Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κορυφαίος γκολκίπερ του 2009 ο Κασίγιας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ στον κόσμο για το 2009 κέρδισε ο Ίκερ Κασίγιας, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (16/12) η ισπανική εφημερίδα "As", λίγες ημέρες πριν γίνει η επίσημη βράβευση από τη FIFA σε γκαλά της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας ξεπέρασε σε προτιμήσεις τους Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Φαν ντερ Σάαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Ρέινα (Λίβερπουλ), Νόιερ (Σάλκε), ενώ το εντυπωσιακό είναι πως ήταν ο πρώτος σε ψήφους τερματοφύλακας τόσο στον φετινό διαγωνισμό για τη "Χρυσή Μπάλα", όσο και για τον κορυφαίο παίκτη σύμφωνα με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Σας ευχαριστώ για όλες τις ψήφους που είχα. Αυτό που πέτυχα τα τελευταία χρόνια είναι χάρη στη δουλειά των συμπαικτών μου τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας μου.

Είναι τιμή για μένα να λαμβάνω αυτές τις διακρίσεις, όμως θα πρέπει να δουλέψω περισσότερο και πιο σκληρά επειδή έχουμε τεράστιες προκλήσεις μπροστά μας", δήλωσε περιχαρής ο 28χρονος Ισπανός κίπερ.

Ηρακλής: Βαρύ πρόστιμο στον Ντάλα Μπόνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πληρώνει την απουσία του! Ο Ντάλα Μπόνα θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να... ρεφάρει την αδικαιολόγητη απουσία του από τις προπονήσεις.

Χρειάστηκε, βέβαια, να περάσουν τέσσερις περίπου εβδομάδες προκειμένου η ΠΑΕ Ηρακλής να πάρει την απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο στον ποδοσφαιριστή, το οποίο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο Ντάλα Μπόνα έφυγε από την Θεσσαλονίκη, την ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει άδεια.

Ο Ντάλα Μπόνα δεν είναι ο μόνος που έχει... μπλεξίματα. Την Παρασκευή στις 18:00, θα απολογηθούν οι Σερζ Ντιέ και Νικολάε Ντίκα, για το επεισόδιο που συνέβη στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Υπέγραψε ο Σάντκβιστ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιόνας Σάντκβιστ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ο Σουηδός τερματοφύλακας πήγε στα γραφεία της ομάδας του Περιστερίου και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή του συλλόγου Γιάννη Αγγελόπουλου.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιόνας Σάντκβιστ δήλωσε:«Ο Ατρόμητος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και εκτιμώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα αλλά έχω διαπιστώσει ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα σε έμψυχο δυναμικό και έχω αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις».


Το who is who του Σάντκβιστ:

Ο Γιόνας Σάντκβιστ γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1981 και ξεκίνησε την καριέρα του στα εφηβικά τμήματα της Μπορλούντα. Το 1997 αγωνίστηκε στη Λουντς, ομάδα της Γ' κατηγορίας και παρέμεινε εκεί για ένα χρόνο.

Την επόμενη σεζόν κέντρισε το ενδιαφέρον της Λαντσκρόνα, που απέκτησε τα δικαιώματά του και έπαιξε μαζί της στη Β' κατηγορία. Μαζί της ο Σάντκβιστ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2002 και στο τέλος του 2004 θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ της χώρας.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν δέχτηκε την κλήση στην εθνική Ανδρών και φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο μία φορά,. Ήταν το φιλικό παιχνίδι με το Μεξικό (0-0) στις 26 Ιανουαρίου του 2005 στις ΗΠΑ, όπου κράτησε το μηδέν με εξαιρετικές επεμβάσεις. Επίσης, έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων μία φορά.

Η Μάλμε κινήθηκε για την απόκτησή του την ίδια περίοδο και τον απέκτησε από τη Λαντσκρόνα. Το 2007 έγινε ήρωας της ομάδας, σε μία πολύ κακή πορεία αφού αμυντικά κράτησε μόνος του όρθια τη Μάλμε. Φέτος το συμβόλαιο του με τη Μάλμε τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου.

Συνολικά μετράει συνολικά 87 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάλμε και 49 με τη Λαντσκρόνα. Έχει ύψος 1,93μ. και βάρος 83 κιλά.

Μουρίνιο: «Απλά, τον έβρισα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η γενική κατακραυγή και οι καταγγελίες της ένωσης των δημοσιογράφων ανάγκασαν τον Ζοσέ Μουρίνιο να... ανασκευάσει τα όσα του καταλογίζουν σχετικά με την επίθεση σε δημοσιογράφο.

Με δηλώσεις του, ο Πορτογάλος τεχνικός της Ιντερ υπογραμμίζει πως δεν χτύπησε δημοσιογράφο, μετά το 1-1 της Ιντερ με την Αταλάντα. Δεν τον χτύπησε, όμως τον έβρισε...

«Δεν θέλω να βλέπω τους δημοσιογράφους δίπλα από το πούλμαν της ομάδας, μετά τον αγώνα», δικαιολογήθηκε ο Μουρίνιο και συνέχισε: «Ναι, βγήκα από το πούλμαν και τον έβρισα δύο φορές, όμως, δεν είναι αλήθεια ότι τον χτύπησα, δεν υπήρξε σωματική επαφή».

Θυμίζουμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο καταγγέλθηκε από την Ιταλική Ενωση Αθλητικών Δημοσιογράφων ότι χτύπησε τον δημοσιογράφο της «Corriere Dello Sport», Αντρέα Ραμαζότι, ο οποίος, μάλιστα, είχε εξασφαλίσει την άδεια να βρίσκεται κοντά στο πούλμαν της αποστολής της Ιντερ.

Goal και χρήμα

Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Χθές δώσαμε Αστον Βίλα διπλό,άσο ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ μας δικαίωσαν και πήγαμε ταμείο.Πάμε όμως γρήγορα στα σημερινά και ξεκινάμε από τα παιχνίδια του EUROPA LEAGUE.Πρώτος αγώνας που θα ασχοληθούμε είναι ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΤΟΥΛΟΥΖ.Οι Γάλλοι θέλουν διπλό για να προκριθούν και θα αναγκαστούν να ανοιχτούν.Αρκετές απουσίες για την ΤΟΥΛΟΥΖ που θα έχει κάτω από τα δοκάρια 17χρονο τερματοφύλακα!Μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα,άσος λοιπόν.Συνεχίζουμε στο ΟΑΚΑ όπου ο ΠΑΟ περνάει με ισοπαλία αλλά και με ήττα με 0-1.Θα πάω με 2-3 γκολ στον αγώνα αυτό.Τελευταίος παιχνίδι που θα ασχοληθούμε απο το EUROPA LEAGUE είναι το ΧΕΡΤΑ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.Η ΧΕΡΤΑ θέλει ένα βαθμό για να προκριθεί και παίζει με την αδιάφορη ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία.Πάμε Αγγλία στο ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ.Δυό επιθετικές ομάδες με κακή αμυντική λειτουργία ,over και για μεγαλύτερη απόδοση 4-6 γκολ.Τελευταίος αγώνας για σήμερα μας έρχεται απο την Γαλλία ΝΑΝΣΙ-ΝΙΣ.Η ΝΙΣ έχει τρεις συνεχόμενες ήττες.Λείπουν οι τρείς αρχηγοί της και έχει αρκετές απουσίες.Στην ΝΑΝΣΙ επιστρέφει ο επιθετικός Χατζί με 7 γκολ και θα πάμε με τον άσο.Αυτά για σήμερα ελπίζω να συνεχίσουμε τις καλές μας επιλογές.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διαιτητές της 15ης Αγωνιστικής.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
16:45 Παγκρήτιο Εργοτέλης-ΠΑΟΚ Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
19:00 ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)
16:45 Δημ. Στ. Λιβαδειάς Λεβαδειακός-Λάρισα Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)



ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
14:30 Νέας Σμύρνης Πανιώνιος-Καβάλα Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
19:00 Πηγάδια Ξάνθη-Ηρακλής Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
14:30 Κομοτηνής Πανθρακικός-Ατρόμητος Διαιτητής: Γιαννόπουλος Γεώργιος (Αθηνών)
16:45 Αστέρα Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ Διαιτητής: Παπασταμάτης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
19:00 Κλ. Βικελίδη Άρης-Ολυμπιακός Διαιτητής: Παμπορίδης Βασίλειος (Κιλκίς)

Μπέκαμ: "Η Μίλαν μπορεί το σκουντέτο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθησή του ότι η Μίλαν βρίσκεται σε καλό επίπεδο και μπορεί να προσπεράσει την Ίντερ και να πάρει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε συνέντευξή του που φιλοξενεί την Τετάρτη (16/12) η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport".

Ο 35χρονος Άγγλος σούπερ σταρ, ο οποίος θα ενισχύσει τους "ροσονέρι" από τον Ιανουάριο και μέχρι τη λήξη της σεζόν, δεν έκρυψε παράλληλα την επιθυμία του να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και να φέρει η κλήρωση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αντίπαλο της ομάδας του Λεονάρντο στην φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ιταλία. Μετράω αντίστροφα τις ημέρες και τώρα απομένουν μόνο δύο εβδομάδες. Ο Λεονάρντο και εγώ μιλάμε συνέχεια μέσω γραπτών μηνυμάτων. Του έχω ευχηθεί καλή τύχη.

Βλέπω ότι τα πάει καλά παρά την πρόσφατη ήττα από την Παλέρμο και δεν θα περάσει καιρός μέχρι να μιλήσουμε και πρόσωπο με πρόσωπο. Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Είμαι πολύ καλά ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στην Ιταλία", τόνισε ο "Μπεκς", για να προσθέσει όσον αφορά στη μάχη του τίτλου.

"Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να φτάσουμε και να προσπεράσουμε την Ίντερ, αλλά όλα είναι πιθανά.

Προφανώς δεν είναι κάτι εύκολο, όμως όλοι οι παίκτες της Μίλαν είναι δυνατοί και παίζουν σε καλό επίπεδο. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι η Μίλαν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Είναι φυσιολογικό να θέλω το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί εκεί παίζουν οι πιο δυνατές και σημαντικές ομάδες. Σκέφτομαι τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι.

Θα ήθελα να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση. Θα είναι όμως επίσης ωραίο να επισκεφτώ διάφορες ιταλικές πόλεις αγωνιζόμενος στη Serie A. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημά σας".

Όσον αφορά στην κληρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας την Παρασκευή όπου θα βγουν τα οκτώ ζευγάρια στην νοκ-άουτ φάση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε: "Θα ήθελα πολύ να συναντηθούμε με την πρώην ομάδα μου, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τότε που έφυγα το 2003 δεν έχω ξαναγυρίσει για να παίξω στο Ολντ Τράφορντ.

Επτά χρόνια έχουν περάσει και θα ήθελα να συμβεί. Η Μάντσεστερ απέναντι στον Μπέκαμ θα ήταν σπουδαίο, έτσι; Θα ήταν δύσκολη η κόντρα αλλά πολύ συναρπαστική. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Μου αρέσουν τα δύσκολα παιχνίδια".

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ανεβαίνει ο Ηλιάδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Ηρακλή εν όψει της αναμέτρησης στα Πηγάδια με τη Ξάνθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιελάμβανε εκπαιδευτικό διπλό ενώ ο Σάββας Κωφίδης έδωσε έμφαση στην αγωνιστική στρατηγική.

Ο Ελληνας τεχνικός του «Γηραιού» είδε το Στέλιο Ηλιάδη να ακολουθεί εντατικό ατομικό πρόγραμμα,χωρίς ενοχλήσεις και από τη Πέμπτη αναμένεται να μπει να κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ώστε να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της Κυριακής. Αντίθετα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ακολουθεί ο Παπαστεργιανός που δεν πιέζεται αφού έτσι και αλλιώς δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τη Ξάνθη, λόγω τιμωρίας.

Λέκι και Πιλότο συνεχίζουν τα ειδικά προγράμματα με το πρώτο να έχει θέσει στόχο να επανέλθει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ ο δεύτερος χρειάζεται ακόμα εύλογο χρονικό διάστημα για την επάνοδο του.Χτύπημα στο πόδι, που δεν εμπνέει ανησυχία, δέχτηκε ο Σερζ Ντιέ, που παρ΄όλα αυτά αποχώρησε από τη προπόνηση για προληπτικούς λόγους. Τέλος ο γκολκίπερ Κοβαλέφσκι επανεντάχτηκε στο πρόγραμμα της ομάδας, προπονούμενος σε πλήρες επίπεδο, μετά την ολοκλήρωση της υποχρέωσης, που είχε στην Πολωνία.

ΦΙΦΑ: Στη 13η θέση η εθνική


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια θέση έπεσε στην παγκόσμια κατάταξη η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών και βρίσκεται, πλέον, στην 13η θέση για τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA. Αυτή η θέση είναι και η τελική που καταλαμβάνει η εθνική μας για το 2009. Στο μεταξύ η Ισπανία «τερμάτισε» το 2009 στην πρώτη θέση του κόσμου, αφήνοντας πίσω της την Βραζιλία. Η πρώτη 15άδα για τη χρονιά στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, έχει ως εξής:

1. Ισπανία 1.627 βαθμοί
2. Βραζιλία 1.568
3. Ολλανδία 1.288
4. Ιταλία 1.209
5. Πορτογαλία 1.176
6. Γερμανία 1.173
7. Γαλλία 1.117
8. Αργεντινή 1.085
9. Αγγλία 1.076
10. Κροατία 1.042
11. Καμερούν 1.035
12. Ρωσία 1.026
13. ΕΛΛΑΔΑ 1.016
14. ΗΠΑ 980
15. Χιλή 936

Tρεις αγωνιστικές ο Λέμαν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τις κριτικές για την ψυχοσυνθεσή του και τις κατά καιρό αψυχολόγητες ενεργειές του, ήρθε η ώρα για τον Λέμαν να γευτεί και τις συνέπειες των πράξεων του. Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την γερμανική ομοσπονδία για την κλωτσιά του στον επιθετικό της Μάιντς.

Ο 40χρονος γερμανός διεθνής γκολκίπερ της Στουτγκάρδης Γενς Λέμαν τιμωρήθηκε για την κόκκινη κάρτα του και το αντιαθλητικό του χτύπημα στον Μπάντσε της Μάιντς με τρεις αγωνιστικές από την γερμανική ομοσπονδία.

Ο εκκέντρικός τερματοφύλακας που κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του για εξωαγωνιστικές δραστηριότητες για ακόμη μία φορά θα αφήσει έτσι την ευρισκόμενη σε δεινή κατάσταση Στουτγκάρδη χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα στα επερχόμενα ματς κόντρα στις Χόφενχαιμ, Βόλφσμπουργκ και Φράιμπουργκ.

Ο Λέμαν έχει "προβληματίσει" και παλιότερα το φίλαθλο κοινό με τις ομηρικές του κόντρες με τον Όλιβερ Καν και Μανουέλ Αλμούνια αλλά και την πρόσφατη απόπειρα του να κάνει την ανάγκη του (να.. ουρήσει) ενώ το ματς εξελισσότανε πίσω απο μια διαφημιστική πινακίδα.

Πιλάβιος: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον Ρεχάγκελ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μετά το Μουντιάλ 2010, σύμφωνα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Metropolis», σχολίασε την αιφνίδια αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια από την Εθνική Ελπίδων. Αναφέρθηκε στην ελληνική διαιτησία, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Πιλάβιος:

Για το αν θα παραμείνει ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010:

«Σε μια συνεργασία υπάρχουν δύο πλευρές και πρέπει να έχουν και οι δύο άποψη. Έτσι κι εμείς με τον κ. Ρεχάγκελ, με τον οποίο θα μιλήσουμε για το τι θα γίνει μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα»

Για την ξαφνική αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια και του Μιχάλη Ιορδανίδη από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελπίδων:

«Ό,τι έγινε, έγινε, δεν αλλάζει κάτι. Είμαι της γνώμης ότι αν κάτι δεν μπορεί να αλλάξει, να το αφήνω και να μη μένω σε αυτό. Για τον αντικαταστάτη του κ. Νιόπλια υπάρχουν αναρίθμητοι υποψήφιοι».

Για την διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα:

«Ας αφήσουμε τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ας αφήσουμε ανεξάρτητη τη διαιτησία και να μην λέμε διάφορα. Να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, μόνο έτσι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για το αν υπάρχει σκέψη να αλλάξει η έδρα σε περίπτωση που βρεθούν στον τελικό δύο ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα:

«Αν και είναι πρόωρο αυτό, θα το δούμε αν προκύψει. Όμως έχει οριστεί ως έδρα του τελικού το Ολυμπιακό Στάδιο και δε θέλουμε να το αλλάξουμε. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή έδρα για τον τελικό του κυπέλλου κάθε χρόνο».

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ανανεώνει ή φεύγει ο Ριμπερί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Το κατάλαβαν καλά στην Μπάγερν με τον Φρανκ Ριμπερί. Γι αυτό το λόγο ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Ούλι Χένες, ξεκαθάρισε την κατάσταση για τον διεθνή Γάλλο μεσοεπιθετικό.

Το καλοκαίρι, ο παίκτης φύγει από τη Μπάγερν Μονάχου, αν νωρίτερα δεν συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το 2011.

«Θέλουμε να μείνει ο Φρανκ, αλλά αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση να δεχτεί την πρόταση που του έχουμε κάνει για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αν αρνηθεί, τότε το καλοκαίρι θα είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για την παραχώρηση του», είπε ο Χένες.

Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα προτίθενται να δαπανήσουν οποιοδήποτε ποσό (περίπου 80 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του.

Ρήξη μηνίσκου ο «Μούσλι»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέος τραυματισμός για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ! Ο Βόσνιος επιθετικός του Δικέφαλου υπέστη ρήξη μηνίσκου και θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, πράγμα που σημαίνει πως θα απουσιάσει για περίπου ένα μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Μούσλι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ αναμένεται να χάσει τις αναμετρήσεις με τον Εργοτέλη, τον Πανιώνιο, τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο του Δικέφαλου, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα.

Κατά τα άλλα από την πρωινή (16/12) προπόνηση απών ήταν ο Βερόν που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ πέρασε και από τα απαραίτητα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Ατομικό συνέχισε ο Λούτσιο Φιλομένο, ενώ το υπόλοιπο ρόστερ, πέρα από το οικογενειακό δίτερμα, έκαναν ασκήσεις τακτικής υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος.

Απειλεί με αποχώρηση από τη Ρόμα ο Οκάκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αποχώρηση από τη Ρόμα απειλεί, μέσω του μάνατζερ του, ο Στέφανο Οκάκα, σε περίπτωση που οι Ρωμαίοι αποκτήσουν επιθετικό κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες από τον προπονητή του και φοβάται ότι αν η ομάδα του αποκτήσει και άλλον επιθετικό, τότε θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ ο χρόνος συμμετοχής του.
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα για το Europa League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας , αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για τον 20χρονο παίκτη.

«Ο Στέφανο είναι ενθουσιασμένος που επιτέλους θα πάρει λεπτά συμμετοχής, όμως αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Έχει μπροστά του, τους Τότι, Βούτσινιτς οι οποίοι είναι πρώτες επιλογές. Είναι ήρεμος, δεν αντιδράει ,όμως θέλει να παίξει. Γνωρίζει πως η ομάδα διαθέτει παίκτες ποιότητας και ξέρει ότι όλα είναι μέρος του παιχνιδιού, αυτό όμως δεν τον αποτρέπει από το να σκέφτεται το μέλλον του» δήλωσε ο μάνατζερ του Οκάκα και πρόσθεσε ότι «η Ρόμα είναι σε αναζήτηση επιθετικού. Μου είπε πως αν τελικά αποκτηθεί κάποιος να μιλήσω με την ομάδα να δούμε τι θα κάνουμε. Θα ήθελε να φύγει τον Ιανουάριο για να πάρει ευκαιρίες σε άλλη ομάδα, έστω ως δανεικός. Θα δούμε τι θα γίνει και ανάλογα θα πράξουμε».

Έπεισε τον Μπενίτεθ και έμεινε στη Λίβερπουλ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ για τριάμιση χρόνια, ο Νάθαν Έκλεστον. Ο 19χρονος επιθετικός αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα και τη φετινή χρονιά έχει πετύχει έξι γκολ σε δέκα εμφανίσεις! Έτσι, έπεισε τον Ραφα Μπενίτεθ να εισηγηθεί στη διοίκηση, την παραμονή του Άγγλου επιθετικού στην ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Έκλεστον. Μάλιστα, είναι και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει χρησιμοποιήσει τη φετινή χρονιά. Το ντεμπούτο του το έκανε με την Άρσεναλ στο Cαrling Cup, ενώ έπαιξε και στο πρωτάθλημα απέναντι στη Φούλαμ, και στους δύο αγώνας, πέρασε ως αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του νεαρού επιθετικού έληγε στο τέλος της σεζόν.

Ηρακλής: Χτύπησε ο Ντιέ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ελαφρύς τραυματισμός του Σερζ Ντιέ προς το τέλος της προπόνησης, ήταν το απρόοπτο πρόβλημα που προέκυψε για τον Σάββα Κωφίδη την Τετάρτη (16/12).

Ο 32χρονος μέσος του Ηρακλή δέχθηκε ένα χτύπημα στο πόδι και αποχώρησε προληπτικά από το πρόγραμμα της προπόνησης. Ωστόσο το ιατρικό επιτελείο εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την παρουσία του στον Κυριακάτικο (20/12, 19:00) εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.

Αισιοδοξία υπάρχει και για τη συμμετοχή του Στέλιου Ηλιάδη, ο οποίος ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, χωρίς ενοχλήσεις και ελπίζεται ότι από την Πέμπτη (17/12) θα περάσει σε πλήρη ρυθμό προπόνησης με την ομάδα.

Ο Παπαστεριανός ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, αλλά δεν πιέζεται να επιστρέψει καθώς είναι τιμωρημένος και έτσι και αλλιώς δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση με την ακριτική ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λέκι, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα με στόχο, μετά τις γιορτές, να επανέλθει σε ομαδικούς ρυθμούς.

Ο Πιλότo συνεχίζει το πρόγραμμά του, το οποίο, έχει αυξημένους ρυθμούς προπόνησης, ενώ ο Κοβαλέφσκι επανεντάχτηκε στο πρόγραμμα και γυμνάστηκε κανονικά, μετά την ολοκλήρωση της υποχρέωσης, που είχε στην Πολωνία.

Καραγεωργίου:"Κίνητρο ο ΠΑΟΚ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το όνομα του αντιπάλου αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες του Εργοτέλη ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός των Κρητικών σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, αναφερόμενος στο παιχνίδι, τόνισε:"Το Σάββατο δίνουμε έναν αγώνα δύο φορές πιο δύσκολο. Από την μία όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και από την άλλη το όνομα του αντιπάλου μας κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο.

Σίγουρα το όνομα του αντιπάλου είναι κίνητρο για εμάς και μια πιθανή νίκη θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ομάδα μας σε πολλούς τομείς. Το προηγούμενο παιχνίδι που δώσαμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν αυτό που θέλαμε από πλευράς αποτελέσματος και βαθμών, αλλά πιστεύω να έρθει το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ".

Για τις απουσίες των Ρομάνο και Μπέτο, εξάλλου, είπε:"Τόσο ο Ρομάνο όσο και ο Μπέτο έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, ωστόσο στο ποδόσφαιρο τα προβλήματα είναι δεδομένα και πρέπει να ζήσουμε με αυτά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα υπάρχουν από εδώ και στο εξής τόσο προβλήματα τραυματισμών όσο και προβλήματα με τιμωρίες παικτών από κάρτες".

Ακόμη για το αν έχει καταλήξει για την ενδεκάδα του αγώνα, απάντησε:"Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι ο προπονητής έχει στο μυαλό του την ερχόμενη αναμέτρηση και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, ωστόσο υπάρχουν αρκετές προπονήσεις και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα μπορεί να συμβεί".

Για τους στόχους της ομάδας, ο Νίκος Καραγεωργίου, επεσήμανε:"Το θέμα με το να τερματίσει η ομάδα σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη το διατηρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Εγώ μέσα από την δυνατότητα που μου δίνεται, από τις Συνεντεύξεις Τύπου, για να εκφράσω τους στόχους του Εργοτέλη, δεν έχω αναφερθεί σε τέτοιους στόχους. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να πάρουμε καλύτερη θέση από την 9η που πήραμε πέρσι.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο τόσο ατομικά όσο και συνολικά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι".

Επίσης για την αντιμετώπιση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ,είπε:"Είναι ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος πολύ δύσκολα δέχεται γκολ. Έχει πολύ συμπαγή ομάδα και δεν μπορείς εύκολα να την διασπάσεις. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καβάλα ήταν πολύ καλός και δημιουργικά. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα από το παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι η ικανότητα που έχουμε είναι δεδομένη και μπορούμε να φτάσουμε στην νίκη".

Τέλος ο Νίκος Καραγεωργίου έστειλε το μήνυμά του προς τους φιλάθλους, λέγοντας:"Είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος και θέλουμε την στήριξη του φίλαθλου κόσμου. Θέλουμε την βοήθεια του, ώστε κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και να κοιτάζουμε την συνέχεια πιο αισιόδοξα".

Ανακοίνωσε Φλάβιο η Λάρισα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Φλάβιο Ντε Σόουζα ανακοίνωσε η ΑΕΛ την Τετάρτη το πρωί.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, που έπαιξε για δυο σεζόν στον Αστέρα Τρίπολης, υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με την ΑΕΛ για έξι μήνες, μετά από δοκιμασία μιας εβδομάδας περίπου από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Φλάβιο Πίντο Ντε Σόουζα. Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Φλάβιο γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1980 στο Νιτερόι της Βραζιλίας και είναι γνωστός από τη θητεία στη Super League με τις ομάδες του Αστέρα Τρίπολης και του Άρη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Φλουμινένσε ως παίκτης της οποίας γνώρισε την σπουδαία διάκριση της κλήσης στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας για έναν αγώνα σε ηλικία 20 ετών (2000). Η πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε το 2003 όταν μεταγράφηκε στην Τσερνομόρετς. Στη Ρωσία έμεινε ένα χρόνο πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό της Σάντος, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής το 2004.

Ακολούθησε το πέρασμα από τη Φιγκουιρένσε και τη Μποταφόγκο, πριν έρθει τον καλοκαίρι του 2007 στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης. Μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε 10 συμμετοχές και 1 γκολ (9 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο) πριν έρθει στη Λάρισα για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 15.

Η καριέρα του Φλάβιο με αριθμούς"

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
2000 / Φλουμινένσε / 14 –
2001 / Φλουμινένσε / 22 –
2002 / Φλουμινένσε / 21 –
2003 / Τσερνομόρετς / 16 –
2004 / Σάντος / 14 –
2005 / Σάντος / 13 –
2006 / Φιγκουιρένσε / 34 –
2007 / Μποτοαφόγκο / -
2007-08 / Αστέρας Τριπ. / 11 –
2008-09 / Αστέρας Τριπ. / 30 –
2009-10 / Άρης / 10 – 1


"Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό"

Λίγο πριν από την πρώτη του προπόνηση στα Δένδρα ο Φλάβιο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ:

"Ήρθα σε μια σημαντική ομάδα της Super League. Γνωρίζω ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, ούτε ανταποκρίνονται στις δυνατότητές της. Πιστεύω, όμως, ότι με δουλειά μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Υπήρχαν συζητήσεις και το καλοκαίρι, αλλά τότε επέλεξα τον Άρη λόγω της επαφής που είχα με τον κο Μαζίνιο. Δεν είναι πρόβλημα ότι συμφωνήσαμε, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Να δούμε την πορεία μου στην ομάδα αυτό το διάστημα κι αν όλα πάνε καλά, οι έξι μήνες μπορούν να γίνουν περισσότερα χρόνια".

Τάσεις φυγής από τον Μούτου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να φύγει ο Μούτου από την Φιορεντίνα τον Γενάρη ο μάνατζερ του Ρουμάνου επιθετικού.

Πολύ κοντά στην φυγή του από την ομάδα της Φιορεντίνα μετά από τρεισήμισι χρόνια είναι ο Άντριαν Μούτου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μάνατζερ του.

"Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Άντριαν δεν θα φύγει τον Γενάρη. Δεν γνωρίζω αν η Ζενίτ θα κάνει τώρα πρόταση για να τον αποκτήσει, αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτό το σημείο είναι να επιστρέψει δυνατός στην αγωνιστική δράση".

Ο Μούτο έχει πραγματοποιήσει μόλις δεκατρείς εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης.

Τσιρίλο: «Απίστευτος ο κόσμος»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τον θαυμασμό του για τον κόσμο της ομάδας στο γήπεδο της Καβάλας αλλά και το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στην τοπική ομάδα, αναφέρθηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο μιλώντας στο «Metrosport».

-Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τρία δοκάρια. Ήταν το πιο άτυχο φετινό ματς της ομάδας;
«Είναι γεγονός ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα τουλάχιστον γκολ και να φτάσουμε στη νίκη. Ακόμη είχαμε και τρία δοκάρια, οπότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το πιο άτυχο φετινό μας παιχνίδι ως τώρα».

-Είχες και εσύ ένα δοκάρι, σε μία προσπάθεια από το κέντρο του γηπέδου! Προσπάθησες να βάλεις γκολ από τη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Το έχεις ξαναπροσπαθήσει αυτό και το δοκιμάζεις και στις προπονήσεις…
«Όταν έχω την αίσθηση ότι μπορώ να βάλω γκολ, το δοκιμάζω, ακόμη κι αν βρίσκομαι στο κέντρο του γηπέδου! Γιατί να μην βάλω γκολ και από τη μεσαία γραμμή ακόμη! Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά για να τα πετύχεις πρέπει να δοκιμάσεις και να προσπαθήσεις. Εγώ δοκίμασα να βάλω γκολ με την Καβάλα από το κέντρο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».

-Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο;
«Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε το γκολ και έτσι δεν πήραμε τη νίκη μένοντας στο 0-0. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι ένα βαθμό από την εικόνα της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτελέσμα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό μας πίκρανε. Ήταν ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει».

-Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς ως τώρα στο πρωτάθλημα;
«Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε 6-7 βαθμούς περισσότερους, ίσως και περισσότερους, καθώς δεν φτάσαμε σε νίκες σε κάποια ματς στα οποία αξίζαμε τους τρεις βαθμούς».

-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ακολουθεί μία μεγάλη διακοπή. Τι περιμένετε σε αυτό το παιχνίδι;
«Καταρχάς δεν πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στις διακοπές που ακολουθούν, πρέπει να μείνουμε 100% συγκεντρωμένοι στον Εργοτέλη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μία καλή ομάδα, η οποία είναι δυνατή στην έδρα της. Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά αυτή την εβδομάδα και να πάμε στην Κρήτη για να κάνουμε ένα καλό ματς και να κερδίσουμε».

-Πως ένιωσες βγαίνοντας να παίξεις στην Καβάλα σε ένα εκτός έδρας ματς και είδες 10.000 φίλους του ΠΑΟΚ στην κερκίδα;
«Ήταν απίστευτη η εικόνα! Πολύς κόσμος έλεγε ότι θα υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Καβάλα, αλλά αυτό που έγινε στο γήπεδο με τόσους οπαδούς μας ήταν απίστευτο. Το γήπεδο ήταν σαν μία μικρή Τούμπα! Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα που συνάντησα εγώ και οι συμπαίκτες μου βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τόσος πολύς κόσμος μας θα βρίσκεται κοντά μας σε ένα εκτός έδρας ματς. Ποτέ δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο σε όλη μου την καριέρα, σε Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία! Ποτέ δεν έχω δει τόσο κόσμο να ακολουθεί την ομάδα του εκτός έδρας, όπως έκανε ο κόσμος του ΠΑΟΚ με την Καβάλα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απίστευτος».

-Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καβάλα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Σας είπε κάτι διαφορετικό ο προπονητής στα αποδυτήρια ή έγινε κάτι άλλο για να παρουσιαστείτε τόσο καλύτεροι;
«Όχι δεν έγινε κάτι ξεχωριστό. Απλώς θέλαμε πολύ τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε για μας αλλά και για τον κόσμο. Θέλουμε πάντα τη νίκη για τους φιλάθλους, για την ομάδα, για τον πρόεδρο για όλους όσους είναι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Καβάλα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

-Το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Εργοτέλη είναι ξεχωριστό, επειδή είναι το τελευταίο της χρονιάς;
«Όχι δεν είναι κάτι ξεχωριστό είναι ένα παιχνίδι όπως όλα το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να μην αυξηθεί η διαφορά από την κορυφή. Σίγουρα όλοι θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε χαρούμενα Χριστούγεννα και να βρεθούμε με χαμόγελα στις οικογένειές μας στη διακοπή του πρωταθλήματος».

-Στο τελείωμα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ είναι 11 βαθμούς πίσως από την κορυφή. Στα 16 παιχνίδια που μένουν είναι εφικτό να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι δε χάνουν σχεδόν πουθενά βαθμούς;
«Σίγουρα η διαφορά μετά από 14 παιχνίδια είναι αρκετά μεγάλη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα. Αλλά το να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή εξαρτάται από εμάς. Εμείς θα κοιτάμε την ομάδα μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».

Η... Σάσα Μπάστα είναι η μεταγραφή!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι απανταχού επώνυμοι (αθλητές και μη) είθισται να παίζουν «κρυφτούλι» με τα ΜΜΕ, ειδικότερα σε συναισθηματικά θέματα.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, πάντως, δεν ακολουθεί το ρεύμα και αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο κανόνα. Μετά, άλλωστε, την αφιέρωση που επεφύλαξε στην αγαπημένη του Σάσα Μπάστα, όταν σκόραρε στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, χθες δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΑΕΚ συνοδευόμενος από την εκρηκτική τραγουδίστρια!

Τη στιγμή, μάλιστα, που εισήλθε το ζευγάρι στο χώρο ο 18χρονος παίκτης ανήγγειλε πως «σας έφερα τη νέα μεταγραφή!». Και επειδή τα παιδιά είναι ερωτευμένα και δεν το κρύβουν προσφέρουν απλόχερα ψωμί σε φωτογράφους και εικονολήπτες. Είναι χαρακτηριστικό πως η είσοδος του Ταχτσίδη και της Μπάστα έτυχε υποδοχής νεοαποκτηθέντος ποδοσφαιριστή. Για να μην πούμε ότι κάποιοι νόμιζαν πως κατέφθασε ο Μπομπ Κοζώνης.

Βλέπετε, τα φλας άστραψαν και όλες οι κάμερες εστίασαν πάνω τους. Αυτή η εξέλιξη, πάντως, προκάλεσε μία μικρή αμηχανία στο ζευγάρι, αφού ξαφνικά ο Παναγιώτης κοιτούσε προς την ανατολή και η Σάσα προς τη δύση. Αργότερα, μάλιστα, ο Ταχτσίδης έσπευσε να πιάσει από κοντά κάνα δυο φωτογράφους για να ζητήσει να μη δημοσιευθούν φωτογραφίες, όμως το ποτάμι πλέον δεν γύριζε πίσω Αυτό, πάντως, δεν χάλασε τη βραδιά τους, αφού αργότερα τσούγκριζαν με χαμόγελο τα ποτήρια τους.

Χαμόγελο «έσκασαν» και οι ξένοι παίκτες της ΑΕΚ τη στιγμή που μοιράζονταν δώρα στα παιδιά. «Α, λεφτά» αναφώνησαν κάποιοι με νόημα...

Τέλος ο Ρεκόμπα, πάει Πενιαρόλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η παρουσία του Αλβάρο Ρεκόμπα στην Νέα Σμύρνη, φτάνει στο τέλος της. Ο Ουρουγουανός άσος, που κόσμησε την ομάδα του Πανιωνίου αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω για όσο διάστημα αγωνίστηκε, βάζει τέλος στην ευρωπαϊκή του... περιοδεία και επιστρέφει στην πατρίδα του και στο Μοντεβιδέο για χάρη της Πενιαρόλ.

Ο «Ελ Τσίνο», που έχει παίξει στο παρελθόν στις Ντανούμπιο και Νασιονάλ θα κλείσει την καριέρα του στην χώρα του, έχοντας φορέσει κατά την περιπέτειά του στην «γηραιά ήπειρο» τη φανέλα των Ιντερ, Βενέτσια και Τορίνο, πριν τα βρει με τον Κώστα Τσακίρη κι έρθει στην Πλατεία μαζί με τον κολλητό του, Λάμπρο Χούτο.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Εurocup


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον ήταν εκπληκτικός και με 31 πόντους οδήγησε τη Γαλατασαράι στη δεύτερη της νίκη στη διοργάνωση με 93-79 κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Επίσης, τις πρώτες τους νίκες πήραν η Αζόβμας (90-82 την Τέραμο), η Χέμοφαρμ (88-76 τη Λε Μαν) και η Τουρόβ που έκαμψε την αντίσταση του Πανελληνίου.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος


Άζοβμας (Ουκρανία)-Τεράμο (Ιταλία) 90-82


Γαλατασαράι (Τουρκία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 93-79


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Άλμπα Βερολίνου 3-1 7


Τεράμο 2-2 6


Γαλατασαράι 2-2 6


Άζοβμας 1-3 5



2ος Όμιλος


Χέμοφαρμ (Σερβία)-Λε Μαν (Γαλλία) 88-76


Βαλένθια (Ισπανία)-Τριούμφ (Ρωσία) 85-60


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Βαλένθια 4-0 8


Τριούμφ 2-2 6


Λε Μαν 1-3 5


Χέμοφαρμ 1-3 5



3ος Όμιλος


Αρης-Σιαουλιάι (Λιθουανία) 85-67


Ζαντάρ (Κροατία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 86-69


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Άρης 3-1 7


Χάποελ Ιερουσαλήμ 2-2 6


Ζαντάρ 2-2 6


Σιαουλιάι 1-3 5



4ος Όμιλος


Τέλεκομ Βόνης (Γερμανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 62-66


Μπανταλόνα (Ισπανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 108-82


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Ούνιξ Καζάν 4-0 8


Μπανταλόνα 3-1 7


Μπεσίκτας 1-3 5


Τέλεκομ Βόνης 0-4 4





5ος Όμιλος


Μπιλμπάο (Ισπανία)-Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) 81-75


Σαρλερουά (Βέλγιο)-Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 50-68


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Μπιλμπάο 4-0 8


Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης 3-1 7


Τουρκ Τέλεκομ 1-3 5


Σαρλερουά 0-4 4





6ος Όμιλος


Σολέ (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 79-70


Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 102-69


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Ερυθρός Αστέρας 3-1 7


Μπενετόν Τρεβίζο 3-1 7


Σολέ 2-2 6


Ντιναμό Μόσχας 1-3 5





7ος Όμιλος


Τουρόβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Πανελλήνιος 81-76


Νανσί (Γαλλία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 67-55


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Πανελλήνιος 3-1 7


Γκραν Κανάρια 2-2 6


Νανσί 2-2 6


Τουρόβ Ζγκόρζελετς 1-3 5





8ος Όμιλος


Βέντσπιλς (Λετονία)-Λαουρετάνα (Ιταλία) 63-77


Μπρόσε Μπάσκετς (Γερμανία)-Νίμπουρκ (Τσεχία) 85-73


Βαθμολογία


Ν-Η Β.


Μπρόσε Μπάσκετς 3-1 7


Λαουρετάνα 3-1 7


Νίμπουρκ 2-2 6


Βέντσπιλς 0-4 4

Κοντά στην έξοδο ο Αμπουμπακάρι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον ερχομό του Κριστιάνο Μοράες, στον ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένοι να αδειάσουν μια θέση ξένου για να χωρέσει στο ρόστερ της ομάδας ο Βραζιλιάνος μέσος. Πιθανό το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός ο Αμπουμπακάρι στον Λεβαδειακό. Καμία εξέλιξη στο θέμα του φορ.

Οδεύει προς Λεβαδειακό ο Αμπουμπακάρι

Ο Ζήσης προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων και το ενδεχόμενο να δώθεί δανεικός ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι φαντάζει αρκετά πιθανό. Μάλιστα οι άνθρωποι του Λεβαδειακού δείχνουν σίγουροι πως ο παίκτης θα φορέσει την πράσινη φανέλα. Αλλωστε οι σχέσεις του Γιάννη Κομπότη με τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ είναι άριστες, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο δανεισμού του 23χρονου άσου.

Στάσιμο του φορ

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο θέμα της απόκτηση ενός επιθετικού, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα αυτές τις ημέρες. Το πιθανότερο είναι να καταπιαστούν με τα μεταγραφικά την ερχόμενη Παρασκευή (18/12).

ΧΕΡΤΑ - Μετά τον Γκέκα και Γκαλίτσιος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέλουν να εντάξουν έναν Έλληνα παίκτη στο δυναμικό τους. Οι ιθύνοντες της Χέρτα Βερολίνου, περιμένοντας την απόφαση του Φάνη Γκέκα στην πρόταση που του έχουν κάνει, εξετάζουν την περίπτωση ακόμη ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γκαλίτσιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, έχει τοποθετηθεί στη μεταγραφική λίστα της Χέρτα, που ψάχνεται για την ανίσχυση της.

Ρέμος: «Θα φύγω μόνο όταν βρω αξιόπιστη λύση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέση για όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ Ηρακλής πήρε ο Αντώνης Ρέμος για πρώτη φορά μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να αποχωρήσει από τη διοίκηση. Ο πρόεδρος του «γηραιού» παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Channel η οποία προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση στην εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί».

«Για μένα ο Ηρακλής ήταν μία απόφαση ζωής και προσπάθησα να λειτουργήσω σωστά. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις είμαι εδώ και πληρώνω και ματώνω. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω ακόμη και τώρα που τα αποτελέσματα δεν είναι καλά», ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

«Από τον Ηρακλή θα φύγω μόνο όταν καταφέρω να βρω μια αξιόπιστη κατάσταση που θα μπορέσει να εγγυηθεί το μέλλον της ομάδας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Φήμες για συμφωνία με Ισραηλινό επιχειρηματία

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Αντώνη Ρέμο να έχει συμφωνήσει με Ισραηλινό επιχειρηματία για τις μετοχές της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να έχει «δώσει τα χέρια» για την παραχώρηση του 50% των μετοχών της ΠΑΕ. Ο ίδιος θα διατηρήσει το 30% και πιθανότατα θα μείνει στην ομάδα με την ιδιότητα του προέδρου.

Ντέμης: «Απέτυχα, δεν έκλεψα»!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απολογητικός, αλλά και επιθετικός κατά του Τύπου, εμφανίστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη χθεσινή του «ανάκριση» στο Novasports 1. «Ανακριτές» οι δύο συντονιστές της συζήτησης από το συνδρομητικό κανάλι, καθώς και τρεις διευθυντές αθλητικών εφημερίδων. Ο Ανδρέας Δημάτος («Goal»), ο Βασίλης Σαμπράκος («Εξέδρα») και ο Μιχάλης Τσώχος («Sportday»).

Ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ παραδέχθηκε ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε βάλει, αναλαμβάνοντας την ομάδα, με εξαίρεση το πρωτάθλημα του 2008 που το κατέκτησε «στα χαρτιά» ο Ολυμπιακός, λόγω της υπόθεσης Βάλνερ, πλην όμως ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε για ίδιον όφελος λεφτά από το ταμείο της ΠΑΕ.

Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα, λόγω της ΑΕΚ. Έδειξε, πάντως, ιδιαίτερα νευρικός και αγχωμένος, είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί με τις τελευταίες εξελίξεις και το ενδιαφέρον του Χαράλαμπου Κοζώνη και κάλυψε όλους τους υπόλοιπους μετόχους.

H συνέντευξη του Νικολαϊδη διακόπηκε βιαίως λίγο μετά τις 23:30, όταν 150 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στην Κάντζα και επιχείρησαν να μπουν στο στούντιο και να επιτεθούν στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ. Τελικά, με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ο Νικολαϊδης αποχώρησε και η συνέντευξη διακόπηκε οριστικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

- Πώς εκτιμάτε την κατάσταση 13 μήνες μετά την αποχώρησή σας από την προεδρία της ΑΕΚ:

ΝΤΕΜΗΣ: Καταρχήν θα ήθελα να... χαλάσω την οργάνωση της εκπομπής σας. Εναν χρόνο τώρα δεν μιλούσα. Εναν χρόνο τώρα παρουσιάζεται η 4ετία 2004-2008 η πιο καταστροφική στην ιστορία της ΑΕΚ. Ούτε κατά την προεδρία του Ψωμιάδη δεν είχαν ακουστεί τόσα. Εγώ παρουσιάζομαι ακόμα και κλέφτης. Οι κ. Καραλής και Δημάτος με χαρακτηρίζουν τα έξι τελευταία χρόνια λαοπλάνο. Η θα διαψευστώ εγώ ή εσείς θα είστε λασπολόγοι...

- Για την δήλωση που είχε κάνει στην εφημερίδα «Εξέδρα» πως «είναι αστεία όσα ακούγονται για χρέη».

ΝΤΕΜΗΣ: «Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Δεν μίλησα ποτέ σε εκείνη την εφημερίδα. Εδώ είναι ο κ. Σαμπράκος, ρωτήστε τον. Εγώ μίλησα μόνο μια φορά, πριν περίπου έναν μήνα σε ραδιόφωνο».

- Για την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ επί θητείας του:

ΝΤΕΜΗΣ: Εχω γνώση καλή για τα οικονομικά της ΑΕΚ έως τον Ιούνιο του 2008. Τον Νοέμβριο του 2007 όταν ήρθε ο Θανόπουλος πήρε όλο το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ πάνω του και ουσιαστικά έκανε κουμάντο αυτός. Εκείνη την περίοδο, όταν είχα παραιτηθεί στις 15 Ιουλίου, δεν έκανα το μάνατζμεντ της ομάδας.

Την περίοδο 2008-2009 κατά τον μήνα Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε μπάτζετ στους μετόχους έλλειμμα 14 εκατ. ευρώ. Το 2008 τον Ιούλιο παραιτήθηκα από την προεδρία και είπα στο Συμβούλιο, αν θέλετε να παραμείνω μέχρι τον Μάιο. Τον Ιούνιο είχαμε κάνει άνοιγμα 8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο. Η ΑΕΚ είχε 15 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις (δάνεια κτλ) και είχε και περίπου 3 εκατ. σε άλλα δάνεια που είχα εγγυηθεί κι εγώ κι άλλοι μέτοχοι. Στα οικονομικά ήταν υπεύθυνος ο κ. Θανόπουλος, δεν έκανα μάνατζμεντ στην εταιρία. Μέχρι τον Ιούνιο του 2008, τα έκανα όλα εγώ, στη συνέχεια οι αποφάσεις ήταν συνολικές. Τα στοιχεία που δίναμε στον Τύπο ήταν αληθή.

Τέλη Μαΐου 2008 έκανα πρόταση στους μετόχους ότι η ομάδα πρέπει να πωληθεί και με στήριξε μόνο ένας μέτοχος. Ο λόγος ήταν πολύ απλός. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να συμμετέχω, αφού είχα συμμετάσχει σε τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου πρότεινα να πωληθεί η ομάδα. Είχαμε κάνει άνοιγμα, είχαμε πρόταση να πουλήσουμε τρεις παίκτες έναντι των 9 εκατ. ευρώ. Προς τιμήν τους, είπαν ότι θα στηρίξουν την ομάδα.

Το όλο σχέδιο ήταν ότι ο Θανόπουλος αναλαμβάνει, προπονητικό κέντρο, γήπεδο και οικονομική διαχείριση της ομάδας. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν το γεγονός ότι δεν είχα την εμπειρία να κρίνω τα οικονομικά μιας ΠΑΕ. Ολοι οι οικονομικοί διευθυντές ήταν άνθρωποι των μετόχων. Ο κ. Κανελλόπουλος ήθελε να αποδείξει ότι όσα είχαμε πει ήταν αληθή και γι αυτό ζητήσαμε να γίνει κι άλλος έλεγχος. Το ότι είμαι ακόμα μέτοχος είναι απλά τυπικό.

- Το 2004 εμπιστεύτηκε ο κόσμος εσάς και δεν ήξεραν τους μετόχους; Το 2009 σας ακούνε να λέτε ότι δεν σας απασχολεί ότι δεν ξέρετε τον κ. Κοζώνη. Δεν σε ενδιαφέρει αν η ΑΕΚ θα πέσει σε κάποιον κ. Ψωμιάδη;

ΝΤΕΜΗΣ: Φυσικά και με ενδιαφέρει... Εκτός των άλλων, είμαι ο μοναδικός που αν υπάρξει κάποια οικονομική ατασθαλία στην ΑΕΚ, θα μου πάρουν την περιουσία. Εχω βάλει 1,5 εκατ. ευρώ από την περιουσία μου και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πάρω φορολογική ενημερότητα.

- Για το ποσό που ξοδεύτηκε για να γραφτεί το τραγούδι της ΑΕΚ από τον Φοίβο:

ΝΤΕΜΗΣ: Το ότι πληρώσαμε 100.000 ευρώ εκτός από το τραγούδι αγοράσαμε κι όλα τα πνευματικά δικαιώματα. Μετά από ένα χρόνο βγάλαμε cd, dvd. και η ΑΕΚ θα μπορεί για πάντα να εισπράττει χρήματα. Αν τα θεωρείτε πολλά, οκ...

- Εκ νέου για τα οικονομικά της ΑΕΚ:

ΝΤΕΜΗΣ: Δεν δέχτηκα την ανανέωση του συμβολαίου μου από την Ατλέτικο. Εβαλα 1,5 εκατ. ευρώ από την προσωπική μου επιτυχία. Υπέγραψα επιταγές 10 εκατ. ευρώ για να κάνουμε συμφωνία με την NETMED. Δέσμευσα την περιουσία μου. Ολα αυτά τα έκανα πριν η ΑΕΚ μπει στο άρθρο 44. το μόνο που πλήρωνε σε μένα η ΑΕΚ ήταν το κινητό μου. Με παρακαλούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ με πίεζαν να πάρω μισθό γιατί ήμουν εκεί 18 ώρες την ημέρα. Πως γίνεται να υπάρχει άλλος άνθρωπος που αγαπάει την ΑΕΚ και να θέλει να πάει καλύτερα στα οικονομικά από μένα;

- Για το αν μίλησε με τον κ. Νοτιά για Κοζώνη;

ΝΤΕΜΗΣ: Οχι δεν μίλησα με τον Νοτιά για τον Κοζώνη. Εχω εμπιστοσύνη στον κ. Νοτιά, όπως και σε όλους τους μετόχους για την τιμιότητά τους. Αλλο αν αυτοί δεν έχουν καλή γνώμη για μένα κι άλλο το ότι υποστηρίζω εγώ ότι είναι τίμιοι και ηθικοί.

- Κάνατε κακή διαχείριση στα οικονομικά στη διάρκεια της θητείας σας;

ΝΤΕΜΗΣ: Φυσικά κι έκανα λάθη... Το χω πει τόσες φορές, είμαι από τους λίγους που έχω παραδεχτεί τόσα λάθη. Ομως, κάθε Τρίτη υπήρχε συνάντηση των μετόχων για να μαθαίνουν πως πηγαίνουν τα οικονομικά με τον οικονομικό διευθυντή, ο οποίος ήταν άνθρωπος πάντα των μετόχων. Αρα, ήταν ενήμεροι για όλα. Δεν λέω ότι δεν έγινε κακή διαχείριση σ’ εκείνο το διάστημα. Πριν αναλάβω ήμουν στην Ισπανία και μάζευα λεφτά με άλλους για να μην χάσει η ΑΕΚ το UEFA. Στην ΑΕΚ έγινα πρόεδρος πριν μπούμε στο άρθρο 44 κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Παραλάβαμε την ΑΕΚ με 150 εκατ. χρέη, έδρα τα Λιόσια, κόσμο περίπου 2000 και παίκτες ελεύθερους που ήθελαν να κάνουν προσφυγές. Οταν παραιτήθηκα τον Ιούλιο έφυγα είχε 15 εκατ. υποχρεώσεις, 8 εκατ. άνοιγμα, 3 εκατ. δάνεια με εγγυήσεις μετόχων κι 9 εκατ. προτάσεις για πωλήσεις παικτών. Δεν έκαναν προσφυγές οι παίκτες, πείσαμε κάποιους να μείνουν, είχαμε 21 χιλιάδες διαρκείας. Από που κι ως που ήταν οικονομική καταστροφή της ΑΕΚ αυτό;

Παρέμβαση Νίκου Κούλη για τον διαχειριστικό έλεγχο: Εγώ ζήτησα με e-mail που έστειλα στους μετόχους να γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Εχω σ’ όλους εμπιστοσύνη, αλλά και στον Ντέμη, απλά υπήρχε η θέμα με Κοζώνη και το αν θα πουληθεί η ΑΕΚ σ’ αυτόν... Τι θα γινόταν αν δεν ήταν εκατομμυριούχος; Θα λεγόταν ότι το χρέος δεν είναι 30-32 αλλά 40, 50... Ετσι, ήταν χρέος μας να κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο από μια μεγάλη εταιρεία για να δούμε τι είναι αυτό που παραδίδουμε χωρίς αμφιβολία. Με χαρά είδα ότι αυτό έγινε δεκτό από τους μετόχους. Πιστεύω ότι αυτό ήταν καλός τρόπος, οφείλεις να το κάνεις όταν παραδίδεις μια εταιρεία. Ζητούσα να γίνει αυτό για να ξέρουμε όλα τι παραδίδουμε.

- Για το τι έγινε οικονομικά λίγο προτού αποχωρήσει:

ΝΤΕΜΗΣ: Οταν πουλάς ή αγοράζεις έναν παίκτη δεν παίρνεις τα λεφτά πάντα εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να συνυπολογιστούν στο επόμενο μπάτζετ. Οπου χρειάστηκε, οι μέτοχοι έχουν βάλει λεφτά. Οι ίδιοι βάζουν και τώρα. Εγώ μετά την δεύτερη άυξηση Μ.Κ. δεν έβαλα άλλα χρήματα γιατί δεν μπορούσα. Οι υπόλοιοι έβαζαν... Τον Νοέμβριο, υπήρχε μια τρύπα με 8-9 εκατ., η οποία αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, επειδή δεν καταφέραμε να περάσουμε στους ομίλους, λόγω του αποκλεισμού από την Ομόνοια.

- Για τη στάση των μετόχων:

ΝΤΕΜΗΣ: Τον Νοέμβριο πριν φύγω, ότι η ομάδα έχει πάρα πολύ υλικό και πολλούς παίκτες κι έτσι πρότεινα να πουλήσουμε τρεις παίκτες χωρίς να αποδυναμωθεί η ομάδα. Υπήρχε και το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς 3 εκατ. παραπάνω. Η ομάδα μπορούσε να πουλήσει τότε παίκτες όπως οι Σάχα, Σκόκο, Εντίνιο, Πλιάτσικας κτλ. και να κλείσει την «τρύπα» χωρίς να ζημιωθεί αγωνιστικά.

Το ρίσκο που πήραμε με δική μου πρωτοβουλία κι εκτοξεύτηκε το μπάτζετ, έφερε το μεγάλο έλλειμμα. Από τα 11 εκατ. το κάναμε 16-17 εκατ. για να βγούμε πρώτοι. Βγήκαμε πρώτοι, λεφτά δεν πήραμε... Τότε λοιπόν, είπαμε ότι αφού δεν μπορούμε να βάλουμε άλλα χρήματα, να χαμηλώσουμε το μπάτζετ και να πουλήσουμε και παίκτες. Πάντως από την ώρα που είπα «παραιτούμαι» οι μέτοχοι έβαλαν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ κι ακόμα στηρίζουν την ομάδα.

- Για το τηλεφώνημα του Μελισσανίδη:

ΝΤΕΜΗΣ: Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μελισσανίδης και μου είπε βάζω εγώ κι άλλοι μέτοχοι 70 εκατ. ευρώ βάλτε κι εσείς άλλα 70 εκατ. ευρώ για να μπούμε στην ΠΑΕ. Υστερα από τρία λεπτά τον πήρα τηλέφωνο και του ζήτησα να μου παρουσιάσει γραπτή πρόταση για να την παρουσιάσω με την σειρά μου στο Δ.Σ.

Αυτό που λέει ο κόσμος είναι ότι ο Νικολαΐδης έκλεψε, την κατέστρεψε κι έφυγε. Ποτέ από την ώρα που ανέλαβα την ΑΕΚ, δεν περίμενα ποτέ να πει κανείς ότι έκλεψα την ΑΕΚ. Το ότι δεν ήμουν καλός, το ότι έκανα λάθη το οτιδήποτε άλλο θα το δεχόμουν. Αλλά αυτό δεν το περίμενα να με πουν κλέφτη. Το άκουσα λοιπόν κι αυτό...

- Γιατί νομίζει ότι ο κόσμος λέει ότι κατέστρεψε την ΑΕΚ;

ΝΤΕΜΗΣ: Εκτός από το να καθαρίσω το όνομά μου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το 2004 είχα ένα όραμα για την ομάδα. Είμαι ο πρώτος που το λέω, δεν το πέτυχα αυτό το όραμα. Αλλο αυτό κι άλλο όμως το ότι τους κορόιδευα. Μαζί με μένα σ’ αυτό το όραμα πίστεψε χιλιάδες κόσμου. Το 90% του Τύπου, το όραμά μου το σκότωσαν. Τους κάνατε αυτούς να αισθάνονται κορόιδα. Την 4ετία που ήμουν στην ομάδα, την παρουσιάζουν ως την χειρότερη της ιστορίας μας. Ναι, δεν πέτυχα τους στόχους. Δεν έχω κρύψει τα λάθη μου. Αλλα δεν κατέστρεψα την ΑΕΚ. Δεν μπορείτε να τα γράφετε (σ.σ. απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους) αυτά ούτε ότι κορόιδεψα τον κόσμο. Γίνεται το άσπρο-μαύρο.

- Γιατί δεν πέτυχε το μοντέλο Ντέμη;

ΝΤΕΜΗΣ: Αγωνιστικά δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι. Το 2004 η ΑΕΚ βγήκε 3η δυο βαθμούς πίσω από τον πρώτο και θα μπορούσε να βγει Τσάμπιονς Λιγκ και να έχει κέρδη. Την επόμενη βγήκαμε Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη χρονιά πάλι Τσάμπιονς Λιγκ. Εκανε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της κόντρα στη Μίλαν. Ο Φερέρ έβαλε μέσα με την Αντερλεχτ πέντε 20χρονους που μετά οι τρεις πουλήθηκαν. Μεγάλη η συμβολή του Φερέρ. Την επόμενη χρονιά δεν παίξαμε καλά και τερματίσαμε τέταρτοι. Την επόμενη χρονιά ήμασταν πρώτοι. Πρώτοι σε άμυνα, επίθεση, σκόρερ, ασίστ... Αν εκείνη τη χρονιά παίρναμε το πρωτάθλημα, δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα. Θα ‘χαμε κι άλλα κέρδη και θα ήμουν ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας. Δεν θα συζητούσαμε τώρα για όλα αυτά, αν είχαν μπει 15 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία από την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Γιατί όταν αποχώρησε γιατί δεν ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για να αποδειχθεί ότι όλα ήταν καθαρά;

ΝΤΕΜΗΣ: Μπορεί και να έπρεπε. Δεν περνούσε όμως από το μυαλό μου ότι μπορούσα να κατηγορηθώ ως κλέφτης. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει ένα δημοσίευμα που να αφήνει αιχμές κι αλλο να υπάρχουν τόσοι πολλοί ψίθυροι, ακόμη και σε κόσμο της ΑΕΚ.

- Για το αν οι μέτοχοι του είχαν εμπιστοσύνη ή αν θεωρούν ότι τους κορόιδεψε:

ΝΤΕΜΗΣ: Αλλο δεν μου έχουν εμπιστοσύνη γιατί δεν κάνω σωστά τη δουλειά διοικητικά κι άλλο ότι τους κοροϊδεύω. Δεν πιστεύω ότι θεωρούν ότι τους κορόιδεψα. Μπορεί κι εν μέρει έχουν δίκιο να πιστεύουν ότι δεν έκανα σωστό χειρισμό. Οταν τους έλεγε ένα «Χ» μπάτζετ την πρώτη και την δεύτερη χρονιά και μετά «πέφταμε» έξω, είναι λογικό να έχουν πρόβλημα. Κι εγώ θα είχα... Αλλο όμως αυτό κι αλλο να λέμε ότι τους κορόιδεψα.

- Για τα έξοδα της ΑΕΚ και τα 150 εκατομμύρια στα οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Κανελλόπουλος:

ΝΤΕΜΗΣ: «Εχω και εγώ το δικαίωμα να λέω για τον Τύπο. Η ΑΕΚ τα έσοδα που είχε τα τέσσερα χρόνια ήταν 97 εκατομμύρια ευρώ και τον πέμπτο χρόνο είχε 27 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάναμε κάθε χρόνο παρουσίαση των εξόδων της ομάδας. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας οι ισολογισμοί. Με έχουν κατηγορήσει και εμένα το 2007 πως βγήκα και είπα ότι η ομάδα δεν έχει χρέη. Και τώρα με κατηγορούν πως η ομάδα έχει χρέη. Το ότι δεν χρωστούσαμε σημαίνει πως τα χρέη είχαν διακανονιστεί. Οχι ότι δεν χρωστούσαμε. Τα χρέη προς τον Λάκη, τον Ζαγοράκη για παράδειγμα. Αυτό είχα πει. Άλλαξε όλο το οικονομικό κομμάτι επειδή άλλαξε και ο οικονομικός διευθυντής».

-Για την διοίκηση της ΑΕΚ και την άποψη που εξέφρασε τότε ότι παραχωρείται η ομάδα με ένα ευρώ:

ΝΤΕΜΗΣ: Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση που έγινε τότε ήταν λάθος... Διαφωνώ με το ότι είπαν ελάτε να πάρετε την ΑΕΚ με 1 ευρώ... Επαναλαμβάνω, μεγάλο μερίδιο της διαστρέβλωσης στην εικόνα που υπάρχει έχει ο Τύπος. Γράψατε στο «Goal» (σ.σ. απευθυνόμενος στον Ανδρέα Δημάτο) ότι το ματς με την Αααχεν ήταν στημένο. Εγώ μιλάω για πράγματα ηθικά, δεν στέκομαι σε άλλα...

Η συνέντευξη διακόπηκε λίγο μετά τις 23:30, όταν περίπου 150 οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν «ντου» στο στούντιο και επιχείρησαν με άγριες διαθέσεις να έρθουν σε επαφή με τον Ντέμη Νικολαϊδη! Τελικά, δεν κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στο στούντιο όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Χρειάστηκε η ισχυρή αστυνομική δύναμη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποχωρήσει ο Νικολαϊδης από το στούντιο στην Κάντζα.

Πλοίο «Ολυμπιακός», πιάστηκε με κόκα!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέβη κι αυτό... Πλοίο το οποίο φέρει το όνομα Ολυμπιακός, πιάστηκε από την ακτοφυλακή στην Καραϊβική, με 6 τόνους κοκαΐνη!

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η αξία του «εμπορεύματος» ανέρχεται σε περισσότερα από 83 εκατ. δολάρια!

Το 11μελές πλήρωμα -το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι ελληνικής καταγωγής- αλλά και οι ναρκωτικές ουσίες, παραδόθηκαν στις αρχές των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται είδε το φως της δημοσιότητας αρκετές μέρες αργότερα.

Στην Ιταλία για τη μέση του ο Ελευθερόπουλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Ιταλία θα βρεθεί μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με σκοπό να εξεταστεί από ειδικό γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση του.

Η παρουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα του ΠΑΣ είναι μεγάλη υπόθεση, αφού η ομάδα των Ιωαννίνων χωρίς τον έμπειρο τερματοφύλακα δύσκολα παίρνει βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση του ωστόσο δεν του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί σε όλα τα ματς, καθώς μετρά οκτώ συμμετοχές στις δεκατέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Την λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει φαίνεται ότι θα την βρει στην Ιταλία, όπου και θα μεταβεί μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και την διακοπή του πρωταθλήματος.

Εκεί ο 33χρονος άσος θα εξετασθεί από ειδικό γιατρό, φήμες θέλουν να είναι ο ίδιος που είχε ασχοληθεί και με τον Νέστα, όπου θα του πει αν θα πρέπει τελικά να κάνει εγχείριση ή να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία.

ΑΕΛ: Βλέπει Παπαδόπουλο στην επίθεση!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στόχαστρο της Λάρισας βρίσκεται ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Παπαδόπουλος, που όπως όλα δείχνουν θα μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Αιφνίδιος θάνατος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και γενικά το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της ΑΕΛ, έχουν ως αποτέλεσμα η πρώτη καλή μεταγραφική κίνηση που θα γίνει να είναι στην γραμμή κρούσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στο στόχαστρο της Λάρισας έχει μπει ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο 28χρονος άσος, που αγωνίζεται στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από την Ντιναμό, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Με δηλώσεις του, ο έμπειρος επιθετικός παραδέχθηκε τα προβλήματα της Ντιναμό, αλλά διέψευσε πως έχει πρόταση από ομάδα της Θεσσαλονίκης, φουντώνοντας έτσι τις φήμες για επαφές με την ΑΕΛ.

Σοκ στην Τσέλσι με τις βρισιές του Αντελότι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σοκαρισμένοι είναι οι παίκτες της Τσέλσι με το.. f@#$ off που τους είπε ο Κάρλο Αντσελότι μετά τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Μπορεί η Τσέλσι με νίκη την Τετάρτη στο ματς με την Πόρτσμουθ να περάσει και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι καλά στον σύλλογο του Λονδίνου.

Ο Κάρλο Αντσελότι με δηλώσεις του παραδέχθηκε πως μίλησε με άσχημη γλώσσα στους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, με σκοπό να τους ταρακουνήσει μετά τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη.

"Τους μιλάω στα Αγγλικά. Το f@#$ off είναι εξαιρετική κουβέντα"!, ξεκίνησε να λέει ο ιταλός τεχνικός και συνέχισε.

"Μαθαίνω τις λέξεις, αλλά ποτέ δεν χάνω τον έλεγχο. Το να θυμώσεις με κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι βγήκες εκτός εαυτού. Στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ η αλήθεια είναι ότι νευρίασα αρκετά με αποτέλεσμα μόλις χρησιμοποίησα την.. επίμαχη λέξη να μείνουν έκπληκτοι.

Καμία φορά πρέπει να δείχνεις στους παίκτες ότι είσαι απογοητευμένος από αυτούς, όμως δεν είναι σωστό να θυμώνεις μαζί τους κάθε φορά, αφού στο τέλος δεν θα σε ακούνε.

Πάντως ένα γεγονός που μπορεί να τους σοκάρει, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα".