Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αλλάζει η Ευρωλίγκα!

Σχέδιο της Ευρωλίγκας με άνοδο και υποβιβασμό από και προς το Eurocup και κατάργηση των μόνιμων θέσεων αποκαλύπτει η El Mundo Deportivo.

Αλλάζει η Ευρωλίγκα
Ριζικές αλλαγές στη δομή της, που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη σεζόν 2015/16 εφόσον ψηφιστούν από συνέδριο των ομάδων τον προσεχή Ιούλιο ετοιμάζει η Ευρωλίγκα.

Όπως αποκαλύπτει η El Mundo Deportivo, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ασάφεια για τις ομάδες που θα έχουν θέση στη διοργάνωση, η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται στην κατάργηση των αδειών τύπου «Α», που προσφέρουν εξασφαλισμένη συμμετοχή σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα και άλλες με δυναμική, κόσμο και παράδοση στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα θα γνωρίζουν οι πρωταθλητές (ή φιναλίστ) των λιγότερο ανταγωνιστικών λιγκών αν βάσει της παρουσίας τους στο εγχώριο πρωτάθλημα θα κερδίζουν θέση στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup.

Το νέο σκεπτικό της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να υπάρχει υποβιβασμός στο Eurocup για τις τρεις τελευταίες ομάδες της κατάταξης και ταυτόχρονα να προσφέρει τρία (αντί ενός) εισιτήρια στις κορυφαίες ομάδες του Eurocup ενισχύοντας έτσι και το ενδιαφέρον για αυτή τη διοργάνωση.

Παράλληλα οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό οι μεγάλες ομάδες, αν και δεν θα έχουν την ασφάλεια της άδειας τύπου «Α», θα έχουν σταθερή παρουσία στη διοργάνωση, καθώς είναι μάλλον αδύνατο να πραγματοποιήσουν τόσο κακή σεζόν ώστε να χάσουν τη θέση τους στην επόμενη διοργάνωση.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, πως ο ανώτατος αριθμός ομάδων που μπορεί να έχει μια χώρα στη διοργάνωση θα είναι οι τέσσερις και η επόμενη περίοδος, όπου η Ισπανία αναμένεται να έχει πέντε (λόγω της κατάκτησης του Eurocup από τη Βαλένθια) θα είναι η τελευταία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: