Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ο πίνακας των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας

21 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

10 ΓΚΟΛ: Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ)

9 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ)

8 ΓΚΟΛ: Ιάκομπ (ΗΡΑΚΛΗΣ), Μήτρογλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μπάλαμπαν (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

7 ΓΚΟΛ: Σκόκο (ΑΕΚ), Αναστασάκος, Περόνε (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (ΠΑΟΚ)

6 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Ναπολεόνι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σαϊτιώτης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

5 ΓΚΟΛ: Μπουντιμίρ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τζάνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

4 ΓΚΟΛ: Μαντούκα, Καφές (ΑΕΚ), Ναφτί, Κάλβο (ΑΡΗΣ), Έντερ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μιλάνο, Κονέ, Λεάλ, Επστάιν (ΗΡΑΚΛΗΣ), Μετίν, Ρομέου (ΛΑΡΙΣΑ), Στρμπα, Πόι (ΞΑΝΘΗ), Ντάρμπισαϊρ, Ντουντού (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ρομπέρ, Μπέλεκ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Ριέρα (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Τζιμπούρ, Νέμεθ (ΑΕΚ), Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Φαβάλι, Μπρίτο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπέτο, Βερπακόφσκις, Ορφανός (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ντίκα (ΗΡΑΚΛΗΣ), Σμολάρεκ (ΚΑΒΑΛΑ), Αμπουαχατζίρα (ΛΑΡΙΣΑ), Αγκάλι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Τοροσίδης, Μαρέσκα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπουβάλ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Γουνδουλάκης, Όμο, Μανιάτης, Κουμορτζί (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Λίνο (ΠΑΟΚ), Μπακαγιόκο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

2 ΓΚΟΛ: Λεονάρντο, Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ), Κόκε, Νέτο (ΑΡΗΣ), Ουντόντζι, Μαρσελάο, Βίλτσες, Καρέρα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Σφακιανάκης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Φραγκουλάκης, Χίμπλινγκερ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Βέλιος, Γιάντσης (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ντομπρασίνοβιτς, Ιωάννου, Ρινκόν (ΚΑΒΑΛΑ), Κάσας, Σίμιτς, Μπλάζεκ (ΛΑΡΙΣΑ), Ταραλίδης, Γκονζάλες (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Ζίεντσουκ, Μαρσελίνιο, Ελινγκτον (ΞΑΝΘΗ), Λούα Λούα, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Όσκαρ, Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καραγκούνης, Νίνης, Βύντρα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Φαγιάρδο, Παπουλής (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Λάτκα (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Ντιμπαλά, Σίσιτς (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

1 ΓΚΟΛ: Γκέντσογλου, Ταχτσίδης, Χέρσι (ΑΕΚ), Αντου, Νασούτι, Ρονάλντο, Φλάβιο, Τζόνσον (ΑΡΗΣ), Λαζαρίδης, Καούνος, Μπαστία (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καλαντζής, Πόποβιτς, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Σασιασβίλι, Τσεσνάουσκις, Τζούνιορ, Ρομάνο, Κορδονούρης (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Βουτσιάς, Σαρακατσάνος, Ηλιάδης, Μάρα (ΗΡΑΚΛΗΣ), Σουλτανίδης, Ντουγκλάο, Γιάννου, Ντιέ (ΚΑΒΑΛΑ), Ζέσους, Μελίσσης, Τούμα, Νταμπίζας (ΛΑΡΙΣΑ), Μουλόπουλος, Μπαλβορίν, Σόλα (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λουτσιάνο, Βάλλας, Σουάνης, Μπούγκα (ΞΑΝΘΗ), Στολτίδης, Ζεβλάκοφ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Χριστοδουλόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μίτου, Καζάκης, Αρσενίεβιτς, Λόπες (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Εστογιανόφ, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Τσότσαλιτς (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιτόλο, Παπάζογλου, Φιλομένο, Εντίνιο, Μαλεζάς, Σορλέν (ΠΑΟΚ), Κώτσιος, Κοντογουλίδης, Σιαλμάς, Κούσας, Μενδρινός (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Σαγκανόφσκι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καρακώστας (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Τζόκιτς (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Κώτσιος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Έχασε το ντέρμπι , παρέμεινε στην κορυφή

Την ήττα μέσα στην έδρα του με 2-0 από τον Ολυμπιακό Κυμίνων γνώρισε ο Μακεδονικός Γέφυρας , διατηρήθηκε ωστόσο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ.

A1 KAΤΗΓΟΡΙΑ

23η αγωνιστική

Δόξα Ασσήρου - Ένωση Συκεών 1-3

Μακεδονικός Γέφυρας - Ολυμπιακός Κυμίνων 0-2

Βορράς Αμπελοκήπων - Οδυσσέας Κορδελιού 0-4

Εθνικός Πυλαίας - ΓΣ Ηλιούπολης 3-1

Ηρακλής Αμπελοκήπων - ΑΕ Αμπελοκήπων 2-2

ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας - ΑΕ Κορώνειας 2-1

Ελευθεριακός - Ομόνοια Σίνδου 2-3

Αχιλλέας Τριανδρίας - Μακεδονικός Λητής 1-1

Νίκη Ευκαρπίας - ΑΕ Κρήνης 1-1

ΟΜΑΔΑ Β ΓΚΟΛ

1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΓΕΦ. 46 35-21

2. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 44 44-20

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜ. 41 37-20

4. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤ. 41 26-16

5. ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ 41 34-21

6. ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΙΝΔΟΥ 39 28-25

7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ 38 38-27

8. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ 38 43-21

9. ΒΟΡΡΑΣ ΑΜΠΕΛ. 37 26-25

10. ΠΟ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ 34 36-31

11. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠ. 31 30-29

12. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 30 33-28

13. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ 25 23-32

14. ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ 20 26-42

15. ΑΕ ΚΡΗΝΗΣ 19 19-34

16. ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 17 15-32

17. ΑΕ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 13 18-41

18 ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ 9 15-61

Συνέχισε εντυπωσιακά η Εβερτον


Ο Αρτέτα σε προσπάθειά του εναντίον της Χαλ Μια ακόμα εντός έδρας παράσταση έδωσε την Κυριακή η Εβερτον, που συνέτριψε στο «Γκούντισον Παρκ» με 5-1 την Χαλ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας έτσι στους 41 βαθμούς και ανεβαίνοντας και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα, η Χαλ, άντεξε μόνο ένα ημίχρονο και εξακολουθεί να «χαροπαλεύει» κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα «ζαχαρωτά» πραγματοποίησαν μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση και έφτασαν τις έξι διαδοχικές εντός έδρας νίκες! Ένα αυτογκόλ του Γκαρσία στο 51', που έκανε το σκορ 3-1 (ο Αρτέτα είχε σκοράρει δύο φορές νωρίτερα) έδιωξε το... άγχος από τους ποδοσφαιριστές του Ντέβιντ Μόγες και έδωσε τον... αέρα για να διευρύνει στη συνέχεια τη νίκη της. Ντόνοβαν (82') και Ροντγουελ (86) σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ της Εβερτον, ο Κέρνεϊ (32') εκείνο τω ηττημένων.

ΒΟΛΕΙ-Τιμωρία έδρας για ΠΑΟΚ;

Με τιμωρία της έδρας του απειλείται ο ΠΑΟΚ, μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Πυλαίας, στην αναμέτρηση με τον Αρη (6/3). Ο αγώνας των δυο αιωνίων της Θεσσαλονίκης διακόπηκε δυο φορές από τον διαιτητή, λόγω ρίψης κροτίδων και αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι κίτρινοι καταγγέλλουν ότι προπηλακίστηκε δημοσιογράφος του Αρη, αλλά και οι Ρουμελιώτης και Τερζής. http://www.sport.gr/files/news/2010-03-07/1267993436_paok__250x.jpg

Συγκεκριμένα, οι διαιτητές του αγώνα κ.κ. Δεληκωστίδης και Καραμπελάσης, συμπλήρωσαν το φύλλο αγώνα, με αρκετή καθυστέρηση. Σε αυτό αναγραφήκαν και οι δυο διακοπές, η πτώση αντικειμένων όπως και η πτώση κροτίδων εκτός του αγωνιστικού χώρου. Εκθεση συμπλήρωσε και η αστυνομία, όπως και η ΔΕΑΒ, η οποία αναφέρει και τις δυο διακοπές και την πτώση των κροτίδων.

Ο αθλητικός δικαστής αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος απειλείται ακόμα και με τιμωρία της έδρας του. Πηγη sport.gr

Ειπε........

"Είμαστε φαβορί για ποδοσφαιρικούς λόγους. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για εμάς είναι η τύχη", δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Ηρακλής κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό!

Πάρτι στο Καυτανζόγλειο, ο Ηρακλής 1-0 τον Ολυμπιακό!

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Ηρακλής που κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό και αφήνει πλέον στο παρελθόν τις… επικίνδυνες θέσεις. Οι παίκτες του Γιόσεφ Μπουμπένκο μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν πέναλτι όταν στο Μέλμπεργκ τράβηξε καθαρά τον Κομπαγιάσι. Ο Μάρα που ήταν ο κορυφαίος στο πρώτο μέρος το αξιοποίησε και έδωσε προβάδισμα στο «Γηραιό». Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος έδωσε χώρους στον Ολυμπιακό που έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ντάνι Φερνάντεζ όμως ήταν ανίκητος και κράτησε το μηδέν. Ο Ολυμπιακός πλέον χάνει πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος μένοντας στην τρίτη θέση πίσω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γιάκομπ.

Οι συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ: Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Λέκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κάρλος Σέζαρ, Πίτου Γκαρσία (74΄Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61΄ Επστάιν), Μιλάνο (81΄ Γιάντσης), Μάρα, Ιάκομπ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ (76΄ Γ. Παπαδόπουλος)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5΄Ο Ηρακλής κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Κομπαγιάσι από τον Μέλμπεργκ. Ο Μάρα αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, 1-0.
8΄Παράλληλη σέντρα του Λεονάρντο από αριστερά, ο Ντάρμπισιρ αφήνει την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Λούα Λούα που από ιδανική θέση σουτάρει άουτ.
30΄Κίτρινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία
35΄Εκτέλεση φάουλ του Λούα Λούα, διώχνει ο Φερνάντεζ
40΄Κίτρινη κάρτα στον Πάντο
Ημίχρονο 1-0

52΄ Κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.
62΄ Κίτρινη κάρτα στο Λούα Λούα
65΄ Ο Ζαιρί θα κάνει το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντεζ.
66΄ Σουτ του Μαρέσκα μέσα από την περιοχή, ο Φερνάντεζ σώζει την εστία του.
72΄ Μετά από σέντρα του Ζαϊρί, ο Μήτρογλου πιάνει καρφωτή κεφαλιά, ο Φερνάντεζ απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
77΄ Μετά από σόλο του Λούα Λούα, η μπάλα φθάνει στον Μήτρογλου που πάει να σουτάρει με τον Παπαζαχαρία να διώχνει σε κόρνερ. Στην διάρκεια της εκτέλεσης του, ο Μήτρογλου πιάνει κεφαλιά με τον Φερνάντεζ να απομακρύνει σε κόρνερ.
83΄Κίτρινη κάρτα στον Γιάκομπ.
88΄Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντεζ.
90΄ Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον Γιάκομπ.

Η Νυρεμβέργη... πλήγωσε τη Μπάγερ


Δύο γκολ εις βάρος της Λεβερκούζεν πέτυχε ο Τσούπο-Μότινγκ Νίκη που της δίνει ελπίδα στην προσπάθεια που καταβάλλει να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Νυρεμβέργη. Υποχρέωσε τη Λεβερκούζεν στην πρώτη της ήττα τη φετινή περίοδο, με 3-2 και την άφησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο -3 από την Μπάγερν και στο -1 από τη Σάλκε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Τσούπο-Μότινγκ, ο οποίος πέτυχε δυο τέρματα. Ο Αγγελος Χαριστέας δεν ήταν καν στην αποστολή των γηπεδούχων.

Το αποτέλεσμα:

Νυρεμβέργη - Λεβερκούζεν 3-2
1-0 (42) Τσούπο-Μότινγκ
2-0 (45) Τσούπο-Μότινγκ
3-0 (55) Ταβάρες
3-1 Κίσλινγκ (66)
3-2 Χέλμες (73)

Ήττα ΠΑΟΚ από ΠΑΟ με 74-82

Ήττα ΠΑΟΚ από ΠΑΟ με 74-82

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 74-82 στο «Παλατάκι», για τη 19η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας του μπάσκετ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα τον Χάισλιπ και τους ψηλούς του Παναθηναϊκού να παίρνουν το ένα ριμπάουντ πίσω από το άλλο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να αποκτήσουν στη δεύτερη περίοδο διψήφιο προβάδισμα στο σκορ και συγκεκριμένα σε δύο περιπτώσεις τους 12 πόντους (30-42, 34-46). Με κάρφωμα του Μπατίστ ανέβηκε στους 13 πόντους (42-55) λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως η μορφή του αγώνα άλλαξε άρδην στο τελευταίο τρίλεπτο. Με τον Μονρό να σημειώνει δύο σερί τρίποντα και τον ΠΑΟΚ να σημειώνει ένα σερί 8-0, η διαφορά έπεσε στους τέσσερις πόντους (58-62) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το σερί του ΠΑΟΚ έφτασε το +10 με καλάθι του Παπαδόπουλου (60-62), όμως οι Νίκολας και Φώτσης με τέσσερις πόντους (δίποντο και 2/2 βολές αντίστοιχα) έδωσαν επιθετική ανάσα στον Παναθηναϊκό. Ο Νίκολας μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει και δύο διαδοχικά τρίποντα, οδηγώντας τους «πράσινους» στη νίκη με 74-82.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-30, 39-39, 58-62, 74-82.
Διαιτητές: Γκόντας, Φούφης, Αφεντουλίδης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 24 (4), Καυκής, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Μιλισάβλιεβιτς 9(1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 3, Γκετσέφσκι 6(1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 15, Φώτσης 12(2), Χάισλιπ 10(1), Νίκολας 15(2), Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 9, Καλάθης 4.

"Διπλό" παραμονής της ΑΕΚ στη Λάρισα


Ο Φράνσις καρφώνει τη μπάλα στο καλάθι της Ολύμπια Με έξι πόντους του Τόριν Γκριν και έναν του Φράνσις, τα τελευταία 28 δευτερόλετα, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από τη Λάρισα. Η ομάδα του Μηνά Γκέκου, σε αγώνα για την 19η ημέρα της Α1 ανδρών επικράτησε 77-76 της Ολύμπια και έκανε σημαντικότατο βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων αναδείχθηκε ο Δορκοφίκης που σημείωσε 16 πόντους.

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο, όπου η ΑΕΚ με καλή άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά τεσσάρων πόντων (15-19), η Ολύμπια Λάρισας αντέδρασε και με τρία τρίποντα των Γκριν, Μπογδάνου και Τζάκσον κατάφερε να πετύχει 27 πόντους, έναντι μόλις 10 της ΑΕΚ και να βρεθεί με προβάδισμα οκτώ πόντων (37-29). Οι φιλοξενούμενοι με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου μπόρεσεαν να μειώσουν στους τρεις πόντους (39-36).

Με τις άμυνες σε... δεύτερη μοίρα, η ΑΕΚ έκλεισε προηγούμενη την τρίτη περίοδο (61-60), για να φτάσουμε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, όπου εκεί η ευστοχία των Γκριν έκανε τη διαφορά. Ο παίκτης της ΑΕΚ 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 76-77. Ο ίδιος παίκτης 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 2/2 βολές ανέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους, για να μειώσει ο Τζάκσον με 1/2 βολές σε 77-79.

Ο Φράνσις από πλευράς ΑΕΚ με 1/2 βολές έκανε το 77-80, για να μειώσει στον πόντων ο Ντέμοντ Γκριν για λογαριασμό των θεσσαλών, χάρη στις δύο εύστοχες βολές. Ο Τόριν Γκριν, μετά από νέο φάουλ οδηγήθηκε εκ νέου στη γραμμή των ελευθέρων βολών όπου με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 79-82, αφού το σουτ τριών πόντων του Τζάκσον ακριβώς με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 39-36, 60-61, 76-79, 79-82

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τζακόπουλος, Αβράμοφ 12 (1), Ντ. Γκριν 14 (2), Παπαχρήστος 4, Τζάκσον 28 (1), Μπογδάνος 17 (2), Σπανός, Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 2, Αγγελακόπουλος 2.
ΑΕΚ: Τ. Γκριν 13 (1), Νικολαίδης 5 (1), Μαζέικα 3 (1), Μακ 12 (1), Παπαντωνίου 4, Μελς 12 (2), Δορκοφίκης 16 (1), Γκιζογιάννης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης, Φράνσις 13

Ο Φράνσις καρφώνει τη μπάλα στο καλάθι της Ολύμπια Με έξι πόντους του Τόριν Γκριν και έναν του Φράνσις, τα τελευταία 28 δευτερόλετα, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από τη Λάρισα. Η ομάδα του Μηνά Γκέκου, σε αγώνα για την 19η ημέρα της Α1 ανδρών επικράτησε 77-76 της Ολύμπια και έκανε σημαντικότατο βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων αναδείχθηκε ο Δορκοφίκης που σημείωσε 16 πόντους.

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο, όπου η ΑΕΚ με καλή άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά τεσσάρων πόντων (15-19), η Ολύμπια Λάρισας αντέδρασε και με τρία τρίποντα των Γκριν, Μπογδάνου και Τζάκσον κατάφερε να πετύχει 27 πόντους, έναντι μόλις 10 της ΑΕΚ και να βρεθεί με προβάδισμα οκτώ πόντων (37-29). Οι φιλοξενούμενοι με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου μπόρεσεαν να μειώσουν στους τρεις πόντους (39-36).

Με τις άμυνες σε... δεύτερη μοίρα, η ΑΕΚ έκλεισε προηγούμενη την τρίτη περίοδο (61-60), για να φτάσουμε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, όπου εκεί η ευστοχία των Γκριν έκανε τη διαφορά. Ο παίκτης της ΑΕΚ 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 76-77. Ο ίδιος παίκτης 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 2/2 βολές ανέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους, για να μειώσει ο Τζάκσον με 1/2 βολές σε 77-79.

Ο Φράνσις από πλευράς ΑΕΚ με 1/2 βολές έκανε το 77-80, για να μειώσει στον πόντων ο Ντέμοντ Γκριν για λογαριασμό των θεσσαλών, χάρη στις δύο εύστοχες βολές. Ο Τόριν Γκριν, μετά από νέο φάουλ οδηγήθηκε εκ νέου στη γραμμή των ελευθέρων βολών όπου με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 79-82, αφού το σουτ τριών πόντων του Τζάκσον ακριβώς με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 39-36, 60-61, 76-79, 79-82

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τζακόπουλος, Αβράμοφ 12 (1), Ντ. Γκριν 14 (2), Παπαχρήστος 4, Τζάκσον 28 (1), Μπογδάνος 17 (2), Σπανός, Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 2, Αγγελακόπουλος 2.
ΑΕΚ: Τ. Γκριν 13 (1), Νικολαίδης 5 (1), Μαζέικα 3 (1), Μακ 12 (1), Παπαντωνίου 4, Μελς 12 (2), Δορκοφίκης 16 (1), Γκιζογιάννης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης, Φράνσις 13.

Εννέα λεπτά… τρόμου

http://www.contra.gr/images/m/paolevadeiakos3-0_m.jpg

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως εννέα λεπτά… τρόμου για τον Λεβαδειακό. Ήταν όμως μάλλον μία μετάφραση της εικόνας του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος των Βοιωτών, πίεσε από τα πρώτα λεπτά και το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οφείλεται περισσότερο στην επιπολαιότητα των επιθετικών του. Όσο βέβαια δεν ερχόταν το γκολ, μεγάλωνε και το άγχος στο ΟΑΚΑ. Όταν όμως ο Σαλπιγγίδης ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού… όλα τελείωσαν. Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά και ένα θεωρητικά αγχώδες απόγευμα, όπως τουλάχιστον διαμορφωνόταν, μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και ευκαιρία αποθέωσης ορισμένων παικτών από την εξέδρα. Οι «πράσινοι» του Νίκου Νιόπλια, δεν έκαναν την πλέον πειστική τους εμφάνιση, όμως επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πηγαίνουν πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης.

Μονόλογος χωρίς αντίκρισμα…

Το φαβορί ήταν εξαρχής ξεκάθαρο. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ελλιπέστατο Λεβαδειακό δεν είχε κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Μπήκε δυνατά και θέλησε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Δεν τα κατάφερε όμως παρά τον μονόλογο του. Οι Βοιωτοί είχαν κλείσει τους διαδρόμους όμως ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες. Τις οποίες όμως απώλεσε. Στο 7΄ ο Λέτο έκανε σέντρα σουτ πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 20΄ ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή και την στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα σουτάρει, προτίμησε να… καθυστερήσει, να πασάρει στο Λέτο, που όταν «όπλισε» είδε τον Μπλάζιτς να πέφτει στα πόδια του και να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να πιέζει και στο 25΄ ο Σισέ έκανε γυριστό σουτ άουτ. Ο Γάλλος δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ κάτι ανάλογο ίσχυε και για τον Λέτο αλλά και για τον Κατσουράνη. Ο Σισέ πάντως μετά την παράλληλη σέντρα του Μαρίνου έκανε την προβολή στο 27΄ για να στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι, με το Λέτο να μην μπορεί στη συνέχεια της φάσης να σκοράρει. Ο Καραγκούνης στο 30΄ δοκίμασε το δυνατό σουτ με τον Μπλάζιτς να αποκρούει, ενώ η κεφαλιά του Καντέ στο 41΄ έφυγε λίγο άουτ.

Το ξέσπασμα που τελείωσε το ματς

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να είναι καλύτερος και να πιέζει, δίχως όμως να φθάνει με ευκολία στην εστία του Μπλάζιτς. Στο 56΄ ένα χλιαρό σουτ του Σισέ κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς και οι παίκτες του Νιόπλια έμοιαζαν πλέον να είναι και νευρικοί στο παιχνίδι τους. Μόλις άρχισε να εμφανίζεται μία πρώτη… γκρίνια από την εξέδρα, ήρθε το γκολ που ηρέμησε την κατάσταση. Ο Μαρίνος στο 64΄ έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Σαλπιγγίδη να βάζει την προβολή και να κάνει το 1-0. Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του «τριφυλλιού» που πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 71΄ όταν ο Λέτο έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραφε το 2-0, σε μία στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να αντικατασταθεί. Δύο λεπτά μετά, ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή προσπαθώντας να ξεπεράσει δύο αντιπάλους του, έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να «βλέπει» ανατροπή από τον Κόλτζο και να καταλογίζει πέναλτι. Ο Σισέ αρχικά δεν το αξιοποίησε καθώς ο Μπλάζιτς απέκρουσε όμως στην επιστροφή ο Γάλλος πέτυχε το 21ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα ήταν… τυπική διαδικασία. Ο Νιόπλιας έβγαλε Καραγκούνη και Σισέ για να τους ξεκουράσει ενόψει Σταντάρ Λιέγης, ενώ στο 85΄ ο Μπλάζιτς δεν επέτρεπε στον Πετρόπουλο να στεφθεί σκόρερ καθώς απέκρουσε αρχικά με τα πόδια και μπλόκαρε έπειτα την μπάλα στο σουτ του έλληνα επιθετικού.

Β.Εθνικη-Πρώτος ο Βόλος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b598f35f45b9ccbf008109bfae3a48f1_L.jpg?1267968286?1267968286?1267968286

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς την Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός Βόλου όπου επιβλήθηκε με 5-1 του Θρασύβουλου. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Ροτζέριο (17΄ και 36΄ (πεν.)) , Σολάκη (55΄), Καπετάνο (90΄) και Αμπράμοβιτς (91΄). Το γκολ της τιμής για τους «πράσινους» σημείωσε στο 70΄ με σουτ ο Μίχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δοκάρι στο 60΄ με τον Μόνχε.

Στην Ρόδο ο Εθνικός πήρε σπουδαίο διπλό με τον Ζουαρί να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο 23΄ και τον Φερέιρα να «σφραγίζει» τη νίκη για τους Πειραιώτες με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Μάλιστα οι«κυανόλευκοι» είχαν και δοκάρι με τον Σουμπίνιο στο 60΄.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός προηγήθηκε από το πρώτο λεπτό χάρη σε σουτ του Μπαϊκαρά . Στο 48΄ ο Ζουρούδης με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με σουτ του Φαμπίνιο στο 93΄ , διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στην Καλαμάτα ο Πανσερραϊκός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και επιβλήθηκε της Καλαμάτας με 3-0. Τα «λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο 15΄ με τον Μπανγκουρά ενώ ο Λεοζίνιο έκανε το 2-0 στο 57΄ με σουτ. Το τελικό 3-0 «έγραψε» ο Μπανγκουρά με σουτ στο 64΄.

Στην Κατερίνη Πιερικός και Θρασύβουλος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 μοιράζοντας βαθμούς και εντυπώσεις. Οι «μελανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 9΄ με τον Φρέντερικς για να ισοφαρίσει για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μπουντούρης στο 26΄.

Τέλος, στην Ηλιούπολη οι «νεοφώτιστοι» πήραν μεγάλη νίκη επί του Αιγάλεω με 1-0 χάρη σε σουτ του Κρητικού στο 52΄.

Βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Βόλου 51 49-26

2. Κέρκυρα 48 35-16

3. Εθνικός 39 31-19

4. ΟΦΗ 39 29-25

5. Παναιτωλικός 37 30-26

6. Πανσερραϊκός 34 26-26

7. Πιερικός 32 32-26

8. Αγροτικός Αστέρας 32 23-19

9. Εθνικός Αστέρας 32 31-28

10. Διαγόρας 32 30-29

11. Δόξα Δράμας 31 28-34

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 29 20-24

13. Ηλιούπολη 28 19-23

14. Θρασύβουλος 26 30-35

15. Ρόδος 26 22-30

16. Ιωνικός 23 20-31

17. Καλαμάτα 21 15-30

18. Αιγάλεω 16 14-36

*Ιωνικός, Κέρκυρα, ΟΦΗ και Δόξα Δράμας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Νικάει η Σέλτικ, αλλά...


Ο Ρόμπι Κιν πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ εις βάρος της Φόλκερκ Με τον Γιώργο Σαμαρά να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Σέλτικ νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Φόλκερκ χάρις σε δυο τέρματα του Ρόμπι Κιν, ο οποίος βρίσκει εύκολη τη δουλειά στη Σκωτία... Η διαφορά μειώθηκε απλά στους δέκα βαθμούς με τη Ρέιντζερς να έχει ματς λιγότερο.

Το αποτέλεσμα:

Φόλκερκ - Σέλτικ 0-2
0-1 Κιν (34)
0-2 Κιν (79)

Στην κορυφή η Τβέντε


Ο Πέρεζ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Βάαλβαϊκ Με το διπλό στην έδρα της Βάαλβαϊκ, η Τβέντε εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Αϊντχόφεν και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +2. Στο -4 από τη 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον ο Αγιαξ μετά τη νίκη με 3-0 επί της Σπάρτα Ρότερνταμ. Εύκολο διπλό για τη Φέγενορντ.

Τα αποτελέσματα:
  • Σπάρτα Ρότερνταμ - Αγιαξ 0-3
    0-1 Ντε Γιονγκ (14)
    0-2 Φαν ντερ Βιλ (36)
    0-3 Ρόμενταλ (61)

  • Ρόντα - Φέγενορντ 2-4
    0-1 Σισέ (14)
    0-2 Σισέ (60)
    1-2 (62) Ματόντο
    1-3 Μπρούινς (71)
    1-4 Μακάι (82)
    2-4 (85) Μπόντορ

  • Βάαλβαϊκ - Τβέντε 0-1
    0-1 Πέρεζ (69)

  • Ουτρέχτη - Ναϊμέγκεν 1-0
    1-0 (85) Φαν Βόλφσβινκελ

  • Χρόνινχεν - Φένλο 1-0
    1-0 (70) Μάταβζ
  • Και άλλη νίκη η Παλέρμο


    Ο Μίκολι χάρισε τη νίκη στην Παλέρμο Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε η Παλέρμο. Η ομάδα της Σικελίας σε αγώνα για την 27η ημέρα του καμπιονάτο, επικράτησε 1-0 της Λιβόρνο, χάρη στο τέρμα του Μίκολι στο 81ο λεπτό και έφτασε τους 46 βαθμούς, εννέα λιγότερους από τη δεύτερη Μίλαν και έξι από την τρίτη της κατάταξης, Ρόμα.

    Στην 6η θέση της κατάταξης με 43 βαθμούς, ανέβηκε η Σαμπντόρια μετά τη νίκη με 2-1 επί της Λάτσιο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Φλοκαρί, όμως η Σαμπντόρια αντέδρασε γρήγορα και με δύο τέρματα των Γκουμπέρτι (29ο) και Πατσίνι (36ο) κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

    Σάββατο
    Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1-2
    (32ο Μαρκιόνι - 2ο Ντιέγκο, 68ο Γκρόσο)

    Ρόμα-Μίλαν 0-0

    Κυριακή
    Κάλιαρι-Κατάνια 2-2
    (9ο Λατσάρι, 73ο Κοσού - 31ο-πέναλτι Μασκαρα, 35ο Λόπεζ)

    Μπολόνια-Νάπολι 2-1
    (7ο Ζαλαγιέτα, 12ο Αντάιλντον - 14ο Ρινάουντο)

    Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0

    Σαμπντόρια-Λάτσιο 2-1
    (29ο Γκουμπέρτι, 36ο Πατσίνι - 7ο Φλοκαρί)

    Σιένα-Πάρμα 1-1
    (67ο Βεργκασόλα - 34ο Μπιαμπιάνι)

    Παλέρμο-Λιβόρνο 1-0
    (81ο Μίκολι)

    Μπάρι-Κιέβο 1-0
    (20ο Καστίγιο)

    Ο Απόλλων το ντέρμπι, στην κορυφή η Ομόνοια


    Ο Σανγκόι πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος της Ανόρθωσης Ο Απόλλων με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Σανγκόι, νίκησε 2-0 στο "Τσίρειο" την Ανόρθωση και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου. Στην κορυφή βρίσκεται η Ομόνοια που νίκησε 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα και στο -1 ο ΑΠΟΕΛ που νίκησε 1-0 την ΑΕΛ.

    Τα αποτελέσματα:
  • Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια 0-2
    0-1 3ο Εφραίμ
    0-2 90ο πεν. Ζουράφσκι

    ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Πόνζο, Ροντρίγκεζ, Ανιουέτα, ’βαλος, Ντα Βίνια, Ντέκο, Τζενίτο, Κατσιαρής (46ο Λουκά), Βοσκαρίδης (62ο Νικολάου), Τσιταϊσβίλι, Κυπριανού (56ο Τοθ).
    ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Αλαμπί, Χαραλάμπους, Λεάντρο, Ντάβιντσον, Κασέκε, Μακρίδης, Χριστοφή, Εφραίμ (46ο Αλωνεύτης), Ζουράφσκι, Ρενχίφο (64ο Γραμμόζης).

  • Απόλλων - Ανόρθωση 2-0
    1-0 48ο Σανγκόι
    2-0 54ο αυτ. Καφού

    ΑΠΟΛΛΩΝ: Σβαλόφσκι, Νεβά, Μερκής, Λόπεζ, Σεγκάρες, Οσενί, Κιντέρος, Αβραάμ, Ατόρνο (58ο Ατόρνο), Αγκόγκο (89ο Ντούρο), Σανγκόϊ (81ο Μπαγκούρα).
    ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς (60ο Τόφας), Τζανίσιο, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Λαμπάν, Σεϊρού, Ράμος (86ο Πέδρο), Οκκάς, Καφού, Μάντζιος.

  • ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ 1-0
    1-0 12ο Μιχαήλ

    ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Γκριντσάροφ, Κόντης, Πουρσαϊτίδης, Κουτσόπουλος, Μοραίς, Μιχαήλ, Μπρέσκα (46ο Αλεξάνδρου), Κοσόφσκι (78ο Μαρσίνιο), Ζεβλάκοφ (12ο Παουλίστα), Μιροσάβλιεβιτς.
    ΑΕΛ: Τσοντοφάλσκι, Κακογιάννης, Ντόσα Τζούνιορ, Ντικουμάνα, Ουόν, Κέρκεζ (78ο Γκροζτανόσκι), Φερνάντες, Βάργκας, Μπορμπέλι, Γαρπόζης (62ο Γκονζάλες), Σερτζιάο
  • Με ανατροπή πέρασε η Αστον Βίλα


    Ο Τζον Κάριου, δεξιά, πανηγυρίζει με τον Πετρόφ Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο, η Αστον Βίλα κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 4-2 της Ρέντινγκ μέσα στο "Μαντέισκι", για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
    Η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή και ο Ιρλανδός διεθνής Σέιν Λονγκ πέτυχε δύο γκολ στο 27' και το 42'.
    Ωστόσο η φιναλίστ του Λιγκ Καπ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και γρήγορα απάντησε.

    Στο 47' ο Ασλεϊ Γιάνγκ μείωσε και στη συνέχεια ο Τζον Κάριου πέτυχε άλλα τρία γκολ. Στο 51', το 57' και στο 90' με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ο Νορβηγός. Μάλιστα έπαιξε για πρώτη φορά βασικός από τον Αύγουστο, γαιτί ο Αγκμπονλαχόρ απουσίασε την τελευταία στιγμή, λόγω στομαχικών διαταραχών.
    Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο Μάρτιν Ο' Νιλ είδε την ομάδα του να κερδίζει σε παιχνίδι που έλειπε ο Αγκμπονλαχόρ!

    Ο Σφακιανάκης πήρε βαθμό στις καθυστερήσεις



    Μονομαχία στον αέρα του Αναστασάκου με τον Μπαλάφα Ο Στέλιος Σφακιανάκης στις καθυστερήσεις ισοφάρισε για τον Ατρόμητο το αυτογκόλ του Σαγκανόφσκι, που είχε δώσει στο 82' τη πρωτοπορία στον Εργοτέλη.

    Ο Εργοτέλης στα πρώτα 20 λεπτά βρήκε διαδρόμους κυρίως από τα πλάγια ωστόσο ότι σουτ ή σέντρες έκαναν οι παίκτες του, βρήκαν τον Μιχαηλίδη να αντιδρά αποτελεσματικά, αφού δεν υπήρχε και ο φορ περιοχής, που θα μπορούσε να "αισθανθεί" ο Ατρόμητος.
    Μετά το εικοσάλεπτο οι προσπάθειες των γηπεδούχων δυσκόλεψαν και ο Νίκος Καραγεωργίου άλλαζε συνεχώς θέσεις στους επιθετικούς του, Ρομάνο, Μπούντιμιρ και Λεάλ, με τον τελευταίο να έχει μπει αλλαγή στη θέση του Τσενάουσκις, που αποχώρησε με τράβηγμα.
    Βγάζοντας περισσότερους παίκτες μπροστά, ο Ατρόμητος βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια δύο γρήγορες επιθέσεις και να έχει δοκάρι με τον Τάτο στο 33'.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Και οι δύο ομάδες περίμεναν την ευκαιρία να βρουν ανυπεράσπιστη άμυνα, αλλά μάταια. Οτι κίνδυνος δημιουργήθηκε, σταματούσε έγκαιρα με φάουλ.
    Μάλιστα και αυτά που χτυπήθηκαν από καλή θέση, πήγαν πάνω στο τείχος!
    Τηρώντας την... παράδοση, οι διαιτητές απέβαλαν το Νίκο Καραγεωργίου στη μία ώρα αγώνα, καθώς διαμαρτυρόταν τακτικά, χωρίς όμως να ξεφύγει...
    Οι φάσεις τελικά δεν ήλθαν, αλλά μια στημένη έφερε αποτέλεσμα. Ο Γελαδάρης εκτέλεσε φάουλ, ο Σαγκανόφσκι την κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά η κακή εκτίμηση του Μιχαηλίδη ήταν αυτή που επέτρεψε στη μπάλα να πάει στα δίχτυα.
    Ωστόσο ο Εργοτέλης δεν πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς, καθώς ο Ατρόμητος που πίεσε στο τέλος έφτασε στην ισοφάριση στο 91'. Σε σύγχυση στην περιοχή, ο Στέλιος Σφακιανάκης ισοφάρισε, όπως είχε κάνει και στη Λιβαδειά, όπου πάλι είχε μπει σαν αλλαγή!

    Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μπαζίνσκι στην περιοχή στο 74', όταν η μπάλα χτύπησε στο πόδι του και μετά αναπήδησε στο χέρι του, αλλά και για τη συνολική παρουσία του διαιτητή Κωσνταντινέα.
    Γήπεδο: Πακγρήτιο στάδιο
    Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ζούνιορ (72' Ορφανός), Μπαλάφας, Ρομάνο (80' Κοιλιάρας), Τσεσνάουσκις (20' Λεάλ), Μπούντιμιρ.
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Μπλένχιο, Νάστος, Νεμπεγλέρας (83' Καλαντζής), Σαρμιέντο (60' Σφακιανάκης), Τάτος (83' Καραγκούνης), Φαβάλι, Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος.

    Ο Τζαβέλλας κερνούσε, οι υπόλοιποι έπιναν...



    Ο Τζαβέλλας πανηγυρίζει με τον Λάτκα υπό το βλέμμα του Φλίσκα Ο Πανιώνιος είχε να νικήσει στην έδρα του από... πέρσι (3-1 την ΑΕΚ στις 6/12/09 όμως σήμερα το κατάφερε με εμφατικό τρόπο καθώς επικράτησε με 3-0 της Skoda Ξάνθης. Ο Τζαβέλλας σέρβιρε όλα τα "κυανέρυθρα" γκολ, τα οποία πέτυχαν οι Κουμορτζί, Λάτκα, Μπάλαμπαν.

    Η εξέλιξη του αγώνα
    1' To παιχνίδι ξεκίνησε...
    7' Κόρνερ του Τζαβέλλα από αριστερά, κεφαλιά του Τσότσαλιτς, μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ στην πρώτην αξιόλογη φάση του αγώνα
    12' Ο Ζιέντσουκ γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ, άουτ
    19 Kάθετη μπαλιά του Ριέρα προς τον Μπάλαμπαν που κινήθηκε μέσα στην περιοχή επικίνδυνα, ο Γκπούρνινγκ βγήκε και πρόλαβε να μπλοκάρει
    21 1-0 ΓΚΟΟΟΛΦάουλ του Τζαβέλλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Λάτκα πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Κουμορτζί με μια δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
    28 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Φλίσκας για μαρκάρισμα πάνω στον Κουμορτζί
    30 Σέντρα του Πόι, ο Σταθάκης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, άουτ
    35 Σουτ του Ζίεντσουκ από το ύψος της περιοχής και λίγο πλάγια, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέλιτς
    39 2-0 ΓΚΟΟΟΛKόρνερ του Τζαβέλλα από αριστερά, κεφαλιά του Λάτκα, η μπάλα στα δίχτυα
    45 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Τσότσαλιτς για μαρκάρισμα πάνω στον Πόι

    46 ΑΛΛΑΓΗΟ Στρμπα στη θέση του Στίνγκα
    49 Δυνατό σουτ του Γουνδουλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι
    52 Ο Μπάλαμπαν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε και τον Σταθάκη όμως από πλάγια θέση σούταρε άουτ
    53 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μαρσελίνιο για μαρκάρισμα πάνω στον Κούκετς
    55 ΑΛΛΑΓΗΟ Μπούγκα στη θέση του Σουάνη
    62 3-0 ΓΚΟΟΟΛΦάουλ του Τζαβέλλα από αριστερά, κεφαλιά του Μπάλαμπαν, η μπάλα στα δίχτυα!. Νέα ασίστ από τον Τζαβέλλα που έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ του Πανιωνίου
    63 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κουμορτζί για φάουλ στον Ζίεντσουκ
    65 Σουτ του Γουνδουλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ
    67 ΑΛΛΑΓΗΟ Μάριτς στη θέση του Μαρσελίνιο
    70 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σταθάκη για φάουλ στον Τζαβέλλα
    72 ΑΛΛΑΓΗΟ Μπαρόνι στη θέση του Κούκετς
    73 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ζίεντσουκ για φάουλ στον Κοντοέ
    78 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Τζαβέλλα για μαρκάρισμα στον Πόι
    79 Φάουλ του Πόι από δεξιά, κεφαλιά του Στρμπα, η μπάλα στα χέρια του Μπέλιτς
    80 ΑΛΛΑΓΗΟ Σκούφαλης στη θέση του Γουνδουλάκη
    85 Ο Μπάλαμπαν μπήκε ωραία στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Ριέρα, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από το δοκάρι
    88 ΑΛΛΑΓΗΟ Σαμαρής στη θέση του Ριέρα

    Ο Μπακαγιόκο έδωσε το φιλί της ζωής


    Ο Μπακαγιόκο λύτρωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα Το γκολ που πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακαγιόκο, χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα τη νίκη εις βάρος του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και διατήρησε "ζωντανές" τις ελπίδες της ομάδας της Ηπείρου για παραμονή στην κατηγορία. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Μπαστία στο 76'.

    Τα αρχικά πλάνα
    Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2. Ο Σικαλιάς πήρε τη θέση του Ελευθερόπουλου κάτω από την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα και είχε αμυντική τετράδα μπροστά τους τους Ντάσιο και κανακούδη ως ακραίους μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Κούσα και Μαϊστόροβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ρόβας και Ανδράλας ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Καζναφέρη και Σίσιτς να αγωνίζονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής (σ. σ. ο πρώτος δεξιά και ο δεύτερος αριστερά). Μπακαγιόκο και Σαϊτιώτης συνέθεταν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

    Από την άλλη ο Βαγγέλης Βλάχος επέμεινε στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Ντεγκρά πήρε τη θέση του Αναστασόπουλου κάτω από τα δοκάρια, ο Φυτανίδης αυτή του Αργυρόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαρσελάο που επέστρεψε πήρε τη θέση του Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Εκεί διατηρήθηκε ο Μπαρτολίνι, ενώ ο Ουριμπάρι διατηρήθηκε στο αριστερό άκρο. Λαδάκης και Μπαστία ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Καρέρα και ο Ουντότζι ήταν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής τριάδας την οποία συμπλήρωνε ο Έντερ. Τέλος ο Τσέζαρεκ ήταν ο μοναδικός προωθημένος των φιλοξενούμενων.

    Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
    Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος (87' Τζάννης), Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας (79' Ντιμπαλά), Ρόβας (60' Μιχαλόπουλος), Σίσιτς, Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης.
    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Έντερ, Ουντότζι (75' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ (61' Βίλτσες, 85' Ρόκας)

    Λίνο: "Νίκη και στο «Κλεάνθης Βικελίδης»"


    Ο Λίνο πανηγυρίζει το γκολ επί του Πανθρακικού Ο Λίνο κάνει σπουδαίοα πρωτάθλημα και ο Φερνάντο Σάντος έχει βρει την ησυχία του αναφορικά με τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ο οποίος έγραψε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο ματς με τον Πανθρακικό, με δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι πλέον το "διπλό" μέσα στην έδρα του Αρη. "Πράγματι δεν ήταν μία καλή εμφάνιση από την πλευρά μας. Αλλά αυτή εμφάνιση ήταν αρκετή για να μας δώσει την νίκη".

    Για το γεγονός ότι σκοράρουν και παίκτες που δεν είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί, ο Λίνο δήλωσε: "Αυτό το γεγονός δείχνει την ποιότητα της ομάδας καθώς όχι μόνο οι επιθετικοί, αλλά και οι παίκτες που αγωνίζονται στις άλλες γραμμές καταφέρουν και σκοράρουν. Θέλω να αφιερώσω το γκολ που πέτυχα, στον κόσμο μας, που πάντα μας υποστηρίζει και βρίσκεται κοντά μας, τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια, όσο και στα εκτός".

    Ο Βραζιλιάνος άσος ρωτήθηκε και για το ματς με τον Aρη και δήλωσε: "Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Αλλά εμείς μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί, θέλουμε να δουλέψουμε κατάλληλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Και δεν είναι άλλο από την νίκη".

    Τέλος ρωτήθηκε για την ανανέωση του συμβολαίου του, όμως απέφυγε επί της ουσίας να απαντήσει για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Πάντως στις δηλώσεις του ανέφερε: "Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν συζητήσεις του εκπροσώπου μου με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω πότε θα έχουμε τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά μου είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα πέντε ματς που απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο".

    Σκόκο: "Θέλω να φύγω"


    Ο Νάτσο Σκόκο σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ Ο Νάτσο Σκόκο παραχώρησε συνέντευξη στην "Εξέδρα" όπου επανέλαβε την επιθυμία του να φύγει από την ΑΕΚ, αλλά και από την Ελλάδα. "Εγώ θέλω να φύγω. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να φύγω και να δώσω πίσω στην ΑΕΚ όλα όσα μου έδωσε". Επίσης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς και όσα τον ενόχλησαν, ενώ διαψεύδει πως ήρθε σε επαφή με τον Ολυμπιακό, λέγοντας ξανά και ξανά πως ο λόγος που θέλει να φύγει από την ΑΕΚ είναι γιατί τον κρατά... στάσιμο.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργεντινού επιθετικού:



    Η Ελλάδα σου αρέσει, το σπίτι σου είναι ωραίο, ο κόσμος σε αγαπάει. Τι επηρεάζει λοιπόν, αρνητικά την ψυχολογία σου; "Μου αρέσει η πόλη και με τους συμπαίκτες μου νιώθω πολύ άνετα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Και αγωνιστικά και μη. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να φύγω, θα το έκανα. Καθένας πρέπει να βελτιώνεται, να κοιτάει κάτι καλύτερο ποδοσφαιρικά, το οποίο αυτή τη στιγμή το βλέπω πολύ δύσκολο στην ΑΕΚ".

    Τι πρέπει να γίνει για να ανατραπεί το σκηνικό; "Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν θα λυθούν άμεσα. Η λύση τους είναι μακροπρόθεσμη. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να εξελίσσομαι. Είμαι επαγγελματίας και με ενδιαφέρει το κίνητρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Η ελπίδα της κλήση μου στην εθνική".

    Πρόσφατα είπε πως, αν σε πείσουν ότι η ΑΕΚ θα είναι πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, μπορεί να μείνεις. Πώς ορίζει αυτά τα κριτήρια; Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος; "Ποτέ δεν είπα αυτό το πράγμα. Είπα απλά ότι, αν μου γίνει μία πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ θα την άκουγα με σεβασμό και σοβαρότητα. Τίποτα παραπάνω".

    Θεωρείς ότι άλλαξε η ΑΕΚ από την ημέρα που ήρθες; Και τι σε ενοχλεί περισσότερο, τα διοικητικά ή τα αγωνιστικά προβλήματα; "Aλλαξε πολύ η ΑΕΚ. Κατά πρώτον, θεσμικά. Υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα που ενοχλούν και τον ποδοσφαιριστή. Ακόμη, κάθε παίκτης θέλει να έχει εξέλιξη, ειδικά στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ, όμως, δεν έδωσε σημασία στο Ευρόπα Λιγκ και αποκλειστήκαμε, ενώ - κακά τα ψέματα- και στην Ελλάδα είμαστε μακριά από την κορυφή".

    Οπότε, πρωτίστως σε απασχολεί το αγωνιστικό... "Είναι ένα σύνολο πραγμάτων".

    Ισχύει ότι το ματς με την Έβερτον έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιθυμία σου να φύγεις; Επειδή δεν ξεκίνησες βασικός και η ομάδα παρατάχθηκε με αλλαγές σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα; "Τα θεσμικά προβλήματα υπήρχαν. Όλο συναντήσεις γίνονταν... Πάντως, ναι, με ενόχλησε πολύ το ότι, ενώ ξέραμε ότι η πρόκριση εξαρτιόταν από εμάς, δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε να δοθεί στο ματς αυτό. Ήδη στο πρωτάθλημα δεν πηγαίναμε καλά και, ξέροντας ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για το Γιουρόπα Λιγκ, ενοχλήθηκα πολύ".

    Από ποιον δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον; Από τους συμπαίκτες σου ή το τεχνικό τιμ; "Με πόνεσε πολύ, γιατί θεωρούσα πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη διοργάνωση και ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να νικήσουμε την Έβερτον και την Μπενφίκα, τουλάχιστον να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν θέλω να ρίξω τις ευθύνες σε κανέναν, αλλά δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία".

    Τι λάθη έγιναν και βρίσκεται η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση; Εκτός Ευρώπης, εκτός πρωταθλήματος και με κακή εικόνα στο γήπεδο... "Aλλοι άνθρωποι πρέπει να απαντήσουν. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για να αλλάξουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι αυτό που μας έλειψε είναι η σταθερότητα. Σε δύο αγώνες παίζαμε καλά, σε τέσσερις άσχημα, σε τρεις μέτρια. ’λλος πρέπει να δει τι συμβαίνει και να πάρει αποφάσεις".

    Υπάρχει αυτός ο άλλος; "Πιθανόν εσείς να ξέρετε καλύτερα την απάντηση. Εγώ προσπαθώ να είμαι στο περιθώριο αυτών των προβλημάτων και να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Πάντως, πρέπει να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, που να βρουν λύσεις στα προβλήματα".

    Σίγουρα δεν θα πάρει εσύ τις αποφάσεις, αλλά ζεις από μέσα τι συμβαίνει. Αν σου ζητούσαν καταμερισμό ευθυνών, τι ποσοστό θα αναλογούσε στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση; "Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Οι παίκτες μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, οπότε και αυτοί φταίνε, και ο προπονητής που επιλέγει ποιοι και πώς θα αγωνιστούν, και οι άνθρωποι που πρέπει να παίρνουν κάποιες αποφάσεις, όλοι".

    Το γεγονός ότι... φωτογραφήθηκες ως ένας από τους πέντε που έπρεπε να φύγουν για να συνεχίσει ο προπονητής στην ΑΕΚ και η δήλωση περί μη ύπαρξης ποιοτικού επιθετικού πλην του Μπλάνκο δεν σε ενόχλησαν; "Σίγουρα με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή. Με ενόχλησε ό,τι συνέβη στο ματς με την Έβερτον, αλλά προσπάθησα να μην αντιδράσω. Πολλά με ενόχλησαν, αλλά για το καλό της ομάδας δεν έκανα τίποτα. Προσπαθώ να δίνω τις απαντήσεις μου μέσα στο γήπεδο. Θέλω να εξελίσσομαι, να εκπληρώσω τους στόχους που είχα από παιδί. Όσο είμαι στην ΑΕΚ, θα τα δίνω όλα για τη φανέλα".

    Λες σε κάθε ευκαιρία ότι θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω. Πώς το περιγράφεις αυτό το βήμα; "Αυτό τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω. Θα εξαρτηθεί από τη στιγμή και την προσφορά. Θα κοιτάξω ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Θα αποφασίσω με αυτό τον γνώμονα, αλλά - εννοείται - θα κοιτάξω το προσωπικό μου συμφέρον. Σίγουρα το ισπανικό, το αγγλικό, το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα, που είναι πιο ανταγωνιστικά, θα με ενδιέφεραν πολύ. Όταν έρθει κάποια πρόταση θα την αναλύσω".

    Είναι σίγουρο, ότι αν σου γίνει πρόταση από ένα τέτοιο πρωτάθλημα πας με κλειστά μάτια. Αν όμως η πρόταση είναι από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό; "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Σε παρακαλώ να το σεβαστείς".

    Το σέβομαι, αλλά οφείλω να σε ρωτήσω τουλάχιστον αν είχε έρθει σε επαφή μαζί σου κάποιος από τον Ολυμπιακό. "Όχι".

    Σε όλη αυτή την ιστορία που δημιουργήθηκε γύρω από μεταγραφή σου, θεωρείς ότι εσύ ή οι μάνατζέρ σου κάνατε κάποιους λανθασμένους χειρισμούς; Θεωρείς ότι έπρεπε να το διαχειριστείς διαφορετικά; "Δεν αισθανόμουν καλά και το είχα πει στους μάνατζέρ μου. Και δεν είναι μόνο εγώ που δεν αισθάνομαι καλά. Ο κόσμος βλέπει τα προβλήματα, διακρίνει την απογοήτευση. Εγώ το είπα στους εκπροσώπους μου και εκείνοι θέλησαν να κάνουν κάποιες επαφές. Λογικό είναι. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος δεν θα ήθελε να φύγει από την ομάδα ένας αγαπημένος του παίκτης. Όποιος κι αν είναι αυτός. Αν κάποιος δίνει το 100% των δυνάμεών του, αλλά φύγει και πάει στην Ισπανία ή την Ιταλία, δεν νομίζω να ενοχληθούν τόσο πολύ".

    Συμφωνώ, αλλά η κουβέντα γινόταν για μεταγραφή στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα έτσι. Εδώ δεν ανανεώνεις το συμβόλαιό σου και σε βάζουν να προπονείσαι μόνος. Όσο καλός κι αν είσαι... "Αυτό συμβαίνει και στην Αργεντινή. Οι φίλαθλοι ποτέ δεν θα στραφούν ενάντια σε κάποιον που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Και εγώ το κάνω. Εγώ θέλω να φύγω. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να φύγω και να δώσω πίσω στην ΑΕΚ όλα όσα μου έδωσε. Αν φύγω το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα μπορέσει να πάρει λεφτά. Να καλύψει τα χρήματα που ξόδεψε για να με αποκτήσει και να κερδίσει κιόλας. Προτιμώ να το κάνω αυτό, παρά να αποχωρήσω ελεύθερος".

    Δικαίωση Μπενίτεθ για Κυργιάκο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/63d305a05ba7b2734ab3149f6cab2663_L.jpg?1267951529?1267951529?1267951529Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Έλληνας αμυντικός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού της Λίβερπουλ. «Ο Κυργιάκος άρχισε πολύ καλά και ήταν εξαιρετικός στο ματς με την Μπόλτον απέναντι στον Κέβιν Ντέιβις. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να αγωνιστεί, γιατί οι Άγκερ, Κάραγκερ και Σκρτελ ήταν διαθέσιμοι. Τον αποκτήσαμε γιατί είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και μείναμε έκπληκτοι γιατί είναι φανταστικός επαγγελματίας. Είναι πολύ καλό παιδί και έχει πάντα τη διάθεση να μάθει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του και ελπίζω να παίξει σε περισσότερο ματς», τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ.

    Μπορεί ο Κυργιάκος να έχει εμπειρία από το Νησί, αφού είχε αγωνιστεί παλιότερα στην Ρέιντζερς, αλλά ακόμα τα αγγλικά του δεν είναι καλά, κάτι που τόνισε και ο Ισπανός προπονητής. «Περίμενα καλύτερα τα αγγλικά του. Του είπα ‘Έχεις παίξει στη Σκωτία’ κι εκείνος απάντησε ‘Ναι, αλλά δεν καταλάβαινα λέξη’», τόνισε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

    Δίδυμη ελληνική πρόκληση!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/aa1809add9505928c228875795913251_L.jpg?1266389130?1266389130Οι δίδυμες Ελληνίδες αδερφές Βικτόρια και η Στεφανία Ξιπολιτάκης ζουν στην Αργεντινή και ακολουθούν καλλιτεχνική καριέρα. Η Βικτόρια αποκάλυψε πως είναι ερωτευμένη με πολίστα που ζει στη λάτιν χώρα.Η νεαρή ηθοποιός και τραγουδίστρια δεν αποκάλυψε το όνομα του αλλά τόνισε πως παίζει πόλο σε επαγγελματική ομάδα και ζει στην Αργεντινή: «Δεν θα πω το όνομα του ακόμα. Είναι Αργεντίνος και παίζει στην ομάδα La Dolfin. Εχει απίστευτους μυς και με αγαπάει».

    Ουόλς: «Δείγμα μεγάλης ομάδας»

    Ο Ματ Ουόλς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Ο Αμερικανός όμως έδωσε τα εύσημα στους συμπαίκτες του, για την δική του καλή απόδοση, μιας και θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι δουλειά όλων, όχι μόνο δική του. Ο Αμερικανός άσος υπογράμμισε αρχικά ότι: «Κάναμε πολύ καλή ομαδική δουλειά, σε άμυνα και επίθεση. Όπως είπε και ο προπονητής μας λίγο πριν λήξει το πρωτάθλημα, με τόσο υψηλό σκορ και 95 πόντους δεν χάνεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να έχουμε τον έλεγχο στον αγώνα, να παίξουμε καλά στην άμυνα, κάτι που συζητήσαμε στο ημίχρονο. Διατηρήσαμε το «μομέντουμ», την διάθεση από τον αγώνα με την Μπανταλόνα, αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας, Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στο Λε Μαν όπου πάμε για να πάρουμε κι εκεί μια νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο». Αναφερόμενος στην δική του απόδοση και εμφάνιση, όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και σε άλλες στατιστικές κατηγορίες: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για μας. Τα καλά στατιστικά μου και η καλή εμφάνιση είναι αποτέλεσμα το να έχεις πολύ καλούς συμπαίκτες, αξιοποίησαν τις πάσες που τους έδωσα και έβαλαν καλάθια. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου και της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από το δεύτερο όπου πραγματικά κάναμε πολύ καλή εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Τα κλεψίματα για παράδειγμα που έκανα είναι απόρροια της ομαδικής δουλειάς, όταν πιέζει όλη η ομάδα στην άμυνα, κάποιος κλέβει την μπάλα, αυτός ήμουν».

    Show must go on!

    Show must go on!

    Έχει χαρακτηριστεί ως ο 12ος παίκτης της ομάδας. Ως το «ρόπαλο» του Ημίθεου όπως ιστορικά απεικονίζεται. Σαν το αιώνιο στήριγμα στην ομάδα. Είναι «μαχητής», είναι αλύγιστος και απτόητος και υπερασπιστής της «κυανόλευκης» ιδέας. Ο λαός του Ηρακλή θα κάνει και σήμερα το καθήκον του. Θα είναι δυνατός στο Καυτανζόγλειο, αποφασισμένος να ωθήσει την ομάδα στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Με τεράστιο πάθος, με μεγάλη όρεξη για τη νίκη και με φωνή 90 λεπτών, ετοιμάζεται μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και σήμερα στο Στάδιο. Οι οργανωμένοι ήδη έχουν δώσει το στίγμα τους μέσα στην εβδομάδα. Η «Αυτόνομη Θύρα 10″ ζητάει από την ομάδα να «βουλώσει στόματα», όπως ανάλογα αναφέρει και ο Σ.Φ.Η.Σ.Ε. και οι Blue Boys υπογραμμίζουν: «Νίκη για την πάρτη μας».
    Το σόου πρέπει να συνεχιστεί (όπως αναφέρουν και οι στοίχοι του γνωστού τραγουδιού, Show must go on) και θα συνεχιστεί στο πέταλο της θύρας 10. Όπως έχει αναφερθεί μέσα στην εβδομάδα, οι οργανωμένοι προετοιμάζουν πυρετωδώς ένα ιδιαίτερο «ψηφιδωτό» στην έναρξη της αναμέτρησης, κίνηση που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν…
    Αξίζει να σημειωθεί πως τα εισιτήρια διατίθενται ήδη από τους συνδέσμους (για το πέταλο), ενώ τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά από τις 2:30 το μεσημέρι για τον κόσμο του Ηρακλή. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 10, 15, 20, 40, 75 ευρώ.

    Ψιθυροι

    • Δηλώνει φίλαθλος του Ολυμπιακού, ασχολήθηκε παλαιότερα με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, της αρέσει ο Μιχάλης Σηφάκης του Αρη και πρόσφατα βρέθηκε στην Ρώμη, όπου και παρακολούθησε το παιχνίδι της Ρόμα με τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι; Μα, η... εκρηκτική Εφη Κυριάκου!
    • Τα 108α γενέθλιά της γιορταζε χθες (6/3) η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ιδρυθεί στις 6 Μαρτίου του 1902.
    • Κι άλλος ποδοσφαιριστής μετά τον Παναγιώτη Ταχτσίδη έπεσε στα... δίχτυα της Σάσας Μπάστα, όπως λένε τα νέα της... showbiz. Εφεση στο... σκοράρισμα που έχει το κορίτσι!
    • Τα επιτεύγματα του Τζιμπρίλ Σισέ με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη έκαναν την UEFA να ανακηρύξει τον γάλλο στράικερ ως παίκτη της εβδομάδας...

    Αυτοκτονία Ηρακλή στην Καισαριανή

    Αυτοκτονία Ηρακλή στην Καισαριανή

    Μία απρόσμενη ήττα γνώρισε σήμερα ο Ηρακλής στην Καισαριανή από τη Νήαρ Ηστ. Η φετινή εικόνα των «κυανόλευκων» δεν δικαιολογεί ασφαλώς το 102-97 του σημερινού αγώνα. Μία πολύ κακή αμυντική λειτουργία έδωσε το δικαίωμα στη Νηαρ Ηστ να φθάσει στους 102 πόντους και μολονότι στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Αθήνας είχε μπαράζ χαμένων βολών, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι. Με το σκορ στο 100 – 96 ο Μίχαλος έχασε δύο βολές 16 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όμως ο Τέρεκ Καστλ αστόχησε σε τρίποντο. Ο Λάππας που μάζεψε το ριμπάουντ κέρδισε φάουλ όμως πέτυχε μόνο τη δεύτερη βολή με το Μίχαλο να ευστοχεί στο φινάλε σε δύο βολές και να τελειώνει το ματς. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

    Ικαρος/Εσπερος-Δάφνη 78-41
    Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 102-97
    ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΚΑΟ Δράμας 90-77
    Ολυμπιάδα Πατρών-Αρκαδικός 88-73
    Ερμής Περάματος-ΟΦΗ 75-65
    Ερμής Λαγκαδά-Ικαροι Σερρών 63-68
    Αιγάλεω-Αμύντας 79-74
    Ξάνθη-Παγκράτι 81-88

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

    Ίκαρος/Έσπερος 36
    Ηρακλής 35
    Παγκράτι 34
    Ολυμπιάδα Πατρών 33
    Αρκαδικός 32
    ΚΑΟΔ 32
    Ξάνθη 30
    ΑΓΟΡ 30
    Δάφνη 29
    Αμύντας 29
    Ερμής Περάματος 28
    Νήαρ Ηστ 28
    Ικαροι Σερρών 28
    Ερμής Λαγκαδά 26
    ΟΦΗ 26
    Αιγάλεω 24

    Κάλβο: «Τα play off εξαρτώνται από εμάς»

    Κάλβο: «Τα play off εξαρτώνται από εμάς»

    Υποψηφιότητα για τον τίτλο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής θέτει ο Τόνι Κάλβο με το απίστευτο τέρμα που σημείωσε, το οποίο όμως δεν στάθηκε αρκετό για να «χαρίσει» στον Άρη τους τρεις βαθμούς. «Γνωρίζαμε εξ αρχής την Καβάλα. Είναι μία δυνατή ομάδα. Δυστυχώς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στις μεταξύ μας αναμετρήσεις υπήρχε μια ισορροπία κι εμείς θα πρέπει να την σπάσουμε και να κάνουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα εξαρτώνται από εμάς». Ερωτηθείς ο Ισπανός για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Τα λόγια περισσεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Μόνο η νίκη μετράει κι εμείς έχουμε μεγάλη όρεξη για αυτήν. Για τη νίκη θα αγωνιστούμε. Να πάρουμε την εκδίκηση μας για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα που κατά τη γνώμη μου είναι πλασματικό», ενώ για τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου που έχει να δώσει ο Άρης απέναντι στην Καβάλα, πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά. Όπως είπα υπάρχει απόλυτη ισορροπία, όμως εμείς θα πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδό μας, το οποίο θα είναι ο οδηγός για την ρεβάνς».

    Κοντρέρας: «Μακάρι να το πάρουμε»

    Κοντρέρας: «Μακάρι να το πάρουμε»

    Μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό ο Πάμπλο Κοντρέρας δήλωσε: «Μακάρι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες δουλεύουμε για να καταφέρουμε επιτυχίες. Με δουλειά, ταπεινότητα και με τη βοήθεια του κόσμου, παλεύουμε για νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Δεν ήταν ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. ο αντίπαλος ήξερε στα πρώτα λεπτά πώς να ελέγξει το παιχνίδι μας. Μας ήταν δύσκολο στην αρχή να μπούμε στο ρυθμό μας. Το ματς με τον Άρη είναι όπως όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος το βλέπει διαφορετικά. Εμείς θα κρατήσουμε τη στάση μας για να κερδίσουμε».

    «Κουράγιο Χιλή»

    Η οικογένεια Κοντρέρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις δύσκολες ώρες που περνά η Χιλή. Η σύζυγός του, Λορέτο, έφτιαξε μπλουζάκια με τη σημαία της χώρας τους που είχε γραμμένο το σύνθημα «Fuerza Chile», δηλαδή «Κουράγιο Χιλή», τα οποία φορούσαν τα δύο παιδιά τους, Βιθέντε και Ματίας. Επίσης, παρόμοια μπλουζάκια φορούσαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην προθέρμανση.

    Ισοπαλία για την Πόρτο και την Μπράγκα


    Το γκολ του Φαλκάο δεν ήταν αρκετό για την Πόρτο Εχοντας το μυαλό της στη ρεβάνς με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Πόρτο πέταξε δυο βαθμούς κόντρα στην Ολανένσε και μάλιστα στο «Ντραγκάο». Οι πρωταθλητέ έχουν μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου και πλέον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα της αποτυχίας. Η Μπράγκα από την άλλη πλευρά, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα εκτός έδρας με τη Σετούμπαλ και είναι ισόβαθμη με την Μπενφίκα, με την ομάδα του Σαβιόλα, όμως, να έχει ένα ματς λιγότερο.

    Το αποτέλεσμα
    Πόρτο - Ολανένσε 2-2
    0-1 Τζαλμίρ (13)
    0-2 Τζαλμίρ (16)
    1-2 (81) Φαλκάο
    2-2 (90) Γκουαρίν

    Ρίο Αβε - Ναβάλ 0-0

    Σετούμπαλ - Μπράγκα 0-0

    Συνεχίζει την επέλαση η Αντερλεχτ


    Οι παίκτες της Αντερλεχτ πανηγυρίζουν ένα από τα δύο γκολ εις βάρος  της Σαρλερουά Η Αντερλεχτ πήγε στη Βαλλονία για να αντιμετωπίσει τη Σαρλερουά με σκοπό να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει και των υποχρεώσεών της στο Γιουρόπα Λιγκ και το κατέφερε. Νίκησε 2-0 και εξακολουθεί να έχει διψήφια διαφορά από τη δεύτερη Κλαμπ Μπριζ. Στο άλλο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο, η εξαιρετική Σερκλ Μπριζ συνέτριψε 4-0 τη Λόκερεν του Εμίλιο Φερέρα που σίγουρα είχε κατά νου τον βαθμολογικά κρίσιμο αγώνα με τη Σαρλερουά μεσοβδόμαδα (μάχη για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής).

    Τα αποτελέσματα
    Σαρλερουά - Αντερλεχτ 0-2
    0-1 Σουάρες (17)
    0-2 Ντε Σούτερ (45)

    Σερκλ Μπριζ - Λόκερεν 4-0
    1-0 (13) Μπόι
    2-0 (17) Μπόι
    3-0 (52) Ιαχτσουκ
    4-0 (81) Ρεϊνάλντο

    Απρόσμενη ήττα της Αϊντχόφεν


    Ο Γκόρτερ πανυγυρίζει το γκολ της Μπρέντα επί της Αϊντχόφεν Η Μπρέντα βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με την Αϊντχόφεν, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη που τη βάζει για τα καλά στο παιχνίδι των πλέι οφ. Οι πρωτοπόροι από την άλλη πλευρά μπορεί να βρεθούν στη δεύτερη θέση αν η Τβέντε νικήσει τη Βάαλβαϊκ.

    Τα αποτελέσματα
    Μπρέντα - Αϊντχόφεν 2-1
    0-1 Ενχελααρ (18)
    1-1 (35) Χόρτερ
    2-1 (72) Σίλντερ

    Ντεν Χάαγκ - Φίτεσε 1-1
    0-1 Νίλσον (57)
    1-1 (65) Κουμ

    Χέρακλες - Βίλεμ 3-2
    1-0 (4) Ντάγκλας
    1-1 Σεοταχούλ (24)
    2-1 (43) Βεγίνοβιτς
    3-1 (50) Εβερτον
    3-2 Σεοταχούλ (66)

    Αλκμααρ - Χίρενφεϊν 4-1
    0-1 Τζούρισιτς (20)
    1-1 (22) Μάρτενς
    2-1 (35) Ελ Χαμνταουί
    3-1 (68) Λανς
    4-1 (90) Χόλμαν

    Νέο ραντεβού για Φούλαμ και Τότεναμ


    Ο Γκόμες απέκρουσε την κεφαλιά του Γκέρα Σε αγώνα ρεβάνς θα λύσουν Φούλαμ και Τότεναμ τις διαφορές τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου έμειναν στο 0-0 στο "Κρέιβεν Κότατζ" και η πρόκριση στους "4" θα κριθεί σε επαναληπτική αναμέτρηση, που θα γίνει στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

    Στο μεταξύ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες Τσέλσι - Στόουκ Σίτι και Ρέντινγκ - Αστον Βίλα.

    "Χ"άλια στη Ρώμη, διπλό η "Γιούβε"


    Δεν αναδείχθηκε νικητής από τη μάχη της Ρόμα με τη Μίλαν Μπορεί η Μίλαν να ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο", η ουσία, είναι πάντως ότι οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 δίνοντας την ευκαιρία στην Ιντερ (αν νικήσει την Τζένοα) να ξεφύγει έξι βαθμούς. Χούντελααρ και Ρίισε έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες προς το τέλος για να σημειώσουν κάποιο γκολ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε με το σφύριγμα της λήξης.

    Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της για το ιταλικό πρωτάθλημα η Γιουβέντους. Η «γηραιά κυρία» πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα με 2-1 σε αναμέτρηση για την 27η ημέρα του καμπιονάτο. Ετσι η Γιουβέντους έφτασε τους 44 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα η Φιορεντίνα παρέμεινε στους 35 βαθμούς και την 11η θέση.

    Τα αποτελέσματα
    Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1-2
    (32ο Μαρκιόνι - 2ο Ντιέγκο, 68ο Γκρόσο)

    Ρόμα-Μίλαν 0-0

    Γενέθλια με θρίαμβο και κορυφή για τη Ρεάλ


    O Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει μαζί με τον Κακά Η Ρεάλ γιόρτασε τα 108α γενέθλιά της με έναν θρίαμβο επί της Σεβίλλης με 3-2. Η «βασίλισσα» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά κάνοντας πράγματα και θαύματα στο δεύτερο μέρος, πήρε τη νίκη χάρις σε γκολ του Φαν ντερ Φάαρτ στις καθυστερήσεις πιάνοντας κορυφή. «Χ» η Μπαρτσελόνα.

    Η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον ύπνο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διήρκησε για μια ολόκληρη ώρα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-0 παγώνοντας το «Μπερναμπέου». Η αρχή έγινε με το αυτογκόλ του Τσάμπι Αλόνσο στο 10ο και η συνέχεια δόθηκε στο 52ο με τέρμα του Ντραγκουτίνοβιτς.

    Από το 60ό μέχρι το 70ό οι γηπεδούχοι έπαιξαν το απόλυτο ποδόσφαιρο. Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Σέρχιο Ράμος, έχασαν μια φοβερή ευκαιρία με τον δεύτερο, ενώ είχαν και δυο δοκάρια (Γκούτι, Ιγκουαϊν)!

    Το γκολ της νίκης φαινόταν να ήταν θέμα χρόνου, με τον Πελεγκρίνι να βλέπει ότι η διπλή αλλαγή που έκανε μετά το 0-2 βάζοντας τους Γκούτι (αντί του Λασανά Ντιαρά) και Φαν ντερ Φάαρτ (αντί του Αρμπελόα) να αποδίδει τα μέγιστα. Τελικά, ο Ολλανδός με προβολή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε στην ομάδα του ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή.

    Ο Λιονέλ Μέσι με τα δυο γκολ που πέτυχε δεν κατάφερε να αποτρέψει το νέο στραβοπάτημα της Μάρτσελόνα που δείχνει σημάδια κόπωσης και έλλειψης συγκέντρωσης σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν. Οι πρωταθλητές κόσμου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 εκτός έδρας με την Αλμερία. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηγκαν από τοι 60ό με παίκτη λιγότερο, όταν ο διαιτητής είδε την ανόητη ενέργεια του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (χτύπησε εκτός φάσης τον Σίσμα), με αποτέλεσμα να του δείξει κόκκινη κάρτα.

    Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε σήμερα η Λα Κορούνια, που επικράτησε με 3-1 της Τενερίφης σε αναμέτρηση για την 25η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος φτάνοντας τους 41 βαθμούς. Αντίθετα η Τενερίφη παρέμεινε στους 20 βαθμούς και την προτελευταία θέση.

    Τα αποτελέσματα
    Λα Κορούνια-Τενερίφη 3-1
    (33ο Ροντρίγκες, 55ο Γκουαρντάντο, 67ο Κολότο - 18ο Χενς)

    Αλμερία-Μπαρτσελόνα 2-2
    (12ο Σίσμα, 57ο αυτογκόλ Πουγιόλ - 42ο, 66ο Μέσι)

    Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 3-2
    (60ό Κριστιάνο Ρονάλντο, 62ο Σέρχιο Ράμος, 92ο Φαν ντερ Φάαρτ - 10ο αυτογκόλ Τσάμπι Αλόνσο, 52ο Ντραγκουτίνοβιτς)

    Στην κορυφή η Γιουνάιτεντ


    Ο Πολ Σκόουλς πανηγυρίζει το 100ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ Χάρη στο 100ο γκολ του Πολ Σκόουλς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ, οι "κόκκινοι διάβολοι" πέρασαν νικηφόρα από το "Μολινό", όπου επικράτησαν με 1-0 της Γουλβς. Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, αλλά με ένα ματς περισσότερο από την Τσέλσι.

    Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 73' και στάθηκε τυχερή στις καθυστερήσεις όταν ο Βόουκς, ο οποίος ήταν μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ...

    Με την 20ή της νίκη η ομάδα του "Ολντ Τράφορντ" -η οποία έχει και τρεις ισοπαλίες- έφτασε τους 63 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από τις Τσέλσι και Αρσεναλ (σ. σ. με τους "μπλε" που έχουν ένα ματς λιγότερο όπως προαναφέραμε να φιλοξενούνται την Τετάρτη από την Πόρτσμουθ).

    ΓΟΥΛΒΣ: Χάνεμαν, Κράντοκ, Γουάρντ (84' Κέογκ), Μπέρα, Ζουμπάρ, Φόλεϊ, Γκεντιουρά (84' Ίμπανς-Μπλέικ), Χένρι, Τζόουνς, Τζάρβις (88' Βόουκς), Ντόιλ.
    ΜΑΝTΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΊΤΕΝΤ: Φαν Ντερ Σαρ, Μπράουν (46' Γκάρι Νέβιλ), Βίντιτς, Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Βαλένσια, Νάνι (73' Παρκ), Γκίμπσον (62' Ντιούφ), Μπερμπάτοφ.