Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Περνάει ιατρικά στη Σουόνσι ο Κορκ!!

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζακ Κορκ από τη Σαουθάμπτον στη Σουόνσι, με τους «Αγίους» να εκτιμάται ότι θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 3 εκ. λίρες.
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Τζακ Κορκ στην Σουόνσι.
Οι «κύκνοι» τα έχουν βρει σε όλα με τη Σαουθάμπτον και ο παίκτης αναμένεται από ώρα σε ώρα στην Ουαλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, υπογράφοντας στη συνέχεια το νέο του συμβόλαιο.
Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκ. λίρες.
*Πηγή: england365.gr*

Τελειώνει του Φλέτσερ στη Γουέστ Χαμ!!

Κοντά στην ολοκλήρωση της μετακίνησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γουέστ Χαμ, βρίσκεται ο Ντάρεν Φλέτσερ, σύμφωνα με τον Λουίς Φαν Χάαλ.
Το ενδιαφέρον των «σφυριών» για τον έμπειρο χαφ είναι εδώ και καιρό γνωστό και πλέον φαίνεται πως η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.
Όπως δήλωσε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», ο Φλέτσερ βρίσκεται στο Λονδίνο για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στην ομάδα του Σαμ Άλαρτναϊς και όπως φαίνεται το όλο θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία.
«Ο Ντάρεν Φλέτσερ πιστεύω ότι είναι ήδη στη Γουέστ Χαμ. Οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φαν Χάαλ.
Το συμβόλαιο του 30χρονου χαφ με την Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η ομάδα του δεν πρόκειται να ζητήσει κάποιο αντίτιμο για την μετακίνησή του. Για τον παίκτη ενδιαφέρθηκαν επίσης Βαλένθια και Γουέστ Μπρομ.
*Πηγή: england365.gr*

Aποκλεισμός-προδοσία, ευθύνες με ονοματεπώνυμο...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην προδοσία , που ένοιωσαν οι πιστοί φίλοι του Παναθηναίκού μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη, στην νοοτροπία μικρής ομάδας με την οποία έπαιξε ο Παναθηναϊκός , αλλά και στις ευθύνες διοίκησης, Αναστασίου, παικτών και της διαχείρησης της μεγαλύτερης φετινής κρίσης
Δεν είναι ότι αποκλείστηκες σαν Παναθηναϊκός από το κύπελλο. Αυτό έχει συμβεί  και θα ξανασυμβεί, όπως συμβαίνει ειδικά στο κύπελλο , όπου είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Το τραγικό είναι ο τρόπος, που αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός. Με κάτω τα χέρια. Με νοοτροπία μικρής ομάδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με παίκτες φοβισμένους από την αρχή μέχρι το τέλος λές και έπαιζαν με την Μπαρτσελόνα. Με ένα προπονητή, που εμφανίστηκε αδιάβαστος στο παιχνίδι και όπως είχε πολύ μεγάλη ευθύνη για την περσινή χρονιά και την πορεία προς την κατάκτηση του κυπέλλου, έχει και φέτος ευθύνη, για το γεγονός, ότι η ομάδα σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια δεν τα καταφέρνει.
Πήγε στην Τρίπολη η ομάδα ήταν χάλια ήρθε 1-1. Πήγε στην Ξάνθη έφαγε ξεκούραστα τέσσερα γκολ και έχασε με 4-2. Οποτε η ομάδα χρειάστηκε να πάρει ένα αποτέλεσμα, για να κάνει την υπέρβαση στο πρωτάθλημα δεν τα κατάφερε. Μόνο στην Τούμπα κέρδισε όντας 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή, οπότε ίσως και λιγότερη πίεση λέω εγώ.
Και χθες έδεσε το …γλυκό. Σε ένα παιχνίδι που 10.000 πιστοί φίλοι του Παναθηναϊκού πήγαν στο γήπεδο, για να δουν την ομάδα να παίρνει την πρόκριση κόντρα στην Ξάνθη, έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Πικραμένοι, προδομένοι από αυτό που είδαν. Συναισθήματα, που δεν θα ένοιωθαν, αν η ομάδα είχε δέκα ευκαιρίες , τρία δοκάρια και στο τέλος γινόταν μία φάση και έχανε. Εκεί θα ένοιωθες μία στενοχώρια , αλλά θα έλεγες έκαναν τα πάντα. Εδώ μιλάμε, ότι η πρόκριση είχε χαθεί από τα αποδυτήρια. Πριν αρχίσει το παιχνίδι. Το φαβορί για την πρόκριση ήταν ο Παναθηναϊκός και αυτό ίσως ήταν αρκετό, για να λυγίσει. Δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε αυτή την διετία με προπονητή τον Αναστασίου , που να μην έκανε ΜΙΑ φάση. Ούτε μία τελική στην εστία.
Και μην πει κανείς ότι έπαιζε η ομάδα με δέκα παίκτες από το 59 λόγω της ανόητης ενέργειας του Μέντες, που αποχώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, διότι και με 11 που έπαιζε ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ η εικόνα. Και ειδικά, όταν έμεινε η ομάδα με 10 παίκτες, φαινόταν ότι το γκολ θα το φάει. Η Ξάνθη το έψαξε με υπομονή και πλάνο στο παιχνίδι της και το βρήκε. Στοιχεία που δεν είχε ο χθεσινός Παναθηναϊκός, ούτε υπομονή , ούτε πλάνο. Μου θύμισε τον Παναθηναϊκό προ τελευταίας διετίας, που η ανάπτυξη γινόταν με γιόμες.
Η εξέδρα «έβραζε» ο κόσμος ήθελε να μπει μέσα να παίξει και οι παίκτες έπαιξαν με φόβο, χωρίς ψυχή , χωρίς πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Αντε να εξαιρέσω από αυτούς τον Ζέκα, που έτρεχε για όλους και τον Μπέργκ, που και πάσες δεν πήρε και βοήθειες δεν είχε και ήταν τελείως ακίνδυνος. Αυτή η εικόνα ξενέρωσε πολύ κόσμο. Δικαίως. Παίξε, μάτωσε και χάσε , όχι αυτό το χάλι.
Και φυσικά όταν λέει ο Αναστασίου , ότι η ομάδα είχε λάθος νοοτροπία και ότι δεν έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για να υποτιμάει τους αντιπάλους αφορά και τον ίδιο. Ο προπονητής είναι αυτός που φτιάχνει τη νοοτροπία στα αποδυτήρια και αποδείχθηκε , ότι ο Αναστασίου παρουσίασε -σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς- απροετοίμαστη και αδιάβαστη την ομάδα. Σου έδινε την εντύπωση, ότι στο μυαλό όλων ήταν πρώτα να διατηρήσουν το μηδέν. Λάθος και το πλήρωσαν στο τέλος. Θα πει κανείς. «Τα ίδια θα έλεγες αν έληγε το παιχνίδι 0-0 και η ομάδα προκρινόταν με 10 παίκτες;». Για την εικόνα θα έλεγα τα ίδια. Ότι ήταν ανησυχητικά κακή για τον Παναθηναϊκό και η μόνη διαφορά είναι ότι θα έγραφα, πως πήρε μία πρόκριση με αίμα και κόπο, αλλά με εμφάνιση –καμπανάκι για τη συνέχεια.
Αυτή εδώ είναι η πρώτη σοβαρή κρίση για την διοίκηση. Μία διοίκηση που δεν είναι άμοιρη ευθυνών και για τον χθεσινό αποκλεισμό. Λάθος επιλογές, λάθος μεταγραφές. Δεν τις έκανε η διοίκηση, αλλά οι άνθρωποι που επέλεξε, άρα έχει ευθύνη.
Ανοίγω μία παρένθεση για να διευκρινίσω κάτι. Επειδή θα βρουν την ευκαιρία, κάποιοι που περιμένουν στην γωνία , να μου πουν ότι τόσο καιρό έβρισκα δικαιολογία την διαιτησία σε κάποια ματς και δεν κοίταγα τα χάλια της ομάδας μου να επαναλάβω. Οσα έχω γράψει για τους διαιτητές, τους παρατηρητές, τις βαθμολογίες με δύο μέτρα και δύο σταθμά , δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε για την χυδαία διαιτησία του Παππά στο πρώτο παιχνίδι, ούτε για τον Μάνταλο, ούτε για κανέναν. Άλλο η διαιτησία, άλλο η ομάδα. Με τον Σιδηρόπουλο δεν ασχολούμαι, διότι πολύ απλά δεν μου έφτιαξε ο Σιδηρόπουλος. Αν με αποφάσεις του είχε αλλοιώσει το αποτέλεσμα θα το έγραφα και παράλληλα θα έλεγα για την κακή εμφάνιση της ομάδας. Και στο κάτω-κάτω το έχω πει πολλές φορές. Άλλο η διαιτησία και όλοι οι υποτακτικοί του συστήματος, άλλο η ομάδα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν πάει να πει δηλαδή, όταν είσαι κακός σαν ομάδα , ότι δεν πρέπει να τα επισημαίνεις και τα άλλα. Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω.
Για τον Αναστασίου εκτός από την κακή προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι αυτό θέλω να πω, ότι είχε και λάθος επιλογές που στοίχισαν. Δεν κατάλαβα, γιατί να παίξει ο Μέντες από την αρχή και όχι ο Λαγός. Σε ένα ματς που θέλεις τρεξίματα και πάθος δεν βάζεις τον Μέντες, που και στο πρώτο παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν χάλια. Και ειδικά αυτό τον Μέντες, που δείχνει ότι οι τραυματισμοί τον έχουν βγάλει εκτός ρυθμού. Και καλά , ας πούμε το βλέπει αλλιώς και τον βάζει. Τον αφήνει μέσα και στο δεύτερο ημίχρονο βλέποντας και την κίτρινη που είχε πάρει και το γεγονός, ότι η Ξάνθη με Ομπόντο, Παπαστεργιανό είχε κυριαρχήσει; Ο Καρέλης βγήκε λόγω τραυματισμού. Ε και ; Ας έβγαινε και ο Μέντες στο ημίχρονο και με δύο φρέσκους χαφ Λαγό, Αντζαγκούν να μπορείς να ελέχξεις το παιχνίδι και να μην κινδυνεύσεις να μείνεις με 10 παίκτες. Μετά  Χριστόν προφήτες θα πει κάποιος. Σωστά. Κρίση εκ του αποτελέσματος. Απλά μία επισήμανση έκανα.
 Επίσης μετά από την εμφάνισή του στο ματς με την Καλλονή δεν πίστευα, ότι θα ξαναέβλεπα τον Μπούρμπο και πάλι δεξί μπακ. Πάλι στην φάση του γκολ είναι μέσα, όπως και ο Νάνο, που αφήνει να βγει η σέντρα από τα δεξιά , αλλά και οι αμυντικοί, που δεν τρέχουν να καλύψουν τον Βασιλακάκη στο γκολ. Λεπτομέρειες είναι όλες αυτές, αλλά η ουσία είναι μία. Ο Παναθηναϊκός με τον αποκλεισμό του από την Ξάνθη γύρισε εκεί , που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή και ακόμα χειρότερα. Διότι στη συνέχεια-πέρυσι- ήρθε και η κατάκτηση του κυπέλλου και η συμμετοχή στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και ανέβηκε ο πήχης για φέτος.
Την φετινή περίοδο μία ο αποκλεισμός από την Σταντάρ Λιέγης, δύο ο αποκλεισμός από το Europa League  με την ήττα από την Εστορίλ και την ντροπιαστική εμφάνιση και τρία και ο χθεσινός αποκλεισμός από το κύπελλο, που για μένα ήταν ο μοναδικός τίτλος, που θα μπορούσε να διεκδικήσει και φέτος η ομάδα.
Ποτέ δεν πίστεψα στο πρωτάθλημα, διότι και αγωνιστικά -όπως έχω επισημάνει- απουσιάζουν οι παίκτες-προσωπικότητες . Κάποιοι έπιασαν ταβάνι και δεν μπορούν παραπάνω, κάποιοι παρουσιάζονται και χειρότεροι από αυτό, που μπορούν. Η ουσία είναι ότι η ομάδα, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν θέλει 4-5 παίκτες με προσωπικότητα Μπέργκ , για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ξέρω, ότι σήμερα οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού θα ζητάνε από τον Αναστασίου να φύγει. Από το ματς με τον Πανιώνιο και μετά έχει αρχίσει η μουρμούρα. Δεν τους αδικώ για τον θυμό τους αυτή την ώρα. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αναστασίου με τα ….ψέμματα πέρυσι έφτιαξε μία ομάδα, που χαιρόσουν  να την βλέπεις ειδικά στον δεύτερο γύρο. Το κακό και για τον Αναστασίου είναι , ότι φέτος δεν έχει κάνει βήμα μπροστά και έχει ευθύνη και για κάποιες επιλογές παικτών το καλοκαίρι, που δεν βγήκαν και για την επιμονή του σε κάποια ματς σε κάποιους παίκτες τελειωμένους για μένα, όπως είναι ο Μπαιράμι . Το σίγουρο είναι, ότι ο Αναστασίου από την απόλυτη αποθέωση πέρυσι μετά το 4-1 επί του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του κυπέλλου , γνωρίζει τόσο πολύ έντονα την αμφισβήτηση από τον κόσμο της ομάδας σήμερα.
Το δίκαιο ποιο είναι; Να του δώσουν παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά στην ομάδα και μετά να κριθεί. Οσο στον Παναθηναϊκό αγωνίζονται παίκτες λίγοι για τον σύλλογο , τόσο δεν θα μαθαίνουμε, αν ο Αναστασίου μπορεί να πάει καλύτερα την ομάδα. Επειδή, όμως , οι μεταγραφές του καλοκαιριού αργούν αυτό, που πρέπει να κάνει ο Αναστασίου τώρα είναι να διορθώσει αυτό το χάλι, που είδαμε με την Ξάνθη και προκάλεσε τον αποκλεισμό. Διότι άλλο δεν έχω παίκτες, για να πάω παραπάνω στο πρωτάθλημα και άλλο δεν έχω πλάνο. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν υπήρχαν ούτε παίκτες, ούτε πλάνο.
ΥΓ: Καταλαβαίνω την οργή και τον θυμό πολλών φίλων του Παναθηναϊκού σήμερα μετά από αυτό τον αποκλεισμό. Απλά να επισημάνω, ότι η ισοπέδωση ποτέ δεν βοηθάει. Άλλο κριτική, σκληρή κριτική και άλλο ισοπέδωση. Δεν είναι όλοι άχρηστοι σήμερα, όπως δεν ήταν όλοι παικταράδες και προπονηταράδες μετά το 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου και το 0-3 επί του Ολυμπιακού. Κάπου στην μέση είναι η αλήθεια...
ΥΓ2: Το φοβόμουνα πολύ το ματς με την Ξάνθη(ειδικά τις τελευταίες ημέρες) στην Λεωφόρο και όσοι με ακούγατε στο ραδιόφωνο θα το καταλαβαίνατε. Ειδικά μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Και διότι ανησυχούσα μήπως λυγίσει η ομάδα με την πίεση του φαβορί, αλλά και διότι είχε μεγάλο σερί νικών στην Λεωφόρο(και στο κύπελλο) και κάποτε αυτά τα σερί σπάνε. Δυστυχώς ο φόβος μου βγήκε αληθινός…
ΥΓ3: Να πω ένα μπράβο στον Λουτσέσκου για την τακτική του στο χθεσινό παιχνίδια και την μεγάλη πρόκριση. Θεωρώ, ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Σούπερ Λίγκα

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μία ανάσα από Αντονέλι η Μίλαν!!

Η Μίλαν δεν σταματά στη μεταγραφική και είναι ένα βήμα μακριά από την απόκτηση του Λούκα Αντονέλι της Τζένοα.
Οι Ροσονέρι αρχικά ήθελαν να κάνουν τράμπα τον Πάμπλο Αρμέρο με τον Αντονέλι, όμως αφού ο Κολομβιανός δεν ήταν σίγουρος για το αν θέλει να μπει σε διαπραγμάτευση δεν έχασαν χρόνο. Ετσι συμφώνησαν για τη μεταγραφή του 27χρονου Ιταλού αριστερού μπακ με τη μορφή δανειμού και στο συμβόλαιό του θα μπει υποχρεωτική option αγοράς κοντά στα 4.5 εκατ. ευρώ. Ο 7 φορές διεθνής αμυντικός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μίλαν όμως αγωνίστηκε σε μόλις ένα ματς πρωταθλήματος, μεταπήδησε σε Μπάρι-Πάρμα και από το 2011 βρίσκεται στην Τζένοα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μοντέλα: «Ο Κουαδράδο υπέγραψε στην Τσέλσι»

Παίκτης της Τσέλσι θα είναι μέσα στις προσεχείς ώρες ο Χουάν Κουαδράδο, όπως αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος προπονητής του στη Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Μοντέλα!

Μοντέλα: «Ο Κουαδράδο υπέγραψε στην Τσέλσι»
Στην Τσέλσι… έστειλε τον Χουάν Κουαδράδο ο Βιτσέντσο Μοντέλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη Τύπου!

Ο προπονητής της Φιορεντίνα αποκάλυψε πως την Παρασκευή (30/1) ο διεθνής Κολομβιανός αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, καθώς έχει υπογράψει με τους «μπλε» του Λονδίνου!

«Ο Κουαδράδο είναι ένας απόλυτος επαγγελματίας, καθώς πάντα έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Είμαι χαρούμενος για εκείνον, αλλά και παράλληλα λυπημένος που φεύγει. Η Τσέλσι είναι μία ομάδα τοπ επιπέδου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «βιόλα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας ο Κουαδράδο θα ταξιδέψει το Σάββατο (31/1) στην αγγλική πρωτεύουσα, προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί το deal, το οποίο ανήλθε στις 26,8 εκατ. λίρες!*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει (και) με Κρισάντους η ΑΕΚ!!

Μια ανάσα απ’ την ολοκλήρωση μιας ακόμα μεταγραφής βρίσκεται η ΑΕΚ. Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Σιμόες, απομένουν λεπτομέρειες για να τελειώσει και το θέμα του Μακόλεϊ Κρισάντους.

Τελειώνει (και) με Κρισάντους η ΑΕΚ
Θέμα χρόνου φαντάζει η οριστικοποίηση μιας ακόμα μεταγραφής από την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» ανακοίνωσε κι επίσημα την Παρασκευή την απόκτηση του Αντρέ Σιμόες, ωστόσο ο Πορτογάλος (που θα ‘ρθει απ’ το καλοκαίρι) δεν θα είναι η μοναδική κίνηση που θα κάνει τον Γενάρη.

Κι αυτό διότι απομένουν τυπικές μονάχα λεπτομέρειες για να εντάξει στο δυναμικό της και τον Μακόλεϊ Κρισάντους. Η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε με τον Νιγηριανό ήταν να λύσει και τυπικά τη συνεργασία του με τη Σίβασπορ, κάτι που τακτοποιήθηκε.

Έτσι απομένει πλέον να ενεργοποιήσει τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΑΕΚ (μέσω του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στη Λας Πάλμας) και να φορέσει κι εκείνος τα κιτρινόμαυρα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και Κωνσταντινίδη ο Άρης!!

Νέο... χτύπημα μέσα σε μια μέρα για τον Άρη! Οι κίτρινοι -μετά τον Νάκα- απέκτησαν και τον υψηλόσωμο επιθετικό, Βασίλη Κωνσταντινίδη! «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας», είπε!

Και Κωνσταντινίδη ο Άρης!
Ασταμάτητος στο μεταγραφικό παζάρι ο Άρης! Οι Θεσσαλινικείς έφτασαν ουσιαστικά τις οκτώ προσθήκες μέσα στον Ιανουάριο, καθώς λίγη ώρα μετά την απόκτηση του Νάκα, ήρθε και αυτή του Βασίλη Κωνσταντινίδη. Πρόκειται για τον 28χρονο επιθετικό, που γεννήθηκε στην Αυστραλία και μέχρι πρότινος άνηκε στη Δόξα Δράμας, έχοντας ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά του.

Η ανακοίνωση:

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Κωνσταντινίδη. Ο 28χρονος επιθετικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας και, μετά την συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΡΗ».

Who is who

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις 21/04/1986 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, έχει ύψος 1,91 και βάρος 84 κιλά.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την καριέρα του στην Αυστραλία (Richmond Soccer Club) το 2000. Πρώτος σταθμός στην καριέρα του στην Ελλάδα ήταν η Βέροια (2004-2006). Ακολούθησαν ο Ναυπακτιακός Αστέρας (2007), η Λαμία (2007-’08), η Νίκη Βόλου (2008-2010), ο Πιερικός (2010-’11), ο Ηρακλής (2012-’13), ο Εθνικός Γαζώρου (2013), ο Πανσερραϊκός (2013-’14, 27 συμμετοχές και 14 γκολ) και η Δόξα Δράμας (2014-’15), όπου αγωνίζονταν μέχρι πρότινος.

«Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο του ΑΡΗ»

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, δήλωσε είπε στις πρώτες του δηλώσεις: «Είναι τιμή μου που θα φορέσω την φανέλα του ΑΡΗ. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο του ΑΡΗ. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΑΡΗ που πίστεψαν σε μένα και θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους».

Ανακοίνωσε Νάκα ο Άρης!!


Τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, Στέλιο Νάκα ανακοίνωσε ο Άρης. «Ήρθα σε μια ομάδα με βαριά φανέλα», δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ανακοίνωσε Νάκα ο Άρης

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Στέλιου Νάκα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας μας και, μετά την συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΡΗ.

Ο Στέλιος Νάκας γεννήθηκε στις 27/01/1994 στον Βόλο, έχει ύψος 1,81 και βάρος 78 κιλά.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μαγνησιακό. Επόμενος σταθμός ήταν η ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού Βόλου. Τη σεζόν 2011-’12 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Στα μέσα της ίδιας αγωνιστικής περιόδου μεταγράφηκε στην Skoda Ξάνθη. Στην ομάδα της Θράκης αγωνίστηκε δύο χρόνια (12 συμμετοχές και 1 γκολ).

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Ηρακλή Ψαχνών (Football League, Νότιος όμιλος), όπου αγωνίζονταν μέχρι πρότινος (10 συμμετοχές και 1 γκολ).

«Ήρθα σε μια ομάδα με βαριά φανέλα»

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Στέλιος Νάκας, δήλωσε στο www.arisfc.gr:

«Είμαι ευχαριστημένος που όλα πήγαν καλά και ολοκληρώθηκε η μετακίνησή μου στον ΑΡΗ. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες, αλλά επέλεξα να έρθω στον ΑΡΗ. Από τη μια πλευρά ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της διοίκησης και από την άλλη η δυναμική και η ιστορία του ΑΡΗ μέτρησαν καταλυτικά στην απόφασή μου. Γνωρίζω ότι ήρθα σε μια ομάδα με βαριά φανέλα που η θέση της είναι στη Superleague».

Όλα τα βλέμματα στο Πριγκιπάτο!!

Βαθμολογική απώλεια της Λιόν με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, ώστε να μειώσουν τη διαφορά απ'τη κορυφή, περιμένουν η Παρί και η Μαρσέιγ που αγωνίζονται στην έδρα τους με Ρεν και Εβιάν, αντίστοιχα.

Όλα τα βλέμματα στο Πριγκιπάτο
Η μάχη του τίτλου συνεχίζεται. Για την 23 αγωνιστική του Championnat τα φώτα πέφτουν στο Πριγκιπάτο που η πρωτοπόρος Λυών αγωνίζεται με τη μαχητική Μονακό.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ που στηρίζεται στην άμυνα και τις αντεπιθέσεις θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Καρβάλιο, Αμπντενουρ και Τραορέ. Στην απέναντι όχθη για τη πρωτοπόρο Λιόν απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Λακαζέτ που θα χάσει και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Παρί.

Στο Παρίσι η ομάδα του Λοράν Μπλαν θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρεν χωρίς τον Οριέ και τον Φαν Ντερ Βιλ. Η νίκη είναι μονόδρομος καθώς την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Λυόν με την τιμωρία για τον Ιμπραιμοβίτς να εκκρεμεί. Για τη Ρεν που δεν βρίσκεται στη καλύτερη φόρμα θα απουσιάσουν οι επιθετικοί Γκροσιτσκί και Ν’Ντεπ.

Στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ φιλοξενεί τη Εβιάν έχοντας θεωρητικά το ευκολότερο βράδυ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της για τον τίτλο. Ο Μπιέλσα δεν υπολογίζει στον Αγιού και τον Ν’ Κουλού που αγωνίζονται στο Κόπα Άφρικα.

Απώλειες μετρά και η Εβιάν καθώς ο Μενσά συμμετέχει με την εθνική ομάδα στο Κόπα Άφρικα και ο Τόμασον είναι αμφίβολος λόγο τραυματισμού.

Αναλυτικά η 23 αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1 (21:30)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν

Σάββατο 31/1 (17:30)

Μαρσέιγ-Εβιάν

Λανς-Μπαστία (21:00)

Λοριάν-Μονπελιέ (21:00)

Μετς-Νις (21:00)

Ναντ-Λιλ (21:00)

Τουλούζ-Ρεμς (21:00)

Δευτέρα 1/2 (18:00)

Μπορντό-Γκινγκάπ

Μονακό-Λυών (22:00)

Η επόμενη 24 αγωνιστική:

Παρασκευή 6/2 (21:30)

Σεντ Ετιέν-Λανς

Σάββατο 7/2 (17:00)

Ρεν-Μαρσέιγ

Εβιάν-Μπορντό (21:00)

Καέν-Τουλούζ (21:00)

Μονπελίε-Λιλ (21:00)

Μπαστία-Μετς (21:00)

Ρεμς-Λοριάν (21:00)

Κυριακή 8/2 (15:00)

Γκινγκάμπ-Μονακό

Νις-Ναντ (18:00)

Λυών-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ανοχή τελείωσε»

Σκληρά λόγια στους παίκτες του Παναθηναϊκού από τον Λεωνίδα Βόκολο, που μετέφερε το μήνυμα της διοίκησης μετά τη σύσκεψη με Αλαφούζο, Φύσσα, Σαραβάκο και Αναστασίου. «Η ανοχή τελείωσε», τόνισε.

«Η ανοχή τελείωσε»
Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ομάδα. Ο αποκλεισμός από την Ξάνθη στο Κύπελλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και φέρνει κατ’ αρχήν προειδοποιητικά μηνύματα και εν συνεχεία… εξελίξεις.

Πριν την προπόνηση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη παρουσία των Γιάννη Αλαφούζου, Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα, Βόκολου, Γιάννη Αναστασίου και Δημήτρη Σαραβάκου για να αναζητηθούν τα αίτια της ήττας. Κι όπως φάνηκε, οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τους παίκτες. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Λεωνίδας Βόκολος μίλησε στους παίκτες με σκληρά λόγια.

«Βρίσκομαι δύο μήνες στο σύλλογο κι έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει το βάρος της φανέλας που φοράτε. Δεν έχετε καταλάβει τι είναι ο Παναθηναϊκός και τι σημαίνει να παίζεις για αυτή την ομάδα. Να ξέρετε πως η ανοχή τελείωσε. Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας σαν διοίκηση και θα τις δείτε άμεσα. Στην ομάδα θα αγωνίζονται αυτοί που ξέρουν πού παίζουν, που έχουν τα κότσια και την προσωπικότητα», τόνισε αρχικά.

«Επειδή βγήκαμε εκτός Κυπέλλου μη νομίζετε πως η χρονιά τελείωσε. Έχουμε το πρωτάθλημα μπροστά μας κι αυτοί που μπορούν και θέλουν πρέπει να σκιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι να ξέρετε πως δεν θα έχετε άλλες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτελέσει περίοδο κρίσης για πολλούς και πολλά μέσα στην ομάδα…*Πηγή: sport-fm.gr*

Αταμάν: «Κλειδί το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Η Γαλατάσαραϊ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τοπ-16 (30/01) και ο Εργκίν Αταμάν τόνισε πως το ματς στο ΟΑΚΑ είναι «κλειδί» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
«Θα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί για εμάς αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έχουμε τέσσερις σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες στον όμιλό μας  και για να προκριθούμε στα πλέι οφ, χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη με κάποια από αυτές τις ομάδες.
Αν μπορέσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, τότε μπορούμε να νικήσουμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για να αντιμετωπίσουμε έναν σεβαστό αντίπαλο», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο Τούρκος προπονητής.
*Πηγή: superbasket.gr*

Η «πρώτη» του Ρικάρντο Κόστα!!

Βίντεο με πλάνα από την πρώτη προπόνηση του Ρικάρντο Κόστα στον ΠΑΟΚ δημοσίευσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Η «πρώτη» του Ρικάρντο Κόστα
Πλάνα από την πρώτη προπόνηση του Ρικάρντο Κόστα στον ΠΑΟΚ δημοσίευσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Ο Πορτογάλος συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα που ακολούθησαν οι συμπαίκτες του και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την νέου του ομάδα πολύ σύντομα.

Δείτε το σχετικό βίντεο




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ!!

Τα παιχνίδια της κληρωτίδας φέρνουν ζευγάρι φωτιά Ολυμπιακού-ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας! Στο Φάληρο ο πρώτος αγώνας. Δείτε όλα τα ζευγάρια.

Ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ!

Διπλά τα παιχνίδια, το πρώτο στο «Καραϊσκάκη».

Από εκεί πέρα, η SKODA Ξάνθη κληρώθηκε με τον ΟΦΗ, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει τελικά να συμμετάσχει, Πανιώνιος και Ηρακλής συνθέτουν ένα αμφίρροπο ζευγάρι, ενώ τουλάχιστον μια ομάδα της Football League, Χανιά η Απόλλων Σμύρνης, θα βρεθεί στα ημιτελικά.

* Για τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα γίνει νέα κλήρωση.

Τα ζευγάρια στους «8»:

Χανιά - Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ - Ξάνθη
Ηρακλής - Πανιώνιος
Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Οι ημερομηνίες:

1η αγωνιστική: 10-11-12/2
2η αγωνιστική: 3-4-5/3*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει το Λιγκ Καπ της Ελπίδας!

Ολυμπιακός, Άρης, Εθνικός και Παμβοχαϊκός είναι οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το φετινό τίτλο του Λιγκ Καπ, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Νίκο Σαμαρά και την «ΕΛΠΙΔΑ».

Ξεκινάει το Λιγκ Καπ της Ελπίδας
Για τον τίτλο του Λιγκ Καπ θα δώσουν μάχη οι τέσσερις φιναλίστ του φάιναλ φορ «Νίκος Σαμαράς» 2015 που θα διεξαχθεί σήμερα (30/1) και αύριο (31/1) στο κλειστό Γλυφάδας. Μεγάλο φαβορί θεωρείται ο Ολυμπιακός, προκάτοχος του τίτλου το 2013, που συνεχίζει αήττητος στη Volley League.

Οι Πειραιώτες, έχοντας δύο νέους παίκτες στο δυναμικό τους, τον Ολλανδό Βίτσε Κόϊστρα και τον Γιώργο Σφενδυλάκη, αντιμετωπίζουν τον Άρη (Novasports 3, 21:00), στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς με νέο τεχνικό στον πάγκο τους, τον Γιάννη Μέλκα, και ενισχυμένοι από τον νέο Πολωνό παίκτη, Μιχαήλ Καμίνσκι, κατάφεραν να αποκλείσουν το συμπολίτη τους, ΠΑΟΚ, και να πάρουν επάξια το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ.

Στο πρώτο ημιτελικό (Νovasport-3, 18:30) θα αγωνιστεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κόντρα στην ομάδα του Παμβοχαϊκού με τον νέο «παλιό» διαγώνιο, Μάρκ Ντουσάρμ. Στόχος της ομάδας του Έβρου, έχοντας στο ιστορικό της τρεις συμμετοχές στους ημιτελικούς του φάιναλ φορ, η πρώτη πρόκριση σε τελικό του θεσμού.

Το φάιναλ φορ διεξάγεται στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά και είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο «Ελπίδα», αλλά και στην τεράστια πρωτοβουλία της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ-4

Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα

Ημιτελικοί

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

18.30 (Novasports-3): Παμβοχαϊκός - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδούπολης

Διαιτητές: Κουτσούλας, Θεμελής. Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Ράντσιου, Χαμπιλού, Διαμαντής, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

21.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Α.Σ.Άρης

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μουλά Λεμονιά. Παρατηρητές: Ιορδανίδης, Αντωνούλης. Επόπτες: Καλομοίρης, Οικονομοπούλου, Καντλή, Δαλέκου. Γραμματεία: Σωτοπούλου.

Τελικός

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

18.30 (Novasports-3): Νικητής Α΄ημιτελικού - Νικητής Β΄ημιτελικού

Διαιτητές: (Θα ανακοινωθούν μετά τους ημιτελικούς) Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Καλομοίρης, Χρηστίδης Αλ. Μαριδάκης, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο κυνήγι της Ρεάλ…!!

Μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους αγώνες με Εϊμπάρ και Σοσιεδάδ, αντίστοιχα. Με Βιγιαρεάλ παίζει η Μπαρτσελόνα.

Στο κυνήγι της Ρεάλ…
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, με έναν βαθμό περισσότερο από την Μπαρτσελόνα και τέσσερις από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» υποδέχονται τη Σοσιεδάδ, έχοντας ως στόχο να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που η συμπολίτισσα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εϊμπάρ.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ρονάλντο, ενώ ο Μόντριτς και ο Πέπε είναι τραυματίες. Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα παρατάξει χωρίς τον Γκαρσία τους «ροχιμπλάνκος».

Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί προέρχονται από τη νίκη-πρόκριση επί της Ατλέτικο στο Κύπελλο Ισπανίας και επιθυμούν να συνεχίσουν ένα νικηφόρο σερί, με το οποίο θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει τον Βερμάλεν και τον Ντούγκλας, με τους φιλοξενούμενους να είναι αήττητοι εδώ και δεκαεπτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου

Ράγιο Βαγεκάνο-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ (17:00)
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Γρανάδα-Έλτσε (21:00)
Θέλτα-Κόρδοβα (23:00)

Κυριακή 01 Ιανουαρίου

Λεβάντε-Μπιλμπάο (13:00)
Αλμερία-Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη-Εσπανιόλ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 02 Ιανουαρίου

Μάλαγα-Βαλένθια (21:45)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Εϊμπάρ (21:00)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (19:00)
Λεβάντε-Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Κόρδοβα-Αλμερία (13:00)
Χετάφε-Σεβίλλη (18:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Έλτσε-Ράγιο Βαγεκάνο *Πηγή: sport-fm.gr*

Φτάνει τους… οχτώ σήμερα!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση δύο ακόμη μεταγραφών στον Άρη, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε συμφωνία με τον Στέλιο Νάκα και τον Βασίλη Κωνσταντινίδη.

Φτάνει τους… οχτώ σήμερα
Τις οχτώ μεταγραφές αναμένεται να φτάσει σήμερα αισίως ο Άρης. Οι «κίτρινοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Skoda Ξάνθη για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Στέλιου Νάκα, ο οποίος στο πρώτο μέρος της σεζόν έπαιξε στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ο 21χρονος άσος αγωνίζεται κυρίως στις δύο πλευρές της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ, και όλοι περιμένουν να δώσει λύσεις στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς έχουν έρθει σε συμφωνία και με τον Βασίλη Κωνσταντινίδη. Ο υψηλόσωμος επιθετικός αποχώρησε από τη Δόξα Δράμας και έμεινε ελεύθερος, κάνοντας πράξη το όνειρό του να παίξει στον Άρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άγριο» ξύπνημα στην Bundesliga!!

Μετά από περίπου 40 μέρες απραξίας, η Bundesliga ξυπνά από τη «χειμέρια νάρκη» με το ματς Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν να δεσπόζει στο πρόγραμμα και το Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ να ακολουθεί.

«Άγριο» ξύπνημα στην Bundesliga
Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα! Η Bundesliga μετά από 40 μέρες επιστρέφει στις… ζωές μας και αρχίζει ταυτόχρονα ο δεύτερος γύρος. Μάλιστα το γερμανικό πρωτάθλημα επιστρέφει δυναμικά με δύο σούπερ ντέρμπι.

Σε αυτό της κορυφής, η δεύτερη Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί την πρώτη (και με διαφορά) Μπάγερν. Οι «λύκοι», που δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα στο χειμερινό «παζάρι», θα παραταχθούν χωρίς Φελίπε, Οχς και Γκιβαλογκί. Οι Βαυαροί, που έχουν «αέρα» 11 βαθμών από τους πλησιέστερους διώκτες τους, «ξεφορτώθηκαν» Σακίρι (στην Ίντερ) και Χόιμπιεργκ (δανεικός στην Άουγκσμπουργκ), ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ριμπερί, Λαμ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Ραφίνια.

Η τρίτη του πίνακα Λεβερκούζεν φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ που σχεδιάζει την αντεπίθεσή της προκειμένου αρχικά να σωθεί (άλλωστε είναι προτελευταία) κι εν συνεχεία-ει δυνατόν-να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέκτησε τον μέσο Καμπλ, ενισχύθηκε με την επιστροφή του Παπασταθόπουλου από τραυματισμό, αλλά θα λείψουν οι Κελ, Μπλαστσικόφσκι, Μπέντερ, Ντουρμ και Λάνγκερακ.

Η Σάλκε, που πήρε δανεικό τον Νάστασιτς από τη Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενεί το Ανόβερο, ενώ η Γκλάντμπαχ έχει δύσκολη αποστολή στη Στουτγκάρδη.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1 (21:30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 31/01 (16:30)
Σάλκε-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19.30)

Κυριακή 01/02
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη (19η)αγωνιστική:

Τρίτη 3/2 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ

Τετάρτη 4/02 (21:00)
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Πάντερμπορν-Αμβούργο *Πηγή: sport-fm.gr*

Ναυάγιο με Τάτο!

Οικονομική διαφορά παρατηρήθηκε στις συζητήσεις του Ανδρέα Τάτου με τη Βέροια και όλα δείχνουν ότι η «βασίλισσα του Βορρά» εξετάζει εναλλακτικές λύσεις.

Ναυάγιο με Τάτο
Τις επαφές με άλλους ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της Βέροιας εντείνουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε οικονομική διαφορά στις συζητήσεις με τον Ανδρέα Τάτο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Έτσι δεν προχωράει η υπόθεση του διεθνούς μέσου, ο οποίος τις προηγούμενες έμοιαζε να είναι «κλεισμένος» για τους Ημαθιώτες.

Πλέον οι διοικούντες την ΠΑΕ εξετάζουν και άλλες λύσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν μέχρι το τέλος της σεζόν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με ενισχύσεις στη μάχη της παραμονής!

Με τις προσθήκες των Ολαϊτάν και Γκορκς ο Εργοτέλης έφτασε τις εννιά μεταγραφές, που ελπίζει να τον βοηθήσουν στη μάχη της παραμονής. Εντός της ημέρας αναμένεται στο Ηράκλειο ο Νιγηριανός.

Με ενισχύσεις στη μάχη της παραμονής
Με την απόκτηση του διεθνού Λετονού στόπερ, Κάσπαρ Γκορκς ο Εργοτέλης έφτασε αισίως τις εννιά προσθήκες στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Κινήσεις που ελπίζει να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Εντός της ημέρας αναμένεται στο Ηράκλειο και ο Μάικλ Ολαϊτάν μετά την συμφωνία για τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις μια και είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, συνεπώς παίρνει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζωντανοί» Λέικερς, ωραίοι Έλληνες!!

Παρά την απουσία του Κόμπι, οι Λέικερς απέδειξαν στον παλιόφιλο Πάου Γκασόλ πως «ζουν» νικώντας τους Μπουλς σε δύο παρατάσεις. Όμορφη ελληνική βραδιά για Μπακς και Γκρίζλις.

«Ζωντανοί» Λέικερς, ωραίοι Έλληνες

Εξαιρετική ήταν από ελληνικής πλευράς η βραδιά. Οι Μπακς έβαλαν τέλος σε ένα σερί 15 αγώνων χωρίς νίκη στο Ορλάντο μετά το 115-100 επί των «μαγικών». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 10 πόντους (4/5 βολές, 3/7 δίποντα), 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 33:05 βοήθησε τα «ελάφια» να νικήσουν εκεί για πρώτη φορά μετά τις 29 Δεκεμβρίου του 2004.

Πέντε σερί νίκες έφτασαν οι Γκρίζλις που συνέτριψαν 99-69 τους Νάγκετς στο Μέμφις με τον Ζακ Ράντολφ να σκεπάζει τα καλάθια με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι δύο Έλληνες ομογενείς των «αρκούδων», με τον Νικ Καλάθη να έχει 11 πόντους (1/2 βολές, 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 25:03 και τον Κώστα Κουφό 6 πόντους (3/5 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 23:03.

Οι Νικς άντεξαν για ένα ημίχρονο στην Ιντιανάπολις, προτού διασυρθούν από τους Πέισερς με 103-82 και έχουν ξανά το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, πίσω από τους Σίξερς.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Μιλγουόκι Μπακς 100-115 Ολαντίπο 21, Βούτσεβιτς 17 (14 ριμπ.), Γκριν 16, Πέιτον 15, Φουρνιέ 11-Μπέιλες 19, Ντάντλεϊ 17, Μίντλετον 17, Νάιτ 16, Μέιο 13, Χένσον 12 (11 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 10.

Ιντιάνα Πέισερς-Νιου Γιορκ Νικς 103-82 Στάκεϊ 22, Χίμπερτ 18 (10 ριμπ.), Γουέστ 10, Χιλ 10, Μαϊνμί 8 (10 ριμπ.)-Άντονι 18, Άμουντσον 17, Χάρνταγουεϊ 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Ντένβερ Νάγκετς 99-69 Ράντολφ 15 (17 ριμπ.), Γκριν 13, Καλάθης 11, Λι 11, Ούντριχ 11, Γκασόλ 10-Τσάντλερ 10, Φαρίντ 10, Λόσον 9.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σικάγο Μπουλς 123-118 (98-98, 106-106) Χιλ 26 (12 ριμπ.), Έλινγκτον 23, Κλάρκσον 18, Μπούζερ 16, Λιν 11, Ντέιβις 10-Μπάτλερ 35, Γκασόλ 20 (10 ριμπ.), Ρόουζ 17, Μπρουκς 15, Σνελ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει Ρουγκάλα ο Πανιώνιος!

Την περίπτωση του Κώστα Ρουγκάλα εξετάζει ο Πανιώνιος. Επαφές με τον Ολυμπιακό για να αποκτηθεί ως ελεύθερος. Υπογράφει ο Μουζακίτης.

Βλέπει Ρουγκάλα ο Πανιώνιος
Κίνηση για τον Κώστα Ρουγκάλα έκανε ο Πανιώνιος.

Οι «κυανέρυθροι» ήρθαν σε επαφή με τον Ολυμπιακό για να αποκτήσουν τον Έλληνα αμυντικό ως ελεύθερο και ίσως υπάρξει εξέλιξη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο 22χρονος αμυντικός έχει παραχωρηθεί δανεικός στην δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τελειώνει του Μουζακίτη

Σήμερα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του Αλέξανδρου Μουζακίτης ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο 21χρονος εξτρέμ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μη σφίξουν τα… γάλατα!!

Νίκη κόντρα στο βουνό των προβλημάτων του, ώστε να μη δυσκολέψει το έργο πρόκρισης θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Αγωνία για Γκιστ, ιστορική βραδιά Διαμαντίδη.

Μη σφίξουν τα… γάλατα
Εκτός ΟΑΚΑ δεν τα έχει καταφέρει όπως θα ήθελε. Στο «σπίτι» του όμως, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κάνει παραχωρήσεις και σκοπεύει να φανεί το ίδιο… αφιλόξενος και στη Γαλατάσαραϊ απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) .

Άλλωστε οι νίκες στην έδρα του είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για πρόκριση στα play offs και μέχρι τώρα οι «πράσινοι» έχουν χάσει εκεί μόνο από την Μπαρτσελόνα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, χωρίς τον Διαμαντίδη και με παιχνίδι που είχε μεγάλη διακοπή λόγω τοποθέτησης βόμβας.

Η Γαλατάσαραϊ δεν φοβίζει τόσο, όσο οι απουσίες των «πράσινων». Την ώρα που ο Γκάνι Λαουάλ είναι προ των πυλών για γεμίσει τη ρακέτα της ομάδας, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βλέπει το ρόστερ του αποψιλωμένο από τραυματισμούς. Εκτός μάχης είναι οι Σλότερ, Παππάς και Μαυροκεφαλίδης, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του πολύτιμου Γκιστ. Τουλάχιστον αποθεραπεύτηκαν και θα παίξουν κανονικά Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδης στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους.

Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα ταξίδεψε στην Αθήνα πλήρης, αλλά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στην Πόλη (έστω και απουσία του κόσμου λόγω τιμωρίας) ήταν πλήγμα. Ο Εργκίν Αταμάν είδε τους παίκτες του να συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις καθότι έγιναν πληρωμές έστω και την ύστατη στιγμή. Οι δευτεραθλητές Τουρκίας μετρούν φέτος μόλις μία νίκη σε επτά ματς εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα (όπως και ο Παναθηναϊκός), ενώ μακριά από την έδρα τους στο πρωτάθλημα έχουν μόνο τέσσερις νίκες σε εννιά αγώνες.

Ξεχωριστό θα είναι το ματς για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς φτάνει τις 239 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα και θα πιάσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον άλλοτε συμπαίκτη του, Κώστα Τσαρτσαρή. Περισσότερες συμμετοχές έχουν μόνο ο ακόμη ενεργός Χουάν Κάρλος Ναβάρο (266) και ο Θοδωρής Παπαλουκάς (252). Πάντως ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει την πρωτιά σε λεπτά συμμετοχής στην ιστορία της διοργάνωσης με 7.028:44, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει 6.832.02.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 90-86
Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα Βερολίνου 86-69
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 21:45
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45
Βαθμολογία: Μακάμπι 4-1, Ρεάλ 4-1, Μπαρτσελόνα 2-2, Παναθηναϊκός 2-2, Γαλατά 2-2, Άλμπα 2-3, Ζαλγκίρις 1-3, Ερυθρός Αστέρας 1-4.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νίζνι 103-95 (κ.α. 88-88)
Λαμποράλ Κούτσα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 102-83
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 84-70
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (30/1, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-0, Ολυμπιακός 4-1, Εφές 3-2, Φενέρ 2-2, Νίζνι 2-3, Λαμποράλ 2-3, Αρμάνι 1-4, Ουνικάχα 0-4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι… παγκίτες του All Star Game!

Μετά την απόφαση του κοινού για τους βασικούς, οι προπονητές του ΝΒΑ επέλεξαν τους αναπληρωματικούς του All Star Game που θα γίνει στις 15/2. Οι παρουσίες και οι απουσίες.

Οι… παγκίτες του All Star Game
Συμπληρώθηκαν τα ρόστερ των ομάδων για το All Star Game που θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη. Μετά την επιλογή των βασικών Ανατολής και Δύσης από το κοινό, οι προπονητές του ΝΒΑ επέλεξαν τους αναπληρωματικούς των ομάδων.

Στην Ανατολή τους «πενταδάτους» Τζον Γουόλ (Ουίζαρντς), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Καρμέλο Άντονι (Νικς) και Πάου Γκασόλ (Μπουλς) θα πλαισιώσουν οι Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος (Χιτ), Πολ Μίλσαπ, Αλ Χόρφορντ και Τζεφ Τιγκ (Χοκς).

Στη Δύση πέρα από τους βασικούς Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς) και Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις)-και ενώ εκκρεμεί ποιος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Κόμπι Μπράιαντ-οι «ρεζέρβες» θα είναι οι Κρις Πολ (Κλίπερς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), Ράσελ Γουέστμπρουκ, Κέβιν Ντουράντ (Θάντερ), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Μπλέιζερς) και Τιμ Ντάνκαν (Σπερς).

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς) και Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς). Πάντως αμφότεροι, μαζί με τον Μάικ Κόνλεϊ (Γκρίζλις) ίσως κληθούν αντί του Κόμπι Μπράιαντ.

Για τους Τιγκ, Μπάτλερ και Τόμπσον είναι το πρώτο τους All Star Game, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν θα φτάσει τα 15 (ρεκόρ τα 19 του Τζαμπάρ και δεύτερος είναι ο Κόμπι με 17), ενώ την ενδέκατη συμμετοχή τους θα καταγράψουν Λεμπρόν και Ουέιντ. Πάντως ο τελευταίος λόγω τραυματισμού ίσως απουσιάσει και τη θέση του διεκδικούν οι Μπράντον Νάιτ (Μπακς) και Κάιλ Κόρβερ (Χοκς).

View image on Twitter
East Conf. @NBAAllStar Reserves! @Teague0 @KyrieIrving @JimmyButler @DwyaneWade @chrisbosh @Paulmillsap4 @Al_Horford
 
 
View image on Twitter
West Conf. @NBAAllStar Reserves! @CP3 @JHarden13 @KlayThompson @RussWest44 @KDTrey5 @aldridge_12 & Tim Duncan
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντρέιπερ: «Βάλαμε τα μεγάλα σουτ»

Στην ευστοχία στα μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την άνετη νίκη της Εφές Αναντολού επί του Ολυμπιακού ο Ντοντέι Ντρέιπερ.

Ντρέιπερ: «Βάλαμε τα μεγάλα σουτ»

Αναλυτικά: «Νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά για να σταματήσουμε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε, βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ και "‘σπάσαμε" την ισορροπία του στην άμυνα. Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου για αυτή τη σπουδαία νίκη, αν και έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στο μέλλον».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενίσχυση με διπλή ανάγνωση!!

Κερδισμένος στη μεταγραφική περίοδο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δείχνει να είναι ο ΠΑΟΚ με τις αποκτήσεις των Κόστα και Νομπόα. Όμως, ο τρόπος που κινήθηκε σ' αυτό το «παζάρι» έχει διπλή ανάγνωση.

Ενίσχυση με διπλή ανάγνωση

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές, είναι σε θέση να ανεβάσουν το επίπεδο και να δώσουν στον Αναστασιάδη τη δυνατότητα να επιλέγει ενδεκάδα και όχι να φτιάχνει ενδεκάδα με όσους απλά είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Παράλληλα οι εμπειρίες τους και η ποιότητα τους, είναι πιθανό να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στον ΠΑΟΚ και ο ερχομός τους στη Θεσσαλονίκη να μην είναι μόνο για να καθησυχαστούν οι απαιτητικοί οπαδοί. Οπότε η διοίκηση με αυτές τις δύο αποκτήσεις, βγαίνει διπλά κερδισμένη, διότι και ενίσχυσε ουσιαστικά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και απέδειξε στους φίλους της ότι πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου και το αποδεικνύει.

Σημαντικό είναι επίσης ότι αμφότεροι, δεν ήρθαν με τη μορφή δανεισμού, ως προσωρινές λύσεις δηλαδή για να καλυφθούν οι όποιες… τρύπες στο ρόστερ. Το γεγονός ότι ήρθαν για να... μείνουν, δείχνει ότι ο σχεδιασμός δεν έγινε στο… πόδι με λύσεις προσωρινές, κάτι όμως που δε συνηθίζεται τον Ιανουάριο.

Η άλλη όψη του νομίσματος, είναι ότι ο προγραμματισμός των κυριότερων μεταγραφών, πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Τότε που οι ποδοσφαιριστές έχουν χρόνο να εγκλιματιστούν ομαλά και όχι βεβιασμένα, που οι επιλογές είναι απείρως περισσότερες και που η αφομοίωση των προπονητικών τακτικών δεν γίνεται σε επίσημα παιχνίδια που είναι πλέον και κρίσιμα, αλλά σε φιλικά ματς και σε πολλαπλές επαναλήψεις στις προπονήσεις.

Το θέμα είναι, ότι η χειμερινή δυνατή ενίσχυση και η «αναιμική» καλοκαιρινή, είναι σύνηθες φαινόμενο στον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα. Διότι η αλήθεια είναι πως κάθε Ιανουάριο ο δικέφαλος έφερνε γνωστούς και πρωτοκλασάτους παίκτες (αρκετοί με τη μορφή δανεισμού) όπως τους Νάτχο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, Μαντούρο κ.α. όμως όπως αποδείχθηκε, κάθε σεζόν… έπαιζε τα δυνατά του χαρτιά αργοπορημένα.

Το ερώτημα είναι αν τελικά οι Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα με την προσφορά τους θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή αν θα αποδειχτεί ότι για ακόμα μια φορά στον ΠΑΟΚ η μεταγραφική ενίσχυση… άργησε μισή σεζόν!*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Ελλάδα ο Σαντάνα!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Φελίπε Σαντάνα στον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα ο Βραζιλιάνος αμυντικός, περνάει από ιατρικά και υπογράφει στους Πειραιώτες.

Στην Ελλάδα ο Σαντάνα
Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Φελίπε Σαντάνα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποχώρησε από το «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς να κάνει δηλώσεις και εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του.

Ο 29χρονος άσος θα περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας (ως δανεικός από την Σάλκε) και θα τεθεί στην διάθεση του Βίτορ Περέιρα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φτάνει ο Σαντάνα!

Το μεσημέρι (13:00-13:30) αναμένεται στην Ελλάδα ο Φελίπε Σαντάνα, που έρχεται να ενισχύσει τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Ποια η συμφωνία για τον αμυντικό της Σάλκε.

Φτάνει ο Σαντάνα
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φελίπε Σαντάνα στον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται στην Ελλάδα το μεσημέρι (13:00-13:30) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για 2,5 χρόνια.

Σε πρώτη φάση θα έρθει με την μορφή δανεισμού από την Σάλκε μέχρι το καλοκαίρι, με τους Πειραιώτες να διατηρούν οψιόν αγοράς.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στον Πλατανιά ο Κάσιο»

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κάσιο Όρτα Μαγκαλάες στον Πλατανιά, αφού και η Τουν (πρώην ομάδα του) ανακοίνωσε τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

«Στον Πλατανιά ο Κάσιο»
Στην ανακοίνωση ότι ο Κάσιο Όρτα Μαγκαλάες ετοιμάζεται να γίνει και επίσημα παίκτης του Πλατανιά προχώρησε η Τουν.

«Ο Κάσιο αφήνει την Τουν. Ο 24χρονος άσος θα ενταχθεί άμεσα στον ελληνικό σύλλογο Πλατανιά Χανίων. Όταν πλησίαζε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, στον δρόμο πίσω από το γήπεδο προπόνησης το περασμένο Σάββατο, ο Κάσιο κοίταξε προσεκτικά από το μικρό παράθυρο του αεροπλάνου και μουρμούρισε: "Το χιόνι έχει πολλές πιθανότητες να μου χαλάσει τη διάθεση στο μέλλον. Δεν μου αρέσει το χιόνι"», αναφέρει η ανακοίνωση του ελβετικού συλλόγου.

Όλα δείχνουν πως εντός της ημέρας η διοίκηση του Πλατανιά θα ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα προσφέρει περισσότερες λύσεις στον Γιάννη Χριστόπουλο για τη γραμμή κρούσης των Κρητικών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα ανοιχτά για Γκρανέρο!!

Παρά τη χθεσινή σύσκεψη για ν’ αποκατασταθεί η ηρεμία στη Βέροια δεν μοιάζει καθόλου βέβαιη η παραμονή του Χοσέ Γκρανέρο στον πάγκο της ομάδας.

Όλα ανοιχτά για Γκρανέρο
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Χοσέ Γκρανέρο στην Βέροια.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις ν’ αποχωρήσει, παρά τις προσπάθειες που γίνονται ν’ αποκατασταθεί η ηρεμία στην ομάδα μετά την ένταση στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο.

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση διοίκησης, τεχνικού επιτελείου και παικτών δεν φαίνεται να άλλαξε δραματικά την κατάσταση.

Υπό τις οδηγίες του πάντως, η Βέροια αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του εφετινού πρωταθλήματος και βρίσκεται στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν άλλους δύο στη Λιβαδειά!

Μετά την απόκτηση του Άλαν Πουλίδο και του Γιώργου Κατίδη, στον Λεβαδειακό αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία με άλλους δύο ποδοσφαιριστές. Ποια τα δεδομένα για Στάθη και Τριποτσέρη.

Περιμένουν άλλους δύο στη Λιβαδειά
Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού είναι από χθες και για 1,5 χρόνο ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος έφτασε χθες το απόγευμα στη Βοιωτία και υπέγραψε με τους «πράσινους».

Το μόνο που απομένει είναι να αδειάσει η θέση ενός ξένου στο ρόστερ της ομάδας, ώστε ο Μεξικανός επιθετικός να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Όλα δείχνουν ότι ο Εμάνουελ Κονέ είναι εκείνος που θα αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, οι Βοιωτοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους. Αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Στάθης θεωρείται κλεισμένος, ενώ και ο Θοδωρής Τριποτσέρης, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον ΟΦΗ, ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα του Λεβαδειακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει ο Λεάλ!

Την αποδέσμευση κάποιου ξένου από το ρόστερ της Κέρκυρας περιμένει ο Σέρχιο Λεάλ που έχει συμφωνήσει με τους «Φαίακες».

Περιμένει ο Λεάλ
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Σέρχιο Λεάλ από την Κέρκυρα.

Ο Ουρουγουανός χαφ περιμένει να αποδεσμευτεί κάποιος από το ρόστερ των «Φαιάκων», ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί εκείνος στη θέση του.

Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο 32χρονος άσος δεν ήταν στην αποστολή του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ, παρότι εδώ και μία εβδομάδα προπίνεται κανονικά υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Γρηγορίου.

Το θέμα, πάντως, μοιάζει τυπικό και αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμα και σήμερα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βαρύ το κλίμα!

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από την Skoda Ξάνθη στο Κύπελλο. «Δεν κάνατε τίποτα απ’ όσα είπαμε», είπε ο Αναστασίου στα αποδυτήρια.

Βαρύ το κλίμα
Μεγάλο ήταν το σοκ του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε μέσα στη Λεωφόρο από τη Skoda Ξάνθη.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προκάλεσε διχασμό στις τάξεις των οπαδών του «τριφυλλιού», καθώς μία μερίδα του κόσμου χειροκροτούσε τους παίκτες για να τους εμψυχώσει εν όψει της συνέχειας και κάποιοι άλλοι ζητούσαν εξηγήσεις (σε ήπιους τόνους).

«Δεν παίξατε με πάθος, τι εμφάνιση ήταν αυτή», ρωτούσαν κάποιοι οπαδοί τον Ζέκα, ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει καμία απάντηση.

Ακόμη πιο βαρύ ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια, λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης, και κανείς δεν είχε όρεξη να συζητήσει για τα αίτια αυτής της ήτας. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις και το μόνο που είπε ήταν: «Δεν κάνατε τίποτα απ’ όσα είπαμε. Υποτιμήσατε τον αντίπαλο», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε πως «θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες…».

Αμφίβολος για Πλατανιά ο Καρέλης

Οσφυαλγία ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Νίκο Καρέλη στο ημίχρονου του αγώνα με την Ξάνθη. Ο νεαρός επιθετικός παραπονέθηκε για πόνο στη μέση και γι' αυτό κρίθηκε σκόπιμο να αντικατασταθεί. Η κατάστασή του εν όψει του αγώνα με τον Πλατανιά θα φανεί σήμερα, αλλά με τα σημερινά δεδομένα είναι 50-50 να παίξει με τους Κρητικούς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για επιθετικό!

Μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, οι ιθύνοντες του ΠΑΕ προχωρούν τις επαφές για την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Σε πρώτο πλάνο ο Κρισάντους, μιλάει και με άλλους ο Μιλοβάνοβιτς.

Προχωράει για επιθετικό
Όνειρα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κάνουν στην ΑΕΚ, ύστερα από χθεσινή εμφάνιση και τη νίκη (2-0) επί της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ.

Πλέον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση ενός επιθετικού, ο οποίος θα προσφέρει περισσότερες λύσεις στον Τραϊανό Δέλλα για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Την υπόθεση, όπως είναι γνωστό, την έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και εκείνο που ειπώθηκε από τη διοίκηση ήταν πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέχρι την Κυριακή ο σέντερ φορ θα έχει έρθει στην Αθήνα.

Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» έχει ως προτεραιότητα τον Μακόλεϊ Κρισάντους, με τον οποίο φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία, και πλέον εκείνο που απομένει είναι να μείνει και τυπικά ελεύθερος από τη Σιβασπόρ. Παράλληλα, όμως, ο Σέρβος συζητάει και με άλλον παίκτη, ο οποίος φημολογείται ότι είναι καλύτερος του Νιγηριανού φορ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός ο… ένας!

Το βάρος στην απόκτηση ενός αριστερού χαφ έχουν ρίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά οι ιθύνοντες του συλλόγου ψάχνουν για έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στο υπάρχον ρόστερ. Ποια τα δεδομένα για Τζαβέλλα.

Αυτός ο… ένας
Τρεις μέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αποτελέσει την τρίτη προσθήκη στην ομάδα μέσα στον Γενάρη.

Μετά τους Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα, οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για έναν ακραίο φορ. Αυτή τη στιγμή στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, αλλά εκείνο που απασχολεί τους διοικούντες είναι η ποιότητα και η αξία του παίκτη που θα κληθεί να προσφέρει λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο ο ΠΑΟΚ φέρεται να συζητά με 2-3 ποδοσφαιριστές και περιμένει τις τελευταίες ημέρες για να φανεί πού θα διαμορφωθούν οι καλύτερες προοπτικές. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζονται υπομονετικοί και θα φανεί αν μέσα στις επόμενες ώρες (και μέρες) θα δικαιωθούν για την τακτική τους.

Το θέμα «Τζαβέλλα»

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Εκείνο που επιθυμεί ο διεθνής αμυντικός είναι να βρει μία ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά οι επαφές με τη Λα Κορούνια δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φινάλε με Σαντάνα!

Με την απόκτηση του Φελίπε Σαντάνα ολοκληρώνεται η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Ολυμπιακού. Εντός της ημέρας φτάνει στην Αθήνα ο Βραζιλιάνος, ο οποίος θα «δέσει» την άμυνα των Πειραιωτών.

Φινάλε με Σαντάνα

Τα περιθώρια στένευαν στον Ολυμπιακό για την απόκτηση ενός στόπερ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε εντολή στους στενούς του συνεργάτες να προχωρήσουν την περίπτωση του Φελίπε Σαντάνα που ήταν στις εναλλακτικές λύσεις για τους «ερυθρόλευκους».

«Μετά την καθυστέρηση στην υπόθεση Νέτο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδωσε εντολή να πάμε σε μεγαλύτερο στόχο και επελέγη ο Σαντάνα της Σάλκε ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europpa League», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τη διοίκηση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήρθαν σε συμφωνία άμεσα με τη Σάλκε για τον δανεισμό του 29χρονου αμυντικού, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει μπει οψιόν αγοράς.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Πειραιώτες να έχουν συμφωνήσει με τον Σαντάνα για συμβόλαιο 2,5 ετών (το κάνει με όλους τους δανεικούς). Δηλαδή, αν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός συμφωνήσει με τους Γερμανούς για την αγορά του Βραζιλιάνου στόπερ, τότε ο τελευταίος θα υπογράψει για άλλα δύο χρόνια.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τις μεταγραφές τους στον Γενάρη, αποκτώντας τους παίκτες που ήθελαν για να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ τους.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για τις υποχρεώσεις τους τον Φεβρουάριο, όπου έχουν το ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, όπως και τους αγώνες με την Ντνίπρο για το Europa League.

Πάντως, δεν αποκλείεται αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας να ασχοληθούν «ζεστά», κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασαν πολλά χρόνια...!

Τέσσερις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα μπουν σήμερα στην κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1998-99.

Πέρασαν πολλά χρόνια...
Στις 11:00 διεξάγεται η κλήρωση των προημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδας. Μια κλήρωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια οι μισές ομάδες κατάφεραν να φτάσουν ως εκεί, προερχόμενες από χαμηλότερη κατηγορία -στην προκειμένη περίπτωση από την Football League.

ΑΕΚ, Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης και Χανιά συμπληρώνουν το παζλ των «8» μαζί με Ολυμπιακό, Ξάνθη, Πανιώνιο και ΟΦΗ (αμφίβολη η συμμετοχή των Κρητικών).

Κάτι που είχε να συμβεί 16 χρόνια. Τότε, την περίοδο 1998-99, η κλήρωση των προημιτελικών είχε γίνει με τέσσερις ομάδες από την Β' Εθνική: τον Αθηναϊκό, την Καλαμάτα, τον Πανσερραϊκό και τους Λύκους! Ο Αθηναϊκός προχώρησε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό σε διπλούς αγώνες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η… σκληράδα έμεινε στα αποδυτήρια!!

Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκας από την παθιασμένη στο δεύτερο ημίχρονο Εφές και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τα αγωνιστικά αίτια μίας διδακτικής ήττας.

Η… σκληράδα έμεινε στα αποδυτήρια
Η ευκαιρία να «σφιχταγκαλιάσει» πρόωρα ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά, πετάχτηκε στον Βόσπορο. Παρότι το πρώτο ημίχρονο με την ευστοχία από μακριά και τον γενικότερο έλεγχο της κατάστασης, έδειχνε πως πάμε για ματς… καρμπόν με αυτό που έγινε προ δύο εβδομάδων στην έδρα της Φενέρ, η Εφές αποδείχθηκε πολύ σκληρότερη για να πεθάνει. Επιβεβαίωσε στο έπακρο πως είναι πιο «ομάδα» από την συμπολίτισσά της και ανέδειξε το ισχυρό της κίνητρο σε εφαλτήριο μίας εκπληκτικής εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο. «Ντύθηκε» στην άμυνα …Ολυμπιακός, την ώρα που η μέχρι χθες άτρωτο στα μετόπισθεν σύνολο του Σφαιρόπουλου, «ξέχασε» στα αποδυτήρια την σκληράδα και την αποφασιστικότητά της.

Γράφει από την Πόλη, ο Νίκος Ζέρβας
Με 6/10 τρίποντα, δυναμικά χεντς άουτ και αλλαγές στα σκριν που μπέρδευαν την δημιουργία των παικτών του Ίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τρεις πόντους στην ανάπαυλα, έχοντας τον Σπανούλη με μόλις δύο εύστοχες βολές. Τον ρόλο του στην παραγωγική δραστηριότητα έπαιξε εξαιρετικά οι Μάντζαρης-Λαφαγέτ και στην δημιουργία ο Σλούκας (ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο). «Δε μπορεί, κάποια στιγμή θα βάλει και ο αρχηγός», ήταν η πρώτη σκέψη στο ημίχρονο. Έλα που ο Τζάνινγκ είχε αντίθετη άποψη. Ο Αμερικανός, εφήρμοσε ευλαβικά τις εντολές του κόουτς Ίβκοβιτς πάνω στο μαρκάρισμα του πιο φορμαρισμένου και σταθερού παίκτη της φετινής Ευρωλίγκας και τον έβγαλε ολοκληρωτικά εκτός ρυθμού. Άνθρωπος είναι και ο Σπανούλης και όπως όλοι, δικαιούνται και κάποιες κακές βραδιές.

Μόνο που στην επανάληψη οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόντες. Υπέκυψαν στο «ξύλο» της Εφές, έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη (πρώτη φορά φέτος περισσότερα από τις ασίστ) στον χειρισμό και την κυκλοφορία της μπάλας και δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε τις δεύτερες ευκαιρίες από τα επιθετικά ριμπάουντ (Χάντερ ο μοναδικός ψηλός που πάλεψε). Από τη στιγμή που η εξαιρετική άμυνα (63,2 μέχρι θες το παθητικό στο Top16) είχε κάνει «φτερά» και η Εφές πέτυχε 84 πόντους, το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύτηκαν τα ψηλά κορμιά τους, στόχευαν στο ποστάρισμα και έκαναν «ζημιά» με Μπιέλιτσα, Κρίστιτς, Λάσμε. Την ίδια ώρα και παρά τα συνεχόμενα μις ματς από τις αλλαγές στα σκριν, ο Ολυμπικαός δεν έδινε καμία βοήθεια και οι πιο δυνατοί και ογκώδης προαναφερθέντες, σκόραραν ανενόχλητοι απέναντι σε κοντύτερους. Μοιραίο ήταν να μη βρουν ποτέ ρυθμό στην επίθεση από το 20΄και μετά…

Οι Ντρέιπερ και Ερτέλ, απλά αποτελείωσαν με τα εύστοχα μακρινά τους σουτ του «ερυθρόλευκους». Βάσει εμφάνισης στην επανάληψη, το «βαρύ» -14, ίσως να είναι και νορμάλ, αφού ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την πολύ καλή ομάδα που θαυμάσαμε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Το τελευταίο -λογικά- φετινό ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη τον πλήγωσε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον έβγαλε εκτός τροχιάς. Ακολουθεί σούπερ ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, που πλέον μετατρέπεται σε «must win», αν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν να κρατούν την υπόθεση «πλεονέκτημα» στα χέρια τους. Αν το κάκιστο δεύτερο ημίχρονο (λογικό να υπάρξουν και τέτοια στον μαραθώνιο του Top16) στο «Αμπντί Ιπεκτσί» χρησιμοποιηθεί σωστά, στο τέλος της διαδρομής, το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου θα σημειωθεί απλά ως μία κακή παρένθεση…

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει αθόρυβα εδώ και καιρό την αγορά για προσθήκη ψηλού, αλλά θα προχωρήσει μόνο αν βρει κάτι που θα τον βοηθήσει πραγματικά. Σωστά πράττει, όμως ο τρόπος που έχασε από την Εφές (και όχι αυτή καθεαυτή η ήττα), φρονώ πως θα τον κάνει να εντείνει το ψάξιμο. Είναι εμφανές -το γράψαμε μετά το ματς της πρώτης φάσης με την Γαλατάσαραϊ- πως για να διεκδικήσει στο έπακρο όλες τις πιθανότητες που του αναλογούν στην φετινή Ευρωλίγκα, χρειάζεται ενίσχυση στην φροντ λάιν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κάζο» για Σεβίλλη, πρόκριση για Μπιλμπάο!!

Δεν κατάφερε να «ανατρέψει» το 1-3 της πρώτης αναμέτρησης κόντρα στην Εσπανιόλ η Σεβίλλη και με το 1-0 που σημείωσε κόντρα στους Καταλανούς, έμεινε εκτός ημιτελικών του Copa Del Rey.

Η Σεβίλλη νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ στο «Σάντσεθ ΠΙθχουάν», στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Copa Del Rey, όμως αυτό το σκορ δεν της ήταν αρκετό για να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει με 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση στο «Κορνεγιάλ Πρατ» και, έτσι, πήραν αυτοί το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Έτσι, οι κάτοχοι του Europa League θα αρκεστούν στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της Primera Division. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε μόλις στο 88΄ ο Φιγκέιρα.

Στους «4» οι δυο φορές φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA θα αντιμετωπίσουν την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Βάσκοι νίκησαν 1-0 τη Μάλαγα στο «Σαν Μαμές» και εκμεταλλεύτηκαν το 0-0 που απέσπασαν την περασμένη εβδομάδα στο «Ροσαλέδα» και, έτσι, «γλύκαναν» τους οπαδούς τους για την άσχημη πορεία στην Primera Division.

Αντίθετα , οι Ανδαλουσιάνοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την έξοδο στο επόμενο Europa League. Το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην Μπιλμπάο σημείωσε ο Αντούριθ στο 48’. *Πηγή: sport-fm.gr*