Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το Fair Play της Σούπερ Λιγκ στα σχολεία!

 Η Σούπερ Λίγκ ξεκινάει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του Fair Play και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα:

«Η Super League, στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ξεκινάει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του Fair Play και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν.

Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γυμνασίων για τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», το σεβασμό στον συμπαίκτη και τον αντίπαλο και τη συμμετοχή χωρίς διακρίσεις. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν αρχικά στην πιλοτική φάση του προγράμματος, σχολεία από δήμους της Αττικής, με στόχο να διευρυνθεί και στις υπόλοιπες πόλεις ομάδων της Super League.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και θα έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα. Θα περιλαμβάνει μία συνάντηση, χρονικής διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, κατά προτίμηση στο μάθημα της φυσικής αγωγής, με τους μαθητές κάθε σχολικής τάξης του εκάστοτε σχολείου.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιείται παρουσίαση του περιεχομένου του προγράμματος από τον εισηγητή με τη χρήση βιντεοπροβολέα, ενώ στο τέλος της εισήγησης θα χορηγηθεί σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς ενημερωτικό υλικό με τη μορφή φυλλαδίου με στοιχεία του προγράμματος ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ειδικούς επιστήμονες-ψυχολόγους-αθλητικούς ψυχολόγους. Παράλληλα, στο πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων θα συμμετάσχουν και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League, ως υποστηρικτές της προσπάθειας. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης σε όλα τα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι αθλητές ως ομιλητές εκφράζοντας την άποψη και στήριξη τους στην έντιμη συμπεριφορά στους αθλητικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η Super League αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να στηρίξει το πιλοτικό πρόγραμμα Fair Play, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία, δηλαδή των αυριανών φιλάθλων, αθλητών και πολιτών. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, η Super League υιοθετεί ένα ακόμα «άνοιγμα» προς την κοινωνία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο, ως κοινωνική δραστηριότητα, στη διαμόρφωση ενός κώδικα αξιών. Το «ευ αγωνίζεσθαι» αποτελεί βασική αρχή του ποδοσφαίρου και τα παιδιά είναι οι πλέον κατάλληλοι δέκτες θετικών μηνυμάτων που στόχο έχουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν τους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: