Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καπέλο: Αν χάσει, χάνεται

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_R2X5yesx6M.jpgΔεδομένη θεωρούν οι Άγγλοι την απομάκρυνση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία της Αγγλία σε περίπτωση αποκλεισμού από την συνέχεια του Μουντιάλ.Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «BBC» η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας εμφανίζεται ενοχλημένη από την έως τώρα πορεία της ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και παρότι επισήμως στηρίζουν τον Ιταλό τεχνικό, έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο «διαζυγίου».

Η αναμέτρηση με την Σλοβενία πήρε χαρακτήρα τελικού για τα «λιοντάρια» μετά τις ισοπαλίες με Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Αλγερία. Αν οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο δεν πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, τότε ο Ιταλός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία θα μείνει εκτός συνέχειας παγκοσμίου κυπέλλου από τους ομίλους, μετά το 1950.

Το «αγκάθι» για την απομάκρυνση του Καπέλο είναι η αποζημίωση που θα πρέπει να εισπράξει και η οποία φτάνει τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στους μισθούς που θα έπαιρνε τα επόμενα δυο χρόνια. Επίσης, οι ιθύνοντες της αγγλικής ομοσπονδίας δε έχουν βρει κάποια διάδοχη λύση, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα στενά, από την στιγμή που οι υποχρεώσεις της ομάδας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκινούν στις 3 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Βουλγαρία.

Οι Άγγλοι ελπίζουν πως ο Ιταλός τεχνικός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παραιτηθεί, σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού. Όλα δείχνουν πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Άγγλους απέναντι στη Σλοβενία, οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα «θερμές» σε όλα τα επίπεδα, αφού θα αναζητηθούν ευθύνες και σε στελέχη της ομοσπονδίας για την εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Πλησιάζει ο Καστίγιο, φεύγει ο Λεονάρντο


Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο Το επόμενο διήμερο αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε δύο μεταγραφικά θέματα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο Νέρι Καστίγιο βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, ενώ αντίθετα ο Λεονάρντο πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ στην Παλμέιρας.

Ο Καστίγιο έχει πάρει τη διαβεβαίωση από τον Λουτσέσκου ότι η Σαχτιόρ δεν πρόκειται να αρχίσει πάλι τα παλαβά της και θα παραχωρήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό, ενώ στο συμβόλαιο θα υπάρχει και οψιόν αγοράς. Ο Ρουμάνος τεχνικός, αλλά και ο ουκρανικός σύλλογος γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Καστίγιο δεν θα μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί στη Σαχτιόρ, γι αυτό και είναι αποφασισμένοι να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού στους "ερυθρόλευκους", έτσι ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να... απαλλαγούν από τον παίκτη, αλλιώς θα συνεχίσουν να τον πληρώνουν για άλλα δύο χρόνια.

Οσο για τον Λεονάρντο, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στη Βραζιλία για να ολοκληρώσει την παραχώρηση του αριστερού μπακ στην Παλμέιρας με τη μορφή δανεισμού.

Υπογραφές βουλευτών για τον Ηρακλή


Το κτίριο της Βουλής Μαζεύουν υπογραφές από τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης. Σε αυτό την κούρσα έχουν επιδοθεί οι παράγοντες του Ηρακλή προκειμένου να παρουσιάσουν συμπαγές μέτωπο για να ολοκληρωθεί το σήριαλ της αδειοδότησης.

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης φαίνεται να ανταποκρίνονται και μέσα στις επόμενες δύο μέρες, το αργότερο θα έχει καταρτισθεί η λίστα με τις υπογραφές τους (είναι 23 συνολικά).

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης θα υπογράψουν κοινή τοποθέτηση σε σχέση με όσα συμβαίνουν με την υπόθεση αδειοδότησης του Ηρακλή.

Χορεψε σαμπα.........Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/fa/fabiano_2010_6_20_22_46_55_b.jpg

Η Βραζιλία ήταν ουσιαστική και νίκησε με 3-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους "16" του Μουντιάλ.Σκόρερς: 25' και 50' Λουΐς Φαμπιάνο, 62' Ελάνο / 79' Ντρογκμπά
Γήπεδο: "Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Μόλις 44'' από την σέντρα η Βραζιλία έκανε την πρώτη ευκαιρία με τον Ρομπίνιο να σουτάρει από μακριά προσπαθώντας να... πιάσει στον ύπνο τον Μπαρί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη καλή φάση του ματς ήταν το γκολ από τον Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία από δεξιά στην περιοχή, έπειτα από ασίστ του Κακά.

Το πρώτο σουτ του για την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε ο ο Αρουνά Ντιντάν στο 38' και μπλόκαρε ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στο 41' σούταρε με προϋποθέσεις ο Εμανουέλ Εμπουέ και η μπάλα χτύπησε στον Ζουάν, αλλά λανθασμένα δεν δόθηκε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν γκολ του Λουΐς Φαμπιάνο στο 50'. Ο στράικερ της Σεβίλλης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια "χορέυοντας" τρεις αμυντικούς και σκόραρε με γυριστό σουτ, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του και μάλιστα δύο φορές στα κοντρόλ του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αφρικανξοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ντρογκμπά από την σέντρα του Ντιντάν, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Στο 62' ήρθε το τρίτο γκολ της "σελεσάο" με τον Ελάνο να σκοράρει και στο δεύτερο ματς με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και χαμηλή σέντρα του Κακά από αριστερά.

Η Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε ένα γκολ στο 79' με το Ντιντιέ Ντρογκμπά που μπορεί να της φανεί πολύ χρήσιμο στο τέλος για την βαθμολογία σε περίπτωσης ισοβαθμίας με την Πορτογαλία.

Ο Ζερβινιό έκανε την προσπάθεια από αριστερά, αν και μόνος κράτησε την μπάλα και την έδωσε πίσω στον Γιαγιά Τουρέ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε την σέντρα και ο Ντρογκμπά από το ύψος του πέναλτι με ιδανική κεφαλιά έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ που απλά παρακολούθησε την πορεία της.

Το ματς όσο πέρναγαν τα λεπτά γινόταν όλο και πιο δυνατό, κυρίως από τους αφρικανούς που έκαναν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Κακά, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87' με δέυτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον στον Καντέρ Κεϊτά, αλλά μάλλον ήταν λίγο υπερβολική η απόφαση του Γάλλου διαιτητή.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Ντεμέλ, Κολό Τουρέ, Ζοκορά, Τιενέ, Γιαγιά Τουρέ, Εμπουέ, Τιοτέ, Ντιντάν, Σαλομόν Καλού, Ντρογκμπά.

Πρωτιά θέλει ο Χίτσφελντ

Ψηλότερα από απλή πρόκριση στους «16» έβαλε τον πήχη για την Εθνική Ελβετίας ο Οτμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος πλέον θέλει νίκλη επί της ΧΙλής και πρωτιά στο 8ο γκρουπ του μουντιάλ. Μετά τη νίκη επί της Ισπανίας, ένα ακόμα τρίποντο για την Ελβετία μπορεί να σημαίνει πρόκριση στους «16». «Πριν από κέθε ματς θέλω να κερδίζω. Κόντρα στην Ισπανία ονειρευόμασταν τη νίκη και έγινε πραγματικότητα. Με αντίπαλο την Χιλή έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις. Πλέον έχουμε πιθανότητες να κατακτήσουμε την πρώτη θέση» ήταν τα λόγια του Χίτσφελντ.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει στους παίκτες του ποιοι θα είναι βασικοί, παρά μόνο τρεις περίπου ώρες πριν το παιχνίδι. «Θα τους πω αν θα παίξουμε επιθετικά ή όχι. Αν θα αγωνιστούμε με έναν ή δύο στράικερ, θα δούμε.

Παράπονα οι Νεοζηλανδοί & οι Ιταλοί

http://www.sport24.gr/ast/cov/it/italia_2010_6_20_21_0_31_b.jpgΟι Νεοζηλανδοί είναι υπέρηφανοι για την ισοπαλία με την Ιταλία, αλλά έχουν και παράπονα από την διαιτησία."Νομίζω κάποιες από τις αποφάσεις ήταν περίεργες", τόνισε ο τεχνικός, Ρίκι Χέμπερτ και συνέχισε: "Το έθνος θα πάει στο τρίτο παιχνίδι και θα έχει ελπίδες πρόκρισης, κάτι που κανείς δεν πίστευε".

Ο αρχηγός της ομάδας, Ράιαν Νέλσον, ανέφερε: "Νομίζω ότι το γκολ του γκολ τους... δεν ήταν γκολ. Νομίζω πως τα παιδιά είναι απογοητευμένα γιατί ήρθαμε ισοπαλία χάρη σε ένα ανύπαρκτο γκολ. Ήταν γελοία απόφαση".

Στην αντίπερα όχθη, ο Μαρτσέλο Λίπι δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις του, ενώ έκανε και αυτός τα παράπονά του.

"Ήταν μια μάχη και ξανά ξεκινήσαμε άσχημα. δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη προσπάθεια του αντιπάλου στην περιοχή μας".

"Κυριαρχήσαμε, κάτι που ήταν λογικό και προσπαθήσαμε πολύ. Είχαμε δοκάρι και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά όχι αρκετές".

"Δεν ήταν σοφό να συνεχίσουμε να κάνουμε σέντρες ενώ οι αμυντικοί τους είναι δύο μετρα. Πάντα είναι δύιοσκολο στο Μουντιάλ. Τώρα πρέπει να νικήσουμε στο 3ο ματς αν θέλουμε να συνεχίσουμε".

"Είδα ότι το γκολ της Νέας Ζηλανδίας ήταν οφ-σάιντ και ότι ήταν καθαρό το πέναλτι στον Ντε Ρόσι. Επίσης είδα τον Ρόρι Φάλον να παίζει συνέχεια με αγκωνιές"

Αποχή και ανακοινώσεις στους "τρικολόρ"


Ο Ανελκά αποχωρεί από το ξενοδοχείο της Γαλλίας Σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Νικολά Ανελκά, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Γαλλίας δεν δέχτηκαν να προπονηθούν σήμερα, αν και κατέβηκαν κανονικά στο γήπεδο. Μία ημέρα μετά την αποπομπή του διεθνή στράικερ από την εθνική ομάδα, λόγω του επεισοδίου που είχε με τον Ραϊμόν Ντομενέκ, οι συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ραϊμόν Ντομενέκ, διάβασε στους δημοσιογράφους την κοινή δήλωση των ποδοσφαιριστών, στην οποία εξηγούν ότι δεν προπονήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο εναντίον της απόφασης της ομοσπονδίας να στείλει στο σπίτι του τον Ανελκά. "Οι παίκτες τάχθηκαν ομόφωνα κατά της απόφασης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αποβάλλει τον Νικολά Ανελκά" ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινή δήλωση των παικτών.

Το... μεσαίο δάχτυλο του Κασίγιας η απάντηση της "Marca" στους "Times

http://www.contra.gr/images/m/casillasfinger_200610_m.jpgΜεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες μεταξύ βρετανικού και ισπανικού Τύπου.Αιτία της διαμάχης, τα δημοσιεύματα που άρχισαν από τους "Times" του Λονδίνου και εν συνεχεία αναπαράχθηκαν από όλα τα έντυπα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία αφορούσαν την ρεπόρτερ της ισπανικής τηλεόρασης που καλύπτει το Παγκόσμιο Κύπελλο, Σάρα Καρμπονέρο. Η εν λόγω ρεπόρτερ αποτελεί την "πέτρα του σκανδάλου" επειδή είναι η συμβία του Ικερ Κασίγιας και μετά την αναπάντεχη ήττα της Ισπανίας από την Ελβετία, τράβηξε πάνω της πολλά "πυρά".

"Οι Ισπανοί φίλαθλοι σάστισαν από την ήττα της ομάδας τους με 1-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Ελβετία και στόχευαν το θυμό τους το επόμενο βράδυ ενάντια στην όμορφη τηλεπαρουσιάστρια, που κατηγορούν ότι αποσπούσε την προσοχή του τερματοφύλακα", ήταν το επίμαχο δημοσιευμένο κομμάτι, το οποίο γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό πλέον τη σχέση του Κασίγιας με την Καρμπονέρο (η οποία πρόσφατα ψηφίστηκε ως η πιο σέξι αθλητική ρεπόρτερ από γνωστό ανδρικό περιοδικό).

Η Καρμπονέρο, μάλιστα, πήρε συνέντευξη από τον Κασίγιας μετά το ματς, στην οποία η συμπεριφορά της κατά γενική ομολογία ήταν άκρως επαγγελματική. Υπό αυτό το πρίσμα, τα ισπανικά ΜΜΕ αντεπιτέθηκαν σχεδόν εν τω συνόλω τους στον βρετανικό Τύπο και η κόντρα καλά κρατεί. Τελευταία έριξε λάδι στη φωτιά η Marca, η εφημερίδα (ανεξαρτήτως αντικειμένου) με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην ιβηρική χώρα, η οποία στις εσωτερικές της σελίδες έδωσε μέσω ενός σκίτσου (το βλέπετε στη φωτογραφία του θέματος) τη δική της απάντηση στους "Times".

Ηρακλής-«Μαύρη τρύπα» 10 εκατ. ευρώ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC9krOsBC4__OBok9L7v2sq-IvtPduHvvTvPvi__4bI1lx3cR3rKM49-yHqXR-cpLB8RAWJzuGZo73pZm4yta0HhLQ1qYLoJf7dvxbYr_HN_pYvL3kjfA_zkV7pToxhDA_9R-JPkCrbRs/s320/hraklis.jpg
Η «μαύρη τρύπα» του Ηρακλή επίσημα αγγίζει τα 9,3 εκατ. ευρώ, ανεπίσημα φτάνει ή και ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. Και στη μια και στην άλλη εκδοχή του το νούμερο είναι ιλιγγιώδες, καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι η επαγγελθείσα από τον κ. Ρέμο εξυγίανση του 2007 έμεινε...



...γράμμα κενό περιεχομένου (χρέη κληρονόμησε, χρέη παραδίδει), λειτουργεί ανασταλτικά στην είσοδο επενδυτή και αποτελεί τροχοπέδη στην αγωνιστική ανάταση των «κυανολεύκων». Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Η ομάδα πορεύεται με «ενέσεις», στηρίζεται στην καλή προαίρεση ορισμένων ανθρώπων -σήμερα είναι η υπό τον κ. Τάκη διοίκηση, αύριο θα είναι (ενδεχομένως) κάποιος άλλος- αλλά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα δε διαφαίνεται.

Τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Περίπου 3,7 εκατ. ευρώ είναι το χρέος προς την εφορία και είναι διακανονισμένο. Κάθε μήνα η εταιρία καταβάλλει δόση 29.000 ευρώ. Στους ποδοσφαιριστές οφείλονται περίπου 1,6 εκατ. ευρώ (το ποσό είναι κατά προσέγγιση, αφού τις τελευταίες μέρες έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται πληρωμές), σε ΙΚΑ και Φόρο Προστιθέμενης Αξίας 600.000 ευρώ, σε προμηθευτές 550.000, στους προπονητές των Ακαδημιών οφείλονται 270.000, άλλες 205.000 στο υπαλληλικό προσωπικό, 600.000 αποτελεί το «άνοιγμα» από προσφυγές (το τελικό νούμερο μπορεί να διαμορφωθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω και εξαρτάται από τους διακανονισμούς που γίνονται), ισόποσο είναι το χρέος από επιταγές που έχουν εκδοθεί στο όνομα της ΠΑΕ, ενώ από 500.000 ευρώ καταγράφονται σε πρόστιμα και οφειλές σε πιστωτές (Ξανθόπουλος, Κορκόβελος και άλλοι). Το άθροισμα καλύπτει 9,3 εκατ. ευρώ και υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια, καθώς υπάρχουν «κιτάπια» με διάφορα ακόμη ποσά. Το πρόβλημα διογκώθηκε όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Α. Ρέμος έπαψε να ασχολείται με την ΠΑΕ. Από τον περασμένο Γενάρη ο Ηρακλής πορευόταν (μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες) ουσιαστικά ακυβέρνητος.

Όταν μιλάμε για Ηρακλή, όπως και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αναφερόμαστε σε μια ανώνυμη εταιρία που, εκτός από έξοδα, έχει και έσοδα. Και τα έσοδα του Ηρακλή την τελευταία τριετία ήταν σημαντικά. Τόσα ώστε να μη δικαιολογείται -τουλάχιστον στο βαθμό που είναι σήμερα- το τεράστιο αυτό άνοιγμα. Το άθροισμα αυτών των εσόδων δίνει ένα ποσό της τάξης των περίπου 12 εκατ. ευρώ. Από αυτά το ένα τρίτο (4 εκατ. ευρώ) προήλθε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το αμέσως επόμενο μέγεθος αφορά τις χορηγίες και είναι 3 εκατ. ευρώ. Από πωλήσεις ποδοσφαιριστών εισέρρευσαν στα ταμεία (Γιάννη Παπαδόπουλου σε Ολυμπιακό και Ούρκο Πάρντο στη Ραπίντ Βουκουρεστίου) 1,7 εκατομμύρια. Με χρήματα συνέδραμαν και οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια σωτηρίας. Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό φέρεται ότι διέθεσε ο κ. Ρέμος. Τέλος, από τα εισιτήρια διαρκείας η ΠΑΕ Ηρακλής επωφελήθηκε άλλο 1,5 εκατ. ευρώ. Το τελικό ποσό μόνον αμελητέτο δεν είναι και σε κάθε περίπτωση αναντίστοιχο με τη σημερινή εικόνα. Χρέη παντού και προς όλους, προσωπικό απλήρωτο επί μήνες -άνθρωποι με μοναδικό εισόδημα το μισθό τους. Κι όλα αυτά, για μια ΠΑΕ που το υψηλότερο συμβόλαιό της δεν υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι στον Ηρακλή υπήρξε κακοδιαχείριση -και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό.

Προς επίρρωση όλων αυτών αρκεί η καταγραφή της δήλωσης του Γ. Τάκη. «Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το πραγματικό χρέος του Ηρακλή!», υπογράμμισε στον «ΑτΚ» ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης. «Δεν έχει τόση σημασία αν είναι τρία, πέντε ή δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κυρίως δείχνει έλλειιψη σεβασμού στο ίδιο το άθλημα: το ποδόσφαιρο», συνέχισε ο κ. Τάκης, «το ξέρουμε όλοι. Ο Σπανουδάκης, ο Μυτιληναίος, ο Χούλης, ο Ρέμος δεν μπήκαν με το ζόρι στο ποδόσφαιρο. Μπήκαν ξέροντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Οταν τους αγνοείς, το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί. Ο Ηρακλής, όπως και κάθε άλλη ομάδα, είναι μια ανώνυμη εταιρία που έχει κανόνες συγκεκριμένους και γνωστούς. Για παράδειγμα, κάθε μήνα πρέπει να πληρώνεις το ΦΠΑ. Οταν δεν το πληρώνεις μια, δυο, τρεις, δέκα φορές, το χρέος γίνεται βουνό και μετά τρέχεις και δε φτάνεις». Στο ερώτημα αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, ο κ. Τάκης απάντησε πως ναι. Υπό μια βασική προϋπόθεση. «Από δω και πέρα χρειάζεται νοικοκύρεμα. Αυτό που ακούγεται απλό και καθημερινό. Ο Ηρακλής έχει το περιουσιακό στοιχείο που λέγεται Μίκρα. Επιβάλλεται να το εκμεταλλευτεί. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πρέπει να στραφούμε στους παίκτες από τις Ακαδημίες και λιγότερο στην αγορά ποδοσφαιριστών. Το κάθε ευρώ, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από το υστέρημα του φιλάθλου, οφείλουμε να το διαχειριστούμε με αίσθημα ευθύνης. Πλέον, η πιστοληπτική ικανότητα του Ηρακλή είναι στο έσχατο σημείο. Οι πιστωτές ακούν ''Ηρακλής'' και φεύγουν. Διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή και διαφορετικά τον Παναθηναϊκό ή και τον ΠΑΟΚ, που έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του». Πηγη agelioforos.gr

Ο Ρονάλντο στο πλευρό του Ρούνι


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας "Σύμμαχο" στην κριτική που δέχτηκε για τις μέτριες μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρήκε ο Γουέιν Ρούνι. Ο πρώην συμπαίκτης τουΑ’γγλου διεθνούς στράικερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, τάχθηκε με το μέρος του: "Ο Γουέιν προσπάθησε σκληρά, αλλά δεν έπαιζε μόνος του" τόνισε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στους δημοσιογράφους στο Κέιπ Τάουν ενόψει της αναμέτρησης με τη Βόρεια Κορέα.

"Όταν μία ομάδα δεν σκοράρει ή δεν παίζει καλά, φταίνε συνήθως οι μεγάλοι παίκτες" πρόσθεσε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει τα δικά του προβλήματα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, όπου έχει να σκοράρει εδώ και δύο χρόνια σε επίσημο παιχνίδι!

Εριξε το μπαλάκι στον Μπενίτεθ


O Χαβιέρ Μασεράνο Και το σίριαλ του Μασεράνο συνεχίζεται με καθημερινά επεισόδια. Ο Αργεντινός άσος που θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδας το βράδυ της Τρίτης έριξε το μπαλάκι στον Ράφα Μπενίτεθ για τη μεταγραφή του στην Ιντερ. Ωστόσο, φρόντισε να δώσει μία κατεύθυνση στο θέμα, λέγοντας πως μαθαίνει ιταλικά.

"Ο Ράφα είναι δάσκαλος για εμένα. Εμαθα πάρα πολλά από αυτόν και το εκτιμώ. Για τη μεταγραφή μου θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον και όχι εμένα. Αυτός θα σας πει αν με θέλει στην Ιντερ και αν κάνει κάποιες ενέργειες για να με αποκτήσει. Αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Εγώ μαθαίνω ιταλικά, ωστόσο δεν γνωρίζω κάτι για την Ιντερ αυτή τη στιγμή", απάντησε ο Μασεράνο σε ερώτηση που του έγινε για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν πως η Ιντερ ετοιμάζει πρόταση στη Λίβερπουλ για τον Αργεντινό και το ποσό που θα αναγράφεται στο χαρτί θα αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθη ο Αγγλος οπαδός


Συνελήφθησαν... Ο Αγγλος οπαδός που έφτασε μέχρι τα αποδυτήρια της Αγγλίας και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι κυπριακής καταγωγής και συνελήφθη την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο που διαμένει. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της παραβίασης ιδιωτικού χώρου.

Ο Αγγλος οπαδός έκανε το λάθος να δώσει συνέντευξη στη "Sunday Mirror" για να καυχηθεί για το κατόρθωμα του, ωστόσο με αυτό τον τρόπο διευκόλυνε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Πρίττας και Μαλεζάς έδειξαν αισιόδοξοι

http://www.novasports.gr/media/70465.jpg

Ο ένας δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο Μουντιάλ, λόγω του τραυματισμού του. Ο άλλος πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς είναι το... 5ο στόπερ της Εθνικής. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Σάκη Πρίττα και τον Στέλιο Μαλεζά να είναι αισιόδοξοι για το παιχνίδι με την Αργεντινή.

Οι δύο τους εκπροσώπησαν τους συμπαίκτες τους, στην συνένευξη Τύπου της Κυριακής. Ο παίκτης του Αρη ξεκίνησε λέγοντας: "Κάθε λεπτό είναι δύσκολο όταν δεν αγωνίζεσαι, έχεις την δικιάς σους αγωνία προσπαθείς να βοηθήσεις ακόμη και όταν δεν παίζεις. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως στο δεύτερο παιχνίδι ήταν διαφορετικά τα πράγματα και περιμέναμε να λήξει και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρώτη μας νίκη".

Φυσικά ρωτήθηκε και για το αν έχει μιλήσει με τον προπονητή του στον Αρη, τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ που είναι Αργεντίνος: "Υπήρχε μία συζήτηση την ώρα που ανακοινώθηκε η κλήση μου. Τον είχα ευχαριστήσει προσωπικά για την βοήθεια που μου είχε δώσει. Χαριτολογώντας λέγαμε για το ποιος θα προκριθεί. Πίστευε την Αργεντινή, είναι το μεγάλο φαβορί και δεν μπορούσε να μην πιστεύει στην χώρα του".

Για το κλίμα στην ομάδα, είπε: "Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Με υποδέχθηκαν τα παιδιά και ένιωσα άμεσα ότι ανήκω στην ομάδα που νιώθουμε όλοι ως οικογένειά μας. Σε κάθε ευκαιρία κάποιοι ψάχνουν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό κλίμα, όπως μετά τον αγώνα με την Νότια Κορέα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το αποδείξαμε και ελπίζω να το αποδείξουμε και στο μέλλον με νικηφόρα αποτελέσματα".

Οσο για το τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα, τόνισε: "Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η αμυντική μας λειτουργία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, όσο το δυνατόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αν καταφέρουμε να αιφνιδιάσουμε την Αργεντινή θα βλέπουμε το παιχνίδι με καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για το οποίο έχω προετοιμαστεί στην καριέρα μου και ελπίζω να έρθουν και άλλα στο μέλλον".

Για την Αργεντινή ως αντίπαλο, είπε: "Στα πρώτα της παιχνίδια φάνηκε ότι είναι πολύ δυνατή. Έκανε κάποια λάθη αλλά σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται διαφορετικές αδυναμίες. Σίγουρα δεν είναι στα αδύνατα σημεία η επίθεση οπότε ίσως θα πρέπει να πιέσουμε για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Η άμυνά της δεν είναι αντίστοιχη με την επίθεση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καλή άμυνα".

Φυσικά αναφέρθηκε και στο τρίτο γκολ που έπρεπε να μπει στο παιχνίδι με την Νιγηρία: "Υπήρχε συναίσθηση ότι μπορεί να μας χρειαστεί ένα τρίτο γκολ αλλά έπρεπε να το κυνηγήσουμε προστατεύοντας την άμυνάς μας μιας και η Νιγηρία θα κυνηγούσε την ισοφάριση με κάθε τρόπο. Εκείνη την στιγμή στον πάγκο είπαμε ότι προέχει να κρατήσουμε το 2-1 και κατά δεύτερο λόγο να ψάξουμε το τρίτο γκολ. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να το πετύχουμε. Ισως γι' αυτό και δεν έγινε η τρίτη αλλαγή από τον προπονητή μας".

Τέλος για τον Λιονέλ Μέσι, είπε: "Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο. Πολλές ομάδες προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Χρειάζεται ομαδική δουλειά και βοήθειες στον παίκτη που θα αναλάβει το μαρκάρισμά του".

Από την πλευρά του ο Στέλιος Μαλεζάς, ξεκίνησε τις δηλώσεις του τονίζοντας: "Είναι ένα όνειρο το οποίο βιώνω μαζί με τα παιδιά. Παρακολουθούσα την διαδικασία των προκριματικών και τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί τους. Το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που μπορείς να πάρει τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον".

Φυσικά διαφώνησε με το ότι η Αργεντινή μπορεί να είναι αδιάφορη: "Το ότι είναι αδιάφορη η Αργεντινή δεν έχει καμία σημασία. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι είτε αγωνιστικού οι πρωτοκλασάτοι είτε αγωνιστούν οι αναπληρωματικοί. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και προσοχή για να έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Τέλος επεσήμανε: "Οτι και να μας έχει πει ο Ρεχάγκελ ξέρουμε για την Αργεντινή ότι οι παίκτες της αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό παίκτη αλλά έντεκα και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι".

Μαρτίνο: Βρισκόμαστε κοντά στον στόχο. Βάις: Χάσαμε δίκαια…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_JILIMwZShf.jpgΚοντά στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση, βρίσκεται η Παραγουάη σύμφωνα με τον Χεράρδο Μαρτίνο.Ο προπονητής των Λατινοαμερικάνων, υπογράμμισε πως η ομάδα του με νίκες σαν και αυτή κόντρα στην Σλοβακία γίνεται καλύτερη και… πνευματικά.

«Νίκες σαν κι αυτές μας δυναμώνουν, γινόμαστε και πνευματικά καλύτεροι. Δεν επηρεάζουν μόνο την ποδοσφαιρική μας ικανότητα αλλά και την γενικότερη νοοτροπία μας. Βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Μαρτίνο, ενώ ο πολυτιμότερος παίκτης αναμέτρησης, Ενρίκε Βέρα τόνισε:

«Ήμασταν καλοί στην άμυνα, τα πήγαμε πολύ καλά στην επίθεση, ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Σκοράραμε και βρισκόμαστε κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Είμαστε χαρούμενοι».

Βάις: Χάσαμε… δίκαια

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Παραγουάης και την ήττα της δική του ομάδας, ο προπονητής της Σλοβακίας, Βλάντιμιρ Βάις.

«Κάναμε δύο λάθη. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς και κέρδισε δίκαια. Χάσαμε από μία ομάδα που δεν έπαιξε τόσο καλά όσο μπορεί», είπε χαρακτηριστικά.

Κάραγκερ: "Σωστά μας αποδοκιμάζουν"


Ο Κάραγκερ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας Ο Κάραγκερ δικαιολογεί τους φιλάθλους της Αγγλίας που αποδοκιμάζουν την εθνική του ομάδα μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αλγερία. Ο άσος της Λίβερπουλ κατανοεί πως τα "λιοντάρια" δεν έχουν καταφέρει να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να φέρουν τα αποτελέσματα που υπολόγιζαν πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

"Πάντα λέω ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι πρέπει να μας υποστηρίζουν, ωστόσο στο τέλος έχουν κάθε δικαίωμα να μας αποδοκιμάσουν. Εχουν δώσει πολλά λεφτά για να έρθουν εδώ και να μας συμπαρασταθούν. Εχουν ταξιδέψει από την άλλη μεριά του κόσμου και περιμένουν από εμάς να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Δεν δίνουμε σημασία είτε λέγεται καλό, είτε κάτι αρνητικό. Εμείς προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας", τόνισε ο Κάραγκερ.

Απεβίωσε ο Ρομπέρτο Ροζάτο


Ο Ρομπέρτο Ροσάτο Απεβίωσε το Σάββατο το βράδυ στο Κιέρι του Τορίνο ο Ρομπέρτο Ροζάτο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που ανέδειξε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Ροζάτο, που θα συμπλήρωνε 67 χρόνια ζωής στις 18 Αυγούστου, ήταν γεννημένος την ίδια ημέρα και τον ίδιο χρόνο με τον αδελφικό φίλο του Τζιάνι Ριβέρα. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στια τάξεις της εθνικής Ιταλίας, εξ ου και η απόφαση να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές της "σκουάντρα ατζούρα" με μαύρα περιβραχιόνια εναντίον της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Ροζάτο σύνδεσε το όνομά του με τη Μίλαν, με την φανέλα της οποίας κατάκτησε ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας. Στη μεστή διακρίσεων καριέρα του είχε επίσης στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 1968, ενώ ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1970 με την εθνική Ιταλίας, αναδειχθείς μάλιστα ως ο κορυφαίος στόπερ στη διοργάνωση του Μεξικού.

Επεισόδιο Εβρά με το γυμναστή


Ο Εβρά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας Εκτός ελέγχου είναι, πλέον, η κατάσταση στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Η σημερινή προπόνηση των "τρικολόρ" δεν άρχισε ποτέ, μετά από καβγά που είχαν στο κέντρο του γηπέδου ο αρχηγός Πατρίς Εβρά και ο γυμναστής Ρομπέρ Ντουβέρν. Ενώ η -ανοικτή προς το κοινό- προπόνηση επρόκειτο να αρχίσει, στο κέντρο του γηπέδου άρχισαν να φωνάζουν δυνατά ο Εβρά και ο Ντουβέρν. Ο τεχνικός της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, έτρεξε κοντά και προσπάθησε να τους χωρίσει.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να απομακρύνονται από το γήπεδο, κατευθυνόμενοι προς το πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή της εθνικής ομάδας. Το νέο περιστατικό αποτελεί συνέχεια αυτού ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό και τον Νικολά Ανελκά, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την αποπομπή του άσου της Τσέλσι από τους "τρικολόρ".

Σαν συνέχεια όλων αυτών, ήρθε σήμερα και η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ζαν Λουί Βαλεντίν.

Ιντάλγκο, Τομά, Φιέλ και Ντε Καρβάλιο


Ο Kρίστιαν Φιέλ  Οι Ιντάλγκο, Τομά, Φιέλ και Ντε Καρβάλιο φαίνεται να είναι άμεσοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ αναμένονται στην Ελλάδα οι κλεισμένοι Αργεντίνοι Μαρτίν και Φρατζιπάνε...στους οποίους ενδέχεται να προστεθεί ο Ντίαζ.

Ο 31χρονος μέσος της Αλμπαθέτε, Αντόνιο Ιντάλγκο, εχει πλούσιο βιογραφικό, αγωνιζόμενος σε ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την β ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ έπαιξε σε Τενερίφη, Μάλαγα ,Σαραγόσα Οσασούνα και στην Αλμπαθέτε που το Σαββατο19/6 σκόραρε στο ματς με την Καρταγένα υπο το βλέμμα του τιμ μάνατζερ Τακη Γιαννόπουλου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά και σε συμφωνία με τον 30χρονο αριστερό χαφ Kρίστιαν Φιέλ που έμεινε ελεύθερος από την Aαχεν κι εχει αγωνισθεί ακόμη σε Kίκερς Στουτγκάρδης ,Mπόχουμ και Oυνιόν Bερολίνου
Ακόμη ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει πως κινείται για την απόκτηση δύο παικτών από τη Γαλλία.Ενας είναι ο Γαλλος κεντρικός αμυντικός Χαβιέ Τομά (1.93) από την Τουρ ενώ είχε αγωνιστεί σε Γκενιόν και Ροντέν.

Το άλλο όνομα είναι ο Σεναγαλέζος σέντερ φορ της Μπρεστ, Μπαζίλε Ντε Καρβάλιο. Ο 28χρονος επιθετικός ανήκει στη Μπρεστ, ενώ πέρυσι έπαιξε δανεικός για έξι μήνες στη Στρασμπούρ, όπου και αγωνίστηκε συνολικά σε 17 παιχνίδια, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Σοσό και τη Σεντάν.

Ακόμη ως εναλλακτική λύση για την άμυνα του Ολυμπιακού φέρεται και ο Τσέχος αμυντικός Γίρι Κρέιτσι που έχει 57 συμμετοχές τις τρεις τελευταίες σεζόν με την Γιάμπλονετς.

Από την Αργεντινή η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει τον Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν και τον Πάολο Φραντζιπάνε στις 24 του μήνα στο Βόλο για να υπογράψουν και επίσημα τα συμβόλαιά τους, ενώ ενδεχεται μαζι τους να ερθει και ο 27χρονος μεσος Αντρές Αλεξάντρο Ντίαζ που επαιζε στο Εκουαδορ εχει ένα περασμα από την Μπενφικα και τις Ροζάριο Σεντράλ,Μπάνφιλντ.

Τα μακαρονια ειναι Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ......Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1

http://www.contra.gr/images/m/italy1-1_20-06_1_m.jpg Kαλύτερη και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, η Ιταλία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε δεύτερο γκολ την ανωτερότητά της, μένοντας στο 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Μουντιάλ. Με νίκη στο τελευταίο ματς με τους Σλοβάκους, το συγκρότημα του Μαρσέλο Λίπι εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους "16".7o λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ! Ο Ελιοτ εκτελεί φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα χτυπάει στον Καναβάρο που δεν μπορεί να διώξει και ο Σμελτς από κοντά πλασάρει εύστοχα για το 0-1!
22ο λεπτό: Καλή στιγμή για την Ιταλία με τον Τζαμπρότα να σουτάρει και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
27ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς σε σουτ του Μοντολίβο. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ν.Ζηλανδίας.
29ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! Ο Σμιθ τραβάει τη φανέλα του Ντε Ρόσι και ο ρέφερι δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ιακουϊντα ευστοχεί και ισοφαρίζει 1-1.
45ο λεπτό: Καλό σουτ του Ντε Ρόσι, ο Πάστον διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
63ο λεπτό: Απειλεί η Νέα Ζηλανδία. Επικίνδυνο σουτ του Βίτσελιτς, η μπάλα λίγο άουτ.
70ο λεπτό: Θαυμάσιο σουτ του Μοντολίβο, ο Πάστον διώχνει εξαιρετικά με το ένα χέρι!
83ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Γουντ, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
88ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Καμορανέζι, ο Πάστον πετάχτηκε κι έδιωξε σε κόρνερ. ΙΤΑΛΙΑ - Μαρσέλο Λίπι (4-4-2): Μαρκέτι - Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο - Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πέπε - Ιακουΐντα, Τζιλαρντίνο

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ - Ρίκι Χέμπερτ (4-5-1): Πάστον - Ρέιντ, Νέλσεν, Βίτσελιχ, Σμιθ - Λόκχεντ, Έλιοτ, Μπέρτος, Φάλον, Κίλεν - Σμελτζ

Ο Ζιντάν ο υποκινητής

http://www.contra.gr/images/m/zidane_m.jpgΤα αποδυτήρια της Γαλλίας δεν λένε να ηρεμήσουν με τίποτα, ακόμη και μετά την απομάκρυνση του Νικολά Ανελκά. Τα “άπλυτα” των “τρικολόρ” συνεχίζουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα...Εκτός απο το επεισόδιο του επιθετικού της Τσέλσι με τον τεχνικό της ομάδας, κυκλοφόρησε πως οι Ριμπερί και Γκουρκίφ τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των συμπαικτών τους για να τους χωρίσουν. Με το που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη φήμη, οι παράγοντες της ομάδας έσπευσαν να το διαψεύσουν κατηγορηματικά πως συνέβη το οτιδήποτε.

Υπήρχε όμως και συνέχεια. Η “Liberation” έφερε στην επιφάνεια το εξής σενάριο: Παραμονές του αγώνα με το Μεξικό, ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε συνάντηση με παίκτες της ομάδας και τους προέτρεψε να προσπαθήσουν να πείσουν τον Ρεϊμόν Ντομενέκ να κάνει αλλαγές, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Αυτές θα ήταν οι εξής: Οι Ανρί και Βαλμπιουενά να παίξουν βασικοί στη θέση των Γκουργκίφ και Γκοβού, ενώ και το σύστημα απο 4-2-3-1 να αλλάξει σε 4-4-2.

Οι Πατρίς Εβρά, Τιερί Ανρί, Φρανκ Ριμπέρι και Βίλιαμ Γκαλάς συναντήθηκαν με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, ο οποίος τους άκουσε με προσοχή και δέχθηκε αρχικά τις προτάσεις τους, ευελπιστώντας και αυτός σε αλλαγή της αγωνιστικής εικόνα της Γαλλίας. Λίγο αργότερα όμως ενημερώθηκε πως η ιδέα αυτή δεν ήταν των παικτών, αλλά του Ζινεντίν Ζιντάν, κάτι που φυσικά δεν του άρεσε καθόλου απο τη στιγμή που ο “Ζιζού” του έχει ασκήσει σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή του και να καταστρώσει νέα πλάνα, χωρίς ωστόσο να στεφθούν με επιτυχία, καθώς οι “τρικολόρ” γνώρισαν την ήττα με 2-0. Φυσικά, αν το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2006.

Έκρηξη στο Γιοχάνεσμπουργκ!

http://www.contra.gr/images/m/soccercity_ph200610_m.jpgΣτο... πόδι σηκώθηκε το Γιοχάνεσμπουργκ λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση μεταξύ της Βραζιλίας και της Ακτής Ελεφαντοστού στο επιβλητικό "Soccer City".Όπως μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, περίπου 400 μέτρα από το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τη βραδινή αναμέτρηση της Κυριακής σημειώθηκε έκρηξη, η οποία έγινε αντιληπτή μέχρι το Κέντρο Τύπου, αφού ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την έκρηξη δεν έγιναν γνωστές. Προφανώς και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν την... πηγή του κακού.

Εύκολη νίκη της Παραγουάης επί της Σλοβακίας με 2-0

http://www.contra.gr/images/m/slovakia-1_m.jpgΧωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Παραγκουάη πήρε μία εύκολη νίκη με 2-0 επί της Σλοβακίας και ψάχνει ένα βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Νέα Ζηλανδία για να πάρει την πρόκριση στους “16”.Εικόνα του αγώνα
Η Παραγουάη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. “Κλειδί” για την υπεροχή των λατινοαμερικάνων ήταν η πίεση που ασκούσαν στην μεσαία γραμμή που δεν επέτρεπε στους Σλοβάκους να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις τους προς την εστία του Βιγιάρ να είναι ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βάις είχαν μόλις 1 προσπάθεια για γκολ (το οποίο κατέληξε άουτ), έναντι συνολικά 8 των παικτών του Χεράρδο Μαρτίνο, εκ των οποίων οι 4 ήταν στην εστία του Μούχα.

Έτσι, το προβάδισμα της Παραγουάης απο το 27ο λεπτό με το γκολ του Βέρα, μόνο ως φυσιολογική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς εκτός απο το τέρμα του 31χρονου μέσου υπήρχαν και άλλες ευκαιρίες με τον Σάντα Κρουζ, τον Ριβέρος και τον Μπάριος. Αντίθετα, οι Σλοβάκοι είχαν μόλις μία αξιόλογη προσπάθεια με την κεφαλιά του Σαλάτα που πέρασε άουτ.Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, επιφύλασσε διαφορετική εικόνα. Η Παραγουάη έδωσε χώρο στην Σλοβακία, που ανέβασε την απόδοσή της, βελτίωσε το passing game της και άρχισε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία έξω απο την αντίπαλη περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι έκανε ευκαιρίες, καθώς η αμυντική τετράδα των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν καλά διαβασμένη και δεν έκανε λάθη. Μάλιστα, κόντρα στην ροή του αγώνα, η ομάδα του Μαρτίνο ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βέρα, που πέρασε άουτ.

Τελικά, λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 86' σφράγισε τη νίκη της με το γκολ του Ριβέρος, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στους 16. Θέλει μόλις 1 βαθμό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Σλοβακία θέλει συνδυασμό αποτέλεσμάτων και νίκη κόντρα στην Ιταλία.

Κλειδί του αγώνα
Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες της Παραγουάης στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που είχε διπλό όφελος για την ομάδα του Μαρτίνο. Εμπόδιζε την κυκλοφορία της μπάλας των Σλοβάκων, ενώ παράλληλα βοηθούσε την επιθετική ανάπτυξη των τυπικά φιλοξενούμενων.

MVP
Ο Ενρίκε Βέρα. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τόσο ανασταλτικά, με τις βοήθειες που έδινε, όσο και δημιουργικά.

Oι συνθέσεις των ομάδων

Παραγουάη(Mαρτίνο Γεράρδο): Βίγιαρ, Μορέλ, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Β. Κάσερες, Ριβέρος, Μπονέτ, Βέρα, Βαλντές, Μπάριος, Σάντα Κρους

Σλοβακία(Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σαλάτα, Στρμπα, Κόζακ, Βάις, Χάμσικ, Σέστακ, Βίτεκ

Πλακώθηκαν Ριμπερί - Γκουρκίφ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e4dd1ebbbc19c0874dc6619c03d7f415_L.jpg?1277026089?1277026089?1277026089Νέος... τσαμπουκάς στην εθνική Γαλλίας καθώς όπως μεταδόθηκε πριν λίγο από τηλεοπτικό σταθμό, ο Φρανκ Ριμπερί και ο Γιοάν Γκουρκίφ ήρθαν στα χέρια στο αεροπλάνο που μετέφερε την γαλλική αποστολή στην πόλη Κίσνα! Τα πράγματα στην εθνική Γαλλίας έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε φαντασία και πλέον η αποστολή των «τρικολόρ» δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει από το να ...επιστρέψει στην χώρα της πριν συμβούν πολύ ...άσχημα πράγματα!

Τα χειρότερα πάντως είναι ήδη γεγονός, αφού όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο του «Eurosport» ο Φρανκ Ριμπερί και ο Γιοάν Γκουρκίφ έπαιξαν ...ξύλο μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε την γαλλική αποστολή στην πόλη Κίσνα, όπου την Τρίτη θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των «πετεινών» με τη Νότιο Αφρική!

Τον διαιτητή έκανε ο Ζερεμί Τουλαλάν, ο οποίος ανέλαβε να χωρίσει τους δύο μέσους και να τους ηρεμήσει αλλά δέχτηκε κι αυτός μερικές ...ψιλές!

Πλέον η κατάσταση στην αποστολή της Γαλλίας είναι εκτός ελέγχου, αφού οι φήμες για «κλίκες» στην ομάδα είναι έντονες, ενώ αναφέρεται συνεχώς ότι ο Ριμπερί που θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη της ομάδας δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Γιοάν Γκουρκίφ που θεωρείται από πολλούς το ανερχόμενο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Ο τελευταίος πάντως είναι από τους πιο ευγενικούς και ήρεμους ποδοσφαιριστές των «τρικολόρ» και έχει βρεθεί εκτός εαυτού μετά τις συνεχόμενες προκλήσεις του σταρ της Μπάγερν Μονάχου.

Απαιτείται «σαφάρι» υπογραφών!

Απαιτείται «σαφάρι» υπογραφών!

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πλέον πως η υπόθεση του Ηρακλή έχει ξεφύγει από το «καθαρά» αθλητικό πλαίσιο. Ουδέποτε ο Ηρακλής ήθελε και θέλει πολιτική εύνοια. Διατήρηση των κεκτημένων και κατάκτηση όσων δικαιούται ναι. Εύνοια όμως όχι. Ούτε σ’ αυτή την περίπτωση της επικύρωσης βαθμολογίας και αδειοδότησης ήθελε εύνοια. Είναι όμως πλέον κατανοητό από τον καθένα, πως η «μάχη» από τους αγωνιστικούς χώρους, δεν έχει μεταφερθεί απλά στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πολιτικά γραφεία! Η παρέμβαση βουλευτών της Κρήτης στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού (τη στιγμή που καταφέρθηκαν εναντίον του Σπύρου Βούγια για παρέμβαση ενώ ήδη οι ίδιοι την είχαν κάνει!), καταδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως το θέμα έχει αναχθεί σε πολιτικό ζήτημα.
Σ’ αυτή τη «μάχη» πολιτικά η Θεσσαλονίκη δείχνει πιο… αδύναμη από την Κρήτη. Είναι δυνατόν; Γίνεται σε μια τόσο σημαντική υπόθεση που αποτελεί κοινωνικό πλέον ζήτημα να γίνονται παρεμβάσεις (που φέρνουν και αποτέλεσμα…) από τους Κρητικούς βουλευτές και οι Θεσσαλονικείς να μένουν αμέτοχοι; Είναι απλά ερωτήματα του κόσμου που ετέθησαν (και) χθες στο «Αθλητικό Metropolis». Όπως έλεγαν οι φίλαθλοι του Ηρακλή… «Είναι η τελευταία τους ευκαιρία»! Ήδη από χθες έχουν συγκεντρωθεί πέντε υπογραφές από Βουλευτές και σήμερα θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο ώστε να παρθούν υπογραφές από όλους. Τη διαδικασία αυτή της αναζήτησης του Βουλευτών την πραγματοποιεί ένας εθελοντής φίλαθλος της ομάδας, ο Αντώνης Κασάπης!

«Θα παίξουν και οι Θεσσαλονικείς»

Από χθες η ΠΑΕ Ηρακλής έχει ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με Υπουργούς, Βουλευτές τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για τον συγκεκριμένο λόγο. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σήμερα. Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία τους ευκαιρία. Να αντιδράσουν κι εκείνοι για ένα θέμα που απασχολεί ένα τεράστιο κομμάτι της πόλης και του νομού (αν και ο λαός του Ηρακλή κατοικοεδρεύει και σε πολλές άλλες περιοχές της Μακεδονίας). Να το πάρουν κι εγωιστικά ακόμη. Γιατί η Κρήτη και όχι η Μακεδονία; Η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη, για το ζήτημα είναι χαρακτηριστική: «Από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο παίζουν οι βουλευτές της Κρήτης, θα παίξουν και της Θεσσαλονίκης».

Πάρτε θέση όσο προλαβαίνετε!

Σ’ αυτή την «παγίδα» που έχει στηθεί κατά του Ηρακλή, η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και ισχυρή. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν συγκεντρωθεί οι πολιτικοί σε ένα τραπέζι για το θέμα. Τώρα επιβάλλεται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλά και να γίνουν κινήσεις για να δικαιωθεί ο Ηρακλής. Το δίκιο δηλαδή κόντρα στην αδικία. Ο χρόνος πιέζει, οι στιγμές είναι ιστορικές και καταγράφονται στις καρδιές και τις μνήμες όλων…

Βουλευτές, Υπουργοί, Νομάρχης και Δήμαρχος

Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να παρέμβουν δραστικά στην αδικία που πάει να περάσει; Συνολικά 23 Βουλευτές Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρειας) μεταξύ των οποίων Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης
ΠΑΣΟΚ
1 Βενιζέλος Ευάγγελος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας)
2 Καστανίδης Χάρης (Υπουργός Δικαιοσύνης)
3 Αράπογλου Χρύσα
4 Μαγκριώτης Γιάννης (Υφυπουργός Δημοσίων Έργων)
5 Καϊλή Εύα
6 Βούγιας Σπύρος (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη)
7 Ρομπόπουλος Θωμάς

ΝΔ
1 Γκιουλέκας Κώστας
2 Καλαφάτης Σταύρος
3 Ιωαννίδης Γιάννης
4 Ράπτη Ελενα
5 Τζιτζικώστας Απόστολος

ΚΚΕ
1 Ζιώγας Γιάννης
2 Καλαντίδου Σοφία

ΛΑΟΣ
1 Κολοκοτρώνης Άγγελος

ΣΥΡΙΖΑ
1 Κουράκης Αναστάσιος

Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης
ΠΑΣΟΚ
1 Γερανίδης Βασίλης
2 Αρβανιτίδης Γιώργος

ΝΔ
1 Καράογλου Θεόδωρος
2 Αναστασιάδης Σάββας

ΚΚΕ
1 Τζέκης Άγγελος

ΛΑΟΣ
1 Βελόπουλος Κυριάκος

ΣΥΡΙΖΑ
1 Αμμανατίδου Ευαγγελία Πηγη Μετροσπορ

Ο Τσέζαρεκ και οι άλλοι...



Ο Δάρλας στην προπόνηση του Παναθηναϊκού Η περίπτωση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι τη Δευτέρα. Μάλιστα, αν όλα πάνε καλά ίσως και το απόγευμα να ανακοινωθεί η απόκτηση του 27χρονου επιθετικού από του κίτρινους. Οι δύο πλευρές βρίσκονται στις τελικές επαφές και δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να γίνουν οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις για να γεφυρωθεί ένα οικονομικό χάσμα που τις χώριζε.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει συμφωνήσει σε βασικούς όρους και περιμένει την οριστικοποίηση της μεταγραφής αφού προηγουμένως κλείσει και το οικονομικό που είναι άλλωστε το σημαντικότερο κεφάλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και δύο βδομάδες υπήρξαν αρκετές και αξιόλογες προτάσεις για τον Τσέζαρεκ από πολλές ομάδες του εξωτερικού αλλά ο 27χρονος επιθετικός ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και μάλλον θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του.

Ο Φίλιππος Δάρλας, που θα μείνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ίσως τελικά γίνει μία από τις λύσεις για τον ’ρη, στα άκρα της άμυνας.

Υπάρχουν πληροφορίες που... ελέγχονται μεν, ωστόσο, αναφέρουν ότι το θέμα Δάρλα ενδεχομένως να κλείσει θετικά μέσα στα επόμενα 24ωρα. Αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις τελικές συζητήσεις που θα έχει ο ποδοσφαιριστής με τους διοικούντες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Μέσι: Φουλ επίθεση κόντρα στην Ελλάδα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_HZbRqu18Dg.jpgΟ Μέσι… προειδοποίησε ενόψει της αναμέτρησης της Αργεντινής με την Ελλάδα.Ο μεγάλος αστέρας της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα τόνισε ότι η «αλμπισελέστε» του θα παίξει φουλ επίθεση κόντρα στην Eθνική μας προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

«Η ομάδα της Ελλάδας, είναι αξιόλογη ομάδα και οι παίκτες της δεν τα παρατάνε εύκολα. Θα παίξουμε, όπως πάντα, για να νικήσουμε με φουλ επίθεση», είπε αρχικά στην «SportDay» και στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Σε ένα Μουντιάλ όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Όλοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Για εμάς ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι η ίδια η Αργεντινή. Αν εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε μέσα στο γήπεδο, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, αλλά ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο, όποιος και αν είναι αυτός».

Ασκάρατε:"Χειρότερη μου εμπειρία η ΑΕΚ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/46/465166_b.jpg"Χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου η ΑΕΚ", δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Ένωσης Φεντερίκο Ασκάρατε που βγάζει το ψωμί του στην Ισπανία. Για όσους έχουν καλή μνήμη δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, για τους υπόλοιπους όμως να θυμίσουμε πως ο Ασκάρατε πέρασε για ένα φεγγάρι από την ΑΕΚ (σεζόν 2007-08), με σκοπό να καλύψει το πολύπαθο κέντρο της άμυνας.

Ο 26χρονος Αργεντινός από το Βαλκαρσέλ ωστόσο δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να φύγει κακήν κακώς στο τέλος της σεζόν.

Δυο χρόνια μετά, τα προβλήματα δεν εγκατέλειψαν τον Ασκάρατε, ο οποίος πέρασε δύσκολα στην ομάδα της Πόλι Εχίδο. Παρόλα αυτά όπως δήλωσε σε ΜΜΕ της Ισπανίας η χειρότερη περίοδος της καριέρας του ήταν στην ΑΕΚ!

"Βρίσκονται εκτός Αργεντινής εδώ και οκτώ χρόνια και η ζωή στην Ευρώπη μπορώ να πω πως είναι περίπλοκη. Το πέρασμα μου από την ΑΕΚ για έναν χρόνο, ίσως και να ήταν το χειρότερο στην καριέρα μου.

Προσπάθησα πολύ να προσαρμοστώ στις δύσκολες συνθήκες που βρήκα και όποτε μου ζητήθηκε βοήθησα όσο μπορούσα", τόνισε ο 26χρονο άσος.

Στην Πόλι Εχίδο ωστόσο δεν τα περνάει και.. μέλι, αφού ο ισπανικός σύλλογος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα.

Ρικάρντο Οσόριο-Περιμένω τηλέφωνο από το Μιλάνο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/os/osorio_2010_6_20_11_35_12_b.jpgTη στιγμή που σήμερα ελληνικές ιστοσελίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων "εμπλέκουν" τον ΠΑΟΚ σε μεταγραφικά σενάρια με τον Ρικάρντο Οσόριο, ο ίδιος ο παίκτης έκανε χθες μία εντελώς διαφορετική δήλωση.Ο Μεξικανός δεξιός μπακ του οποίου το συμβόλαιο λήγει, έκανε δηλώσεις της οποίες αναπαρήγαγαν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σε ερώτηση λοιπόν σχετικά με τον μέλλον του, καθώς το συμβόλαιο του λήγει 30 Ιουνίου και δεν έχει βρει ακόμα ομάδα απάντησε από την Νότια Αφρική όπου και βρίσκεται με την Εθνική του ομάδα: "Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα.

Περιμένω τηλέφωνο από το Μιλάνο!". Όπως μάλιστα γράφουν οι Γερμανοί ο Οσόριο εννοεί ότι περιμένει τους ανθρώπους της Ίντερ οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα αναφέρθηκε στον γερμανικό Τύπο ότι και η Βιγιαρεάλ θέλει τον παίκτη.Το δεδομένο είναι ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει στο Μουντιάλ μήπως βρει κάποιο "λαβράκι".

Ο Οσόριο θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ενδιαφέρει τον Δικεφάλο ο οποίος όμως έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και δεν μπορεί σίγουρα να μπει σε κάποιο μεταγραφικό παζάρι όταν σε αυτό εμπλέκονται μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι

Λε Γκεν: "Δική μου η ευθύνη, αλλά δεν μετανιώνω"

http://www.contra.gr/images/m/leguen_cameroon200610_m.jpgΤο Καμερούν, χάνοντας 1-2 από τη Δανία, έγινε η πρώτη ομάδα που γεύτηκε την πίκρα του πρόωρου αποκλεισμό από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολ Λε Γκεν δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, αλλά φρόντισε να καλύψει τους παίκτες του, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη για την πορεία των αδάμαστων λιονταριών στην α' φάση της διοργάνωσης.

"Εμένα, μόνο εμένα πρέπει να κατηγορείτε. Ήμασταν χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ, θέλαμε να πάμε καλύτερα, αλλά δεν δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες", δήλωσε ο Γάλλος εκλέκτορας και υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε τόσο στον καταρτισμό της τελικής 23άδας όσο και στη διάρκεια των αγώνων. "Αποδέχομαι την κριτική και τις διαφορετικές απόψεις, αλλά πραγματικά έχω σκεφτεί πολύ και δεν έχω ενοχές για τις επιλογές μου. Είμαι πολύ λυπημένος για το λαό του Καμερούν. Αποκλειστήκαμε, αλλά τουλάχιστον ήμασταν εδώ. Δούλεψα για το καλό της ομάδας, αλλά δεν ήταν αρκετό. Είναι μεγάλη η απογοήτευση", συμπλήρωσε ο Λε Γκεν.

Στάθηκε δε πολύ ο Γάλλος στο γεγονός πως το Καμερούν δημιούργησε, αλλά έχασε ένα σωρό ευκαιρίες. "Μετανιώνω μόνο που σε αυτό το παιχνίδι δεν ήμασταν... ψυχροί. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Μετανιώνω επίσης για το γεγονός πως χάσαμε από την Ιαπωνία χωρίς να παίξουμε καλά".

Φωτο Ημερας

Γοργόνα βγήκε στην στεριά!

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα,
άλλο ένα ρίσκο και σήμερα και όπου βγει...
116 Σλοβακία Παραγουάη Χ απόδοση 3,20
119 Ιντερ Τουρκου Ελσίνκι 2 απόδοση 1,90
120 Μιλικοσκι Γιαρο 1 απόδοση 1.80

Άντε και καλή τύχη μάγκες,
Στέλιος

Θέλει Ζεράλντο Άλβες η Εσπανιόλ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/63/639697_b.jpgΣτο στόχαστρο της Εσπανιόλ και της Μάλαγα βρίσκεται ο Ζεράλντο Άλβες σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ισπανικό Τύπο. Ο Πορτογάλος αμυντικός συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ονομάζουμε "τίμιους", δηλαδή σε εκείνους που μπορεί να μην ξεχωρίζουν τόσο για την αγωνιστική τους αξία, όμως τα δίνουν όλα κάθε φορά που παίζουν στην ενδεκάδα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ζεράλντο Άλβες, ο οποίος ειδοποιήθηκε από την ΑΕΚ πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου που τελειώνει το συμβόλαιο του θα μείνει ελεύθερος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία ωστόσο, για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρον έχει δείξει τόσο η Εσπανιόλ όσο και η Μάλαγα.

Σε αυτό βοήθησε και ο αδερφός του Ζεράλντο, Μπρούνο, ο οποίος έχει πει τα καλύτερα για τον πρώην (όπως όλα δείχνουν) αμυντικό της Ένωσης.

Επτά γκολ δέχθηκε η Εθνική γυναικών


Μπάλα.... Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών ηττήθηκε 7-0 στο Βέιλε από την Δανία, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2011. Τα γκολ της πρωτοπόρου του ομίλου πέτυχαν οι Χάνσεν (7'), Ράσμουσεν (45', 80'), Πάπε (48', πεν), Χάρντερ (50'), Σόρενσεν (77'), Κνούντσεν (79').

ΔΑΝΙΑ: Σέντερκβιστ, Ορντοφτ, Χάνσεν, Κνούντσεν, Πάπε (76' Μουνκ), Πέτερσεν (46' Σόρενσεν), Ράσμουσεν, Γένσεν, Σ. Νίλσεν, Τ. Νίλσεν (46' Μπουκ), Χάρντερ

ΕΛΛΑΔΑ: Χαραλαμπίδου, Κακαμπούκη, Δ. Παπαδοπούλου, Γκατζογιάννη (58' Σιδηρά), Αδαμάκη, Χατζηγιαννίδου, Παντελειάδου, Κυδωνάκη, Κοντομίχη (59' Α. Παπαδοπούλου), Τσιάκα, Μιχαλακίδη (73' Χαλκιαδάκη)

Μπαλάφας η επιστροφή

Την ανυπομονησία του να ξαναπαίξει στην γεμάτη Τούμπα και να φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος μετά από ένα χρόνο ...περιπλάνησης ως δανεικός σε Εργοτέλη και ΠΑΣ Γιάννενα επιστρέφει στον «Δικέφαλο» του Βορρά. Την χαρά του, την αγωνία του και την ...ανυπομονησία να ξαναμπεί στην Τούμπα και για να αγωνιστεί ξανά για λογαρισμό του ΠΑΟΚ, εξέφρασε στην ιστοσελίδα «paok24» ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος έκανε δηλώσεις με αφορμ

ή την επιστροφή του στο ρόστερ του «Δικέφαλου» του Βορρά:

«Εχω μεγάλη αγωνία να μπω ξανά στην Τούμπα και να παίξω με τον ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο στόχος μου από τη μέρα που έφυγα από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει πλέον σε επίπεδο πρωταθλητισμού και εγώ θέλω να είμαι εδώ», είπε αρχικά ο νεαρός μέσος των «ασπρόμαυρων» και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους Πάμπλο Γκαρσία και Βίκτορ Βιτόλο, οι οποίοι θα είναι οι ...ανταγωνιστές του στην μεσαία γραμμή της ομάδας:

«Εκαναν εξαιρετικό πρωτάθλημα και οι δύο, αλλά μου αρέσει ο συναγωνισμός, γιατί θα μας κάνει όλους καλύτερους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, επειδή στο σημείο που βρίσκομαι πρέπει να γίνομαι καλύτερος».

Ο Μπαλάφας ρωτήθηκε επίσης για την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον 29χρονο επιθετικό:

«Για μένα είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής και έρχεται στον ΠΑΟΚ σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία», τόνισε και κλείνοντας δήλωσε πως ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο καλύτερος προπονητής που έχει συνεργαστεί στην καριέρα του:

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον κ. Σάντος. Αντιθέτως, ίσως και να είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει και έκανε μάλιστα πολύ καλή δουλειά, την οποία αφήνει στον κ. Μπερέτα».

Το εγώ πάνω από την ομάδα

http://www.novasports.gr/media/70449.jpgΤα γαλλικά ΜΜΕ τα... χώνουν στον Νικολά Ανελκά για την συμπεριφορά του προς τον Ραιμόν Ντομενέκ. Οπως αναφέρουν στους «τρικολόρ» πάνω από όλα βάζουν το «εγώ» και όχι την εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με τη «le parisien», η αποτυχία της εθνικής Γαλλίας οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι διεθνείς κοιτάνε την... πάρτη τους και όχι το καλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό απέδειξε περίτρανα ο Νικολά Ανελκά με την συμπεριφορά του στο ημίχρονο με το Μεξικό. Υπαίτιος για τους Γάλλους είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς απέτυχε να βγάλει το «εγώ» από τα αστέρια των «τρικολόρ». Ο επιθετικός της Τσέλσι στο πρώτο του Μουντιάλ αφίχθη με χαμόγελο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του ξεκινώντας βασικός και μοναδικός προωθημένος στα δύο πρώτα ματς του ομίλου. Ομως δεν του άρεσε το στυλ παιχνιδιού του Ντομενέκ και στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ εκνευρισμένος με τους συμπαίκτες του.

Οπως γράφει η «lemonde», ο Ανελκά δεν έπρεπε να φορέσει ποτέ τα «τρικολόρ». Η ήττα από το Μεξικό δεν δείχνει μόνο το μέλλον των Γάλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά γενικά. Η αντίδραση του Ανελκά, αν και υποστηρίζεται ότι δεν είπε τόσο άσχημα λόγια στον προπονητή του, δείχνει ότι το πάθημα του EURO 2008 δεν έγινε μάθημα για τους Γάλλους παίκτες.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ντροπή για την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία»!

Τέλος, το «coupedefrance.football.fr» αναρωτιέται γιατί δεν έχει κάτι παρόμοιο με τον Ουίλιαμ Γκαλάς. Ο Ανελκά μπορεί να έβρισε τον προπονητή του αλλά και ο Γκαλάς δεν υπάκουσε στον Ντομενέκ όταν του ζητήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου. Γιατί δεν ακολούθησε και ο κεντρικός αμυντικός το δρόμο που χάραξε ο διεθνής επιθετικός; Αυτή είναι η απορία του δημοσιεύματος. Την υποθετική απάντηση πάντως την δίνουν μόνοι τους, τονίζοντας πως ο Γκαλάς είναι ίσως πιο σημαντικός από τον Ανελκά. Το άρθρο κλείνει αναφέροντας: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ντροπή για την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία»!.

Παρουσιάστηκε ο Γέστε

Στα Εμιράτα βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Φρανσίσκο Γέστε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Αλ Ουάχλ του Ντουμπάϊ που θα του αποφέρει αποδοχές περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε από την Αλ Ουάχλ ο Φρανσίσκο Γέστε από τους ιθύνοντες της Αλ Ουάχλ του Ντουμπάϊ και έτσι ο Ισπανός χαφ αποτελεί οριστικά «παρελθόν» από τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού.
Τα συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ που θα «καρπωθεί» συνολικά ο Γέστε από τους Σαουδάραβες αποτέλεσαν ισχυρό δέλεαρ για τον 30χρονο Ισπανό πρώην μέσο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση που του έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» αντί του ποσού των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Ο Ισπανός πήρε την φανέλα με το νούμερο «11» και αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπος στο πρωτάθλημα των Εμιράτων με τους Φάμπιο Καναβάρο και Μάρκος Σένα.

«Δάσκαλος ο Κούπερ»

Ο Σέζαρ Ορτίθ δεν έμεινε στον Άρη, καθώς η ΠΑΕ δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι ο Έκτορ Κούπερ είναι ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου. Στην Ρίβερ Πλέιτ ο Κάρλος Αράνο.

Ο Ορτίθ επέστρεψε στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης και σχολίασε στα ισπανικά ΜΜΕ τον Έκτορ Κούπερ:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μια εμπειρία για μένα, αν και θα ήθελα να παίξω περισσότερο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από την Ισπανία, όμως πέρασα πολύ καλά. Ολοι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά απέναντί μου και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που ήταν προπονητής μου τους τελευταίους μήνες, με βοήθησε πολύ. Είναι μεγάλος προπονητής, ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου. Θα κάνω υπομονή και μία ημέρα θα παίξω στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο».

Στην Ρίβερ Πλέιτ ο Αράνο

Ο Κάρλος Αράνο σύμφωνα με την αργεντίνικη ιστοσελίδα «hoy en deportes», έπειτα από την αποδέσμευση του από τον Άρη, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ο προπονητής της Ρίβερ, Ανχελ Κάπα, εισηγήθηκε την απόκτηση του πάικτη για την ομάδα του μιας και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί μαζί του στην Ουρακάν.

Επιστολή Γωγάκου σε φορείς της πόλης

Επιστολή Γωγάκου σε φορείς της πόλης

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή Κώστας Γωγάκος έστειλε επιστολή σε όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας αρχικά για το πρόβλημα του Ηρακλή αλλά και την πρόσφατη επέμβαση των βουλευτών του Ηρακλείου. Ακολούθως ζητά να υπογράψουν ψήφισμα που θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των κομμάτων, στους αρμόδιους αθλητικούς φορείς και στα Μ.Μ.Ε. Αναλυτικά η επιστολή του Ερασιτέχνη: «Όπως γνωρίζετε και έχετε πληροφορηθεί από τα Μ.Μ.Ε το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. εξέδωσε την υπ’ αριθμό 1/18-6-2010 απόφασή του που σύμφωνα με το διατακτικό της «αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ μέχρι την Πέμπτη 24-6-2010 προκειμένου να προσκομιστούν τα αναφερόμενα στο σκεπτικό έγγραφα». Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 18-6-2010 ημέρα της συνεδρίασης του ως άνω δευτεροβάθμιου οργάνου της Ε.Π.Ο. ασκήθηκε η παρέμβαση και επερώτηση όλων των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου Κρήτης προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή με συνέπεια την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από τον Υπουργό Πολιτισμού την ώρα της συνεδρίασης του δευτεροβάθμιου οργάνου που ανακοινώθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Το γεγονός αυτό αποτελεί παρέμβαση και προσπάθεια επηρεασμού της κρίσης των μελών του δευτεροβάθμιου οργάνου με αποτέλεσμα την έκδοση δυσμενούς απόφασης για τον ΗΡΑΚΛΗ και αποτελεί λοιπόν θέμα τιμής και αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου και όλων των φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης καθ’ όσον προσβάλλεται το αρχαιότερο και ιστορικότερο σωματείο της Μακεδονίας μας και για τον λόγο αυτό σας καλώ να ξαναδηλώσετε εγγράφως με την υπογραφή σας, όπως έγινε και στην σύσκεψη της 5/6/2010 στο «MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ», την έμπρακτη υποστήριξη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του λαού του ΗΡΑΚΛΗ υπογράφοντας το συνημμένο ψήφισμα που θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των κομμάτων, στους αρμόδιους αθλητικούς φορείς και στα Μ.Μ.Ε.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Θ. «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

Κων/νος Γωγάκος».

Έφυγε από τη ζωή ο Σουδανός γίγαντας (2.31μ.)

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί έναν από τους ψηλότερους παίκτες της ιστορίας του, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Μανούτ Μπόλ.Ο Σουδανός γίγαντας (2,31 μέτρα και 100 κιλά), ο οποίος αγωνίσθηκε από το 1985 έως το 1994 με τις Ουάσινγκτον Μπούλετς, Γκόλντεν Στέιτ, Φιλαδέλφια και Μαϊάμι, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο νεφρό, ενώ είχε και μια σπάνια ασθένεια του δέρματος (σ.σ.: το σύνδρομο Στίβενς - Τζόνσον).

«Βόμβα» με Φρεντ η Νάπολι!

Τη Βραζιλία αφήνει ο Φρεντ για να μετακομίσει στην Ιταλία και να αγωνισθεί στο Καμπιονάτο, καθώς βρίσκεται μία… ανάσα από τη μεταγραφή του στη Νάπολι!Ο 26χρονος πρώην άσος της Λιόν αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στην ιταλική πόλη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «παρτενοπέι» προσέφεραν στην Φλουμινένσε για να αποκτήσουν τον έμπειρο άσο το ποσό των 7 εκατ. ευρώ και πλέον με αυτή την προσθήκη ενισχύουν σημαντικά την επιθετική τους γραμμή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φρεντ έχει δείξει και ο Ολυμπιακός, τον οποίο παρακολουθούσε από την εποχή που έπαιζε στη Λιόν.

Ζήτησε Συγγνώμη ο Ρούνι


Ο Ρούνει διαμαρτύρεται στον διαιτητή Όταν ηρέμισε είδε διαφορετικά τα πράγματα ο Γουέιν Ρούνι, γι αυτό και έσπευσε να ζητήσει συγνώμη. Ο Αγγλος άσος κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αλγερία, όπου τα "λιοντάρια" έμειναν στην ισοπαλία, τόνισε ειρωνικά πως είναι ωραίο να σε αποδοκιμάζουν οι οπαδοί της ομάδας σου.

Μία μέρα μετά ο Ρούνι πιο ψύχραιμος ζήτησε συγνώμη, τόσο για την απόδοση του όσο και για τη δήλωση του.
"Είπα πράγματα πάνω στην ένταση της στιγμής και από την απογοήτευση τόσο για την απόδοση μου όσο και για το αποτέλεσμα. Από την πλευρά μου ζητάω συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή προκάλεσαν οι ενέργειές μου".

Αγκίρε: "Ψάχνουμε την ισορροπία"


Ο Χαβιέρ Αγκίρε Χαμηλούς τόνους κρατάνε στο Μεξικό, με τον Αγκίρε να προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του στο έδαφος. Η νίκη επί της Γαλλίας με 2-0 έχει φέρει την ομάδα μία ανάσα από την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

"Υπάρχουν συνδυασμοί αποτελεσμάτων που μπορεί να μας αφήσουν εκτός συνέχειας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι η πρόκριση. Στην πρεμιέρα ήμασταν κακοί, αλλά με τη Γαλλία αρκετά καλοί. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μας, έτσι ώστε να είμαστε σταθεροί σε κάθε αγώνα.

Ελπίζω απέναντι στην Ουρουγουάη να έχουμε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές", τόνισε ο Αγκίρε, ο οποίος στο τρίτο παιχνίδι του Μεξικού δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σουάρεζ και Βέλα. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος και ο δεύτερος τραυματίας.

Τζέιμς κατά πάντων...


Ο Τζέιμς σε προσπάθεια του απέναντι στο παιχχίδι με την Αλγερία Ο Ντέιβιντ Τζέιμς απολαμβάνει την τελευταία του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Κατηγορεί τον προπονητή του που τον εμπιστεύτηκε στο παιχνίδι με την Αλγερία, ενώ δήλωσε πως δεν είναι κοντά και φίλος με κανέναν στην αποστολή των "λιονταριών".

Ο 39χρονος γκολκίπερ αρχικά αναφέρθηκε κατά του προπονητή του, Φάμπιο Καπέλο, επειδή ανακοινώνει την ενδεκάδα λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει η ομάδα από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια τόνισε πως ο ίδιος δεν δέχτηκε γκολ, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του Γκριν και τελειώνοντας, είπε πως δεν αισθάνεται φίλος με κανέναν συμπαίκτη του.

Την ώρα που το κλίμα στην Αγγλία δεν είναι και το καλύτερο, ο Τζέιμς έρχεται να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Κιούελ κατά Ροσέτι...


Ο Ροσέτι έχει αποβάλει τον Κιούελ "Ο Ροζέτι σκότωσε εμένα και το Μουντιάλ μου". Η δήλωση ανήκει στον Χάρι Κιούελ, ο οποίος κατηγορεί τον Ιταλό διαιτητή για την αποβολή του στο σημερινό αγώνα της Αυστραλίας με τη Γκάνα. Ο Ροσέτι απέβαλε τον ποδοσφαιριστή στη φάση που καταλόγισε το πέναλτι εις βάρος των "σόκερους", καθώς είδε χέρι στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας της ομάδας του. "Δεν υπήρχε τρόπος να μετακινήσω το χέρι μου. Προσπάθησα να αποκρούσω τη μπάλα με το στήθος, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλά ο διαιτητής είδε κάτι άλλο και κατά πάσα πιθανότητα είναι ο μοναδικός που το είδε" συνέχισε χειμαρρώδης ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής. "Σκότωσε το Μουντιάλ μου" είπε ο Κιούελ, για να συμφωνήσει μαζί του ο Ολλανδός τεχνικός της αυστραλέζικης ομάδας, Πιμ Φεέρμπεκ, που χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αποβολή.

Εβρά: "Υπάρχει προδότης ανάμεσα μας"


Ο Εβρά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας Ο Πατρίς Εβρά δεν αρνήθηκε το περιστατικό που συνέβη στα αποδυτήρια ανάμεσα στον Νικολά Ανελκά και τον Ραϊμόν Ντομενέκ, ωστόσο δεν θεωρεί πρόβλημα για την ομάδα τη συμπεριφορά του συμπαίκτη του, αλλά τον άνθρωπο που φρόντισε να αποκαλύψει το επεισόδια των δύο ανδρών.

Μάλιστα ο Εβρά χαρακτήρισε προδότη αυτόν που έδωσε στο δημοσιογράφο την είδηση και τόνισε πως πρέπει να διωχθεί από την ομάδα όταν βρεθεί.

"Το πρόβλημα στην Γαλλία δεν είναι ο Ανελκά, αλλά ο προδότης που υπάρχει ανάμεσά μας. Πρέπει να διώξουμε αυτόν τον προδότη από την ομάδα, γιατί θέλει να την βλάψει. Δεν υπάρχει κάποιο μικρό ποντικάκι στην ομάδα. Αυτό δημιουργήθηκε από κάποιον που είναι στην ομάδα και θέλει να της κάνει κακό. Δεν θα πούμε ψέματα. Ο δημοσιογράφος δεν το έβγαλε από το κεφάλι του", υποστήριξε ο Εβρά.