Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Δευτέρα  19 Μαΐου λόγω εκλογικών υποχρεώσεων! Καλό βόλι σε όλους!!

«Δύσκολα θα μείνω στην Ελλάδα»

SANTOS-MESA_7
Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο contra.gr και αναφέρθηκε σε όλα θέματα που απασχολούν την εθνική μας λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του τονίζοντας πως δύσκολα θα μείνει στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο contra.gr 
- Aς αρχίσουμε από τα βασικά. Έχετε καταλήξει στην 23άδα που θα πάρετε μαζί σας στη Βραζιλία;
“Στο δικό μου το μυαλό έχω πάνω-κάτω την 23αδα των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν στη Βραζιλία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, γιατί υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι σε εξέλιξη. Μην ξεχνάμε ότι αυτή θα είναι η 23άδα, ωστόσο μέχρι τις 2 Ιουνίου έχουμε την δυνατότητα, αν το κρίνουμε σκόπιμο, να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Αλλά η 23αδα είναι ήδη στο μυαλό μου. Μόνο αν υπάρξει κάποια περίπτωση τραυματισμού θα αλλάξω κάποιον παίκτη.”
- Για το αντίο είστε ψυχολογικά έτοιμος; Μετά το Μουντιάλ θα αποχωρήσετε…
“Όταν θα έχει τελειώσει το Μουντιάλ θα έρθει η συνειδητοποίηση ότι πλέον δεν είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πιθανότατα θα έρθει και αυτή η δόση συγκινησιακής φόρτισης για όλα όσα έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτος σε αυτά τα οποία λέει και να πει ότι έχω κάνει όλα όσα είχα σχεδιάσει να κάνω, ή ότι τα πάντα έχουνε τελειώσει για εμένα”.
- Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει συγκίνηση…
“Αν με ρωτάτε αν θα υπάρχει συναισθηματική φόρτιση, μεγάλη συγκίνηση μετά το πέρας του τελευταίου παιχνιδιού, σίγουρα είναι κάτι που θα συμβεί. Πόσω μάλλον ότι μιλάμε για έναν πάγκο που βρίσκομαι εδώ 4 χρόνια και γενικά στην Ελλάδα βρίσκομαι πολλά παραπάνω.  Αυτό είναι που συμβαίνει σε κάθε σύλλογο που εργάστηκα όπου προφανώς το χρονικό διάστημα και το δέσιμο που υπήρχε θα επηρεάσει τον βαθμό της συγκινησιακής φόρτισης που υπάρχει. Αλλά αυτή είναι η ζωή.”
- Έχετε ήδη πει το αντίο;
“Δεν λέω αντίο αυτήν την στιγμή. Απλά το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, τότε θα πω ότι μου βγάλει η καρδιά να πω. Τώρα, όπως έχω πει και αλλού η πιθανότητα του να συνεχίσω εδώ στην Ελλάδα , μετά από αυτό, αυτήν την στιγμή που μιλάμε είναι μικρή. Σίγουρα. Όλα είναι πιθανά. Σπανίως θα με ακούσετε να λέω πράγματα απόλυτα, του στυλ ότι πότε δεν πρόκειται να ξανακάνω αυτό.  Επειδή το μέλλον κανείς δεν το ξέρει, ποτέ δεν λέω όχι σε τίποτα. Δηλαδή αν κάποια στιγμή πάλι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις και εγγυήσεις, και γενικά όλα αυτά που εγώ ζητάω, τότε γιατί όχι; Για να το πω με έναν πιο απλό τρόπο. Μετά την πρώτη σεζόν που έκανα στην ΑΕΚ, έφυγα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, που νομίζω ότι είναι ήδη γνωστοί. Σε κάποια φάση ήμουν στην Σπόρτινγκ. Τότε ήταν που ο κ. Νικολαΐδης ανέλαβε ως πρόεδρος την ΑΕΚ. Αυτό για έμενα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ένας πρώην παίκτης μου ήρθε και μου είπε να αναλάβω τις τύχες ενός συλλόγου. Εμένα αυτό μου έδωσε το κίνητρο ώστε να πω «ΝΑΙ» και να δεχτώ την πρόταση. Εκείνη την στιγμή για εμένα, εκείνο το κίνητρο, ήταν αρκετό για να αποδεχθώ την πρόταση. Μπορεί μετά από έναν χρόνο να μην ήταν αρκετό. Αλλά εκείνη την στιγμή ήταν αρκετό. Προφανώς δεν έχει να κάνει με το αν σου αρέσει εσένα ο άνθρωπος ή το κλίμα. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Εθνική μου αρέσει πάρα πολύ, όπως και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ και στην Σπόρτινγκ. Απλώς πλέον τα κίνητρα που θέλω είναι διαφορετικά.”
- Τελικά γιατί φεύγετε από την Εθνική;
“Έχω γυναίκα, έχω παιδιά, έχω εγγόνι. Όλοι οι άλλοι καλά κάνουν και τα σκέφτονται όλα αυτά και πιστεύουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν τώρα, όμως και ο προπονητής σκέφτεται με την καρδιά του. Όταν δέχτηκα την πρόταση της Ελλάδας το έκανα γιατί αυτό μου έλεγε η καρδιά μου. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα όμως έχω και άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι Έλληνες και αισθάνομαι Έλληνας, τους έχω στην καρδιά μου. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα αυτήν την στιγμή. Περνάει ο καιρός και αλλάζουνε κάποια πράγματα, δημιουργούνται καινούργιες επιθυμίες και κίνητρα που πρέπει να τα ακολουθήσεις. Για να το πάμε στο οικονομικό. Έχω κάποιες αξίες και για να το πάμε στο οικονομικό, πρέπει να πληρώνομαι ένα συγκεκριμένο ποσό και δεν θέλω να πέσω κάτω από αυτό. Καταλαβαίνω ότι πολλοί δεν τον καταλαβαίνουν…”
- Υπάρχει πιθανότητα να σας δούμε σε ελληνική ομάδα;
“Με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να μείνω στην Ελλάδα. Πότε όμως, δεν μπορώ να πω ποτέ. Ξέρετε πολύ καλά πως κάποια πράγματα σήμερα είναι έτσι, και αύριο είναι αλλιώς. Για να μπορέσω να δεχθώ κάποια πρόταση θα πρέπει το κίνητρο να είναι επαρκές. Όποιος καταφέρει να μου δώσει αυτά τα κίνητρα, θα πάω να δουλέψω. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και πάθος. Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα απλά για να πληρώνομαι. Θέλω να έχω στόχους.”
- Ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας στη Βραζιλία;
“Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν μου λέγατε αν η Ελλάδα είναι φαβορί, θα σας έλεγα όχι. Είναι άλλο πράγμα το να λέμε ότι δεν είμαστε φαβορί και άλλο να πάμε με τους ώμους κάτω, απλά να πάμε. Στόχος είναι να περάσουμε την επόμενη φάση. Ένα-ένα τα βήματα και πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
- Τι έχετε να πείτε για τη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;
“Αυτό που είχα πει για την έλλειψη νοοτροπίας ενός μεγάλου μέρους, φυσικά και δεν τους περιλαμβάνει όλους. Κάποιοι δεν έχουν όρεξη να μάθουν και να βελτιωθούν. Δεν έχουν από μόνοι τους κίνητρα για κάτι παραπάνω. Όταν βλέπω κάποιον να θέλει να κάθεται στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας από το να πάει κάπου αλλού και να παίξει, εμένα μου δείχνει ότι δεν έχει κίνητρα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να αλλάξει”.
- Πρόσφατα είχαμε ένα επεισόδιο. Αναφέρομαι σε αυτό του Κατσουράνη με τον Μανιάτη…
“Δυστυχώς στην Ελλάδα βλέπουμε συχνά επεισόδια μεταξύ ποδοσφαιριστών και κάθε φορά λέμε ότι κακώς γίνονται. Νομίζω ότι και ο κόσμος έχει ένα μερίδιο ευθύνης για αυτή τη φανατισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει και που δεν είναι λογικό όταν δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα. Τότε πολλές φορές αντιδράς με κακό τρόπο. Αυτό δεν είναι δικαιολογία ότι καλά κάνανε, απλά δεν είναι ωραίο από δύο ποδοσφαιριστές που είναι αρχηγοί στις ομάδες τους. Για εμένα το θέμα έχει τελειώσει γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναγίνει.”
- Τι θα πείτε στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές όταν τους δείτε;
“Αυτό που θα πω σε αυτούς θα είναι το ίδιο με ό,τι θα πω στους υπόλοιπους. Εδώ και 4 χρόνια αυτό που μας έφερε όλες τις  επιτυχίες είναι ότι καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια οικογένεια, που παρέα με όλα τα υπόλοιπα μας έφεραν επιτυχίες. Το βασικό όμως ήταν ότι δημιουργήσαμε μια οικογένεια. Νομίζω ότι τα πλέι οφ με την Ρουμανία το απέδειξαν όλο αυτό. Είναι άσχημα αυτά τα επεισόδια και εγώ το μόνο που θα τους πω είναι ότι τελείωσε και ας γυρίσουμε στο οικογενειακό κλίμα που είχαμε και έχουμε. Αν κάποιος δεν θέλει, θα φύγει.”
- Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι έπρεπε να τους αποκλείσετε από την Εθνική ομάδα;
“Οι περισσότερες από αυτές τις αντιδράσεις, έχουν φορτιστεί από το περιστατικό. Είναι φρέσκο στο μυαλό σου και πολλοί ξεχνούν ότι και οι ίδιοι έχουν ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Επίσης, πιστεύω πως πάντα όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλές φορές γίνονται και σε αγώνες της Εθνικής. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και πλέον για εμένα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν έρθουν εδώ και το επαναλάβουνε τότε τελειώνει και η δεύτερη ευκαιρία που πήρανε. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναγίνει. Με ξέρουν πολύ καλά και ξέρουν ότι δεν θα δεχτώ κάτι τέτοιο.”
- Να περάσουμε σε ένα άλλο θέμα που απασχολεί ενόψει Μουντιάλ. Υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση του Μήτρογλου;
“Είναι τεράστιο ερωτηματικό για όλους, αλλά εγώ είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω έστω και 40 λεπτά στον προτελευταίο αγώνα της Φούλαμ και όπως καταλαβαίνετε δεν έβλεπα το παιχνίδι. Δεν θυμάμαι καν πόσο ήρθε. Θυμάμαι μόνο να έβλεπα τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τον είχα δει και με τις ρεζέρβες. Από αυτά που είδα, εμένα μου φάνηκε ότι μπορεί να έρθει μαζί μας. Αν δεν το είχα δει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.”
- Η ομάδα που έκανε φέτος πορεία-έκπληξη είναι ο Παναθηναϊκός. Τι ρόλο μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την Εθνική ομάδα;
“Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά η οποία προφανώς πιστώνεται στον προπονητή και στη διάθεση των ποδοσφαιριστών και για αυτό θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτήν την ομάδα με εκείνη που είχε κάνει τόσα πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Έχει κάνει άλματα προόδου για να φτάσει σε αυτό το σημείου που είναι τώρα. Ναι μεν έχει κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές 3-4, αλλά δεν έχει 11 Έλληνες που έκαναν όλα αυτά τα πράγματα. Διαθέτει όμως ποδοσφαιριστές που πραγματικά τους έχω δει και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.
Είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό κάποιας Εθνικής των επόμενων χρόνων, αλλά τώρα εμείς έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας. Είναι η προετοιμασία για το Μουντιάλ. Όπως είπα είναι το μέλλον της Ελλάδας, αλλά έχω αμφιβολίες για το αν είναι τώρα, αυτήν την στιγμή που μιλάμε. Μιλάμε για το τώρα και όχι για το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από αυτούς δεν θα είναι στην τελική 23αδα. Εγώ τους ξέρω ήδη, εσείς θα τους μάθετε πιο μετά”.
- Θα ήθελες κόουτς να ήταν Έλληνας ο Μπεργκ;
“Έχουμε δικούς μας παίκτες. Έχουμε τον Μήτρογλου, έχουμε τον Γκέκα, τον Αθανασιάδη, τον Παπαδόπουλο, όπως και τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη. Αυτό είναι ένα πράγμα, που έχουν οι Έλληνες. Την γρήγορη θεοποίηση των ξένων. Από την μία λέμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά από την άλλη λέμε να κάνουμε Έλληνα τον Μπέργκ. Είναι σίγουρα πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε για τον Μέσι”.
- Για κλείσιμο της συνέντευξης, θα μας τραγουδήσετε τον εθνικό ύμνο;
“Προτιμώ να τον τραγουδήσω στον τελικό του Μουντιάλ (γέλια)”.

«Η πόρτα έκλεισε…»

erw
“Τέλος από τον Άρη” δήλωσε ο Ντίμης Παπαϊωάννου! Σε ένα ξέσπασμά του (απόλυτα δικαιολογημένο) στον Arena FM 89,4 τόνισε πως είναι εκνευρισμένος και πικραμένος από τα όσα ακούγονται για το όνομά του και υπογράμμισε πως πλέον θα παραμείνει απλά ένας οπαδός της ομάδας…
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ο Ντίμης Παπαϊωάννου:
“Με τον Άρη είμαστε στα δύσκολα και πολύ στεναχωρημένοι. Εκτός αυτών είμαι πολύ εκνευρισμένος και πικραμένος και φαίνεται πλέον πως πραγματικά έχουμε πρόβλημα Δεν μιλώ εδώ και καιρό, κρατάω χαμηλούς τόνους, αλλά έχω ακούσει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Είμαι απογοητευμένος γιατί σε κάθε προσκλητήριο του Άρη, στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, είμαι εκεί. Προσπαθώ να κλείσω δύο – τρεις τρύπες, γιατί παραπάνω δεν μπορώ, να βοηθήσω όσο μπορώ και να ακούω και από πάνω… Οι χαρακτηρισμοί “χοσάδας”, “επιχειρηματίας του πενηντάρικου” και όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Μέχρις εδώ, δεν θα ανεχθώ να βοηθάω όσο μπορώ τον Άρη και να βρίσκονται κάποιοι να μας λοιδωρούν!  Εγώ ποτέ δεν είπα πως θα ασχοληθώ διοικητικά με τον Άρη, δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ διοικητικά με τον Άρη και απλώς βοηθάω. Δεν το κάνω ένα η δύο, αλλά 20 χρόνια. Βγαίνει μια μικρή μερίδα ανθρώπων, χωρίς να ξέρω τα κριτήριά τους και το κατακρίνει. Πόση υπομονή να κάνω; Όταν εγώ δεν δίνω δικαίωμα, δεν μιλάω και είμαι σε κάθε προσκλητήριο τότε φτάνει, δεν αντέχω άλλο και δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Φαίνεται γιατί ο Άρης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και σε αυτό το επίπεδο. Ο Άρης διώχνει τα παιδιά του γιατί εγώ γεννήθηκα στην κερκίδα του Άρη. Έχω αφήσει δουλειές, οικογένειες και βοηθάω όσο μπορώ. Δεν είμαι ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο Μαρινάκης. Αυτό μπορώ και αυτό κάνω, θα την ακούω και από πάνω; Δεν μπορώ να τα χωνέψω γιατί ακούστηκαν πάρα πολλά. Εγώ έκανα τρεισήμισι μήνες διοίκηση και  σηκώθηκα έφυγα. Απλώς δεν μίλησα και ακούω. Αυτοί που δεν βάζουν λεφτά, δεν ακούνε τίποτα. Θα γυρίσω και εγώ την πλάτη στον Άρη να μην ακούω και εγώ. Έτσι ίως να είναι καλύτερα για όλους μας”.
Κι ακόμη:

“Εγώ φταίω λοιπόν που ο Άρης έπεσε στην Γ’ εθνική, γιατί αυτό το σενάριο επικρατούσε. Ότι εγώ έριξα την ομάδα για να την πάρω. Ξεκαθαρίζω μια για πάντα πως δεν με ενδιαφέρει διοικητικά ο Άρης και δεν θα ασχοληθώ. Ούτε τα λεφτά έχω, ούτε τον χρόνο. Δεν μιλάμε και αυτό φαίνεται σαν αδυναμία! Εδώ την καρτέλα έβγαλα και λένε πως… χρωστάω 36.000 χιλ. ευρώ. Αν είναι δυνατόν! Ξέρουν όλοι πόσα χρήματα χάρισα πριν δύο χρόνια, πόσες τρύπες έχω κλείσει και όσο μπόρεσα διευκόλυνα την κατάσταση. Υπάρχει το σενάριο πως έριξα την ομάδα για να την πάρω δίχως χρέη. Βγαίνουν τα “παπαγαλάκια” από κάποιους και λένε πως αγόρασα ΑΦΜ. Εδώ και 40 χρόνια στη δουλειά μου,  μήνυση δεν μου έκανε κανείς. Στον Άρη το είδα και αυτό. Θέλω και να ξεκαθαρίσω ότι για εμένα ο Άρης τελείωσε! Δεν ξανά βοηθάω ούτε το μπάσκετ, ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε οτιδήποτε. Εξαιτίας κάποιων. Δεν ξέρω αν είναι καθοδηγούμενοι η όχι, αλλά με ενοχλεί αφάνταστα. Αυτοί που βοηθάνε έχουν καμιά προστασία; Εκτιθέμεθα έτσι σε πρωτοσέλιδα; Με κατηγορίες από εδώ και εκεί; Πάμε και στο μπάσκετ πάλι με τους μέτοχους αυτό και το άλλο. Οι μέτοχοι στην ΚΑΕ έβαλαν 2.500.000  ευρώ και παρέδωσαν την ομάδα χωρίς χρέος. Αλλά πάλι συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Μετά θέλουμε να έρθει και κάποιος να ασχοληθεί. Πώς να γίνει αυτό όταν ακούω σχόλια εγώ που είμαι παιδί του Άρη και έχω επενδύσει;  Πώς να αντέξει κάποιος που δεν θα έχει την τρέλα την δικιά μου για τον Άρη και το μικρόβιό μου;Η πόρτα έκλεισε. Δεν ανέχομαι να πιάνει κανένας το όνομά μου στο στόμα του με τέτοιο τρόπο. Γιατί βοηθάω. Είναι απίστευτο και είμαι πολύ εκνευρισμένος. Έχω δηλώσει τόσες φορές πως δεν θα ασχοληθώ διοικητικά. Όμως βοηθάω γιατί ο Άρης είναι η αγάπη μου. Είναι κακό αυτό; Γιατί να έχω χαρακτηρισμούς; Αυτοί που τα λένε, μπορούν να βοηθήσουν τον Άρη; Πως τα λένε λοιπόν; Πως στεναχωρούν έναν άνθρωπο που βοηθάει 20 χρόνια τον Άρη; Χωρίς να ζητάω τίποτα; Χθές είδα σε κάποιο σαιτ πως χρωστάω 36.000 χιλ ευρώ στον Άρη. Είναι απίστευτο. Εγώ χάρισα λεφτά στον Άρη και η ΝΕΧΙΑ αναφέρει πως ένας που βοήθησε είναι ο Ντίμης Παπαϊωάννου.  Δεν είναι ηθικό να ξεφωνίζουν με τέτοιο τρόπο, έστω και οι ελάχιστοι! Από σήμερα τελείωσα και δεν θα με ξαναδεί κανείς πουθενά. Ούτε το όνομα μου ούτε ο “Χοσάδας” ούτε τίποτα. Έκανα μια κίνηση προχθές για να λειτουργήσει το σωματείο και να το αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι μικρή η μερίδα του κόσμου αλλά δεν με ενδιαφέρει. Έχω σχέδιο όλο τον χρόνο να ρίξω την ομάδα, έτσι λένε. Κάνω εγώ λακκούβες στο γήπεδο να μην παίξουν οι παίκτες; Αν έχω σχέδιο γιατί δεν βγαίνω να αναλάβω τώρα τον Άρη και να τον ρίξω στην Γ΄ εθνική; Για ποιον τα λένε αυτά για τον Ντίμη Παπαϊωάννου; Ποιος τα λέει όλα αυτά; Φτάνουν σε ένα σημείο να φύγω από τον Άρη. Αν έχουν κάποια άλλη λύση καλώς. Εγώ τελείωσα από τον Άρη και είμαι φίλαθλος απλός. Τίποτα παραπάνω”.
Το ξέσπασμα Παπαϊωάννου στον “Αρένα” δείχνει και το μέγεθος της “αρρώστιας” που έχει ο Άρης. Διάφοροι τυχάρπαστοι βγαίνουν σε ραδιόφωνα που ελέγχονται από πρώην παράγοντες και εντέχνως ξεφωνίζουν είτε τον Παπαϊωάννου, είτε άλλους παράγοντες για να ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ τον Άρη στα χέρια τους και να τον ΞΑΝΑΔΙΑΛΥΣΟΥΝ! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Στεφανίδης τι κάνει; Θα βγει να πάρει θέση;
Πηγή: arenafm.gr

«Ο ΠΑΟΚ απαιτεί, δεν επαιτεί…»

deac692a8b8753b2c528c233693bde1b_Generic
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος σχετικά με την συνάντηση με τον κ. Κεδίκογλου και τις συζητήσεις που έγιναν από τους ανθρώπους της πολιτικής.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος:
Για την συνάντηση με τον κ. Κεδίκογλου:
“Το δικαιούμαστε αυτό που διεκδικούμε. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Τα είπαμε και τα παραείπαμε. Οι δεσμεύσεις που πήραμε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες. Δεν θα ξανά χρειαστεί συνάντηση. Αν ξανά χρειαστεί δεν θα πάμε με κουστούμια. Υπάρχει το ΠΑΟΚτσίδικο συλλαλητήριο, ήδη χθες πήραμε παρουσίες από τους βουλευτές, ήρθαν μόνο οκτώ από αυτούς που κλήθηκαν και στις εκλογές δεν πρέπει να μείνουν έκπληκτοι αν έχουμε εκπλήξεις. Δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ο λαός θα πράξει ανάλογα. Στα τόσα που έχουμε ακούσει δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όμως πρέπει το θέμα να έχει μπει στο σωστό δρόμο και να είναι στο τέλος του. Ο κ. Κεδίκογλου μας διαβεβαίωσε πως για να μπει στο ψηφοδέλτιο ο κ. Ζαγοράκης έθεσε όρο ότι το θέμα με τα χρέη θα λυθεί. Αυτό ήταν ο όρος που έβαλε, να ρυθμιστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ για να μπει στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής. Φάνηκε πολύ αισιόδοξος ο κ. Κεδίκογλου. Εμείς θέλουμε να πληρώσουμε όχι να μας δώσουν κάτι .Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που βάζει λεφτά στην Ελλάδα και θέλουμε να πληρώσουμε για να μην χρωστάμε κάτι. Για μια ομάδα των Αθηνών έχουν γίνει πόσα και για γήπεδο και άλλα πολλά. Εμείς θέλουμε απλά να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να μας χαριστεί τίποτα. Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε. Θέλουμε να πληρώσουμε δίκαια. Είναι δεδομένο πως θα κάνει ο κ. Σαββίδης επενδύσεις. Από τη στιγμή που θα περάσει το θέμα της Θέρμης ξέρουν όλοι πόσα χρήματα θα δοθούν και πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Επίσης θα αναβαθμιστεί η περιοχή. Δεν γίνεται κάτι για  τον ΠΑΟΚ αλλά για όλους τους Δήμους. Θα μπορούν όλοι οι Δήμοι να παραχωρούν εκτάσεις σε όποιο θέλει να επενδύσει . Το ίδιο θα ισχύει και για τα χρέη. Θα είναι κάτι οριζόντιο για όλους τους επιχειρηματίες”.
Για την χρονιά που πέρασε:
“Η χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή, θα παρθούν αποφάσεις και δεν θα ξανά υπάρξει τέτοια χρονιά. Δεν περιμέναμε να φτάσουμε έτσι και οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν ανάξιοι των προσδοκιών του λαού του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει παίκτες με πάθος, παλικάρια, που θα δίνουν τα πάντα. Με τον Αστέρα Τρίπολης δεν φάνηκε αυτό. Αυτά δεν σκέφτεσαι να τα χάσεις γιατί παίζει η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν χάνεις με κατεβασμένα χέρια”.
Για την αποχώρηση του Τσιτσιακόφ:
“Ο άνθρωπος παραδέχτηκε πως έκανε λάθος, πως οι παίκτες που έφερε δεν πρόσφεραν. Όταν φέρνεις έξι παίκτες για να πας Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρεις το κύπελλο πάει να πει πως δεν έκανες καλή επιλογή. Κάποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν ενώ κάποιοι δεν απόδωσαν τα αναμενόμενα”.
Για τους Ολίσε και Κουλούρη:
“Ο Ολίσε είχε δεύτερη ευκαιρία καθώς πέρυσι έκανε μόνο στο τέλος καλά παιχνίδια. Έδειξε πως δεν του αξίζει η φανέλα του ΠΑΟΚ. Του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες. Ο Κουλούρης θα έχει πολλές ευκαιρίες και μπορεί να τις αρπάξει και από τα μαλλιά”.
Για την διαιτησία στα πλέι οφ του μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό:
“Σφαγιάστηκε ο ΠΑΟΚ. Η διαιτησία τον αδίκησε με τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι που ήταν ένα σφύριγμα. Κλάπηκε η νίκη στο τελευταίο σφύριγμα και μπορούμε να πούμε αν είμαστε καλοπροαίρετοι πως του ξέφυγε. Με τον Παναθηναϊκό έγινε σφαγή και θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια”.
Για το συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ:
“Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να βρίσκονται όλο εκεί γιατί δεν πάμε για τον σκοπό τον αγωνιστικό. Πρέπει να πετύχει σε μεγάλο βαθμό το συλλαλητήριο και να δείξει ο κόσμος πως είναι μια γροθιά και όταν είμαστε μια γροθιά όλοι ξέρουν τι μπορεί να πετύχει. Θα θυμίσω τι έγινε στην Καμάρα με τον Ζαγοράκη και με τον Γαλακτερό. Όταν είμαστε μια γροθιά μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα”.
Πηγή: arenafm.gr

“O Σουάρες με έκανε καλύτερο “

1064561-17017982-640-360
Ο Μπρένταν Ρότζερς δήλωσε ότι ο Λουίς Σουάρες τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και προπονητή την φετινή σεζόν.
Ο Λουίς Σουάρες είχε μία εξαιρετική σεζόν στην Λίβερπουλ σημειώνοντας 31 γκολ ενώ ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Μπρένταν Ρότζερς αναγνώρισε την προσφορά του και χαρακτήρισε εκπληκτική την χρονιά του στους “ρεντς”.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι έγινε καλύτερος άνθρωπος και προπονητής με την παρουσία του Ουρουγουανού επιθετικού στην Λίβερπουλ.
“Θέλω να ευχαριστήσω τον Λουίς Σουάρες γιατί είχε μία εξαιρετική χρονιά. Όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν. Απεκατέστησε το όνομα και την φήμη του που ήταν πολύ χαμηλά στο τέλος της περσινή σεζόν.
Ήταν μία δύσκολη περίοδος γι’ αυτόν αλλά μετά το καλοκαίρι ήταν η δύναμη της Λίβερπουλ. Αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο και ήταν εκπληκτικός. Όταν ήρθα στην Λίβερπουλ ο Τζέραρντ και ο Γκάραχερ μου είπαν ότι ο Σουάρες ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.
Έκανε ότι είναι δυνατόν για να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. Είναι μοναδικός, ακούραστος και νικητής. Προπονείται κάθε ημέρα σκληρά και δεν ψάχνει δικαιολογίες. Όταν φύγω από την Λίβερπουλ θα έχω γίνει καλύτερος προπονητής και καλύτερος άνθρωπος εξαιτίας του Λουίς Σουάρες και τον ευχαριστώ γι’ αυτό”.
Πηγή: arenafm.gr

«Τι κάνει η ΚΕΔ»;

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ1-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης. Αναφέρθηκε  στην διαιτησία στις αναμετρήσεις του “Δικεφάλου” με τον Παναθηναϊκό . Παράλληλα τόνισε πως όλοκληρο  το Ελληνικό μπάσκετ περιστρέφεται γύρω από τους δύο μεγάλους της Αθήνας. Εξέφρασε ακόμα μια φορά το παράπονο του για την έλλειψη του κόσμου και ζήτησε την στήριξη των φιλάθλων στην επερχόμενη αναμέτρηση στο Παλατάκι.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:
Για την διαιτησία από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναικό:“Καταλαβαίνουν όλοι ότι η θέση η δική μου είναι δύσκολη καθώς από την μια πρέπει να υπάρχει έλεγχος όλης της ομάδας και ότι πρέπει να είμαι ο τελευταίος που θα χάσει την ψυχραιμία του. Έχει χαθεί κάποιες φορές αλλά εγώ προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Θα μιλήσω και για τα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι αλλά και στο δεύτερο το πρόβλημα το μεγάλο δεν ήταν στο τέλος αλλά στα πρώτα ημίχρονα. Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός είναι μετριότατος και ως δια μαγείας καταφέρνει να τελειώσει το παιχνίδι με 13 φάουλ ο ΠΑΟΚ με τα 11 στους ψηλούς.
Στο δεύτερο παιχνίδι η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι καταπληκτική και το παιχνίδι θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο ημίχρονο με μια διαφορά 10-12 πόντων αλλά τελείωσε με το φτωχό 31-37. Το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν σε μια συγκεκριμένη φάση αλλά το ότι σε ανύποπτο χρόνο οι διαιτητές έφθειραν την ομάδα, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και δεν άφησαν καμία αμφιβολία ποιος θα έπρεπε να είναι νικητής. Στο πρώτο λεπτό δεν θα έπρεπε να χρεωθεί με τεχνική ποινή ο Διαμαντίδης; Σε ποιον όμως θα απευθυνθούμε; Υπάρχει η ΚΕΔ που τι κάνει; Σε έναν εξαιρετικής σημασίας ημιτελικό έχουμε οκτώ διαιτητές Ευρωλίγκας και δεν σφύριζε κανείς. Εμείς στα δύο παιχνίδια δείξαμε καθαρό χαρακτήρα. Τα παιδιά με μισό ρόστερ μπροστά στον αντίπαλο, καθώς δεν έχουμε το ίδιο βάθος, σταθήκαμε. Η αίσθηση μου στο γήπεδο ήταν πως οι φίλαθλοι, οι παράγοντες αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού γελούσαν με την κατάσταση. Ακόμα και οι ίδιοι ίσως θεωρούσαν πως ήταν καλύτερο να χάσει ο Παναθηναϊκός ένα παιχνίδι να συνέλθει. Υπάρχει γενική παραδοχή πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δεν κέρδισε κανέναν από τα δύο ματς”.
Για το μπάσκετ που έπαιξε ο ΠΑΟΚ:” Έπαιξε ένα φοβερό μπάσκετ και θα συνεχίζει να παίζει φοβερό μπάσκετ. Ένα όμορφο μπάσκετ με πάρα πολλές συνεργασίες, όσες δεν βγάζει καμία άλλη ομάδα. Είναι μια ομάδα και είμαστε όλοι τρομερά ευχαριστημένοι. Τα καθαρά εξωαγωνιστικά δεν θέλουμε να τα τονίσουμε. Θέλουμε να τονίσουμε πως η ομάδα μας είναι τρομερά ανταγωνιστική και θα προσπαθήσουμε να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Δείξαμε πως έχουμε την απόλυτη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο”.
Για τους διαιτητές που θα έχουν από εδώ και πέρα οι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό:“Έρχεται τώρα ένας διαιτητής που εγώ προσωπικά τον θεωρώ εκ των κορυφαίων και του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Η οποιαδήποτε διαμαρτυρία πρέπει να απευθύνεται κάπου στην ΚΕΔ. Όταν η ίδια η ΚΕΔ ορίζει τους συγκεκριμένους διαιτητές που θα απευθυνθεί η διαμαρτυρία μας; Σε ποιόν θα απευθυνθεί τώρα ο ΠΑΟΚ; Υπάρχει μια νοσηρή κατάσταση. Πάμε να τελειώνουμε τώρα και να δούμε του τελικούς. Ο ΠΑΟΚ σε μια σειρά πέντε αγώνων με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να τον αποκλείσει. Θα ήταν όμως πολύ πιο όμορφο να είχε καταφέρει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα και να δώσει άλλο ενδιαφέρον. Θα ήταν πολύ όμορφο αντί να πάνε στον τελικό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με δύο ήττες να πήγαιναν με πέντε. Θα είχε τρομερά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο κόσμος του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και της Δράμας. Δυστυχώς έχουμε την ευχή και την κατάρα να έχουμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες και όλα να κινούνται γύρω τους. Κανένας θεσμικός η εξωθεσμικός παράγοντας δεν κάνει προσπάθειες να βελτιώσει το πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι το ΟΑΚΑ θα είχε 7.000 κόσμο και το Παλατάκι θα είχε 8.000 χιλ. κόσμο. Για αυτό δεν παίζουμε και για αυτό δεν υπάρχει ενδιαφέρον”.
Για την ανάγκη της βοήθειας από την εξέδρα που έχει ο ΠΑΟΚ:“Δεν ξέρω πως και τι πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να αποδεικνύει πως είναι πραγματικός ΠΑΟΚ. Τι στοιχεία πρέπει να έχει μια ομάδα του ΠΑΟΚ; Πρέπει να παλεύει, να είναι δυνατή, να είναι οικογένεια και να μην φοβάται κανέναν. Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει, δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνει για να αποφασίσει ο φίλαθλος να την βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα έρθει και θα συμπαρασταθεί όπως της αρμόζει. Θα βοηθήσει με κάθε τρόπο χωρίς να κινδυνεύσει η ομάδα γιατί δεν έχουμε ένα ευρώ για ξόδεμα. Ακόμα και να είμαστε μόνοι μας θα αφήσουμε ότι έχουμε στο γήπεδο με στόχο να ξαναπαίξουμε πάλι στο γήπεδο μας”.
Πηγή: arenafm.gr

Oι καλύτερες ασίστ της σεζόν! (vid)

ADM
Το video που ακολουθεί μας παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες ασίστ της σεζόν που σχεδόν έφτασε στο τέλος τέλος της. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Αλβάρο Νεγρέδο, ο Αντρές Ινιέστα και πολλοί ακόμα… πρωταγωνιστούν.









Πηγή: arenafm.gr

Καβγάς με πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλόπουλο!!

Ένα σκληρό τάκλιν στη διάρκεια της προπόνησης της Μπολόνια ήταν ο λόγος να πιαστούν στα χέρια Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Τσέζαρε Νατάλι.

Καβγάς με πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλόπουλο!
Επεισόδιο με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Τσέζαρε Νατάλι σημειώθηκε στην τελευταία προπόνηση της Μπολόνια το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αφορμή στάθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Έλληνας διεθνής από το συμπαίκτη του, κάτι που έκανε τον Λάζαρο να του ζητήσει το λόγο και απευθυνόμενος σε αυτόν να του πει –μεταξύ άλλων- πως θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κουβέντα στην κουβέντα, οι δύο ποδοσφαιριστές έφτασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έλαβε τέλος πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Ο μικρός Αζάρ… μεγάλωσε!! (pics/video)

Είναι μεγάλο βάρος να ‘σαι γιος/αδερφός κάποιου πετυχημένου. Ο μικρός Αζάρ όμως το σήκωσε. Κι ένα πανό των οπαδών της Ζούλτε τον έστειλε να βρει ως… επίσης καταξιωμένη παιχτάρα τον Εντέν στην Τσέλσι.

Ο μικρός Αζάρ… μεγάλωσε! (pics/video)
Όταν έχεις στην ομάδα σου έναν Αζάρ είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Όταν έχεις… δυο -που φαίνεται ότι στο μέλλον μπορεί να γίνουν και ισάξιοι- είναι ευλογία.

Μέχρι σήμερα λοιπόν ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε πολλές φορές λύσεις στο πρόσωπο του Εντέν. Κι αν σε κάποιες απ’ τις περιπτώσεις που τον ξελάσπωσε, σκέφτηκε «να είχα άλλον έναν τέτοιο», η προσευχή του φαίνεται πως εισακούστηκε.

Γιατί ο μικρός Αζάρ -ο 21χρονος Τοργκάν- δεν ψήθηκε απλώς στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, όπου δόθηκε δανεικός. Έγινε ένας μεσοεπιθετικός… μούρλια.

Που βγάζει 20 γκολ και 17 ασίστ σε μια σεζόν. Κάνει την ομάδα του διεκδικήτρια του τίτλου. Και αναγκάζει τους οπαδούς της -στο τελευταίο παιχνίδι με την Άντερλεχτ- να τον αποχαιρετήσουν μ’ ένα ξεχωριστό πανό:

«Έφτασε ως “ο αδερφός του…» και φεύγει ως το δικό μας χρυσό παιδί».

inner



Πηγή: sport-fm.gr

Μόρας: «Όνειρο να πάω στη Βραζιλία»

Ο Βαγγέλης Μόρας χαρακτήρισε όνειρο να είναι στην τελική 23άδα της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δήλωσε πως είναι κοντά στην ανανέωση με τη Βερόνα.

Μόρας: «Όνειρο να πάω στη Βραζιλία»
Απρόσμενο ήταν για τον Βαγγέλη Μόρα ότι συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λαρισαίος αμυντικός βρέθηκε στο επίσημο κατάστημα της Βερόνα (όπου παραβρέθηκαν 150 φίλοι της ομάδας) και μίλησε για το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ.

«Το να συμπεριληφθώ στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία επιβράβευση για τη σεζόν που έκανα. Ελπίζω να είμαι στην τελική 23άδα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Πάντα πίστευα πως ήμουν μέλος της Εθνικής, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια δεν ήμουν στις κλήσεις. Όμως ποτέ δεν έπαψα να προσπαθώ και τώρα είμαι χαρούμενος για την κλήση. Θα είναι όνειρο για μένα να πάω στη Βραζιλία μετά τις θυσίες που έχω κάνει», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του λήγει, ο 33χρονος άσος είπε: «Συζητάμε για ανανέωση. Δεν θέλω να πω κάτι, αλλά είμαστε κοντά». Πηγή: sport-fm.gr

«Οι νέοι άνθρωποι θα βγάλουν τον Πειραιά νικητή»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τα σχέδια του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη αλλά και τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

«Οι νέοι άνθρωποι θα βγάλουν τον Πειραιά νικητή»
Τις σκέψεις και τα σχέδια του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στις θέσεις στις οποίες οι ερυθρόλευκοι επιδιώκουν να κάνουν τις «καλές» μεταγραφικές κινήσεις τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Η μία θέση είναι ο σέντερ φορ, η άλλη στην επίθεση και η τρίτη στο κέντρο», ανέφερε –χαρακτηριστικά- ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα και πρόσθεσε:

«Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές, θα βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά στο Champions League, όπου είναι όνειρό μας να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα», τόνισε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι τον προβληματίζει το ενδεχόμενο αποχής και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία:

«Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούριο γίνεται στην πόλη τους, ένα νέο μοντέλο διοίκησης χωρίς υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο και πράξεις».

Ένας από τους κύριους στόχους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους 94.6 είναι υπάρξουν οι νέοι αθλητικοί χώροι σε όλες τις περιοχές του Δήμου για να μπορούν αθληθούν οι νέοι…

«Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που έχουν προβληματιστεί έντονα με ό,τι έχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τομέα του αθλητισμού, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα άλλα σωματεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνέχισε:

«Θέλουμε τα φυτώρια να έχουν εγκαταστάσεις και τα παιδιά να γίνονται αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην έχει εγκαταστάσεις για να γυμνάζονται τα νέα παιδιά. Αυτός ο προβληματισμός μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα σωματεία του Πειραιά», υποστήριξε και συνέχισε:

«Αυτή η αδιαφορία και άρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία με τις τόσες διακρίσεις σε όλα αυτά τα σπορ να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά».

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη, να εκμεταλλευτεί το λιμάνι του Πειραιά.

«Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη, που έχει το λιμάνι, φυσικές ομορφιές κι ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία. Έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν κατευθείαν από τα πλοία στα πούλμαν για την Ακρόπολη, χωρίς να περπατήσουν ένα λεπτό τον Πειραιά», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει με σωστή συνεργασία με τα πλοία να μαθαίνουν οι τουρίστες τον Πειραιά και όταν φτάνουν στο λιμάνι να υπάρχουν άνθρωποι που να τους υποδέχονται. Αν περπατήσουν έστω και μια ώρα στον Πειραιά θα αλλάξουν την τοπική οικονομία. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ξέρουν από διοίκηση και διαχείριση».



Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Γιώργο Χελάκη.

-τις μεταγραφές του Ολυμπιακού:

«Είμαστε κοντά σε δύο Ελληνόπουλα, γιατί έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στους Έλληνες παίκτες και θέλω να βλέπω όσους περισσότερους γίνεται στην ενδεκάδα και την πρώτη ομάδα. Σας εξήγησα τι έχει γίνει με τον Πουλίδο. Στις επόμενες 10-15 μέρες, μετά τον τελικό του Champions League, θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και θα κινηθούμε σε τρεις πολύ καλές μεταγραφές. Η μία θέση είναι ο σέντερ φορ, η άλλη στην επίθεση και η τρίτη στο κέντρο. Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές, θα βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά στο Champions League, όπου είναι όνειρό μας να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή πορεία, στις λεπτομέρειες αποκλειστήκαμε από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, ελπίζουμε του χρόνου να πάμε καλύτερα».

-την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» στις δημοτικές εκλογές:

«Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που έχουν προβληματιστεί έντονα με ό,τι έχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τομέα του αθλητισμού, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα άλλα σωματεία. Θέλουμε τα φυτώρια να έχουν εγκαταστάσεις και τα παιδιά να γίνονται αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην έχει εγκαταστάσεις για να γυμνάζονται τα νέα παιδιά. Αυτός ο προβληματισμός μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα σωματεία του Πειραιά».

-τη στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής:

«Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχει πάει και έχει ζητήσει χώρους που είναι αναξιοποίητοι και έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός να τους φτιάξει χωρίς κόστος για το Δήμο, ώστε να εγκατασταθούν τμήματα του Ολυμπιακού όπως το πινγκ πονγκ, το τάε-κβο-ντο, η πυγμαχία. Παρ’ όλα αυτά το μόνο που έχουν εισπράξει είναι αδιαφορία. Το ίδιο έχει γίνει και με άλλα σωματεία στα Καμίνια, αλλά και τον Εθνικό. Αυτή η αδιαφορία και άρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία με τις τόσες διακρίσεις σε όλα αυτά τα σπορ να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά».

-το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τον αθλητισμό:

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε δουλέψει σκληρά νύχτα-μέρα, πάνω στο πρόγραμμά μας. Το φτιάξαμε με γνώμονα να μπορεί να είναι πρακτικό και να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι. Σε κάθε γωνιά του Πειραιά μπορούν να γίνουν αθλητικοί χώροι για τα παιδιά μας. Όταν έχεις ανθρώπους που έχουν δουλέψει στον αθλητισμό, ξέρουν από διαχείριση και διοίκηση, αυτό το πράγμα μπορεί να προχωρήσει σε πολύ λίγο χρόνο. Αυτό είναι όνειρο ζωής για μένα και για τον Ολυμπιακό. Όνειρό μου είναι να βλέπω μια ομάδα με πάρα πολλά ελληνόπουλα. Αν αυτά είναι και από τον Πειραιά, ακόμη καλύτερα».

-την κατάργηση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων:

«Είναι κατάντια για τον Πειραιά να έχει καταργηθεί ακόμη και η ναυτική εβδομάδα. Όλα αυτά θέλουν έναν σωστό προγραμματισμό. Πρέπει να ξέρεις και να σε ξέρουν στο εξωτερικό, ότι μπορείς με ένα σχέδιο σωστό κι έναν προγραμματισμό να μπορείς να φιλοξενήσεις τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον, αλλά πάμε και καταργούμε τους αγώνες κι έτσι μαραζώνει η αγορά του Πειραιά».

-την τουριστική αξιοποίηση του Πειραιά:

«Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη, που έχει το λιμάνι, φυσικές ομορφιές κι ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία. Έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν κατευθείαν από τα πλοία στα πούλμαν για την Ακρόπολη, χωρίς να περπατήσουν ένα λεπτό τον Πειραιά. Θα πρέπει με σωστή συνεργασία με τα πλοία να μαθαίνουν οι τουρίστες τον Πειραιά και όταν φτάνουν στο λιμάνι να υπάρχουν άνθρωποι που να τους υποδέχονται. Αν περπατήσουν έστω και μια ώρα στον Πειραιά θα αλλάξουν την τοπική οικονομία. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ξέρουν από διοίκηση και διαχείριση».

-τις μονοδρομήσεις στους δρόμους του Πειραιά:

«Οι μονοδρομήσεις έγιναν χωρίς σχέδιο. Ήταν ένα πυροτέχνημα πριν τις εκλογές χωρίς να έχει γίνει μια σωστή μελέτη. Ρωτήστε τους ανθρώπους στον Πειραιά να δείτε τι αγανάκτηση υπάρχει. Δεν μπορείς πριν τις εκλογές για να δείξεις ότι κάνεις κάτι να καταστρέφεις καταστηματάρχες».

-τα κτίρια-«φαντάσματα» στον Πειραιά:

«Ο πύργος έχει τεράστια στατικά προβλήματα. Για να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί αυτό το κτίριο τα ποσά που απαιτούνται είναι υπέρογκα. Θέλουμε να το κατεδαφίσουμε και να χτίσουμε ένα καινούριο κτίριο, που θα μπορεί να στεγάσει συλλόγους και σωματεία. Να μπορούν να το βλέπουν οι Πειραιώτες, να μην είναι στοιχειωμένο, αλλά χρήσιμο. Τώρα που χτίζεται η Ράλλειος στην Πειραιώς, έχουμε πει εκεί να στεγαστεί το δικαστικό μέγαρο. Είναι σημαντικό να μείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά. Ο Δήμος δεν είχε κάνει τίποτα να εμποδίσει τη μετακίνησή τους. Για μας αυτό είναι στα πρώτα τρία έργα που έχουμε στο πρόγραμμά μας. Είμαι σίγουρος όταν υπάρχει βούληση και πίστη γι’ αυτό που θες να κάνεις, θα το πετύχεις».

-τα συσσίτια για τους άπορους:

«Το θέμα δεν είναι πώς θα αυξήσουμε τα συσσίτια, αλλά πώς δεν θα υπάρξουν συσσίτια. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές και δεν θα υπάρχει φτώχεια. Όταν έρχονται λεφτά από τους τουρίστες, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία».

-τις κατηγορίες πως θέλει να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι και πως έθεσε υποψηφιότητα για να εκμεταλλευτεί το λιμάνι του Πειραιά:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η επιχείρησή του δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος, το ελληνικό δημόσιο ή το λιμάνι του Πειραιά. Δεν έχουμε τίποτα να πάρουμε από το λιμάνι του Πειραιά, ούτε να μας δώσει ένα πρωτάθλημα στην αγαπημένη μας ομάδα. Όταν έχεις γεννηθεί στον Πειραιά, έχεις ζήσει εκεί κι έχεις ένα πάθος γι’ αυτόν, όταν περνάς 20 ώρες τη μέρα στον Πειραιά, θες να αφήσεις κάτι στον Πειραιά. Θέλω ο κόσμος να είμαι περήφανος για τον Πειραιά, όπως μεγάλωσα κι εγώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο ή στην Ελλάδα. Η μόνη δουλειά μου δουλειά στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και το μόνο που κάνει είναι να κοστίζει χρήματα και χρόνο. Θέλω να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αφήσουμε πίσω μας, κάποια πράγματα για τα παιδιά του Πειραιά».

-το αν η υποψηφιότητα είναι… ολυμπιακή όπως αυτή του παρελθόντος από τον Παναγιώτη Φασούλα:

«Ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει τα τελευταία 25 χρόνια στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό και τη δική του επιχείρηση. Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, είναι ένα τίμιο παιδί, τεχνοκράτης και του έχουμε εμπιστοσύνη. Είναι μια επιλογή νίκης, ένας άνθρωπος που θα αφιερώσει το χρόνο του για τον Πειραιά. Δίπλα του είναι μια πολύ δυναμική ομάδα. Ο κ. Φασούλας δεν το έχει αυτό. Ο κ. Φασούλας δεν έχει δουλέψει όπως ο κ. Μώραλης και είχε να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια που κάνουμε στον Πειραιά τώρα».

-το πού θα βρεθούν οι πόροι για τα έργα που είναι στο πρόγραμμα:

«Η σωστή διαχείριση είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά κονδύλια και δεν τα έχουμε αντλήσει. Υπάρχουν πολλοί ιδιώτες και σύλλογοι που με δωρεές θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη, αλλά θέλουν να δουν ότι κάτι γίνεται, ότι έχει ξεκινήσει ένα έργο και πως ό,τι λεφτά θα δώσουν θα πιάσουν τόπο. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις με πολύ χαμηλό κόστος, αρκεί να έχεις τη γνώση να τα κάνεις και την εμπειρία για να τα καταφέρεις. Εμείς και γνώση έχουμε και εμπειρία και πρόγραμμα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλα μπορούμε να τα κάνουμε».

-την άνοδο της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις:

«Το έχω εισπράξει από τους Πειραιώτες. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς οι Πειραιώτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και αυτό σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις. Θέλουν να δουν να αλλάζει κάτι, είναι απελπισμένοι, γι’ αυτό μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι αγκαλιάζουν την προσπάθεια. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος πως οι Πειραιώτες θα μας επιλέξουν».

-την αποψινή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι και το μήνυμα στους νέους:

«Στις 19:30 θα μιλήσει ο Γιάννης Μώραλης στο Πασαλιμάνι και θα είμαστε όλοι εκεί. Είναι σημαντικό για όλη τη νεολαία να πάει να ψηφίσει. Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούριο γίνεται στην πόλη τους, ένα νέο μοντέλο διοίκησης χωρίς υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο και πράξεις».

«Μισός» αλλά... ωραίος ο Παναθηναϊκός!

Κάτι το μη βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι οι «αναγκαστικές» απουσίες, υποχρεώνουν τον Παναθηναϊκό να «κατέβει» μισός στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επιστροφή Πέτριτς και με τη... βούλα!

«Μισός» αλλά... ωραίος ο Παναθηναϊκός
Άνετος και ωραίος θα αγωνιστεί αύριο στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα παίξουν δίχως άγχος –αλλά με πολλές απουσίες- απέναντι στον ΠΑΟΚ, που... καίγεται!

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Σίλντενφελνετ και Πράνιτς, καθώς αμφότεροι έχουν πάρει σχετική άδεια –απ’ τη στιγμή που δεν κρίνεται πλέον κάτι για το τριφύλλι- προκειμένου να πάρουν... ανάσες ελέω Μουντιάλ. Καπίνο και Αμπέντ είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν στο φινάλε των πλέι οφ, ενώ εκτός έμεινε και ο Νάνο που προπονήθηκε ατομικά και δεν ήταν έτοιμος.

Απ’ την άλλη, όπως αναμενόταν επιστρέφει στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού ο Μλάντεν Πέτριτς που ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημά του και αύριο θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν. Στην αποστολή βρίσκεται και ο «μικρός» Αναγνωστόπουλος.

Οι «εκλεκτοί» του Αναστασίου: Κοτσόλης, Ταμπάκης, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Μπεργκ, Καρέλης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα, αλλά δεν είναι φαβορί για τον τίτλο…!

Ποιος θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα; Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα στους ημιτελικούς, ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ θα πάρει την 3η θέση κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα, αλλά δεν είναι φαβορί για τον τίτλο…
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Είναι, όμως, οι ημιτελικοί κριτήριο για τη συνέχεια; Οχι, βέβαια. Γιατί οι συνθήκες στους τελικούς θα είναι εντελώς διαφορετικές και είναι εντελώς λανθασμένη προσέγγιση για όποιον μπερδέψει τη σειρά των αιωνίων με ό,τι είδαμε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Βέβαια αυτό δεν αλλάζει μία πραγματικότητα. Οτι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, έχει περισσότερη ενέργεια από τους πράσινους. Αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα από τον Πανιώνιο, είναι πιο ανταγωνιστικός και μαχητικός. Ο Δικέφαλος δυσκόλεψε και στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό, ειδικά το πρώτο ματς ήταν θρίλερ.

Επί του παρόντος η ομάδα που παρουσιάζει ο Σούλης Μαρκόπουλος γοητεύει με το μπάσκετ που παρουσιάζει, πάντα τηρουμένων των αναλογιών. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πρόκειται για ρόστερ 290.000 ευρώ. Ούτε καν μπάτζετ… τετράδας δεν είναι αυτό, αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική. Μακάρι την επόμενη σεζόν να βρεθούν περισσότερα χρήματα, ώστε ο Δικέφαλος να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Χρειάζεται την Θεσσαλονίκη το ελληνικό μπάσκετ και αυτό που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, είναι άξιο συγχαρητηρίων. Και τα συγχαρητήρια μοιράζονται σε διοίκηση και προπονητικό τιμ, που έχουν συνδυάσει οικονομική εξυγίανση και καλή ομάδα.
Το θετικό με την παρουσία του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά είναι ότι έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στα ημιτελικά, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Πανιώνιος απέναντι στον Ολυμπιακό. Προς το παρόν τουλάχιστον. Αλλά είπαμε και πριν, ό,τι γίνεται στα ημιτελικά, δεν σημαίνει κάτι για τη συνέχεια. Παρότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να.. κερδίσει το αβαντάζ έδρας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έχει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, αυτός είναι το φαβορί για τον τίτλο… Οταν φτάνει η σειρά των τελικών, η ψυχολογία είναι διαφορετική, η φόρμα δεν παίζει τον ίδιο ρόλο.
Μέχρι τότε οι ομάδες απλά θα προετοιμάζονται και θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να είναι έτοιμες για την μάχη για του τίτλου.
ΥΓ: Το φάιναλ φορ αρχίζει… Πρόβλεψη και ευχή μαζί: Οποιος νικήσει στο κλάσικο, παίρνει την κούπα. Μακάρι να καταλήξει σε ελληνικά χέρια. Στον Μπουρούση ή στον Παπανικολάου.

Πηγή:superbasket.gr

Ανανέωσε ο Κουτρομάνος!

Στον Παναιτωλικό θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Κουτρομάνος, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου. Παρελθόν αποτελεί ο Λάζαρος Βαρδάκης.

Ανανέωσε ο Κουτρομάνος
Τη συνεργασία τους ανανέωσαν Παναιτωλικός και Δημήτρης Κουτρομάνος, όπως αναμενόταν, με τον σύλλογο του Αγρινίου να ανακοινώνει ότι πρόκειται για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Ο 27χρονος αμυντικός πραγματοποίησε έξι εμφανίσεις στη φετινή Superleague και μια στο Κύπελλο.

Αντιθέτως, παρελθόν αποτελεί από τα «καναρίνια» ο γυμναστής, Λάζαρος Βαρδάκης, μετά από ενάμιση χρόνο παραμονής στην ομάδα και έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση, το ιατρικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές και όλους όσους συνεργάστηκα. Είμαι χαρούμενος που φεύγοντας πετύχαμε όλους τους στόχους μας. Τέλος, είμαι υπερήφανος που είμαι κομμάτι της ιστορίας του Παναιτωλικού. Εύχομαι καλή επιτυχία και εκπλήρωση των στόχων της επόμενης χρονιάς».
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Αγκίρε!

Χώρισαν οι δρόμοι της Εσπανιόλ με τον Χαβιέρ Αγκίρε, ύστερα από σχεδόν δύο σεζόν.

Τέλος ο Αγκίρε
Τίτλοι τέλους πέφτουν στη συνεργασία της Εσπανιόλ με τον Χαβιέρ Αγκίρε. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μεξικανός τεχνικός με τον πρόεδρο του συλλόγου, ανακοινώθηκε πως τη νέα σεζόν οι δύο πλευρές δεν θα πορευτούν μαζί.

Ουσιαστικά αύριο (17/5) θα καθήσει για τελευταία φορά στον πάγκο των Καταλανών, στο φινάλε του πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Μπερναμπέου. Ο 55χρονος τεχνικός αποχωρεί ύστερα από σχεδόν δύο σεζόν, καθώς είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας τον Νοέμβριο του 2012.Πηγή: sport-fm.gr

Η Παραγουάη θα λείπει, η Λαρίσα όχι!

Μπορεί η Παραγουάη να απουσιάζει από αυτό το Μουντιάλ, αλλά η Λαρίσα Ρικέλμε θα είναι παρούσα και… ανανεωμένη.

Η Παραγουάη θα λείπει, η Λαρίσα όχι
Η πορεία της Παραγουάης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν απογοητευτική, αφού τερμάτισε τελευταία στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί η εθνική ομάδα της χώρας να απουσιάζει από τα τελικά της Βραζιλίας, αλλά όχι και η… μούσα της.

Η Λαρίσα Ρικέλμε, που το 2010 έκλεψε τις εντυπώσεις, έκανε γνωστό πως θα παρακολουθήσει από κοντά το Μουντιάλ. Μάλιστα για να εμφανιστεί στην καλύτερη δυνατή «φόρμα» και να τραβήξει ξανά τα βλέμματα, έκανε λιποαναρρόφηση και πρόσφερε στη δημοσιότητα το ανανεωμένο της λουκ.

Φαίνεται πως κάποια «ψοφάει» για δημοσιότητα…

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Χαρά μου να μείνω για πολλά χρόνια στον ΠΑΣ»

Την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Μάρκος Βελλίδης, τονίζοντας πως δικαιώθηκε για την απόφαση του να πάρει μεταγραφή στον σύλλογο της Ηπείρου.

«Χαρά μου να μείνω για πολλά χρόνια στον ΠΑΣ»
Οι στόχοι του Μάρκου Βελλίδη συμβαδίζουν με αυτούς του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Superleague, επισημαίνοντας πως θα ήταν χαρά του να συνεχίσει στην ομάδα για πολλά χρόνια. «Η απόφασή μου να αγωνιστώ στον ΠΑΣ ήταν απόλυτα σωστή και με δικαίωσε», ανέφερε.

Επιπλέον, σχολίασε πως οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να είχαν τερματίσει στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. Ακόμη, ξεχώρισε τον Μήτρογλου από τους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει και από τις αποκρούσεις που έκανε φέτος αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά

Πως κρίνεις την φετινή σας αγωνιστική παρουσία;

Η χρονιά μας σίγουρα είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά βλέποντας την τελική βαθμολογία μας θα μπορούσαμε, εάν είμαστε πιο προσεκτικοί να είχαμε τερματίσει και στην 6η θέση. Σίγουρα όμως είμαστε ευχαριστημένοι, διότι η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστική.

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα για αρκετά χρόνια;

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και θα συμβάδιζε με τους κοινούς μας στόχους.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να αγωνιστείς στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Σίγουρα το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο Πρόεδρος, αλλά και το ότι στην ομάδα υπάρχουν εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές με στόχους, κάτι που θα βοηθούσε και μένα στην εξέλιξη της καριέρας μου. Η απόφασή μου να αγωνιστώ στον ΠΑΣ ήταν απόλυτα σωστή και με δικαίωσε.

Από τους παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιόν έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

Μπορεί πλέον να μην αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να αφήσω εκτός έναν σημαντικό αθλητή που πραγματικά μ' έχει δυσκολέψει σε κάθε αγώνα που τον αντιμετώπιζα. Αυτός είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Έχει πολλούς τρόπους να κινείται έξυπνα και να γίνεται απειλητικός προς κάθε τερματοφύλακα.

Πόσο σημαντικό είναι το ύψος για έναν τερματοφύλακα;

Το ύψος παίζει ρόλο, αλλά το κυριότερο είναι η ψυχή και η πίστη. Αυτά, σε συνδυασμό με πολύ σκληρή δουλειά, είναι τα σημαντικότερα που πρέπει να διακρίνουν ένα τερματοφύλακα.

Ο τερματοφύλακας θεωρείται η πιο δύσκολη θέση, γιατί ένα λάθος μπορεί να «καταδικάσει» την ομάδα. Πως το αντιμετωπίζεις;

Η συγκέντρωση του τερματοφύλακα πρέπει να είναι υψηλή, σε όλη την διάρκεια του αγώνα γιατί ένα λάθος μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα του. Πρέπει επίσης συνεχώς να έχει θετική σκέψη ώστε αν κάτι πάει στραβά να μπορεί να το ξεπεράσει αμέσως. Αυτή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.

Ποιους ξεχωρίζεις στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα και ποιους σε διεθνές επίπεδο και γιατί;

Στην Ελλάδα, τον Αντώνη Νικοπολίδη, για την ευστροφία του και τον τρόπο που συμπεριφερόταν σε κάθε στιγμή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Σε διεθνές επίπεδο τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία διατηρείται στους κορυφαίους τερματοφύλακες.

Ποια είναι η πιο σημαντική απόκρουση που έχεις κάνει και γιατί;

Δεν θα ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη, αλλά θα αναφερθώ στον φετινό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, διότι αυτός ο αγώνας, εκτός από πολύ σημαντικός, όσον αφορά το όνομα του αντιπάλου, ήταν και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Κρατώντας ανέπαφη την εστία μου, η ομάδα πανηγύρισε μια ιστορική νίκη και παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία της, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Super League.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Όπως έχω δηλώσει οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς ομάδας. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται η ομάδα μου, τόσο σημαντικό είναι και για μένα.

Πως ονειρεύεσαι να δεις τα παιδιά σου; Θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Θα ήθελα να μ' αξιώσει ο Θεός να κάνω οικογένεια και οι επιλογές στη ζωή τους θα είναι δικές τους και από μένα απόλυτα σεβαστές. Το σίγουρο είναι πως θα τα μυήσω στον αθλητισμό, διότι μόνο θετικά πράγματα έχουν να κερδίσουν μέσα από την διαδικασία. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για τις νεαρές ηλικίες και βοηθά σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού.

«Έγιναν όλα τέλεια…»

Γραφτό ήταν για την Εθνική να κατακτήσει το Euro 2004, όπως δήλωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μπορούμε να προχωρήσουμε στο Μουντιάλ», πρόσθεσε.

«Έγιναν όλα τέλεια…»
Κάποια πράγματα γίνονται θαρρείς κι έχει συνωμοτήσει όλο το σύμπαν για να συμβούν. Κάπως έτσι αντιμετωπίζει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον άθλο του 2004, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο εμβληματικός αρχηγός εκείνης της ανεπανάληπτης επιτυχίας θυμήθηκε με νοσταλγία τις μέρες εκείνες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία καλή παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία δείχνοντας την αγωνία του για το μέλλον της χώρας και τονίζοντας την ανάγκη να απαιτήσει η Ελλάδα πράγματα από τους Ευρωπαίους ετέρους.

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-την επιτυχία του 2004: «Τι ωραία που ακούω ακόμη και τώρα όλα αυτά… Ήταν ομαδική προσπάθεια. Ήμασταν μια παρέα όλοι, οι παίκτες, οι φροντιστές, οι γυμναστές, το προπονητικό τιμ, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι… Αυτό που πετύχαμε δεν γίνεται από έναν ή από έντεκα. Το λέμε όλα τα παιδιά, όχι μόνο εγώ».

-το πότε άρχισαν να πιστεύουν στην κατάκτηση του τίτλου: «Όλοι θέλαμε να κάνουμε κουβέντα για το πώς θα το σηκώσουμε, ειδικά μετά τη νίκη επί της Γαλλίας στα προημιτελικά. Ένας-δύο το λέγανε, ανάμεσά τους ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ίσως και χαριτολογώντας. Οι υπόλοιποι το αποφεύγαμε, λέγαμε ‘Άστο καλύτερα’. Τελικά μας βγήκε σε καλό, γιατί δεν αποσυντονιστήκαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο 100% και αυτό βγήκε στο γήπεδο».

-την ντρίμπλα στον Λιζαραζού και το γκολ επί της Γαλλίας στα προημιτελικά: «Είδες τι γίνεται καμιά φορά; Είναι κάποια πράγματα που όταν είναι να γίνουν, θα γίνουν. Εγώ ποτέ δεν είχα τις ικανότητες του ντριμπλέρ ή του πασέρ. Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη. Θα μπορούσε να είχε σηκώσει το χέρι ο Λιζαραζού και να μη γίνει τίποτα. Όμως εκεί έγιναν όλα τέλεια, η ντρίμπλα, η σέντρα, η κεφαλιά… Όλα ήταν ένα παζλ σε ένα πανέμορφο μυθιστόρημα».

-τις εκτιμήσεις του για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Η Εθνική μού αρέσει, μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού της, άσχετα αν λένε πως έχασε την ομοιογένειά της. Πιστεύω πραγματικά πως μπορεί να προχωρήσει. Ο βασικός στόχος, της πρόκρισης, έχει επιτευχθεί. Δεν θα μείνουμε στενοχωρημένοι αν δεν περάσει στη δεύτερη φάση. Για το Θεό! Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο πετύχει η Εθνική θα είναι προς όφελος όλων μας».

-την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Το σκέφτηκα και συζήτησα με την οικογένειά μου, γιατί δεν είχα σχέση με την πολιτική. Παρακολουθούσα, αλλά δεν συμμετείχα. Όταν μου έκανε την πρόταση ο πρωθυπουργός το σκέφτηκα σοβαρά. Ήταν μία πρόσκληση και πρόκληση. Είμαστε σε μια τραγική κατάσταση και το βιώνουμε καθημερινά. Όντως όμως υπάρχει ένα πλάνο και μία οργάνωση. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν θα πάω να ασχοληθώ με την οικονομία και την υγεία της χώρας. Θα ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω καλά, τον αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τις υποδομές… Αυτά θα προσπαθήσουμε να απαιτήσουμε. Δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι να μας γυρίζουν την πλάτη και τρελαίνομαι όταν το βλέπω γιατί όλοι μας παιδιά μεγαλώνουμε. Πάντως βλέπω πως έχει γυρίσει λίγο το κλίμα υπέρ της Ελλάδας».

-τις πιθανότητες που έχει να εκλεγεί: «Όπου πηγαίνω έχω φίλους. Το βλέπω σαν ένα άλλο ταξίδι που πάω να δω φίλους, όχι σαν περιοδεία. Όπου κι αν πηγαίνω, πρώτα παίρνω τηλέφωνο τους παλιούς μου συμπαίκτες. Αυτό με ηρεμεί ψυχικά μέσα μου. Ποτέ δεν πίστευα σε φαβορί, αουτσάιντερ και τέτοια. Όλα κρίνονται στο γήπεδο και από το αποτέλεσμα. Αν δεν μπορέσω και δεν τα καταφέρω, θα πω ‘παιδιά, ο επόμενος’. Πρέπει να απαιτήσουμε πράγματα από εκεί. Είμαστε πολύ πίσω σε πράγματα από τη νεολαία και είναι υποχρεωμένοι να μας δώσουν πράγματα. Με το ‘μπράβο, η Ελλάδα πάει καλά’, δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να επενδύσουν. Ζούμε σε έναν παράδεισο και δεν έχουμε εγκαταστάσεις για παράδειγμα, ώστε να φιλοξενήσουμε μια ομάδα που το χειμώνα σταματά το πρωτάθλημά της; Είναι κρίμα».

«Έδεσε» Μπερμπάτοφ η Μονακό!

Όχι που θα τον άφηνε να φύγει... Η Μονακό ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο στη Γαλλία.

«Έδεσε» Μπερμπάτοφ η Μονακό
Με την φανέλα της Μονακό θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός αποκτήθηκε απ’ τους Μονεγάσκους τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του ήταν αρκετές για να του προταθεί νέα συμβόλαιο και να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία.

Ο διεθνής φορ έπαιξε σε 14 παιχνίδια και σκόραρε 9 γκολ, καλύπτοντας και με το παραπάνω το μεγάλο κενό του Ρανταμέλ Φαλκάο. «Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η νέα σεζόν», ανέφερε ο Μπερμπάτοφ μετά τις υπογραφές, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Βαντίμ Βασίλιεφ πρόσθεσε: «Ο Ντίμιταρ έδειξε όλο το ταλέντο του. Είναι εξαιρετικός παίκτης και είμαστε περήφανοι που θα τον έχουμε μαζί μας και του χρόνου».
Πηγή: sport-fm.gr

Στα… μαλακά Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ για τον τελικό!

Απάλλαξε η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν πριν τον τελικό του Κυπέλλου, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο για τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στα…  μαλακά Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ για τον τελικό
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ λόγω παραβάσεων κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ στις 26 Απριλίου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πληρώσει 7.500 ευρώ και οι «πράσινοι» 9.000 ευρώ. Ωστόσο, τους απάλλαξε για τα επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά

1.Απαλλάσσει τις εγκαλούμενες ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τις προ και μετά τον αγώνα πράξεις, καθώς και για τις παραβάσεις των παραγράφων 1 και 5 του άρθρου 15 του ΠΚ της Ε.Π.Ο, αντίστοιχα. Δέχεται ότι τέλεσαν τις πειθαρχικές παραβάσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπως αυτές αναφέρονται στο σκεπτικό και επιβάλλει:
α. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την πρώτη πράξη (αρθρ. 15 παρ. 2α ΠΚ), χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για την δεύτερη πράξη (άρθρ. 15 παρ. 3α ΠΚ) και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την τρίτη πράξη (άρθρ. 15 παρ. 5 β ΠΚ). Συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ.
β. Στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την α΄ πράξη (αρθρ. 15 παρ. 1 ΠΚ), χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την β΄ πράξη (άρθρ. 15 παρ. 2α ΠΚ) και χρηματική ποινή επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ για την γ΄ πράξη (άρθρ. 15 παρ. 3α, β ΠΚ). Συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ (Τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στις 26/4).

2. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Σταύρο Μαξούτη, εκπρόσωπο του σωματείου ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή οκτακοσίων (800) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

3. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Στυλιανό Κατρακυλάκη, εκπρόσωπο της ομάδας ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ, για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα. Επιβάλλει σε αυτόν χρηματική ποινή ύψους διακοσίων (200) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

4. Κηρύσσει την ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ πειθαρχικά ελεγκτέα και της επιβάλλει για την πρώτη πράξη χρηματική ποινή τετρακοσίων (400) ευρώ και για την δεύτερη πράξη χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ κατά συγχώνευση δε συνολική χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική.

5. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ομάδα ΚΑΛΑΜΑΤΑ και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή τριακοσίων 300) ευρώ.
Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον εκπρόσωπο της ίδιας ομάδας, Νικήτα Παπανικολόπουλο, και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

6. Απαλλάσσει από την αναφερόμενη στο σκεπτικό κατηγορία την εγκαλούμενη ομάδα ΡΟΥΒΑΣ ΑΣ.

7. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την από 29/4/2014 ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΑΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ κατά του σωματείου με την επωνυμία Α.Σ ΡΟΥΒΑΣ. Κατακυρώνει τον μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 27/4/2014 στο γήπεδο Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στο πρώτο εξ αυτών με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0).

8. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την από 14/4/2014 ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ κατά του σωματείου με την επωνυμία Α.Σ ΡΟΥΒΑΣ. Κατακυρώνει τον μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 13/4/2014 στο δημοτικό στάδιο Βύρωνα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στο πρώτο εξ αυτών με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0).

Για πάντα δικός της!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Λιονέλ Μέσι για την επέκταση της συνεργασίας τους χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Φήμες για συμβόλαιο μέχρι το 2018 με απολαβές που φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ.

Για πάντα δικός της
Όχι απλώς δεν πωλείται, αλλά ο Λιονέλ Μέσι ριζώνει στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Αργεντινό σταρ για την επέκταση της συνεργασίας τους, δίχως να αναφέρει λεπτομέρειες παρά μόνο πως οι υπογραφές θα πέσουν τις επόμενες μέρες.

Εδώ και μέρες τα ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δεδομένη συμφωνία, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2018, ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ (20 πάγιες αποδοχές + 5 ως μπόνους) και ρήτρα 250 εκατ. ευρώ, που... απαγορεύει ακόμη και τη σκέψη κάποιας ομάδας να κινηθεί για να τον αποκτήσει.

«Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο με τον Λιονέλ Μέσι. Οι υπογραφές θα μπουν τις επόμενες μέρες. Ο Αργεντινός παίκτης είναι ήδη ζωντανός θρύλος για την ομάδα, όντας πρώτος σκόρερ στην ιστορία της με 354 γκολ σε 424 εμφανίσεις. Μετρά πέντε σερί σεζόν στις οποίες έχει πετύχει 40+ γκολ και χρειάζεται οκτώ γκολ για να ξεπεράσει τον Τέλμο Θάρα ως πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ισπανικής λίγκας. Από το 2004, όταν έκανε ντεμπούτο, έχει κατακτήσει 21 τίτλους με την ομάδα: 6 πρωταθλήματα, 3 Champions League, 2 Κύπελλα, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας. Σε προσωπικό επίπεδο έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη κι έχει κατακτήσει τρεις φορές τη Χρυσή Μπάλα. Κι έπεται συνέχεια…», αναφέρει η ανακοίνωση. Πηγή: sport-fm.gr

Ενισχυμένη στον «τελικό» η Μπαρτσελόνα!

Πικέ, Νεϊμάρ και Άλμπα πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Ατλέτικο, που θα κρίνει τον τίτλο στην Ισπανία.

Ενισχυμένη στον «τελικό» η Μπαρτσελόνα
Ευχάριστα νέα στην Μπαρτσελόνα, που μπορεί να υπολογίζει σε τρία ακόμη όπλα στην προσπάθεια που θα κάνει το Σάββατο να νικήσει την Ατλέτικο στο «Καμπ Νου» για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Οι Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα και Νεϊμάρ πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό τιμ της ομάδας και ο Τάτα Μαρτίνο τούς συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής. Αντίθετα ο Κάρλες Πουγιόλ παρότι επελέγη δεν είναι σε θέση να προσφέρει για μια τελευταία φορά.

Ο Αργεντινός τεχνικός πήρε όλους τους παίκτες του ρόστερ-24 τον αριθμό-στην αποστολή πλην του Βίκτορ Βαλντές που συνεχίζει την αποθεραπεία του στη Γερμανία.

Αναλυτικά η αποστολή: Πίντο, Ολαθάμπαλ, Μοντόγια, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Πέδρο, Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι, Νεϊμάρ, Ντος Σάντος, Μασεράνο, Μπάρτρα, Μπουσκέτς, Σονγκ, Άλμπα, Αφελάι, Τέγιο, Αντριάνο, Άλβες, Κουένκα, Σέρχι Ρομπέρτο.Πηγή: sport-fm.gr

Υπό εξέταση ο Κιρχ!

Δεν πρόκειται για απλό σενάριο των Γερμανών… Ο Όλιβερ Κιρχ πράγματι εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό. Επαφή εν όψει με τον μάνατζερ του Σίλντενφελντ. Με Αλαφούζο στη Θεσσαλονίκη.

Υπό εξέταση ο Κιρχ
Όπου υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει πάντα φωτιά…

Στην περίπτωση του Όλιβερ Κιρχ, ωστόσο, το γνωμικό επιβεβαιώνεται. Από πλευράς Παναθηναϊκού επιβεβαιώνεται πως ο 31χρονος άσος της Ντόρτμουντ, που αγωνίζεται ως δεξιός εσωτερικός μέσος και δεξί μπακ είναι υπό εξέταση, δίχως-ωστόσο-να υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός άσος μένει ελεύθερος από την Μπορούσια και το κασέ του είναι προσιτό.

Στο μεταξύ, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα συνοδευτεί και από επαφή με τον ατζέντη του Γκόρντον Σίλντενφελντ που βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα. Πρόθεση των «πράσινων» είναι να κρατήσουν τον Κροάτη αμυντικό, που ανήκει στη Ντιναμό Μόσχας. Η ρωσική ομάδα θα ήθελε να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του, που φτάνει τις 800.000 ευρώ, αλλά αν μείνει ελεύθερος θα πρέπει να τα βρει και με το «τριφύλλι» για τις αποδοχές του.

Σημειώνεται πως την αποστολή του Παναθηναϊκού, που αναχωρεί το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, που την Κυριακή θα παραθέσει δείπνο στην ομάδα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πηγή: sport-fm.gr

Το νέο σύνθημα της Εθνικής Ελλάδος «Στη Βραζιλία ήρθα» είναι γεγονός!

Ο διαγωνισμός «ΠΕΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ» της ΟΠΑΠ ανέδειξε μεγάλο νικητή με έπαθλο ένα μοναδικό ταξίδι στη Βραζιλία!

Το νέο σύνθημα της Εθνικής Ελλάδος «Στη Βραζιλία ήρθα» είναι γεγονός
«Στη Βραζιλία ήρθα, Ελλάδα σ' αγαπώ, παντού σ’ ακολουθώ.
Στη Βραζιλία ήρθα, στη χώρα του Πελέ, όλα τα βλέπω μπλε.
Στη Βραζιλία ήρθα, κούπα να πάρουμε, να τους τρελάνουμε»


Με αυτό το νέο ενθουσιώδες σύνθημα στις αποσκευές της, ξεκινάει η Εθνική Ελλάδος για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε η ΟΠΑΠ, ο Μεγάλος Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Το σύνθημα «ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΗΡΘΑ» του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΟΡΑΚΗ ψηφίστηκε από τον κόσμο και επιλέχθηκε από τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας ως το καλύτερο για να τους συνοδεύσει στη Βραζιλία. Ο τυχερός «συνθέτης» κέρδισε την ευκαιρία να ακούσει χιλιάδες οπαδούς να εμψυχώνουν τους παίκτες μας με τα λόγια του. Διπλά κερδισμένος, θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, με τη φροντίδα της ΟΠΑΠ, για να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα μας και να βρεθεί στην καρδιά της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου.

Περίπου 100.000 φίλαθλοι μπήκαν στην ιστοσελίδα www.pestosynthima.gr για να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πρωτότυπο και διασκεδαστικό διαγωνισμό, προτείνοντας το δικό τους σύνθημα ή ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Κώστας Φορτούνης, ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Φάνης Γκέκας πρωταγωνίστησαν στο σχετικό βίντεο, καλώντας όλους τους φιλάθλους να βοηθήσουν!

Η πρωτοτυπία, η ευρηματικότητα και το απίστευτο χιούμορ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των περισσότερων συνθημάτων που «ανέβηκαν» στο διαγωνισμό, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.000!

Η εμψύχωση της Εθνικής συνεχίζεται! Η ΟΠΑΠ σας καλεί να λάβετε μέρος στην κλήρωση που μοιράσει αναμνηστικά δώρα της Εθνικής μας ομάδας και θα στείλει ακόμα έναν τυχερό στη Βραζιλία. Μπείτε στο www.pestosynthima.gr από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας, για να ακούσετε το «ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΗΡΘΑ» να το τραγουδήσετε, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να το μοιραστείτε με τους φίλους σας και να δυναμώσετε τη φωνή της Εθνικής στη Βραζιλία.Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Σο και Κρόος στη Μαν. Γιουνάιτεντ!

Την πεποίθηση πως θα ολοκληρώσουν τις μεταγραφές των Λιούκ Σο και Τόνι Κρόος έχουν στις τάξεις της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Αισιοδοξία για Σο και Κρόος στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Με την πρόσληψη του Λουίς Φαν Χάαλ να είναι δεδομένη και να απομένει μόνο η ανακοίνωσή της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το ενδιαφέρον της Μαν. Γιουνάιτεντ εστιάζεται πλέον στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Σύμφωνα με την Telegraph, στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» υπάρχει αισιοδοξία πως τόσο ο Λιούκ Σο όσο και ο Τόνι Κρόος θα αποκτηθούν. Για τον αριστερό μπακ της Σαουθάμπτον, που κλήθηκε στην εθνική Αγγλίας εν όψει Μουντιάλ, υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαπραγματεύσεις, ενώ επαφές γίνονται και για τον μέσο της Μπάγερν που μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο.
Πηγή: sport-fm.gr

Επαγγελματικό χτύπημα! (video)

Παίκτης της Λανούς έβγαλε νοκ άουτ με γροθιά πυγμάχου έναν αντίπαλο της Μπολιβάρ για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Επαγγελματικό χτύπημα (video)
Με τέτοιο χτύπημα, ο Κάρλος Ισκιερδός μάλλον αδικείται που επέλεξε καριέρα ποδοσφαιριστή αντί πυγμάχου. Ο αμυντικός της Λανούς στην ήττα της ομάδας του από την Μπολιβάρ για το Κόπα Λιμπερταδόρες «ξάπλωσε» τον Λουίς Γκουτιέρες με γροθιά στα… σωθικά.

Για κακή του τύχη τον είδε ο διαιτητής, που δεν του έδωσε… πόντο, αλλά κόκκινη κάρτα.



Πηγή: sport-fm.gr

Βελλής: «Οι μετοχές πάνε στον Ερασιτέχνη»

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ Απόλλων θέλησε ο Σταμάτης Βελλής, τονίζοντας ότι οι μετοχές του θα περάσουν στον Ερασιτέχνη.

Βελλής: «Οι μετοχές πάνε στον Ερασιτέχνη»
Στον ΓΣ Απόλλων Σμύρνης θα περάσουν οι μετοχές του Σταμάτη Βελλή, όπως ξεκαθάρισε με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα συνεχίσει την ενασχόληση με την ΠΑΕ. Επιπλέον, επισήμανε πως αν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, υπάρξει συμφωνία από πλευράς Ερασιτέχνη με ενδιαφερόμενο, τότε θα δώσει το πλειοψηφικό πακέτο κατευθείαν σε αυτόν. Ακόμη, υπογράμμισε πως σε περίπτωση που δεν δεχθεί ο ΓΣ Απόλλων να πάρει τις μετοχές, τότε θα πάψει να λειτουργεί η νυν διοίκηση.


Η ανακοίνωση


Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και προς αποφυγή ηθελημένων η μη παρεξηγήσεων, θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω τη θέση μου όσο πιο συνοπτικά γίνεται:

1) Έχω αποφασίσει να σταματήσω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και να μην έχω οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή η διοικητική ενασχόληση με τα της ΠΑΕ.

2) Τις μετοχές μου τις παρέλαβα από τον ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ εν τη γενέσει της σημερινής ΠΑΕ και εκεί και τις επιστρέφω αποχωρώντας. Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ έχει την απόλυτη ευχέρεια να τις διαχειριστεί όπως εκείνος κρίνει.

3) Η τυπική και νομική μεταβίβαση των μετοχών μου θα λάβει χώρα αφού η ΠΑΕ κλείσει τον «Ισολογισμό και Αποτελέσματα Χρήσεως» της και αυτά πιστοποιηθούν από τους Ορκωτούς Λογιστές, ώστε να παραδώσω μια ξεκάθαρη και νομικά ελεγμένη ΠΑΕ.

4) Αν στο διάστημα που μεσολαβεί ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ μου υποδείξει να τις μεταβιβάσω κατευθείαν σε τρίτο πρόσωπο της επιλογής του θα το πράξω, ώστε να αποφευχθεί διπλή μεταβίβαση άνευ λόγου.

5) Αν για οποιοδήποτε λόγο ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ δεν δεχθεί την μεταβίβαση των μετοχών μου σε αυτόν και στο διάστημα που μεσολαβεί δεν μου έχει υποδείξει άλλον ιδιοκτήτη, τότε το υπάρχον ΔΣ θα παραιτηθεί και η ΠΑΕ θα παύσει να χρηματοδοτείται και να λειτουργεί υπό την σημερινή της ιδιοκτησία και Διοίκηση.

Σταμάτης Βελλής»

«Καρφιά» Αντεμπαγιόρ για Άρσεναλ και Μαντσίνι!

Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ μιλά για την κόντρα του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και την Άρσεναλ, για την οποία πλέον δεν δίνει… δεκάρα.

«Καρφιά» Αντεμπαγιόρ για Άρσεναλ και Μαντσίνι
Αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Express» έδωσε ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ μιλώντας μεταξύ άλλων για την κόντρα του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Ο Μαντσίνι έλεγε πως δεν με ήθελε στην ομάδα και πως ήθελε τον Μπαλοτέλι γιατί πετυχαίνει περισσότερα γκολ από μένα. Εγώ του είπα να με γκουγκλάρει στο ίντερνετ. Να ψάξει να βρει και να δει τι έχω καταφέρει στο αγγλικό πρωτάθλημα 4-5 χρόνια πριν πάω στη Μάντσεστερ Σίτι. Αν δεν σκόραρα πολύ στη Σίτι ήταν γιατί δεν έπαιρνα πάσες και δεν μπορούσα καν να σουτάρω», δήλωσε ο Τογκολέζος άσος της Τότεναμ.

Ερωτηθείς αν αντιλαμβάνεται πως οι οπαδοί της Άρσεναλ πλέον τον μισούν, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιος είναι ο εχθρός μου. Εγώ ξέρω ποιοι είναι φίλοι μου και τώρα αυτοί είναι οι φίλοι της Τότεναμ. Τώρα παίζω σε αυτή και δεν με νοιάζει η Άρσεναλ».

Σχετικά με το ποιος από τους Βενγκέρ, Μαντσίνι, Μουρίνιο, Βίλας-Μπόας, Χιούζ, Ρέντναπ και Ντεσάμπ τον αξιοποίησε καλύτερα, απάντησε χωρίς δισταγμό «ο Μουρίνιο», αλλά πρόσθεσε πως «… ο Βενγκέρ είναι καλός προπονητής».

Όσο για όσους τον κατηγορούν πως παίζει καλά μόνο όταν θέλει να κερδίσει συμβόλαιο, είπε: «Στην Αφρική έπαιζα για μπανάνες ή νερό. Ποτέ δεν έπαιζα για το συμβόλαιο. Αγαπώ το ποδόσφαιρο».
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… το μυαλό στο κεφάλι ο Παναθηναϊκός!!

Η ιστορία γράφει ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση και στους φετινούς τελικούς των πλέι οφ.

Και τώρα… το μυαλό στο κεφάλι ο Παναθηναϊκός!
Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης
 Κάτι που πάνω κάτω αναμενόταν.

Ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο για τους «πράσινους», αλλά το πώς θα διορθώσουν τα λάθη τους για να είναι έτοιμοι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν και καλά έπραξαν και πίστεψαν στη νίκη διότι διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και έναν προπονητή που κατά την γνώμη μου – και όχι μόνο – αξίζει καλύτερης πορείας βάσει της δουλειάς του τόσα χρόνια στους πάγκους.
Στο πρώτο παιχνίδι, ήταν ο Μαυροκεφαλίδης μαζί με τον Διαμαντίδη και στο δεύτερο ήταν ο Γκιστ μαζί με τον αρχηγό των «πρασίνων» και τον Ούκιτς και ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε, αλλά μόνο για την ουσία. Διότι του βγήκε η ψυχή, αλλά λόγω της διαφοράς ποιότητας, έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Το ζήτημα είναι να έχει το μυαλό στο κεφάλι του γιατί πολύ απλά οι τελικοί με τον Ολυμπιακό κοντοζυγώνουν και φυσικά άλλη ποιότητα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» και άλλη οι Θεσσαλονικείς.
Οι «πράσινοι» λοιπόν καλούνται και πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά αυτές τις μέρες μέχρι τον αγώνα στην Πυλαία την προσεχή Δευτέρα, να δουν τα λάθη τους και κυρίως να δουν τι φταίει ώστε δεν έχουν το μυαλό τους στην θέση του. Σαφέστατα, όταν στοχεύεις σε έναν πιο γρήγορο και πιο παραγωγικό Παναθηναϊκό, κάπου μπορεί να χάσεις στην άμυνα, αλλά από εδώ και πέρα η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη θα πρέπει να είναι στην… τσίτα γιατί κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Ο Ολυμπιακός βάσει των αγώνων και των δύο ομάδων δείχνει να είναι σε εγρήγορση, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, γιατί πρώτον έχει το πλεονέκτημα έδρας και δεύτερον, είναι πιο έμπειρος την στιγμή που η μπάλα θα καίει, οπότε ίδωμεν…
Υ.Γ. Η εικόνα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ήταν απογοητευτική και στα δύο παιχνίδια και δικαιολογημένα υπήρξε δυσαρέσκεια από την ομάδα. Διότι δεν χρειάζεται στήριξη μόνο όταν θα έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Πηγή:superbasket.gr

Τάπα στη βία και στον ρατσισμό!

ΠΣΑΚ και ΕΟΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το τουρνουά 3x3 που θα γίνει στο Ηράκλειο με σύνθημα «Τάπα στη βία και το ρατσισμό».

Τάπα στη βία και στον ρατσισμό
Για μία ακόμη χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώνουν τις δυνάμεις τους για το τουρνουά 3x3 που θα γίνει στο Ηράκλειο με σύνθημα «Τάπα στη βία και το ρατσισμό».

Η κρητική πρωτεύουσα, θα φιλοξενήσει τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, στις 28 και 29 Ιουνίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 27 του μηνός και ώρα 20:00, στο δημαρχείο της πόλης, θα γίνει η πρώτη μπασκετική γνωριμία με τα παιδιά των ακαδημιών από τις ομάδες του Ηρακλείου.

Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το www.sport-fm.gr και η SportDay είναι για μία ακόμη χρονιά χορηγοί επικοινωνίας.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τη ΜΚΟ (‘’ΑΙΤΗΜΑ – Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό’’) και τα καταστήματα Cosmos Sport, που αποτελούν το μεγάλο χορηγό του τουρνουά, θέλουν για μία ακόμη χρονιά, να…ρίξουν ‘’τάπα στη βία και στον ρατσισμό’’.

‘’Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε με μεγάλη χαρά, για 4η συνεχή χρονιά, τη διοργάνωση 3Χ3 στο Ηράκλειο. Ευχόμαστε καλή διαμονή στους αθλητές του Π.Σ.Α.Κ. που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και καλή άθληση στα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Ως Δήμος Ηρακλείου, πιστεύουμε ότι θα διοργανώσουμε μία όμορφη γιορτή και θα συμβάλουμε κι εμείς από την πλευρά μας, στην προαγωγή του μπάσκετ στη χώρα μας‘’, δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου) και υπεύθυνη για τα θέματα αθλητισμού, Μαρίζα Τζιράκη.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), ενώ εντός ολίγων ημερών, θα υπάρχουν και έντυπα συμμετοχής, σε πολλά σημεία του Ηρακλείου
».

Τελικός… φωτιά! (video)

Χαμός στον τελικό του βουλγαρικού Κυπέλλου με πυρκαγιές, ανταλλαγή αντικειμένων και εισβολή οπαδών.

Τελικός… φωτιά (video)
Χάος επικράτησε στον τελικό του Κύπελλο Βουλγαρίας μεταξύ Λουντογκόρετς και Μπότεφ (1-0). Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά από φωτοβολίδες που πέταξαν οι οπαδοί των ηττημένων στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις οπαδών, με την ανταλλαγή αντικειμένων, τα ρίψη τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και την εισβολή στο γήπεδο προς το φινάλε της αναμέτρησης.



Πηγή: sport-fm.gr

Πράνιτς: «Του χρόνου… πρωτάθλημα»

Ανεβάζει τον πήχη για τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας σεζόν ο Ντάνιελ Πράνιτς, καθώς θέτει ως στόχο το πρωτάθλημα. Αινιγματικός εμφανίστηκε αναφερόμενος στο μέλλον του.

Πράνιτς: «Του χρόνου… πρωτάθλημα»
Η άκρως επιτυχημένη -βάσει των δεδομένων- χρονιά του Παναθηναϊκού άνοιξε την… όρεξη του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova ανέφερε πως περιμένει από την ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, τονίζοντας πως οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες πλέον.

Το «τριφύλλι» εξασφάλισε την πρώτη θέση στα play-off μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση τους και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο πρώην παίκτης Σπόρτινγκ Λισαβόνας θέτει ως στόχο τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ματς του Σαββάτου (17/5, 20:30). Επιπλέον, άφησε... ανοιχτά τα πάντα σχετικά με το μέλλον του.

Ακόμη, μίλησε για το Μουντιάλ την κλήση του στην Εθνική ομάδα, παρότι μέχρι πριν λίγους μήνες έμοιαζε δύσκολο να επιστρέψει σε αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντάνιελ Πράνιτς

Ολοκληρώθηκε μια επιτυχημένη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρατε και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως τα καταφέρατε;

«Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Είχαμε πει από την αρχή ότι έπρεπε να πορευτούμε όλοι μαζί, με τους οπαδούς και τον σύλλογο και στο τέλος γιορτάζουμε. Είμαστε οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, έχουμε πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι η σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για όλους. Όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Πρέπει να προχωρήσουμε, να ξεκουραστούμε ενόψει της νέας σεζόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, γιατί οι προσδοκίες πλέον είναι πολύ πιο μεγάλες σε σχέση με αυτή τη σεζόν. Θα δούμε τι θα γίνει... Αν μείνουμε όλοι μαζί, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Θα δούμε... Και όπως λέω πάντα, θα πάμε βήμα- βήμα».

Θεωρείς ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Φυσικά και όλοι περιμένουν τώρα πως θα παλέψουμε με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο και είναι επίσης και προσωπικός μου στόχος. Αν μείνω εδώ, θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι στην ομάδα είμαστε νικητές, το δείξαμε μέσα στη σεζόν και αν μείνουμε όλοι μαζί, πρέπει να πάρουμε τον τίτλο. Το θέλω τόσο πολύ...».

Είπες: "Αν μείνω εδώ". Υπάρχει η πιθανότητα να μην βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν;

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Θα δούμε τι θα γίνει. Τώρα πηγαίνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο... Φυσικά και έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά...».

Αν και εξασφαλίσατε την πρώτη θέση στα πλέι οφ από την πέμπτη αγωνιστική, υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουσιαστικά βαθμολογικό κίνητρο;

«Φυσικά και είναι δύσκολο, γιατί παίζουμε τώρα έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ίσως να αγωνιστούν κάποια παιδιά που δεν είχαν εφέτος πολλές ευκαιρίες, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με καλό τρόπο».

Θυμάμαι ότι στην αρχή της σεζόν μου έλεγες για το ότι είχε κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα για σένα. Κι όμως μέσα σε λίγους μήνες άλλαξαν πολλά, επέστρεψες στην Κροατία και τώρα ετοιμάζεσαι για την μεγάλη πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πως περιμένεις αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου;

«Κάθε παίκτης ονειρεύεται να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και φυσικά είναι κάτι ιδιαίτερο. Και όταν παίζεις στη Βραζιλία, η οποία είναι η χώρα του ποδοσφαίρου, τότε είναι ακόμα πιο σημαντικό, ενώ θα αγωνιστούμε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία. Νομίζω ότι θα είναι για όλους μας κάτι το ιδιαίτερο και θα δούμε τι θα γίνει εκεί. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο εκεί και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε καλές ελπίδες, αν και είναι δυνατό γκρουπ και θα είναι δύσκολα απέναντι σε κάθε ομάδα. Όμως αν παίξουμε όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, αν παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, τότε έχουμε καλές ελπίδες για να πάμε στον επόμενο γύρο και μετά θα δούμε τι θα γίνει».