Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έχει τον τρόπο…!!

Ο ΠΑΟΚ «δραπέτευσε» και από τα Γιάννενα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΣ, με πέναλτι του Λούκας στο 81’ και το γκολ του Λάζαρ στο 87’. Ξανά στο -6 από τον Ολυμπιακό η ομάδα του Στέφενς.

Έχει τον τρόπο…
Ακόμα και να μην είναι στην καλύτερή του μέρα, ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο να φύγει νικητής από το γήπεδο. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λούκας με πέναλτι, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 81’, ενώ ο Λάζαρ έκανε το 2-0, στο 87’ με εξαιρετικό γκολ.

Ξανά στους έξι πόντους, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έκαναν χωρίς απώλειες την μετάβασή τους από τις αναμετρήσεις του Europa League σε αυτές της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:


Με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό κόντρα στην Σαχτιόρ Καραγκάντι, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έτοιμος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι. Ο Βελλίδης κράτησε το μηδέν στις φάσεις οι απειλήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να ψάξει και εκείνος το γκολ. Αυτό δεν ερχόταν ωστόσο ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμενε υψηλός με την μπάλα να είναι πάνω-κάτω συνεχώς.

Ο τραυματισμός του Νίνη, σχετικά νωρίς, άλλαξε για λίγο τα πλάνα του Στέφενς, ο οποίος πέρασε τον Γεωργιάδη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, φέρνοντας τον Λούκας στον άξονα. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα του ματς. Το γκολ δεν ήρθε σε καμία από τις φάσεις που δημιουργήθηκαν και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν άλλαξαν κάτι στα πρόσωπα. Ο ΠΑΣ, ωστόσο, έγινε πιο επιθετικός άρχισε να πιέζει πιο ψηλά τον ΠΑΟΚ, να προσπαθεί να του «χαλάσει» την πρώτη πάσα, χαρακτηριστικό όλων των ομάδων του Σάκη Τσιώλη και προσπάθησε να φτάσει και στο γκολ, μπροστά από την εστία του Γλύκου. Από την άλλη πλευρά, ο Στέφενς άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα, έριξε στο παιχνίδι τον Νέτσιντ, λίγο αργότερα, τον «λυτρωτή» σε πολλά παιχνίδια Βούκιτς με σκοπό, φυσικά, το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Κάπου εκεί ήρθε και η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Νέτσιντ να κερδίζει πέναλτι από τον Μπέριο και τον Λούκας να σημαδεύει σωστά από την άσπρη βούλα και να λύνει τον γόρδιο δεσμό για τον «δικέφαλο του Βορρά». Τα πράγματα έγιναν πιο απλά και στο 87’ ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Λάζαρ, το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του Στέφενς, η οποία τον έφερε και πάλι, έξι πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (73’ Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84’ Βιτσέντο), Τσουκαλάς (90’ Σκόνδρας), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Τζημόπουλος, Γιάκος, Κρητικός.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λαζάρ, Τζιόλης, Νίνης (43’ λ.τ. Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (76’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Βίτορ, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κοντιζάς (Πειραιά)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδων» Πηγή: sport-fm.gr

«Βιόλα» με... φόρα!!

Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση η Φιορεντίνα «διέλυσε» τη Βερόνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με σκορ 4-3 και ξαναμπήκε δυνατά στο κυνήγι της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας.

«Βιόλα» με... φόρα!
Τρομερό παιχνίδι στο «Αρτέμιο Φράνκι» με τη Φιορεντίνα να επικρατεί με το εμφατικό 4-3 της Βερόνα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Βιντσέντσο Μοντέλα στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση επέστρεψαν στις νίκες εκμεταλλευόμενη και την αποβολή του Γιάνκοβιτς στο 53ο λεπτό.

Το σκορ άνοιξαν οι «βιόλα» με τον Μπόρχα Βαλέρο στο 5’, η απάντηση των φιλοξενούμενων άμεση καθώς πήραν το προβάδισμα μέσα σε επτά λεπτά με τα τέρματα των Ρόμουλο και Ιτούρμπε. Άμεση αντίδραση και από τη Φιορεντίνα, που ένα λεπτό αργότερα (14’) ισοφάρισε, 2-2, με το δεύτερο τέρμα του Μπόρχα.

Λίγο πριν το ημίχρονο (43’), ο Βάργκας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και στο 54’ ο Ρόσι, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του. Από εκεί και πέρα το μόνο που κατάφερε η Βερόνα ήταν να μειώσει με τον Ζορζίνιο, που διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/11

Πάρμα-Μπολόνια 1-1
(23' Κασάνο - 10 Κονέ)

Τζένοα-Τορίνο 1-1
(69' Μπιοντίνι - 7 Φάρνερουντ)

Κυριακή 01/12

Κατάνια-Μίλαν 1-3
(13’ Κάστρο - 19’ Μοντολίβο, 63’ Μπαλοτέλι, 81’ Κακά)

Αταλάντα-Ρόμα 1-1
(51’ Μπρίβιο - 90’ Στρούτμαν)

Κάλιαρι-Σασουόλο 2-2
(73’ Νενέ, 87’ Σάου - 14’ Μαρτζοράτο, 19’ Ζάζα)

Κιέβο-Λιβόρνο 3-0
(36’ Ριγκόνι, 56’ Θερό, 79’ Παλόσι)

Ίντερ-Σαμπντόρια 1-1
(18’ Γκουαρίν - 89’ Ρέναν)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 1-0
(90’+1’ Γιορέντε)

Δευτέρα 02/12

Φιορεντίνα-Βερόνα 4-3
(5', 14' Μπόρχα, 43' Βάργκας, 56' Ρόσι πεν. - 6' Ρόμουλο, 13' Ιτούρμπε)

Λάτσιο-Νάπολι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 06/12

Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο 07/12

Λιβόρνο-Μίλαν (19:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 08/12

Ρόμα-Φιορεντίνα (13:30)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Σαμπντόρια-Κατάνια (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Λάτσιο (16:00)
Βερόνα-Αταλάντα (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

«Μέσα» σε όλα τα ρεκόρ ο Ολυμπιακός!

Την εκπληκτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ της καλύτερης εκκίνησης της σεζόν 1966/67 και θέλει να σπάσει άλλες τρεις ιστορικές επιδόσεις.

«Μέσα» σε όλα τα ρεκόρ ο Ολυμπιακός
Την καλύτερη εκκίνηση από την έναρξη του πρωταθλήματος ισοφάρισε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο οποίος μετράει 12 νίκες και 1 ισοπαλία στη φετινή Σούπερ Λίγκα και ο Ισπανός κέρδισε μία θέση δίπλα στον θρυλικό Μάρτον Μπούκοβι της ομάδας του 1966/67.

Το θέμα, όμως, είναι πως οι Πειραιώτες φέτος έχουν πετύχει περισσότερα γκολ (41-4) σε σχέση με εκείνη την περίοδο (26-5).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να καταρρίψουν εκείνο του ρεκόρ, αφού το 1966/67 η ομάδα του Μπούκοβι είχε χάσει στο 14ο παιχνίδι της (1-0 από την ΑΕΚ).

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και τον Παναθηναϊκό του Χουάν Ραμόν Ρότσα (11-2-0 το 1994/95), υστερεί από την ομάδα του Χάρι Γκέιμ. Το 1961/62, οι «πράσινοι» είχαν επίσης 12 νίκες και 1 ισοπαλία και μάλιστα με καλύτερη επίθεση (50-16) και συνέχισαν με άλλες τρεις νίκες!

*** Για να μπορέσουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας να ξεπεράσουν εκείνη την επίδοση, θα πρέπει να έχουν το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

*** Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν τον μέσο όρο γκολ πάνω από τα τρία γκολ (3,17) και ευελπιστούν να ξεπεράσουν εκείνο του Παναθηναϊκού του Γκέιμ (88 γκολ σε 30 ματς - 2,93 μ.ό.) και την «ερυθρόλευκη» επίδοση του 1973/74 (102 σε 34, ήτοι 3 μ.ό).

*** Όσον αφορά τώρα τον Μίτσελ, έφτασε τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα ως προπονητής των Πειραιωτών. Το ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού ήταν στις 9 Φεβρουαρίου, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο 50χρονος κόουτς μετράει πλέον 20 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ μαζί με το Κύπελλο ο εντός συνόρων απολογισμός του είναι 27 νίκες και 3 ισοπαλίες.

*** Τέλος, ο Ολαϊτάν και ο Ντομίνγκες πρόσθεσαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ του φετινού Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Για λογαριασμό των Πειραιωτών έχουν σκοράρει 12 διαφορετικοί παίκτες στις 13 πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Πρώτος είναι ο Μήτρογλου με 14 γκολ και ακολουθούν οι Σαβιόλα (7), Κάμπελ (5), Mανιάτης (3), Βάις (3), Φουστέρ (2), Χολέμπας (1), Μανωλάς (1), Σάμαρης (1), Γιαταμπαρέ (1), Ντομίνγκες (1) και Ολαϊτάν (1). Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι άρχισαν όλα…!!

Σαν σήμερα, πριν από 34 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης συστήθηκε στο ελληνικό κοινό κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα. Η σκληρή κριτική και οι «μαρτυρίες». Το www.sport-fm.gr θυμάται.

Έτσι άρχισαν όλα…
Το πρώτο βήμα μίας μεγάλης διαδρομής που έμελε να σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία μίας ομάδας, ενός αθλήματος και μίας χώρας έγινε σαν σήμερα. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1979, όταν ο Νίκος Γκάλης συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, σε έναν αγώνα του Άρη με τον Ηρακλή.

Ένας 22χρονος ομογενής, ονόματι Νίκος Γεωργαλής, που μιλούσε ελάχιστα και σπαστά ελληνικά, με άφρο μαλλί και μπόι που δεν προκαλούσε… τρόμο, έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Οδήγησε τους «κίτρινους» στη νίκη με 79-78 έχοντας 30 πόντους και αυτό αποτελούσε απλώς πρόγευση για ό,τι θα ακολουθούσε.

inner

«Θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, να δείξω ποιος είμαι… Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον Σακελλαρίου», αναφέρει ο ίδιος…

Το παράδοξο είναι πως ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός δέχτηκε κριτική από τον Τύπο γιατί ήταν άστοχος, με πολλά λάθη και πολύ ατομιστής.

inner

inner

Τότε ήταν που ο αείμνηστος «πατριάρχης» του Άρη, Ανέστης Πεταλίδης, είχε βγει μπροστά για να προβλέψει: «Προσέξτε γιατί αύριο θα γλείφετε εδώ που σήμερα φτύνετε. Αυτός θα αποδείξει ότι ο ένας μπορεί και κερδίζει τους πέντε». Και πόσο δίκιο είχε…

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν τότε αρχηγός των «κιτρίνων» και την επομένη του ματς με τον «Γηραιό» αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Γκάλη. «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγα και του μίλησα. Του είπα πως έχασε πολλά σουτ και περίμενα να δω τι θα μου απαντήσει. Θυμάμαι δεν είπε τίποτα. Απλά με ρώτησε από ποια σημεία είχε χάσει τα σουτ και εγώ του έδειξα τα σημεία. Τότε εκείνος με ρώτησε “τι πιστεύεις εσύ, θα τα ξαναχάσω;”».

Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια…

Το φύλλο αγώνα:

Αλεξάνδρειο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1979, ώρα έναρξης 21.00
Πρεμιέρα πρωταθλήματος Α’ Εθνικής περιόδου 1979-80


Άρης-Ηρακλής 79-78 (ημίχρονο 44-37)
ΑΡΗΣ: Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γεωργαλής-Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4. Προπονητής: Φρανκ Ντέβελι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης. Προπονητής: Μάκης Πυριτίδης.
Διαιτητές: Γιώργος Προεστός, Παναγιώτης Οικονομίδης.Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» στο... πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός!!

Ανεβάζοντας την απόδοση του στο τέλος του δευτέρου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός νίκησε 87-60 εκτός έδρας τον Ηλυσιακό, στο ματς που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

«Καθάρισε» στο... πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός
Με τον Λάσμε στα «πιτς» και τον Μαυροκεφαλίδη απλά να συμπληρώνει την αποστολή παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό, νικώντας χωρίς να εντυπωσιάσει με 87-60, για την 8η αγωνιστική.

Το συνεχές rotation από τον προπονητή των «πρασίνων» με σκοπό να ξεκουράσει παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο «κουπί» μέχρι τώρα δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό μέχρι τα τέλη της δεύτερης περιόδου.

Οι Μπατίστ και Μπράμος είχαν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι Γιάνκοβιτς και Παππάς που είχα από 19 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ακολούθησαν σε απόδοση οι Μπατίστ και Γκιστ με 14 πόντους έκαστος.

Από την πλευρά των γηπεδούχων μόνος του πάλευε ουσιαστικά ο Στέφενς με 19 πόντους.

Το ματς

Ο Ηλυσιακός ξεκίνησε στο ματς με Αντωνάκη, Στέφενς Ιωάννου Μπόντζ και Άντερσον. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Πεδουλάκης παρέταξε τους Μπράμο, Μπατίστ, Φώτση, Ούκιτς και Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό. Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το πρώτο δεκάλεπτο. Μέχρι το έκτο λεπτό καμιά ομάδα δεν είχε καταφέρει να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Άστοχοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας εμφανίστηκαν στην αρχή του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» έχοντας 2 στις 5 βολές. Στα τελευταία λεπτά όμως έσφιξαν λίγο την άμυνά τους παίρνοντας μια διαφορά επτά πόντων πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με τον Στέφενς να μειώνει στους έξι με μία στις δύο βολές για να λήξει η πρώτη περίοδος με 20-14.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με μια τάπα του Γκιστ στον Τζουγαράκη και τον Διαμαντίδη να έχει παίξει μόλις 59 δευτερόλεπτα. Με ένα κλέψιμο του Στέφενς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φάση με ένα υπέροχο κάρφωμα στον αφνιδιασμό, μείωσε τη διαφορά στους 4. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός γύρισε την άμυνά του σε ζώνη με τον Δορκοφίκη να τιμωρεί αυτή την επιλογή πετυχαίνοντας 5 πόντους. Ευτυχώς για τους «πράσινους» ο Γκιστ απάντησε στους πόντους του παίκτη του Ηλυσιακού. Κάκιστος ο Παναθηναϊκός με επτά ομαδικά λάθη σε δώδεκα λεπτά, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν με αποκορύφωμα χαμένο λέι απ του Άντερσον στον αφνιδιασμό. Οι φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη στο τάιμ ουτ έκαναν το «τριφύλλι» να σοβαρευτεί επιθετικά και αμυντικά και με ένα ξέσπασμα να φτάσει τη διαφορά στους 15. Ακολούθησαν πάλι κάποιες λανθασμένες επιθέσεις για τους «πράσινους» που τελικά δεν τους στοίχησαν κι έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 46-32 για τους «πράσινους».

Με το σκορ να είναι 4-3 υπέρ του Παναθηναϊκού σε πεντέμιση λεπτά αγώνα και τους «πράσινους» υπνωτισμένους μέχρι το 26 το τρίτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Λίγο άναψαν το παιχνίδι δυο καρφώματα του Τζέιμς Γκίστ που έστειλαν τη διαφορά στους 19 για το «τριφύλλι». Το μόνο θετικό στοιχείο σε αυτά τα πρώτα λεπτά η σφιχτή άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη που οδήγησε σε κακές επιλογές τους γηπεδούχους και κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με το δεκάλεπτο να λήγει 66-43.

Με ένα 5-0 για τον Μπόντζ ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, κι έτσι οι γηπεδούχοι μειώσαν τη διαφορά στους 18. Οι «πράσινοι» έβαλαν τους πρώτους τους πόντους μετά από τριάμιση λεπτά με τον Παππά. Διαδικαστικά ήταν τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά τους βασιζόμενοι στην πίεση τους στην άμυνα, ολοκληρώνοντας το ματς με 87-60

Δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καφκής 4, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 19, Βαβάτσικος 5, Ιωάννου, Τζουγαράκης, Μπόντζ 9, Άντερσον 10.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρι 3, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14, Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19, Μασιούλις 5, Αποστολίδης.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Παναγιώτου, Μαλανδρής Πηγή: sport-fm.gr

"Εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε!"

"Σκυλίσια Μέρα" με τον πρώτο αγώνα του τεράστιου Νίκου Γκάλη με τη φανέλα του Άρη, σαν σήμερα, το 1979! Πόσους πόντους πέτυχε στο ντεμπούτο του και απέναντι σε ποιον; Ήταν 2 Δεκεμβρίου 1979 όταν ο Νίκος Γκάλης αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τη φανέλα του Άρη, με την οποία στη συνέχεια θα μεγαλουργούσε, ο Γκάλης έπαιξε στην πρεμιέρα του με αντίπαλο τον Ηρακλή.
Ο Άρης κέρδισε δύσκολα με 79-78, με τον Νίκο Γκάλη να φοράει την φανέλα με το "Νο7", που αργότερα θα αντικατασταθεί από το "Νο6".
Πόσους πόντους έβαλε ο Γκάλης; 30! Λογικό όλα τα φώτα να στραφούν πάνω του.
Στο σχόλιο των δημοσιογράφων, μάλιστα, μετά το ματς ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης δείχνει αρκετά …ατομιστής, ο Ανδρέας Πεταλίδης έδωσε την θρυλική απάντηση: "Προσέξτε τι θα γράψετε, γιατί εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε"!
Ο τεράστιος Γκάλης, λοιπόν, από τις 2 Δεκεμβρίου 1979 άρχισε να γράφει τη δική του χρυσή ιστορία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Το δημοσίευμα για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι σίγουρα ιστορικό:
"Στη Θεσσαλονίκη η μικρή νίκη του Άρη επί του Ηρακλή (79-78) κρίνεται σαν έκπληξη. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι όλα τα ματς στο Αλεξάνδρειο, μεταξύ των βορειοελλαδίτικων συλλόγων, γίνονται ντέρμπυ.
Ο πρωταθλητής Άρης, με τον Ελληνοαμερικανό Γκάλλις στην ομάδα του, είναι πάντως αποφασισμένος για σκληρές μάχες προκειμένου να κρατήσει τον τίτλο". 

Πηγή: sportdog.gr

Έξι χρόνια χωρίς τον Λες Σάνον...!!

Το όνομά του συνδέθηκε με τη δημιουργία της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση των πρώτων ποδοσφαιρικών τίτλων του συλλόγου. Ο Λες Σάνον, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία του Δικέφαλου, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια. Γεννημένος στο Λίβερπουλ, στις 12 Μαρτίου του 1926 έζησε τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βρήκε διέξοδο στη μπάλα. Από το 1944 αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ και το 1948 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ως σέντερ φορ. Μέχρι το καλοκαίρι του 1949 πέτυχε μόνο ένα γκολ, η Λίβερπουλ τον αποδέσμευσε και κατέληξε στη Μπέρνλεϊ, Εκεί έμεινε για εννιά χρόνια σκοράροντας 39 γκολ σε 263 εμφανίσεις. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Έβερτον, δούλεψε στο τεχνικό τιμ της Άρσεναλ και ακολούθως στη Μπέρι και στην Μπλάκπουλ. Τον Ιανουάριο του 1971 η Μπλάκπουλ όδευε προς υποβιβασμό και ο Σάνον αντικαταστάθηκε.
Ο ερχομός στον ΠΑΟΚ
Τότε ήταν που δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το νεαρό ανταποκριτή του ΕΙΡ στην Αγγλία, Λάμπη Τσιριγωτάκη. Εκείνος ήταν που μεσολάβησε για τον ερχομό του Σάνον στην Τούμπα, μαζί με έναν ακόμη δημοσιογράφο, τον Χατζηιωάννου. Ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει τη χρονιά με τον Χόρβατ, τον διαδέχθηκε ως υπηρεσιακός ο Χασιώτης και ο Σάνον θα ήταν ο τρίτος προπονητής της σεζόν.
Ο Άγγλος τους έκανε Άγγλους
Τα συναισθήματα που προκάλεσε στους παίκτες του ΠΑΟΚ η έλευση του Άγγλου, τα έχει περιγράψει ο Γιώργος Κούδας στην αυτοβιογραφία του. «Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που έφτασε ο Σάνον στη Θεσσαλονίκη… Για πρώτη φορά θα συνεργαζόμασταν με Άγγλο προπονητή. Οι ποδοσφαιριστές ήμασταν κουμπωμένοι. Η σχετική φήμη τους ήθελε αυστηρούς, τυπικούς απαιτητικούς χωρίς καμία διάθεση για χαλάρωση και καλαμπούρια… Η ζωή στη Θεσσαλονίκη άλλαξε κάπως τον Λες Σάνον. Έγινε λίγο Έλληνας, αλλά θέλοντας και μη γίναμε και εμείς λίγο Εγγλέζοι».
Ο Σάνον ήταν ο καθοδηγητής της χρυσής ομάδας του ΠΑΟΚ, με τους Κούδα, Παρίδη, Τερζανίδη, Ασλανίδη και τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που συνυπήρξαν εκείνη την περίοδο. Πέρα από τις τεχνικές του γνώσεις, που μετέδωσε στους ποδοσφαιριστές του, ήταν πρωτοπόρος στη διαμόρφωση της ψυχολογίας τους. «Ήξερε να ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι εύκολο πράγμα να πεις στον ποδοσφαιριστή: ‘Κοίταξε, παίζεις με τον Ριβέρα ή τον Μπεκενμπάουερ στον ίδιο χώρο, για τον ίδιο σκοπό. Ό,τι θέλει αυτός, θέλουμε και εμείς. Είναι αντίπαλος, αλλά μην τον φοβάσαι, κοίταξέ τον στα μάτια και προσπάθησε να γίνεις σαν αυτόν ή και καλύτερος’… Ο Σάνον διαρκώς εισηγούνταν στη διοίκηση τη διοργάνωση μεγάλων φιλικών αγώνων αγώνων για να κρατά την ομάδα σε ετοιμότητα και να αποκτούν οι παίκτες διεθνείς εμπειρίες. Σε ένα χρόνο παίξαμε με Λέστερ, ΜΤΚ, Στουτγάρδη, Όλντεν κ.α., αλλά και με τον μεγάλο Άγιαξ», σημειώνει ο Γιώργος Κούδας.
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, όταν οι παίκτες των ρωτούσαν ποιους παίκτες θα πρέπει να μαρκάρουν από την αντίπαλη ομάδα, αντιδρούσε λέγοντας «ας σκεφτούν αυτοί ποιοι θα μαρκάρουν εσάς».
Τίτλοι και τελικοί
Με τον Σάνον στον πάγκο ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος από το 1971 ως το 1974. Και οι τέσσερις φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Ηττήθηκε στον πρώτο από τον Ολυμπιακό με 3-1, νίκησε στον δεύτερο τον Παναθηναϊκό με 2-1, ηττήθηκε στον τρίτο από τον Ολυμπιακό με 1-0 και στον τέταρτο νίκησε τους ερυθρόλευκους με 4-3 στα πέναλτι. (κ.α. 2-2). Παράλληλα το 1973 οδήγησε τον ΠΑΟΚ ως τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου αποκλείστηκε από τη Μίλαν.
Το διαζύγιο
Το φθινόπωρο του 1974 ο Σάνον είχε νιώσει φθορά. Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Ερυθρό Αστέρα ο χρόνος παραμονής του στον πάγκο κυλούσε αντίστροφα. Τον Οκτώβριο έφυγε από τη Θεσσαλονίκη προφασιζόμενος «νευρική κρίση» σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων. Δύο μήνες αργότερα, το Δεκέμβρη του 1974 τον διαδέχθηκε ο άλλος μεγάλος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Γκιούλα Λόραντ. Ο Σάνον επέστρεψε αργότερα στη Θεσσαλονίκη και το 1976 πανηγύρισε ακόμη ένα Κύπελλο Ελλάδος, αυτή τη φορά με τον Ηρακλή. Τον Σεπτέμβρη του 1995 ήρθε και πάλι στην πόλη που αγάπησε, για να παραστεί στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Γιώργου Κούδα. Όταν συναντήθηκε με τους πρώην παίκτες του, ράγισαν και τα τσιμέντα.
Το τέλος
Ο Λες Σάνον έφυγε από τη ζωή στις 2 Δεκεμβρίου 2007, νικημένος από μακροχρόνια ασθένεια σε ηλικία 81 ετών. Στον ΠΑΟΚ δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.
Πηγή: paok24.com

Ο Γκάλης και ο Τζόρνταν!!

sakellariou
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Σακελλαρίου, ο οποίος ήταν παρών στο πρώτο παιχνίδι του Γκάλη με την φανέλα του Άρη, σαν σήμερα (02/12) το 1979.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σωτήρης Σακελλαρίου:
Για το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη με τον Άρη: “Γνωρίζαμε απλά ότι ο Άρης έφερε ένα νέο παίκτη, ο οποίος είχε παίξει μπάσκετ στην Αμερική. Στο πρώτο παιχνίδι, που εμείς χάσαμε στον πόντο, ο Γκάλης έδιξε καλά στοιχεία, αλλά φυσικά όχι εκείνα που τον έκαναν διάσημο στη συνέχεια. Έβαλε 30 πόντους και θυμάμαι ότι έκοψε το δικό μου.

Για την περίφημη φάση στο Αλεξάνδρειο με τον Μάικλ Τζόρνταν: “Έπαιζε η εθνική ομάδα με το πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα. Κάποια στιγμή στήθηκα για να κερδίσω επιθετικό φάουλ και ήρθε ο Τζόρνταν και… απογειώθηκε. Πέρασε από πάνω μου, κυριολεκτικά! Ε, τότε είδα τον αριθμό του παπουτσιού του. Φορούσε 13! Ενώ εγώ 10,5…”.
Για την κατάσταση σήμερα στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης: “Τίποτε σχεδόν δεν πάει καλά, ξέρετε που βρίσκεται ο Ηρακλής. Το κλίμα που υπάρχει γενικότερα στον αθλητισμό, υπάρχει και στο μπάσκετ. Δυστυχώς, πιστεύω πως το ίδιο αρνητικά θα συνεχιστεί η κατάσταση. Παλαιότερα μπορεί να μην υπήρχαν τα χρήματα, αλλά υπήρχαν τα κίνητρα και τα ταλέντα. Τώρα, όλα είναι απογοητευτικά…”.
Πηγή: arenafm.gr

«Αφωνος ο κόσμος του Άρη»

No 720501
Ο Νίκος Τσαρούχας, πρώην πρόεδρος του Άρη, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και σχολίασε μεταξύ άλλων το παιχνίδι των “κίτρινων” με τον Πανθρακικό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη πρώτη εμφάνιση του Νίκου Γκάλη, σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια.
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό: “Ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα μας που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δυστυχώς, έγιναν λάθη στη άμυνα και χάσαμε άλλους δύο βαθμούς. Πιστεύω πως η ομάδα έχει δυνατότητες, όμως γίνονται λάθη και χάνονται οι βαθμοί. Λείπουν δύο με τρεις παίκτες από την ομάδα και οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύονται. Η ομάδα προσπαθεί, ο προπονητής κάνει τις αλλαγές και γίνεται προσπάθεια.  Ο κόσμος είχε μείνει άφωνος από τα λάθη. Ευθύνη έχει ακόμα και ο τερματοφύλακας. Ο παίκτης του Πανθρακικού που σκόραρε ήταν πολύ καλός, αλλά η αντίδραση των αμυντικών απαράδεκτη”.
Για τον κόσμο στο γήπεδο: “Ο κόσμος δεν ήταν πολύς, όμως  υπόμεινε, επέμεινε και στήριξε την ομάδα. Η στάση του κόσμου ήταν εκπληκτική. Οι φίλαθλοι παρότρυναν τους παίκτες”.
Για το αν μίλησε με τον πρόεδρο Δημήτρη Ηλιάδη στο γήπεδο: “Δε μπόρεσα να βρω στο γήπεδο τον κ. Ηλιάδη. Δεν τον είδα πουθενά…”.
Για το θέμα του επενδυτή: “Πέρα από το χρήμα υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος. Ο επενδυτής που θα έρθει πρέπει να έχει και διάθεση να δουλέψει. Πριν μια βδομάδα μίλησα με τον Δημήτρη Ηλιάδη και μου είπε πως υπάρχει ελπίδα. Όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση τους γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω να λειτουργήσουν όλα σωστά”.
Για την κίνηση του συλλόγου βετεράνων να τιμήσει ανθρώπους που έχουν προσφέρει: “Ο σύλλογος βετεράνων καλαθοσφαιριστών συμπληρώνει τα 30 του χρόνια και θεώρησε καλή ιδέα να τιμήσει ανθρώπους που υπηρέτησαν τον σύλλογο και την πόλη. Έτσι εκτός από τους προέδρους των μεγάλων της πόλης αποφάσισαν να τιμήσουν και εμένα για την διαχρονική προσφορά μου στη πόλη”.
Για την πρώτη εμφάνιση του Νίκου Γκάλη, στις 2 Δεκεμβρίου 1979: “Όταν είχαμε παρουσιάσει τον Γκάλη ως το μεγάλο αστέρι είχε κάνει ένα τρομερό άλμα και είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια όταν τον είχαμε φέρει εγώ ήμουν αντίθετος καθώς ήταν το ακριβότερο συμβόλαιο της ομάδας. Συνολικά  το συμβόλαιο του ήταν 1.600.000 δραχμές και όλο το μπάτζετ της ομάδας ήταν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια. Στη συνέχεια το συμβόλαιο του Γκάλη έφτασε στα 6.000.000 εκατομμύρια, γιατί αυτά ήταν τα χρήματα που του άξιζαν και δικαιούταν. Όσο ζω θα λέω ‘δόξα τω Θεώ που κρατήσαμε τον Γκάλη’, παρά την αρχική δική μου διαφωνία”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο καλός ΠΑΟΚ κερδίζει»

PAOK
Στον Arenα FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος  ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλλά και του ΠΑΣ Γιάννενα, Νίκος Λιάκος και έκανε την δική του ανάλυση για το παιχνίδι του πρωταθλήματος μεταξύ του “Δικεφάλου” και της ομάδας των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Νίκος Λιάκος:
Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ: “Στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκα σαν ποδοσφαιριστής με το πρωτάθλημα και οι αναμνήσεις μου είναι εξαιρετικές. Εκείνα τα χρόνια υπήρχαν 25  καλοί ποδοσφαιριστές, ομοιογένεια και καλό κλίμα με διοίκηση και κόσμο. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όμως κάτι πρέπει να κάνει για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Κρατάω επαφές με ανθρώπους από εκείνη την εποχή. Έχω σχέσεις με τον Μαλιούφα, με τον Αποστολίδη και άλλους πολλούς”.
Για την σημασία της οικονομικής ευχέρειας στον χώρο του ποδοσφαίρου: “Το οικονομικό είναι μεγάλη υπόθεση. Άμα έχεις τα χρήματα και σωστή διοίκηση προχωράς. Λάθη κάνουν όλοι, όποιος κάνει όμως τα λιγότερα προχωράει. Σήμερα το οικονομικό είναι ακόμα σημαντικότερο από ότι παλαιότερα”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ: “Το παιχνίδι είναι δύσκολο όμως ο ΠΑΟΚ το θέλει παραπάνω καθώς διεκδικεί το πρωτάθλημα. Βέβαια, τα Γιάννινα έχουν πολύ καλή ομάδα και δε πρέπει να υποτιμηθούν. Ο ΠΑΣ είναι καλός σε όλες τις γραμμές και πιστεύω πως έχει αποκτήσει ένα μέταλλο. Έχει αυτοπεποίθηση από πέρυσι και αποδίδει ιδιαίτερα στην έδρα του. Πιστεύω το παιχνίδι θα κριθεί στον χώρο του κέντρου. Όποιος επικρατήσει εκεί θα έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες, το θέμα όμως είναι να αποδώσουν σύμφωνα με τις ικανότητες τους. Αν παίξει σαν ΠΑΟΚ, θα κερδίσει”.
Πηγή: arenafm.gr

«Καλύτερος ο Ολυμπιακός»

΅́ÇӇ ԏՠ® ӅуɁ͍ɄǠPϠԏ͠БυđϠԏՠЁϊ Ȯ ƁÏсʇ ӔǍ ŊȅӇ ֙ԏÑVɁӠԇӠȕсӠ4
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ και γενικός γραμματέας της “χρυσής εποχής”, Βασίλης Σεργιαννίδης.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Σεργιαννίδης:
Για την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ: “Έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα και πλέον περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Η ομάδα πάει καλά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αλλά η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό ήταν απογοητευτική. Έπρεπε μέσα στην έδρα του αντιπάλου να παλέψει το παιχνίδι. Ίσως ευθύνεται και ο προπονητής με τις πολλές αλλαγές στο σύστημα. Εγώ από παλιά γνωρίζω πως πρέπει να παίζουν οι ίδιοι παίκτες για να μαθαίνουν και ο ένας τον άλλον. Πρέπει να παραδεχτούμε πως ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα. Εγώ έχω ως βασικό κριτήριο το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στο πρωτάθλημα και ομάδες για να κόψουν βαθμούς”.
Για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσημβρία: “Έγινε με πολύ καλή διάθεση. Από εκεί και πέρα, μακάρι ο ΠΑΟΚ να κάνει μια νέα εγκατάσταση και αυτή η περιοχή να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά. Βοήθησα σε πολλά πράγματα, όπως η χωροθέτηση των γηπέδων. Εκείνη την εποχή η επιλογή αυτού του χώρου χωρίς χρήματα ήταν η καταλληλότερη”.
Για την πρόσφατη εκδήλωση του συλλόγου βετεράνων: “Βρέθηκα με παράγοντες της ίδιας περιόδου και η αναγνώριση από παράγοντες, εκτός του ΠΑΟΚ, ήταν συγκινητική. Πριν τα Χριστούγεννα θα γίνει μια εκδήλωση για τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ. Παράλληλα ή και χωριστά θέλω να κάνουμε και μια συγκέντρωση των παραγόντων εκείνης της εποχής”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δύσκολα χάνει στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ”

kapou
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Θέμης Καπουσούζης, μίλησε στον Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που έκανε ο σύνδεσμος βετεράνων Θεσσαλονίκης αλλά και στο επερχόμενο παιχνίδι του “Δικεφάλου” με τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Για την εκδήλωση του συλλόγου των Βετεράνων:
“Ο Χασεκίδης ξεκίνησε τον σύλλογο βετεράνων μαζί με άλλα 35 άτομα. Ο Λώλος ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε και έχτισε πάρα πολλά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλο έργο, αρκετά φιλανθρωπικά παιχνίδια και έχουμε βοηθήσει θεωρώ πολύ κόσμο. Η εκδήλωση που έγινε, ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Όλοι οι άνθρωποι που βρεθήκαμε εκεί πέρα νοιώσαμε ένα κλίμα οικογενειακό. Τιμήθηκαν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες”.
Για την αιμοδοσία στο γήπεδο του Ντίνου Κούη:
“Το Σάββατο θα γίνει αιμοδοσία στο γήπεδο του Ντίνου του Κούη και θα είμαστε όλοι οι Βετεράνοι να δώσουμε αίμα. Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να βρεθεί εκεί ώστε να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννενα:
“Ο ΠΑΟΚ θα χάσει πολύ δύσκολα από τα Γιάννενα. Έχει πολύ καλή ομάδα και ξέρει να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Βέβαια θα είναι δύσκολο παιχνίδι καθώς τα Γιάννενα έχουν καλή ομάδα ενώ παράλληλα θα είναι βαρύς και ο αγωνιστικός χώρος. Προβλέπω η ισοπαλία η νίκη του ΠΑΟΚ”.
Για τις ακαδημίες στις οποίες συμμετέχει:
“Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στις ακαδημίες και πολύ καλή δουλειά. Εγώ προσωπικά είμαι στις ακαδημίες εδώ και 15 χρόνια και έχω βγάλει παιδιά τα οποία έχουν παίξει και πρώτη εθνική. Ένα από τα παιδιά είναι και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είμαι πολύ περήφανος”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν μετάνιωσα ποτέ που άφησα την Αμερική για τον Άρη»

Χρυσή επέτειος για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Άρη η σημερινή, γιατί σαν σήμερα το 1979 ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, ο Νίκος Γκάλης, έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Όπως είναι γνωστό ο ''Νικ'' έπαιξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι με τον Άρη 34 χρόνια πριν στο Αλεξάνδρειο και την σάλα που από τις 7 Μαΐου 2013 πήρε το όνομά του. Ο Γκάλης με δήλωση που αναρτήθηκε στο facebook αναφέρεται σε εκείνη την ιστορική στιγμή.

«Πέρασαν 34 χρόνια από τη στιγμή που αγωνίσθηκα για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Άρη. Σαν σήμερα. Θυμάμαι τόσο ζωντανά εκείνο το παιχνίδι, που αποτέλεσε την αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν με ρωτήσετε αν μετάνιωσα που άφησα στην Αμερική την οικογένειά μου για να επιστρέψω στη χώρα που γεννήθηκαν οι γονείς μου, θα σας απαντήσω κατηγορηματικά όχι.

Έζησα μεγάλες στιγμές με τον Άρη και την Εθνική ομάδα, αλλά και στο μικρότερο διάστημά μου στον ΠΑΟ. Τι να πρωτοθυμηθώ από την καριέρα μου; Κρατώ μόνο τις καλές στιγμές που ήταν, σαφώς, πολύ περισσότερες.

Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας μου, είμαι ευτυχής που ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του στο πρόσωπό μου. Η αναγνώριση και η αγάπη των πολλών, τόσα χρόνια αφότου «κρέμασα» τα παπούτσια μου, αποτελούν για “μένα το μεγαλύτερο δώρο. Είμαι ευγνώμων.

Τώρα ζω στην αγαπημένη μου πόλη, τη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά μου. Εδώ βρίσκονται οι φίλοι μου. Εδώ μένω». Πηγή: metrosport.gr

Η ΚΑΕ θυμήθηκε το ντεμπούτο του Nίκου Γκάλη!!

Η ΚΑΕ Άρης θυμήθηκε το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη με την κίτρινη φανέλα σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σελίδα της ΚΑΕ στο facebook:

''Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, ο ''θρύλος'' του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη.

Ήταν στο παιχνίδι Άρης-Ηρακλής (79-78), στο οποίο ο μεγάλος Νικ σημείωσε 30 πόντους. Έκτοτε, δε σταμάτησε να σκοράρει και να προσφέρει χαρές στο Σύλλογο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένας αθλητής που έκανε τον φίλαθλο κόσμο της χώρας και της Ευρώπης ολόκληρης, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και συνάμα να αναγνωρίσει τα σπάνια και μοναδικά χαρακτηριστικά του ως αθλητή, αλλά και την ποιότητά του ως άνθρωπο''. Πηγή: metrosport.gr

Στεφανίδης εφ' όλης της ύλης!!

Απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Άρη έδωσε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης. Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην συνέντευξη.

Αναλυτικά:
Για τα χρήματα του πορίσματος ο πρόεδρος της ΚΜΑ είπε:

«Τα λεφτά που εισπράτταμε το καλοκαίρι από τα διαρκείας, τα δώσαμε στην ΠΑΕ. Περίπου 30.000 ευρώ, ενώ δώσαμε άλλες 7.000 για την ΑΜΚ, Αυτά δεν τα πήραμε πίσω. Αν θεωρούν ότι η ΚΜΑ τα εισπράττει από την ΠΑΕ, αυτό δεν ισχύει. Τώρα για τα 16.000 του πορίσματος, ο κ. Ηλιάδης θέλει ο ίδιος να τα δώσει, για να έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα. Απ? ότι ενημερώθηκα, έχουν πάει στην τράπεζα για να το κανονίσει και μέχρι την Πέμπτη θα το έχουμε στα χέρια μας».

Για την αρνητική απάντηση του δικαστηρίου, όσον αφορά το άρθρο 99 δήλωσε:

«Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεφύγει από το γράμμα του νόμου. Μας κάνει κριτική για το άρθρο 44. Έχει πολλά σημεία σαν αιτιολογίες, αλλά για μένα δεν ευσταθεί κανένα. Το μόνο που έχει βάση είναι το οικονομικό. Όλα τα άλλα είναι λόγια».

Για την παρουσία του στην προπόνηση της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου για τον θεσμό του Κυπέλλου τόνισε:

«Πήγαμε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Να τους δούμε στα μάτια και να τους πούμε ότι είμαστε μαζί τους. Ώστε να έχουν ηρεμία και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κανένα χαρτάκι δεν δώσαμε. Ο Μιλίνκοβιτς αποφασίζει για την ομάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά είμαι φίλος με τους Αγκάνθο, Πουλίδο, από πέρσι. Αν δίναμε χαρτάκι θα έπαιζαν οι… φίλοι μας, αλλά αυτό δεν έγινε, ούτε πρόκειται να πούμε εμείς ποιος παίζει. Ίσα, ίσα που είπαμε στην ομάδα, ότι αν χρειαστεί θα πάρουμε εμείς το βάρος, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι παίκτες την προσπάθεια τους».

Για την επίσκεψη στο Νέο Ρύσιο, ο Βασίλης Φουρλίγκας πήρε τον λόγο τονίζοντας:

«Πήγαμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, μιλήσαμε με το τεχνικό τιμ και όχι με τους ποδοσφαιριστές. Ζητήσαμε μια ενημέρωση για την ομάδα και εκφράσαμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας, δεν κάναμε καμία παρέμβαση. Ακούστηκαν ότι δώσαμε χαρτάκι και άλλα τέτοια, αλλά αυτό δεν ισχύει».

Για την ΑΡΗΣ Εμπορική ο πρόεδρος της ΚΜΑ υποστήριξε:

«Αν χρειαστεί θα πάρουμε εμείς τις μετοχές της ΑΡΗΣ Εμπορική, η οποία θα λειτουργήσει με νέο καθεστώς. Είναι ντροπή καμία διοίκηση, ακόμη και η διοικούσα, να μην την αναλαμβάνει. Και το κάνουν επειδή είναι ξέφραγο αμπέλι. Το καθεστώς στην εταιρία πρέπει να αλλάξει. Έβαλαν τον Αθανασιάδη, τον Βαλογιώργη και τον Μπεκιάρη να παίρνει μετοχές, και η ΚΜΑ πλήρωνε την εφορία. Είναι μεγάλο θέμα, στο οποίο έχουμε μείνει πίσω. Εμείς προτείνουμε να έρθουν οι μετοχές στην ΚΜΑ».

Για το αν η έλευση επενδυτή σημαίνει το τέλος της ΚΜΑ είπε:

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δει ο φορέας. Είναι ένας πυρήνας που σχηματίστηκε πριν κάποια χρόνια. Βοήθησε την ομάδα τον σύλλογο. Σήμερα υπάρχουν 2.800 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, ενώ περίπου 600 άτομα έχουν ανανεώσει και για το νέο έτος. Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα και να πάρουν εμείς τις αποφάσεις μας».

Για την επόμενη μέρα του άρθρου 99 σημείωσε:

«Αν έρθει και βάλει κάποιος λεφτά, παίρνει το βάρος της ευθύνης. Είναι θέμα της ΠΑΕ και του νέου επενδυτή εφόσον έρθει. Μπορεί να γίνει έφεση ή νέα αίτηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση από την νέα χρονιά. Μπορεί εάν θέλει, εφόσον έρθει, ο επενδυτής να βάλει αντί για 7, 10 εκατομμύρια και να κλείσει τα χρέη, ώστε να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Δεν είναι θέμα δικό μας. Πρέπει να φανεί ότι υπάρχει εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ. Θα πρέπει να εμφανίσουμε ρευστό, ώστε να δείξουμε ότι ο Άρης είναι βιώσιμος και μπορεί να αντεπεξέλθει στις συμφωνίες».

Σε ερώτηση για τον έλεγχο του υποψήφιου επενδυτή είπε:

«Δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας. Εφόσον υπάρξει κάτι ουσιαστικό πάνω στο θέμα, τότε πρέπει να γίνει έλεγχος του ανθρώπου, που προτίθεται να αναλάβει την ΠΑΕ. Θα τον ελέγξει και η ΕΕΑ».

Για το θέμα του ΑΣ τόνισε:

«Από εκεί και πέρα πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο που υπάρχει στο εσωτερικό του συλλόγου. Σχέδιο θέλει. Για οτιδήποτε υπάρξει, θα είμαστε αρωγοί για το καλό του Άρη. Ο ΑΣ δεν μας είπε πότε να του μεταβιβάσουμε τις μετοχές μας. Τα προβλήματα που έχουν είναι τεράστια. Και έχει να ασχοληθεί με πολλά αθλήματα, έχοντας πολλά χρέη. Δεν εξυπηρετεί να γίνει ένας διευρυμένος ΑΣ. Οι μετοχές του είναι διαρκώς σε κίνδυνο, λόγω των χρεών του. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει διευρυμένος ΑΣ. Δεν μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος. Έχει πολλά προβλήματα. Η ομάδα χρειάζεται άμεσα λεφτά από τον Ιανουάριο, για να ενισχυθεί το αγωνιστικό. Μακάρι να έρθει κάποιος και να τα βάλει. Στο χειρότερο σενάριο που δεν γίνει, πρέπει όλοι να δείξουμε όλοι πόσο Αρειανοί είμαστε. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Θέλουμε προτάσεις, αλλά και μετρητά. Για αλλιώς μεταγραφές δεν γίνονται».

Για την παρουσία του Άρη στην φετινή ΔΕΘ τόνισε:

«Προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα του Άρη. Κάναμε το περίπτερο στην Έκθεση. Καταφέραμε μέσα από χορηγίες να βγάλουμε το κόστος και να έχουμε περίπου 20.000 επισκέπτες. Να προσεγγίσουμε πολιτικούς παράγοντες και να δείξουμε ότι παρά τα προβλήματα, ο Άρης είναι εδώ. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που ο Δήμαρχος έκανε τα εγκαίνια και μας επισκέφθηκε ο Νίκος Γκάλης. Και του χρόνου αν είμαστε εδώ, θα κάνουμε το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο».

Σε ερώτηση για το άρθρο 99 απάντησε:

«Ζητήθηκε και η δική μας βοήθεια. Κουρέψαμε το χρέος της ΠΑΕ προς την ΚΜΑ, για να βελτιωθεί η θέση της. Ένα μεγάλο ποσό, περίπου 400.000 ευρώ. Κάναμε συμφωνίες με ιδιώτες, παρέμβαση στο δικαστήριο, δεν προχώρησε όμως αυτό το θέμα. Τρέχαμε για αυτό το πράγμα, το οποίο δεν πέτυχε και μας άφησε πίσω σε άλλα ζητήματα. Προχωρήσαμε σε περιορισμό των εξόδων της Λέσχης. Εξοικονομήσαμε περίπου 20.000 ευρώ. Περιορίσαμε το προσωπικό. Έχει αποχωρήσει ο κ. Αναστασιάδης και παρέμεινε η κα. Δασύλα. Δώσαμε οικονομική ενίσχυση στον ΑΣ, για τα προβλήματα που είχε το καλοκαίρι. Πληρώσαμε για την ΑΜΚ, ώστε να έρθει κάποιος να μας αντικαταστήσει».

Για την γενική συνέλευση και τις δικές τους παραιτήσεις είπε:

«Θα προκηρύξουμε γενική συνέλευση 15-20 Δεκεμβρίου, ίσως χρειαστεί να είναι δυο ημερών. Τη μια μέρα για να ανακοινώσουμε το πόρισμα και την άλλη να δούμε την «επόμενη μέρα» του συλλόγου. Θα θέσουμε τις παραιτήσεις μας στο σώμα για να κριθούμε και εμείς. Αν ο επενδυτής δεν έρθει, η λύση θα είναι και πάλι ο κόσμος. Είτε μέσω της ΚΜΑ είτε μέσω άλλου τρόπου. Ένας κέρδος είναι η μείωση των χρεών με τις συμφωνίες του Ηλιάδη. Έχουν χαρτογραφηθεί πλέον όλα τα χρέη. Έχουμε κάνει και εμείς προσπάθειες να έρθει κάποιος άνθρωπος στην ομάδα. Αλλά όχι με επιτυχία. Όλα πρέπει να γίνονται με σοβαρό τρόπο».

Για τον εσωτερικό έλεγχο στην ΠΑΕ δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε έλεγχο και ζητήσαμε στοιχεία από την ΠΑΕ. Προς τα τέλη Αυγούστου, όταν άρχισε να διαμορφώνεται η κατάσταση, ενημερωθήκαμε για τα πάντα. Από εκεί και πέρα, υπήρχε ενημέρωση εγγράφως από την ΠΑΕ κάθε τέλη του μήνα. Όποτε θεωρήσαμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ερχόμασταν σε άμεση επικοινωνία με την ΠΑΕ».

Για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης είπε:

«Όσο υπήρχε ροή στα οικονομικά και συνέπεια από την ΠΑΕ, τηρούσαμε στάση αναμονής. Δεν την καλύπταμε. Υπήρχε προφορική δέσμευση του προέδρου σε όλο το σώμα. Ο κ. Ηλιάδης δεσμεύεται ακόμα για τις χορηγίες και εμείς τις περιμένουμε. Για να βγει η τρέχουσα χρονιά, χρειάζεται ρευστό. Με τις χορηγίες μπορεί να καλυφθεί και ο Άρης θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα. Ειδικά αν έρθει και ο επενδυτής. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Σχετικά με το πόρισμα τόνισε:

«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συγκαλείψουμε κανέναν, ούτε να κρύβαμε το πόρισμα. Φυσικά και θα δημοσιοποιηθεί. Είναι πολυσέλιδο. Μπορεί να καλέσουμε και την εταιρία στην γ.σ. για να δώσουν διευκρινήσεις. Ήδη ενημερωθήκαμε από την ΠΑΕ ότι πληρώνεται αυτήν την ώρα η εταιρία και μέχρι την Τετάρτη θα το έχουμε στα χέρια μας.

Η σύμβαση με τη NEXIA υπογράφηκε από την προηγούμενη διοίκηση της Λέσχης. Κάποια στιγμή ζήτησε κάποια επιπλέον στοιχεία, ενώ τον Απρίλιο έγινε μια συνάντηση, στην οποία ενημέρωσε ότι ο έλεγχος προχωράει, αλλά έλειπαν κάποια στοιχεία. Αυτά δόθηκαν τον Μάιο, από τη διοίκηση του κ. Γεωργιάδη. Με νέα επιστολή μας ενημέρωσε ότι χάθηκαν 80 μέρες με την παραλαβή των στοιχείων και δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Τότε μας ενημέρωσαν ότι και είναι έτοιμο».

Σχετικά με τους λόγους που καθυστέρησε η παραλαβή του εξήγησε:

«Σαν συμβούλιο αποφασίσαμε να μην το παραλάβουμε, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, λόγω και του άρθρου 99. Περιμέναμε την έκδοση της απόφασης. Δεν υπήρχε περίπτωση να καλύψουμε κανέναν. Δεχόμασταν πίεση και κριτική. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε και σήμερα γίνεται κατανοητός ο λόγος. Ακούσαμε πολλά αλλά δεν μας πειράζει. Αυτό που κρίναμε, αυτό κάναμε. Αν δημοσιεύαμε το πόρισμα πριν την απόφαση για το άρθρο 99, τότε όλοι θα κατηγορούσαν την ΚΜΑ. Μέσα στην απόφαση του δικαστηρίου υπάρχουν πέντε σελίδες όπου η έδρα αναφέρει την κακοδιαχείριση που έγινε μετά την είσοδο του Άρη στο άρθρο 44».

Για το πρόβλημα της ΑΡΗΣ-Εμπορική επισήμανε:

«Περιμένοντας την έγκριση της ΑΜΚ, μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΕΕΑ. Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο με την «ΑΡΗΣ Εμπορική». Έπρεπε να προσκομίσει διάφορα έγγραφα, μεταξύ αυτών φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Τα οποία δεν έχει εδώ και ένα χρόνο. Στις 18/10 στείλαμε τα έγγραφα και η ΑΜΚ μπόρεσε να δημοσιευτεί. Ευτυχώς προλάβαμε και το άρθρο 99. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να ριζώσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε να γίνει η ΑΜΚ στα 7 εκατ, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται, να πάρει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή η ΑΜΚ τρέχει. Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο για την καταβολή, πέρα από αυτά που έγιναν γνωστά από το σάιτ της ΠΑΕ, ελπίζουμε όμως να πάνε όλα καλά σε αυτόν τον τομέα»!.

Σχετικά με την ΑΜΚ είπε:

«Σχετικά με την ΑΜΚ, όταν παραλάβαμε ήταν σε ισχύ το έγγραφο, που αποφάσιζε για ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τρέξαμε και τις εκλογές της ΠΑΕ. Μια διαδικασία που πήγε αρκετά καλά. Όλοι εξέφρασαν τις απόψεις του και δεν είχαμε παρατράγουδα. Μετά ήρθε η απόρριψη του Υπουργείου για την ΑΜΚ, και έτσι αποφασίσαμε άμεσα να προκηρύξουμε νέα και αυτή να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Στις 5 Ιουλίου έγινε η ΓΣ, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον ΑΣ η ΑΜΚ των 7 εκατ. και στάλθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ενώ όμως στην αρχή το πρακτικό ήταν μια χαρά, εκεί άρχισε ο «Γολγοθάς» μας. Μας ήρθε μια απορριπτική απάντηση, γιατί έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, σχετικά με τις προηγούμενες Αυξήσεις. Το κάναμε και στις αρχές Αυγούστου πήραμε απάντηση, ότι η ΠΑΕ δεν έχει στείλει κωδικοποιημένο καταστατικό. Κωδικοποιημένο καταστατικό υπήρχε από το 2010 και τελικά το στείλαμε». Πηγή: metrosport.gr

«Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το χθεσινό ματς με τον Πανθρακικό: «Σίγουρα είναι άσχημα τα πράγματα αγωνιστικά, ωστόσο έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και στο παρελθόν. Σε καμία περίπτωση το σκορ δεν θα έπρεπε να είναι 2-2. Πιο δίκαιο θεωρώ ότι θα ήταν το 0-0. Ο Άρης υστερεί τόσο στο δημιουργικό παιχνίδι που όταν ανεβαίνει ψηλά δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά και στο αμυντικό, καθώς οι παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα δεν μπορούν να δέσουν, είναι αργοί και πολύ ευάλωτοι και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Όσον αφορά την δημιουργία πλην του Τάτου κανείς άλλος δεν μπορεί να περάσει μια κάθετη μπαλιά».

Για τις συνεχιζόμενες κακές εμφανίσεις του Πουλίδο: «Δεν μπορεί να παίξει μαζί με τον Έλσνερ. Πρέπει να έχει έναν πιο γρήγορο στόπερ δίπλα του. Παράλληλα βλέπω πως δεν στέκετα καλά και ψυχολογικά. Χθες ήταν τραγικός όπως και πολλοί άλλοι. Δεν φταίει όμως μόνο αυτός. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εξιλαστήριο θύμα».

Για το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα: «Αν γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις το Ιανουάριο μπορεί η ομάδα να αλλάξει πρόσωπο. Το ίδιο συνέβη και πέρσι. Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση, καθώς με δυο τρεις νίκες αλλάζουν όλα. Δείτε το παράδειγμα της Βέροιας που με τη χθεσινή της νίκη ξεπέρασε τον Άρη και τον Απόλλωνα. Είναι σαφώς δύσκολα τα πράγματα αλλά όχι μη αναστρέψιμα». Πηγή: metrosport.gr

«Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου»

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα Σάββας Παντελίδης, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι της ομάδας των Ιωαννίνων με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι:«Καταρχήν να πω πως μεγάλο ρόλο θα παίξει το πώς είναι το γήπεδο. Έχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις, όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Όταν ήμουν εγώ στα Γιάννενα υπήρχαν και βροχερές μέρες και δεν είχαμε πρόβλημα. Αν όπως δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε αυτό θα βοηθήσει τον ΠΑΣ γιατί έχει συνηθίσει να παίζουν σε τέτοιους χώρους. Ένα μικρό πλεονέκτημα, όχι μεγάλο, λόγω της λάσπης. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα άκρα των δύο ομάδων. Και οι δύο ομάδες έχουν εκεί μεγάλη δυναμική. Αυτά τα σημεία των δύο ομάδων θα κάνουν το παιχνίδι. Στον ΠΑΟΚ και τα μπακ και τα εξτρέμ είναι πολύ δυνατά και θα χτυπήσει εκεί. Ο ΠΑΣ έχει καλό άξονα και πιστεύω θα κάνει από εκεί παιχνίδι».


Για τον Ντε Βισέντι:«Ο Ντε Βισέντι είναι ένα παιδί που αγαπάει το ποδόσφαιρο και θέλει να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό».


Τέλος ανέφερε: «Όποιος βάλει πρώτος γκολ θεωρώ πως θα έχει το μεγάλο προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές ανατροπές, αλλά ο ΠΑΣ έχει δυνατή έδρα και άμα το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να το γυρίσει. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στον άξονα, καθώς και Λάζαρ και Τζιόλης είναι κουρασμένοι και κάποια στιγμή θα χρειαστούν αναπνοές».Πηγή: metrosport.gr

Έτσι θέλει τους τέσσερις παίκτες ο Στέφενς!

Είναι ξεκάθαρος ο Χουμπ Στέφενς στο πλάνο ενίσχυσης που έχει για την ομάδα του τον Γενάρη και ήδη έχει μεταφέρει τις σκέψεις του στον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του. Θέλει τέσσερις παίκτες στον άξονα, με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα.
Έναν κεντρικό αμυντικό που θα είναι ικανός στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά θα μπορεί να συμμετέχει και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ακόμη, ένα «6άρι» που όμως θα είναι κάτι παραπάνω από Βιτόλο και θα μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα και να προωθήσει το παιχνίδι. Βασικόρ ρόλο στο πλάνο του έχει και ένας μεσοεπιθετικός, με χαρακτηριστικά δεκαριού, αλλά αν χρειαστεί, να μπορεί να αγωνιστεί και ως ακραίος.

Και, τέλος, ένα ακόμη φορ που θα δώσει βάθος στην ομάδα, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ο Κλάους, καθώς ο Νέτσιντ δεν έχει πείσει πώς είναι έτοιμος να αντικαθιστά όταν χρειάζεται τον διεθνή επιθετικό.

Τουλάχιστον οι τρεις (εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του φορ) πρέπει να είναι εμφανώς ανώτεροι από τους παίκτες που αγωνίζονται στις υπάρχουσες θέσεις προκειμένου να μπορεί ο 60χρονος τεχνικός να περιμένει βέβαιη βελτίωση της συνολικής εικόνας της ομάδας και να υπηρετήσει το πλάνο πρωταθλητισμού που έχει συμφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη από την αρχή της περιόδου.

Μετά τον αγώνα στα Γιάννινα, αναμένεται να δώσει και ο ίδιος, όπως συνολικά και όλος ο ΠΑΟΚ, πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στα μεταγραφικά.

Τελικές αποφάσεις για εκκαθαρίσεις

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι αυτό των αποχωρήσεων παικτών το Γενάρη από τον ΠΑΟΚ. Στα τελευταία παιχνίδια είναι ξεκάθαρη η διάθεση του Στέφενς να «ανοίξει» τις επιλογές του στο έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να βγάλει οριστικά συμπεράσματα για τους παίκτες που χρειάζεται, αλλά κι αυτούς που δεν εξυπηρετούν τα πλάνα του.

Το… κόψιμο των Κατσικά και Ολίσε είναι ενδεικτικό για τον τρόπο σκέψης του Ολλανδού

Νέο συνεργάτη φέρνει ο Στέφενς

Ο πιο ενεργός ρόλος του Χουμπ Στέφενς σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τα μεταγραφικά, αλλά και από άλλες κινήσεις του μέσα στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Ολλανδός τεχνικός έχει ήδη επιλέξει ένα νέο συνεργάτη που θα προστεθεί στο υπάρχον τιμ. Έχει δοθεί το σχετικό «οκ» από τη διοίκηση και μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινωθεί και να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ.

«Φωνάζει» ο Λούκοβιτς, τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ;

«Περνάω δύσκολη κατάσταση τους δύο τελευταίους μήνες. Θέλω να φύγω και δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλω μόνο να πάω σε ομάδα που θα παίζω». Ο Αλεξάνταρ Λουκοβιτς είναι ξεκάθαρος για το μέλλον του. Ψάχνει με κάθε τρόπο να φύγει το Γενάρη από τη Ζενίτ. Στη Σερβία γράφουν ότι, ελέω του κοινού χορηγού Gazprom, Ερυθρός Αστέρας και Ζενίτ είναι κοντά σε συμφωνία, ενώ μιλούν και για πρόταση 1,5 εκ. ευρώ που θα κάνει η Κολονία. Ο ΠΑΟΚ που είχε φτάσει μία ανάσα από το Σέρβο στόπερ το καλοκαίρι, τι θα κάνει;

Ο Λούκας πήρε το μήνυμα

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε εμείς οι παίκτες» δήλωσε χθες ο Λούκας και έδειξε πώς έπιασε το σφυγμό του ΠΑΟΚτσή (προφανώς μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό)

Ξανά στο προσκήνιο η Πόρτο

Ο Μάικλ Στέφενς ψάχνει ήδη τους παίκτες που ζητά ο πατέρας του (λεπτομέρειες στις σελίδες του ρεπορτάζ) και ήδη έχει προχωρημένες επαφές. Λέγεται, μάλιστα, τελευταία πώς μεταξύ των περιπτώσεων που εξετάζει είναι και παίκτης από την Πόρτο. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει σπουδαίους παίκτες από τη δεξαμενή της πορτογαλικής ομάδας (Λίνο, Βιεϊρίνια) και στο άκουσμα της πληροφορίας δημιουργείται ελπίδα για ανάλογη συνέχεια. Πηγή: metrosport.gr

Οι «ζωγραφιές» του Κάσες!

Σε πραγματικό «δαίμονα» του Άρη, τείνει να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ο Πανθρακικός. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Κομοτηνής, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τους «κίτρινους» σε επτά αγώνες ανεξαρτήτου έδρας και η χθεσινή ισοπαλία, ήρθε να προστεθεί στο συγκεκριμένο σερί. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν κάποια… μαγική εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν όμως πολύ σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ή μάλλον καλύτερα, τις ευκαιρίες που δημιούργησε και ολοκλήρωσε… ολομόναχος του ο Χοσέ Μαρία Κάσες. Ο βραχύσωμος Ισπανός μεσοεπιθετικός… βρήκε κι έκανε απέναντι στην αστεία ανασταλτική λειτουργία του Άρη και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, τα οποία ήταν αυτά που έμελλε να «χαρίσουν» την ισοπαλία στον Πανθρακικό, αφού ο Άρης βρήκε την αντίδραση που έψαχνε στο δεύτερο μέρος, όμως η ανατροπή έμεινε στη… μέση. Ο χθεσινός βαθμός, αποτελεί «χρυσάφι» για την ομάδα της Κομοτηνής που ξεφεύγει από τις τελευταίες θέσεις, ενώ θα συνεισφέρει και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Κι αυτό διότι, ο χθεσινός Πανθρακικός απέδειξε πως χωρίς να έχει πολλούς παίκτες σε καλή μέρα, μπορεί να παίρνει καλά αποτελέσματα σε ισχυρές έδρες, έχοντας ποδοσφαιριστές που αποδεικνύουν την κλάση τους, όπως ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα ή ο Κάσες, που αναδείχθηκε χθες σε απόλυτο πρωταγωνιστή. Πηγή: metrosport.gr

Η θέση του Εργοτέλη για Πελέ!

Καμία συμφωνία δεν υπάρχει προς το παρόν για την πώληση του Πελέ από τον Εργοτέλη, όπως διαρρέεται από κύκλους της ΠΑΕ. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Η θέση του Εργοτέλη για Πελέ
Δημοσιεύματα θέλουν… τελειωμένη τη μεταγραφή του Πελέ στον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Εργοτέλη.

Από κύκλους της κρητικής ΠΑΕ διαρρέεται πως ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί σε καμία ομάδα, αλλά εκτιμάται πως το θέμα θα κλείσει μέσα στο προσεχές δεκαήμερο και κριτήριο θα είναι τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα πάρει ο σύλλογος για να τον αποδεσμεύσει.

Οι Ηρακλειώτες επιβεβαιώνουν πως έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες προτάσεις από τον ΠΑΟΚ και μία ρωσική ομάδα (που δεν είναι η Ζενίτ) για τον Πελέ, ενώ περιμένουν την επόμενη εβδομάδα τους εκπροσώπους από την εταιρεία μάνατζερ που διατηρεί το 25% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για να αποφασίσουν. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, αναφέρουν πως το ενδιαφέρον του είναι γνωστό και πως οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ποιες είναι οι προτάσεις που υπάρχουν για τον ποδοσφαιριστή.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα πρωτότυπη ανακοίνωση Ξάνθης!

Η διοίκηση της Skoda Ξάνθης «ξαναχτύπησε» με ανακοίνωση χωρίς λόγια, αλλά με μία φωτογραφία… εξίσωσης.

Νέα πρωτότυπη ανακοίνωση Ξάνθης
Η Skoda Ξάνθη συνεχίζει να ξεπερνά τον εαυτό της σε πρωτοτυπία ανακοινώσεων. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν καν… λέξεις για να εκφράσουν οι Ακρίτες αυτό που θέλουν.

Στο τελευταίο δελτίο τύπου υπάρχει η φωτογραφία της εξίσωσης «2+2=4+ ;=».

inner

Αυτή ερμηνεύεται (πιθανότατα) ως αιχμή για το θέμα της άγνοιας που υπάρχει σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λίγκα και προβιβάζονται σε αυτή από τη Football League, κάτι που έθιξε και με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ και την Κυριακή.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΣ Γιάννινα: «Εξυπηρετούν σκοπιμότητες»

Για δημοσιεύματα που εξυπηρετούν σκοπιμότητες κάνει λόγο ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη γνωστοποίηση πως θεωρείται «ύποπτο» το φετινό ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Εξυπηρετούν σκοπιμότητες»
Έκτακτο ΔΣ προκειμένου να αποφασίσει πώς θα υπερασπιστεί τις θέσεις του θα πραγματοποιήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα την Τρίτη. Στις τάξεις του ηπειρώτικου συλλόγου υπάρχει αγανάκτηση και οργή για το γεγονός ότι το φετινό ματς με τον Παναθηναϊκό θεωρείται «ύποπτο» για χειραγώγηση, σύμφωνα με φάκελο που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ.

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα, τα οποία θεωρεί ότι μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετούν, συγκαλεί αύριο Τρίτη, έκτακτο Δ.Σ. ώστε να αποφασιστούν οι ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο…»

Πολύς ντόρος για το… τίποτα μέχρι αποδείξεως του εναντίου γίνεται για το «ύποπτο» ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

«Δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο…»
Αδικαιολόγητος είναι ο ντόρος για το «ύποπτο» ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα, αφού δεν πρόκειται για κάποια απόδειξη για στημένο ματς, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υπεραμύνθηκε την τακτική της ομοσπονδίας να μην δημοσιοποιεί η ίδια τέτοια ζητήματα και να μην ενημερώνει τις ομάδες που φέρονται να εμπλέκονται.

Παράλληλα συμφώνησε πως είναι δικαιολογημένα τα παράπονα για τη μη αποσαφήνιση του ακριβούς αριθμού ομάδων που υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λίγκα και προβιβάζονται από τη Football League και προανήγγειλε επίλυση του ζητήματος την άλλη εβδομάδα. Τέλος, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα κινδύνου για την Εθνική εν όψει Μουντιάλ λόγω της προσφυγής Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κατά της Σούπερ Λίγκας στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ τόνισε πως λίγο μετά την κλήρωση για το Μουντιάλ θα τελειώσει το σίριαλ του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο για:

-το ύποπτο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει γι’ αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή που έχει έδρα στο Λονδίνο ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. Είναι στοιχεία από μία εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο».

-τη διαδικασία που ακολούθησε η ΕΠΟ: «Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε το φάκελο στη διοργανώτρια, στο Υπουργείο και την εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά».

-το λόγο που δεν ανακοινώθηκε κάτι από την ΕΠΟ και δεν ειδοποιήθηκαν οι ομάδες: «Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ενημερώνει ομάδες ξεχωριστά. Η ομοσπονδία ενημερώνει τη διοργανώτρια αρχή. Αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει ή όχι να ενημερώσει τις ομάδες είναι δικό της θέμα. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα εσωτερικά της λίγκας».

-τη «μάχη» για τις ομάδες που προβιβάζονται και υποβιβάζονται: «Έχουν δίκιο και οι ομάδες και η κοινή γνώμη ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, να έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και να μη γνωρίζουμε τι ισχύει. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτη φορά έφτασαν στην ΕΠΟ δύο προκηρύξεις ενώσεων που είναι καθόλα νόμιμες αλλά έχουν μια διαφορά: ο ένας λέει ανεβαίνουν τρεις και ο άλλος πέφτουν δύο. Το ΔΣ της ΕΠΟ θα μπορούσε να αποφασίσει αν η διαφορά εμφανιζόταν πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, κατά πάγια τακτική μάς στέλνουν τις προκηρύξεις μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Αν παρέμβουμε, η κάθε ένωση μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια. Και μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο επουσιώδη θέματα. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, ο μόνος τρόπος είναι να παρέμβει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν μας διαβεβαιώσουν πως δεν θα μας πάνε στα δικαστήρια, που δεν μπορούν να το κάνουν, τότε το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Σε αυτό πρέπει να προσφύγουν οι ενώσεις».

-το πότε θα διευθετηθεί το ζήτημα: «Θεωρώ πως το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα. Το αργότερο την άλλη εβδομάδα πρέπει να έχει τελειώσει. Εμείς σαν ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι κι έχουμε πλάνο τριετίας για όλες τις κατηγορίες, τη Σούπερ Λίγκα, τη Football League και τη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό θα το περάσουμε μόλις λήξει το θέμα φέτος. Με αυτό δεν θα φτάνουμε μεσούσης της περιόδου για να δούμε πόσοι θα ανεβαίνουν και πόσοι θα πέφτουν».

-το αν υπάρχει κίνδυνος για την Εθνική εν όψει Μουντιάλ λόγω της προσφυγής Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κατά της λίγκας: «Όχι, νομίζω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μία διένεξη μέσα στην ένωση. Κάποια μέλη της ένωσης βάλουν εναντίον της Σούπερ Λίγκας, όχι της ΕΠΟ. Αυτό δεν αφορά την ομοσπονδία. Υπάρχουν όργανα μέσα στον ίδιο το συνεταιρισμό που μπορούν να λύσουν αυτό το θέμα».

-το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος: «Θεωρώ πως θα έχουμε νεότερα μέσα σε αυτό το μήνα. Μετά την κλήρωση. Θα είμαστε με τον Φερνάντο Σάντος στη Βραζιλία, θα μιλήσουμε και μετά θα λυθεί το θέμα. Θα μιλήσουμε στη Βραζιλία και θα το τελειώσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε νεότερα πριν τις γιορτές».

Στον «αέρα» ο Πουλίδο!!

Βαρύ είναι το κλίμα στον Άρη για τον Ρούμπεν Πουλίδο, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των αρνητικών του εμφανίσεων και διάφορων άλλων περιστατικών.

Στον «αέρα» ο Πουλίδο
Ανοιχτά είναι τα ενδεχόμενα για το μέλλον του Ρούμπεν Πουλίδο στον Άρη, με τελευταίο περιστατικό την αλλαγή του από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς στο 38’ του χθεσινού αγώνα με τον Πανθρακικό κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες της «κίτρινης» εξέδρας.

Ο Ισπανός αμυντικός – μαζί με τον Νταβίντ Αγάνθο – αποτέλεσαν τις… βάσεις που χτίστηκε η φετινή ομάδα των Θεσσαλονικέων, όμως το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά γεγονότα που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον πρώτο.

Όλα ξεκίνησαν όταν παραιτήθηκε – ή τον «παραίτησαν» - από αρχηγός της ομάδας και ξεκίνησε να κάνει το ένα λάθος μετά το τέλος, όπως συνέβη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε δριμεία κριτική πως έφταιγε για τα δύο γκολ του Άρη.

Μάλιστα, οι οπαδοί κατηγορούν τον έμπειρο άσο πως στο ματς με τον Παναιτωλικό, μετά τη μεταξύ τους κόντρα, πέταξε το περιβραχιόνιο, κάτι που διέψευσε ο ίδιος μέσω δήλωσης που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Το θέμα είναι πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και ο Πουλίδο δεν θυμίζει σε τίποτα τον καλό του εαυτό, και πρέπει να βρεθεί μία λύση από τη διοίκηση για το αν θα παραμείνει στην ομάδα ή να μπορέσει να αποδώσει ξανά αυτό που μπορεί.Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίνεται» του Μπελόν!!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα υποβληθεί σήμερα ο Νταμιάν Μπελόν περιμένουν στον Παναιτωλικό, ώστε να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψει στη διάθεση του Μάκη Χάβου.

«Κρίνεται» του Μπελόν
Εντός της ημέρας ο Νταμιάν Μπελόν θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του, τον οποίο αποκόμισε στο πρόσφατο ματς του Παναιτωλικού στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας αναφέρει πως ο Ισπανοελβετός φορ έχει υποστεί διάστρεμμα, κάτι που σημαίνει πως σίγουρα θα απουσιάσει από το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, λήξαν θεωρείται το θέμα που είχε προκύψει με τον Μπικέι, αφού οι Αγρινιώτες ήταν και παραμένουν μία οικογένεια.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει αν θα αποκτηθεί ο Νταλμά.Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Καραγκούνη!

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί ο Θανάσης Καραγκούνης, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Πλατανιά Χανίων. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για θλάση, θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Αγωνία για Καραγκούνη
Με αγωνία περιμένουν στον Ατρόμητο τα αποτελέσματα των εξετάσεων (υπέρηχος), στις οποίες θα υποβληθεί εντός της ημέρας ο Θανάσης Καραγκούνης. Ο 22χρονος μέσος τραυματίστηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου (30/11) με τον Πλατανιά στα Χανιά και εκφράζονται φόβοι για θλάση.

Άπαντες εύχονται να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο το διάστημα απουσίας του παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Γιώργου Παράσχου. Αν επιβεβαιωθεί η θλάση, αναμένεται να μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Αυτό σημαίνει ότι χάνει αρχικά το προσεχές παιχνίδι (04/12) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, αλλά και τα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωτου γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει κατά σειρά ΟΦΗ (08/12), Παναθηναϊκό (14/12), ΠΑΟΚ (18/12) και Πανθρακικό (21/12).Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτεροι στη συνέχεια!

Σίγουρος για την παραμονή του Απόλλωνα Αθηνών στη Σούπερ Λίγκα δηλώνει ο Λόρι Σάντσεζ, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα είχε εμφανιστεί αισιόδοξος πως θα αλλάξει η αγωνιστική της εικόνα.

Καλύτεροι στη συνέχεια
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις του Απόλλωνα Αθηνών, ύστερα από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο ισόπαλο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη.

Οι ποδοσφαιριστές της «ελαφράς ταξιαρχίας» για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν να έχουν κοινή θέληση για το αποτέλεσμα, όπως φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν όλοι μαζί το γκολ του Παντελιάδη, και υπήρξαν πολλοί διακριθέντες στο συγκεκριμένο ματς.

Από την πλευρά του, ο Λόρι Σάντσεζ επαναλαμβάνει πως πιστεύει στην παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Επίσης, υποστήριξε πως οι παίκτες του «έδειξαν μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων τους» και μέσα από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Καμαρά, υπέστη μία ελαφρά κάκωση στον αστράγαλο και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να προπονηθεί κανονικά.Πηγή: sport-fm.gr

Με στόχο την πεντάδα!!

Τη νίκη με την οποία θα πλησιάσει σε… απόσταση αναπνοής από την πεντάδα του πρωταθλήματος θα κυνηγήσει απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με στόχο την πεντάδα
Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από την ήττα (3-1) από τον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στον ΠΑΟΚ που υποδέχεται σήμερα στους «Ζωσιμάδες» (19:30, Novasports 1).

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης δούλεψε αρκετά στην τακτική τις προηγούμενες μέρες και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι Θεσσαλονικείς, εξηγώντας στους παίκτες τους πως αν ακολουθήσουν πιστά το πλάνο τους, τότε θα πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Επίσης, ο Καρδιτσιώτης τόνισε στους ποδοσφαιριστές του πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον «Δικεφάλου του Βορρά», αρκεί να κάνουν όλα όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις.

Όσον αφορά τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βελλίδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ντάσιο, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιο και Μιχαήλ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Λίλα και ο Τσουκαλάς, έχοντας στα πλάγια τους Βίλα και Κοροβέσης. Ο Ντε Βιντσέντι σε ρόλο επιτελικού χαφ θα είναι πίσω από τον Ίλιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αμπάρης, Κεϊτά, Μπέριος, Στρούνα, Κρητικός, Σκόνδρας, Γιάκος, Αυγενικού, Βισέντο.

Προϊστορία

Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ στην έδρα της ομάδας των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, οι Ηπειρώτες έχουν έξι νίκες, επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα και πέντε νίκες έχει ο «Δικέφαλο του Βορρά».

Στα τελευταία τρία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

17/12/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (76' Ίλιτς - 20', 67' Σαλπιγγίδης, 32' Αθανασιάδης)
04/12/11 ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ 2-2 (6', 49' Μπακαγιόκο - 17' Αθανασιάδης, 74' (πεν) Λαζάρ)
13/02/10 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 0-1 (43΄ Φωτάκης)
Πηγή: sport-fm.gr

«Τραγωδία στη Ριζούπολη»

Τη διαιτησία που είχαμε στην 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Τραγωδία στη Ριζούπολη, δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε ο Πανόπουλος», τόνισε.

«Τραγωδία στη Ριζούπολη»
Στη Ριζούπολη και την Νέα Σμύρνη έγιναν τα πιο… τρανταχτά λάθη από τους διαιτητές στην 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Τραγωδία-διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης. Είχε κακή απόδοση. Υπάρχουν πολλές φάσεις όπου διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας και πρόσθεσε: «Δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε ο Πανόπουλος για τη διαιτησία του Πανιώνιος-Ξάνθη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τον Γιώργο Θαναηλάκη και τον Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Δημήτριος Βερρής, Ιωάννης Σίπκας
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα ο Βοσκάκης, ο οποίος δεν έκανε λάθη. Έχει τις δυνατότητες, αν παίζει σοβαρά, να έχει καλή παρουσία. Έτσι έπαιξε το Σάββατο και ήταν πετυχημένη η παρουσία του».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιάρας, Δημήτριος Ζυγούρης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Σελιμός

«Ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν σωστός ο Στυλιάρας και η δεύτερη κίτρινη ήταν σωστή στον Γιαννούλη, στα πρώτα λεπτά δεν έδωσε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Καραγκούνη. Αυτό ήταν το μοναδικό του λάθος».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1
Διαιτητές: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Νικόλαος Δημόπουλος, Βασίλειος Καραβασίλης
4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

«Τραγωδία-διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης. Είχε κακή απόδοση. Υπάρχουν πολλές φάσεις όπου διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν δύο πέναλτι σε δύο τραβήγματα του Αλβάρες στον Τριανταφυλλόπουλο, αφού ο αντίπαλός του τον πέταξε δύο φορές κάτω. Ο πρώτος βοηθός, από την πλευρά του, έκανε λάθος σε μία υπόδειξη οφσάιντ και έκοψε τον Μπεργκ. Από εκεί και πέρα, τα σπρωξίματα που έγιναν ήταν από εκείνα που λέμε πως πρέπει να έχει… δυναμόμετρο ο διαιτητής και τέτοιες φάσεις υπάρχουν σε κάθε ματς».

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-2
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Γεώργιος Καλφόγλου
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

«Ο Κομίνης δείχνει να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, κάνει καλές διαιτησίες και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι».

ΒΕΡΟΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-3
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Αλέξανδρος Γρέβενης, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

«Όταν σε ένα παιχνίδι μπαίνουν επτά γκολ και κανείς δεν ασχολείται με τον διαιτητή, πάει να πει ότι όλα πήγαν καλά».

Ο.Φ.Η. - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 3-1
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Φλώριος Ελευθερίου
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, στο οποίο συνετέλεσε και ο Ιωαννίδης μαζί με τους βοηθούς του».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0
Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριος Γκάγκας
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

«Εδώ είχαμε ανακοινώσεις από πλευράς Πανόπουλου. Ήταν δικαιολογημένες όμως. Ο Θάνος έδωσε ένα πέναλτι για τον Πανιώνιο και έδωσε κίτρινη, ενώ έπρεπε να δώσει κόκκινη, παρότι ο επιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Κοντά στη λήξη η Ξάνθη πέτυχε ένα κανονικό γκολ, όμως ο διαιτητής έκρινε πως ήταν οφσάιντ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0
Διαιτητές: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Σπυρίδων Γουργιώτης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος

«Ο κάθε διαιτητής εύχεται να έχει τέτοια ματς. Πέρασε ένα εύκολο βράδυ ο Δημητρόπουλος και έκανε έναν ωραίο… περίπατο μέσα στη βροχή».

Με… φόρα από την Ευρώπη!

Το καλό του πρόσωπο μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες θέλει να συνεχίσει να δείχνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απόψε αντιμετωπίζει στα Γιάννενα τον ΠΑΣ.

Με… φόρα από την Ευρώπη
Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο σερί, αφού έχει πετύχει τρεις νίκες σε πέντε ματς στον 12ο όμιλο του Europa League και μετά τις δύο νίκες στην Ευρώπη, μετράει ισάριθμες επιτυχίες στη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή την παράδοση θέλουν να συνεχίσουν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1).

Παράλληλα, το σημερινό ματς με τους Ηπειρώτες θα είναι από τις πιο δύσκολες αναμετρήσεις που θα δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Μετά την πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρουσιάζεται βελτιωμένος και θα είναι ένα καλό «τεστ» πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τους πιο «βατούς» αγώνες με τον Απόλλωνα, τον Λεβαδειακό και την Καλλονή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Χουμπ Στέφενς έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και παραμένει άγνωστο πώς θα παρατάξει την ομάδα του.

Όλα δείχνουν ότι την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης με τον Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τον Στοχ και τον Λούκας.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κατσικάς, Κίτσιου, Νέτσιντ, Ολίσε, Βούκιτς και Σπυρόπουλος. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Λόρενς, μαζί με τους Λίνο, Λόπεθ και Γκαρσία.

Προϊστορία

Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ στην έδρα της ομάδας των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, οι Ηπειρώτες έχουν έξι νίκες, επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα και πέντε νίκες έχει ο «Δικέφαλο του Βορρά».

Στα τελευταία τρία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

17/12/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (76' Ίλιτς - 20', 67' Σαλπιγγίδης, 32' Αθανασιάδης)
04/12/11 ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ 2-2 (6', 49' Μπακαγιόκο - 17' Αθανασιάδης, 74' (πεν) Λαζάρ)
13/02/10 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 0-1 (43΄ Φωτάκης)Πηγή: sport-fm.gr

«Αγριεύει» ο Αναστασίου!

Έτοιμος να πάρει μέτρα είναι ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό βλέποντας πως υπάρχει λανθασμένη νοοτροπία σε αρκετούς παίκτες της ομάδας. Το πρόβλημα στις στημένες φάσεις και τα πολλά λάθη.

«Αγριεύει» ο Αναστασίου
Περισσότερο και από την απώλεια δύο βαθμών, αυτό που ενόχλησε το Σάββατο τον Γιάννη Αναστασίου στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά αρκετών παικτών του.

Ο προπονητής των «πράσινων» έχει διακρίνει πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους, ενώ έχει διαπιστώσει σημάδια χαλάρωσης και αγωνιστικής… αλαζονείας μετά από δυο-τρεις καλές εμφανίσεις. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλοντας να συνετίσει την ομάδα του θα τους μιλήσει γι’ αυτό, ενώ αναμένεται να μην περιοριστεί στα λόγια. Πιθανότατα θα θελήσει να στείλει μηνύματα και με τις επιλογές παικτών που θα κάνει στα προσεχή παιχνίδια, αρχίζοντας με αυτό της Πέμπτης για το Κύπελλο απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών και συνεχίζοντας την Κυριακή απέναντι στην Καλλονή.

Πέρα από ζητήματα νοοτροπίας, ο Γιάννης Αναστασίου έχει διακρίνει και αμιγώς αγωνιστικά προβλήματα. Κυριότερα το πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, καθώς 6 από τα 13 γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του προήλθαν από τέτοιες περιπτώσεις, όπως και τα πολλά λάθη, καθώς το «τριφύλλι» έχει 50,6 ανά αγώνα και είναι πρώτο στη σχετική λίστα στο πρωτάθλημα.

* Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Σαραβάκος παρακολούθησαν χθες τον αγώνα του Πανιωνίου με τη Skoda Ξάνθη έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα και σε ταλαντούχους παίκτες των γηπεδούχων.Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει του Πελέ!

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση της μεταγραφής του Πελέ στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος χαφ πήγε και στα αποδυτήρια, όπου φέρεται να μίλησε με τον Μίτσελ!

Προχωράει του Πελέ
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Πελέ ταξίδεψε κανονικά στην Αθήνα, παρότι δεν ήταν στην αποστολή του Εργοτέλη.

Μόνο αυτό αποκαλύπτει πως κάτι τρέχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πορτογάλο μέσο για τον οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα.

Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό πως στο περιθώριο του χθεσινού ματς των δύο ομάδων θα γινόταν μία πρώτη συζήτηση για τη μεταγραφή του 26χρονου παίκτη στους Πειραιώτες.

Αυτή η κουβέντα φαίνεται πως έγινε και, μάλιστα, δεν παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στο οικονομικό ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Η Ρωσίδα μάνατζερ του παίκτη, Ναταλία Κουρεόντοβα, δεν βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, αν και είχε γίνει γνωστό ότι μπορεί να βρεθεί στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του, ο Πελέ μετά από το παιχνίδι – και ενώ η αποστολή του Εργοτέλη είχε αναχωρήσει από το φαληρικό γήπεδο – πήγε στα αποδυτήρια.

Εκείνη την ώρα ο μοναδικός που είχε μείνει πίσω ήταν ο Μίτσελ και είναι πιθανό να υπήρξε μία πρώτη συζήτηση μεταξύ τους.

Στον Ολυμπιακό διαψεύδουν την πιθανότητα μεταγραφής του Πορτογάλου χαφ, αφού τονίζουν πως υπάρχουν πολλοί μέσοι στην ομάδα και δεν έχουν τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί, όμως, οι όποιες συζητήσεις γίνονται να αφορούν τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με τις επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Στο Καραϊσκάκη και ο Ενροτό

Αφορμή για σχόλια έδωσε η παρουσία του Κριστόφ Ενροτό χθες το απόγευμα στο Καραϊσκάκη. Ο Βέλγος μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μιραλάς, δεν έχει κάποιον παίκτη στον Ολυμπιακό, όμως συνεργάζεται με τον Μπαντιμπανγκά του Εργοτέλη και αρκετούς άλλους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το θέμα είναι πως όταν έρχεται στην Ελλάδα για να δει ματς των «ερυθρολεύκων», αυτό... σημαίνει πολλά. Σίγουρα θα μίλησε με την διοίκηση των Πειραιωτών, όχι για τον παίκτη του που παίζει στον Εργοτέλη, αλλά και για άλλους που εκπροσωπεί. Πηγή: sport-fm.gr

Θ.Παπάζογλου: «Ο ΟΦΗ είναι το λιμάνι μου»

Την ικανοποίηση του για την καριέρα του στον ΟΦΗ, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της NOVA, o Θανάσης Παπάζογλου

Θ.Παπάζογλου: «Ο ΟΦΗ είναι το λιμάνι μου»
Ο σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων του ΟΦΗ, μίλησε στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα» και είχε να πει πολλά μετά την επικράτηση επί της Καλλονής, που έδωσε βαθιά ανάσα στον ΟΦΗ.

Ερωτηθείς για το αν αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη της ζωής μου. Πάντως ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση μέσω της οποίας βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Σήμερα νομίζω πετύχαμε μία διπλή επιτυχία. Το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δείχνει ότι έχουμε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουμε το παιχνίδι. Αυτό βγαίνει μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ξέρουμε ότι οι νίκες φέρνουν ψυχολογία. Σήμερα από την αρχή του παιχνιδιού θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και δεν μας πτόησε ότι μείναμε πίσω στο σκορ».

Για την αλλαγή προπονητή: «Δεν είναι τόσο η αλλαγή προπονητή, όσο η αλλαγή νοοτροπίας. Αλλάξαμε νοοτροπία σαν ποδοσφαιριστές και σαν σύνολο. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Όπως είχα πει και στο παρελθόν είμαστε μία νέα ομάδα που χρειάζεται δέσιμο. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που χρειάζεται να έχεις τσαγανό για να φορέσεις τη φανέλα του. Με το
πέρασμα του καιρού δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε όλοι».

Για τον Σα Πίντο: «Στις προπονήσεις έχει την τρέλα που έχει ένα ποδοσφαιριστής. Ξέρουμε ότι έχει περάσει χρόνια από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στην προπόνηση θέλει να κάνει νικητές. Είναι πολύ ενθουσιώδης άνθρωπος».

Για το γεγονός ότι ο Σα Πίντο χρησιμοποιεί περισσότερο ποδοσφαιριστές που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το συνάντησα και στα περασμένα χρόνια με άλλους ξένους προπονητές. Το θεωρώ πολύ έξυπνο αυτό γιατί ξέρει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές ξέρουν καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και όταν υπάρχει ένας τέτοιος κορμός οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται δίπλα τους πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά».

Για το τι κέρδισε από τις υπόλοιπες ομάδες που έχει αγωνιστεί: «Έχω μάθει ότι μέσα από τη δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Ξεκίνησα από τον Άρη, συνέχισαν στον ΠΑΟΚ, δοκιμάστηκα στην Τρίπολη και μου δόθηκε η ευκαιρία από πέρυσι να αγωνίζομαι στον ΟΦΗ. Αν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια βελτιώνεσαι σαν παίκτης. Στον ΟΦΗ βρήκα το «λιμάνι» μου και μπορώ και πραγματοποιώ αυτές τις εμφανίσεις. Με βοήθησαν πολύ οι Μπάγεβιτς και Σάντος όμως από όλους όσους συνεργάστηκα με βοήθησαν πολύ».

Για συμφωνία Λάτσιο με Κάτσε, γράφουν οι Αλβανοί!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα, ο Έργκους Κάτσε, θα καταλήξει τον Ιανουάριο στην ομάδα της Ρώμης

Για συμφωνία Λάτσιο με Κάτσε, γράφουν οι Αλβανοί
Για τους Αλβανούς, ο Κάτσε αποτελεί ίσως το πιο hot όνομα από τους νέους παίκτες, γνωρίζουν πως πλέον αποτελεί ξένο σώμα για τον ΠΑΟΚ και πως ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης για τον Ιανουάριο.

Η Λάτσιο, φέρεται πάντοτε, σύμφωνα με τον Τύπο στην Αλβανία, να είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του. Άλλωστε αθλητικός διευθυντής της, είναι η παλιά μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα, ο Ίλι Τάρε και παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, όπως και ο Λορίκ Τσάνα, αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας. Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, παρά το γεγονός πως η ρήτρα του παίκτη είναι 5εκ ευρώ, η Λάτσιο ευελπιστεί πως μπορεί να τον αποκτήσει με μόλις 2εκ ευρώ.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους μνηστήρες για τον Κάτσε, φέρεται να βρίσκεται και η Άντερλεχτ, που έχει βοηθό προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι κι αυτός φέρεται να δήλωσε σε αλβανικά ΜΜΕ πως η βελγική ομάδα, έχει κάνει ήδη κρούση στον ΠΑΟΚ για τον παίκτη. Από την πλευρά του «Δικεφάλου» του Βορρά, ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνεται άγνοια.Πηγή: sport-fm.gr

Η ΑΕΚ που θέλουν!

Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ για την πιο επιβλητική νίκη της σεζόν. Ικανοποίηση για την εικόνα της ομάδας από τον Δέλλα. Πρωτιές στη Γ’ Εθνική, αλλά και προβλήματα εν όψει Αστέρα Βάρης.

Η ΑΕΚ που θέλουν
Μετά το «φτωχό» 1-0 της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στον Ηλυσιακό, η ΑΕΚ χόρτασε γκολ και θέαμα τους φίλους της στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα συντρίβοντάς τον με 7-1. Ο Τραϊανός Δέλλας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και εδραιώθηκε στην κορυφή του έκτου ομίλου με 19 βαθμούς σε επτά αγώνες, ενώ ο δεύτερος Ηρόδοτος έχει 18 βαθμούς με ματς περισσότερο.

Η βαθμολογική συγκομιδή της «Ένωσης», με έξι νίκες και μία ισοπαλία, είναι η καλύτερη στους έξι ομίλους της κατηγορίας μαζί με τη Λαμία που στον τρίτο όμιλο έχει επτά νίκες και μία ισοπαλία. Παράλληλα η ΑΕΚ έφτασε τα 18 γκολ και με μέσο όρο 2,7 έχει τη δεύτερη υψηλότερη παραγωγικότητα πίσω μόνο από τη Λάρισα, που έχει 32 γκολ σε 9 ματς (3,5 ανά αγώνα), αλλά έχει υποστεί και μία ήττα. Επίσης το τέρμα που δέχτηκαν οι «κιτρινόμαυροι» χθες ήταν το πρώτο μετά από 65 μέρες και μόλις δεύτερο στο πρωτάθλημα. Καλύτερη άμυνα σε όλη τη Γ’ Εθνική έχει μόνο ο ΑΟ Κύμης στον τρίτο όμιλο με μηδέν παθητικό σε οκτώ ματς, αλλά και τρεις λευκές ισοπαλίες.

Επιπροσθέτως, η ΑΕΚ μετά το χθεσινό γκολ του Δημήτρη Γροντή μετρά δέκα ξεχωριστούς σκόρερ στα εννιά επίσημα ματς που έχει δώσει (συνολικά 26 γκολ), καθώς έχουν βρει επίσης δίχτυα οι Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Πόποβιτς, Πλατέλλας, Γεωργέας, Τσεβάς, Σταθάκης, Κορδέρο και Πεταυράκης.

Προβλήματα εν όψει Αστέρα Βάρης

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Βάρης, που θα γίνει στο γήπεδο του Αχαρναϊκού στο Μενίδι (χωρητικότητας 4.500 θεατών). Από το ματς αυτό θα λείψει ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και βάσει κανονισμού εκτίει την ποινή στο αμέσως επόμενο ματς. Παράλληλα ο Νίκος Γεωργέας αποχώρησε με μια κάκωση στην ποδοκνημική και θα διαπιστωθεί η κατάστασή του.Πηγή: sport-fm.gr

«Αέρας» η Καλλιθέα...!!

Σαν "σίφουνας" πέρασε από την Γλυφάδα, η Καλλιθέα, η οποία επικράτησε 4-1, με τον Κριστόφ Βαζέχα να κερδίζει τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στον "μάχη" των πάγκων.

«Αέρας» η Καλλιθέα...
Περίπατος στη βροχή για την Καλλιθέα...

Η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα, πήγε μια βόλτα μέχρι τη Γλυφάδα, επικράτησε 4-1 της ομάδας του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Νότιου ομίλου της Football League.

Ο Καραλής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2' για να έρθει ο Γκαλάν να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, στο 9'. Ένα λεπτό αργότερα η Γλυφάδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Σκόνδρα, όμως ο Καραλής και πάλι στο 31' και ο Χαϊκάλης στο 54' διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 στη Γλυφάδα.

Γλυφάδα (Λ. Ντε Σόουζα): Χρήστου, Γαλανόπουλος, Πικόν, Νατσούρας, Γκέζος, Μπάρος, Σονγκό, Πορτίγια, Σκόνδρας, Καμινιώτης, Τσίγκας.

Καλλιθέα (Κ. Βαζέχα): Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Πίκολο, Παγώνης, Καλαμιώτης, Ρουσάκης, Φαγιέ, Κατσικογιάννης, Γκαλάν, Καραλής, Χαϊκάλης.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Λάμπρου (Ανατ. Αττικής)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος:



Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Αστέρας Μαγούλας-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Παναχαϊκή-Επισκοπή 0-1
(41΄ Μαρτσάκης)

Ολυμπιακός Βόλου-Φωστήρας 5-1
(15΄,80΄Γκούρμα, 45΄Κατσίκης, 64΄ Μελίσσης, 90΄Μπρεσκα-31΄Σεκολάρι)

Βύζας Μεγάρων-Χανιά 0-2
(16’, 72΄ Λουκίνας)

Αχαρναϊκός-Φωκικός 1-0
(24΄ Νεόφυτος)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Γλυφάδα – Καλλιθέα 1-4
(10' Σκόνδρας - 2' Καραλής, 8' Γκαλάν, 31' Καραλής, 54' Χαϊκάλης)

Πανηλειακός – Παναιγιάλειος

Η επόμενη αγωνιστική (11η ):



Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα-Αστέρας Μαγούλας
Χανιά-Γλυφάδα
Επισκοπή-Ολυμπιακός Βόλου
Φωκικός-Βύζας Μεγάρων
Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Ηρακλής Ψαχνών-Παναιγιάλειος
Φωστήρας-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος



Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Εθνικός Γαζώρου – Δόξα Δράμας 1-0

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Αιγινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1 (75΄ Σίκιμιτς-92΄ Κρανιώτης)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βατανιακός 0-1 (38΄ Γιαπιτζής)
Πιερικός-Νίκη Βόλου 2-1 (49΄ Ελευθεριάδης, 77΄ Αθανασίου-92΄Ρεπετσάς)
Κασσιόπη/Κέρκυρα-Ζάκυνθος 1-0 (73΄ Κουτσόπουλος)
Τύρναβος-Καβάλα 4-2 (9΄ Σαχινίδης, 56΄, 63΄ Αντρέ, 80΄ Γεωργίου-13΄ Πάλας, 54΄ Άρτσε)
Απόλλων-Ηρακλής 0-1 (79΄ Γιάρολιμ)

Η επόμενη αγωνιστική (11η):

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Ζάκυνθος-Απόλλων

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Αν. Καρδίτσας-Βατανιακός
Ηρακλής -Αιγινιακός
Δόξα Δράμας-Πιερικός
Καβάλα-Κέρκυρα

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΠηγή: sport-fm.gr