Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το εγώ πάνω από την ομάδα

http://www.novasports.gr/media/70449.jpgΤα γαλλικά ΜΜΕ τα... χώνουν στον Νικολά Ανελκά για την συμπεριφορά του προς τον Ραιμόν Ντομενέκ. Οπως αναφέρουν στους «τρικολόρ» πάνω από όλα βάζουν το «εγώ» και όχι την εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με τη «le parisien», η αποτυχία της εθνικής Γαλλίας οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι διεθνείς κοιτάνε την... πάρτη τους και όχι το καλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό απέδειξε περίτρανα ο Νικολά Ανελκά με την συμπεριφορά του στο ημίχρονο με το Μεξικό. Υπαίτιος για τους Γάλλους είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς απέτυχε να βγάλει το «εγώ» από τα αστέρια των «τρικολόρ». Ο επιθετικός της Τσέλσι στο πρώτο του Μουντιάλ αφίχθη με χαμόγελο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του ξεκινώντας βασικός και μοναδικός προωθημένος στα δύο πρώτα ματς του ομίλου. Ομως δεν του άρεσε το στυλ παιχνιδιού του Ντομενέκ και στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ εκνευρισμένος με τους συμπαίκτες του.

Οπως γράφει η «lemonde», ο Ανελκά δεν έπρεπε να φορέσει ποτέ τα «τρικολόρ». Η ήττα από το Μεξικό δεν δείχνει μόνο το μέλλον των Γάλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά γενικά. Η αντίδραση του Ανελκά, αν και υποστηρίζεται ότι δεν είπε τόσο άσχημα λόγια στον προπονητή του, δείχνει ότι το πάθημα του EURO 2008 δεν έγινε μάθημα για τους Γάλλους παίκτες.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ντροπή για την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία»!

Τέλος, το «coupedefrance.football.fr» αναρωτιέται γιατί δεν έχει κάτι παρόμοιο με τον Ουίλιαμ Γκαλάς. Ο Ανελκά μπορεί να έβρισε τον προπονητή του αλλά και ο Γκαλάς δεν υπάκουσε στον Ντομενέκ όταν του ζητήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου. Γιατί δεν ακολούθησε και ο κεντρικός αμυντικός το δρόμο που χάραξε ο διεθνής επιθετικός; Αυτή είναι η απορία του δημοσιεύματος. Την υποθετική απάντηση πάντως την δίνουν μόνοι τους, τονίζοντας πως ο Γκαλάς είναι ίσως πιο σημαντικός από τον Ανελκά. Το άρθρο κλείνει αναφέροντας: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ντροπή για την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία»!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: