κι έχουν υποχρέωση να αγωνίζονται πρώτα για την ομάδα και στη συνέχεια -εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες- για τον εαυτό τους. Προερχόμενοι από τον πάγκο έδειξαν ότι πήραν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφενς προκειμένου να τους επαναφέρει στην τάξη για να δείξουν τον πραγματικό ποδοσφαιρικό τους χαρακτήρα και όχι αυτό που έδειχναν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ΠΑΕ έχει δαπανήσει ένα πολύ σημαντικό πόσο για να φορούν τη φανέλα του Δικεφάλου τόσο ο Ισπανός όσο και ο Σλοβάκος και κάποια στιγμή πρέπει να «δουλέψουν» τα ευρώ που εισπράττουν.
2ον: Ο Ολίσε δεν δικαιούται να έχει παράπονα γιατί δεν χρησιμοποιείται. Του δόθηκε άλλη μια ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Άρη την οποία φρόντισε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν δικαιολογεί τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να ανανεώσει τον δανεισμό του από την ΤΣΣΚΑ κι αν συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια εικόνα μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι προτιμότερο να επιστρέψει στη Ρωσία για να πάρει κάποιος άλλος παίκτης την ευκαιρία.
3ον: Ομοίως με τον Ολίσε δεν δικαιούται να εκφράζει παράπονα ο Λιαμ Λόρενς. Αν και είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς όσο άντεχε ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του ΠΑΟΚ. Το θέμα όμως είναι ότι δεν αντέχει περισσότερο από 25΄, γεγονός που πρέπει να τον απασχολήσει σοβαρά καθώς είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τον οποίο υπάρχουν –δικαιολογημένα- απαιτήσεις.
4ον: Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές με παίκτες τσεκαρισμένα αξιόλογους και όχι παίκτες… λαχεία. Ποδοσφαιριστές στην επιλογή των οποίων καθοριστικό ρόλο θα παίξει η άποψη του Στέφενς καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαναληφθούν τα λάθη του καλοκαιριού. Είναι δηλαδή επιτακτική ανάγκη να επιλεγούν παίκτες που ανεξάρτητα αν είναι καλοί ή όχι, θα ταιριάζουν στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει ο Ολλανδός τεχνικός να καθιερώσει στην ομάδα.
Αυτά τα… ολίγα για σήμερα. Θα επανέλθω μέσα στην εβδομάδα με την υπόθεση Χακόμπο και το παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη με την Σαχτέρ Καραγκαντί με φόντο την 1η θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: