Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Χορεψε σαμπα.........Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/fa/fabiano_2010_6_20_22_46_55_b.jpg

Η Βραζιλία ήταν ουσιαστική και νίκησε με 3-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους "16" του Μουντιάλ.Σκόρερς: 25' και 50' Λουΐς Φαμπιάνο, 62' Ελάνο / 79' Ντρογκμπά
Γήπεδο: "Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Μόλις 44'' από την σέντρα η Βραζιλία έκανε την πρώτη ευκαιρία με τον Ρομπίνιο να σουτάρει από μακριά προσπαθώντας να... πιάσει στον ύπνο τον Μπαρί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη καλή φάση του ματς ήταν το γκολ από τον Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία από δεξιά στην περιοχή, έπειτα από ασίστ του Κακά.

Το πρώτο σουτ του για την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε ο ο Αρουνά Ντιντάν στο 38' και μπλόκαρε ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στο 41' σούταρε με προϋποθέσεις ο Εμανουέλ Εμπουέ και η μπάλα χτύπησε στον Ζουάν, αλλά λανθασμένα δεν δόθηκε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν γκολ του Λουΐς Φαμπιάνο στο 50'. Ο στράικερ της Σεβίλλης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια "χορέυοντας" τρεις αμυντικούς και σκόραρε με γυριστό σουτ, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του και μάλιστα δύο φορές στα κοντρόλ του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αφρικανξοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ντρογκμπά από την σέντρα του Ντιντάν, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Στο 62' ήρθε το τρίτο γκολ της "σελεσάο" με τον Ελάνο να σκοράρει και στο δεύτερο ματς με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και χαμηλή σέντρα του Κακά από αριστερά.

Η Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε ένα γκολ στο 79' με το Ντιντιέ Ντρογκμπά που μπορεί να της φανεί πολύ χρήσιμο στο τέλος για την βαθμολογία σε περίπτωσης ισοβαθμίας με την Πορτογαλία.

Ο Ζερβινιό έκανε την προσπάθεια από αριστερά, αν και μόνος κράτησε την μπάλα και την έδωσε πίσω στον Γιαγιά Τουρέ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε την σέντρα και ο Ντρογκμπά από το ύψος του πέναλτι με ιδανική κεφαλιά έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ που απλά παρακολούθησε την πορεία της.

Το ματς όσο πέρναγαν τα λεπτά γινόταν όλο και πιο δυνατό, κυρίως από τους αφρικανούς που έκαναν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Κακά, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87' με δέυτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον στον Καντέρ Κεϊτά, αλλά μάλλον ήταν λίγο υπερβολική η απόφαση του Γάλλου διαιτητή.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Ντεμέλ, Κολό Τουρέ, Ζοκορά, Τιενέ, Γιαγιά Τουρέ, Εμπουέ, Τιοτέ, Ντιντάν, Σαλομόν Καλού, Ντρογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: