Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καπέλο: Αν χάσει, χάνεται

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_R2X5yesx6M.jpgΔεδομένη θεωρούν οι Άγγλοι την απομάκρυνση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία της Αγγλία σε περίπτωση αποκλεισμού από την συνέχεια του Μουντιάλ.Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «BBC» η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας εμφανίζεται ενοχλημένη από την έως τώρα πορεία της ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και παρότι επισήμως στηρίζουν τον Ιταλό τεχνικό, έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο «διαζυγίου».

Η αναμέτρηση με την Σλοβενία πήρε χαρακτήρα τελικού για τα «λιοντάρια» μετά τις ισοπαλίες με Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Αλγερία. Αν οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο δεν πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, τότε ο Ιταλός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία θα μείνει εκτός συνέχειας παγκοσμίου κυπέλλου από τους ομίλους, μετά το 1950.

Το «αγκάθι» για την απομάκρυνση του Καπέλο είναι η αποζημίωση που θα πρέπει να εισπράξει και η οποία φτάνει τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στους μισθούς που θα έπαιρνε τα επόμενα δυο χρόνια. Επίσης, οι ιθύνοντες της αγγλικής ομοσπονδίας δε έχουν βρει κάποια διάδοχη λύση, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα στενά, από την στιγμή που οι υποχρεώσεις της ομάδας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκινούν στις 3 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Βουλγαρία.

Οι Άγγλοι ελπίζουν πως ο Ιταλός τεχνικός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παραιτηθεί, σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού. Όλα δείχνουν πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Άγγλους απέναντι στη Σλοβενία, οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα «θερμές» σε όλα τα επίπεδα, αφού θα αναζητηθούν ευθύνες και σε στελέχη της ομοσπονδίας για την εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: