Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Με…μπαλωθιά Τσόχλα!

Με τρίποντο του Τσόχλα, 9΄΄ πριν το τέλος, το Ρέθυμνο νίκησε 66-64 τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ ο Χαραλαμπίδης...

Με…μπαλωθιά Τσόχλα
Οι Κρητικοί αν και υπερβολικά άστοχοι στα τρίποντα, συνέχισαν έτσι την πολύ καλή τους φετινή πορεία με μία νίκη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, βάζοντας τέλος στο σερί των επτά συνεχόμενων ροζ φύλλων του ΠΑΟΚ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Πέτγουεϊ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, αναμφίβολα MVP του αγώνα ο σκόρερ του νικητήριου καλαθιού, Τσόχλας (10π.), σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Αγγελόπουλος και Κόμματος με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ αντίστοιχα. Από τους ηττημένους, απελπιστικά μόνοι ήταν οι Χαραλαμπίδης και Μαργαρίτης.

Ο αγώνας

Με πολυφωνία στην επίθεση και «φρεσκάδα», το Ρέθυμνο προηγήθηκε 10-2 στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, παίρνοντας ώθηση και από το κοινό του. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +13 για τους γηπεδούχους (21-8 στο 7΄), αφού ο Αγγελόπουλος ήταν…σεληνιασμένος και έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Οι παίκτες του Γιαπλέ, υπερίσχυαν επίσης στα ριμπάουντ, ήταν πιο δημιουργικοί και έπαιζαν πιεστική άμυνα. Με τον Χαραλαμπίδη να αναλαμβάνει δράση, ο ΠΑΟΚ έκανε επί μέρους σκορ 8-2 στα πρώτα δυόμισι λεπτά της 2ης περιόδου, με αποτέλεσμα να μειώσει 24-18 (12΄).

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε, ο Μαργαρίτης πρόσφερε βοήθειες στο σκοράρισμα και έτσι στο 16΄ υπήρξε πλήρης ανατροπή (29-30) με τον ΠΑΟΚ να έχει ισορροπήσει στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού και το Ρέθυμνο να επιδίδεται στην αγαπημένη συνήθεια των μακρινών σουτ, που πλέον δεν έβρισκαν στόχο (11 συνεχόμενα άστοχα μετά το 5/9 στο ξεκίνημα). Ο Χαραλαμπίδης εκμεταλλεύτηκε με 4/4 βολές την τεχνική που δέχθηκε ο πάγκος του Ρεθύμνου 12΄΄ δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο και έβαλε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ μπροστά με +4 (33-37).

Η πρωτοπορία του «δικεφάλου του βορρά» συνεχίστηκε και με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση –με μοναδική εξαίρεση τον Πέτγουεϊ- και με το δίδυμο Χαραλαμπίδη-Μαργαρίτη να σκοράρει συνεχώς, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με οκτώ πόντους διαφορά, (45-37 στο 25΄). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι μονοδιάστατοι σουτάροντας περισσότερα τρίποντα απ’ ότι δίποντα, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να μπουν στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο στο +7 (51-44). Με ένα προσωπικό σερί 5-0 του Τσόχλα το Ρέθυμνο μείωσε στο καλάθι, όμως οι Χαραλαμπίδης-Μαργαρίτης ήταν ασταμάτητοι (53-59 στο 35΄).

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λάτοβιτς και Κόμματο το ματς πήρε «φωτιά», αφού το Ρέθυμνο ισοφάρισε σε 59-59 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι Κρητικοί πέρασαν μπροστά 62-61 με τρίποντο του Λάτοβιτς στο 37΄, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα με τον Χάτσερ. Ακολούθησε ρεσιτάλ άστοχων σουτ και από τις δύο ομάδες, αλλά και μίας βολής από τον Πέτγουεϊ (63-64). 32΄΄ πριν το τέλος ο Χαραλαμπίδης κάνει λάθος, στην επίθεση που ακολουθεί ο Ντούβνιακ αστοχεί σε λέι απ, ο Κόμματος παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και με ασίστ στον Τσόχλα που ευστοχεί σε τρίποντο –αχίλλειο πτέρνα των κρητικών μέχρι εκείνη την ώρα- γίνεται το 66-64, 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης, έμελε να γίνε και μοιραίος, αφού στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο ΑΓΟΡ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 33-37, 44-51, 66-64.

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χόρν 1, Καλλινικίδης, Κόλιμον 6, Αγγελόπουλος 13 (4), Τσαρούχας, Τσόχλας 10 (2), Ντούβνιακ 3, Κόμματος 7 (1), Κάρτερ 4, Λάτοβιτς 6 (2), Πέτγουεϊ 16 (1), Σιζόπουλος.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 8 (1), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 19 (2), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 6, Δέδας 7 (2), Μαργαρίτης 18 (1), Παπαδόπουλος 6, Καλές, Βαριτιμιάδης, Χρισικόπουλος, Αμπαράς.

Διαιτητές: Σχινάς, Φούφης, Μητσόπουλος.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: