Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Σαββίδης, ο Τσιστιακόφ και τα μονταρισμένα video!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να απομακρύνει τον Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ και για τα βίντεο του Τσιστιακόφ για τον Δώνη.

Ο Σαββίδης, ο Τσιστιακόφ και τα μονταρισμένα video
Ακόμα κι αν ο Γιώργος Δώνης τα μάζευε κι έφευγε από τον ΠΑΟΚ σήμερα το πρωί, δρόμος για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία δεν φαίνεται να υπάρχει.
Οταν ένας παίκτης απαιτεί από τον προπονητή του ή να είναι βασικός ή να μένει εκτός αποστολής, η απαίτηση ξεφεύγει από τον χώρο των αποδυτηρίων. Αφορά την ίδια την διοίκηση της ΠΑΕ. Αν το αίτημα γινόταν δεκτό τότε η ΠΑΕ θα ήταν σαν να αναγνώριζε πως στις τάξεις της υπάρχουν παίκτες δύο κατηγοριών. Τι θα γινόταν λοιπόν αν μετά τον Γκαρσία διατύπωναν το ίδιο αίτημα ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης κι ο Κατσουράνης;


Δικαιολογημένα ο Ιβάν Σαββίδης δεν άφησε περιθώρια για τέτοιους διαχωρισμούς ενώ ήξερε πολύ καλά πως ο σκληρός πυρήνας των φανατικών οπαδών θα έπαιρνε αναφανδόν θέση υπέρ του Ουρουγουανού άσσου όπως και έγινε. Στην προκειμένη περίπτωση ο Δώνης έχει ευθύνες. Φάνηκε ότι ο κόουτς δεν κατάφερε να διαχειριστεί και να λύσει ένα πρόβλημα μέσα στα αποδυτήρια χωρίς να πάρει διαστάσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Γκαρσία ως μέγεθος τον ξεπερνούσε.


Πριν από περίπου ένα μήνα ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης με τους θεσμικούς τους ρόλους στην ΠΑΕ «μεσολάβησαν» προκειμένου παίκτες και προπονητές να τα βρουν μεταξύ τους. Οταν τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΕ "σπρώχνουν" τον προπονητή σε διαπραγμάτευση με έναν παίκτη τότε ανοίγουν οι ίδιοι τον ασκό του Αιόλου. Ο Γκαρσία είδε φως και μπήκε. Ετσι έφτασε στο σημείο να διατυπώνει όρους. Οι οπαδοί από την πλευρά τους πήρα το σήμα ότι ο Γκαρσία μπορεί να έχει δίκιο και ξεσάλωσαν. Γι' αυτούς ο Γιώργος Δώνης είναι κυρίως ο προπονητής που "έφαγε" τον παίκτη - σήμα κατατεθέν.


Ο Ιβάν Σαββίδης φάνηκε ότι επιλήφθηκε της κατάστασης όταν αυτή έφτασε στο απροχώρητο. Η πληγή που άνοιξε δύσκολα θα κλείσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει το κύπελλο ή (τουλάχιστον) να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι - οφ.


Ο Τσιστιακόφ μπορεί να μοντάρει video και να τα ανεβάζει στο διαδίκτυο για να υπερασπίζει τον Δώνη αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Εκτός αν τα καταφέρει να μας δείξει τον Γκαρσία να βηματίζει ακατάπαυστα (!) μέσα στο γήπεδο κάνοντας τη μια λάθος πάσα μετά την άλλη...   

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: