Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ιστορία αφήνει την Ελλάδα πίσω!

Το όχι της Κύπρου που εμείς δεν είπαμε ποτέ.

Η ιστορία αφήνει την Ελλάδα πίσω
Γράφει ο Θανάσης Ράλλης.
Ας πούμε ότι ισχύει, γιατί δεν τις χρησιμοποίησαν για να μην φτάσουν μέχρι την Τρόικα;

Ας μη γελιόμαστε. Οι πολιτικοί στην Κύπρο άκουσαν τον κόσμο. Άκουσαν τις φωνές τους. Γιατί αυτή είναι η δουλειά των πολιτικών. Να ακούν αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το αν έχουν σχέδιο ή όχι θα φάνει στην πορεία.

Το γεγονός παραμένει, ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα που όρθωσε το ανάστημα της. Που ακόμα και μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, μίλησε για εκβιασμό. Δεν γύρισε πίσω με θριάμβους και χαμόγελα λες και κατάφερε κάποια τεράστια επιτυχία.

Ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας στην Ελλάδα η συμπεριφορά των Κύπριων. Δεν τρομοκρατήθηκαν στις απειλές όπως εμείς. Και δεν μιλάω μόνο για τους πολιτικούς μας αλλά και όσους έσπευσαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις να δώσουν την ψήφο τους σε όσους ήξεραν ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που μας έφερε ως εδώ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μας αντιπολίτευση θα έκανε τα πράγματα καλύτερα.

Μια ματιά αν έριχνες στη συνεδρίαση της κυπριακής βουλής και στη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης έφτανε για να σε πείσει ότι ως χώρα έχουμε πάψει προ πολλού να αντιπροσωπεύουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό. Και αυτό αφορά το σύνολο των κοινοβουλευτικών μας δυνάμεων.

Και με αυτή τη σκέψη μελαγχολείς γιατί συνειδητοποιείς ότι και η κοινωνία μας δεν απέχει και πολύ από τα όσα βλέπουμε στη βουλή.

Ακόμα περιμένουμε τις λύσεις από άλλους.
Και τώρα πανηγυρίζουμε που οι κύπριοι είπαν το ΟΧΙ στους ευρωπαίους και ελπίζουμε ότι από αυτό θα επωφεληθούμε κι εμείς.

Έχουμε πάψει προ πολλού να είμαστε πρωτοπόροι. Ακολουθούμε μπας και γλύψουμε κανένα κόκκαλο. Και όταν βρίσκεσαι μονίμως στην ουρά κάποια στιγμή η ιστορία θα σε ξεχάσει πίσω. Αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Στο επόμενο επεισόδιο, η Ελίζα ανακοινώνει στον αδερφό της ότι η περιουσία της θείας τους χάθηκε σε μία παρτίδα ζάρια.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: