Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Τι κάνει η ΚΕΔ»;

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ1-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης. Αναφέρθηκε  στην διαιτησία στις αναμετρήσεις του “Δικεφάλου” με τον Παναθηναϊκό . Παράλληλα τόνισε πως όλοκληρο  το Ελληνικό μπάσκετ περιστρέφεται γύρω από τους δύο μεγάλους της Αθήνας. Εξέφρασε ακόμα μια φορά το παράπονο του για την έλλειψη του κόσμου και ζήτησε την στήριξη των φιλάθλων στην επερχόμενη αναμέτρηση στο Παλατάκι.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:
Για την διαιτησία από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναικό:“Καταλαβαίνουν όλοι ότι η θέση η δική μου είναι δύσκολη καθώς από την μια πρέπει να υπάρχει έλεγχος όλης της ομάδας και ότι πρέπει να είμαι ο τελευταίος που θα χάσει την ψυχραιμία του. Έχει χαθεί κάποιες φορές αλλά εγώ προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Θα μιλήσω και για τα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι αλλά και στο δεύτερο το πρόβλημα το μεγάλο δεν ήταν στο τέλος αλλά στα πρώτα ημίχρονα. Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός είναι μετριότατος και ως δια μαγείας καταφέρνει να τελειώσει το παιχνίδι με 13 φάουλ ο ΠΑΟΚ με τα 11 στους ψηλούς.
Στο δεύτερο παιχνίδι η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι καταπληκτική και το παιχνίδι θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο ημίχρονο με μια διαφορά 10-12 πόντων αλλά τελείωσε με το φτωχό 31-37. Το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν σε μια συγκεκριμένη φάση αλλά το ότι σε ανύποπτο χρόνο οι διαιτητές έφθειραν την ομάδα, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και δεν άφησαν καμία αμφιβολία ποιος θα έπρεπε να είναι νικητής. Στο πρώτο λεπτό δεν θα έπρεπε να χρεωθεί με τεχνική ποινή ο Διαμαντίδης; Σε ποιον όμως θα απευθυνθούμε; Υπάρχει η ΚΕΔ που τι κάνει; Σε έναν εξαιρετικής σημασίας ημιτελικό έχουμε οκτώ διαιτητές Ευρωλίγκας και δεν σφύριζε κανείς. Εμείς στα δύο παιχνίδια δείξαμε καθαρό χαρακτήρα. Τα παιδιά με μισό ρόστερ μπροστά στον αντίπαλο, καθώς δεν έχουμε το ίδιο βάθος, σταθήκαμε. Η αίσθηση μου στο γήπεδο ήταν πως οι φίλαθλοι, οι παράγοντες αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού γελούσαν με την κατάσταση. Ακόμα και οι ίδιοι ίσως θεωρούσαν πως ήταν καλύτερο να χάσει ο Παναθηναϊκός ένα παιχνίδι να συνέλθει. Υπάρχει γενική παραδοχή πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δεν κέρδισε κανέναν από τα δύο ματς”.
Για το μπάσκετ που έπαιξε ο ΠΑΟΚ:” Έπαιξε ένα φοβερό μπάσκετ και θα συνεχίζει να παίζει φοβερό μπάσκετ. Ένα όμορφο μπάσκετ με πάρα πολλές συνεργασίες, όσες δεν βγάζει καμία άλλη ομάδα. Είναι μια ομάδα και είμαστε όλοι τρομερά ευχαριστημένοι. Τα καθαρά εξωαγωνιστικά δεν θέλουμε να τα τονίσουμε. Θέλουμε να τονίσουμε πως η ομάδα μας είναι τρομερά ανταγωνιστική και θα προσπαθήσουμε να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Δείξαμε πως έχουμε την απόλυτη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο”.
Για τους διαιτητές που θα έχουν από εδώ και πέρα οι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό:“Έρχεται τώρα ένας διαιτητής που εγώ προσωπικά τον θεωρώ εκ των κορυφαίων και του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Η οποιαδήποτε διαμαρτυρία πρέπει να απευθύνεται κάπου στην ΚΕΔ. Όταν η ίδια η ΚΕΔ ορίζει τους συγκεκριμένους διαιτητές που θα απευθυνθεί η διαμαρτυρία μας; Σε ποιόν θα απευθυνθεί τώρα ο ΠΑΟΚ; Υπάρχει μια νοσηρή κατάσταση. Πάμε να τελειώνουμε τώρα και να δούμε του τελικούς. Ο ΠΑΟΚ σε μια σειρά πέντε αγώνων με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να τον αποκλείσει. Θα ήταν όμως πολύ πιο όμορφο να είχε καταφέρει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα και να δώσει άλλο ενδιαφέρον. Θα ήταν πολύ όμορφο αντί να πάνε στον τελικό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με δύο ήττες να πήγαιναν με πέντε. Θα είχε τρομερά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο κόσμος του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και της Δράμας. Δυστυχώς έχουμε την ευχή και την κατάρα να έχουμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες και όλα να κινούνται γύρω τους. Κανένας θεσμικός η εξωθεσμικός παράγοντας δεν κάνει προσπάθειες να βελτιώσει το πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι το ΟΑΚΑ θα είχε 7.000 κόσμο και το Παλατάκι θα είχε 8.000 χιλ. κόσμο. Για αυτό δεν παίζουμε και για αυτό δεν υπάρχει ενδιαφέρον”.
Για την ανάγκη της βοήθειας από την εξέδρα που έχει ο ΠΑΟΚ:“Δεν ξέρω πως και τι πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να αποδεικνύει πως είναι πραγματικός ΠΑΟΚ. Τι στοιχεία πρέπει να έχει μια ομάδα του ΠΑΟΚ; Πρέπει να παλεύει, να είναι δυνατή, να είναι οικογένεια και να μην φοβάται κανέναν. Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει, δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνει για να αποφασίσει ο φίλαθλος να την βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα έρθει και θα συμπαρασταθεί όπως της αρμόζει. Θα βοηθήσει με κάθε τρόπο χωρίς να κινδυνεύσει η ομάδα γιατί δεν έχουμε ένα ευρώ για ξόδεμα. Ακόμα και να είμαστε μόνοι μας θα αφήσουμε ότι έχουμε στο γήπεδο με στόχο να ξαναπαίξουμε πάλι στο γήπεδο μας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: