Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Χάλκινος» και πρώτος

Ο Λευτέρης Κοσμίδης όχι μόνο πέτυχε το στόχο της πρωτιάς στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ανέβηκε και στο βάθρο των νικητών στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης στη Στουτγκάρδη. Ο 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα, αφού ούτε ο τραυματισμός στη μέση μπόρεσε να του στερήσει τη διάκριση σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση. Παρότι ο πόνος ήταν έντονος, ο Κοσμίδης έδωσε κανονικά το παρών στον τελικό και με 14.850 βαθμούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Φυσικά μαζί με το «μενταγιόν» στις αποσκευές του, ο Κοσμίδης θα επιστρέψει στη βάση του και με την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, αφού χρειαζόταν απλώς να πλασαριστεί μέσα στην εξάδα. Έκανε όμως το κάτι παραπάνω…

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15.125 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Βρετανός Πέρβις με 15.025β. Στην πέμπτη θέση περιορίστηκε ο τρίτος στα προκριματικά Γάλλος, Γκάελ Ντα Σίλβα με 14.800 βαθμούς. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στον τελευταίο αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γλασκώβη (19-20/11).

«Η μέση μου ήταν κάπως χειρότερα, επειδή την είχα πιέσει στον προκριματικό. Μπόρεσα όμως να βγάλω το πρόγραμμά μου και να πετύχω τον στόχο για τον οποίο ήρθα εδώ. Ήθελα να γίνω νούμερο 1 στον κόσμο και το κατάφερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα το ότι έκανα το ‘6 στα 6’, δείχνοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα. Πήρα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό, αλλά και σε καθένα από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα στα οποία συμμετείχα φέτος», δήλωσε μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Κοσμίδης.

Και συμπλήρωσε: «Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες, όπως κι εκείνο που είχα κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να κάνω ακόμα πιο ξεχωριστή αναφορά στο γιατρό της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος με βοήθησε πολύ σ’ αυτό τον αγώνα. Μου έλεγε τι μπορώ να κάνω και τι όχι, τον εμπιστεύθηκα με κλειστά μάτια και αποδείχθηκε ότι έπραξα το σωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: