Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σκόνδρας: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε»

1003619
O Γιάννης Σκόνδρας σε δηλώσεις του στη NOVA μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πας Γιάννενα αλλά και για την δυσκολία που υπάρχει να παίζει η ομάδα ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα μετά από ένα παιχνίδι στην Ευρώπη.
Αναλυτικά ο 23χρονος δήλωσε:
«Είναι δύσκολη η μετάβαση από την ευρωπαϊκή στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ειδικά όταν παίζεις σε μια χώρα όπως το Καζακστάν, που είναι πάρα πολύ μακριά, πέντε ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο. Σίγουρα υπάρχει μια ταλαιπωρία, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε καλά γιατί κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς κι έχουμε καλή ψυχολογία».
- Για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει εξασφαλίσει το 100% της εμπιστοσύνης του προπονητή του για το αρχικό σχήμα, προκύπτει μια μεγαλύτερη προσμονή, ένα μεγαλύτερο κίνητρο στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο ή κάτι καλύτερο προκειμένου να πάρει το κάτι παραπάνω;
«Σίγουρα, όταν έχει παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή διαδοχικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολλοί ποδοσφαιριστές και νομίζω πως – εντάξει – ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Περιμένω την ευκαιρία ώστε να δείξω τί αξίζω».
- Την Πέμπτη είδαμε πως ο ΠΑΟΚ δεν προσαρμόστηκε στα δεδομένα του παιχνιδιού της Σαχτέρ Καραγκαντί αλλά έθεσε τα δικά του αγωνιστικά δεδομένα και πάνω σ’ αυτά προσπάθησε να πάρει τον αγώνα. Είναι αυτή πλέον η ποδοσφαιρική λογική που σας διέπει ως ομάδα;
«Είμαστε μεγάλη ομάδα η οποία πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει. Νομίζω ότι την Πέμπτη παίξαμε – κατά διαστήματα – καλό ποδόσφαιρο αλλά όπως είπα το σημαντικό είναι – και – να κερδίζουμε. Η ομάδα έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει και σιγά – σιγά νομίζω ότι θα δείξουμε και το καλό ποδόσφαιρο που ξέρει να παίζει η ομάδα».
- Αλήθεια μεγαλύτερη πίεση που νιώθετε, στην Ευρώπη και στην προσπάθεια για ένα αποτέλεσμα και την πρόκριση όπως συνέβαινε ως τώρα ή στο ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου να μείνετε όσο πιο ψηλά βαθμολογικά γίνεται;
«Νομίζω πως και στα δυο το ίδιο είναι, απλά στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή βαθμολογικά έχουμε προκριθεί και δεν υπάρχει τόσο πίεση. Μόλις έρθει το παιχνίδι με την Αλκμάαρ θα υπάρξει πίεση για εκείνο το ματς γιατί θα πρέπει να κερδίσουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο ώστε να κληρωθούμε μ’ έναν πιο μικρό αντίπαλο από εμάς. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω είναι το ίδιο και στο πρωτάθλημα».
- Τι πρέπει ο ΠΑΟΚ να παρουσιάσει στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ και ποιά η άποψή σου για τον συγκεκριμένο αντίπαλο;
«Τα Γιάννινα έχουν δείξει από πέρυσι πως έχουν πάρα πολύ καλή ομάδα, νομίζω και φέτος. Έχουν αλλάξει προπονητή, έχουν άλλη ψυχολογία, σίγουρα είναι καλή ομάδα αλλά εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας για να κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: