Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Μαδρίτη στους ρυθμούς του τελικού

http://www.contra.gr/images/m/champions-league-trophy_m.jpgΣτους ρυθμούς του μεγάλου τελικού μεταξύ της Ίντερ και της Μπάγερν Μονάχου κινείται όχι μόνο η Μαδρίτη, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.“Νερατζούρι” και Βαυαροί βρίσκονται απο την Πέμπτη στην ισπανική πρωτεύουσα και όπως είναι λογικό έχουν στρέψει πάνω τους όλα τα βλέμματα. Οι Ιταλοί μένουν στο “Mirasierra Suites Hotel” και τα δωμάτιο τόσο των παικτών, όσο και της τεχνική ηγεσίας βρίσκονται στον 9o όροφο, έχοντας πανοραμική θέα. Κάποιοι προσπάθησαν να αποβάλουν το άγχος κάνοντας μπάνιο στην πισίνα, ενώ άλλοι, όπως ο Τόλντο και ο Ορλαντόνι περνούν αρκετή ώρα στο lobby του ξενοδοχείου συζητώντας και πίνοντας χυμούς. Ο Σνάιντερ όμως έκανε τη διαφορά, καθώς εμφανίστηκε σε ένα μαύρο Volvo μαζί με έναν φίλο του, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν μία βόλτα στην πόλη.

Κεντρικό πρόσωπο στους νταμπλούχους Ιταλίας είναι ο Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός άλλωστε έχει μεγάλη εμπειρία σε τελικούς, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει δώσει αγωνιστεί σε δύο, μετρώντας μάλιστα ισάριθμες νίκες με την Μπαρτσελόνα. Η εξιστόρηση των αναμνήσεών του απο τα παιχνίδια με την Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί το αστείο των ημερών στις τάξεις των παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του Καμπιάσο: “Αν μείνουμε λίγο παραπάνω στην Μαδρίτη, ο Ετό δεν θα μας πει μόνο για τους δύο τελικούς, αλλά για ολόκληρη την καριέρα του”.

Βέβαια, τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ισπανία ασχολούνται εκτός απο το καθαρά αγωνιστικό μέρος, με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Οι φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης από την επόμενη κιόλας εβδομάδα έχουν φουντώσει. Πολλοί μάλιστα περίμεναν πως στην προπόνηση της Πέμπτης, που έγινε στο “σπίτι” της “Βασίλισσας” θα υπήρχε και κάποιο μέλος της διοίκησης των “μερένχες”, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε. Άλλωστε θα έδινε νέα τροφή για σενάρια και στην παρούσα φάση, δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό.

Οι παίκτες του Λουίς Φαν Γκαλ μένουν στο “Eurostars Hotel Tower” και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, πρόκειται για έναν μοντέρνο πύργο, ύψους 236 μέτρων και 31 ορόφων. Στο “στρατόπεδο” των Βαυαρών το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αριέν Ρόμπεν, απο τη στιγμή ο Φρανκ Ριμπερί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ολλανδός άλλωστε μέχρι το καλοκαίρι του 2009 αποτελούσε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και όπως είναι λογικό η επιστροφή του στην ισπανική πρωτεύουσα δεν περνάει απαρατήρητη.

Εκείνος όμως διάλεξε τους χαμηλούς τόνους: “Θα είναι εκπληκτικό παιχνίδι. Δεν ήρθα όμως στην Μαδρίτη για να πάρω εκδίκηση απο κάποιον. Θέλω απλά να κερδίσω τον τίτλο. Θα ήθελα βέβαια να αποδείξω κάποια πράγματα στους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα τώρα. Ότι ήταν να δείξω το έκανα κατά τη διάρκεια της σεζόν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: