Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Υπέγραψε ο Σάντκβιστ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιόνας Σάντκβιστ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ο Σουηδός τερματοφύλακας πήγε στα γραφεία της ομάδας του Περιστερίου και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή του συλλόγου Γιάννη Αγγελόπουλου.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιόνας Σάντκβιστ δήλωσε:«Ο Ατρόμητος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και εκτιμώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα αλλά έχω διαπιστώσει ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα σε έμψυχο δυναμικό και έχω αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις».


Το who is who του Σάντκβιστ:

Ο Γιόνας Σάντκβιστ γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1981 και ξεκίνησε την καριέρα του στα εφηβικά τμήματα της Μπορλούντα. Το 1997 αγωνίστηκε στη Λουντς, ομάδα της Γ' κατηγορίας και παρέμεινε εκεί για ένα χρόνο.

Την επόμενη σεζόν κέντρισε το ενδιαφέρον της Λαντσκρόνα, που απέκτησε τα δικαιώματά του και έπαιξε μαζί της στη Β' κατηγορία. Μαζί της ο Σάντκβιστ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2002 και στο τέλος του 2004 θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ της χώρας.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν δέχτηκε την κλήση στην εθνική Ανδρών και φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο μία φορά,. Ήταν το φιλικό παιχνίδι με το Μεξικό (0-0) στις 26 Ιανουαρίου του 2005 στις ΗΠΑ, όπου κράτησε το μηδέν με εξαιρετικές επεμβάσεις. Επίσης, έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων μία φορά.

Η Μάλμε κινήθηκε για την απόκτησή του την ίδια περίοδο και τον απέκτησε από τη Λαντσκρόνα. Το 2007 έγινε ήρωας της ομάδας, σε μία πολύ κακή πορεία αφού αμυντικά κράτησε μόνος του όρθια τη Μάλμε. Φέτος το συμβόλαιο του με τη Μάλμε τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου.

Συνολικά μετράει συνολικά 87 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάλμε και 49 με τη Λαντσκρόνα. Έχει ύψος 1,93μ. και βάρος 83 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: