Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο Μπλαν αναλαμβάνει την εθνική Γαλλίας

http://www.contra.gr/images/m/blanc_200510_m.jpgΤο κοινό μυστικό έγινε ανοιχτή ανακοίνωση και ο Λοράν Μπλαν θα αναλάβει τις τύχες της εθνικής Γαλλίας, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.Η ανακοίνωση προήλθε από την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και σε αυτήν γινόταν λόγος για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον 44χρονο προπονητή να έχει ήδη παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της Μπορντό από την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, επειδή το συμβόλαιό του έληγε τον Ιούνιο του 2011, οι "γιρονδίνοι" ζήτησαν από την ομοσπονδία οικονομική αποζημίωση.

Ο Μπλαν αποτέλεσε μέλος των "τρικολόρ" στους θριάμβους του 1998 (Μουντιάλ) και 2000 (Euro), ενώ το 2009 έδωσε τα διαπιστευτήριά του ως τεχνικός, κατακτώντας με την Μπορντό στη δεύτερή του σεζόν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια αναμονής. Φέτος κατάφερε πριν τη χειμερινή διακοπή να προπορεύεται δέκα βαθμούς, αλλά μία κατακόρυφη και ανεξήγητη πτώση στον δεύτερο γύρο βρήκε την Μπορντό εκτός Ευρώπης.

Θα διαδεχθεί τον Ραϊμόν Ντομενέκ μετά από έξι χρόνια και μία συμμετοχή σε τελικό Μουντιάλ (2006), έστω κι αν ο προκάτοχός του δεν είναι καθόλου δημοφιλής ούτε μεταξύ των παικτών, ούτε μεταξύ των φιλάθλων. Οι λεπτομέρειες της νέας του δουλειάς δεν έγιναν γνωστές, με την ομοσπονδία να τονίζει ότι θα αποκαλυφθούν μετά τις υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: