Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωσε Φλάβιο η Λάρισα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Φλάβιο Ντε Σόουζα ανακοίνωσε η ΑΕΛ την Τετάρτη το πρωί.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, που έπαιξε για δυο σεζόν στον Αστέρα Τρίπολης, υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με την ΑΕΛ για έξι μήνες, μετά από δοκιμασία μιας εβδομάδας περίπου από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Φλάβιο Πίντο Ντε Σόουζα. Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Φλάβιο γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1980 στο Νιτερόι της Βραζιλίας και είναι γνωστός από τη θητεία στη Super League με τις ομάδες του Αστέρα Τρίπολης και του Άρη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Φλουμινένσε ως παίκτης της οποίας γνώρισε την σπουδαία διάκριση της κλήσης στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας για έναν αγώνα σε ηλικία 20 ετών (2000). Η πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε το 2003 όταν μεταγράφηκε στην Τσερνομόρετς. Στη Ρωσία έμεινε ένα χρόνο πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό της Σάντος, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής το 2004.

Ακολούθησε το πέρασμα από τη Φιγκουιρένσε και τη Μποταφόγκο, πριν έρθει τον καλοκαίρι του 2007 στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης. Μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε 10 συμμετοχές και 1 γκολ (9 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο) πριν έρθει στη Λάρισα για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 15.

Η καριέρα του Φλάβιο με αριθμούς"

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
2000 / Φλουμινένσε / 14 –
2001 / Φλουμινένσε / 22 –
2002 / Φλουμινένσε / 21 –
2003 / Τσερνομόρετς / 16 –
2004 / Σάντος / 14 –
2005 / Σάντος / 13 –
2006 / Φιγκουιρένσε / 34 –
2007 / Μποτοαφόγκο / -
2007-08 / Αστέρας Τριπ. / 11 –
2008-09 / Αστέρας Τριπ. / 30 –
2009-10 / Άρης / 10 – 1


"Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό"

Λίγο πριν από την πρώτη του προπόνηση στα Δένδρα ο Φλάβιο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ:

"Ήρθα σε μια σημαντική ομάδα της Super League. Γνωρίζω ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, ούτε ανταποκρίνονται στις δυνατότητές της. Πιστεύω, όμως, ότι με δουλειά μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Υπήρχαν συζητήσεις και το καλοκαίρι, αλλά τότε επέλεξα τον Άρη λόγω της επαφής που είχα με τον κο Μαζίνιο. Δεν είναι πρόβλημα ότι συμφωνήσαμε, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Να δούμε την πορεία μου στην ομάδα αυτό το διάστημα κι αν όλα πάνε καλά, οι έξι μήνες μπορούν να γίνουν περισσότερα χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: