Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

«Ύμνοι» Καπέλο για Ρούνεϊ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγο πριν την έναρξη του Mundial της Νοτίου Αφρικής, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών των «λιονταριών».

Πρώτος στη λίστα του Ιταλού τεχνικού για να ακούσει τα καλά λόγια ήταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, και μεγάλο αστέρι της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ. Ο σέντερ φορ των «μπέμπηδων» αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του συγκροτήματος του Καπέλο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα ο πρώην προπονητής της Μίλαν, της Ρόμα και της Ρεάλ για να δείξει την αξία του Ρούνεϊ συνέκρινε τον στράικερ των «κόκκινων διαβόλων» με τον αρχηγό και σύμβολο της ισπανική ομάδας Ραούλ Γκονζάλεζ. Στην πολύχρονη καριέρα του ο Καπέλο έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Ο Ρούνεϊ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω προπονήσει ποτέ.
Είναι σαν τον Ραούλ, σε αυτόν τον τομέα και είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής με σπουδαίο ταλέντο. Κάθε φορά που προπονείται θέλει να μείνει στο χορτάρι όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πραγματικά πολύ καλό να βλέπουν οι υπόλοιποι τον Γουέιν, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που επιθυμεί να μαθαίνει συνέχεια κι άλλα πράγματα».

Όσο αναφορά την πορεία των «λιονταριών» ο έμπειρος κόουτς δήλωσε αισιόδοξος για την διοργάνωση.
«Το Παγκόσμιου κύπελλο είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε τους παίκτες και την ομάδα να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θέλω απλά να μην έχουμε τραυματισμούς , αν όχι τότε θα πάμε πολύ καλά και θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: