Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Περιμένουν τις άδειες!

Τις άδειες από το υπουργείο ΠΕΚΑ περιμένουν στον Παναθηναϊκό για να μπορέσουν να αρχίσουν τις εργασίες στις Θύρες 6 και 7 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Περιμένουν τις άδειες

Τις προηγούμενες ημέρες οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο και εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν στα χέρια τους τις σχετικές άδειες.

Μόλις λάβουν τα έγγραφα αυτά στην ΠΑΕ θα ανάψουν το «πράσινο» φως για να αρχίσουν οι εργασίες ενίσχυσης στις θύρες 6 και 7, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί και την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του τριφυλλιού στο γήπεδο.

Η επιθυμία όλων στην ομάδα είναι το παιχνίδι με τη Βέροια στις 21 Απριλίου να δοθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει και το «ΟΚ» από τη Σούπερ Λίγκα στην οποία οι πράσινοι θα έχουν δηλώσει την Λεωφόρο ως τη δεύτερη έδρα της ομάδας. πηγή: sport-fm.gr

Από αύριο τα σπουδαία για Βιντιάδη!

Την Πέμπτη αναμένεται τελικά στην Αθήνα ο Δημήτρης Βιντιάδης. Συνεχίζει και σήμερα τις επαφές στο Λονδίνο κι επιστρέφει έτοιμος για τη συνάντηση με Μελισσανίδη και Παππά.

Από αύριο τα σπουδαία για Βιντιάδη
Παράταση μίας μέρας παίρνει η αγωνία στην ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης επιστρέφει τελικά την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς συνεχίζει και την Τετάρτη τις επαφές του με τους συνεργάτες του στο Λονδίνο.

Ο 32χρονος εφοπλιστής, που βρίσκεται στην Αγγλία από την Κυριακή, συγκεκριμενοποιεί μαζί με τον Κιθ Χάρις και άλλα στελέχη το πλάνο για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ και τα χτήματα που θα διαθέσουν.

Από το περιβάλλον του διαρρέεται πως με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα είναι έτοιμος για τη συνάντηση με τον Πέτρο Παππά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στους οποίους θα αναλύσει το πλήρες πλάνο του προσδοκώντας στην υποστήριξή τους, όχι ασφαλώς… ηθικά αλλά οικονομικά.

Πάντως μετά τη νέα καθυστέρηση στην επιστροφή του Δημήτρη Βιντιάδη στην Ελλάδα είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις πριν τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ την προσεχή Παρασκευή. Η διοίκηση της ΑΕΚ περιμένει να ακούσει ευχάριστα, έστω κι αν θα πρέπει να κάνει λίγες ακόμη μέρες υπομονή. Άλλωστε η αισιοδοξία που διαρρέεται τις τελευταίες μέρες από πλευράς Βιντιάδη μαρτυρά πως κάτι καλό υπάρχει στα σκαριά.
πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα του Ανάκογλου!

Τον Δημήτρη Ανάκογλου έδειξε να ετοιμάζει για τη θέση του Ρότζερ Γκερέιρο ο Έβαλντ Λίνεν εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό το επόμενο Σάββατο.

Η ώρα του Ανάκογλου

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δοκιμάστηκε από τον Έβαλντ Λίνεν στη σημερινή προπόνηση ως «δεκάρι» αντί του Ρότζερ Γκερέιρο, που θα χάσει το ματς του επόμενου Σαββάτου με τον Λεβαδειακό λόγω τιμωρίας.

Αν και ακόμη είναι νωρίς για… σχέδια για την ενδεκάδα, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα το πιθανότερο είναι ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ να προτιμήσει τους δέκα που άρχισαν το ματς με τη Βέροια και τον Ανάκογλου αντί του Γκερέιρο για τη μάχη στη Λιβαδειά. Δηλαδή τους Κωνσταντόπουλο, Βλάχο, Τσουμάγκα, Κουτρουμπή, Μπουγαΐδη, Μητρόπουλο, Ρίκκα, Κορδέρο, Φούντα και Πετρόπουλο.

Σημειώνεται πως σήμερα δεν προπονήθηκαν οι διεθνείς Κατσικοκέρης, Μπουγαΐδης, Φούντας και ο Κουτρουμπής, ενώ οι Τσουμάγκας, Νικολιάς και Γροντής έκαναν ατομικό πρόγραμμα. πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους»

Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η λύση του συμβολαίου του Πάμπλο Γκαρσία. Φυσικό ηγέτη χαρακτηρίζει η διοίκηση τον Ουρουγουανό μέσο, αλλά προσθέτει πως «… κανείς δεν έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα».

«Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους»
Οι τίτλοι τέλους στην πενταετή συνεργασία του Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ έπεσαν το μεσημέρι.

Η διοίκηση της ΠΑΕ με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον Ουρουγουανό μέσο, τον οποίο χαρακτηρίζει φυσικό ηγέτη με πολύπλευρη προσφορά και βαρύνουσα άποψη, ωστόσο τονίζει πως το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από όλους και ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να ζητεί κανένας εγγυημένη θέση στην ενδεκάδα της.

Μάλιστα καταλήγει αναφέροντας πως παρά την πρόθεσή της να τιμήσει τον 35χρονο άσο και να τον αξιοποιήσει σε κάποιο πόστο, ο ίδιος έχει… άλλα σχέδια.

Στις 16:00 ο Γκαρσία θα παραχωρήσει την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όσα θα πει για τη σχέση του με τον Γιώργο Δώνη, αλλά και τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με μεγάλη της λύπη η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Pablo Garcia, σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για δικούς του λόγους, δυστυχώς χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Pablo Garcia για 5 χρόνια υπήρξε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και η προσφορά του δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και από την ισχυρή και μαχητική του προσωπικότητα η οποία ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους και ως εκ τούτου κέρδισε με τον ιδρώτα του το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Για πάρα πολλούς λόγους στον ποδοσφαιριστή ανήκει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Συλλόγου και τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ, μολονότι μένει η πικρή γεύση της αποχώρησής του σε μια εποχή που η ομάδα χρειάζεται όλους τους ποδοσφαιριστές της προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες ελπίδες την επίτευξη των στόχων της.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε πάντα με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Pablo Garcia στον οποίο αποδόθηκε η μεγάλη τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η θέση του στην ομάδα δεν περιορίστηκε από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και η άποψή του πάντα ήταν θεμελιώδους σημασίας για τον Σύλλογο. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν έτοιμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Σε μία εποχή κατά την οποία ο σύλλογος φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε απόφαση παίζουν οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν την ομάδα. Το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα παραμένει πάντα πιο πάνω απ’ το συμφέρον οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή.

Όντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας, χωρίς την τήρηση του οποίου καμία επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτή.

Οι όποιες διαφωνίες αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται συλλογικά και κατ’ επέκταση η διοίκηση της ΠΑΕ ήταν διαρκώς ενήμερη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ σχεδίαζε να αποχαιρετήσει τον Pablo Garcia με πανηγυρικό τρόπο μετά τη λήξη της περιόδου και να του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο τις υπηρεσίες του, ωστόσο ο ίδιος έχει άλλα σχέδια. Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την απόφασή του.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε ότι θα του μείνουν μόνο θετικές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους μας και τη Θεσσαλονίκη».

Καμίνι το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Γενική είσοδο 10 ευρώ όρισε η ΠΑΕ Άρης στο εντός έδρας κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ούτως ώστε οι φίλοι της ομάδας να δώσουν δυναμικό «παρών» και να… παίξουν μπάλα.

Καμίνι το «Κλεάνθης Βικελίδης»
Όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ Άρης όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ για όλες τις θύρες του «Κλεάνθης Βικελίδης», πλην VIP και επισήμων, προκειμένου ο κόσμος των «κίτρινων» να πάει μαζικά στο γήπεδο και να σπρώξει την ομάδα στο «χρυσό» τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό.

Το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου για τους Θεσσαλονικείς κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται, οι παίκτες του Παπαδόπουλου έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα, το φθηνό εισιτήριο ήταν και μια επιθυμία του κόσμου, λόγω και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, με την ΠΑΕ να ανταποκρίνεται άμεσα στο «θέλω» του.

Έτσι, τα εισιτήρια αναμένεται να φύγουν γρήγορα-γρήγορα και το γήπεδο του Άρη να είναι κατάμεστο. πηγή: sport-fm.gr

«Του δίνουμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του»

Μία δεύτερη ευκαιρία δίνει η ΑΕΚ με την απόφασή της να θέσει εκτός ομάδας μέχρι το καλοκαίρι τον Γιώργο Κατίδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Του δίνουμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του»
Καταδικαστέo χαρακτήρισε ο Ηλίας Μπρουσιανός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τον τρόπο που επέλεξε ο Γιώργος Κατίδης να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε στον πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι η διοίκηση του συλλόγου τιμώρησε τον αθλητή, όμως δεν θέλησε να τον καταστρέψει σαν άνθρωπο, ενώ επέκρινε την στάση της ΕΠΟ που του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες, χωρίς καν τον καλέσει σε απολογία.

Παράλληλα, ο κ. Μπρουσιανός μίλησε για τις εξελίξεις για την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την υπόθεση του Γιώργου Κατίδη και την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ

«Από τότε που έγινε το περιστατικό, το οποίο είναι καταδικαστέο σαν πράξη, κάναμε το σωστό. Τιμωρήσαμε έναν αθλητή και δεν τον καταστρέψαμε σαν άνθρωπο. Του δώσαμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του. Αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης αυτής της διοίκησης. Νομίζω ότι εμείς χειριστήκαμε το θέμα πιο ψύχραιμα από την Ομοσπονδία. Καλέσαμε σε απολογία τον αθλητή, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι οποίες δεν ήταν ομόφωνες από την αρχή της διαδικασίας. Μέχρι και να λυθεί το συμβόλαιό του με υπαιτιότητά του ακούστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Όταν εκτελείς εν μια νυχτί τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων, τότε κρίνεσαι για αυτό. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα της απολογίας. Την Κυριακή η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό του από την Εθνική. Ο άνθρωπος επικαλέστηκε την βλακεία του. Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο σε αυτό που έκανε.

Ο Κατίδης απαίτησε να τον σεβαστούν οι οπαδοί που δεν τον σεβάστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ρατσιστής ή κάτι άλλο. Αφού η ΕΠΟ και ο κ. Σαρρής δεν ήθελαν να εξαπλωθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, τότε γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στο γεγονός πως κάθε παιχνίδι της Ομάδας συγκεντρώνονται ακροδεξιά στοιχεία.

Γιατί δεν είχαμε την ίδια ευαισθησία σε ανάλογα ζητήματα που έχουν σημειωθεί στα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής; Αν σε μία κερκίδα υπάρχουν εκατό άτομα με τέτοιες απόψεις μπορείς να τους ελέγξεις. Δεν είδα την ίδια τρεμούρα να ασχοληθεί τόσο ζεστά με αυτό το θέμα.

Θα μπορούσε η ΕΠΟ να καλέσει τον Κατίδη και εκείνος να καταθέσει την απολογία του. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η ΑΕΚ, όμως εμείς δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Τιμωρήσαμε τον παίκτη, από τη στιγμή που προσβάλει τον σύλλογό μας. Το κίνητρό του είναι εντελώς ηλίθιο και δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η ΕΠΟ. Επαναλαμβάνω ότι στο παρελθόν ακροδεξιά στοιχεία είχαν φωνάξει “δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ… ” για έναν παίκτη που πιστεύω ότι είναι περισσότερο Έλληνας από εκείνους
».

Για την τηλεφωνική επαφή που είχε μαζί του τις τελευταίες μέρες

«Είμαι σίγουρος ότι δεν γνώριζε. Αυτό, όμως, δεν τον απαλλάσσει από την πράξη του. Είναι ενήλικος και πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της ομάδας που παίζει και να τιμάει το σήμα της. Το παιδάκι ξεσήκωσε από το youtube ηλιθιωδώς μια κίνηση, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της πράξης του».

Για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν ο νεαρός ποδοσφαιριστής:

«Δεν είναι ο πιο εύκολος χαρακτήρας του κόσμου αυτό το παιδί. Έχει τα ελαφρυντικά του. Έχει περάσει μία πολύ δύσκολη παιδική ηλικία. Πολλές φορές έχουμε έρθει σε επαφή μαζί του για να τον συνετίσουμε. Ίσως αυτό να αποτελέσει την αρχή να γίνει καλύτερος άνθρωπος και στη συνέχεια πιο καλός αθλητής. Αν κάποιος δεν έχει καλό χαρακτήρα, τότε δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μόνος του έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας».

Για τις κινήσεις της ΑΕΚ από εδώ και στο εξής στη συγκεκριμένη υπόθεση:

«Από τη στιγμή που δεν του λύσαμε το συμβόλαιο, ουσιαστικά είναι ακόμα στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο να έρθει στα Σπάτα και να προπονηθεί μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Το παιδί είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορεί να πατήσει στα πόδια του. Από εκεί και πέρα, η οικογένεια της ΑΕΚ θα τον βοηθήσει σε όλους τους τομείς για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Θα βρει τον τρόπο να προπονείται μόνος του.

Έτσι και αλλιώς το πρωτάθλημα τελειώνει σε λίγο καιρό και θα προπονείται μόνος του μέχρι τον Ιούλιο. Θα πρέπει να αποδείξει πάρα πολλά πράγματα για να παίξει ξανά η ΑΕΚ. Η μεγαλύτερη τιμωρία του είναι η ζωή που βιώνει αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα παιδί 19 ετών που πίστευε ότι ο κόσμος είναι στα πόδια του, όμως τώρα η γη είναι κάτω από τα πόδια του
».

Για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον από τους οπαδούς:

«Θα λύσουμε όλα τα θέματα ως μία οικογένεια. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ ή σε άλλη ελληνική ομάδα. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να παίξει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού με τον αντίκτυπο που είχε στην Ευρώπη η κίνησή του. Ξέρει ο Άγγλος, ο Γερμανός τον λόγο που οδήγησε τον παίκτη σε αυτή την κίνηση;».

Για τα κρούσματα απειθαρχίας που έχουν παρουσιαστεί στην ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, λόγω της παρουσίας αρκετών νεαρών παιδιών στο ρόστερ:

«Δεν θα σας πω τον τρόπο που λύνουμε τα εσωτερικά μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Συγκυριακά έχουν μαζευτεί πολλοί νεαροί σε ηλικία παίκτες, χωρίς να έχουμε κάποιον Λυμπερόπουλο ή Δέλλα για να τους συνετίσουν. Τώρα ήρθαν κάποιοι παίκτες με περισσότερες εμπειρίες και έτσι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα.

Δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα τα πράγματα σε μία κοινωνία 35 παικτών που υπάρχουν πολλά νεαρά άτομα. Από την πλευρά του, ο προπονητής απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης
».

Για τα δεδομένα στην υπόθεση Βιντιάδη:

«Δεν έχω κάτι που μπορώ να σας πω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αν ο κ. Βιντιάδης, που ξέρω ότι θέλει, πρέπει να βιαστεί για να προλάβει την αδειοδότηση της ΠΑΕ εν όψει της επόμενης σεζόν. Δεν θα συνέχιζε τις κινήσεις του αν δεν ήθελε να ασχοληθεί και δεν χρησιμοποιεί ως μέσο προβολής την ΑΕΚ. Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι επιφυλακτικός.

Για μένα υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα, όμως αυτά δεν αξίζουν σε έναν σύλλογο όπως την ΑΕΚ. Πλέον η ομάδα χρειάζεται έναν τεχνοκράτη και να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα. Δεν μπορώ να σας πω πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχουν ρυθμιστεί οι δόσεις των οφειλών μας. Όλα εξαρτώνται από αυτό το ζήτημα.

Τον τελευταίο χρόνο δεν μπήκε ούτε ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ και τσουλάει η κατάσταση. Δεν χρειάζεται πολλά πράγματα η ομάδα για να προχωρήσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτοί που μπορούν δεν θέλουν, και αυτοί που θέλουν δεν μπορούν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για τις υπόλοιπες ομα΄δες της Σούπερ Λίγκας
».

Για τις εξελίξεις στο θέμα του Μάκη Ψωμιάδη

«Έχουμε κανονίσει μετά τη Γ.Σ. να υπάρξει σχετικό Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπήρξε μία εξέλιξη μετά την άφιξη των εγγράφων από τα Σκόπια, όμως δεν έχουμε κάτι νεότερο. Με τους ρυθμούς που κινείται η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Περιμένουν στη γωνία στον Αστέρα!

Η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη θα απασχολήσει πιο έντονα τις επόμενες μέρες τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοί ψάχνουν το κατάλληλο τάιμινγκ για διαπραγμάτευση.

Περιμένουν στη γωνία στον Αστέρα
Την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να διαπραγματευτούν με τον Σάκη Τσιώλη την ανανέωση της συνεργασίας του περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης.

Το συμβόλαιο του Καρδιτσιώτη τεχνικού λήγει στο τέλος της σεζόν και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με το μέλλον του.

Οι Αρκάδες ψάχνουν τον τρόπο που θα προσεγγίσουν τον 54χρονο κόουτς, ώστε να τον πείσουν για να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να στραβώσει κάτι από τη δική τους πλευρά στους όλους χειρισμούς του θέματος.

Ο Τσιώλης έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο έχει φέρει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει – μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ - το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ίσως αυτό να είναι το κίνητρό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να αποφασίσει να συνεχίσει στον «κυανοκίτρινο» πάγκο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, εφόσον δεν αλλάξει ο κορμός της και σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο το θέμα του προπονητή. πηγή: sport-fm.gr

Μνημόνιο αγάπης «Σάλπι»-ΠΑΟΚ!!

Μπορεί στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται η αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία, όμως μια άλλη σημαία της ομάδας παραμένει στον ιστό της αποδεικνύοντας την αγάπη της για τον σύλλογο.

Μνημόνιο αγάπης «Σάλπι»-ΠΑΟΚ!
Ο λόγος για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος προκειμένου να κάνει εφικτή την ανανέωση της συνεργασίας του με την αγαπημένη του ομάδα έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί του στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Ο Έλληνας επιθετικός έχει να λαμβάνει από την περσινή χρονιά 900 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τη φετινή και την επόμενη χρονιά άλλα 1,6 εκατομμύρια, σύνολο 2,5 εκατομμύρια.

Με βάση τη νέα συμφωνία τα χρήματα αυτά ο Σαλπιγγίδης θα τα πάρει μέχρι το καλοκαίρι του 2017, δηλαδή θα παραγραφούν τα περσινά χρέη προς τον παίκτη, ενώ η ετήσια αμοιβή του για τις επόμενες τέσσερις σεζόν θα πέσει στις 550 με 600 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι και οι δύο πλευρές έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους καθώς ο μεν ποδοσφαιριστής υποχώρησε στο οικονομικό σκέλος, ενώ η ΠΑΕ προσέφερε και πολλά χρήματα και πολυετές συμβόλαιο στον Σαλπιγγίδη.
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως ήδη υπάρχει συμφωνία για την ανάληψη θέσης μάνατζερ από τον «Σάλπι» μετά το 2017. πηγή: sport-fm.gr

Πληρώνει το… μάρμαρο ο Παράσχος!

Όλα δείχνουν ότι η συνεργασία του Γιώργου Παράσχου με τον Λεβαδειακό φτάνει στο τέλος της.

Πληρώνει το… μάρμαρο ο Παράσχος
Ο 60χρονος προπονητής θεωρείται υπεύθυνος από τη διοίκηση της ΠΑΕ για την κακή πορεία της ομάδας το τελευταίο διάσημα, αφού δεν μπορεί να φτάσει σε κάποια νίκη και παράλληλα απομακρύνθηκε γρήγορα από την είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της ημέρας ο Γιάννης Κομπότης να έχει συνάντηση με τον πολύπειρο τεχνικό, στον οποίο θα ανακοινώσει την απόφαση για την διακοπή της συνεργασίας του.

Ίσως, όμως, το θέμα πάρει παράταση μέχρι το καλοκαίρι για να μην μείνει η ομάδα χωρίς προπονητή λίγες αγωνιστικές πριν από τη λήξη της σεζόν.

Άλλωστε, δύσκολα οι Βοιωτοί θα βρουν τον αντικαταστάτη του Παράσχου και το πιο πιθανό σενάριο θέλει την ομάδα να τελειώνει με υπηρεσιακό προπονητή. πηγή: sport-fm.gr

Έκκληση για σωτηρία στον Άρη!

Βοήθεια για να βγει από το οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο ζητά από επιφανείς αρειανούς η διοίκηση της ομάδας.

Έκκληση για σωτηρία στον Άρη
Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της ιστορίας της και ο πρόεδρος της διοίκησης πρωτοδικείου, Γιάννης Ψηφίδης, προσκάλεσε σε συνάντηση παράγοντες και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σύλλογο.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται οι κ. Γράντας, Τσαρούχας, Ιωαννίδης, Καραμπέρης, Κάλλεν, Παπαϊωάννου, Ευγενίου, Πόππης, Γαρμπής, Γκιουλέκας, Κούης, Μπαλής, Κατσιαούνης.

Πρόθεση του Ψηφίδη είναι να ζητήσει την οικονομική βοήθεια όσων παραστούν στην συνάντηση έτσι ώστε να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα. Στόχος είναι κάθε ένας από τους παράγοντες που θα συμμετάσχουν να δώσει από ένα ποσό γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Εκτός όμως από την απόπειρα συγκέντρωσης χρημάτων η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό τη συστράτευση ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Η σκέψη της διοίκησης, που μάλλον θα υλοποιηθεί, είναι να υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ σε όλες τις θύρες, εκτός από τα επίσημα που υπάρχει η σκέψη να είναι 20 ευρώ. πηγή: sport-fm.gr

Κυπριακό σενάριο με πολλά «αν» για Δώνη!

Τον Γιώργο Δώνη έχουν στο μυαλό τους ως πιθανό αντικαταστάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ, όπως αναφέρει η στήλη «Ο τρελός του χωριού» της «SportDay».

Κυπριακό σενάριο με πολλά «αν» για Δώνη
Η κυπριακή ομάδα βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Μεγαλόνησο και οι άνθρωποι της διοίκησης θέλουν να έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο νυν τεχνικός του συλλόγου δεν συνεχίσει να την καθοδηγεί μετά το καλοκαίρι.

Σε μια τέτοια περίπτωση, έχουν στην άκρη του μυαλό τους τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι αλήθεια, δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας το τελευταίο διάστημα.

Οι Κύπριοι φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και 400.000 ευρώ ετησίως, αλλά φυσικά πρόκειται για ένα σενάριο που μπορεί να μην είναι ακραίο, όμως, υπάρχουν πολλά «αν» μέχρι να υλοποιηθεί… πηγή: sport-fm.gr

«Φυγαδεύτηκε» ο Δώνης!!

Στο στόχαστρο οπαδών του ΠΑΟΚ, (ξανα)βρέθηκε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης αποχώρησε με το αυτοκίνητο υπαλλήλου της ΠΑΕ.

«Φυγαδεύτηκε» ο Δώνης!
«Αναβρασμός» επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία. Αποχώρηση που «χρεώνεται» στον Γιώργο Δώνη. Ο 43χρονος τεχνικός… αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον κόσμο της ομάδας. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δέχθηκε επίθεση και χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει και σήμερα. Μετά την συνέντευξη Τύπου του Πάμπλο Γκαρσία, οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στη Μεσήμβρια και τον αποδοκίμασαν έντονα. Ακόμη και μετά το τέλος της προπόνησης, όμως, τα πνεύματα δεν είχαν ηρεμήσει. Έτσι, ο Γιώργος Δώνης αποχώρησε με το αυτοκίνητο υπαλλήλου της ΠΑΕ κι όταν έγινε αντιληπτός αποδοκιμάστηκε ξανά έντονα. πηγή: sport-fm.gr

Τον Δεκέμβριο η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Υπομονή μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου του 2013 θα πρέπει να κάνουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι για να δουν από ποιες ομάδες θα απαρτιστούν οι όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Τον Δεκέμβριο η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Το καλοκαίρι του 2014 η «καρδιά» του ποδοσφαίρου θα χτυπάει στη Βραζιλία, λόγω του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη «χώρα του καφέ».

Ωστόσο, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό, αλλά και οι όμιλοι της διοργάνωσης θα γίνουν γνωστά στις 6 Δεκεμβρίου (στη 1 μ.μ. ώρα Βραζιλίας), όπως ανακοίνωσε η FIFA, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρός της, Ζεπ Μπλάτερ, με την οργανωτική επιτροπή:

Μάλιστα, ο «ισχυρός» άνδρας της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Βραζιλιάνοι θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε μία τέτοια διοργάνωση:

«Η Βραζιλία θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πραγματοποιήσει μια εξαιρετική διοργάνωση». πηγή: sport-fm.gr

«Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία»

Πάντα για την νίκη παίζει η Εθνική Ελλάδας και ανάλογα θα πράξει στον αγώνα με την Βοσνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη σημερινή προπόνηση της «γαλανόλευκης».

«Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία»
Το σύνθημα για τον προσεχή αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Βοσνία έδωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε ματς», τόνισε ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

«Νιώθω χαρά και ικανοποίηση για την επιστροφή μου. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η ομάδα είναι έτοιμη και θα παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο. Εγώ νιώθω καλά, αλλά ο κύριος Σάντος θα αποφασίσει το αν θα παίξω. Το σημαντικό, πάντως, είναι να κερδίσει η ομάδα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Η Βοσνία έχει δείξει καλό πρόσωπο και αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω, αλλά για εμάς όλα τα ματς είναι σημαντικά».

Στη συνέχεια, ο 28χρονος παίκτης τόνισε πως η Εθνική δεν θα ταξιδέψει στη Ζένιτσα, έχοντας ως στόχο να φύγει με την ισοπαλία: «Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε ματς. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Χρειάζεται ισορροπίες σε όλες τις γραμμές. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Βοσνία είναι καλές τόσο στην άμυνα, όσο και από τη μέση και μπροστά. Εμείς ξέρουμε να παίρνουμε αποτελέσματα και αυτό θα επιδιώξουμε και πάλι».

Καταλήγοντας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Η ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και πάλι και θα φτάσουμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας». πηγή: sport-fm.gr

Έδειξε ενδεκάδα ο Σάντος!

Στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα της Εθνικής στο μεθαυριανό ματς στην Βοσνία δείχνει να καταλήγει ο Φερνάντο Σάντος. Ποιοι έχουν προβάδισμα να αγωνιστούν ως βασικοί στη Ζένιτσα.

Έδειξε ενδεκάδα ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε το καθιερωμένο ζέσταμα και τις διατακτικές ασκήσεις και στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα σε όλο το γήπεδο κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε αρκετές παρατηρήσεις.

Δηλαδή, στάθηκε τόσο στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης όσο και στις στημένες φάσεις.

Στο σημερινό πρόγραμμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε με σύστημα 4-3-3 τους θεωρητικά βασικούς για την προσεχή αναμέτρηση της «γαλανόλευκης». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του είχε – από δεξιά προς αριστερά τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα.

Στον άξονα ως «εξάρι» ήταν ο Τζιόλης, δεξί εσωτερικό χαφ ο Κατσουράνης και αριστερό ο Καραγκούνης. Την τριάδα της επίθεσης αποτελέσαν οι Χολέμπας (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Σαμαράς.

Την ομάδα των αναπληρωματικών αποτέλεσαν οι εξής: Σηφάκης, Βυντρα, Μανωλας, Μαλεζας, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Κονέ, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου και Γκέκας.

Στο ημίχρονο του διτέρματος, ο Πορτογάλος προπονητής είχε τετ-α-τετ με τον Γιώργο Σαμαρά και τον Βασίλη Τοροσίδη. Αυτή είναι μία κίνηση που κάνει ο Σάντος αρκετά συχνά τις τελευταίες δύο ημέρες με τους διεθνείς.

Στο δεύτερο μέρος, ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε δύο αλλαγές στη σύνθεση της βασικής ομάδας, περνώντας τον Μανιάτη και τον Γκέκα στη θέση του Τζιόλη και του Τζαβέλλα, αντίστοιχα.

Σε ρόλο αριστερού μπακ οπισθοχώρησε ο Χολέμπας, ο Σαμαράς πέρασε σε θέση αριστερού εξτρέμ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκέκας. Υπήρξε, όμως, διαφοροποίηση στη διάταξη της μεσαίας γραμμής. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο τα αμυντικά χαφ (Μανιάτης - Καραγκούνης) και πιο μπροστά έπαιξε ο Κατσουράνης.

Για την... ιστορία στο δίτερμα οι βασικοί νίκησαν 1-0 με γκολ του Κατσουράνη.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το δίτερμα και, σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος, προβάδισμα έχει η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο πρώτος μέρος του διτέρματος (κάτι που φάνηκε για πρώτη φορά χθες στις ασκήσεις στα στημένα).

Πάντως, ο Φερνάντο Σάντος έχει στη άλλη άκρη του μυαλού του και το εναλλακτικό πλάνο της επιλογής του συστήματος 4-4-2 ανάλογα με τη ροή του ματς. Με τη δοκιμή που έκανε στο β’ μέρος δείχνει να έχει στα υπόψιν του για την ενδεκάδα τον Γκέκα και τον Μανιάτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη διάρκεια του διτέρματος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήδηξαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με αποτέλεσμα ο άσος της Μπολόνια να αποκομίσει ένα σκίσιμο στο φρύδι.

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο διεθνής ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς άλλα προβλήματα. πηγή: sport-fm.gr

Οδηγίες ΕΠΟ στους φιλάθλους ενόψει Βοσνίας!

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φιλάθλους της Εθνικής ομάδας που θα ταξιδέψουν στην Ζένιτσα για το ματς με τη Βοσνία για τον τρόπο και τα σημεία διάθεσης των εισιτηρίων εξέδωσε η ΕΠΟ.

Οδηγίες ΕΠΟ στους φιλάθλους ενόψει Βοσνίας
Για ένα ακόμα παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό του και η ομοσπονδία για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων μεταβούν στη Βοσνία, εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι η πώληση των απλών εισιτηρίων και η παραλαβή των on-line εισιτηρίων για τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (22/3/2013, 21:45 Ελλάδας) θα πραγματοποιούνται από το ξενοδοχείο Internacionale (Bulevar Kulina bana br. 29, 72000, Zenica) ως εξής:

- Πέμπτη 21/3/2013 – 15:00 έως 17:00 και 18:30 έως 21:00

- Παρασκευή 22/3/2013 – 11:30 έως 19:00

Τα εισιτήρια θα διατίθενται αποκλειστικά σε Έλληνες ή Κύπριους υπηκόους. Η παραλαβή τους θα γίνεται μόνο με επίδειξη διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση μη επίδειξης κάποιου από τα ανωτέρω αναφερόμενα έγγραφα, δε θα παραδίδονται εισιτήρια και δεν θα επιστρέφεται το αντίτιμό τους.

Τα εισιτήρια αφορούν αποκλειστικά μεμονωμένους φιλάθλους και ο κάθε αιτών μπορεί να προμηθεύεται μέχρι και τέσσερα (4) εισιτήρια. Απαγορεύεται η χρήση των εισιτηρίων για εμπορικούς, διαφημιστικούς ή πάσης φύσεως προωθητικούς λόγους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 6943294719».

Κρίνεται η πρόκριση για την Ουρουγουάη!

Οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία της Ουρουγουάης στον προκριματικό όμιλο της Νοτίου Αμερικής, σύμφωνα με τον Λουΐς Σουάρες.

Κρίνεται η πρόκριση για την Ουρουγουάη
Ο όμιλος της Νοτίου Αμερικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, είναι ιδιαίτερα αμφίρροπος. Η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα, Ουρουγουάη, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και οι επόμενοι αγώνες της θα κρίνουν εν πολλοίς την πρόκρισή της στα τελικά της Βραζιλίας. Αυτό πιστεύει ο Λουΐς Σουάρες, μιλώντας για τους αγώνες που ακολουθούν.

«Αντιμετωπίζουμε την Παραγουάη εντός έδρας και τη Χιλή εκτός. Από τα δύο αυτά παιχνίδια θα κριθεί η πρόκρισή μας στο Μουντιάλ. Πρέπει να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας κατάσταση και από αυτά τα παιχνίδια θα φανεί αν έχουμε πιθανότητες θα βρεθούμε στη Βραζιλία», τόνισε ο επιθετικός της Λίβερπουλ.

Αν και η Ουρουγουάη έχει σημαντικούς παίκτες, εντούτοις έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα μέχρι σήμερα. «Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Αλλά έχουμε υποπέσει σε πολλά λάθη, τα οποία μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Οι αντίπαλοί μας έχουν παίξει πολύ πιο έξυπνα από εμάς και έχουν εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που τους έχουν παρουσιαστεί. Κάτι που δεν κάναμε εμείς», σημείωσε ο Σουάρες.

Αυτό σημαίνει πως η Ουρουγουάη παίζει το… τελευταίο της χαρτί; «Αν κάνουμε ακόμα μία ήττα, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Δεν θα έχουμε αποκλειστεί, αλλά θα είμαστε σε δύσκολη θέση. Στόχος μας είναι να πάρουμε απευθείας την πρόκριση για τα τελικά, χωρίς να μπούμε στη διαδικασία των μπαράζ. Μόνο αν πάρουμε το απόλυτο από τα επόμενα δύο παιχνίδια, θα μπορούμε να είμαστε κάπως πιο ήρεμοι», τόνισε ο Λουΐς Σουάρες. πηγή: sport-fm.gr

Τίτλους με την εθνική του θέλει ο Λαμ!

Τη φιλοδοξία του να κατακτήσει με την εθνική Γερμανίας το Μουντιάλ του 2014, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας της πατρίδας του ο Φίλιπ Λαμ.

Τίτλους με την εθνική του θέλει ο Λαμ
Είναι ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας και ένας από τους παίκτες – σύμβολα της ομάδας. Ο Φίλιπ Λαμ, ο πολύπειρος ακραίος αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, μίλησε στην ιστοσελίδα της γερμανικής Ομοσπονδίας για τους στόχους της εθνικής του στο επόμενο Μουντιάλ και φάνηκε πολύ αισιόδοξος, αλλά και προσγειωμένος.

«Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ιστορία και την παράδοση της Γερμανίας, όσο και τους παίκτες που απαρτίζουν την εθνική μας, θεωρώ πως δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας χωρίς να θέσουμε τον υψηλότερο δυνατό στόχο. Με άλλα λόγια, πρέπει να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε τον παγκόσμιο τίτλο», τόνισε ο Λαμ.

Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, θα είναι σκληρός. Ο αρχηγός της Γερμανίας δείχνει να το γνωρίζει αυτό, αλλά έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του. «Ασφαλώς οι ομάδες που θα βρεθούν στα τελικά θα είναι ισχυρές. Δεν είναι απλό, ούτε εύκολο, να κατακτήσεις ένα τέτοιο τρόπαιο. Αλλά είμαι από τη φύση μου φιλόδοξος. Όπως φιλόδοξη είναι και η εθνική μου, με την οποία ονειρεύομαι να κατακτήσω πολλούς τίτλους. Οι δυνατότητες υπάρχουν», σημείωσε ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λαμ, πάντως, δείχνει να είναι πολύ προσγειωμένος. «Βεβαίως, για να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες μου, θα πρέπει να προκριθούμε, πρώτα, στα τελικά. Για αυτό στο μυαλό μας είναι οι αμέσως επόμενες υποχρεώσεις, οι οποίες θα μας… σφραγίσουν το εισιτήριο για τη Βραζιλία. Μόλις γίνει αυτό, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση, που λέγεται κατάκτηση του Μουντιάλ», τόνισε με έμφαση ο Φίλιπ Λαμ.
πηγή: sport-fm.gr

«Μόνο η ομάδα μου και η Εθνική»

Αποκλειστικά στη SKODA Ξάνθη και στην Εθνική ομάδα βρίσκεται το μυαλό του Γιούρι Λοντίγκιν και όχι τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του, όπως αποκαλύπτει στη «SportDay».

«Μόνο η ομάδα μου και η Εθνική»
Ο νεαρός τερματοφύλακας της SKODA Ξάνθης θα μπορούσε να αγωνιστεί τόσο με τη «γαλανόλευκη» όσο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας, όμως ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως μόνο Ελλάδα θα μπορούσε να διαλέξει.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «SportDay»:

«Ομολογώ ότι πιο πολύ έτρεφα ελπίδα για τις προηγούμενες κλήσεις της Εθνικής Ανδρών, στο φιλικό με την Ελβετία, παρά τώρα, αλλά μερικά πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Η αρραβωνιαστικιά μου έβλεπε σε live streaming τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σάντος και μου φώναξε έκπληκτη: "Σε κάλεσε". Ήταν πολύ χαρμόσυνο το όλο σκηνικό»!

Για την απόφασή του να προτιμήσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και όχι της Ρωσίας:
«Πάλι Ελλάδα θα διάλεγα! Εδώ μεγάλωσα, εδώ μένω, εδώ ζω», εξηγεί.

Για το πρότυπό του:
«Ο Κασίγιας. Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι πρότυπο για κάθε τερματοφύλακα, γιατί ξεκίνησε από πολύ μικρός σε υψηλό επίπεδο και χρόνο με τον χρόνο εξέλιξε τον εαυτό του».

Για την πρώτη του εμπειρία στην Εθνική ομάδα:
«Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα η παρουσία μου σε αυτή την αποστολή, γιατί θα νιώσω στο πετσί μου τι εστί Εθνική ομάδα σε μια προετοιμασία τέτοιων αγώνων. Θεωρώ ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή μια τέτοια εμπειρία. Εδώ όμως δεν είμαι για να κοιτάω τον εαυτό μου, εδώ είμαι για να κοιτάω μόνο την ομάδα και αυτό θα κάνω».

Για τα σενάρια περί μεταγραφής του:
«Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου και η Εθνική. Το μέλλον μου ταυτίζεται επίσης με την Ξάνθη και από κει και πέρα αν είναι να έρθει κάτι, θα το δούμε όταν έρθει».

Στην Κίνα ο Μπέκαμ!

Στο Πεκίνο βρίσκεται από σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο άγγλος άσος θα μείνει στην Κίνα για τις επόμενες πέντε ημέρες σε ένα διάστημα στο οποίο θα προσπαθήσει να ενισχύσει το ποδόσφαιρο στη χώρα.

Στην Κίνα ο Μπέκαμ
Πώς θα το κάνει αυτό; Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν θα επισκεφθεί σχολεία, ακαδημίες ποδοσφαίρου και θα δώσει το «παρών» σε μια σειρά από εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να μπορέσουν να φέρουν περισσότερα άτομα στο άθλημα.

Μια από τις επισκέψεις αυτές θα είναι και σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα μιλήσει στους φοιτητές του και θα τους καλέσει να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Η επίσκεψη αυτή –όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα- πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κίνας, καθώς ο Μπέκαμ αποτελεί ένα δημοφιλέστατο πρόσωπο στη χώρα.
πηγή: sport-fm.gr

Ούτε μεθυσμένος δεν το μετράς!! (video)

Μεθυσμένος να 'σαι, τυφλός να 'σαι, αυτό γκολ-φάντασμα δεν το μετράς!

Ούτε μεθυσμένος δεν το μετράς! (video)
Μυωπία να ‘χεις και να να έχεις ξεχάσει να βάλεις φακούς επαφής, το βλέπεις.

Ακόμη και ο κολλητός του σκόρερ να είσαι, δεν δείχνεις σέντρα.

Με την πλάτη γυρισμένος να είσαι –που λέει ο λόγος- δεν το μετράς για γκολ.

Μια νταμιτζάνα κρασί να 'χεις κατεβάσει, λες να συνεχιστεί το ματς.

Δηλαδή να μοιράζουν κιάλια στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας για να βλέπουν καλά οι διαιτητές;




πηγή: sport-fm.gr

H Forthnet στο πλευρό των πιτσιρικάδων του Α.Ο. Γιάννινα!

Θα καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού στη Βαρκελώνη για το φιλικό με τη Μπαρτσελόνα.

H Forthnet στο πλευρό των πιτσιρικάδων του Α.Ο. Γιάννινα
Το εκπληκτικό γκολ των πιτσιρικάδων του Α.Ο. Γιάννινα (κάτω των 13 ετών), οι οποίοι άλλαξαν 20 πάσες από τη σέντρα μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους, έκανε το γύρο του κόσμου και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην απόφαση να καλέσει την ομάδα των πιτσιρικάδων στη Βαρκελώνη για φιλικό με την ομάδα των ακαδημιών.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου και τα έξοδα του ταξιδιού της ελληνικής ομάδα θα καλύψει ο όμιλος Forthnet.

Δείτε ξανά το γκολ που προκάλεσε τον θαυμασμό:




πηγή: sport-fm.gr

Ο Μίτσελ δεν ξέρει από… πέναλτι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr περί Ολυμπιακού, Μίτσελ και…διαιτησίας.

Ο Μίτσελ δεν ξέρει από… πέναλτι!

• Πάντως, μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση που μπορεί να γίνει, είναι ότι ο Ολυμπιακός από τότε που ανέλαβε ο Μίτσελ δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι! Σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου.

• Όχι ότι προηγουμένως ο Ολυμπιακός τα έπαιρνε αβέρτα φέτος τα πέναλτι, αλλά τέλος πάντων είχε πέντε σε 23 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Νορμάλ ποσοστό. Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά ας το έχουμε υπόψιν μας.

• Ακόμη σε αυτό το ίδιο διάστημα, του ενός διμήνου, παίκτης αντίπαλου του Ολυμπιακού αποβλήθηκε μόνο μία φορά, στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού στην Τρίπολη, όταν κατά κοινή ομολογία ο Σανκαρέ είχε δεχθεί απολύτως δικαιολογημένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55’, γιατί είχε γκρεμίσει τον Αμπντούν, που του έφευγε από αριστερά.

• Τα σκεφτόμουν όλα αυτά, με αφορμή το πέναλτι που δε δόθηκε υπέρ του Μανιάτη στην Κέρκυρα, στο 77’, με το αποτέλεσμα 0-0. Μιλάμε για πέναλτι μαρς. Σβάρνα τον πήραν τον Έλληνα διεθνή, αλλά ο Αρετόπουλος κι ο επόπτης Γρεβένης, που ήταν μπροστά στη φάση, δεν είδαν τίποτα…

• Θα μου πείτε, ρε αδελφέ με την ουραγό Κέρκυρα κι όντας ήδη πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, τι σε κόφτει για ένα πέναλτι; Μπορεί να μην έχετε κι άδικο, όμως βάλτε στο μυαλό σας, ότι εύκολα η Κέρκυρα θα μπορούσε να κερδίσει 1-0 τον Ολυμπιακό. Σωστά; Και τώρα θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός κάθισε κι έδωσε το ματς στην Κέρκυρα, «όπως πέρσι στο Καραϊσκάκη» κλπ, κλπ. Σωστά;…

• Και ξέχωρα από αυτό, σκεφθείτε το ακόμη πιο απλό: τι θα λέγονταν τώρα, αν η ίδια φάση πέναλτι δεν είχε δοθεί υπέρ της Κέρκυρας. Να απαντήσω; Ότι ακόμη και τώρα ο Ολυμπιακός θέλει δικά του όλα τα σφυρίγματα και διάφορα τέτοια. Κάνω λάθος;… πηγή: sport-fm.gr

Πάλι εσύ;

Έχουν βαρεθεί να τίθενται αντιμέτωποι Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης. Η μονομαχία τους το βράδυ της Πέμπτης θα είναι η 24η στα 50 χρόνια προϊστορίας τους και το www.sport-fm.gr σάς την παρουσιάζει.

Πάλι εσύ;
Ρεάλ και Παναθηναϊκός είναι ένα συχνό ζευγάρι στην Ευρώπη. Η αναμέτρησή τους την Πέμπτη στη Μαδρίτη είναι η 24η στα 50 χρόνια προϊστορίας τους και τέταρτη φετινή.

Στις προηγούμενες 23 αναμετρήσεις τους η «βασίλισσα» έχει ελαφρά υπεροχή με 12 νίκες, ενώ υπερέχει και στους αγώνες επί ισπανικού εδάφους, όπου έχει εννιά νίκες και μόλις δύο ήττες. Φέτος στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είχε επικρατήσει δύσκολα με 85-78 των «πράσινων», που είχαν κερδίσει για τελευταία φορά στη Μαδρίτη στις 8 Φεβρουαρίου του 2006 με 90-73 και πρώτο σκόρερ τον Ντούσαν Σάκοτα με 17 πόντους.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ είχε αποδράσει με νίκη 58-54, με το «τριφύλλι» να προηγείται 54-46 έξι λεπτά πριν το τέλος αλλά στη συνέχεια να μην μπορεί να πετύχει ούτε πόντο.

Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει την προϊστορία του ζευγαριού:

Αναλυτικά:

1962/1963 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 73-97 (Α’ Γύρος Πρωταθλητριών)
1962/1963 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 90-60 Κύπελλο Πρωταθλητριών (Α’ Γύρος-Κύπελλο Πρωταθλητριών)
1983/1984 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 104-78 (Προημιτελικά Κυπελλούχων)
1983/1984 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 99-97 (Προημιτελικά Κυπελλούχων) (Στεργάκος 27, Κάππος 24, Κορωναίος 16, Ανδρίτσος 14-Α. Μαρτίν 31, Τζάκσον 22, Ρόμπινσον 18, Κορμπαλάν 16)

1990/1991 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 88-65 (Β’ Γύρος Κόρατς) (Ρόμπερτς 36, Μπιριούκοφ 18, Καργκόλ 11, Α. Μαρτίν 10-Ντέιβις 19, Σκροπολίθας 17, Στεργάκος 12, Ανδρίτσος 10)

1990/1991 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-102 (Β’ Γύρος Κόρατς) (Παπαπέτρου 21, Ντέιβις 17, Ανδρίτσος 15, Σκροπολίθας 14-Ερέρα 22, Μπιριούκοφ 21, Καργκόλ 19, Α. Μαρτίν 17, Ρόμπερτς 14)

06/01/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 77-64 (Όμιλοι Ευρωλίγκας) (Πάσπαλι 26, Αλβέρτης 16, Βράνκοβιτς 12, Γιαννάκης 11-Σαμπόνις 21, Καργκόλ 11, Αρλάουσκας 10)

23/02/1995 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 66-68 (Όμιλοι Ευρωλίγκας) (Αρλάουσκας 23, Σαμπόνις 14, Καργκόλ 13-Πάσπαλι 23, Γιαννάκης 16, Αλβέρτης 10)

26/10/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-52 (Όμιλοι Ευρωλίγκας) (Βράνκοβιτς 15, Οικονόμου 14, Γουίλκινς 12-Σάβιτς 24, Αρλάουσκας 10)

04/01/1996 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 80-73 (Όμιλοι Ευρωλίγκας) (Αρλάουσκας 31, Σάβιτς 19, Αντούνεθ 12-Οικονόμου 23, Αλβέρτης 20, Βράνκοβιτς 12)

21/10/1999 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 96-69 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας) (Μποντίρογκα 19, Κάτας 16, Ρέμπρατσα 15-Ερέρος 19, Ανγκούλο 15, Στρούλενς 12)

08/12/1999 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 63-66 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας) (Τζόρτζεβιτς 21, Ερέρος 17, Σκοτ 16-Ρότζερς 15, Μποντίρογκα 12, Ρέμπρατσα 12)

06/12/2001 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 70-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Τζόρτζεβιτς 20, Ερέρος 13-Μποντίρογκα 27, Μουλαομέροβιτς 26)

14/02/2002 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 77-88 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Αλβέρτης 16, Μποντίρογκα 13, Κουτλουάι 13, Καλαϊτζής 11, Σάντσεθ 10-Τζόρτζεβιτς 18, Στρούλενς 15, Ανγκούλο 14, Τάρλατς 12, Βούκτσεβιτς 12).

14/12/2005 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 87-71 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Λάκοβιτς 18, Μπατίστ 17, Διαμαντίδης 16, Χατζηβρέττας 16, Σπανούλης 11-Μπούλοκ 27, Τόμας 13)

08/02/2006 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 73-90 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Ρακότσεβιτς 22, Ζελαμπάλ 16-Σάκοτα 17, Μπατίστ 13, Σπανούλης 13)

06/12/2007 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 92-85 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Μπατίστ 24, Γιασικεβίτσιους 21, Μπετσίροβιτς 10-Μπούλοκ 19, Τουντσερί 14, Πελεκάνος 12)

31/01/2008 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 95-87 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Μπούλοκ 22, Παπαδόπουλος 14, Λόπεθ 14, Μουμπρού 12, Ρέγες 10-Σπανούλης 22, Μπατίστ 16, Γιασικεβίτσιους 13, Χατζηβρέττας 10, Μπετσίροβιτς 10)

05/11/2009 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 80-70 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Καουκένας 17, Λαβρίνοβιτς 15, Γιουλ 12, Πριγκιόνι 11-Πέκοβιτς 22, Νίκολας 16, Φώτσης 8)

17/12/2009 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 67-76 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Νίκολας 12, Πέκοβιτς 10, Μπατίστ 10, Καλάθης 10-Μπούλοκ 15, Γκαρμπαχόσα 13, Καουκένας 12, Βελίτσκοβιτς 11, Πριγκιόνι 11)

12/10/2012 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 85-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας) (Ρούντι 23, Μίροτιτς 18, Γιουλ 15-Σχορτσανίτης 23, Διαμαντίδης 13, Τσαρτσαρής 10, Πάνκο 10)

15/11/2012 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 79-68 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
(Λάσμε 15, Πάνκο 14, Ματσιούλις 12, Ούκιτς 11-Σουάρεθ 16, Κάρολ 9, Γιουλ 8.

25/01/2013 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-58 (Top 16)
Μπράμος 11, Ούκιτς 8, Τσαρτσαρής 8, Σχορτσανίτης 8-Ρέγες 13, Χετσχάιμερ 11, Φερνάντεθ 8, Γιουλ 7.
πηγή: sport-fm.gr

H Tζούλια, το μαλακισμένο και το ...παπαδαριό!!

Τρελαμένος ο Γιώργος Μύρτσος γράφει στον sportdog για την υποκρισία στο θέμα Κατίδη. Τι σχέση μπορεί να έχει η Τζούλια με τους δονητές της; Σχόλιο και για το θέμα της Κύπρου! Ο Κατίδης είναι ένα χαζό παιδάκι, έκανε μία μαλακία και έπεσαν όλοι να τον φάνε. Μέχρι και η Τζούλια Αλεξανδράτου έβγαλε χολή για τον Κατίδη. Η Τζούλια που μπορεί να αναπτύξει έναν υπέροχο λόγο όσον αφορά τους δονητές ή τη χρήση ενός μπουκαλιού σαμπάνιας, μέχρι κι αυτή μίλησε για τον Κατίδη. Ντροπή και αίσχος σε όλους τους υποκριτές, που έβγαλαν όλη τη χολή σε ένα μαλακισμένο παιδάκι. Μαλακισμένο μεν, αλλά παιδάκι.
Για πόσα πράγματα που έκαναν όταν ήταν 18-20 ετών δεν έχουν μετανιώσει όλοι αυτοί που τον κατηγορούν; Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την ψυχοσύνθεση ενός 20χρονου; Η τιμωρία του θα έπρεπε να ήταν επί έξι μήνες να κάνει πέντε ώρες την ημέρα μαθήματα ιστορίας και όχι ο δια βίου αποκλεισμός από τις εθνικές ομάδες. Καλά που δεν τον κρέμασαν στην πλατεία Συντάγματος!
Σε μία Ελλάδα που έχει 500 χιλ. ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που σε κάθε καφενείο ζητάει έναν Παπαδόπουλο για να φτιάξει τα πράγματα, ξαφνικά ταράχτηκαν όλοι από την κίνηση του Κατίδη. Και είχαν το θράσος τα πολιτικά κόμματα, οι μεγαλύτεροι ψεύτες που υπάρχουν δηλαδή, να μιλήσουν για τον Κατίδη και να βγάλουν ανακοινώσεις. Όσοι έχουμε παιδιά, ας βάλουμε στη θέση του Κατίδη το δικό μας παιδί και να δούμε τι θα λέμε μετά...
Άλλοι άνθρωποι είναι στην Κύπρο;
Τελικά όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να φοράνε τα παντελόνια του κοντού... Που ορκιζόταν ότι δεν μούντζωσε και πήγαν να τον υπερασπιστούν με δεδομένο ότι μούντζωσε! Δεν ξέρω αν οι Κύπριοι μας βάζουν τα γυαλιά, αλλά είδα τον κόσμο που ήταν μαζεμένος έξω από την κυπριακή Βουλή, πριν πάρουν την απόφαση ελευθερία ή θάνατος και δεν είδα πουθενά να υπάρχουν ΜΑΤ, κουκουλοφόροι ή χημικά. Και σκέφτομαι: εκεί είναι άλλοι άνθρωποι; Εδώ βγαίνουν οι συνταξιούχοι στο δρόμο για να διαδηλώσουν και τους πλακώνουν στα χημικά.
Επίσης οι παπάδες στην Κύπρο είπαν πως η περιουσία της εκκλησία της Κύπρου είναι στη διάθεση λαού. Εδώ το είπαν ποτέ αυτό οι παπάδες; Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί ποτέ πολιτικός δεν λέει αλήθεια. Τα κανάλια στην Ελλάδα πάνε να μας κάνουν σαν τη Βόρεια Κορέα: δείχνουν το καρναβάλι και όλα πλάνε καλά, μία και αυτή είναι και η απόφαση του ΕΣΡ. Να μην δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης, δηλαδή. Ο Θεός να βάλει το χεράκι του...
πηγή: sportdog.gr

Για οφθαλμίατρο ή για ψυχίατρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης απαντά στους αναγνώστες που τον κατακρίνουν για όσα έγραψε για τον Στυλιάρα και σχολιάζει την προσπάθεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού για την αδειοδότηση, φοβούμενος "μια τρύπα στο νερό"! Κατανοώ τον αγώνα της διοίκησης, για να πάρει την αδειοδότηση δίνοντας ένα σημαντικό ποσό στους παίκτες μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Κατανοώ, ότι δεν είναι εύκολη η προσπάθεια, αφού τα χρέη των 28 εκ. ευρώ είναι μεγάλο βάρος για τη νυν διοίκηση. Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι ότι αν δεν υπάρξει ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο, για τη δημιουργία μίας ομάδας με σωστές επιλογές παικτών και έναν φιλόδοξο προπονητή η εξασφάλιση της αδειοδότησης θα είναι μία τρύπα στο νερό.

Αν γίνουν και τη νέα περίοδο τα λάθη που έχουν γίνει φέτος και με τις επιλογές παικτών  και προπονητών και με την απομάκρυνση παικτών και τη λάσπη με την οποία έφυγαν κάποιοι ο Παναθηναϊκός θα είναι μία τα ίδια και τη νέα περίοδο. Κι ας πάρει την αδειοδότηση κι ας μπει στα play off κι ας μπει στους ομίλους του Europa League. Θα φθάσουμε του χρόνου τέτοια εποχή να συζητάμε πάλι τα ίδια.

Κατανοώ το μίσος των φίλων του Ολυμπιακού για τον Παναθηναϊκό, αλλά το να διαστρεβλώνεις τα λόγια κάποιου είναι ανόητο, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Υπάρχει ένας που σε σχόλιο του κάτω από το τελευταίο μου άρθρο γράφει: "Για τη διαιτησίας κουβέντα κε Νικολογιάννη? Α ρε ανθρωπάκο.....Αν σου έβγαζαν με 2 φάουλ-κάρτες τον Σο και 2ο γκολ οφσαιντ με Ολυμπιακό θα έκλαιγες ακόμα τραγέλαφε.Έλεος και εμείς οι Ολυμπιακοί που ασχολούμαστε με τους δικούς μας αλλά και οι Παναθηναικοί που διαβάζουν τέτοιους ανθρώπους....Κατάντημα".

Λίγο πιο κάτω ένας άλλος, που μάλλον διαβάζει καλύτερα γράφει: "Αυτο το 'εσπρωξε' ,παλευω να καταλαβω απο χθες,που το ειδατε ολοι εσεις οι δημοσιογραφοι και φιλοι του Παναθηναικου...".

Τι έγραψα εγώ για τη διαιτησία Στυλιάρα; Διαβάστε: "Ο Στυλιάρας φάνηκε από την αρχή, ότι ήθελε να «σπρώξει» τον ΠΑΟΚ, μετά και τη φασαρία, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με τον Πλατανιά και τις δύο αποβολές του ΠΑΟΚ".

Κατ΄ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω αυτόν που με λέει ανθρωπάκο, τραγέλαφο επειδή τώρα λέει, ότι δεν έγραψα για τη διαιτησία ενώ αν γινόντουσαν αυτά με τον Ολυμπιακό θα έκλαιγα. Τα …καλά του λόγια είναι τιμή για μένα. Καλό θα είναι να πάει να τον δει ένας οφθαλμίατρος, γιατί μάλλον δεν βλέπει καλά. Αν ο οφθαλμίατρος του πει ότι βλέπει καλά, ή πρόβλημα με τα ελληνικά του έχει και δεν καταλαβαίνει, ή πρέπει να πάει σε ένα ψυχίατρο… Αυτά.
πηγή: sportdog.gr

Ποιος Μαυρίας; Άλλον έβλεπε ο σκάουτερ!!

Άνθρωπος της Στουτγκάρδης βρέθηκε στην Τούμπα και είδε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, όχι όμως για να παρακολουθήσει τον Χάρη Μαυρία! Άλλον παίκτη είχε στο στόχαστρο του ο σκάουτερ των Γερμανών και ο sportdog έχει το παρασκήνιο! Η στήλη "Sportdog Penalty" έχει το θέμα για τον σκάουτερ της Στουτγκάρδης, ο οποίος στην Τούμπα είχε... μάτια μόνο για έναν!
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός είχε στραμμένο το βλέμμα του στον Κλάους Αθανασιάδη!
Άλλωστε, είναι γνωστό οτι ο Πολ Κουτσολιάκος είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ενημερώσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού πως θα ερχόταν μαζί με σκάουτερ της γερμανικής ομάδας.
Ο γνωστός μάνατζερ είχε... παρέα, αλλά αυτός ήταν άνθρωπος της Λεβερκούζεν για να δει τον "δικό" τους, Κώστα Σταφυλίδη.
Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Στουτγάρδης για τον Κλάους Αθανασιάδη, τον παρακολουθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να γίνει επίσημη κρούση στον ΠΑΟΚ!
πηγή: sportdog.gr

Σκληρή κριτική του πατέρα του Σέζνι για Βενγκέρ!

Με σκληρά λόγια για τον Αρσέν Βρενγκέρ μίλησε ο πατέρας του Βόιτσεχ Σέζνι, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ πίεζε τον γιο του να αγωνίζεται αν και ανέτοιμος, ενώ του φόρτωνε στη συνέχεια τις ευθύνες αρνητικών αποτελεσμάτων.

«Ο Βενγκέρ ψάχνει ήδη τον αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν θα πρέπει να φέρεται έτσι ένας προπονητής», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο Βόιτσεχ είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς και δεν έπρεπε να είχε δεχτεί να παίζει τότε, αλλά ο προπονητής του επέμενε. Δεν προπονούταν καθόλου όλη την εβδομάδα, έκανε λίγο ζέσταμα την Παρασκευή κι έπαιξε το Σάββατο. Ο Βενγκέρ παίζει με την υγεία του κι εκείνος το δέχεται βλακωδώς. Έτσι ήταν επιρρεπής σε τραυματισμούς και δεν μπορούσε να βρει τη φόρμα του». πηγή: metrosport.gr

«Επιπόλαιη η απόφαση της ΕΠΟ»

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Χρήστος Αρδίζογλου, μίλησε για τον πανηγυρισμό του Κατίδη, επισημαίνοντας πως η απόφαση της ΕΠΟ για ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες είναι επιπόλαιη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε στο μυαλό του ο Κατίδης και πανηγύρισε έτσι. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιδί γι΄ αυτό λειτούργησε με αυτή την επιπολαιότητα. Ας τον κρίνει ο κόσμος.

Η απόφαση της ΕΠΟ για ισόβιο αποκλεισμό ήταν ακόμα πιο επιπόλαιη όμως. Γι΄ αυτό ο πρόεδρός της έκανε λόγο για βιαστική κίνηση λέγοντας ότι με καλή διαγωγή ίσως να μπορέσει να επιστρέψει στις εθνικές ομάδες.» πηγή: metrosport.gr

Αποστολίδης: «Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η διοίκηση»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τοποθετήθηκε στο θέμα που προέκυψε με τον Πάμπλο Γκαρσία.


Για το θέμα Γκαρσία είπε:

«Αισθάνομαι ειλικρινά λύπη και πικρία γιατί πιστεύω ότι ο Γκαρσία είναι από τους ξένους παίκτες που ήρθαν και πρόσφεραν αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά όσο κανείς άλλος. Αισθάνομαι πικρία που σταματάει μ' αυτόν τον τρόπο η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να ήταν αλλιώς.

Δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες γιατί ίσως να θεώρησε ότι θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα. Μένουμε λοιπόν με την πληροφόρηση της ΠΑΕ. Άποψή μου είναι ότι για όλη αυτή την ιστορία που προέκυψε με τον Γκαρσία οφείλετε η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Το πιο πιθανό να είναι μια στάση-απόφαση του ιδιοκτήτη και όχι μόνο της διοίκησης».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Αυτό που σκέφτομαι εγώ και θεωρώ ότι θα ήταν και το καλύτερο είναι να συνέχιζε μέχρι το τέλος της σεζόν και να έβγαινε να μίλαγε και να έλεγε όλα αυτά που ήθελε μετά το τέλος της σεζόν, γιατί σήμερα δεν έδωσε απαντήσεις. Σκέφτηκε ότι θα ήταν κακό για την ομάδα και τους στόχους που έχει θέσει. Ο Γκαρσία είναι ειλικρινής και το έκανε αυτό για να μη δημιουργήσει προβλήματα. Ενώ στο τέλος της σεζόν θα μπορούσε να τοποθετηθεί πλήρως».

Για το αν το θέμα του Γκαρσία δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα:

«Φοβάμαι πως ναι. Μπορεί ο ίδιος ο Γκαρσία να μη θέλει να δημιουργήσει προβλήματα αλλά το γεγονός ότι φεύγει αφήνει ερωτηματικά και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα ασχολείται μ' αυτό και θα βάζει διάφορα πράγματα στο μυαλό του. Ελπίζω να κάνω λάθος. Θα είναι αρνητικό το να γίνεται μανούρα και φασαρία για τον λόγο που έφυγε αλλά και όλα όσα ακολούθησαν».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ήρεμα στο θέμα του Γκαρσία καθώς υπάρχει και μεγαλομέτοχος στην ομάδα:

«Η περίπτωση του Σαββίδη είναι «φοβερά» καλή για το μέλλον του συλλόγου. Όταν ήρθε είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ξεφύγει και όταν βλέπεις την κατάσταση που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες έχεις όλες τις προοπτικές να το πετύχεις.

Δεν έχω ενημερωθεί για το θέμα του Γκαρσία αλλά θεωρώ ότι μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση. Όφειλε να ξέρει τους ποδοσφαιριστές και τις καταστάσεις ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Ο Γκαρσία έχει δεθεί αφάνταστα με τον κόσμο και δεν μπορείς σαν διοίκηση να περιμένεις χωρίς να κάνεις τίποτα και να τον αντιμετωπίζεις όπως κάποιον άλλον παίκτη. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει διοίκηση και το λέω με λύπη αυτό».πηγή: metrosport.gr

Οπαδοί στην Νέα Μεσήμβρια!

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης του Γκαρσία, οπαδοί του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν στην Νέα Μεσήμβρια με σκοπό να αποδοκιμάσουν τον προπονητή του Δικεφάλου. Δεν διέκοψαν την προπόνηση απλά αποδοκίμασαν με συνθήματα και τον Δώνη και την διοίκηση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκεί βρίσκονται όπως και χθες και άνδες της ιδιωτικής ασφάλειας της ΠΑΕ για κάθε ενδεχόμενο.

Οι οπαδοί επιδίωξαν ένα τετ α τετ με τον Δώνη και τον περίμεναν έξω απο το προπονητικό κέντρο. Ο Δώνης έφυγε με αυτοκίνητο και οι οπαδοί ζήτησαν να κατέβει κάτω για να συζητήσουν μαζί του. Ο ίδιος αρνήθηκε και δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και αποχώρησε με τους άνδες της ιδιωτικής ασφάλειας να του ανοίγουν τον δρόμο πηγή: metrosport.gr

Απολογήθηκε ο Σαλπιγγίδης!

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δε θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση της για τον Σαλπιγγίδη! Η υπόθεση εκδικάστηκε παρουσία του Σαλπιγγίδη, όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει από χθες. Ο Δημήτρης βρέθηκε μπροστά στην Επιτροπή γιατί όπως είπε "μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια. Νιώθω αδικημένος από την πρωτόδικη απόφαση και εξήγησε την φάση όπου κατηγορήθηκε για μούντζα: «Κατηγορηματικά σας τονίζω ότι εγώ δεν μούντζωσα τον βοηθό. Ανοίξαμε διάλογο και έκανε μια χειρονομία που γίνονται συχνά. Νιώθω αδικημένος". Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδειξαν το βίντεο και ζήτησαν ο παίκτης να τιμωρηθεί αλλά όχι με την πρωτόδικη ποινή. Μένει να βγει η απόφαση αλλά από εβδομάδα! πηγή: metrosport.gr

Καμία εξέλιξη για πλέι οφ!

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα της έναρξης των πλέι οφ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Η λύση θα δοθεί την Πέμπτη σε νέα συνάντηση στην οποία θα λάβει μέρος και η ΕΠΟ. Μετά τα πλέι οφ και οι αδειοδοτήσεις.

Αναλυτικά οι αποφάσεις έχουν ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Ώπως αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Play Off και δεδομένου ότι αυτές συνδέονται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημιτελικών και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα να συζητηθεί άμεσα με την ΕΠΟ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

2. Όπως οι αποφάσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Play Off.

3. Όπως υλοποιηθεί το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο και αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Fair Play, το πλαίσιο του οποίου αναλύεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση».

Το Fair Play της Σούπερ Λιγκ στα σχολεία!

 Η Σούπερ Λίγκ ξεκινάει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του Fair Play και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα:

«Η Super League, στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ξεκινάει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του Fair Play και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν.

Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γυμνασίων για τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», το σεβασμό στον συμπαίκτη και τον αντίπαλο και τη συμμετοχή χωρίς διακρίσεις. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν αρχικά στην πιλοτική φάση του προγράμματος, σχολεία από δήμους της Αττικής, με στόχο να διευρυνθεί και στις υπόλοιπες πόλεις ομάδων της Super League.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και θα έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα. Θα περιλαμβάνει μία συνάντηση, χρονικής διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, κατά προτίμηση στο μάθημα της φυσικής αγωγής, με τους μαθητές κάθε σχολικής τάξης του εκάστοτε σχολείου.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιείται παρουσίαση του περιεχομένου του προγράμματος από τον εισηγητή με τη χρήση βιντεοπροβολέα, ενώ στο τέλος της εισήγησης θα χορηγηθεί σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς ενημερωτικό υλικό με τη μορφή φυλλαδίου με στοιχεία του προγράμματος ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ειδικούς επιστήμονες-ψυχολόγους-αθλητικούς ψυχολόγους. Παράλληλα, στο πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων θα συμμετάσχουν και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League, ως υποστηρικτές της προσπάθειας. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης σε όλα τα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι αθλητές ως ομιλητές εκφράζοντας την άποψη και στήριξη τους στην έντιμη συμπεριφορά στους αθλητικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η Super League αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να στηρίξει το πιλοτικό πρόγραμμα Fair Play, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία, δηλαδή των αυριανών φιλάθλων, αθλητών και πολιτών. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, η Super League υιοθετεί ένα ακόμα «άνοιγμα» προς την κοινωνία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο, ως κοινωνική δραστηριότητα, στη διαμόρφωση ενός κώδικα αξιών. Το «ευ αγωνίζεσθαι» αποτελεί βασική αρχή του ποδοσφαίρου και τα παιδιά είναι οι πλέον κατάλληλοι δέκτες θετικών μηνυμάτων που στόχο έχουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν τους μαθητές».

Τσαρούχας: «Κάποιοι με σέβονται τώρα, ενώ παλιά με κατέκριναν»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νίκος Τσαρούχας φιλοξενήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα", μιλώντας για την ομάδα, αλλά και για τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος ώστε να βοηθήσει τον σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο κ. Τσαρούχας, μίλησε για τις ενέργειες που έκανε ώστε να βοηθήσει τον Άρη, λέγοντας κατά κύριο λόγο πως ο σύλλογος περνάει δύσκολες ώρες και χρειάζεται στήριξη. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως θα υπάρξει αύριο ραντεβού με τον κ. Ψηφίδη, το οποίο επιδίωξε ο ίδιος αμέσως μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Επιπρόσθετα, τόνισε πως απ τον σύλλογο πέρασαν άνθρωποι και ανθρωπάκια, δίχως να θέλει να δώσει παραπάνω εξηγήσεις, όπως επίσης πως κάποιοι που στο παρελθόν τον κατέκριναν, τώρα τον σέβονται.

Τέλος, θέλοντας να δείξει το μέγεθος του Άρη, δήλωσε πως όποιος περνάει το κατώφλι αυτού του συλλόγου πρέπει να είναι για πάντα πίστος στην ομάδα. Ενώ σε πιο προσωπικό επίπεδο αρκέστηκε στο να πει πως στον Άρη πέρασε πολύ όμορφες, αλλά και δυσάρεστες μέρες. πηγή: metrosport.gr

Χατζάρας: «Ο κόσμος και το βάρος της φανέλας επηρεάζουν τους παίκτες»

Ο πρώην προπονητής της Νίκης βόλου και γνωστός από το πέρασμά του από τον Άρη, Γιώργος Χαρζάρας, φιλοξενήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα". Ο έμπειρος κόουτς μίλησε για την Football league, τον Άρη, αλλά και για τον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την Football league:

Ο κ. Χατζάρας αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Football league, λέγοντας πως απαρτίζεται από ανταγωνιστικές και ιστορικές ομάδες με βαριά φανέλα και όνομα. Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως οι σύλλογοι που είναι οικονομικά και αγωνιστικά τακτοποιημένοι, έχουν το πλεονέκτημα για την άνοδο.

Για τον Ηρακλή:

Ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε και στον Ηρακλή, καθώς έστω και για λίγο έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Ο κ. Χατζάρας χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Γηραιού κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών, όπως επίσης ότι ο Ηρακλής είναι ομάδα έδρας. Στη συνέχεια αιτιολόγησε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα δεν είναι τόσο καλή εντός έδρας λέγοντας, πως η πίεση του κόσμου, το βάρος της φανέλας και ο κακός αγωνιστικός χώρος, επηρεάζουν την απόδοση των παικτών. Τέλος, έκλεισε το θέμα του Ηρακλή τονίζοντας πως αν συνεχίσει έτσι η ομάδα θα διεκδικήσει την απευθείας άνοδο.

Για τον Άρη:

Βέβαια ο κ. Χατζάρας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Άρη. Ο τεχνικός από την Βέροια δήλωσε πως, ο Άρης έχει απ τις χειρότερες άμυνες στην κατηγορία και οτί αυτό ευθύνεται για την θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Επίσης τόνισε χρυσή ευκαιρία για τον Άρη να κερδίσει τον Πανθρακικό, ώστε να τον βάλει από κάτω στην βαθμολογία. Τελικά, έκλεισε το θέμα του Άρη λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μια εκτός έδρας νίκη, ώστε να καταφέρει να σωθεί, καθώς πολύ δύσκολα μια ομάδα παραμένει στην κατηγορία χωρίς διπλό. πηγή: metrosport.gr

Σε Καμαρά και Ντιέ τα βραβεία!

Ο Αμπντούλ Καμαρά του ΠΑΟΚ και ο Σερζ Ντιέ της Ξάνθης ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 26η αγωνιστική, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ ο δεύτερος εκείνο του καλύτερου γκολ. Πιο συγκεκριμένα, ο επιθετικός του «δικέφαλου του Βορρά»ξεχώρισε με την απόδοσή του στην 26η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό και έτσι στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκέντρωσε ποσοστό 78,60%. Πίσω του τερμάτισε ο Τόμας Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα με 15,14%, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε ο Αμπντούζ Αζίζ Τετέ του Πλατανιά με 6,26%.
Τώρα όσον αφορά στο καλύτερο τέρμα της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εκείνο του Σερζ Ντιέ κόντρα στον Πανθρακικό τερμάτισε πρώτο και καλύτερο με ποσοστό 72,19%.Στην δεύτερη θέση έμεινε αυτό του Κώστα Μήτρογλου κόντρα στην Κέρκυρα με 17,00%, ενώ την τριάδα έκλεισε το γκολ του Φερνάντο Ουσέρο με τον Ατρόμητο με 10,81%. πηγή: metrosport.gr

O Κούδας για το θέμα Γκαρσία!

Σε αθλητικη ιστοσελίδα, στην gazetta.gr ο Γιώργος Κούδας πήρε θέση στο θέμα Γκαρσία και τόνισε πως ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει τονίζοντας με νόημα: "O κόσμος δεν είναι στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις...."
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Το θέμα είναι πως εκτιμά ο καθένας τα δεδομένα. Και εγώ είδα να βγαίνουν προς τα έξω κάποια πράγματα που σε εμένα φάνηκαν πολύ περίεργα. Δεν ξέρω πως έχει διαμορφωθεί σήμερα το ποδόσφαιρο. Εμένα όλη η κατάσταση με ξένισε, όπως και το ότι θέμα βρήκε έτσι προς τα έξω. Έχω τις δικές μου απόψεις οι οποίες δεν έχουν έχουν γίνει γνωστές. Να σας πω τι εννοώ. Εγώ το 1983 έπαιξα στον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και είχα αποφασίσει να σταματήσω. Ο Παντελάκης με έπεισε να παίξω για ένα χρόνο ακόμα. Εγώ έβλεπα ότι οι δυνάμεις μου άρχιζαν να με εγκαταλείπουν και να μην μπορώ να προσφέρω για αυτό που αντιπροσώπευα και σύμφωνα με το όνομά μου. Όταν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο είδα ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που περιμένει ο κόσμος από εμένα μίλησα στον προπονητή μου και τον είπα ότι εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε ένα ολόκληρο παιχνίδι και ότι είμαι στη διάθεσή του για όταν και όσο με χρειαστεί. Του είπα ότι "δεν με πειράζει αν θα με βάλετε για 20-30 λεπτά, όσο πιστεύετε εσείς ότι μπορώ να προσφέρω”. Ήθελα να προστατέψω τον εαυτό μου και το σύλλογο και να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Να μην με διώξει ο κόσμος ή ο προπονητής. Σήμερα βλέπουμε κάποια πράγματα που εγώ δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή αν έχει δημιουργηθεί μια ιστορία ολόκληρη, δεν θα μπορούσα να τη χαλάσω εγώ επειδή δεν θα παίζω. Τώρα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Δηλαδή αν ήταν ένας μεγάλος παίκτης στη Ρεάλ και είχε τον Μουρίνιο προπονητή θα είχε τέτοια συμπεριφορά; Λοιπόν, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του».
Ακούστηκαν αρκετά για τη συμπεριφορά του Δώνη προς τον παίκτη...
«Δεν ξέρω η λογική ποια είναι, πως βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης μπορεί να λέγεται Κούδας ή Γκαρσία, αλλά ο προπονητής πρέπει να προστατεύει και τους άλλους που έχει. Αν ο καθένας τραβάει το δικό του σκοινί δεν πιστεύω ότι προστατεύει την ομάδα».
Θα λείψει ο Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα;
«Κάθε παίκτης είναι χρήσιμος, αλλά είναι χρήσιμος εκεί που τον χρειάζεται ο προπονητής. Εγώ πάντα σεβόμουν τις αποφάσεις των προπονητών και πολύ περισσότερο σήμερα που έχουν τα μέσα και ξέρουν αν ο παίκτης είναι έτοιμος να παίξει και για πόσο. Σε εμάς δεν υπήρχαν αυτά, αλλά ο παίκτης και ο προπονητής πάντα συνεργάζονταν. Σήμερα δεν ξέρω τι γίνεται...»
Ο κόσμος, όμως, πήρε το μέρος του ποδοσφαιριστή...
Θα πω ένα παράδειγμα. Αν εγώ δεν έπαιζα καλά, ο κόσμος θα χωριζόταν και οι μισοί θα έλεγαν “εντάξει, είναι ο Κούδας δεν πειράζει” και οι άλλοι μισοί θα με έβριζαν. Που θέλω να καταλήξω. Πάντα στις κερκίδες οι μισοί είναι προπονητές και οι άλλοι μισοί διαιτητές. Ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει τι εργαλεία έχει και δεν πιστεύω να έχει στα χέρια του ένα τόσο καλό εργαλείο και να μην θέλει αν το χρησιμοποιήσει. Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια, αλλά ούτε στις προπονήσεις είναι, ούτε στα αποδυτήρια».
Για τη φετινή ομάδα ποια είναι η άποψή σας;
«Προσπαθεί ο Δώνης να χτίσει μια καινούργια ομάδα, με τη δική του λογική και φιλοσοφία και πρέπει να ξεπερνάει το οποιοδήποτε πρόβλημα του παρουσιάζεται. Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».
Βλέπετε θετικά τη νέα διοίκηση;
«Ήδη η διοίκηση κάνει βήματα προόδου. Είμαι πολύ αισιόδοξος και όλα τα οποία κάνει μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά».

O έλεγχος των δανεικών!

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, την παρουσία των ποδοσφαιριστών της που αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Ολόκληρο τον αγώνα αγωνίστηκε στη νίκη του Πλατανιά επί του Πανιωνίου και ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Ο νεαρός επιθετικός (αν και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο) είχε 3 σουτ μέσα από την περιοχή, το ένα εκ των οποίων σταμάτησε στο δοκάρι, μια απόπειρα σέντρας που δεν βρήκε στόχο, 11 σωστές μεταβιβάσεις και μόλις 2 λάθος, 2 κλεψίματα, 1 επέμβαση, ενώ κέρδισε και 5 φάουλ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΣ: Μόλις 6 λεπτά στον ίδιο αγώνα αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου ο Κώστας Παναγιωτούδης που πρόλαβε να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και 1 εύστοχη μεταβίβαση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ: Βασικός μετά από καιρό (αντικαταστάθηκε στο 87′) ήταν και ο Δημήτρης Στάμου στην ήττα της Κέρκυρας από τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός αμυντικός είχε 5 κλεψίματα, 2 επεμβάσεις, 1 λάθος, υπέπεσε σε ένα φάουλ για το οποίο δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος.

FOOTBALL LEAGUE

Ο Φάνης Τζανδάρης αγωνίστηκε ως βασικός στην ήττα της Αναγέννησης Επανομής από τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1) ενώ ο Καρτάλ δεν είχε συμμετοχή. Εκτός αποστολής ήταν και ο Ανδριόπουλος στο ματς του Πιερικού,

FOOTBALL LEAGUE 2

Ο Στέλιος Λαμπάκης ήταν βασικός στην ήττα του Οδυσσέα Κορδελιού από τον Βατανιακό (2-0), ενώ ο Αγγελίδης είναι εκτός δράσης μέχρι το καλοκαίρι καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης χιαστών. Βασικός και ο Καραντασιάδης στη νίκη του Αιγινιακού (Ακαδημία Πλαταμώνα) επί του Τηλυκράτη εκτός έδρας (0-1) ενώ και ο Γεωργιάδης έπαιξε βασικός (αντικαταστάθηκε στο 61′) στην ήττα του Εθνικού Σιδηροκάστρου από την Αναγέννηση Καρδίτσας (1-0). πηγή: metrosport.gr

«Ίσως μόνο εμείς πιστεύαμε σε είσοδο στα play-off»

Αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές της φετινής εξαιρετικής χρονιάς του ΠΑΣ Γιάννινα. Σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Γιάννη Χριστόπουλου, ο Σταύρος Τσουκαλάς, άλλαξε μία και καλή σελίδα στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι.

Ισορρόπησε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ, μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας τελικά την ομάδα των Ιωαννίνων. Τον κατηγόρησαν αρκετοί για εκείνη την απόφαση του. Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, μπορεί μάλλον να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του.

- Σταύρο, τέσσερις στροφές πριν το τέλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην πέμπτη θέση. Το περίμενες όταν ερχόσουν στην ομάδα;

«Ότι επιλογή και αν έχω κάνει στην καριέρα μου, ήθελα πάντα να βλέπω το καλύτερο δυνατό. Είμαι φιλόδοξος και όταν διαπίστωσα την ποιότητα του ρόστερ στον ΠΑΣ, ήμουν σίγουρος για μία καλή πορεία. Δεν ήξερα μέχρι που μπορούσαμε να φθάσουμε, όμως ίσως μόνο εμείς πιστεύαμε στην είσοδο μας στα play-off. Ακόμη υπάρχει φυσικά δρόμος, όμως είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο στόχος μας και το έχουν αντιληφθεί όλοι».

- Είναι τόσο καλός ο ΠΑΣ ή απλώς είναι μέτριοι ή και χειρότεροι οι περισσότεροι αντίπαλοι του;

«Δεν μου αρέσει να βλέπω τους αντιπάλους. Βλέπω την δική μας ομάδα, που ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει και τι εμπιστοσύνη έχει ο καθένας στον εαυτό του και στην δουλειά που γίνεται. Ασφαλώς σε κάποια από τα τελευταία ματς ήμασταν και τυχεροί, όπως στην Ξάνθη ή ακόμη και στον αγώνα με τον Άρη, όμως υπήρχαν και άλλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με τον Αστέρα, που θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

- Το 2-0 κόντρα στον Άρη ήταν δίκαιο;

«Το δίκαιο στο ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι και σχετικό. Θεωρώ πάντως ότι ήμασταν καλύτεροι, ότι μας βγήκαν οι φάσεις και ότι σε γενικές γραμμές, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ, ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι. Όμως και στο πρώτο μέρος είχαμε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

- Τι έχει ο ΠΑΣ, που… δεν έχουν οι άλλοι και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα;

«Έχει σίγουρα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως είναι ο Ίλιτς, ο Ντε Βινσέντι και άλλα παιδιά, έχει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα και μία ατμόσφαιρα η οποία σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδανική για να παίζεις ποδόσφαιρο, έχει έναν πολύ καλό προπονητή, που έχει περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα κι έχει και φιλόδοξους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είναι πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο τους».

- Ο Ντε Βινσέντι ως συμπαίκτης είναι… τόσο καλός όσο φαίνεται;

«Είναι ίσως και ακόμη καλύτερος απ΄ όσο φαίνεται. Έχει μία σιγουριά με την μπάλα στα πόδια. Ξέρεις πως δύσκολα θα την χάσεις και περιμένεις ότι θα κάνει και κάτι απρόβλεπτο, που ίσως κάνει και την διαφορά στο παιχνίδι. Έχει και ψυχολογία στο φουλ, οπότε βγάζει μία καταπληκτική εικόνα».

- Η μάχη πια είναι μόνο με τον Παναθηναϊκό;

«Όχι, θεωρώ πως η μάχη για την πεντάδα περιλαμβάνει πια και τον Ατρόμητο, ειδικά αν ηττηθεί στην Ξάνθη. Επίσης η Ξάνθη, μετά τη νίκη της στην Κομοτηνή, έχει αυξήσει τις πιθανότητες της. Θα γίνει μάχη μέχρι τέλους. Εμείς κρατάμε την τύχη στα πόδια μας όμως και αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε».

- Το ματς στην Κρήτη είναι «κλειδί»;

«Όλα τα παιχνίδια είναι «κλειδιά» θεωρητικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σίγουρα αν κερδίσουμε πάντως στην Κρήτη τον ΟΦΗ, θα έχουμε κάνει ένα πολύ καθοριστικό βήμα για τα Play-off.
Κι αυτός είναι ο στόχος μας. Να πάμε και να κερδίσουμε».

- Είχες ακούσει φαντάζομαι διάφορα για την απόφαση σου να επιλέξεις το περασμένο καλοκαίρι τον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι την ΑΕΚ. Αισθάνεσαι δικαιωμένος σήμερα;

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, όμως και τότε και σήμερα, θεωρούσα πως έκανα το σωστό. Ο ΠΑΣ έδειξε να με πιστεύει περισσότερο και διέκρινα ίσως μία μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Η ΑΕΚ είναι αναμφίβολα μία μεγάλη ομάδα, όμως βλέπετε κι εσείς πόσες δυσκολίες περνάει. Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Κάθε επιλογή μου την στηρίζω και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να είμαι καλά με τον εαυτό μου».

«Ήθελα μόνο μια ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη»

Η κουβέντα με τον Σταύρο Τσουκαλά, δεν θα μπορούσε να μην πάει και στον ΠΑΟΚ, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Μετά από αρκετούς μήνες, του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει και το… παράπονο του για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον δικέφαλο το περασμένο καλοκαίρι. «Προφανώς και δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η ομάδα μου και ήταν όνειρο για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημα και μεγάλα μάλιστα παιχνίδια. Από την στιγμή που δεν με υπολόγιζε η ομάδα όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Το παράπονο μου είναι πως ήθελα μόνο μία ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη. Να με δει και να με απορρίψει μετά. Να με έβλεπε όμως. Αισθάνθηκα πως είχε μπει το νερό στο αυλάκι εξαρχής. Είχαν παρθεί δηλαδή οι αποφάσεις και φυσικά αυτό φάνηκε και στην προετοιμασία. Τα συναισθήματα του φυσικά για τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση».

«Αυτό άξιζε στον Σάλπι»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ για τέσσερα ακόμη χρόνια και ο Σταύρος Τσουκαλάς αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα. «Αυτό άξιζε στον Σάλπι. Είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ που έχει έρθει ένας άνθρωπος όπως ο Ιβάν Σαββίδης και έφερε οικονομική σταθερότητα. Χαίρομαι πραγματικά πολύ για όλα τα παιδιά. Τους φίλους που άφησα εκεί. Ο Σαλπιγγίδης είναι ένα σύμβολο για την ομάδα για πολλούς λόγους και αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση».

«Φροντιστήριο με τον Γκαρσία»

Ο 24χρονος μέσος, πληροφορήθηκε βεβαίως και την εξέλιξη στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου του ΠΑΟΚ. «Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το θέμα, διότι δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έχει ειπωθεί ανάμεσα στον Πάμπλο και τον προπονητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Γκαρσία, όπως τον έζησα εγώ, είναι μία πολύ δυνατή προσωπικότητα και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Με στεναχωρεί ο τρόπος με τον οποίο έρχεται το φινάλε της συνεργασίας αυτής. Εγώ θα κρατήσω πάντως ότι έμαθα δίπλα του. Ήταν… φροντιστήριο». πηγή: metrosport.gr