Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Εχθροί έγιναν φίλοι κατά της Ποδοσφαιρικής Μαφίας!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεργασία κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κροατίας έκαναν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της Χάιντουκ Σπλιτ, οι οποίοι αν και είναι ορκισμένοι εχθροί, παραμέρισαν τις διαφορές τους για να πάνε κόντρα στο σύστημα.Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ Σπλίτ αναμετρήθηκαν την Κυριακή στο ντέρμπι του κροάτικου πρωταθλήματος. Όπως ξέρετε οι οπαδοί των δύο ομάδων θεωρούνται εχθροί. Ωστόσο στο ματς της 1ης Δεκεμβρίου συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό. Βλέπετε στην Κροατία υπάρχουν νέα δεδομένα όσον αφορά τις μετακινήσεις οπαδών. Ο νέος αθλητικός νόμος λέει ότι όποιος θέλει να πάει εκδρομή σε εκτός έδρας ματς θα πρέπει να διαθέτει κάρτα φιλάθλου, αφού κάνει εγγραφή ως μέλος στην ομάδα του, δίνοντας όλα τα στοιχεία που ζητούν. Χωρίς αυτές τις κάρτες λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να αγοράσει εισιτήριο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Δύο μέρες πριν το παιχνίδι, ο πρόεδρος της Ντιναμό, Μάμιτς είπε ότι οι οπαδοί της Χάιντουκ μπορούν να τοποθετηθούν στο Νότιο πέταλο των φιλοξενούμενων ακόμα κι αν δεν έχουν κάρτα φιλάθλου. Ωστόσο οι Τorcida (οργανωμένοι της Χάιντουκ) απέρριψαν την πρότασή του, γιατί ο ισχυρός άνδρας της Ντιναμό είναι πολέμιος των Ultras στην Κροατία και ελέγχει τα πάντα στη χώρα, με τους οπαδούς να τον χαρακτηρίζουν ως αρχιμαφιόζο.
Έτσι, οι φίλοι της Χάιντουκ αποφάσισαν να πάνε στο ανατολικό πέταλο και να κάτσους μαζί με τους οπαδούς των γηπεδούχων, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί τους. Αμφότερες οι πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν κατά της μαφίας του ποδοσφαίρου. Πηγές αναφέρουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που οι Τοrcida και οι ΒΒΒ (Nτιναμό), ενώνονται.
Την ημέρα του αγώνα, οι οπαδοί της Χάιντουκ συγκεντρώθηκαν στο Ζάγκρεμπ και ήρθαν με πορεία στο στάδιο με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Δίπλα στο γήπεδο κάποια μέλη των ΒΒΒ της Ντιναμό ενώθηκαν μαζί τους. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι δύο πλευρές μοιράστηκαν το ίδιο πέταλο χωρίς διαχωρισμούς!
Μάλιστα τραγούδησαν μαζί συνθήματα κατά του Μάμιτς και της αστυνομίας.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το γεγονός:



Watch more Croatia videos on Frequency




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: