Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αν δεν χάνει, πώς να το χάσει;

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά από μια ακόμα άνετη νίκη του Ολυμπιακού που φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Η γκέλα, η διαφορά και ο πονοκέφαλος. Όταν μια ομάδα είναι μπροστά στην βαθμολογία, τότε τα πράγματα είναι απλά. Όσο δεν χάνει βαθμούς, κόβει την όποια ελπίδα των αντιπάλων της.
Μια γκέλα μόνο
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σε 13 αγωνιστικές έχει μόλις μια γκέλα. Όχι ήττα, αλλά ισοπαλία. Αυτό το 0-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.
Η διαφορά
Ακόμα κι αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, που είναι ο μοναδικός σε μια απόσταση κάτω των 10 β. από την 1η θέση, πάλι στους 6 β. διαφορά θα είναι.
Τους απογοητεύει
Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, με τις σερί νίκες που κάνει με όποιον κι αν παίζει απογοητεύει τις άλλες ομάδες. Όσες τέλος πάντων είχαν κάποιες βλέψεις για να τον κοντράρουν. Αν κερδίζει συνέχεια, πώς θα μειώσει ο π.χ. ΠΑΟΚ; Δεν γίνεται. Το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να μεγαλώσει η διαφορά.
Αν πάει 8 ή 9…
Το άγχος, λοιπόν, όσο δεν κάνει στραβοπάτημα ο Ολυμπιακός, μεταφέρεται αυτόματα στον ΠΑΟΚ. Που θα πρέπει να κάνει τώρα διπλό σε μια δύσκολη έδρα, με έναν ΠΑΣ βελτιωμένο απ’ όταν ανέλαβε ο Τσιώλης. Κι αν ο δικέφαλος, ο οποίος προέρχεται από μεγάλο ταξίδι λόγω γιουρόπα, δεν καταφέρει να κάνει νίκη, τότε η διαφορά εκτοξεύεται στους 8 ή 9 πόντους. Τελειώνει κάθε συζήτηση για τον τίτλο, δηλαδή.
Αν και δεν νομίζω ότι γίνεται και κάποια ιδιαίτερη κουβέντα, αφού ο Ολυμπιακός είναι ήδη το σούπερ φαβορί και το επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική.
Πονοκέφαλος
Από εκεί και πέρα, ο τραυματισμός του Μανιάτη είναι σίγουρα ένας πονοκέφαλος για τον Μίτσελ. Ο Σάμαρης, όμως, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, ενώ ο Ντινγκά παρουσιάζει μια κάποια βελτίωση από αγώνα σε αγώνα, έτσι ώστε να μπορεί να ποντάρει σιγά - σιγά πάνω του ο Μίτσελ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: