Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν μετάνιωσα ποτέ που άφησα την Αμερική για τον Άρη»

Χρυσή επέτειος για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Άρη η σημερινή, γιατί σαν σήμερα το 1979 ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, ο Νίκος Γκάλης, έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Όπως είναι γνωστό ο ''Νικ'' έπαιξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι με τον Άρη 34 χρόνια πριν στο Αλεξάνδρειο και την σάλα που από τις 7 Μαΐου 2013 πήρε το όνομά του. Ο Γκάλης με δήλωση που αναρτήθηκε στο facebook αναφέρεται σε εκείνη την ιστορική στιγμή.

«Πέρασαν 34 χρόνια από τη στιγμή που αγωνίσθηκα για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Άρη. Σαν σήμερα. Θυμάμαι τόσο ζωντανά εκείνο το παιχνίδι, που αποτέλεσε την αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν με ρωτήσετε αν μετάνιωσα που άφησα στην Αμερική την οικογένειά μου για να επιστρέψω στη χώρα που γεννήθηκαν οι γονείς μου, θα σας απαντήσω κατηγορηματικά όχι.

Έζησα μεγάλες στιγμές με τον Άρη και την Εθνική ομάδα, αλλά και στο μικρότερο διάστημά μου στον ΠΑΟ. Τι να πρωτοθυμηθώ από την καριέρα μου; Κρατώ μόνο τις καλές στιγμές που ήταν, σαφώς, πολύ περισσότερες.

Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας μου, είμαι ευτυχής που ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του στο πρόσωπό μου. Η αναγνώριση και η αγάπη των πολλών, τόσα χρόνια αφότου «κρέμασα» τα παπούτσια μου, αποτελούν για “μένα το μεγαλύτερο δώρο. Είμαι ευγνώμων.

Τώρα ζω στην αγαπημένη μου πόλη, τη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά μου. Εδώ βρίσκονται οι φίλοι μου. Εδώ μένω». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: