Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Έδειξε ενδεκάδα ο Σάντος!

Στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα της Εθνικής στο μεθαυριανό ματς στην Βοσνία δείχνει να καταλήγει ο Φερνάντο Σάντος. Ποιοι έχουν προβάδισμα να αγωνιστούν ως βασικοί στη Ζένιτσα.

Έδειξε ενδεκάδα ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε το καθιερωμένο ζέσταμα και τις διατακτικές ασκήσεις και στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα σε όλο το γήπεδο κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε αρκετές παρατηρήσεις.

Δηλαδή, στάθηκε τόσο στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης όσο και στις στημένες φάσεις.

Στο σημερινό πρόγραμμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε με σύστημα 4-3-3 τους θεωρητικά βασικούς για την προσεχή αναμέτρηση της «γαλανόλευκης». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του είχε – από δεξιά προς αριστερά τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα.

Στον άξονα ως «εξάρι» ήταν ο Τζιόλης, δεξί εσωτερικό χαφ ο Κατσουράνης και αριστερό ο Καραγκούνης. Την τριάδα της επίθεσης αποτελέσαν οι Χολέμπας (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Σαμαράς.

Την ομάδα των αναπληρωματικών αποτέλεσαν οι εξής: Σηφάκης, Βυντρα, Μανωλας, Μαλεζας, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Κονέ, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου και Γκέκας.

Στο ημίχρονο του διτέρματος, ο Πορτογάλος προπονητής είχε τετ-α-τετ με τον Γιώργο Σαμαρά και τον Βασίλη Τοροσίδη. Αυτή είναι μία κίνηση που κάνει ο Σάντος αρκετά συχνά τις τελευταίες δύο ημέρες με τους διεθνείς.

Στο δεύτερο μέρος, ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε δύο αλλαγές στη σύνθεση της βασικής ομάδας, περνώντας τον Μανιάτη και τον Γκέκα στη θέση του Τζιόλη και του Τζαβέλλα, αντίστοιχα.

Σε ρόλο αριστερού μπακ οπισθοχώρησε ο Χολέμπας, ο Σαμαράς πέρασε σε θέση αριστερού εξτρέμ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκέκας. Υπήρξε, όμως, διαφοροποίηση στη διάταξη της μεσαίας γραμμής. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο τα αμυντικά χαφ (Μανιάτης - Καραγκούνης) και πιο μπροστά έπαιξε ο Κατσουράνης.

Για την... ιστορία στο δίτερμα οι βασικοί νίκησαν 1-0 με γκολ του Κατσουράνη.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το δίτερμα και, σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος, προβάδισμα έχει η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο πρώτος μέρος του διτέρματος (κάτι που φάνηκε για πρώτη φορά χθες στις ασκήσεις στα στημένα).

Πάντως, ο Φερνάντο Σάντος έχει στη άλλη άκρη του μυαλού του και το εναλλακτικό πλάνο της επιλογής του συστήματος 4-4-2 ανάλογα με τη ροή του ματς. Με τη δοκιμή που έκανε στο β’ μέρος δείχνει να έχει στα υπόψιν του για την ενδεκάδα τον Γκέκα και τον Μανιάτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη διάρκεια του διτέρματος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήδηξαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με αποτέλεσμα ο άσος της Μπολόνια να αποκομίσει ένα σκίσιμο στο φρύδι.

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο διεθνής ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς άλλα προβλήματα. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: