Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μάθημα από έναν Γερμανό…!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για το δωρεάν μάθημα ιστορίας που παρέδωσε ο Έβαλντ Λίνεν στο θέμα Κατίδη και «βγάζει το καπέλο» του στον Γερμανό τεχνικό.

Μάθημα από έναν Γερμανό…
Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν και προέκυψε το θέμα με τον Γιώργο Κατίδη, έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα… χίλια μύρια. Δεν θα αναλωθώ στο τι και το πώς, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, μια από τις πιο υγιείς (αν όχι την πιο υγιή) αντιδράσεις στην όλη ιστορία την είχε ένας Γερμανός και συγκεκριμένα ο Έβαλντ Λίνεν!

Ο προπονητής της ΑΕΚ προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να κρατήσει τις ισορροπίες, μολονότι επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή, με τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν έρθει σε κόντρα στο διάστημα της κοινής τους συνύπαρξης στην ομάδα. Τι πιο εύκολο γι’ αυτόν να… βγάλει όλα τα απωθημένα του; Αντ’ αυτού, ο Γερμανός σήκωσε ασπίδα προστασίας στον παίκτη και στα δικά μου μάτια έδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος.

«Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό που έκανε. Μπορείς να τον κατηγορήσεις, πως δεν ξέρει την ιστορία, αλλά όχι για μια χειρονομία που δεν ξέρει» είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Βέροια.

Δύο μέρες μετά, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του, υπεραμύνθηκε της στάσης του. «Τον υποστήριξα γιατί πιστεύω πως η κίνηση του δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο. Βρίσκω αυτό που έγινε παρατραβηγμένο. Ο Γιώργος έχει κάνει ήδη πάρα πολλά λάθη, ζει σε έναν δικό του κόσμο. Ήδη είχε επιδείξει συμπεριφορά ασεβή και αλαζονική. Το παιδί έπρεπε να πάρει ένα καλό μάθημα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι υπερβολικό» ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού, αφού είχε γίνει γνωστή η τιμωρία της ΕΠΟ με ισόβιο αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες.

Το αποκορύφωμα ήρθε στην προπόνηση της Τρίτης, την πρώτη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τη Βέροια. Ο Έβαλντ Λίνεν μιλώντας περισσότερο σαν πατέρας-παιδαγωγός και λιγότερο σαν προπονητής, προέτρεψε τους παίκτες να ενημερωθούν για το τι εστί ΑΕΚ. «Είστε όλη μέρα στο Facebook και στο Twitter. Αφού είστε όλη μέρα στο ίντερνετ, μπείτε να διαβάσατε την ιστορία της ομάδας που παίζετε. Μάθετε τι πρεσβεύει αυτό το έμβλημα που έχετε στη φανέλα που φοράτε. Πόσοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από αυτή την ομάδα και πώς συμπεριφερόντουσαν αυτοί οι τεράστιοι παίκτες» είπε μεταξύ άλλων.

Ανεξάρτητα από το αν είναι καλός προπονητής ή όχι, αν θα καταφέρει να κρατήσει την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα ή όχι, ο άνθρωπος Έβαλντ Λίνεν, έδωσε ένα μάθημα για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κάποιος τις δύσκολες καταστάσεις. Ούτε φωνές, ούτε κορώνες, ούτε υπερβολές. Στην Ελλάδα της υπερβολής και της υποκρισίας, ένας Γερμανός αντιμετώπισε το πρόβλημα ίσως καλύτερα από όλους….

Υ.Γ.1: Ευτυχώς, που τα κόμματα δεν ζήτησαν την δημόσια διαπόμπευση του Γιώργου Κατίδη στην πλατεία Συντάγματος. Καταδικαστέα ενέργεια, δεν το συζητάμε, αλλά για την συγγραφέα του «συνωστισμού της Σμύρνης το 1922», που διδασκόταν μέχρι πέρυσι στα σχολεία, ποια θα έπρεπε να είναι η «τιμωρία»; Εκτός αν θεωρείται τέτοια η επανεκλογή της Μαρίας Ρεπούση… Ένα από τα πάρα πολλά παραδείγματα…

Υ.Γ. 2: Άσχετο, αλλά επίκαιρο… Δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει το «ΟΧΙ» των Κύπριων στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά σίγουρα το μήνυμα που έστειλαν είναι ότι έχουν υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια! Εμείς πάλι… πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: