Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Θέμα ωρών για Νιόπλια

Oριστική απόφαση δεν υπάρχει, αλλά δύσκολα ο Νίκος Νιόπλιας θα καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και με τον Ηρακλή.
Η άμμος στην… κλεψύδρα παραμονής του Νιόπλια στον «πράσινο» πάγκο φτάνει προς το τέλος της. Θέμα ωρών; Θέμα ημερών; Όχι πολλών πάντως. Η γκέλα ολκής από την Λάρισα μέσα στο ΟΑΚΑ, σε μια μέρα που ο Παναθηναϊκός είχε την… χρυσή ευκαιρία να «πατήσει» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ταρακούνησε ακόμη και τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του που μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου ήταν ο Νίκος Πατέρας.
Άλλωστε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν αυτός που… κόντρα στο ρεύμα ακόμη και μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ βγήκε ανοιχτά και από μικροφώνων τον στήριξε. Όσο πήγαινε τον στήριξε χωρίς όμως να δει «φως». Πέρα από την νίκη επί του Ολυμπιακού, η εικόνα που παρουσιάζει από αγώνα σε αγώνα ο Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον απογοητευτική.
Έτσι πλέον είναι φανερό ότι ο 45χρονος τεχνικός ακόμη και με δεδομένη στήριξη δεν είναι σε θέση να αλλάξει εντυπωσιακά προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του. Έτσι πιο σοβαρά από ποτέ στον μυαλό του Νικόλα Πατέρα βρίσκεται το «διαζύγιο» με τον Νιόπλια.
Ονόματα ήδη… ακούγονται πολλά και τις επόμενες ώρες θα γραφτούν ακόμη περισσότερα. Δεδομένα δεν υπάρχει τίποτα.
Δεδομένα όμως αναμένεται και εξέλιξη εντός της εβδομάδας αφού μάλλον έκπληξη (και μάλιστα μεγατόνων) θα είναι αν ο Παναθηναϊκός πάει με τον Κοζανίτη τεχνικό και στο ματς του επόμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ζερβακάκος: «Δεν είχαμε πλέον λόγο ύπαρξης!»

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Ζερβακάκος, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι επισήμανε πως το Δ.Σ. της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν παραιτήθηκε λόγω της ήττας από τον Ατρόμητο αλλά επειδή δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης. Ο πρώην παράγοντας του Πανιωνίου, Γιώργος Ζερβακάκος, σχολίασε στο Novasports 2, την παραίτηση του Δ.Σ. της ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «To Δ.Σ. της ομάδας μας δεν παραιτήθηκε γιατί χάσαμε αλλά γιατί το συγκεκριμένο προσωρινό Δ.Σ. δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης.

Αυτό το Δ.Σ. είχε δημιουργηθεί για να προχωρήσει σε μία λύση για την ομάδα. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί και από την στιγμή που δεν μπορεί να γίνει έπρεπε να αποχωρήσουμε.

Δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε. Εγώ δεν θα μπορέσω να είμαι στο Γ.Σ., διότι έχω ένα προσωπικό πρόβλημα και πρέπει να είμαι εκτός Αθηνών. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα για εμάς.

Όμως ο Πανιώνιος έχει 120 χρόνια ιστορίας. Πολύ βαριά ιστορίας. Τον φέρανε από την Σμύρνη οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας και να είστε σίγουροι πως θα υπάρξει στο μέλλον.

Προσωπικά δεν έχω κάποια ενημέρωση για το ποιός θέλει να αγοράσει την ΠΑΕ. Αφού η πρόθεση όμως του κυρίου Τσακίρη να πουλήσει είναι αληθής, φαντάζομαι πως θα υπάρξουν προτάσεις. Ποιές είναι αυτές δεν μπορώ να το απαντήσω. Ξεκαθαρίζω όμως ξανά πως εμείς εν παραιτηθήκαμε γιατί χάσαμε αυτό το σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο».

Μαύρη... μαυρίλα στα αποδυτήρια!
Από εκεί και πέρα το κλίμα στα αποδυτήρια του Πανιωνίου είναι το χειρότερο δυνατό μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Οι παίκτες είναι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση ενώ δέχονται και μεγάλη πίεση από τον αγανακτισμένο πλέον κόσμο τους.

Χάβος: «Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να είναι στην κορυφή»

Τη χαρά και την ικανοποίηση του για τη νίκη επί της ΑΕΚ εξέφρασε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου.
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» χαρακτήρισε «δίκαιο» το αποτέλεσμα τονίζοντας πως «ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να είναι στην κορυφή»

Αναλυτικά:

Για το ματς με την ΑΕΚ, σχολίασε: «Διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι και στο τέλος επικράτησε δίκαια η καλύτερη ομάδα. Είπαμε ότι η ομάδα που θέλουμε είναι να προσπαθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν παθητική. Στο δεύτερο εμείς είχαμε το σκορ και περιμέναμε να παίξουμε στην κόντρα. Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να είναι στην κορυφή».

Για την διαιτησία, ανέφερε: «Δεν σχολιάζω ποτέ την διαιτησία».

Για τον Βιεϊρίνια, είπε: «Ο Βιεϊρίνια είναι και εξαιρετικός παίκτης είναι και πολυσύνθετος. Σε όποια θέση και αν παίξει θα αποδώσει πάρα πολύ καλά»

Για το θέμα προπονητή και αν θα συνεχίσει, είπε: «Ο πρόεδρος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει».

Τέλος, για την χαρά των φιλάθλων μετά τις συνεχόμενες νίκες, σημείωσε: «Εγώ νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος επειδή χαίρεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Σακελλαρίου: «Με πάθος, θέληση και αυτοσυγκέντρωση»

Αυτά τα τρία στοιχεία ήταν τα κλειδιά της επιτυχία για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Λευτέρη Σακελλαρίου.
Ο αριστερός μπακ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα, έχουμε ακόμη ένα ντέρμπι μπροστά μας και πλέον κοιτάμε τον Ολυμπιακό. Σήμερα τα κλειδιά ήταν το πάθος, η θέληση και η αυτοσυγκέντρωση. Για μένα η συμμετοχή στην ενδεκάδα σημαίνει ικανοποιήση, αλλά πρέπει να δουλέψω κι άλλο για να αγωνίζομαι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης μας».
Βιτόλο: «Παλεύουμε για το πρωτάθλημα»
Από τη μεριά του ο Βίτορ Βιτόλο δήλωσε: «Ήταν μία σπουδαία νίκη. Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε τη διαφορά από τις ομάδες που είναι ψηλά και παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίζει και να ελπίζει ότι οι ομάδες που προηγούνται να στραβοπατήσουν».

Χιμένεθ:«Δεν άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε στην συνέντευξη τύπου πως ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τη νίκη ενώ στάθηκε στα όσα έγιναν στον πάγκο της ΑΕΚ. «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, όμως πιστεύω ότι δεν άξιζε τη νίκη σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι μέχρι την αποβολή του Μανωλά. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους και δεν πρόκειται να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Είχαμε σημαντικές απουσίες. Ο Λυμπερόπουλος και ο Καφές, όπως και ο Μπέρνς αντιμετώπιζαν προβλήματα και πιστεύω ότι οι απουσίες τους μας στοίχισαν".

Για τη διαιτησία: "Δε θέλω να πω τίποτα για τους διαιτητές. Ούτε όταν κερδίζουμε ούτε όταν χάνουμε δε συζητώ για τους διαιτητές".

Για τις ευκαιρίες που δεν μπορεί να δημιουργήσει η ΑΕΚ: "Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν κάνουμε ευκαιρίες. Ούτε ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρίες. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου".

Για τα όσα έγιναν στον πάγκο: "Δεν είμαι συνηθισμένος να βλέπω πράγματα όπως αυτά που έγιναν σήμερα στον πάγκο της ΑΕΚ. Είστε και εσείς υπεύθυνοι για να βοηθήσετε να μην ξανά συμβούν αυτά που έγιναν σήμερα στον πάγκο μας. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να παρακολουθεί ο κόσμος το τι γίνεται".

Μία από τα ίδια για Λίβερπουλ

Ήττα σοκ για την Λίβερπουλ εναντίον της Στόουκ με 2-0. Νέα γκέλα για τη Σίτι που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Από την κόλαση του 2-0, στη λύτρωση του 2-2 μέσα σε εννιά λεπτά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα, νίκη για Τότεναμ, ισοπαλία για Νιούκαστλ.
Επιστροφή στις ήττες για την Λίβερπουλ που ηττήθηκε εκτός έδρας από την Στόουκ με 2-0. Οι κόκκινοι έπαιξαν στις καθυστερήσεις με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη του Λούκας
Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τη Γιουνάιτεντ, καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει μπροστά στους οπαδούς της κόντρα στην Μπέρμιγχαμ.
Τίποτα στο πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε την... καταιγίδα των γκολ στο δεύτερο. Μέχρι το 72’ λεπτό και το γκολ του Άσλει Γιάνγκ από πέναλτι, οι δύο γκολκίπερ κρατούσαν το 0-0. Αλλά από εκεί και μετά οι δύο ομάδες πέτυχαν άλλα 3 γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι.
Η Άστον Βίλα έκανε το 2-0 τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο της γκολ με τον Ολμπάιτον, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.
Στο 81’ ισοφάρισε με τον Μακέντα, ενώ στο 85’ ο Νεμάνια Βίντιτς έδωσε τον βαθμό στη Γιουνάιτεντ.
Μεγάλη σε εύρος νίκη πέτυχε η Τότεναμ επί της Μπλάκμπερν με 4-2 με τον Γκάρεθ Μπέιλ να συνεχίζει τα… όργια με δύο γκολ και μία ασίστ.
Νίκη πήρε και η Μπόλτον κερδίζοντας με 3-2 τη Γουλβς, ενώ σκόνταψαν η Σίτι και η Νιούκαστλ, με «λευκές» ισοπαλίες κόντρα σε Μπέρμιγχαμ και Φούλαμ.
Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τη Γιουνάιτεντ, ενώ η Νιούκαστλ με αυτή την ισοπαλία επέτρεψε στην Τότεναμ να ξεφύγει ακόμη παραπάνω.
Συνοπτικά η αγωνιστική Άστον Βίλα–Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(72’ Άσλει Γιανγκ, 76’ Ολμπράιτον – 81’ Μακέντα, 85’ Βίντιτς)
Μάντσεστερ Σίτι–Μπέρμιχαμ  0-0
Νιουκάστλ–Φούλαμ 0-0
Τότεναμ–Μπλάκμπερν 4-2 (16’, 76’ Μπέιλ,42’ Παβλιουτσένκο, 69’ Κράουτς – 80’ Νέλσεν, 90’ Ζιβέ)
Γουέστ Χαμ–Μπλάκπουλ
Γουίγκαν–Γουέστ Μπρομ 1-0 (70’ Μόουζες)
Γουλβς–Μπόλτον 2-3 (69’ Φόλεϊ, 77’ Φλέτσερ – 2’ Στίρμαν, 62’ Ελμάντερ, 67’ Χόλντεν)
Στόουκ–Λίβερπουλ 2-2
(56’ Φούλερ,90’ Τζόουνς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)


Τσέλσι             28 -12αγ.
Μάντσεστερ Γιουν.  25

Αρσεναλ            23 -12αγ.

Μάντσεστερ Σίτι    22
Μπόλτον 19
Τότεναμ            19
Νιούκαστλ          18
Άστον Βίλα 17
Σάντερλαντ 16 -12 αγ.
Στόουκ 16
Λίβερπουλ 16
Γουέστ Μπρομ 16
Έβερτον 15 -12 αγ.
Μπλάκμπερν 15
Μπλάκπουλ 15
Φούλαμ 14
Γουίγκαν 14
Μπέρμπιχαμ 13
Γουλβς 9
Γουέστ Χαμ 9

Ο νόμος της Τούμπας

Σε ένα ματς με πολλές δυνατές μονομαχίες, λιγοστές φάσεις και πολλά νεύρα, ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, με 2-1 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βιεϊρίνια, που έδωσε την ασίστ στον Φωτάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και πέτυχε, με εξαιρετικό τρόπο, το γκολ της νίκης, στην εκπνοή του αγώνα. Στην τρίτη θέση ο Δικέφαλος του Βορρά, που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για 18 λεπτά (12 + καθυστερήσεις), μετά την αποβολή του Μανωλά στο 78`. Εντονες διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη φάση, όπως και για την αντίστοιχη του Δέλλα, που είδε κόκκινη κάρτα παρότι στον πάγκο (!) και χάνει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του! Φωνές και από πλευράς ΠΑΟΚ, που ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαγού στον Βιεϊρίνια. 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με πολλές δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ από την άλλη, προσπαθούσε να βρει ρυθμό, αντιμετωπίζοντας όμως πάρα πολλά προβλήματα στον άξονα, αλλά και στα άκρα. Ειδικά από τη δεξιά πλευρά, όπου ο Πατσατζόγλου ήταν... σε άλλο γήπεδο. Μαζί με τον Πάτσα πάντως, απουσίαζαν και οι φάσεις, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την κοκορομαχία του Τζιμπούρ με τον Πάμπλο Γκαρσία στο 38ο λεπτό, με τους δύο παίκτες να δέχονται τελικά από μία κίτρινη κάρτα.
Το πλήρωμα της... μοίρας
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο διεθνής επιθετικός της Ενωσης θα μπορούσε να δεχτεί ακόμα και την κόκκινη κάρτα, για τον τρόπο που προσπάθησε να ανακόψει την προσπάθεια του ουρουγουανού. Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου ο Φωτάκης έστειλε τον ΠΑΟΚ προηγούμενο στα αποδυτήρια, με ωραία προβολή από το ύψος του πέναλτι και μετά το έξοχο κοντρόλ και την πάσα του Βιεϊρίνια. Ενα γκολ που μπήκε στο πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης και στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των ομάδων.
Οσο για τον Τζιμπούρ, η παραμονή του στο παιχνίδι αποδείχτηκε κομβική, καθώς κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης στο 68ο λεπτό του αγώνα. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Νίκου Λυμπερόπουλου στο παιχνίδι, αντί του Ρότζερ Γκερέιρο. Σκόρερ από τα 11 βήματα ο Λεονάρντο, αφού αφενώς ο Μπλάνκο είχε βγει αλλαγή με τον Μπερνς να τον αντικαθιστά στο 55`, ενώ και ο Τζιμπούρ χτύπησε στον ώμο, στη φάση του πέναλτι. Ο στράικερ του Δικεφάλου μάλιστα, αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Καφέ.
Φωνές από ΑΕΚ... παράπονα από ΠΑΟΚ
Οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, υποχώρησαν αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας αρκετούς χώρους στην ΑΕΚ. Αυτά μέχρι τη φάση του 78ου λεπτού, όταν ο Κάκος θεώρησε αντιαθλητικό το μαρκάρισμα του Μανωλά στον Κριστιάνο Μοράες, με αποτέλεσμα να αποβάλλει απευθείας το νεαρό αμυντικό της Ενωσης, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους. Διαμαρτυρίες υπήρξαν πάντως και στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, με τον ΠΑΟΚ να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαγού στον Βιεϊρίνια, στο 86ο λεπτό.
Εκτελεστής ο Βιεϊρίνια!
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από ένα βαθμό, ήρθε ο Βιεϊρίνια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, να λυτρώσει την ομάδα του και την Τούμπα. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός, με εξαιρετική ντρίμπλα και αριστερό σουτ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σάχα, που αν και έπεσε στην πορεία της, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το γκολ. Οι κιτρινόμαυροι πάντως, έχασαν και τον Δέλλα ενόψει της συνέχειας, μιας και ο έμπειρος αμυντικός δέχτηκε κόκκινη κάρτα στον πάγκο (!), καθώς επιχείρησε να στείλει στην εξέδρα, ένα μπουκάλι που του πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ!

Νικόλα... τα διέλυσες όλα

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Απλά αυτός ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται και το 1-1 με τους «βυσσινί» δεν συνιστά έκπληξη! Η ομάδα του Νιόπλια... δεν είναι ομάδα. Δοκάρι στο 94' ο Γκαρσία!

Ψήφο εμπιστοσύνης σε «Σιντ»

Μπορεί στο Περιστέρι να μην βλεπόταν, μπορεί το κλίμα για εκείνον να είναι πολύ βαρύ αλλά ο Νίκος Νιόπλιας προτίμησε να στηρίξει έμπρακτα τον Σίντνεϊ Γκοβού και να τον βοηθήσει να βρει τον καλό του ευατό, διατηρώντας τον στην ενδεκάδα.
Παράλληλα, ο Κοζανίτης τεχνικός επέλεξε τον Στέργο Μαρίνο για παρτενέρ του Ζιλμπέρτο στα χαφ αντί του Σιμάο.
Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Μαρίνος τα αμυντικά χαφ, δεξί «φτερό» ο Γκοβού, αριστερό Λάζαρος, σε ρόλο επιτελικού ο Καραγκούνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Τουλάχιστον είχε... αντίδοτο

Τελικά η συνήθεια του να σπαταλά το πρώτο ημίχρονο μετατρέπεται σε... λατρεία. Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μία φορά πέταξε με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο μέρος αν και οι... γρίφοι με τα δύσκολα μπήκαν από πολύ νωρίς. Μόλις από το 7' όταν ο Κουζέν έπιασε στον... ύπνο τον Καντέ και με εξαιρετικό πλασέ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ.

Τουλάχιστον οι «πράσινοι» βρήκαν το... αντίδοτο της ισοφάρισης σχετικά γρήγορα. Με τον Καραγκούνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο κέντρο-κάτι που δεν έκανε ούτε ο Μαρίνος αλλά ούτε και ο Ζιλμπέρτο- και τον Βύντρα να προσπαθεί να παίξει την δεξιά πτέρυγα για... δύο(και για τον Γκοβού) ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία και με τον Σισέ να σκοράρει το πέμπτο του γκολ κατά της ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια στο 22'.
Μια ΑΕΛ που έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων(ο Σίμιτς ταλαιπώρησε αρκετά τον Σπυρόπουλο από δεξιά) ενώ η διπλή άμυνα ζώνης του Παπακώστα... μπλόκαρε τους παίκτες του Νιόπλια.

4-4-2, «παίξτε μπάλα» και... γιούχα σε Νιόπλια!

Η νέα απογοητευτική εμφάνιση του Σίντνεϊ Γκοβού δεν άφηνε περιθώρια στον Νίκο Νιόπλια. Αλλαγή στην ανάπαυλα ο Γάλλος,  στην θέση του ο Πετρόπουλος και 4-4-2, με τον Έλληνα στράικερ στην κορυφή μαζί με τον Σισέ, δεξί χαφ ο Καραγκούνης, αριστερό ο Λάζαρος.
Στο 72' ο Νιόπλιας λανθασμένα αντικατέστησε τον «Χριστοδουλό» με τον Γκαρσία, ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες για την επιλογή του προπονητή και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε το «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13».
Στην... αντίπερα όχθη ο Παπακώστας άλλαξε τον τραυματία Ιγκλέσιας με τον Γκέρεμι,  τον Σίμιτς με τον Μακίνουα και τον Κανόμπιο με τον Πούρι... φρεσκάροντας την ομάδα του.

Ανήμπορος!

Παρά την προτροπή του κόσμου να παίξει μπάλα, ο Παναθηναϊκός ναι μεν έκλεισε στα καρέ της την Λάρισα αλλά τρόπο να βάλει την μπάλα στην περιοχή και να δημιουργήσει φάσεις δεν είχε. Μόνο ανούσια κατοχή, παράλληλες πάσες και γεμίσματα. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη φάση έγινε στο 70' με ένα μακρινό σουτ του Σισέ και η δεύτερη στο 82' με ένα δυνατό σουτ του Πετρόπουλου!
Από κει και έπειτα οι «πράσινοι» έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι(ακυρώθηκε γκολ του Σισέ στο 83' σε μια οριακή φάση για τον επόπτη) αλλά και πάλι δεν είχαν τρόπο. Τραγική εικόνα από την ομάδα του Νιόπλια που το μόνο που έκανε ήταν... γιόμες στην αγκαλιά του Αμπάρη. Ο Γκαρσία στην τελευταία φάση του ματς σημάδεψε το δοκάρι και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Οι «βυσσινί» κράτησαν το 1-1 και δίκαια έφυγαν με το πόντο από το Ολυμπιακό στάδιο.

Εντυπωσιακή η Ρεάλ στη Μπανταλόνα

Με τους Γιουλ και Τάκερ να δείχνουν το δρόμο, η Ρεάλ Μαδρίτης του Έτορε Μεσίνα πήρε το «διπλό» από τη Χοβεντούτ με 64-72 και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της ACB. Οι Μαδριλένοι άρχισαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση, προηγούμενοι με 0-13 στα μισά της πρώτης περιόδου και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε και στο +26 (24-50), με τη Χοβεντούτ να μη καταφέρνει να πλησιάσει περισσότερο από το 62-70 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ έχουν, πάντως, αύριο την ευκαιρία να μετατρέψουν εκ νέου σε... τριάρι το ρετιρέ.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής: (σήμερα) Λαγκούν Άρο-Μπιλμπάο 80-70, Χοβεντούτ-Ρεάλ Μαδρίτης 64-72, (αύριο): Γκραν Κανάρια-Μενόρκα, Σαραγόσα-Κάχα Λαμποράλ, Βαγιαδολίδ-Βαλένθια, Αλικάντε-Μανρέσα, Γρανάδα-Καχασόλ, Μπαρτσελόνα-Φουενλαμπράδα, Ουνικάχα-Εστουντιάντες

Η κατάταξη: Ρεάλ Μαδρίτης 6-1*, Μπαρτσελόνα 5-1, Κάχα Λαμποράλ 5-1, Λαγκούν Άρο 5-2*, Φουενλαμπράδα 4-2, Βαγιαδολίδ 4-2, Ουνικάχα 4-2, Μπιλμπάο 4-3*, Χοβεντούτ 4-3, Γκραν Κανάρια 3-3, Σαραγόσα 3-3, Μενόρκα 3-3, Καχασόλ 2-4, Βαλένθια 1-5, Εστουντιάντες 1-5, Γρανάδα 1-5, Αλικάντε 1-5, Μανρέσα 0-6
* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Μαρκόπουλος: Είχαμε θέληση και πάθος

Την ικανοποίηση του δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος για την καλή εμφάνιση και σκορ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «δικεφάλου» σχολίασε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι κάτι που καταφέρνουμε στα εντός έδρας ματς, το ζητούμενο είναι να το κάνουμε και εκτός.

Οι παίκτες είχαν θέληση και διάθεση. Συζητήσαμε πάρα πολύ πως αυτά τα ματς είναι δύσκολα. Πιστεύω ότι ήμασταν καλοί έξω από τη γραμμή των τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί τελείωσαν όλα. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έκαναν συντήρηση δυνάμεων.»

«Χάλκινος» και πρώτος

Ο Λευτέρης Κοσμίδης όχι μόνο πέτυχε το στόχο της πρωτιάς στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ανέβηκε και στο βάθρο των νικητών στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης στη Στουτγκάρδη. Ο 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα, αφού ούτε ο τραυματισμός στη μέση μπόρεσε να του στερήσει τη διάκριση σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση. Παρότι ο πόνος ήταν έντονος, ο Κοσμίδης έδωσε κανονικά το παρών στον τελικό και με 14.850 βαθμούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Φυσικά μαζί με το «μενταγιόν» στις αποσκευές του, ο Κοσμίδης θα επιστρέψει στη βάση του και με την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, αφού χρειαζόταν απλώς να πλασαριστεί μέσα στην εξάδα. Έκανε όμως το κάτι παραπάνω…

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15.125 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Βρετανός Πέρβις με 15.025β. Στην πέμπτη θέση περιορίστηκε ο τρίτος στα προκριματικά Γάλλος, Γκάελ Ντα Σίλβα με 14.800 βαθμούς. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στον τελευταίο αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γλασκώβη (19-20/11).

«Η μέση μου ήταν κάπως χειρότερα, επειδή την είχα πιέσει στον προκριματικό. Μπόρεσα όμως να βγάλω το πρόγραμμά μου και να πετύχω τον στόχο για τον οποίο ήρθα εδώ. Ήθελα να γίνω νούμερο 1 στον κόσμο και το κατάφερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα το ότι έκανα το ‘6 στα 6’, δείχνοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα. Πήρα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό, αλλά και σε καθένα από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα στα οποία συμμετείχα φέτος», δήλωσε μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Κοσμίδης.

Και συμπλήρωσε: «Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες, όπως κι εκείνο που είχα κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να κάνω ακόμα πιο ξεχωριστή αναφορά στο γιατρό της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος με βοήθησε πολύ σ’ αυτό τον αγώνα. Μου έλεγε τι μπορώ να κάνω και τι όχι, τον εμπιστεύθηκα με κλειστά μάτια και αποδείχθηκε ότι έπραξα το σωστό».

Nέα... σούπα για την Σίτι

Νέα γκέλα για την Σίτι που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της κόντρα στην Μπέρμιχαμ. Από την κόλαση του 2-0, στη λύτρωση του 2-2 μέσα σε εννιά λεπτά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα, νίκη για Τότεναμ, ισοπαλία για Νιουκαστλ.
Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την Γιουνάιτεντ καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει μπροστά στους οπαδούς της, κόντρα στην Μπέρμιχαμ.
Τίποτα στο πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε την καταιγίδα των γκολ στο δεύτερο. Μέχρι το 72’ λεπτό και το γκολ του Άσλει Γιανγκ από πέναλτι, οι δυο γκολκίπερ κρατούσαν το 0-0. Αλλά από εκεί και μετά οι δυο ομάδες πέτυχαν άλλα 3 γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι.
Η Άστον Βίλα έκανε το 2-0 τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο της γκολ με τον Ολμπάιτον, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.
Στο 81’ ισοφάρισε με τον Μακέντα, ενώ στο 85’ ο Νεμάνια Βίντιτς έδωσε τον βαθμό στη Γιουνάιτεντ.
Μεγάλη σε εύρος νίκη πέτυχε η Τότεναμ επί της Μπλάκμπερν με 4-2 με τον Γκάρεθ Μπέιλ να συνεχίζει τα… όργια με δυο γκολ και μία ασσίστ.
Νίκη πήρε και η Μπόλτον κερδίζοντας με 3-2 την Γουλβς, ενώ σκόνταψαν η Σίτι και η Νιουκαστλ με λευκές ισοπαλίες κόντρα σε Μπέρμιχαμ και Φούλαμ.
Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την Γιουνάιτεντ ενώ η Νιούκαστλ με αυτή την ισοπαλία επέτρεψε στην Τότεναμ να ξεφύγει ακόμη παραπάνω.
Συνοπτικά η αγωνιστική Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(72’ Άσλει Γιανγκ, 76’ Ολμπράιτον – 81’ Μακέντα, 85’ Βίντιτς)
Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρμιχαμ  0-0
Νιουκάστλ – Φούλαμ 0-0
Τότεναμ – Μπλάκμπερν 4-2 (16’, 76’ Μπέιλ,42’ Παβλιουτσένκο, 69’ Κράουτς – 80’ Νέλσεν, 90’ Ζιβέ)
Γουέστ Χαμ – Μπλάκπουλ
Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ 1-0 (70’ Μόουζες)
Γουλβς – Μπόλτον 2-3 (69’ Φόλεϊ, 77’ Φλέτσερ – 2’ Στίρμαν, 62’ Ελμάντερ, 67’ Χόλντεν)

"Tρίποντο" ο Παναιτωλικός

Στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας παρέμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-0 του Εθνικού Αστέρα στο Αγρίνιο. Ο Καούνος άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό για την ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα ενώ ο Θεοδωρίδης στο 83ο διαπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Παριανός, Καρατζάς

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Ρότσα, Ετζενγκουέλε, Γκούνκελ, Αναστασιάδης, Μπαϊκαρά, Δέντσας, Καούνος (62' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Γκούρμα.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Διαμάντης, Βάσι, Λουάμο, Παπαζούδης (54' Φραντζεσκί), Αντονι.

Σημαντικοί βαθμοί για την Ηλιούπολη

Σημαντική νίκη επί των Τρικάλων σημείωσε η Ηλιούπολη, επικρατώντας με 2-0 στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Ο Νικολόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 19ο λεπτό ενώ ο Θάνος στις καθυστερήσεις διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δοκάρι είχε στο 47' ο Ηλιόπουλος.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Δημήτρης, Νικολόπουλος - Μανουσάκης, Μπριλάκης, Τελκίνσκι

Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Μάραμας, Δημήτρης, Κατεμής, Ηλιόπουλος (55' Σικαλιάς), Νικολόπουλος, Στεφανίδης, Κάμπας, Ουρόσεβιτς, Νατσέφσκι, Κρητικός (71' Θάνος), Φούφουλας.
Τρίκαλα (Γιώργος Μπένος): Πουρής, Μπριλάκης, Γιώτας (62' Κόρμπος), Μπουκουβάλας, Χρήστου, Μπακομήτρος (55' Σπασόγεβιτς), Τελκίνσκι, Ντόϊκιτς, Μίνγκας, Ρούσεφ, Μανουσάκης (70' Κοντογουλίδης).

Πήρε... ανάσα ο Ιωνικός

Βαθμολογική ανάσα πήρε το Σάββατο ο Ιωνικός που νίκησε στο γήπεδο της Νεάπολης τον Πιερικό με 2-1. Ο Ντε Φαρία άνοιξε το σκορ μόλις στο 20 λεπτό για τους Νικαιώτες, στο 39 ο Γιαζιτζόγλου ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο για τους φιλοξενούμενους ενώ ο ίδιος παίκτης έγινε... μοιραίος στο 88ο λεπτό καθώς με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Κυριαζίδης (Έβρου)
Κίτρινες: Μελαμπιανάκης - Τασίδης, Γκουγκουλιάς, Χατζής, Λόπεζ, Παπαγεωργίου

Ιωνικός (Γιάννης Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Βλάχος (63' Ντιαλό), Ντε Φαρία, Σιστόν, Μελαμπιανάκης, Μακράκης, Πέτρου, Πασάς (85' Σπυριδάκης), Σάλτο (60' Τσιμικλής), Κωνσταντινίδης, Aλβες
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου (90' Μήτρου), Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Δήμου, Χατζής, Λόπεζ (72' Κ. Λαζαρίδης), Μιλόσκοβιτς, Πέντα, Γκουγκουλιάς, Αμπράμοβιτς

"Λυτρώθηκε" με Παπουλή ο Πανθρακικός

Σημαντική νίκη επί του Θρασύβουλου σημείωσε το Σάββατο ο Πανθρακικός επικρατώντας με 1-0 στο γήπεδο της Κομοτηνής για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Ο Παπουλής με κεφαλιά στο 85ο λεπτό σημείωσε το "χρυσό" γκολ των νικητών, λυτρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Παπουλής - Παπαζούδης, Κολοτούρος
Κόκκινες: 90+1' Παπαζούδης

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Τζωρτζιόπουλος, Βαγγελόπουλος, Μαρσελάο, Σίμωσης, Ζησόπουλος, Ρομπέρ, Σουλτανίδης, Νατσούρας, Αρσενιέβιτς.
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Σιδεράκης, Παπαθανασίου (35' λ.τ Παπαζούδης), Βαλεριανός, Κολοτούρος, Πεκέ, Μουστογιάννης, Ζαχαρόπουλος, Λανγκλέ, Ζώνας, Παληγεώργος, Μουστογιάννης.

"Εκλεψε" βαθμό στο 95' ο Αγροτικός!

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, Διαγόρας και Αγροτικός Αστέρας ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στην Ρόδο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Στεφανίδη, οι Ροδίτες ισοφάρισαν με τον Πουλόπουλο 20 λεπτά αργότερα και πήραν το προβάδισμα με τον Ταραχούλσκι στο 44. Ο Σκλιοπίδης με σουτ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Διιαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ζλάτκοβιτς

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος, Ζουρούδης, Γεωργίου, Καμινιώτης, Πλάτανος, Ζλάτκοβιτς, Προβατίδης, Ταραχούλσκι.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Αγγελόπουλος, Ναλμπάντης, Τσούκλης, Τσουκαλίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Χασιώτης.

Σίφουνας ο ΠΑΣ!

Την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής συνέχισε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννενα. Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, η ομάδα του Στέφαν Ντεμόλ πέρασε σαν... σίφουνας από το "Ελ Πάσο", όπου επικράτησε της Καλλιθέας με 3-0! Κώτσιος (71') και Μπακαγιόκο (75', 80') σημείωσαν τα γκολ των νικητών. Η Καλλιθέα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 76ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τζωρμπατζάκη.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Τζημόπουλος

Καλλιθέα (Γιώργος Βλαστός): Μανιάτης, Τζωρμπατζάκης, Ζουμπουλάκης, Χάλαρης, Κισκαμπάνης, Θ. Τεγούσης, Ηρακλής, Φαμπίνιο, Πλατέλλας, Καραδήμος, Μαρουκάκης (69' Τσάνα).
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Στάθης, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Ανδράλας (46' Κυριάκος), Τζημόπουλος, Σκούφαλης, Φουρτάδο (58' Ντε Βινσέντι), Μπακαγιόκο, Τζάνης.

«Χ»ορταστικό τέλος στο 'Βίλα Παρκ', 2-2 Άστον Βίλα-Μ. Γιουνάιτεντ

Στο 'Βίλα Παρκ' άνοιξε η αυλαία τής 13ης αγωνιστικής στην Αγγλία, με την Άστον Βίλα να υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι ισόπαλες με 2-2.
Η ομάδα τού σερ Άλεξ Φέργκιουσον προερχόταν από την ισοπαλία στα Ίστλαντς (την έκτη φετινή, πριν την έβδομη σημερινή). Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, παρότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να το κάνει και, σε γενικές γραμμές, κυριάρχησε στο γήπεδο. Εναντίον μίας νεανικής 11άδας που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Ζεράρ Ουγιέ. Και οι ‘κόκκινοι διάβολοι’, άλλωστε, δεν είχαν στην διάθεση τους τον τιμωρημένο Πολ Σκόουλς, αλλά και τους Ράφαελ, Όουεν, Ρούνεϊ, Χαργκριβς και Γκιγκς.

«Χ»ωρίς νικητή, παρά τα γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ζεράρ Ουγιέ ( ο οποίος δεν έχει υπολόγιζε στους Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Κάριου, Χέσκεϊ, Κουεγιάρ, Σίντγουελ και Ντελφ) προσπάθησαν και κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Στο 70ο λεπτό, μάλιστα, κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Άσλεϊ Γιάνγκ δύο λεπτά αργότερα (72΄, 1-0), ενώ στο 76΄ ο Ολμπράιντον διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα του (2-0).

Το παιχνίδι όμως είχε πολύ δρόμο ακόμα, αφού ο Μακέντα στο 81΄ μείωσε με 2-1 και ο Βίντιτς τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε για τη Μ. Γιουνάιτεντ σε 2-2 (85΄), διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ. Οι 'κόκκινοι διάβολοι' παραμένουν στη δεύτερη θέση τού πίνακα με 25 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και μόλις δύο μπροστά από την Άρσεναλ.

Με προβλήματα στο ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο σημαντικότερο παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής και ο Μάκης Χάβος θέλει στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι της προπονητικής του καριέρας να πανηγυρίσει τη νίκη, η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να παραμείνει αήττητος στον πάγκο του "δικέφαλου".

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών, κυρίως στην άμυνα, καθώς δεν θα έχει στη διάθεση του τους Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουστνερ και Σαβινί. Αυτό σημαίνει πως η μόνη "ρεζέρβα" αυτή την στιγμή είναι Φρανσίσκο Ζουέλα, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Μπαλάφας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στα μετόπισθεν. Επίσης τόσο ο Βλάνταν Ιβιτς, όσο και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι από την εξέδρα, λόγω τραυματισμού.

Ο Κρέσιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα είναι οι Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου. Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Φωτάκης θα έχει ρόλο μπροστά από τους δύο. Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια θα είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Παραπαίει…

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο Πανιώνιος. Ούτε η έλευση του Γιώργου Παράσχου, ούτε το πριμ που έταξε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στάθηκαν ικανά να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στους «κυανέρυθρους» ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκαν 1-0 από τον Ατρόμητο, για τη δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χάρη στο πρώτο γκολ του Τάτου (35’) στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να σκοράρει περισσότερες φορές και να φτάσει σε μια πιο εύκολη επικράτηση.

Πως έπαιξαν

Ένα αρκετά επιθετικό 4-4-2 επέλεξε να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος, με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης αντέταξε το σύνηθες για τον Ατρόμητο 4-3-3 δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να αποκτήσει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου.


Μουδιασμένα και χωρίς σαφή προσανατολισμό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος, έχοντας το μυαλό του στην επίθεση, κάτι που δημιούργησε μεγάλα κενά στην οπισθοφυλακή του. Ο Γιώργος Δώνης «διάβασε» το παιχνίδι των γηπεδούχων και τράβηξε την ομάδα του σε πιο αμυντική στάση, αποφασισμένος να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή φάση ήταν όμως για τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι απείλησαν με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν. Από το σημείο αυτό και έπειτα η μόνη εστία που απειλούνταν ήταν αυτή του Μάχο. Η άμυνα μπροστά του «πελαγοδρομούσε» και το γκολ που έμοιαζε να είναι καθαρά θέμα χρόνου, ήρθε τελικώς στο 35’, όταν ο Τάτος αξιοποίησε την πάσα του Καμαρά, έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Μάχο, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0!

Στον ίδιο περίπου ρυθμό κύλησαν τα πράγματα και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ατρόμητος έκανε ότι ήθελε την παραπαίουσα άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχιζαν να ρισκάρουν παίζοντας επιθετικά. Οι Περιστεριώτες είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 64’, αλλά ο Τάτος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στον αγώνα, με τον Ριέρα στο 79’. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους Νεοσμυρνιώτες να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να ισοφαρίσουν και τους φιλοξενούμενους να κρατούν τελικώς το τρίποντο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μάχο, Μπάλαμπαν, Λάτκα, Βαρό, Μανιάτης (69' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (46' Βαζ Τε), Σιόβας, Κοντοές, Κουμορτζί, Ριέρα, Τσότσαλιτς (46' Κούκετς)
Στον πάγκο έμειναν οι: Μπέλιτς, Όμο, Οκπάκο, Σαλαλί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι, Καμαρά (75' Περόνε), Νάστος, Τάτος (84' Αποστολόπουλος), Σφακιανάκης, Μελισσάς (81' Σκόνδρας), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι
Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Μπρίτο, Καραγκούνης, Καραλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς του, τους Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Ελευθερίου (Αθηηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη

Δύσκολα στο ντέρμπι ο Χαβίτο

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φρανθίσκο Χαβίτο στο ντέρμπι του Άρη με τον Ηρακλή την ερχόμενη Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο». Η τενοντίτιδα που ταλαιπωρεί τον Ισπανό δεξιό εξτρέμ δεν του επέτρεψε να προπονηθεί κανονικά ούτε το Σάββατο κι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα περιμένει και στην προπόνηση της Κυριακής με την ελπίδα να ξεπεράσει ο πολύτιμος παίκτης του τις ενοχλήσεις, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός μάχης. Σε αυτή την περίπτωση φαβορί να τον αντικαταστήσει είναι ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις.

Το δεύτερο και τελευταίο πρόβλημα του Αργεντινού τεχνικού είναι το… γνωστό του Γρηγόρη Παπαζαχαρία, ο οποίος μετά την επέμβασή του στη μέση ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και θα επιστρέψει στη δράση στις αρχές του 2011. Διαθέσιμοι θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Στη σκιά του ντέρμπι του Μιλάνου τα ματς Γιουβέντους-Ρόμα και Λάτσιο-Νάπολι

Στη σκιά του ντέρμπι του Μιλάνου τα ματς Γιουβέντους-Ρόμα και Λάτσιο-Νάπολι - Προς απεργία για τους «ανεπιθύμητους» οι παίκτες στην Ιταλία
O φορμαρισμένος επιθετικός της πρωτοπόρου του Καμπιονάτο Αλεξάντρε Πάτο δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο αυριανό ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος απέναντι στην νταμπλούχο συμπολίτισσα τής Μίλαν, Ιντερ. Οπως είναι γνωστό εκτός από τον νεαρό βραζιλιάνο στράικερ των Ροσονέρι απών θα είναι ως το τέλος της περιόδου ο πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Φιλίπο Ιντζάγκι, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών. Ετσι απομένουν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο και Ροναλντίνιο να ηγηθούν της επίθεσης της ομάδας του κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στο στρατόπεδο της Ιντερ, η οποία προέρχεται από νέο αγωνιστικό στραβοπάτημα (1-1 με τη Λέτσε), ο κ. Ράφα Μπενίτεθ είχε έπειτα από καιρό κάποιον λόγο να χαμογελάσει, καθώς είδε τον διεθνή βραζιλιάνο τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ να επιστρέφει στις προπονήσεις έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όπως και ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ο οποίος λιποθύμησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μπρέσια έχοντας υποστεί κρίση αναιμίας! Εκτός από το κυριακάτικο ντέρμπι του Μιλάνου, για τη 12η αγωνιστική του Καμπιονάτο δεσπόζει και η σημερινή μονομαχία της Γιουβέντους με τη φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα Ρόμα, καθώς και η μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα στη Λάτσιο και στη Νάπολι.

Παρά τα «μεγάλα» ματς αυτού του Σαββατοκύριακου, το ιταλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού, καθώς η ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της γειτονικής χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία αν ως το τέλος Νοεμβρίου δεν υπάρξει συμφωνία με τη λίγκα στο θέμα χειρισμού των «ανεπιθύμητων» παικτών σε κάθε σύλλογο. Οι παράγοντες των ιταλικών ομάδων θέλουν να εκβιάζουν τους παίκτες που δεν υπολογίζονται στο ρόστερ, προκειμένου να αποδεχτούν να μεταγραφούν σε άλλη ομάδα με μικρότερες αποδοχές!




Αγρίεψαν οι «κόκκινοι ταύροι»

Ζεστάθηκαν οι κινητήρες, ζεστάθηκαν και οι πιλότοι στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Οι πιλότοι της Red Bull έκαναν το 1-2 με τον Φέτελ σταθερά να είναι πιο γρήγορος από τον ομόσταβλό του, Μαρκ Γουέμπερ. Ο Λιουίς Χάμιλτον, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Με την ατμόσφαιρα στο Άμπου Ντάμπι να είναι αρκετά ζεστή οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα για να δοκιμάσουν τα μονοθέσια τους για τελευταία φορά πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στην τελευταία περίοδο, αφήνοντας δεύτερο τον Γουέμπερ. Ο Λιουίς Χάμιλτον συνεχίζει την πολύ καλή απόδοσή του, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία από την τρίτη θέση.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πλασαρίστηκε τέταρτος, μια θέση μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον.


Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:40.696
2. Γουέμπερ, Red Bull, +0.133
3. Χάμιλτον, McLaren, +0.584
4. Αλόνσο, Ferrari, +0.794
5. Μπάτον, McLaren, +0.882
6. Πετρόφ, Renault, +0.993
7. Σουμάχερ, Mercedes, +0.994
8. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.033
9. Κούμπιτσα, Renault, +1.181
10. Χάιντφελντ, Sauber, +1.197
11. Χούλκενμπεργκ, Williams, +1.238
12. Μάσα, Ferrari, +1.282
13. Μπαρικέλο, Williams, +1.620
14. Κομπαγιάσι, Sauber, +1.870
15. Σούτιλ, Force India, +1.891
16. Λιούτσι, Force India, +2.162
17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +2.297
18. Μπουεμί, Toro Rosso, +2.648
19. Κοβαλάιενεν, Lotus, +4.180
20. Τρούλι, Lotus, +4.352
21. Γκλοκ, Virgin, +4.354
22. Σένα, HRT, +4.794
23. Ντι Γκράσι, Virgin, +4.933
24. Κλιν, HRT, +5.768

Ιμπραΐμοβιτς: «Ας με γιουχάρουν, καλό θα μου κάνουν…»

Κάθε άλλο παρά… φοβάται την υποδοχή που θα του επιφυλάσσουν οι οπαδοί της Ίντερ στο ντέρμπι με τη Μίλαν την ερχόμενη Κυριακή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός φορ διέπρεψε με τη φανέλα των «νερατζούρι», αλλά από τη στιγμή που μεταπήδησε στο απέναντι στρατόπεδο θεωρείται εχθρός.

«Έχω όμορφες αναμνήσεις από την Ίντερ, αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον είμαι παίκτης της Μίλαν και η Ίντερ είναι ο αντίπαλος, άρα θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Δεν έχω πρόβλημα με τις αποδοκιμασίες. Ας με αποδοκιμάσουν. Αυτό θα μου δώσει περισσότερη ώθηση και μεγαλύτερο κίνητρο», δήλωσε ο 29χρονος φορ και πρόσθεσε: «Δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση που υπήρχε στην Μπαρτσελόνα και η Μίλαν μού έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Champions League».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
αναβληθηκε χθες το ματς της βιλεμ και πιασαμε το μονο ,ασσο την ντορντμουντ.σημερα υπαρχουν επιλογες και παμε να τις δουμε....

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,50 ΒΕΤ365
η κερκυρα με πολυ καλη αμυντικη γραμμη και με τον καλυτερο φετος τερματοφυλακα κωνσταντοπουλο μας προσφερει σιγουρια.η ξανθη το γκολ το βλεπει με τα κυαλια και αμυντικα θα παιξει σημερα μπετον αρμε.οποτε αντερ....

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,55 ΒΕΤ365
ο παοκ ειναι ουτως η αλλως σφιχτος πισω και δυσκολος στο γκολ.σημερα θα παιξει πολυυ προσεκτικα και κοντρολ ματς.το ιδιο και ο χιμενεθ,δεν βλεπω να ανοιγεται και να το παει λαου-λαου.αλωστε στις δηλωσεις του για το ματς ειπε περιμενω ενα κλειστο παιχνιδι.αντερ......
ΠΑΟ-ΛΑΡΙΣΑ=1 ΣΤΟ 1,28
ναι δινει λιγο και συνηθως δεν τα προτεινω κατι τετοια αλλα πολυ δυσκολα δεν θα βγει.καλο μπανκερ ειναι.η λαρισα κατεβαινει χωρις τους δυο βασικους της στοπερ.νταμπιζα-ταυλαριδη.ο παο θελει ενα ξεσπασμα....

ΑΤΕΛΤΙΚΟ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ=1 ΣΤΟ 1,60
η ατλετικο θελει να επιστρεψει στις νικες μετα απο γκελες.παιζει κομπλε και εντος ειναι δυνατη.η οσασουνα δεν λεει και πολλα και εκτος ειναι πολυ αδυναμη.ΑΣΣΟΣ.....

ΤΕΤΡΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΠΑΟ=1,ΠΑΟΚ=ΑΝΤΕΡ,ΚΕΡΚΥΡΑ=ΑΝΤΕΡ,ΑΤΛΕΤΙΚΟ =1

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ3/4 ΚΑΙ 4/4 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 50 ΜΟΝΑΔ
ΒΕΡΝΤΕΡ=ΟΒΕΡ 3,5 ΣΤΟ 2,00,ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ=1 ΣΤΟ 1,95,ΚΕΡΚΥΡΑ=1 ΣΤΟ 2,20,ΓΡΑΝΑΔΑ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 2,05

Υ.Γ. 1955 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 100 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1855

χαιρετω μαγκες!

Αλόνσο σαν να λέμε Σουμάχερ!

Την άποψη του για τον Φερνάντο Αλόνσο εξέφρασε ο Λιουίς Χάμιλτον, ο οποίος τόνισε πώς αν στο Άμπου Ντάμπι πάρει τον τρίτο του Παγκόσμιο τίτλο, όλοι θα τον θεωρούν έναν υπέροχο πιλότο, ανεξάρτητα από τις «παρανομίες» της Ferrari.

Ο Βρετανός πιλότος της McLaren, ο οποίος βρίσκεται στο κυνήγι του πρωταθλήματος, καθώς έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες, μίλησε για τους κανονισμούς, ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει τον Αλόνσο με τον Σουμάχερ.

«Φυσικά, όλοι θα θέλαμε οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι από την αρχή, ώστε να μην βρισκόμαστε σε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά οι συνθήκες αλλάζουν συνέχεια, όπως και οι κανονισμοί», ήταν τα λόγια του Χάμιλτον, ο οποίος πρόσθεσε:

«Κοιτάξτε τι έγινε με τον Σουμάχερ, ο οποίος έχει κερδίσει επτά Παγκόσμιους τίτλους και όχι όλους με τον πιο δίκαιο τρόπο, αλλά ποιος νοιάζεται; Έχει μείνει στο μυαλό όλων ως ο καλύτερος πιλότος όλω των εποχών, συνεπώς και ο Αλόνσο θα κάνει ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε ο Βρετανός πιλότος.

Πωλείται ο Πανιώνιος

Αποκαλυπτικό σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι ο Τσακίρης έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία για την πώληση του Πανιωνίου σε άνθρωπο του περιβάλλοντος Ψωμιάδη.
Όταν πριν από σχεδόν ένα μήνα γράφαμε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θέλει να εμπλακεί με τον Πανιώνιο και ότι φέρεται να έχει ήδη προσφέρει συγκεκριμένο ποσό στον Τσακίρη, κάτι ξέραμε. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday αποκαλύπτει ότι οι συζητήσεις των δύο ανδρών έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει για την... παντρειά  είναι οι υπογραφές!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόταση που φέρεται να έχει κάνει ο Μάκης Ψωμιάδης φαίνεται να έγινε δεκτή το βράδυ της Πέμπτης και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, όπως όλα δείχνουν, θα αποσυρθεί στην... κερκίδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Μάκη Ψωμιάδη, όπως είναι λογικό, δεν θα υπάρχει σε κανένα τμήμα της συμφωνίας, καθώς θα παρουσιάζεται άλλος άνθρωπος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Καβάλα, όπου μεγαλομέτοχος είναι ο  Σταύρος Ψωμιάδης.
Στο όλο θέμα υπάρχει βέβαια και άλλη μία παράμετρος. Ίσως γι αυτό να μην έχουν πέσει ακόμη οι... τζίφρες. Φημολογείται ότι ο Ηλίας Λιανός και μια ομάδα επιχειρηματιών σκέφτονται σοβαρά να χτυπήσουν την πόρτα του Τσακίρη και να πάρουν αυτοί στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο του Πανιωνίου. Όπως φαίνεται όμως, αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βιαστούν. Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη...
  

Δολοφονήθηκε Βραζιλιάνος φορ

Νεκρός από τα πυρά άνδρα που του είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του έπεσε το Σάββατο τα ξημερώματα ο Αντρέ Νασιμέντο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός της Ουλμπεράδα (συμμετέχει στο πρωτάθλημα Μινέιρο) δέχθηκε τους πυροβολισμούς σχεδόν εξ' επαφής και εξέπνευσε ακαριαία. Ο δράστης, ονόματι Κάρλος Οτάβιο Γκόμες Ντα Σίλβα, επιχείρησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του θύματος αλλά ακινητοποιήθηκε και εν τέλει συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Στις πρώτες καταθέσεις του ο συλληφθείς είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το θύμα συμμετείχαν σ' ερωτικό τρίγωνο το οποίο είχε απρόβλεπτη εξέλιξη. Οι αρχές φυσικά θα συνεχίσουν την ανάκριση.

Φωτο Ημερας

Στις 28 Νοεμβρίου οι καταλανοί θα ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο της Μπάρτσα, με τον Χουάν Λαπόρτα να ρίχνει δυνατό... χαρτί στη μάχη. Την ισπανίδα πορνοστάρ Μαρία Λαπιέντρα.

Στον δρόμο της επιστροφής ο Κακά

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία του Κακά, ύστερα από το πρόβλημα που είχε στο γόνατο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο καλοκαίρι.

Έχουν περάσει εκατό ημέρες από τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης στο αριστερό πόδι και εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει δριμύτερος στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι γιατροί του 28χρονου παίκτη αναφέρουν ότι η αποθεραπεία του βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και στις 22 Νοεμβρίου (σ.σ.: μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα) υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να τρέχει.

Από την πλευρά του, ο Κακά παρουσιάζεται αισιόδοξος και ανυπομονεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θα επιθυμούσε να προσθέσει ακόμη ένα «βέλος» στη… φαρέτρα του.

Άλλωστε, ο 47χρονος τεχνικός θεωρεί ότι η επιστροφή του Βραζιλιάνου θα μοιάζει με εσωτερική μεταγραφή για τη «βασίλισσα», αφού εκτιμάει ιδιαίτερα τα προσόντα του.

«Κλεισμένος» από Μπαρτσελόνα ο Αφελάι

Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται από ολλανδικό και ισπανικό Τύπο η μετακίνηση του Ιμπραήμ Αφελάι από την Αϊντχόφεν στην Μπαρτσελόνα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το συμβόλαιο του 24χρονου επιθετικού λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο κι εκτιμάται πως οι Καταλανοί θα τον κάνουν δικό τους καταβάλλοντας στην PSV μόλις 3 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους έχουν αρχίσει και για το λόγο αυτό στην Ολλανδία βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της «Μπάρτσα», Γιόζεπ Μαρία Μπερτομέου. Ο Αφελάι έχει γεννηθεί στην Ουτρέχτη, αλλά έχει ρίζες από το Μαρόκο. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν, με την οποία φέτος έχει 22 συμμετοχές και 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι ήδη 30 φορές διεθνής με την Ολλανδία έχοντας πετύχει και δύο γκολ.

Σκρτελ: «Προσπαθώ να γίνω σαν τον Sotis»!

Είναι, πλέον, γεγονός! Ο Σωτήρης Κυργιάκος τους έχει ξετρελάνει! Λίγες ώρες μετά τη βράβευσή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή των «κόκκινων» για τον μήνα Οκτώβρη και τα διθυραμβικά σχόλια του προπονητή του, Ρόι Χότζον, ο συμπαίκτης του Sotis στη Λίβερπουλ, Μάρτιν Σκρτελ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα αμυντικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «…είναι ίσως ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Premier League»!

Ο Σλοβάκος αμυντικός έκανε δηλώσεις για τον Κυργιάκο στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, λέγοντας: «Είναι επικίνδυνος σε κάθε στημένη φάση, σε κάθε κόρνερ και σε κάθε εκτέλεση φάουλ. Νομίζω ότι είναι ο κορυφαίος παίκτης στο ψηλό παιχνίδι στο σύλλογό μας και ίσως στην Premier League. Έχει αποδείξει ότι είναι καλός παίκτης και ότι μπορεί να πετύχει πολλά γκολ για τη Λίβερπουλ. Προσπαθώ να σκοράρω κι εγώ, αλλά δεν είναι εύκολο, επειδή οι αντίπαλοί μας προσπαθούν πάντα να προσέχουν τους κεντρικούς μας αμυντικούς. Ήμουν λίγο άτυχος, αλλά θα προσπαθήσω να βελτιωθώ και να γίνω περισσότερο επικίνδυνος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο «Άνφιλντ», έχει σκοράρει μόνο μία φορά, ενώ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας, πέντε σε 47 εμφανίσεις.

«Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό. Είναι ένα ερώτημα που έχω θέσει στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι για αυτό. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ», είπε.

Εγραψε ιστορία ο Λαβ

Ιστορία έγραψε τα ξημερώματα ο Κέβιν Λαβ. Ο άσος της Μινεσότα σημείωσε 31 πόντους και "μάζεψε" ισάριθμα ριμπάουντ στη νίκη 112-103 επί των Νικς, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των παικτών που έχουν πετύχει το "30-30" σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Τελευταία φορά που παίκτης του ΝΒΑ κατάφερε να πετύχει το σχετικό επίτευγμα, ήταν ο Μόουζες Μαλόουν πριν από 28 χρόνια με την ομάδα του Χιούστον. Τότε απέναντι στους Σόνικς του Σιάτλ είχε σημειώσει 38 πόντους, ενώ είχε "μαζέψει" και 32 "σκουπίδια".

Με το "Ζορό" στην Τούμπα

Ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει το οπλοστάσιο του να γεμίζει σιγά σιγά, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας περισσότερες επιλογές στα χέρια του. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Τούμπα στο ντέρμπι των "δικεφάλων" και ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Μπλάνκο, ποντάροντας στη θετική παράδοση που έχει ο Αργεντινός άσος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο "Ζορό" έχει αντιμετωπίσει 10 φορές τον ΠΑΟΚ, έχοντας πανηγυρίσει έξι γκολ.

Η Ρέντα που έχει ο Μπλάνκο απέναντι στον ΠΑΟΚ του χαρίζει και τη θέση στην επίθεση, δίπλα στους Τζιμπούρ και Λεονάρντο. Η Τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Μάκο, Καφέ και Γκερέιρο, ενώ στην άμυνα η τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα είναι, Πατσατζόγλου, Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός.

Το θετικό για τον Χιμένεθ είναι πως στην αποστολή έχει για αρκετό καιρό τους Μπερνς, Λυμπερόπουλο και όποτε κρίνει αναγκαίο θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση.

Κοιτάζει την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λάρισα (19:30) και ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Κρήτη, έτσι ώστε με νίκη του επί των "βυσσινί" να προσπεράσει τους "ερυθρόλευκους" και να καθίσει μετά από αρκετό καιρό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα...

Ο Νϊκος Νιόπλιας αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη στη βασική ενδεκάδα, αντί του Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος στο Περιστέρι απογοήτευσε με την εμφάνιση του. Αυτό σημαίνει πως ο Λουίς Γκαρσία θα μετατεθεί στα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος στα αριστερά, έτσι ώστε ο αρχηγός των "πρασίνων" να αγωνιστεί πίσω από τον Σισέ.

Μαρίνος και Πλεσί "παλεύουν" για τη θέση του παρτενέρ του Τζιλμπέρτο Σίλβα στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Κώστας Κατσουράνης και σε αυτό το παιχνίδι θα αγωνιστεί στην άμυνα μαζί με τους Βύντρα, Καντέ και Σπυρόπουλο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας.

Δεν θέλει να πέσει από την κορυφή

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε βροντερή παρουσία στο αεροδρόμιο και αναμένεται να το κάνει και στο Παγκρήτιο στάδιο, εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" δοκιμάζονται απέναντι στον Εργοτέλη, ο οποίος στο παρελθόν τους έχει "κόψει" αρκετούς βαθμούς. Το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να φύγει από τη Κρήτη με τη νίκη, όπου θα το διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός τεχνικός για πρώτη φορά φέτος αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα απουσιών, ωστόσο έχει έτοιμους τους αντικαταστάτες τους. Ο Μοντεστό θα πάρει τη θέση του Μέλμπεργκ και μαζί με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Χολέμπας θα τοποθετηθεί στα αριστερά ως αντι-Ραούλ Μπράβο, ενώ ο Ουρτάδο θα χρησιμοποιηθεί στον άξονα, με τον Ντουντού να έχει το ρόλο που είχε συνήθως ο Ιμπαγάσα.

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Πάρντο, ενώ στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης. Φετφατζίδης και Ριέρα θα είναι τα δύο άκρα στη μεσαία γραμμή και ο Φουστέρ θα τοποθετηθεί πίσω από τον φορμαρισμένο Μιραλάς.

"Στραβοπάτησε" η Νασιονάλ

Η Μαδέιρα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μαρίτιμο και παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί επιθετικά και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το γκολ που θα τους χάριζε και τη νίκη, ωστόσο σπατάλησαν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι "νησιώτες" τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 83' ο Ντάνιελσον γκρέμισε λίγο έξω από την περιοχή τον αντίπαλο του ου είχε βγει μόνος με τον γκολκίπερ. Γι αυτή του την ενέργεια πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, ωστόσο έσωσε την ομάδα του από την παραβίαση της εστίας της.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ντόρτμουντ

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 12ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 του Αμβούργου εντός έδρας και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αυξάνοντας την διαφορά από την δεύτερη Μάιντζ στους επτά βαθμούς, με την τελευταία όμως να έχει έναν αγώνα λιγότερο, αφού αγωνίζεται αύριο εντός έδρας με το Ανόβερο. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Καγκαβα (49΄) και Μπάριος (71΄).

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 2-0
(49' Καγκαβα, 71' Μπάριος)

Εκαναν την έκπληξη οι Ράπτορς

Οι Ράπτορς αν και δεν είχαν στη διάθεση τους τους Μπαρμπόσα, Αντερσεν και Κλέιζα κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μάτζικ με 110-106, πανηγυρίζοντας τη νίκη μετά από έξι διαδοχικές ήττες. Ο Στιβ Νας... κερνούσε πόντους και ασίστ για τη γέννηση του γιου του. Συγκεκριμένα ο Καναδός βοήθησε τα μέγιστα για να επικρατήσουν οι Σανς των Κινγκς με 103-89, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 14 ασίστ, ενώ ο Τσίλντρες είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κόψιμο.

Οι Τζαζ αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 11 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου, κατάφεραν να "γυρίσουν" την εις βάρος τους κατάσταση και να πετύχουν τη νίκη επί των Χοκς με 90-86.

Ντουράντ και Γουέστμπρουκ πέτυχαν μαζί 70 πόντους και οδήγησαν τους Θάντερ στη νίκη επί των Μπλέιζερς με 110-108. Ο Τζέισον Κιντ πανηγύρισε την 11.000ή του ασίστ στην αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Σίξερς, όππυ βρήκε τους πρώτους να πανηγυρίζουν την έκτη τους νίκη στη σεζόν.

Τα αποτελέσματα:

Ατλάντα-Γιούτα 86-90
Ιντιάνα-Χιούστον 99-102
Ορλάντο-Τορόντο 106-110
Ουάσινγκτον-Σάρλοτ 85-93
Μινεσότα-Νέα Υόρκη 112-103
Ντάλας-Φιλαδέλφεια 99-90
Φοίνιξ-Σακραμέντο 103-89
Οκλαχόμα-Πόρτλαντ 110-108
ΛΑ Κλίπερς-Ντιτρόιτ 107-113 παράταση

Προτάθηκε ο Μεριέμ στον Ηρακλή

Ο Καμέλ Μεριέμ ήρθε πέρσι στον Αρη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και επέστρεψε στη Γαλλία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Αρλ. Πλέον θέλει να φύγει και από εκεί και ο ατζέντης έριξε δίχτυα στον Ηρακλή, καθώς γνωρίζει πως ο "Γηραιός" χρειάζεται παίκτες στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Ο 31χρονος μπορεί να αγωνιστεί, τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλει να ασχοληθεί ακόμα με μεταγραφικά θέματα. Εξετάζει την περίπτωση του Μεριέμ, όπως και άλλες πολλές και όποτε η διοίκηση και ο προπονητής κρίνουν πως έχουν βρει αυτό που θέλουν, τότε θα υπάρξει και πρόταση.

Ντέρμπι "δικεφάλων"

Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε την κρίση των πρώτων αγωνιστικών και με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της έχει αποκτήσει μια αξιοσημείωτη δυναμική. Στόχος της η νίκη, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι...

Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για το θετικό αποτέλεσμα και έχει τις δυνατότητες να το κατακτήσει μέσα στην «αφιλόξενη» Τούμπα. Από εκεί και πέρα δύσκολη αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Ηράκλειο κόντρα στον πάντα μαχητικό Εργοτέλη.

Πιο εύκολο δείχνει να είναι το έργο του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο τη Λάρισα. Σίγουρα, όμως, το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η θεσσαλική ομάδα έχει τις δυνατότητες για να κάνει την έκπληξη. Τέλος σημαντικό είναι και το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του Αρη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Νέας Σμύρνης 15.00 Πανιώνιος-Ατρόμητος Novasports2
Παγκρήτιο 17.15 Εργοτέλης-Ολυμπιακός Novasports2
Κέρκυρας 17.15 Κέρκυρα-Ξάνθη Novasports6
Τούμπας 19.30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Novasports1
ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Λάρισα Novasports2

ΔΕΥΤΕΡΑ
Αστέρα Τρίπολης 17.15 Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα Novasports1
Δημοτικό Σερρών 19.30 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Β. Novasports2
Καυτανζόγλειο 19.30 Ηρακλής-Αρης Novasports1

Η δήλωση Μπουτάρη για Ηρακλή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το γήπεδο του Ηρακλή: «Οι άνθρωποι του Ηρακλή θέλουν να κάνουν γήπεδο 30.000 θέσεων. Θα το γεμίσει ποτέ ο Ηρακλής;»
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων του «γηραιού», ενώ η ΠΑΕ έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
«Είναι σαφές ότι κάποιοι, ενώ το οφείλουν, δεν γνωρίζουν το σχετικό ρητό, που προτρέπει όσους φιλοδοξούν να… θριαμβεύσουν να… κρύπτονται. Διότι, όταν δεν κρύπτονται, υποπίπτουν σε ‘αποκαλύψεις σκέψεων’, που δεν προσβάλλουν τον ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδας και τον κόσμο του, αλλά προσβάλλουν τη λογική και την αντίληψη όσων τις δημοσιοποιούν. Ιδίως, όταν η χρονική συγκυρία δεν ‘εξυπηρετεί’ για τέτοιου είδους ‘ατάκες’. Δεν εξυπηρετεί ούτε τις επιδιώξεις των ιδίων, αλλά και έρχεται σε σύγκρουση με το πολύχρονο αίτημα για κατασκευή γηπέδου στην Μίκρα, το οποίο, πλέον, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ γέμισε και γεμίζει τα γήπεδα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ακόμη και σε αθλήματα, που δεν έχει παρακολουθήσει ο ‘αμετροεπής’ υποψήφιος, ο οποίος με επική δεινότητα επιχειρεί να επιβεβαιώσει το ‘μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι’. Καληνύχτα σας…