Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Καθάρισε» στο... πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός!!

Ανεβάζοντας την απόδοση του στο τέλος του δευτέρου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός νίκησε 87-60 εκτός έδρας τον Ηλυσιακό, στο ματς που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

«Καθάρισε» στο... πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός
Με τον Λάσμε στα «πιτς» και τον Μαυροκεφαλίδη απλά να συμπληρώνει την αποστολή παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό, νικώντας χωρίς να εντυπωσιάσει με 87-60, για την 8η αγωνιστική.

Το συνεχές rotation από τον προπονητή των «πρασίνων» με σκοπό να ξεκουράσει παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο «κουπί» μέχρι τώρα δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό μέχρι τα τέλη της δεύτερης περιόδου.

Οι Μπατίστ και Μπράμος είχαν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι Γιάνκοβιτς και Παππάς που είχα από 19 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ακολούθησαν σε απόδοση οι Μπατίστ και Γκιστ με 14 πόντους έκαστος.

Από την πλευρά των γηπεδούχων μόνος του πάλευε ουσιαστικά ο Στέφενς με 19 πόντους.

Το ματς

Ο Ηλυσιακός ξεκίνησε στο ματς με Αντωνάκη, Στέφενς Ιωάννου Μπόντζ και Άντερσον. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Πεδουλάκης παρέταξε τους Μπράμο, Μπατίστ, Φώτση, Ούκιτς και Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό. Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το πρώτο δεκάλεπτο. Μέχρι το έκτο λεπτό καμιά ομάδα δεν είχε καταφέρει να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Άστοχοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας εμφανίστηκαν στην αρχή του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» έχοντας 2 στις 5 βολές. Στα τελευταία λεπτά όμως έσφιξαν λίγο την άμυνά τους παίρνοντας μια διαφορά επτά πόντων πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με τον Στέφενς να μειώνει στους έξι με μία στις δύο βολές για να λήξει η πρώτη περίοδος με 20-14.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με μια τάπα του Γκιστ στον Τζουγαράκη και τον Διαμαντίδη να έχει παίξει μόλις 59 δευτερόλεπτα. Με ένα κλέψιμο του Στέφενς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φάση με ένα υπέροχο κάρφωμα στον αφνιδιασμό, μείωσε τη διαφορά στους 4. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός γύρισε την άμυνά του σε ζώνη με τον Δορκοφίκη να τιμωρεί αυτή την επιλογή πετυχαίνοντας 5 πόντους. Ευτυχώς για τους «πράσινους» ο Γκιστ απάντησε στους πόντους του παίκτη του Ηλυσιακού. Κάκιστος ο Παναθηναϊκός με επτά ομαδικά λάθη σε δώδεκα λεπτά, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν με αποκορύφωμα χαμένο λέι απ του Άντερσον στον αφνιδιασμό. Οι φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη στο τάιμ ουτ έκαναν το «τριφύλλι» να σοβαρευτεί επιθετικά και αμυντικά και με ένα ξέσπασμα να φτάσει τη διαφορά στους 15. Ακολούθησαν πάλι κάποιες λανθασμένες επιθέσεις για τους «πράσινους» που τελικά δεν τους στοίχησαν κι έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 46-32 για τους «πράσινους».

Με το σκορ να είναι 4-3 υπέρ του Παναθηναϊκού σε πεντέμιση λεπτά αγώνα και τους «πράσινους» υπνωτισμένους μέχρι το 26 το τρίτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Λίγο άναψαν το παιχνίδι δυο καρφώματα του Τζέιμς Γκίστ που έστειλαν τη διαφορά στους 19 για το «τριφύλλι». Το μόνο θετικό στοιχείο σε αυτά τα πρώτα λεπτά η σφιχτή άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη που οδήγησε σε κακές επιλογές τους γηπεδούχους και κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με το δεκάλεπτο να λήγει 66-43.

Με ένα 5-0 για τον Μπόντζ ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, κι έτσι οι γηπεδούχοι μειώσαν τη διαφορά στους 18. Οι «πράσινοι» έβαλαν τους πρώτους τους πόντους μετά από τριάμιση λεπτά με τον Παππά. Διαδικαστικά ήταν τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά τους βασιζόμενοι στην πίεση τους στην άμυνα, ολοκληρώνοντας το ματς με 87-60

Δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καφκής 4, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 19, Βαβάτσικος 5, Ιωάννου, Τζουγαράκης, Μπόντζ 9, Άντερσον 10.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρι 3, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14, Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19, Μασιούλις 5, Αποστολίδης.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Παναγιώτου, Μαλανδρής Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: