Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Λε Γκεν: "Δική μου η ευθύνη, αλλά δεν μετανιώνω"

http://www.contra.gr/images/m/leguen_cameroon200610_m.jpgΤο Καμερούν, χάνοντας 1-2 από τη Δανία, έγινε η πρώτη ομάδα που γεύτηκε την πίκρα του πρόωρου αποκλεισμό από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολ Λε Γκεν δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, αλλά φρόντισε να καλύψει τους παίκτες του, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη για την πορεία των αδάμαστων λιονταριών στην α' φάση της διοργάνωσης.

"Εμένα, μόνο εμένα πρέπει να κατηγορείτε. Ήμασταν χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ, θέλαμε να πάμε καλύτερα, αλλά δεν δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες", δήλωσε ο Γάλλος εκλέκτορας και υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε τόσο στον καταρτισμό της τελικής 23άδας όσο και στη διάρκεια των αγώνων. "Αποδέχομαι την κριτική και τις διαφορετικές απόψεις, αλλά πραγματικά έχω σκεφτεί πολύ και δεν έχω ενοχές για τις επιλογές μου. Είμαι πολύ λυπημένος για το λαό του Καμερούν. Αποκλειστήκαμε, αλλά τουλάχιστον ήμασταν εδώ. Δούλεψα για το καλό της ομάδας, αλλά δεν ήταν αρκετό. Είναι μεγάλη η απογοήτευση", συμπλήρωσε ο Λε Γκεν.

Στάθηκε δε πολύ ο Γάλλος στο γεγονός πως το Καμερούν δημιούργησε, αλλά έχασε ένα σωρό ευκαιρίες. "Μετανιώνω μόνο που σε αυτό το παιχνίδι δεν ήμασταν... ψυχροί. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Μετανιώνω επίσης για το γεγονός πως χάσαμε από την Ιαπωνία χωρίς να παίξουμε καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: