Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κόντης: «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για Νασούτι»

Κόντης: «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για Νασούτι»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα μεταγραφικά θέματα του Άρη και όχι μόνο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε μεταξύ άλλων:

- «Αυτή η περίοδος είναι φορτισμένη, το προπονητικό τιμ αξιολογεί το υλικό για να είναι η ομάδα έτοιμη με τις απαραίτητες προσθήκες στις 20 Ιουνίου».

- «Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό με τον κύριο Κούπερ. Έχει γίνει αξιολόγηση και ανάλογα θα μείνουν αυτοί που θέλει ο προπονητής στην ομάδα. Το ίδιο γίνεται και με τις ανανεώσεις, όπως με αυτή του Γκιάρο. Είναι δύσκολο να φύγουν παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων ανανεώθηκαν πρόσφατα».

- «Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κρίνεται μόνο η αγωνιστική προσφορά, αλλά και η συμπεριφορά και η εξωγηπεδική ζωή.

- «Επίσημες προτάσεις για κάποιον παίκτη του Άρη δεν έχουμε».

- «Η περίπτωση του Νασούτι ξέραμε από την αρχή ότι είναι δύσκολη. Αν παίρναμε τον παίκτη από την αρχή θα έπρεπε να δώσουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Ρίβερ έχει κάποια οικονομικά προβλήματα. Μόνο αν ο παίκτης πει «όχι» μπορεί να βοηθήσει. Αν επιμείνει η Ρίβερ να ζητά τη ρήτρα του παίκτη, ο Άρης θα στραφεί αλλού. Ο Νασούτι θα πάει στην Αργεντινή να πει στη Ρίβερ ότι θέλει να μείνει στον Άρη. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την παραμονή του».

- «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Έλληνες και θέλουμε να έχουμε Έλληνες παίκτες, αφού είδατε πως οι Σηφάκης και Πρίττας αποτελούν ήδη δύο περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, που θα πάνε στο Μουντιάλ. Η UEFA θα ζητήσει να υπάρχουν 8 από τους 25 παίκτες του ρόστερ να είναι Έλληνες».

- «Οι δανεικοί είναι μια λύση που μπορεί να ακολουθήσουμε, αλλά θέλουμε να το αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό, γιατί θέλουμε να διατηρούμε ένα βασικό κορμό».

- «Είναι δύσκολη περίπτωση του Μπατιόν, έχει κάνει δύο καλά πρωταθλήματα στην Αργεντινή και δεν νομίζω να επιστρέψει».

- «Ανέβηκε και η φορολόγηση άλλα 20% και αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα οικονομικά για τον σύλλογο».

«Η ομάδα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πλέι οφ και όπως εμφανίστηκαν οι αντίπαλοι μας. Δεν απογοητευόμαστε όμως, σώσαμε ένα γύρο στο Europa League και θα είμαστε δυνατοί στην Ευρώπη αλλά και στο νέο πρωτάθλημα».

- «Εύχομαι να συνεχιστούν οι καλές διαιτησίες, όπως στο δεύτερο μισό των πλέι οφ».

- «Οι παίκτες που καταλαβαίνουν τι θέλει ο προπονητής, τι θέλει η ομάδα και τι θέλει ο κόσμος θα μείνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: