Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ηττα και αποκλεισμός για την Εθνική Παίδων


Η μπάλα στα δίχτυα του... Euro Η Εθνική ομάδα των Παίδων, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αγγλία στο δεύτερο παιχνίδι της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Λιχτενστάιν και πλέον δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μπάρκλεϊ στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ελληνική ομάδα για άλλη μια φορά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τους Αγγλους, οι οποίοι στη μοναδική τους καλή στιγμή κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λεωνίδας Βόκολος, αναγκάστηκε από το πρώτο ημίχρονο να κάνει δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών του Μπουγαΐδη και του Καπίνο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αρτιόμ Κουτσίν (Καζαχστάν), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καραγκούνη, Μαρινάκη.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο (40' Γιαννίκογλου), Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουγαΐδης (12' Καραγκούνης), Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Αριανούτσος (52' Σταφυλλίδης), Μαρινάκης, Καϊμακαμούδης, Μαυριάς, Κατίδης
ΑΓΓΛΙΑ: Τζόνστον, Πιλάτος, Γκάρμπατ, Κόντι, Τσάλομπαχ, Γουΐσντομ, Κιν (73' Γουΐλιαμς), Αφόμπε (51' Χαλ), Μακ Εχραν (80' Θορν), Μπάρκλεϊ, Γουΐκαμ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τουρκία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τσεχία. Ετσι στην βαθμολογία πρώτη είναι η Αγγλία με 6 βαθμούς, 4 έχει η Τουρκία, 1 η Τσεχία και χωρίς βαθμό είναι η Ελλάδα. Στην επόμενη φάση περνούν οι δύο πρώτοι του ομίλου. Ηδη έχει προκριθεί η Αγγλία που θα αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική την Τουρκία, ενώ η Τσεχία που έχει μαθηματικές ελπίδες θα παίξει με την Ελλάδα.

Αναμονή για Επαλέ

Αναμονή για Επαλέ

Στη Μίκρα δεν έχουν να κρύψουν την διάθεση τους να εντάξουν και πάλι τον ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της ομάδας, αλλά μέχρι να μείνει τυπικά ελεύθερος δεν μπορεί να προχωρήσει καμία εξέλιξη.
Ο Επαλέ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Υπάρχει ένα φιλολογικό ενδιαφέρον που ακόμα όμως δεν είναι έμπρακτό για τον 32χρονο ποδοσφαιριστή.
Το επόμενο διάστημα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ μαζί με την οικογένεια του και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Γαλλία. Ωστόσο έχει προγραμματισμένο ταξίδι και στην Ελλάδα στα μέσα Ιουνίου και αν μέχρι τότε δεν έχει βρει ομάδα είναι πολύ πιθανό να έρθει και για μόνιμη εγκατάσταση.
Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι ευνόητο ότι θέλει τον παίκτη αλλά προς το παρών επικεντρώνεται η προσπάθεια της στα τρέχοντα καυτά ζητήματα.
Η περίπτωση του Επαλέ είναι κάτι διαφορετικό από όλες γιατί πρόκειται για ένα παίκτη που μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση στους φιλάθλους αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσει και αγωνιστικά. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς.
Κάθε άλλη περίπτωση είναι διαφορετική από την στιγμή που τα χρήματα δεν περισσεύουν στους κυανόλευκους. Θα εξεταστούν περιπτώσεις παικτών που θα προταθούν . Θα γίνει ερευνά αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά είναι κατανοητό ότι φέτος ο Ηρακλής θα είναι περισσότερο προσεκτικός από κάθε άλλη φορά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν «καεί» από τις μετεγγραφές που έγιναν στην ομάδα και αυτός είναι ένας από τους λόγους ου ο Ηρακλής έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΠΑΟΚ-Σκέψεις για Δερμιτζάκη-Τοπαλίδη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c13ba9471a1e120fa159d016de9d3c90_L.jpg?1274454886?1274454886?1274454886Το φαβορί για τον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ο Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα, ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική λύση με τους Παύλο Δερμιτζάκη και Γιάννη Τοπαλίδη!εν είναι μόνο το όνομα του Ζόρζε Κόστα που απασχολεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όταν τέθηκε θέμα παραμονής του Φερνάντο Σάντος. Στην ΠΑΕ έψαχναν δεξιά και αριστερά, σε Ελλάδα και Ευρώπη για να βρουν τον κατάλληλο προπονητή που θα συνεχίσει το έργο του Πορτογάλου τεχνικού.

Η μια σκέψη ήταν να αναζητηθεί προπονητής της ίδιας σχολής, όχι απαραίτητα της πορτογαλικής, με τον Σέρτζιο Κονσεισάο να κινείται μυστικά προς την πατρίδα του και να προτείνει τον Ζόρζε Κόστα. Η δεύτερη σκέψη είχε να κάνει με την εγχώρια αγορά. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε στο μυαλό του τον Νίκο Νόπλια, όμως δεν προχώρησε γιατί ο πρώην τεχνικός της εθνικής ελπίδων είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν το έβαλε κάτω, καθώς θέλει να εμπιστευτεί την ομάδα σε ανθρώπους που ξέρει, όπως ακριβώς και με τον Φερνάντο Σάντος. Όταν πριν από τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη τα στοιχήματα «έπεφταν» σε Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Άγγελο Αναστασιάδης, αυτός μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Μόναχο και συμφώνησε με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «gazzetta.gr» ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ήθελε να δει στο πάγκο της αγαπημένη του ομάδας δύο ανθρώπους που εκτιμά απεριόριστα και είναι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ . Τον Παύλο Δερμιτζάκη(προπονητή του Πανθρακικού) και τον Γιάννη Τοπαλίδη(άμεσος συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μας). Ο Ζαγοράκης έχει συνεργαστεί και με τους δύο. Με τον πρώτο στον ΠΑΟΚ ως συμπαίκτες και με τον δεύτερο στην Εθνική.

Ο ισχυρός άνδρας της πιστεύει πως ο Δερμιτζάκης που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Σούπερ Λίγκα με την ομάδα του Πανθρακικού θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώ για τον Τοπαλίδη, οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο είναι μεγάλες και πολύτιμες σε κάθε ομάδα.

Για την ώρα πάντως αυτό που παίζει πιο δυνατά, γιατί ο μισός ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Πορτογαλία, είναι αυτό του 39χρονου Ζόρζε Κόστα. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε αν όχι τώρα στο μέλλον αυτό το δίδυμο, Δερμιτζάκης-Τοπαλίδης, στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου.Πηγη gazzetta.gr

Σκάνδαλο με στημένα στη Ρωσία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/95bf489f962cd99339e5f7c86224a461_L.jpg?1274457826?1274457826?1274457826Ο πρόεδρος της ρώσικης Ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσερνόφ, υπέβαλε την παραίτησή του από υπεύθυνος του πρωταθλήματος μετά την αποκάλυψη για σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια στα playoffs της Super League! Συγκεκριμένα, υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο με τους διαιτητές της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ντιναμό Μόσχας και την Λοκομοτίβ για την προημιτελική φάση των ρωσικών playoffs που αναφέρουν ότι έχουν πάρει εντολή από τον Τσερνόφ για να «σφυρίξουν» υπέρ της Λοκομοτίβ.

Οι συνομιλίες κατεγράφησαν μετά το τέταρτο παιχνίδι κι ενώ το σκορ της σειράς ήταν 2-2. Οι διαιτητές συνομιλούσαν με τον παρατηρητή Μάξιμ Αστάνιν και τον κομισάριο Ρέσερ τονίζοντας ότι αδυνατούσαν να ευνοήσουν την Λοκομοτίβ με τα σφυρίγματά τους αφού οι παίκτες της δεν εκβίαζαν κάποια φάουλ!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παραιτήθηκε από τη θέση του υπεύθυνου του ρωσικού πρωταθλήματος ενώ οι διαιτητές και ο διευθυντής του ρωσικού πρωταθλήματος Μάξιμ Αστάνιν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μπεγκιριστάιν: "Ο Φάμπρεγας θέλει..."


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Θετική απάντηση από τον Σεσκ Φάμπρεγας έχει πάρει η Μπαρτσελόνα, όπως άφησε να εννοηθεί ο τεχνικός διευθυντής της "Μπάρτσα", Τσίκι Μπεγκιριστάιν. Ο Καταλανός, ωστόσο, διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνηγορήσει και η Αρσεναλ, ώστε να επιστρέψει στο "Καμπ Νου", απ' όπου έφυγε σε ηλικία 17 ετών.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτά που μαθαίνω από τους συμπαίκτες του στην εθνική", είπε ο Μπεγκιριστάιν και διευκρίνισε: "Πάντα λένε το ίδιο πράγμα: "προσοχή, έχει συμβόλαιο και η Αρσεναλ πρέπει να δώσει το πράσινο φως". Εμείς, πάντοτε σεβόμαστε τις συμφωνίες, όπως και τις επιθυμίες των ποδοσφαιριστών".

Τα βρετανικά ΜΜΕ επιμένουν, πάντως, ότι ο αρχηγός των "κανονιέρηδων" θέλει να πάρει μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα και μάλιστα για το λόγο αυτό εξέφρασε επιθυμία να συναντηθεί προσωπικά με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Αρσεναλ δεν θα έλεγε "όχι" σε μια πρόταση που αγγίζει τις 50.000.000 λίρες, αλλά η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις από τις 30.000.000 λίρες.

Προαγωγή για Δαλούκα


Ο διαιτητής Δαλούκας Δύο είναι πλέον οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές στην 2η κατηγορία της UEFA. Εκτός του Τάσου Κάκου, ο οποίος ήταν στη σχετική λίστα, προστέθηκε με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και ο Γεώργιος Δαλούκας, ο οποίος πήρε προαγωγή.

Το ίδιο μπορεί να πετύχει και ο Μιχάλης Κουκουλάκης, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στην 3η κατηγορία. Ομως, με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA ο Κουκουλάκης συμπεριλήφθηκε στους διαιτητές που θα παρακολουθούνται το προσεχές χρονικό διάστημα και εφόσον ικανοποιήσει με τις επιδόσεις του, τότε θα πάρει προαγωγή. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο οπότε η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA θα συνεδριάσει εκ νέου, για να οριστικοποιήσει τους πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία, που θα ισχύουν από τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο ορισμός του Κουκουλάκη, κατόπιν πρόσκλησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, στον φιλικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ισπανίας και Πολωνίας, που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου στην πόλη Μούρθια. Θα έχει βοηθούς τους Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Γκάγκα

Προαγωγή από την 4η στην 3η κατηγορία πήρε ο Βασίλης Παμπορίδης. Στην 4η κατηγορία βρίσκονται οι Δημήτριος Καλόπουλος, Ηλίας Σπάθας και Σταύρος Τριτσώνης. Εξάλλου, η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA με έγγραφό της ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι η βοηθός διαιτητή γυναικών Χρυσούλα Κουρομπίλια θα μετέχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών κάτω των 17 (22-26/6/2010 στη Νιόν).

Μουρίνιο: "Ξέρω τι θέλει ο φαν Χάαλ, αλλά δεν θα του το δώσω. Δεν ξέρω που θα είμαι αύριο"

http://www.contra.gr/images/m/mourinhost_210510_m.jpgΑινιγματικός σε σχέση με το μέλλον του, αλλά και απόλυτα συνειδητοποιημένος για τη σημασία του τελικού της Ιντερ με την Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου. Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την γνωριμία που έχει με τον Λουίς φαν Χάαλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Συναντήθηκα με τον φαν Χάαλ πριν έρθω στη συνέντευξη Τύπου. Θα δώσουμε μία μεγάλη αγκαλιά όποιος κι αν νικήσει. Γνωρίζω τι θέλει, αλλά δεν θα του το δώσω".

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του και τα όσα γράφονται περί Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θέλησε να απαντήσει, υποστηρίζοντας, πάντως, ότι δεν τον πειράζουν τα όσα κυκλοφορούν: "Δεν υπάρχει πρόβλημα που μιλάνε για μένα και τη Ρεάλ. Οποιος έχει έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά του, όμως, μπορεί να τον απασχολεί μόνο αυτός. Είναι ένα όνειρο, όχι μία εμμονή. Το μοναδικό που γνωρίζω από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα αποδυτήρια της. Δεν ξέρω ούτε τα πρόσωπα, ούτε το τι σκέφτονται". ν συνεχεία, αναφέρθηκε στο παιχνίδι και στη σημασία του: "Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα σημαντικός. Για τους φιλάθλους θα είναι ένα γεγονός εξαιρετικό: 45 χρόνια από τον τελευταίο νικηφόρο τελικό, έχουν συμβεί πολλά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε γεννηθεί την τελευταία φορά που η Ιντερ κέρδισε το τρόπαιο. Τα τελευταία χρόνια η Ιντερ έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι, σε περίπτωση νίκης, θα είναι αυτός ο τελικός. Αισθάνομαι την πίεση και τη σημασία του αγώνα, αλλά όλα θα τελειώσουν όταν ανέβω στο πούλμαν. Εάν νικήσουμε η ομάδα θα έχει κάνει το χρέος της. Δεν έχει σημασία ποιος θα σημειώσει το νικητήριο γκολ. Η Ιντερ είναι ομάδα και παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε μία ομάδα με αστέρια, αλλά δεν πιστεύουμε στα αστέρια".

"Το τέλος του αγώνα δεν ξέρω εάν θα είναι το τελευταίο στην Ιντερ. Είναι η πιο σημαντική μου στιγμή από τότε που πήγα στην Ιταλία, εάν νικήσουμε. Οταν φτάνεις στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που δίνει τον πιο σημαντικό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο, όλοι θέλουν να νικήσουν. Ακόμα κι ο διαιτητής θέλει να νικήσει στον τελικό και γι' αυτό πιστεύω ότι έκαναν πολύ δουλειά. Για έναν διαιτητή υπάρχει μόνο ένα πιο σημαντικό ματς: ο τελικός του Μουντιάλ".

Κατέθεσε τον φάκελο ο «Γηραιός», λείπει μία υπογραφή!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_c9BwE53UPP.jpgΣε… θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή για την συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα, καθώς σήμερα κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος, ωστόσο από αυτόν απουσιάζει μία υπογραφή!Πρόκειται για την υπογραφή του πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ιβάν Μπόσνιακ, ο οποίος αν και εισέπραξε 60.000 ευρώ, ζητά διαβεβαιώσεις για το πότε και το πώς θα λάβει όλα τα χρήματα τα οποία του έχουν επιδικαστεί.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου ο Μπόσνιακ θέλει να λάβει 80.000 ευρώ και να υπάρξει διακανονισμός για τα υπόλοιπα 260.000 ευρώ που του οφείλονται.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ηρακλής εκφράζει την αισιοδοξία της πως θα υπάρξει συμφωνία με τον Μπόσνιακ και έτσι η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου.Πηγη sportdog.gr

«Κανονιέρης»… μακράς διάρκειας ο Σαμάκ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ebF7mvGKbF.jpgΠαίκτης της Αρσεναλ είναι από σήμερα και τυπικά ο Μαρουάν Σαμάκ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μακράς διάρκειας όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων».«Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε γι΄ αρκετό καιρό και είμαι βέβαιος πως θα προσδώσει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα», τόνισε για την απόκτηση του 26χρονου επιθετικού ο Αρσέν Βενγκέρ.

Από την πλευρά του ο Σαμάκ τόνισε στην ιστοσελίδα της Αρσεναλ: «Ένα μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα και νιώθω μεγάλη χαρά που ανήκω στην Αρσεναλ. Η ομάδα αυτή ήταν πάντα στην καρδιά μου. Πρόκειται για το σύλλογο που χωρίς καμία υπερβολή επιθυμούσα να ενταχθώ. Νιώθω ενθουσιασμένος που θα παίζω στο «Εμιρέιτς», μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Αρσεναλ. Θα δώσω τα πάντα για την ομάδα, την ομάδα που υποστήριζα από μικρός».

Το νέο απόκτημα των «κανονιέρηδων» θα φοράει την φανέλα με το νούμερο 29.

Προφίλ

Στην οκτάχρονη θητεία του στο σύλλογο του Μπορντό ο Σαμάκ είχε συνολικά 293 συμμετοχές, ενώ πέτυχε 79 γκολ. Την περίοδο 2008-2009 σκόραρε 14 φορές και βοήθησε σημαντικά τους "γιρονδίνους" στην κατάκτηση του τίτλου, τερματίζοντας την επτάχρονη κυριαρχία της Λιόν. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην πολύ καλή πορεία της γαλλικής ομάδας στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Tenorio-Στοίχημα...Μία δυαδούλα καί ένα μονό αποδεκτό...Eπιλογές Σαββάτου...

Επιμέλεια-Tenorio.

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.

Στην μεσοβδόμαδη ενασχολησή μας ο απολογισμός κρίνεται απόλυτα θετικός, καί γενικά ο τελευταίος μήνας γιά την στήλη ήταν ιδιαίτερα πολύ καλός καθώς περάσαμε πολλά καί καλοπληρωμένα σημεία. Με καλή ψυχολογία καί καλή καβάντζα στην άκρη πάμε γι΄ άλλα καλύτερα καί ωραιότερα γούστα.

Μετά καί την ολοκλήρωση των μεγάλων Ευρωπαικών πρωταθλημάτων καιρός είναι σιγά σιγά να μπαίνουμε σε Σκανδιναβικούς ρυθμούς, ήδη βέβαια έχουμε κάνει σεφτέ με σημεία από αυτές της κατηγορίες, καί μάλιστα πολύ επιτυχημένο.Από δω καί πέρα όσο αφορά την στήλη βέβαια η προσοχή μας πλέον στρέφεται στα πρωταθλήματα αυτά.

Να υπενθυμίσω ότι το Σάββατο τα πρακτορεία τού ΟΠΑΠ θα είναι κλειστά λόγο τις απεργίας των πρακτόρων.Καί έτσι θεώρησα σωστό να στείλω από σήμερα το κείμενο γιά όσους θέλουν να πάρουν έτσι μιά ιδέα από κάποιες επολογές σημείων.


Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα εκεί όπου θα σχοληθούμε με μία Σουηδική δυαδούλα καί ένα μονό αποδεκτό άσο κινήτρου από την Segunda Division



Hacken - Kalmar (2)

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Häcken όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη γιά τούς γηπεδούχους.Μετά τiς 3 σερί νίκες η ομάδα δείχνει να είναι τελείως εκτός φόρμας, καί πλέον μετρά 6 ήττες στα τελευταία της 8 παιχνίδια.Πολύ κακή αμυντικά αφού έχει δεχτεί 14 γκόλ στα παιχνίδια αυτά.Εκτός αυτού καί επιθετικά παρουσιάζεται αδύναμη καθώς δεν έχει το εύκολο γκόλ.Στα τελευταία 10 παιχνίδια δεν σκοράρει στά 6 από αυτά.

Αντίθετη ακριβώς πορεία γιά την ομάδα της Kalmar πού δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα αλλά στην συνέχεια βελτιώθηκε αρκετά καί τώρα μετρά αισίως 6 σερί παιχνίδια αήττητη.Προέρχεται από καλές εμφανίσεις σε σχέση με το ξεκίνημα καί δέιχνει να βρίσκει τον ρυθμό της.Μετρά 3 σερί νίκες με αποκορύφομά την επικράτηση της επί της πρωτοπόρου Helsinborg.

Παράδοση : Σε 10 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλό την Häcken, η Kalmar μετρά 5 νίκες 5 ισοπαλίες καί καμία ήττα.

Εντελώς αντίθετες πορείες βάση φόρμας διανύουν οί δύο ομάδες.Θα δώσω προβάδισμα στο καλοπληρωμένο διπλό της Kalmar σε απόδοση (2.65)


Ljungskile - Norrkoping (2)

Kαλό σχετικά το ξεκίνημα της Ljungskile στο πρωτάθλημα αφού μετά την ήττα στην πρεμιέρα μετρά αήττητη 6 σερί παιχνίδια, με πολλές όμως ισοπαλίες στο ενεργητικό της, τέσσερεις στον αριθμό.Διαθέτει την καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής με παθητικό τερμάτων 2 γκόλ αλλά καί την χειρότερη επίθεση με 2 γκόλ ενεργητικό επίσης.Ομάδα τύπου οί γηπεδούχοι πού θα αναζητήσουν την παραμονή τούς στην κατηγορία όσο τον δυνατόν γρηγορότερα.

Eντυπωσιακό το ξεκίνημα της Norrköping καθώς βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση τού βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς.Είναι σε πολύ καλή φόρμα μιάς καί μετρά 4 σερί νίκες. Πολύ δυνατή στην επίθεση έχει πετύχει 14 γκόλ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.Ομάδα πού θα διεκδικίσει την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Σουηδίας.Όπως το έχουμε ξαναπεί η Norrköping είναι το πιό βαρύ όνομα με την μεγαλύτερη φανέλα στο πρωτάθλημα.

Παράδοση : Σε 12 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας η Norrköping μετρά μόλις 2 ήττες από την ομάδα της Ljungskile.

Εντάξει καλή ομαδούλα η Ljungskile καί με καλή άμυνα, παίζει όμως με την πιό δυνατή καί αποτελεσματική επίθεση της κατηγορίας καί τα πράμματα τώρα θα είναι δύσκολα.Αν δεν ρισκάρω τώρα σε τέτοιες αποδόσεις στην πρωτοπόρο Norrköping πότε θα ρισκάρω?

Ανώτερη ομάδα οί φιλοξενούμενοι με καλύτερο υλικό καί σε πολύ δυνατή φόρμα.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Norrkoping σε απόδοση (2.65)



Real Union - Numancia (1)

Xωρίς κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο η Numancia βρίσκεται στη μέση τού πίνακα με 53 βαθμούς.Δεν δείχνει να έχει βλέψεις γιά κάτι παραπάνω αλλά καί ούτε έχει πρόβλημα γιά τον υποβιβασμό καθώς έχει μεγάλη διαφορά από τις τελευταίες θέσεις.Δεν είναι γενικώς σε καλή κατάσταση αφού στα τελευταία 9 παιχνίδια μετρά μόλις 1 νίκη.Βάση καί τού προγράμματος πού έχει στην συνέχεια θα πρέπει να θεωρείται πλέον βαθμολογικά αδιάφορη

Στο πίο κρίσιμο σημείο τού πρωταθλήματος δείχνει να ξυπνά η ομάδα της Real Unión.Με ένα καλό σερί στα τελευταία παιχνίδια έδωσε ελπίδες ότι ίσως μπορεί να τα καταφέρει καί να σωθεί.Μετρά 3 νίκες καί 1 ισοπαλία στα τελευταία 4 παιχνίδια της.Καίγεται γιά το τρίποντο καθώς βρίσκεται κάτω από την ζώνη τού υποβιβασμού με όχι πάντως μεγάλη διαφορά από τις ομάδες πού σώνωνται.Αν νικήσει σήμερα καί με βάση τα άλλα αποτελέσματα ίσως βγεί καί από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε καλύτερη κατάσταση οί γηπεδούχοι καί με μαγαλύτερη ανάγκη βαθμών.Αδιάφορη καί εκτός φόρμας η Numancia.

Θα ρισκάρω στον άσο επιβίωσης της Real Union σε απόδοση (2.35)


Ανακεφαλαιώνοντας οί επιλογές μου σε μία δυάδα με τα Σουηδικά : Kalmar -Norrkoping

Σε μονό αποδεκτό ποντάρισμα τον άσο της : Real Union


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου...

Φαν Χάαλ: Καλύτερες Μάντσεστερ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mov519Jtz.jpgΑισιόδοξος αλλά και με μία... τάση ειλικρίνειας εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού ο Λουίς Φαν Χάαλ.Ο Ολλανδός προπονητής παραδέχτηκε πως η Μάντσεστερ, η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερες ομάδες από τη Μπάγερν, ωστόσο εμφανίστηκε και αισιόδοξος ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην Ίντερ.

Ο έμπειρος τεχνικός, χαρακτήρισε ελκυστικό το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζοζέ Μουρίνιο, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στους «Μπλαουγκράνα» και τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή της γενιάς του.

«Από την πρώτη μέρα η ομάδα προσπάθησε να με καταλάβει και το είχα πει στην πρώτη μου συνέντευξη Τύπου. Είναι όντως μια δύσκολη διαδικασία γιατί ακολουθώ μια μέθοδο προπόνησης που δεν αφορά μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και αυτό χρειάζεται χρόνο. Και στον Άγιαξ χρειάστηκε έξι μήνες για την ομάδα να κατανοήσει την φιλοσοφία μου», είπε αρχικά ο Ολλανδός δίνοντας και μία εξήγηση γιατί η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή της σεζόν.

«Όλη η Γερμανία μας υποστηρίζει»

Στην συνέχεια ο Φαν Χάαλ μίλησε και για τον τελικό, αναφέροντας: «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε καλό θέαμα στους φιλάθλους και πιστεύω ότι η εικόνα της Μπάγερν έχει αλλάξει φέτος, αφού παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος που ολόκληρη η Γερμανία θα μας υποστηρίζει στο παιχνίδι του Σαββάτου».

«Ήμασταν τυχεροί με τη Γιουνάιτεντ»

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Μπάγερν έκανε λόγο και για την πορεία των Βαυαρών στην διοργάνωση ως σήμερα, παραδεχόμενος την τύχη τους, αλλά και την ανωτερότητα άλλων ομάδων: « της ηπείρου αλλά εμείς μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο. Δείξαμε την αξία μας. Μάντσεστερ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι οι καλύτερες ομάδεςΉμασταν λιγάκι τυχεροί στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, αλλά νομίζω ότι το αξίζαμε. Είναι πάντα πιθανό μια μικρότερη ομάδα να κερδίσει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

«Κορυφαίος της γενιάς του ο Μουρίνιο»

Φυσικά ο Φαν Χάαλ δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον μεγάλο του αντίπαλο τον Ζοζέ Μουρίνιο με τον οποία είχαν συνυπάρξει στη Μπαρτσελόνα. «Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής της γενιάς του. Με εντυπωσίασε από την αρχή. Τον άφησα να κοουτσάρει παιχνίδια γιατί κατάλαβα εξ’ αρχής ότι έχει σπέσιαλ ικανότητες. Μπορούμε να δούμε πως είναι η ομάδα του. Η Ιντερ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα το διαπίστωσαν από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός για τον Πορτογάλο.
Σβάινσταϊγκερ: Να γράψουμε ιστορία. Φαν Μπόμελ: Διαφορετικό απ’ όλα το αυριανό ματς

Υπέρμετρα αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να γίνει η Μπάγερν η πρώτη γερμανική ομάδα που θα κάνει το τρεμπλ.

«Μπορούμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα της Γερμανίας που θα καταφέρει το τρεμπλ. Θα δώσουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία. το Σάββατο θα είναι ένα ακόμα καλύτερο βράδυ για μας και θα δώσει λόγους στους οπαδούς μας για ακόμα μεγαλύτερους πανηγυρισμούς απ’ ότι για το νταμπλ», είπε ο Σβάινσταϊγκερ με τον Φαν Μπόμελ από τη μεριά του να τονίζει: «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανατρέπουμε παιχνίδια, ακόμα και αν βρισκόμαστε με ένα, δύο ή και τρία γκολ πίσω. Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι τέτοιο, αλλά το αυριανό ματς είναι κάτι διαφορετικό. Θα είναι μόνο 90 λεπτά.. Η Ίντερ έχει πολύ καλούς επιθετικούς κι εγώ που έχω παίξει με τον Ετό στην Μπαρτσελόνα και με τον Σνάιντερ στην εθνική Ολλανδίας το γνωρίζω καλά».

Ευτυχισμένος ο Βίγια, 25.000 κόσμος στη παρουσίασή του

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_SumxDXxWeD.jpgΟ Νταβίντ Βίγια πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι του «Καμπ Νου» ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και γνώρισε την αποθέωση από 25.000 κόσμο.Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός πήρε τη φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο 7, δήλωσε ευτυχισμένος και έτοιμος να βοηθήσει τη «Μπάρτσα» να συνεχίσει τη συλλογή τίτλων.

«Ο κάθε παίκτης θέλει να έρθει στην Μπαρτσελόνα, στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Είναι πάντα δύσκολο να σκοράρεις, αλλά όταν έχεις παίκτες σαν τον Τσάβι, τον Μέσι, τον Μπούσκετς, τον Κεϊτά ή τον Πέδρο δίπλα σου, τότε όλα είναι πιο εύκολα για έναν επιθετικό.

Πλέον αυτό που θέλω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά, με ταπεινότητα και επιθυμία, να βοηθήσω την ομάδα να γίνει καλύτερη. Είμαι πρόθυμος να τα κάνω όλα. Θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα για να κατακτήσει όλους τους στόχους της. Είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Βίγια.

Κόντης: «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για Νασούτι»

Κόντης: «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για Νασούτι»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα μεταγραφικά θέματα του Άρη και όχι μόνο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε μεταξύ άλλων:

- «Αυτή η περίοδος είναι φορτισμένη, το προπονητικό τιμ αξιολογεί το υλικό για να είναι η ομάδα έτοιμη με τις απαραίτητες προσθήκες στις 20 Ιουνίου».

- «Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό με τον κύριο Κούπερ. Έχει γίνει αξιολόγηση και ανάλογα θα μείνουν αυτοί που θέλει ο προπονητής στην ομάδα. Το ίδιο γίνεται και με τις ανανεώσεις, όπως με αυτή του Γκιάρο. Είναι δύσκολο να φύγουν παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων ανανεώθηκαν πρόσφατα».

- «Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κρίνεται μόνο η αγωνιστική προσφορά, αλλά και η συμπεριφορά και η εξωγηπεδική ζωή.

- «Επίσημες προτάσεις για κάποιον παίκτη του Άρη δεν έχουμε».

- «Η περίπτωση του Νασούτι ξέραμε από την αρχή ότι είναι δύσκολη. Αν παίρναμε τον παίκτη από την αρχή θα έπρεπε να δώσουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Ρίβερ έχει κάποια οικονομικά προβλήματα. Μόνο αν ο παίκτης πει «όχι» μπορεί να βοηθήσει. Αν επιμείνει η Ρίβερ να ζητά τη ρήτρα του παίκτη, ο Άρης θα στραφεί αλλού. Ο Νασούτι θα πάει στην Αργεντινή να πει στη Ρίβερ ότι θέλει να μείνει στον Άρη. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την παραμονή του».

- «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Έλληνες και θέλουμε να έχουμε Έλληνες παίκτες, αφού είδατε πως οι Σηφάκης και Πρίττας αποτελούν ήδη δύο περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, που θα πάνε στο Μουντιάλ. Η UEFA θα ζητήσει να υπάρχουν 8 από τους 25 παίκτες του ρόστερ να είναι Έλληνες».

- «Οι δανεικοί είναι μια λύση που μπορεί να ακολουθήσουμε, αλλά θέλουμε να το αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό, γιατί θέλουμε να διατηρούμε ένα βασικό κορμό».

- «Είναι δύσκολη περίπτωση του Μπατιόν, έχει κάνει δύο καλά πρωταθλήματα στην Αργεντινή και δεν νομίζω να επιστρέψει».

- «Ανέβηκε και η φορολόγηση άλλα 20% και αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα οικονομικά για τον σύλλογο».

«Η ομάδα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πλέι οφ και όπως εμφανίστηκαν οι αντίπαλοι μας. Δεν απογοητευόμαστε όμως, σώσαμε ένα γύρο στο Europa League και θα είμαστε δυνατοί στην Ευρώπη αλλά και στο νέο πρωτάθλημα».

- «Εύχομαι να συνεχιστούν οι καλές διαιτησίες, όπως στο δεύτερο μισό των πλέι οφ».

- «Οι παίκτες που καταλαβαίνουν τι θέλει ο προπονητής, τι θέλει η ομάδα και τι θέλει ο κόσμος θα μείνουν

Τραυματίστηκε ο Ράιαν Μπάμπελ

Ανησυχία προκάλεσε στο στρατόπεδο της Εθνικής Ολλανδίας ο τραυματισμός του Ράιαν Μπάμπελ.Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ αποχώρησε με τραυματισμό στο δεξί γόνατο από την προπόνηση της Παρασκευής στο προπονητικό κέντρο της Αυστρίας που προετοιμάζονται οι «οράνιε» ενόψει Μουντιάλ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, αν και εκφράζονται κάποιες ανησυχίες.

Ο Μπάμπελ είχε απουσιάσει από το EURO 2008, όταν και πάλι είχε τραυματιστεί στις παραμονές του τουρνουά.

«Ύμνοι» Καπέλο για Ρούνεϊ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγο πριν την έναρξη του Mundial της Νοτίου Αφρικής, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών των «λιονταριών».

Πρώτος στη λίστα του Ιταλού τεχνικού για να ακούσει τα καλά λόγια ήταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, και μεγάλο αστέρι της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ. Ο σέντερ φορ των «μπέμπηδων» αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του συγκροτήματος του Καπέλο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα ο πρώην προπονητής της Μίλαν, της Ρόμα και της Ρεάλ για να δείξει την αξία του Ρούνεϊ συνέκρινε τον στράικερ των «κόκκινων διαβόλων» με τον αρχηγό και σύμβολο της ισπανική ομάδας Ραούλ Γκονζάλεζ. Στην πολύχρονη καριέρα του ο Καπέλο έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Ο Ρούνεϊ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω προπονήσει ποτέ.
Είναι σαν τον Ραούλ, σε αυτόν τον τομέα και είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής με σπουδαίο ταλέντο. Κάθε φορά που προπονείται θέλει να μείνει στο χορτάρι όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πραγματικά πολύ καλό να βλέπουν οι υπόλοιποι τον Γουέιν, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που επιθυμεί να μαθαίνει συνέχεια κι άλλα πράγματα».

Όσο αναφορά την πορεία των «λιονταριών» ο έμπειρος κόουτς δήλωσε αισιόδοξος για την διοργάνωση.
«Το Παγκόσμιου κύπελλο είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε τους παίκτες και την ομάδα να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θέλω απλά να μην έχουμε τραυματισμούς , αν όχι τότε θα πάμε πολύ καλά και θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Προαγωγή Ελλήνων διεθνών διαιτητών στην UEFA


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Δαλούκας πήρε προαγωγή και είναι μαζί με τον Τάσο Κάκο πλέον οι δύο Έλληνες διαιτητές που βρίσκονται στη 2η κατηγορία της UEFA.

Εξάλλου με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA ο κ. Κουκουλάκης συμπεριλήφθηκε στους διαιτητές που θα παρακολουθούνται το προσεχές χρονικό διάστημα και εφόσον ικανοποιήσουν με τις επιδόσεις τους, τότε θα πάρουν προαγωγή. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο (2010) οπότε η Ε.Δ. της UEFA θα συνεδριάσει εκ νέου, για να οριστικοποιήσει τους πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία, που θα ισχύουν από τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, εντάσσεται και ο ορισμός του κ. Κουκουλάκη, κατόπιν πρόσκλησης της Π.Ο. Ισπανίας, με βοηθούς τους Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Γκάγκα στον διεθνή φιλικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ισπανίας-Πολωνίας, που θα διεξαχθεί στις 8/6/2010 στην πόλη Μούρθια.

Προαγωγή από την 4η στην 3η κατηγορία πήρε και ο Βασίλειος Παμπορίδης. Στην 4η κατηγορία βρίσκονται οι Δημήτριος Καλόπουλος, Ηλίας Σπάθας και Σταύρος Τριτσώνης. Εξάλλου, η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA με έγγραφό της ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι η βοηθός διαιτητής γυναικών Χρυσούλα Κουρομπίλια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών κάτω των 17 (22-26/6/2010 στη Νιόν).

Κετσπάγια: "Άφησαν τον Ολυμπιακό μόνο τους"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό και τα εμπόδια που συνάντησε στον Πειραιά, στις εθνικές ομάδες της Γεωργίας και της Ελλάδας, αλλά και τον Ότο Ρεχάγκελ.

Για τον Ολυμπιακό: "Κατάφεραν μόνοι τους να φτάσουν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Κάποιοι άνθρωποι είχαν προσωπικά μαζί μου. Με μανία προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα και τελικά τα κατάφεραν. Με εμένα, η ομάδα είχε κερδίσει σημαντικά και δύσκολα, εκτός έδρας, παιχνίδια. Εκεί που όλοι περίμεναν ακόμα μια εύκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό, δυστυχώς έγιναν κάποια πράγματα που έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο...

Επειδή είχαν φύγει από την ομάδα πολλοί ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά, έπρεπε να τους αντικαταστήσουμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά προσπαθήσαμε. Κάποιοι είχαν δίκιο να λένε ότι δεν παίζαμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά φαινόταν ότι η ομάδα έχει σοβαρότητα και τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν ήταν. Έλεγα τότε ότι αν περάσουν τα πρώτα, πολύ δύσκολα παιχνίδια, θα πάρουμε το πρωτάθλημα "περίπατο". Δυστυχώς, οι πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου. Το δικό μου λάθος είναι ότι υποσχέθηκα πως με λίγες αλλαγές, η ομάδα θα περνούσε στο Champions League. Όμως, στον Ολυμπιακό δεν ήρθα ως επενδυτής, αλλά ως προπονητής. Δεν μπορούσα να κάνω μόνος μου μετεγγραφές".

Για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, ώστε να ανακάμψει: "Πρώτα - πρώτα, χρειάζεται ηρεμία. Αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι ποδοσφαιριστές δείχνουν επηρεασμένοι, σε μια χρονιά που χάθηκαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση με νέους παίκτες, να μην έχει μουρμούρα και δημοσιογράφους που κάνουν κακό στην ομάδα...

Αυτοί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που φώναζαν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, να φύγει ο Κετσπάγια για να είναι όλα εντάξει, στο τέλος άφησαν την ομάδα μόνη της. Ούτε πέντε χιλιάδες δεν ήταν στο Καραϊσκάκη. Όλοι έλεγαν "ο σωτήρας ο Ζίκο θα μας σώσει". Έδωσαν στο Ζίκο τριπλάσια λεφτά και πίστεψαν στο παραμύθι ότι σε ένα μήνα η ομάδα θα παίζει ποδόσφαιρο από άλλον πλανήτη. Στο τέλος, τα κατάφεραν. Διαλύθηκε η ομάδα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού...

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έρχονται σοβαροί άνθρωποι, που έχουν λεφτά. Ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει τόσα χρήματα, έχει φτάσει σε τόσες μεγάλες επιτυχίες και τώρα ακούς ανθρώπους να λένε "να φύγει ο Κόκκαλης". Αυτή η κατάσταση δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βάζουν λεφτά στις ομάδες. Δηλαδή, να το κάνουν, να χάνουν εκατομμύρια και στο τέλος να τους κυνηγούν; Δεν το καταλαβαίνω".

Για την Εθνική ομάδα της Γεωργίας: "Έχουμε και εδώ πάρα πολλά προβλήματα, με τους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού. Τουλάχιστον, θέλουμε οι παίκτες που καλούμε στην Εθνική, να έρχονται με χαρά και όχι επειδή τους αναγκάζουμε. Δεν έχουμε τόσο καλό πρωτάθλημα στη Γεωργία, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα όταν λείπουν έξι παίκτες και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε...

Δεν είναι εύκολο να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά του Euro, αλλά θέλουμε τουλάχιστον να είμαστε δύσκολος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα, όταν παίζουμε στην έδρα μας. Στον όμιλό μας έχουμε Ελλάδα, Κροατία, Ισραήλ, Μάλτα. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και έτσι θέλουμε να είναι και για τους αντιπάλους μας".

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Ότο Ρεχάγκελ: "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά η Ελλάδα είναι μια ομάδα που έχει πετύχει πράγματα που δεν περίμενε κανείς, απέναντι σε μεγάλες Εθνικές ομάδες. Είναι μια ομάδα απρόβλεπτη και δεν θα είναι έκπληξη για μένα αν προχωρήσει στους “16” του Μουντιάλ. Γιατί όχι;

Θα έδινα και πάλι την ομάδα εν λευκώ στον Ρεχάγκελ και θα του έλεγα ότι οποιαδήποτε απόφαση και να πάρει, είμαι μαζί του. Γράφτηκαν πολλά πράγματα, ότι η ομοσπονδία σκέφτεται να μειώσει τον μισθό του. Αν έχετε δει πόσα λεφτά πληρώνονται οι προπονητές για να κάνουν τη δουλειά τους, δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος στο τιμόνι της Εθνικής με τα λεφτά που παίρνει ο Ρεχάγκελ και να κάνει αυτά που έχει πετύχει αυτός ο άνθρωπος. Αν ξεκινήσουμε να λέμε αν πρέπει να μείνει ή όχι, τότε... έλεος πια. Ο άνθρωπος έχει κάνει τόσα πολλά με την Εθνική".

Για το αν θα δούλευε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Δεν ξέρω. Ποτέ μη λες ποτέ. Για να ξαναπάω να δουλέψω εκεί, πρέπει να σιγουρευτώ για πολλά πράγματα. Στους τέσσερις μήνες που ήμουν στον Ολυμπιακό προπονητής, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Αντί να είμαι ευτυχισμένος που δουλεύω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, ήταν σαν ένα μαρτύριο για μένα. Αν πρόκειται να πάω να δουλέψω με τέτοιες συνθήκες; Με τίποτα".

Κίνδυνος να χάσει το Μουντιάλ ο Μπάμπελ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ατυχία «χτύπησε την πόρτα» του Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Εκφράζονται φόβοι πως ο επιθετικός της Λίβερπουλ υπέστη θλάση στη γάμπα του δεξιού του ποδιού, κάτι που αν επαληθευθεί μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, τότε θα αποκλειστεί από την αποστολή της Ολλανδίας.

Να σημειωθεί πως ο Μπάμπελ είχε απουσιάσει και από το EURO 2008 στην Αυστρία, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Η Μαδρίτη στους ρυθμούς του τελικού

http://www.contra.gr/images/m/champions-league-trophy_m.jpgΣτους ρυθμούς του μεγάλου τελικού μεταξύ της Ίντερ και της Μπάγερν Μονάχου κινείται όχι μόνο η Μαδρίτη, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.“Νερατζούρι” και Βαυαροί βρίσκονται απο την Πέμπτη στην ισπανική πρωτεύουσα και όπως είναι λογικό έχουν στρέψει πάνω τους όλα τα βλέμματα. Οι Ιταλοί μένουν στο “Mirasierra Suites Hotel” και τα δωμάτιο τόσο των παικτών, όσο και της τεχνική ηγεσίας βρίσκονται στον 9o όροφο, έχοντας πανοραμική θέα. Κάποιοι προσπάθησαν να αποβάλουν το άγχος κάνοντας μπάνιο στην πισίνα, ενώ άλλοι, όπως ο Τόλντο και ο Ορλαντόνι περνούν αρκετή ώρα στο lobby του ξενοδοχείου συζητώντας και πίνοντας χυμούς. Ο Σνάιντερ όμως έκανε τη διαφορά, καθώς εμφανίστηκε σε ένα μαύρο Volvo μαζί με έναν φίλο του, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν μία βόλτα στην πόλη.

Κεντρικό πρόσωπο στους νταμπλούχους Ιταλίας είναι ο Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός άλλωστε έχει μεγάλη εμπειρία σε τελικούς, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει δώσει αγωνιστεί σε δύο, μετρώντας μάλιστα ισάριθμες νίκες με την Μπαρτσελόνα. Η εξιστόρηση των αναμνήσεών του απο τα παιχνίδια με την Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί το αστείο των ημερών στις τάξεις των παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του Καμπιάσο: “Αν μείνουμε λίγο παραπάνω στην Μαδρίτη, ο Ετό δεν θα μας πει μόνο για τους δύο τελικούς, αλλά για ολόκληρη την καριέρα του”.

Βέβαια, τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ισπανία ασχολούνται εκτός απο το καθαρά αγωνιστικό μέρος, με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Οι φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης από την επόμενη κιόλας εβδομάδα έχουν φουντώσει. Πολλοί μάλιστα περίμεναν πως στην προπόνηση της Πέμπτης, που έγινε στο “σπίτι” της “Βασίλισσας” θα υπήρχε και κάποιο μέλος της διοίκησης των “μερένχες”, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε. Άλλωστε θα έδινε νέα τροφή για σενάρια και στην παρούσα φάση, δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό.

Οι παίκτες του Λουίς Φαν Γκαλ μένουν στο “Eurostars Hotel Tower” και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, πρόκειται για έναν μοντέρνο πύργο, ύψους 236 μέτρων και 31 ορόφων. Στο “στρατόπεδο” των Βαυαρών το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αριέν Ρόμπεν, απο τη στιγμή ο Φρανκ Ριμπερί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ολλανδός άλλωστε μέχρι το καλοκαίρι του 2009 αποτελούσε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και όπως είναι λογικό η επιστροφή του στην ισπανική πρωτεύουσα δεν περνάει απαρατήρητη.

Εκείνος όμως διάλεξε τους χαμηλούς τόνους: “Θα είναι εκπληκτικό παιχνίδι. Δεν ήρθα όμως στην Μαδρίτη για να πάρω εκδίκηση απο κάποιον. Θέλω απλά να κερδίσω τον τίτλο. Θα ήθελα βέβαια να αποδείξω κάποια πράγματα στους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα τώρα. Ότι ήταν να δείξω το έκανα κατά τη διάρκεια της σεζόν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραιτήθηκε ο Πατέρας?

http://www.contra.gr/images/m/DSpanathinaikos-2105_m.jpgΤην παραίτησή του από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε ο Νικόλας Πατέρας, στο κρίσιμο ΔΣ το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου. Προσωρινός πρόεδρος ο Αντώνης Αντωνιάδης. Γύρω από τα γραφεία υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για τον φόβο των Ιουδαίων.

* Περίπου 30 άτομα είναι έξω από τα γραφεία στην συμβολή των Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Οσο περνάει η ώρα ολοένα πληθαίνουν οι φίλαθλοι. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 14:00 ήταν περίπου 100 άτομα.

* Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι μέλη του ΔΣ οπότε δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση.

* Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δώσει το παρών ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

* Στις 13:26 έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας, που πέρασε χαμογελαστός στα γραφεία, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Μαζί του ήταν και ο Παναγιώτης Δάβαρης, μέλος του Δ.Σ.

* Στις 13:55 έφτασε στα γραφεία, αλλά μπήκε από την πίσω πόρτα (από το γκαράζ) ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

* Στις 14:06 άρχισε η συνεδρίαση χωρίς την παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Συνάντηση με Βούγια και Κωφίδη

http://www.sport24.gr/ast/cov/ko/kofidis_2010_5_17_12_21_55_b.jpg

Κι ενώ σήμερα Παρασκευή (21/05) η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση του φακέλου της ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει αδειοδότηση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας μεταξύ άλλων υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, αλλά και επαφή με τον πρώην τεχνικό της ομάδα Σάββα Κωφίδη για το θέμα της προσφυγής του. Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, έγινε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννη Τάκη και τον Αντιπρόεδρο της, Δημήτρη Δημητρίου.

Στην διάρκεια αυτής ο Υφυπουργός, όντας γνωστός και δεδηλωμένος Ηρακλειδέας, επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «κυανόλευκη» ΠΑΕ και ενημερώθηκε πλήρως για την προσπάθεια σωτηρίας και εξυγίανσης, την οποία καταβάλλει σε όλους τους τομείς ο κόσμος της.

Μάλιστα δήλωσε αλληλέγγυος στην τιτάνια αυτή προσπάθεια, ενώ, για λόγους συμβολισμού και συμμετοχής, προχώρησε στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας, υποσχόμενος ότι σε επίπεδο θεμάτων, που άπτονται της αρμοδιότητας των υπουργικών καθηκόντων του.

Για αυτό και αναμένεται να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη συνεννόηση και συνεργασία με τον επίσημο Ηρακλή, στην προοπτική του να αποκτήσει το Καυτανζόγλειο Στάδιο την υπόσταση ασφαλούς ποδοσφαιρικής έδρας, στο πνεύμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, όπως επιθυμούν όλοι οι Ηρακλειδείς.

Χθες εξάλλου ο διοικητικός σύμβουλος και Υπεύθυνος Οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Κεσόπουλος, είχε συνάντηση με τον Σάββα Κωφίδη.

Ο βετεράνος άσσος και πρώην τεχνικός της ομάδας μας, επέδειξε απόλυτη κατανόηση στο θέμα της οικονομικής δυσχέρειας, που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ και διευκρίνισε ότι προχώρησε στην κίνηση της νομικής διεκδίκησης των οφειλομένων λόγω της απόλυτης αδιαφορίας, που εισέπραξε προς το πρόσωπό του από την προηγούμενη διοικητική κατάσταση.

Ο Κωφίδης δε επεσήμανε ότι συμπαρίσταται στην προσπάθεια του κόσμου και της νέας Διοίκησης για την ανάκαμψη της ομάδας σε όλους τους τομείς, ενώ το προσωπικό ζήτημά του έχει ήδη περάσει σε διαδικασία ρύθμισης, χάρη στην καλή διάθεση, η οποία επιδεικνύεται, πλέον και από τις δύο πλευρές.

Διαιτητής έστειλε την μπάλα σε οπαδό

http://www.sport24.gr/ast/cov/re/referee_2010_5_21_15_33_16_b.jpgΜε ποινή μιας αγωνιστικής μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και δίχως αμοιβή τιμωρήθηκε ο Τζόε Ντα Ρόσα, διαιτητής του δεύτερου τελικού της Ανατολικής Περιφέρειας ανάμεσα στους Μάτζικ και στους Σέλτικς στις 18 Μαΐου. Ο εν λόγω ρέφερι κατά την διάρκεια του ματς, πέταξε μια μπάλα, σε έναν οπαδό των Μάτζικ, δίχως βέβαια να τον τραυματίσει, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, όπως ανακοινώθηκε από τα χείλη του Ρον Τζόνσον, που είναι ο επικεφαλής διαιτησίας του ΝΒΑ.

O διαιτητής δεχόταν φραστική επίθεση από τον οπαδό και κατευθυνόμενος προς τη γραμματεία του πέταξε την μπάλα κι εκείνος με τη σειρά του τη γύρισε πίσω!

Οι διαιτητές των πλέι οφ και πλέι άουτ


Ο Γιώργος Σταθόπουλος Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές, που όρισε να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ και πλέι άουτ της Β' Εθνικής. Ολοι οι διαιτητές είναι αξιολογημένοι.

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική Πλέι οφ

Κυριακή 22 Μαΐου 20:00

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
Βοηθοί: ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΓΟΥΚΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
4ος: ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΟΦΗ
Διαιτητής: ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΘΑΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

2η Αγωνιστική πλέι οφ

Τετάρτη 26 Μαΐου 20.00

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)
Διαιτητής: ΓΙΑΧΟΣ ΧΙΟΥ
Βοηθοί: ΠΑΝΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΙΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΣΕΛΙΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΦΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βοηθοί: ΜΠΟΖΑΤΙΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΡΥΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
4ος: ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1η αγωνιστική Πλέι άουτ

Κυριακή 23 Μαΐου 17:30

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Βοηθοί: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
4ος: ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΡΟΔΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Διαιτητής: ΒΟΣΚΑΚΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Βοηθοί: ΑΛΕΞΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
4ος: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

2η Αγωνιστική πλέι άουτ

Τετάρτη 26 Μαΐου 17.30

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΡΟΔΟΣ
Διαιτητής: ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Βοηθοί: ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4ος: ΣΕΓΚΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Διαιτητής: ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βοηθοί: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4ος: ΜΗΤΣΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εχουν λόγο να υποστηρίξουν την Ιντερ...


Γουέσλεϊ Σνάιντερ Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι... θεατής του εφετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα της, το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι της «βασίλισσας» έχουν έναν καλό λόγο για να υποστηρίξουν την Ίντερ στην σαββατιάτικη αναμέτρηση...

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «AS», οι «μερένγκες» θα βάλουν στο ταμείο τους τρία εκατομμύρια ευρώ, εάν οι «νερατζούρι» στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, αυτό είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Ίντερ στη Ρεάλ Μαδρίτης, λόγω των μπόνους εμφανίσεων που συμφωνήθηκαν κατά την παραχώρηση του Γουέσλι Σνάιντερ στους πρωταθλητές Ιταλίας τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ολλανδός μέσος «μετακόμισε» στο Μιλάνο έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο συμβόλαιό του μπήκαν όροι για επιπλέον μπόνους στους Μαδριλένους, ανάλογα με το πόσα τρόπαια θα κατακτήσει ο Σνάιντερ με την Ίντερ.

Η «AS» ισχυρίζεται ακόμη ότι οι διοικούντες τη Ρεάλ θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα τρία εκατομμύρια στο «πακέτο» της πρότασης που θα κάνουν, προκειμένου να δελεάσουν τον Ζοζέ Μουρίνιο, ώστε να διαδεχθεί τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας».

Ο Χιλιανός δεν έχει επίσημα απομακρυνθεί από τον πάγκο της Ρεάλ, η οποία έκλεισε τη σεζόν χωρίς τρόπαιο, ωστόσο τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του Πορτογάλου προπονητή της Ίντερ.

Τσακίρης: «Όλοι πωλούνται»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/241d3e560681d120e8840fd8a368e090_L.jpg?1274383944?1274383944?1274383944Κλειστά επέλέξε να κρατήσει τα... χαρτιά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνος Τσακίρης μιλώντας στο gazzetta.gr για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Τζαβέλλα. Ωστόσο διευκρίνισε πως όλοι οι παίκτες πωλούνται στην σωστή τιμή.

Τρέχουν τα μεταγραφικά...

Μπορεί στον ΠΑΟΚ να έχουν ρίξει το βάρος στην εύρεση του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν «τρέχουν» και τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, όπως οι περιπτώσεις των Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Τζαβέλλα. Δύο παίκτες που ανήκουν στον Πανιώνιο και καλοβλέπει ο δικέφαλος ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Το gazzetta.gr είχε κάνει γνωστό προ ημερών το ενδιαφέρον των «»ασπρόμαυρων» για τον Μανιάτη. Στην πορεία ανέκυψε ενδιαφέρον και για τον Τζαβέλλα.

Η περίπτωση του πρώτου φαντάζει πιο εύκολη από την στιγμή που υπάρχει ο αντικαταστάτης του και είναι ο Γιόνσον, ενώ δεν υπάρχει υψηλή ρήτρα στο συμβόλαιό του. Όσον αφορά στην δεύτερη περίπτωση, εκτός από το δεδομένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν προτάσεις από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Γερμανία και τις Κολωνία και Καϊζερσλάουτερν. Στο συμβόλαιο του Τζαβέλλα υπάρχει ρήτρα που ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Τι δηλώνει ο Κ. Τσακίρης

Ο κ. Τσακίρης πάντως δεν ήθελε να πει πολλά...

«Ρωτήστε τονΠΑΟΚ. Εγώ με οποιαδήποτε ομάδα κουβεντιάζω κρατάω την εχεμύθεια. Άρα λοιπόν μπορείτε να ρωτήσετε την διοίκηση του ΠΑΟΚ ή όποια ομάδα ενδιαφέρεται για τους ποδοσφαιριστές Τζαβέλλα και Μανιάτη», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Ο γνωστός επιχειρηματίας ερωτηθείς για το αν παραχωρούνται οι δύο ποδοσφαιριστές. «Είμαστε σε μια ελεύθερη αγορά. Όλα και όλοι πωλούνται και όλα και όλοι αγοράζονται στην σωστή τιμή».

"Καυτή ατζέντα" στην Σούπερ Λιγκ


Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Την Πέμπτη ορίστηκε να διεξαχθεί η σημαντικότερη ίσως συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ. Σε αυτή θα συζητηθούν μία σειρά από θέματα, όπως οι αλλαγές στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, η συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και η φορολόγηση των παικτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο
Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 27/05/2010 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1) Ορισμός Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο

2) Επικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και Τελικής Κατάταξης Αγώνων Playoffs ΟΠΑΠ.

3) Επικύρωση Βαθμολογιών Πρωταθλημάτων Υποδομής ΟΠΑΠ.

4) Ενημέρωση επί θεμάτων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

5) Αλλαγές του Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

6) Ενημέρωση για τη συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

7) Ενημέρωση για τη Φορολόγηση Ποδοσφαιριστών.

8) Προτάσεις για την Ελληνικότητα και την Ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

9) Πρόταση για κεντρικές συνεργασίες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των Π.Α.Ε.

10) Διάφορα".

Παπάζογλου : "Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο...."


Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου πανηγυρίζουν... Σε εκπομπή του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε την Παρασκευή ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπάζογλου και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και την δική του παρουσία στην ομάδα.
Στην αρχική ερώτηση, αν τα πράγματα τελικά πήγαν φέτος όπως τα περίμενε, ο Θανάσης Παπάζογλου είπε: «Ήξερα ότι ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα, που είχε κάνει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και περίμενα κάτι ανάλογο. Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν δεν ξεκίνησε και τόσο καλά αλλά στην συνέχεια ανεβήκαμε και πιστέψαμε όλοι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και φέτος. Το πιστέψαμε όλοι και τελικά καταφέραμε και βγήκαμε στο Champions League»
Μιλώντας για τον τρόπο που χάθηκε τελικά το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Το πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, από συγκυρίες τελικά το έχασε ο ΠΑΟΚ. Έτυχε να έχουμε πολύ κοντά 2 κρίσιμους αγώνες, με ’ρη και ΑΕΚ. Το παιχνίδι με τον Aρη ήταν πολύ περίεργο και δεν χάθηκε μόνο από αγωνιστικούς λόγους, έγιναν διάφορα τότε ενώ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήμασταν άτυχοι και έτσι μείναμε πίσω».

Για το μυστικό της επιτυχίας του φετινού ΠΑΟΚ τόνισε: «Ήταν καθαρά θέμα δουλειάς από όλους στις προπονήσεις, συγκεντρωθήκαμε όλοι στον στόχο, κάποια στιγμή μιλήσαμε όλοι μαζί με τον προπονητή μας και είπαμε να μην αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν το βάλαμε κάτω, προσπαθήσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και τα καταφέραμε τελικά»

Για την δική του βελτίωση: «Η φετινή μου βελτίωση οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον κ. Σάντος, είναι ένας πραγματικός δάσκαλος του ποδοσφαίρου, ξέρει τα μυστικά της μπάλας. Αρχικά ήμουν κι εγώ έξω από τα νερά μου αλλά μπήκα στο νόημα στην συνέχεια και ανέβασα την απόδοση μου. Ο κ. Σάντος πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ και όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, ελπίζω η διοίκηση να τον αντικαταστήσει με τον πλέον κατάλληλο και να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στην επόμενη σεζόν».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σάντος πρόσεξε τελικά τον ίδιο και τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες της ομάδας , είπε: «Σίγουρα στα πιο κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος, ο κ. Σάντος εμπιστευόταν τους πιο έμπειρους παίκτες αλλά δούλεψε πολύ και μαζί μας. Επικεντρωνόταν πάνω μας και μας συμβούλευε πολύ στις προπονήσεις ενώ μας έδωσε ευκαιρίες όταν ο ίδιος έκρινε πως ήταν η ώρα να γίνει».

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε βασικός και πέτυχε γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν: «Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, είχα αγωνιστεί άλλωστε πολλά χρόνια στην αντίπαλη ομάδα. Τώρα όμως παίζω για τον ΠΑΟΚ, είμαι επαγγελματίας και δεν με ενδιαφέρει σε ποιον θα βάζω γκολ, θέλω απλά να σκοράρω για τον ΠΑΟΚ».

Σε ερώτηση για τον νέο ρόλο και την βοήθεια που είχε η ομάδα από τον Σέρτζιο Κονσείσάο: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του ΠΑΟΚ, όλοι στην ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι και τον κ. Κονσεϊσάο είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και ξέρουν πως πρέπει να φερθούν, είναι κοντά στους παίκτες, τους βοηθούν, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν για το καλό της ομάδας. Ειδικά για τον κ. Κονσεϊσάο, που ρωτήσατε, ήταν πολύ κοντά μας, μας εμψύχωνε και φερόταν πάντα όπως την εποχή που ήταν αρχηγός της ομάδας, βοήθησε σίγουρα».

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στους ομίλους του Champions League: «Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο για τον ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Champions League. Θα δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί με τον νέο προπονητή και θα κάνουμε την προσπάθεια μας για να πάρουμε την πρόκριση, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Μιλώντας για τον Πάμπλο Γκαρσία είπε: «Όταν ήρθα στην ομάδα και ξέροντας τον Πάμπλο μόνο από όσα έβλεπα στην τηλεόραση, περίμενα να βρω έναν εκρηκτικό χαρακτήρα και άνθρωπο αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Μόνο όταν σφυρίζει την έναρξη ο διαιτητής αλλάζει (γέλιο). Είναι ένας πραγματικός ηγέτης πάντως μέσα στο γήπεδο, βοηθά την ομάδα και όλους τους παίκτες ενώ στα αποδυτήρια είναι ήσυχος, άψογος επαγγελματίας, κάνει και τις πλάκες του όταν πρέπει, είναι ωραίος τύπος»

Κλείνοντας, ο Θανάσης Παπάζογλου τόνισε τα εξής: «Συνολικά κρίνοντας θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από την φετινή μου παρουσία και απόδοση. Δεν ξεκίνησα και τόσο καλά την χρονιά αλλά ανέβηκα στην συνέχεια, βελτιώθηκα και πήρα χρόνο συμμετοχής, έτσι θέλω να συνεχίσω»

Στις 20 Ιουνίου το ραντεβού των «κιτρίνων»

Στις 20 Ιουνίου το ραντεβού των «κιτρίνων»

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν οι ποδοσφαιριστές του Άρη απολαμβάνουν από χθες τις διακοπές τους. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του ότι θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιουνίου οπότε και θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Την ίδια μέρα και την επόμενη οι «κίτρινοι» θα περάσουν από τις απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις. Στις 22 Ιουνίου η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει για την Αυστρία (τις επομένες μέρες θα ανακοινωθεί το αθλητικό κέντρο) όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 5 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αυστρία θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια, ενώ θα υπάρξει και ένα ακόμη φιλικό στο εξωτερικό στις 6 Ιουλίου πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουλίου. Μέχρι και το πρώτο παιχνίδι για το Europa League θα υπάρξουν κι άλλοι φιλικοί αγώνες εντός, αλλά και εκτός συνόρων. Τα ονόματα των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν οι «κίτρινοι» θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Γκιάρο

Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Γκιάρο

Τη φανέλα του Άρη θα φοράει για ένα ακόμη χρόνο ο Ρονάλντο Γκιάρο. Ο πολύπειρος αμυντικός συμφώνησε με τη διοίκηση της «κίτρινης» ΠΑΕ και ανανέωσε το συμβόλαιό του. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για ένα ακόμα χρονο με τον ποδοσφαιριστή Ρονάλντο Γκιάρο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της ομάδας πριν φύγει για την πατρίδα του και συμφώνησε και τη νέα χρονιά να αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης.

Ανεπίσημη "πρώτη" εμφάνιση για Βίγια

http://www.contra.gr/images/m/villa_barca2105_m.jpgΟ Ντάβιντ Βίγια, λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα, ποζάρει δίπλα στο έμβλημα της ομάδας, στέλνοντας το μήνυμα για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας Ισπανίας.Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των μπλαουγκράνα βρέθηκε την Πέμπτη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και φωτογραφήθηκε με φόντο το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Οι Καταλανοί θα προχωρήσουν στην επίσημη παρουσίαση του Νταβίντ Βίγια το μεσημέρι της Παρασκευής αφού ο παίκτης περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ανεπίσημη αυτή εμφάνιση του Ισπανού διεθνή επιθετικού στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, παρακολούθησαν από κοντά περίπου 100 φίλαθλοι του συλλόγου. Άπαντες χειροκρότησαν και αποθέωσαν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, σπεύδοντας έτσι να το υποδεχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προημιτελικά: Πρόκριση... μετά ξύλου για την Ιντερνασιονάλ επί της Εστουντιάντες

http://www.contra.gr/images/m/international_estud_210510_m.jpgH Ιντερνασιονάλ από τη Βραζιλία μπορεί να ηττήθηκε 2-1 από την Εστουντιάντες στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά στέρησε από τους Αργεντινούς την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Αγριες συμπλοκές μεταξύ παικτών μετά τη λήξη του ματς. Πρόκριση στα ημιτελικά και για την Ουνιβερσιντάντ της Χιλής παρά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Φλαμένγκο. ε θρίλερ εξελίχθηκε ο επαναληπτικός προημιτελικός μεταξύ της Εστουντιάντες και της Ιντερνασιονάλ. Οι Βραζιλιάνοι είχαν νικήσει 1-0 στο Πόρτο Αλέγκρε αλλά οι κάτοχοι του τίτλου κατάφεραν μέσα στα πρώτα 21 λεπτά να ανατρέψουν τα δεδομένα φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης χάρη στα γκολ των Λεάντρο Γκονζάλες και Εντσο Πέρες.

Στο δεύτερο μέρος η Εστουντιάντες οπισθοχώρησε και το πλήρωσε στα τελευταία λεπτά. Στο 89' ο Τζουλιάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Αργεντινών και το τελικό, 2-1 έστειλε την Ιντερνασιονάλ στον εμφύλιο βραζιλιάνικο ημιτελικό με την Σάο Πάουλο.

Με το σφύριγμα της λήξης ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ιντερνασιονάλ Λάουρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε από πίσω τον αμυντικό της Εστουντιάντες, Λεάντρο Ντεσάμπατο. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν με "πρωταγωνιστές" τους Ντεσάμπατο και τον βασικό τερματοφύλακα της Ιντερνασιονάλ, τον Αργεντινό, Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι.Στον άλλον προημιτελικό που διεξήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/05) η Φλαμένγκο νίκησε 2-1 στο Σαντιάγκο την Ουνιβερσιντάντ της Χιλής, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την ήττα-έκπληξη του πρώτου αγώνα με 3-2. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Βάγκνερ Λαβ έκανε το 0-1 αλλά οι Χιλιανοί ισοφάρισαν στο 73' με τον Βάλτερ Μοντίγιο, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των Βραζιλιάνων. Το τελικό 2-1 για τη Φλαμένγκο διαμόρφωσε ο Αντριάνο. Η Ουνιβερσιντάντ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό με αντίπαλο την Τσίβας Γκουαδαλαχάρα, από το Μεξικό.

Λουτσιάνα, η Πάμελα της Αργεντινής!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_N2RNMRnv6H.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_5450.jpg
Η Λουτσιάνα είναι 30 ετών, γεννημένη στις 7 Νοεμβρίου του 1980 στο Μπουένος Άιρες, αποκαλείται "Πάμελα Άντερσον της Αργεντινής" στην πατρίδα της, όχι φυσικά εξαιτίας της ομοιότητας με το διάσημο κουνελάκι του Playboy, αλλά γιατί έχει προβεί κατά καιρούς σε ουκ ολίγες πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίες ξεκινούν από τα χείλη και τα ζυγωματικά της και φυσικά φτάνουν στο πλούσιο στήθος της, το οποίο δεν ήταν τόσο πλούσιο στο ξεκίνημα της καριέρας της ως μοντέλο και συνεχώς ...αυξάνεται τα τελευταία χρόνια!Βέβαια, αν θελήσει κανείς να βρει το πραγματικό ξεκίνημα της καριέρας της, θα γυρίσει πίσω στο μακρινό 1984, όταν άρχισε να παίρνει μέρος σε διαφημιστικά σποτ, ως παιδί - θαύμα, ωστόσο τότε, στα 4 της χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την κυριολεκτική μεταμόρφωση που θα ακολουθούσε, μέχρι να φτάσει σήμερα σε διαστάσεις 100-54-90!

Η σχέση της με το ποδόσφαιρο δεν σταματά στον Λιονέλ Μέσι, καθώς το 2006 ήταν η επίσημη συνοδός - "νονά" της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και την ίδια περίοδο ψηφίστηκε από τους φιλάθλους της ομάδας ως η "πιο αντιπροσωπευτική οπαδός" της, καθώς ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακές οι φωτογραφίες της με τη φανέλα της!

Πιάνει μπίρες στον αέρα ο Τέρι

http://www.sport24.gr/ast/cov/Te/Terry_2010_5_21_11_36_28_b.jpgΟι δρόμοι του δυτικού Λονδίνου ήταν στολισμένοι σε μπλε και λευκή απόχρωση. Χιλιάδες οπαδοί της Τσέλσι περίμεναν καρτερικά τους ήρωες τους προκειμένου να τους αποθεώσουν για το νταμπλ που κατέκτησαν στην Αγγλία.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι πανηγύριζαν τη μεγάλη επιτυχία τους μέσα σε ένα κλασικό ανοικτό βρετανικό λεωφορείο. Η παρέλαση διήρκησε κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Ο Τζον Τέρι άρχισε να διψάει. Ως από μηχανής θεός ένας οπαδός των "μπλε" του έκανε νεύμα πετώντας του ενστικτωδώς εν συνεχεία μία μπίρα.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας δεν έχασε την ευκαιρία και μία κίνηση που θα ζήλευε και ο Πιοτρ Τσεχ, άρπαξε με το ένα χέρι την μπίρα.

Ήταν μία εκπληκτική ενέργεια για τον Τζον Τέρι που ως καλός φίλος την παραχώρησε για μερικές γουλιές και στον φίλο του, Φρανκ Λάμπαρντ.

Συμφωνία Μπάγερν-Ριμπερί ως το 2015!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ri/ribery_2010_5_21_11_57_41_b.jpgΟ Φρανκ Ριμπερί συνεχίζει χέρι-χέρι με τη Μπάγερν Μονάχου μέχρι το 2015! Όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα "Bild" επετεύχθηκ τελικά συμφωνία μεταξύ του Γάλλου άσου και των νταμπλούχων Γερμανίας για την επέκταση της συνεργασίας τους έναντι ενός ηγεμονικού συμβολαίου, κάτι που σημαίνει ότι κλείνει αυτόματα η πόρτα για μετακίνησή του σε μία εκ Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Τσέλσι. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο 27άχρονος ακραίος μέσος θα αφήσει το μέρος όπου προετοιμάζεται με την Εθνική Γαλλίας και θα ταξιδέψει το Σάββατο στη Μαδρίτη, όχι μόνο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών) αλλά κυρίως για να συναντηθεί με τους διοικούντες τη Μπάγερν και τον μάνατζέρ του και να υπογράψουν το νέο συμβόλαιο.

Όσον αφορά στις απολαβές του αυτές θα είναι 10.000.000 ευρώ ετησίως, γεγονός που θα κάνει τον Ριμπερί έναν από τους πλέον "ακριβούς" παίκτες στον πλανήτη αυτή τη στιγμή καθώς και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.

Κονσεϊσάο: "Μιλάμε με Ζόρζε Κόστα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/sergiopaok_b.jpgΟ αθλητικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο μίλησε στην εφημερίδα "Record" για τον Σάντος και τον Ζόρζε Κόστα. Για τον υποψήφιο προπονητή του Δικεφάλου έκανε δηλώσεις και ο Νούνο Πιλότο.Ο Κονσεϊσάο τόνισε αρχικά : "Είμαι σε διακοπές, για να συμμετάσχω στο παιχνίδι που θα γίνει προς τιμήν μου στην Κοΐμπρα, από όπου ξεκίνησα. Είναι μία συγκινητική στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τη μοιραστώ με άτομα που ήταν μέρος της καριέρας μου και της ζωής μου.
Είναι το τέλος μίας φάσης της ζωής μου, όπου το ισοζύγιο είναι θετικό. Κέρδισα αρκετούς τίτλους, αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες και έπαιξα δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές.

Έπαιξα και με την Εθνική ομάδα και έζησα μεγάλες στιγμές. Υπήρξαν και κάποιες άσχημες στιγμές, όμως, ολοκληρώνω την ποδοσφαιρική μου καριέρα υπερήφανος».. Όσο για τους Σάντος και Ζόρζε Κόστα; Ζήσαμε μεγάλες στιγμές με τον Φερνάντο Σάντος. Τώρα είμαστε χωρίς προπονητή και σίγουρα μας ενδιαφέρει ο Ζόρζε Κόστα. Θα τον δω και θα μιλήσουμε για τις... οικογένειές μας. Α, και για... ποδόσφαιρο
".

Πιλότο: "Πιο επιθετικά από τον Σάντος"

Ο μέσος του Ηρακλή Νούνο Πιλότο σε συνέντευξη του στα "Σπορ του Βορρά" δήλωσε: "Ο Κόστα είναι ένας προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι του αρέσει να δουλεύει μαζί τους και να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να αδικήσει κανέναν ποδοσφαιριστή γιατί δεν κοιτάει ονόματα και όποιος δουλεύει σκληρά στην προπόνηση θα πάρει ευκαιρία να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με τον Πιλότο ο Κόστα "αποτελεί σύμβολο για την Πόρτο με την οποία έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε μία λαμπρή καριέρα", ενώ την προπονητική του καριέρα την χαρακτήρισε "αρκετά καλή έως τώρα με λαμπρό μέλλον. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο στην Μπράγκα, όσο και στην Ολιανένσε.

Του αρέσει και η σκληρή δουλειά. Έτσι είναι και ως άνθρωπος. Πάντως με τους ποδοσφαιριστές του έχω μάθει πως είναι πιο ζεστός απ' ότι ο Φερνάντο Σάντος. Ίσως γιατί δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τη στιγμή που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση
".

Ολα ανοιχτά για Μπλάνκο


Αρτσε και Μπλάνκο στην προπόνηση της ΑΕΚ Ανοικτό παραμένει το θέμα παραμονής του Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Η διοίκηση έχει αποφασίσει για την πώληση του Νάτσο Σκόκο και του Ράφικ Τζιμπούρ ενώ είναι ανοικτή σε προτάσεις για κάθε ποδοσφαιριστή. Ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην Ενωση, αρκεί φυσικά να αποδεχτεί την πρόταση της "κιτρινόμαυρης" διοίκησης για επέκταση του συμβολαίου του.

Αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει στα επίπεδα της προφορικής συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για 700.000 ευρώ, καθώς έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεγάλες δαπάνες από την ΠΑΕ.

"Μας είχαν ενημερώσει πως μόλις τελείωνε η σεζόν θα μιλούσαμε για το μέλλον του Ίσμαελ, αλλά ακόμη περιμένουμε. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχω νέα και τότε θα μπορώ να πω αν θέλουν να συνεχίσουμε μαζί ή επιθυμούν να βρούμε κάποια πρόταση", είπε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναΐντια.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "SportDay" η Σταντάρ Λιέγης έχει στα υπόψιν της τον Αργεντίνο επιθετικό της ΑΕΚ.

Τίτλοι τέλους για τον Σαϊτιώτη


Ο Σαϊτιώτης κοντρολάρει τη μπάλα, ενώ παρακολουθεί ο νεαρός  Παριανός Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Σαϊτιώτης αποτελεί ήδη παρελθόν από την ομάδα των Ιωαννίνων. Ο Χαλκιδικιώτης σέντερ φορ δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα για την καινούργια σαιζόν και το συμβόλαιό του που λήγει στις 30-6-2010 δεν θα ανανεωθεί.

Το απόγευμα ο Γιώργος Σαϊτιώτης πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ όπου τακτοποιήθηκαν κάποιες εκκρεμότητες που υπήρχαν και σήμερα το πρωί μετά την προπόνηση θα αποχαιρετήσει και τους συμπαίκτες του, αφού πλέον έκλεισε ο κύκλος της καριέρας του στα Γιάννινα.

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης είχε αποκτηθεί από τον Αλέξη Κούγια το καλοκαίρι του 2006. Με τη φανέλα του ΠΑΣ έχει συνολικά 130 συμμετοχές και 61 γκολ. Αναλυτικότερα σε αγώνες πρωταθλήματος έχει 120 συμμετοχές και 56 γκολ και σε αγώνες κυπέλλου 10 συμμετοχές και 5 γκολ.

Ο Σαϊτιώτης αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων της Β' εθνικής αλλά πιο κοντά είναι στην Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία του κατέθεσε γενναία οικονομική πρόταση την οποία και σκέφτεται να αποδεχτεί ο ποδοσφαιριστής.

Έτσι παρελθόν μέχρι τώρα αποτελούν για την ομάδα των Ιωαννίνων οι Σίσιτς, Αράς, Σιαλμάς, Λουμπούτης, Κούσας, Ζαφειρόπουλος, Σαϊτιώτης και γίνονται συζητήσεις για λύση συμβολαίων με τους Κώτσιο, Μπακαγιόκο, Κανακούδη, Μαϊστόροβιτς. Προφορική συμφωνία για τον ίδιο σκοπό υπάρχει με τους Μενδρινό και Ελευθερόπουλο.

Ρεχάγκελ: "Οι καλύτερες ομάδες στο Μουντιάλ"


Οτο Ρεχάγκελ και Σωκράτης Παπασταθόπουλος από προπόνηση της  Εθνικής Με την ευχή να μην υπάρξουν τραυματισμοί, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, ενόψει του Μουντιάλ, ο Οτο Ρεχάγκελ έδωσε το «στίγμα» ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρεια Κορέα (25/5) και η Παραγουάη (2/6) είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής».

Η Εθνική ομάδα θα παραμείνει στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας μέχρι τις 2 Ιουνίου, ενώ οι παίκτες που έχει στην διάθεση του ο Οτο Ρεχάγκελ (σ.σ. την 1η Ιουνίου θα ανακοινώσει την οριστική αποστολή), είναι οι εξής: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Αγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.

Πρώτος στόχος η επάνοδος του Γκάλη στον Αρη


Ο Νίκος Γκάλης... Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των μετόχων της ΚΑΕ και αποφασίστηκε να απορροφηθούν τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ από την ΣΑΡΙΣΑ, ώστε να υπάρξει η απόλυτη ενότητα στον σύλλογο. Το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο έχει προτεραιότητα να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει ο Νίκος Γκάλης στον Αρη.

Η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας χαρακτηριστικά:
Kατά τη σημερινή άτυπη Γενική Συνέλευση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Η άμεση διεύρυνση της εταιρίας «ΣΑΡΙΣΑ» με τη συμμετοχή μελών της ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.

2. Το υφιστάμενο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο θα ενισχυθεί με νέα μέλη που θα προέρχονται από τη διευρυμένη «ΣΑΡΙΣΑ».

3. Προτεραιότητα του νέου ενωτικού διοικητικού σχήματος, το οποίο θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα, είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την άμεση επάνοδο του Νίκου Γκάλη στην ομάδα μας.

Ο Μπλαν αναλαμβάνει την εθνική Γαλλίας

http://www.contra.gr/images/m/blanc_200510_m.jpgΤο κοινό μυστικό έγινε ανοιχτή ανακοίνωση και ο Λοράν Μπλαν θα αναλάβει τις τύχες της εθνικής Γαλλίας, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.Η ανακοίνωση προήλθε από την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και σε αυτήν γινόταν λόγος για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον 44χρονο προπονητή να έχει ήδη παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της Μπορντό από την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, επειδή το συμβόλαιό του έληγε τον Ιούνιο του 2011, οι "γιρονδίνοι" ζήτησαν από την ομοσπονδία οικονομική αποζημίωση.

Ο Μπλαν αποτέλεσε μέλος των "τρικολόρ" στους θριάμβους του 1998 (Μουντιάλ) και 2000 (Euro), ενώ το 2009 έδωσε τα διαπιστευτήριά του ως τεχνικός, κατακτώντας με την Μπορντό στη δεύτερή του σεζόν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια αναμονής. Φέτος κατάφερε πριν τη χειμερινή διακοπή να προπορεύεται δέκα βαθμούς, αλλά μία κατακόρυφη και ανεξήγητη πτώση στον δεύτερο γύρο βρήκε την Μπορντό εκτός Ευρώπης.

Θα διαδεχθεί τον Ραϊμόν Ντομενέκ μετά από έξι χρόνια και μία συμμετοχή σε τελικό Μουντιάλ (2006), έστω κι αν ο προκάτοχός του δεν είναι καθόλου δημοφιλής ούτε μεταξύ των παικτών, ούτε μεταξύ των φιλάθλων. Οι λεπτομέρειες της νέας του δουλειάς δεν έγιναν γνωστές, με την ομοσπονδία να τονίζει ότι θα αποκαλυφθούν μετά τις υπογραφές.

Από τα... καφάσια του 1993, στο "κουράστηκα να βάζω μόνο εγώ λεφτά" του 2010

http://www.contra.gr/images/m/KOKKALHSMESA21-05_m.jpg "Θυμάσαι Γιώργο, τι βρήκαμε το '93; Χρέη και κάτι καφάσια" . Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης απευθυνόμενος στον επί σειρά ετών συνεργάτη του Γιώργο Λούβαρη. εκίνησε όπως κάνει ένας άνθρωπος που μπαίνει σε διαδικασία απολογισμού. Η σκέψη του Σωκράτη Κόκκαλη έγινε... ταξιδιάρικη. Πικρό χαμόγελο σχηματίσθηκε στο πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού όταν άρχισε να θυμάται καταστάσεις που έζησε το 1993, όταν ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ. Με... βοηθό τον Γιώργο Λούβαρη.

"Θυμάσαι Γιώργο, τι είχαμε βρει το '93; Χρέη, ούτε γραφεία. Κάτι καφάσια με κάτι βιβλία θυμάμαι", ήταν το πρώτο κουβάρι των αναμνήσεων, πριν αρχίζει να σκοτεινιάζει ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας.

"Κάναμε τόσα για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να ακούμε... το πώς καταντήσαμε τον Ολυμπιακό”, είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, την Πέμπτη το μεσημέρι. Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων άρχισε να... "φορτώνει" και τα επόμενα λόγια του ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεων του.

"Κουράστηκα να βάζω μόνο εγώ χρήματα! Δεν θέλω να βάλω άλλα. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας έρθει. Και εσείς (σ.σ απευθυνόμενος στα άλλα μέλη του Δ.Σ) αν ξέρετε κάποιον, μπορείτε να ενεργήσετε. Στον Παναθηναϊκό, εκτός από τους τρεις, τέσσερις που είναι γνωστοί, υπάρχουν και πέντε ακόμα που βάζουν από 1.5 εκ. ευρώ".

Ο Κόκκαλης δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει αν σε αυτή την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν υπάρξει ανταπόκριση. Αν και δεν είπε την φράση: "Φεύγω", υπάρχουν κάποιες ατάκες του με κορυφαία: "ότι δεν έχω πρόβλημα να μείνω και απλός φίλαθλος", που δείχνουν ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, να βάλει τελεία στην ενασχόληση του με την πειραϊκή ομάδα.

Είναι ένα θέμα τι θα γίνει αν δεν βρεθεί λύση. Ο Κόκκαλης άφησε να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση το μπάτζετ θα είναι εναρμονισμένο με τα έσοδα. "Αν έχουμε 10, 20 εκ. ευρώ έσοδα τόσα θα είναι και τα έξοδα". Πώς μεταφράζεται αυτό; Ότι αν δεν βρεθούν συμπαίκτες του Κόκκαλη ή και εφοπλιστής που θα κινηθεί για την αγορά όλου του πακέτου των μετοχών, μην περιμένει κανείς μεταγραφές υψηλού επιπέδου.

Δείπνο με Γκαγκάτση

Ένα άλλο ζήτημα είναι ποιος θα "τρέξει" τα πράγματα μέχρι τις 14 Ιουνίου. Πληροφορίες του contra.gr αναφέρουν ότι θα αναλάβει κυρίαρχο ρόλο ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ισως να μην είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη το βράδυ είχε συνάντηση (συνέφαγε) με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ στέλεχος του Ολυμπιακού.

Φωτο Ημέρας

Χωρίς σχόλια...

Ειπε........

"Δεν γνωρίζουμε τίποτα αυτή τη στιγμή. Θα δούμε..."

Γιάννης Μώραλης

(ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν ρωτήθηκε για το αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος)

Ψιθυροι

  • Τεν Κάτε η επιστροφή! Καλά, μην... τρομάζετε δεν γύρισε στον Παναθηναϊκό. Ο ολλανδός τεχνικός επέστρεψε από το Ντουμπάι και βρέθηκε την Πέμπτη (20/5) στην Γλυφάδα για καφεδάκι...
  • H κατάληψη της δεύτερης θέσης στα play off, συνιστά... μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ και γι' αυτό το λόγο κάποιοι ποδοσφαιριστές της Ενωσης, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πήγαν στον... ναό του Ποσειδώνα στην Παραλιακή για να το... γιορτάσουν υπό τους ήχους του Πάνου Κιάμου. Εκεί εθεάθησαν οι Καφές, Γκέντσογλου, Κουτρομάνος, Ρίκκα, Αραμπατζής και Ταχτσίδης...
  • Μια μέρα πριν την αναχώρηση της Εθνικής για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Μουντιάλ, τρεις ποδοσφαιριστές της γαλανόλευκης, οι Σαμαράς, Κατσουράνης και Νίνης πήγαν για... κούρεμα στο κομμωτήριο "Niko & Niko" στο Νέο Ψυχικό!
  • Ποια Μύκονο και ποια Σαντορίνη; Στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, πράγμα που σημαίνει πως θα μείνουν όνειρο οι κρεπάλες και τα... μοχίτο στα ελληνικά νησιά

Ολοκληρώνεται ο φάκελος – Μένει ο Μιλάνο – πληρωμές σε παίκτες

Ολοκληρώνεται ο φάκελος – Μένει ο Μιλάνο – πληρωμές σε παίκτες

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του φακέλου που θα επιτρέπει την ΠΑΕ Ηρακλής να λάβει κανονικά την αδειοδότηση για την συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα, βρίσκονται οι «κυανόλευκοι». Η διοίκηση της ομάδας, έπειτα από μία μεγάλη προσπάθεια, φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην πραγματοποίηση του πρώτου βασικού της στόχου. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, ο Γιόσεφ Μπουμπένκο, υπολογίζει κανονικά στον Μάορο Μιλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Παρότι φαινόταν πως ο Αργεντινός δύσκολα θα συνέχιζε στον Ηρακλή, καθώς θα κάνει και πάλι επέμβαση στους χιαστούς, ο Σλοβάκος τεχνικός θα κρατήσει τον Μιλάνο. Στο μεταξύ, με βάση Ιταλικά δημοσιεύματα, στον Ηρακλή έχει προταθεί ο 19χρονος Φραντσέσκο Μόντα που αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Νάπολι.

Πληρωμές σε παίκτες

Στο μεταξύ συνέχεια στην καταβολή οφειλομένων σε παίκτες που συνέθεσαν το φετινό ρόστερ της ομάδας, έδωσαν χθες οι διοικούντες την ΠΑΕ Ηρακλής. Καταβλήθηκαν, συγκεκριμένα, χρήματα στους λογαριασμούς των Σαρμπέλ Τούμα, Ιβάν Μπόσνιακ, Μάουρο Μιλάνο, Νούνο Πιλότο, Χαβιέ Μάρτος, με τους «κυανόλευκους» να τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση: «Οι οικονομικές πληγές του πρόσφατου παρελθόντος της ΠΑΕ, μέσα από συντονισμένη και επίπονη διοικητική προσπάθεια, σταδιακά κλείνουν.Πέμπτη 20/05, πραγματοποιήθηκαν πληρωμές προς την πλευρά των Ιβάν Μπόσνιακ και Σαρμπέλ Τούμα. Παράλληλα, πληρωμές πραγματοποιήθηκαν και προς την πλευρά των Μάουρο Μιλάνο, Νούνο Πιλότο και Χαβιέ Μάρτος. Η καταβολή οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας θα συνεχιστεί, βάσει του προγραμματισμού, που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση. Η ανηφόρα είναι μεγάλη και δύσκολη. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με πίστη και αγάπη για τον Ηρακλή.
ΥΓ. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…»

Στους «ισχυρούς» ο Άρης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a96d158f5519a6185d9e414045f5149f_L.jpg?1274415292?1274415292?1274415292Στους ισχυρούς της κλήρωσης για το Europa League θα είναι ο Αρης Στις 29 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι στις 5 Αυγούστου ο επαναληπτικός. Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι των «κίτρινων».

Αναλυτικά:

Νόρντζελαντ (ΔΑΝΙΑ)
Οντένσε (ΔΑΝΙΑ)
Μπερόε Στάρα Ζαγκόρα ( ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
Βικτόρια Πλζεν (ΤΣΕΧΙΑ)
Γιάμπλονετς (ΤΣΕΧΙΑ)
Άαλεσουντ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
Στουρμ Γκρατς (ΑΥΣΤΡΙΑ)
Ερυθρός Αστέρας (ΣΕΡΒΙΑ)
Μακάμπι Χάιφα (ΙΣΡΑΗΛ)
Απόλλων Λεμεσού (ΚΥΠΡΟΣ)
Γκέτεμποργκ (ΣΟΥΗΔΙΑ)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)
Χάιντουκ (ΚΡΟΑΤΙΑ)
Ίντερ Τούρκου (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ)
Νικητής κυπέλλου (ΠΟΛΩΝΙΑ)

«Έμαθε να κερδίζει ο ΠΑΟΚ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f799842246f67c009ed23370c3e09b51_L.jpg?1274414252?1274414252?1274414252Σε εκδήλωση χορηγού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε το παρών ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που έμαθε να κερδίζει», δήλωσε ο Έλληνας χαφ. «Μπορούσε να κάνει κι άλλα πράγματα ο Σάντος», σημειώνει.Ο άσος του «Δικεφάλου», έδωσε το παρών στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Εκεί οι φίλαθλοι των «Ασπρόμαυρων» είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τόσο τον Κουτσιανικούλη όσο και τον Θανάση Παπάζογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην άσου του Εργοτέλη:

«Το σημαντικότερο είναι πως ο ΠΑΟΚ έμαθε να κερδίζει. Κατεβαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο με μόνο στόχο τη νίκη και δεν μας ικανοποιεί ούτε η ισοπαλία.Για μένα ήταν περισσότερο μία χρονιά προσαρμογής. Αγωνίστηκα σε αρκετά παιχνίδια ως αλλαγή. Όσο περισσότερος καιρός περνάει τόσο το καλύτερο για μένα. Καθημερινά αποκομίζω εμπειρίες. Αυτό που μου μένει είναι ότι εδώ έμαθα να κερδίζω», είπε ενώ για την αποχώρηση Σάντος υπογράμμισε:

«Πιστεύω πως φεύγει άδικα έπειτα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και δικαίωσης. Μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ο οποίος μας έχει περάσει τη φιλοσοφία του και μας βοήθησε αρκετά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Κλείνει Σκόκο ο Παναθηναϊκός?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fb03cb71a0e1a119ef08881f4e049c72_L.jpg?1274389655?1274389655?1274389655Όργιο φημών θέλει τον Παναθηναϊκό να συμφώνησε με την ΑΕΚγια τον Νάτσο Σκόκο έναντι 1.5εκ ευρώ συν τον Βαγγέλη Μάντζιο και όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός οδεύει προς Παιανία!Αποτέλεσε το φετινό μεταγραφικό σίριαλ. Εξάλλου όταν ήθελε έκανε... παπάδες μέσα στο γήπεδο. Στην ΑΕΚ δεν ήθελε να παραμείνει. Ξενερωμένος με την κατάσταση αλλά και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωνε δυστυχισμένος. Ο Παναθηναικος μετά την λευκή πετσέτα του Κόκκαλη έμεινε μόνος στη διεκδίκηση του Νάτσο Σκόκο και οι φήμες οργίαζαν ότι «έκλεισε» στους νταμπλούχους.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει οι «πράσινοι» τα βρήκαν με την «Ένωση» στο 1.5εκ ευρώ και τον Βαγγέλη Μάντζιο ως έμψυχο αντάλλαγμα! Από την στιγμή που ο Ολυμπιακοςδεν μπορεί να μπει άμεσα στο κόλπο, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για πλειστηριασμό και όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός χαφ γίνεται μόνιμος κάτοικος Παιανίας.

Δήλωση με... νόημα

Φυσικά αυτό το φλερτ κρατάει καιρό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προέκυπτε κάτι που έδειχνε την επιθυμία του Σκόκο να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Αρκετά πρόσφατη ήταν η ατάκα στους συμπαίκτες του σε εκείνο το γλέντι στα βόρεια προάστια, όταν τους έλεγε «τι με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό εγώ στον Παναθηναϊκό θα πάω» ενώ χθες όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει συμφωνήσει με τους νταμπλούχους είπε με νόημα ότι «δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό».

Ο... έρωτας του Αντωνίου

Από κει και πέρα, αξίζει να σταθούμε και στο ότι ο Σκόκο είναι ο διακαής πόθος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα του Κώστα Αντωνίου. Ο football manager τον θεωρεί εξαιρετική περίπτωση, μιας και μπορεί να παίξει τόσο δεξιά και αριστερά όσο και πίσω από τον Σισέ. Τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του Αργεντινού δεν πτοούν τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» που έχουν σαν... παράδειγμα του περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος... γούσταρε στον Παναθηναϊκό και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Α1 ΠΑΟΚ Επικοινωνία Κανώτα-Κατσαρή

http://www.sport24.gr/ast/cov/ka/kanotas_b.jpgΗ ολοένα και πιο έντονη φημολογία περί ανάληψη της προεδρίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τον Άρη Καρακούση, μόνο αδιάφορο δεν θα μπορούσε να αφήσει τον νυν πρόεδρο της ΚΑΕ, Μιλτιάδη Κανώτα, ο οποίος την Πέμπτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή.Στη διάρκεια της κουβέντας, οι δύο άνδρες δεν μπήκαν σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες και αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες το βάρος του Κατσαρή έχει πέσει στο θέμα του γηπέδου της Τούμπας, ώστε η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ να μπορέσει να δώσει κανονικά στην έδρα της τον αγώνα της για τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Στη συνομιλία που θα έχουν, δεν αποκλείεται να πέσουν κι επίσημα οι τίτλοι τέλους της προεδρίας Κανώτα, αφού στο τηλέφωνο ο πρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρθηκε στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό περί αποχώρησής του από τη θέσου του επικεφαλής της διοίκησης.

Την ίδια ώρα, ο Άρης Καρακούσης συνεχίζει τις επαφές του ώστε να είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης προς τον ΑΣ ΠΑΟΚ για νέο διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες της ΚΑΕ στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως και να έχει πάντως, η γρηγορότερη εύρεση λύσης θα είναι ότι το καλύτερο και για το αγωνιστικό κομμάτι με τον τεχνικό της ομάδας, Σούλη Μαρκόπουλο, να παρακολουθεί και να αναμένει τις εξελίξεις.

Α1 Αρης Με φόντο την 10η Ιουνίου και το ΔΝΤ

http://www.sport24.gr/ast/cov/tz/tzevel_b.jpgΠερίπου δυόμιση ώρες διήρκεσε η άτυπη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ Άρης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/05) στα γραφεία της στο Αλεξάνδρειο, με τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη, να δίνει το δικό του στίγμα μετά το τέλος της.Η επίσημη ενημέρωση από πλευράς της ΚΑΕ όσον αφορά στο τι αποφασίστηκε ομόφωνα, ήταν:

1. Η άμεση διεύρυνση της εταιρίας "ΣΑΡΙΣΑ" με τη συμμετοχή μελών της ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε..

2. Το υφιστάμενο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο θα ενισχυθεί με νέα μέλη που θα προέρχονται από τη διευρυμένη "ΣΑΡΙΣΑ".

3. Προτεραιότητα του νέου ενωτικού διοικητικού σχήματος, το οποίο θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα, είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την άμεση επάνοδο του Νίκου Γκάλη στην ομάδα μας.

Όσο για τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης; Ο Θανάσης Τζεβελέκης στις δηλώσεις του σημείωσε: "Αποφασίστηκαν δύο πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαμορφωθεί η κατάσταση για τη νέα διοίκηση. Πρώτον είναι ότι όσοι κατά καιρούς ήμασταν σε διάφορα σχήματα στην ΚΑΕ, θα ενταχθούμε στην νέα προσπάθεια της ΣΑΡΙΣΑ, που είναι οι νέοι φίλοι μας. Εδώ κι ένα χρόνο στέκονται δίπλα στην ομάδα".

"Όλοι εκφραζόμαστε μέσα από αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Η διοίκηση θα αποτελείται από τα μέλη της "ΣΑΡΙΣΑ", δηλαδή όλος ο Άρης. Όλοι θα βρεθούμε δίπλα στην ομάδα. Εγώ, τα παιδιά της "ΓΕΝΕΣΙΣ", δίπλα στην "ΣΑΡΙΣΑ", με τις πράξεις μας και τη συμπεριφορά μας".

"Το δεύτερο που αποφασίσαμε είναι ότι με κορμό την προηγούμενη διοίκηση, θα υπάρξει μία διαβούλευση με αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ΚΑΕ έτσι ώστε μέχρι τις 10 Ιουνίου, να έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο διοικητικό συμβούλιο που θα εκφράσει αυτή την ενότητα. Αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις να πάει καλύτερα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το βασικό είναι ο ενιαίος τρόπος έκφρασης των ανθρώπων του Άρη.

Η νέα διοίκηση θέλουν να είναι πιο πολυπληθής. Οριστική ημερομηνία θα είναι 10 Ιουνίου
", κάτι που σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα πρέπει να τρέξουν μέσα στις επόμενες 20 μέρες. O κύριος Τζεβελέκης δεν θέλησε πάντως ν' αναφερθεί σε ονόματα που θα στελεχώσουνε το νέο σχήμα. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως ο ίδιος όπως και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για προσωπικούς λόγους θα απέχουν, παραμένοντας όμως κοντά στην προσπάθεια.

Όσο για ενδεχόμενη εμπλοκή του Νίκου Γκάλη όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης, είπε: "Το θέμα "Νίκος Γκάλης" το έχω διαχειριστεί κι εγώ όταν ήμουν πρόεδρος. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και βγαίνουν. Ο Άρης πάντα συζητούσε μαζί του και θα συζητάει¨".

Τέλος για το αγωνιστικό κομμάτι, δεν δίστασε να αναφερθεί και στο ΔΝΤ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Λείπει ο μεγάλος επιχειρηματίας από την ομάδα και πλέον έχει μπει το Δ.Ν.Τ. και στον Άρη", δίνοντας ωστόσο ως προτεραιότητα για τον σχεδιασμό της ομάδας για την νέα χρονιά στο θέμα του προπονητή και της παραμονής του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ένα θέμα στο οποίο αναμένεται να τρέξουν εξελίξεις από εβδομάδα, με τον ερχομό του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού στην Θεσσαλονίκη από την Μόσχα όπου βρίσκεται για υποχρεώσεις του με την ρωσική Ομοσπονδία.