Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Προημιτελικά: Πρόκριση... μετά ξύλου για την Ιντερνασιονάλ επί της Εστουντιάντες

http://www.contra.gr/images/m/international_estud_210510_m.jpgH Ιντερνασιονάλ από τη Βραζιλία μπορεί να ηττήθηκε 2-1 από την Εστουντιάντες στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά στέρησε από τους Αργεντινούς την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Αγριες συμπλοκές μεταξύ παικτών μετά τη λήξη του ματς. Πρόκριση στα ημιτελικά και για την Ουνιβερσιντάντ της Χιλής παρά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Φλαμένγκο. ε θρίλερ εξελίχθηκε ο επαναληπτικός προημιτελικός μεταξύ της Εστουντιάντες και της Ιντερνασιονάλ. Οι Βραζιλιάνοι είχαν νικήσει 1-0 στο Πόρτο Αλέγκρε αλλά οι κάτοχοι του τίτλου κατάφεραν μέσα στα πρώτα 21 λεπτά να ανατρέψουν τα δεδομένα φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης χάρη στα γκολ των Λεάντρο Γκονζάλες και Εντσο Πέρες.

Στο δεύτερο μέρος η Εστουντιάντες οπισθοχώρησε και το πλήρωσε στα τελευταία λεπτά. Στο 89' ο Τζουλιάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Αργεντινών και το τελικό, 2-1 έστειλε την Ιντερνασιονάλ στον εμφύλιο βραζιλιάνικο ημιτελικό με την Σάο Πάουλο.

Με το σφύριγμα της λήξης ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ιντερνασιονάλ Λάουρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε από πίσω τον αμυντικό της Εστουντιάντες, Λεάντρο Ντεσάμπατο. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν με "πρωταγωνιστές" τους Ντεσάμπατο και τον βασικό τερματοφύλακα της Ιντερνασιονάλ, τον Αργεντινό, Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι.Στον άλλον προημιτελικό που διεξήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/05) η Φλαμένγκο νίκησε 2-1 στο Σαντιάγκο την Ουνιβερσιντάντ της Χιλής, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την ήττα-έκπληξη του πρώτου αγώνα με 3-2. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Βάγκνερ Λαβ έκανε το 0-1 αλλά οι Χιλιανοί ισοφάρισαν στο 73' με τον Βάλτερ Μοντίγιο, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των Βραζιλιάνων. Το τελικό 2-1 για τη Φλαμένγκο διαμόρφωσε ο Αντριάνο. Η Ουνιβερσιντάντ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό με αντίπαλο την Τσίβας Γκουαδαλαχάρα, από το Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: