Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα, αλλά δεν είναι φαβορί για τον τίτλο…!

Ποιος θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα; Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα στους ημιτελικούς, ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ θα πάρει την 3η θέση κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα, αλλά δεν είναι φαβορί για τον τίτλο…
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Είναι, όμως, οι ημιτελικοί κριτήριο για τη συνέχεια; Οχι, βέβαια. Γιατί οι συνθήκες στους τελικούς θα είναι εντελώς διαφορετικές και είναι εντελώς λανθασμένη προσέγγιση για όποιον μπερδέψει τη σειρά των αιωνίων με ό,τι είδαμε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Βέβαια αυτό δεν αλλάζει μία πραγματικότητα. Οτι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, έχει περισσότερη ενέργεια από τους πράσινους. Αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα από τον Πανιώνιο, είναι πιο ανταγωνιστικός και μαχητικός. Ο Δικέφαλος δυσκόλεψε και στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό, ειδικά το πρώτο ματς ήταν θρίλερ.

Επί του παρόντος η ομάδα που παρουσιάζει ο Σούλης Μαρκόπουλος γοητεύει με το μπάσκετ που παρουσιάζει, πάντα τηρουμένων των αναλογιών. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πρόκειται για ρόστερ 290.000 ευρώ. Ούτε καν μπάτζετ… τετράδας δεν είναι αυτό, αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική. Μακάρι την επόμενη σεζόν να βρεθούν περισσότερα χρήματα, ώστε ο Δικέφαλος να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Χρειάζεται την Θεσσαλονίκη το ελληνικό μπάσκετ και αυτό που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, είναι άξιο συγχαρητηρίων. Και τα συγχαρητήρια μοιράζονται σε διοίκηση και προπονητικό τιμ, που έχουν συνδυάσει οικονομική εξυγίανση και καλή ομάδα.
Το θετικό με την παρουσία του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά είναι ότι έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στα ημιτελικά, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Πανιώνιος απέναντι στον Ολυμπιακό. Προς το παρόν τουλάχιστον. Αλλά είπαμε και πριν, ό,τι γίνεται στα ημιτελικά, δεν σημαίνει κάτι για τη συνέχεια. Παρότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να.. κερδίσει το αβαντάζ έδρας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έχει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, αυτός είναι το φαβορί για τον τίτλο… Οταν φτάνει η σειρά των τελικών, η ψυχολογία είναι διαφορετική, η φόρμα δεν παίζει τον ίδιο ρόλο.
Μέχρι τότε οι ομάδες απλά θα προετοιμάζονται και θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να είναι έτοιμες για την μάχη για του τίτλου.
ΥΓ: Το φάιναλ φορ αρχίζει… Πρόβλεψη και ευχή μαζί: Οποιος νικήσει στο κλάσικο, παίρνει την κούπα. Μακάρι να καταλήξει σε ελληνικά χέρια. Στον Μπουρούση ή στον Παπανικολάου.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: