Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Ίσως μόνο εμείς πιστεύαμε σε είσοδο στα play-off»

Αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές της φετινής εξαιρετικής χρονιάς του ΠΑΣ Γιάννινα. Σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Γιάννη Χριστόπουλου, ο Σταύρος Τσουκαλάς, άλλαξε μία και καλή σελίδα στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι.

Ισορρόπησε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ, μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας τελικά την ομάδα των Ιωαννίνων. Τον κατηγόρησαν αρκετοί για εκείνη την απόφαση του. Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, μπορεί μάλλον να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του.

- Σταύρο, τέσσερις στροφές πριν το τέλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην πέμπτη θέση. Το περίμενες όταν ερχόσουν στην ομάδα;

«Ότι επιλογή και αν έχω κάνει στην καριέρα μου, ήθελα πάντα να βλέπω το καλύτερο δυνατό. Είμαι φιλόδοξος και όταν διαπίστωσα την ποιότητα του ρόστερ στον ΠΑΣ, ήμουν σίγουρος για μία καλή πορεία. Δεν ήξερα μέχρι που μπορούσαμε να φθάσουμε, όμως ίσως μόνο εμείς πιστεύαμε στην είσοδο μας στα play-off. Ακόμη υπάρχει φυσικά δρόμος, όμως είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο στόχος μας και το έχουν αντιληφθεί όλοι».

- Είναι τόσο καλός ο ΠΑΣ ή απλώς είναι μέτριοι ή και χειρότεροι οι περισσότεροι αντίπαλοι του;

«Δεν μου αρέσει να βλέπω τους αντιπάλους. Βλέπω την δική μας ομάδα, που ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει και τι εμπιστοσύνη έχει ο καθένας στον εαυτό του και στην δουλειά που γίνεται. Ασφαλώς σε κάποια από τα τελευταία ματς ήμασταν και τυχεροί, όπως στην Ξάνθη ή ακόμη και στον αγώνα με τον Άρη, όμως υπήρχαν και άλλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με τον Αστέρα, που θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

- Το 2-0 κόντρα στον Άρη ήταν δίκαιο;

«Το δίκαιο στο ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι και σχετικό. Θεωρώ πάντως ότι ήμασταν καλύτεροι, ότι μας βγήκαν οι φάσεις και ότι σε γενικές γραμμές, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ, ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι. Όμως και στο πρώτο μέρος είχαμε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

- Τι έχει ο ΠΑΣ, που… δεν έχουν οι άλλοι και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα;

«Έχει σίγουρα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως είναι ο Ίλιτς, ο Ντε Βινσέντι και άλλα παιδιά, έχει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα και μία ατμόσφαιρα η οποία σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδανική για να παίζεις ποδόσφαιρο, έχει έναν πολύ καλό προπονητή, που έχει περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα κι έχει και φιλόδοξους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είναι πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο τους».

- Ο Ντε Βινσέντι ως συμπαίκτης είναι… τόσο καλός όσο φαίνεται;

«Είναι ίσως και ακόμη καλύτερος απ΄ όσο φαίνεται. Έχει μία σιγουριά με την μπάλα στα πόδια. Ξέρεις πως δύσκολα θα την χάσεις και περιμένεις ότι θα κάνει και κάτι απρόβλεπτο, που ίσως κάνει και την διαφορά στο παιχνίδι. Έχει και ψυχολογία στο φουλ, οπότε βγάζει μία καταπληκτική εικόνα».

- Η μάχη πια είναι μόνο με τον Παναθηναϊκό;

«Όχι, θεωρώ πως η μάχη για την πεντάδα περιλαμβάνει πια και τον Ατρόμητο, ειδικά αν ηττηθεί στην Ξάνθη. Επίσης η Ξάνθη, μετά τη νίκη της στην Κομοτηνή, έχει αυξήσει τις πιθανότητες της. Θα γίνει μάχη μέχρι τέλους. Εμείς κρατάμε την τύχη στα πόδια μας όμως και αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε».

- Το ματς στην Κρήτη είναι «κλειδί»;

«Όλα τα παιχνίδια είναι «κλειδιά» θεωρητικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σίγουρα αν κερδίσουμε πάντως στην Κρήτη τον ΟΦΗ, θα έχουμε κάνει ένα πολύ καθοριστικό βήμα για τα Play-off.
Κι αυτός είναι ο στόχος μας. Να πάμε και να κερδίσουμε».

- Είχες ακούσει φαντάζομαι διάφορα για την απόφαση σου να επιλέξεις το περασμένο καλοκαίρι τον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι την ΑΕΚ. Αισθάνεσαι δικαιωμένος σήμερα;

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, όμως και τότε και σήμερα, θεωρούσα πως έκανα το σωστό. Ο ΠΑΣ έδειξε να με πιστεύει περισσότερο και διέκρινα ίσως μία μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Η ΑΕΚ είναι αναμφίβολα μία μεγάλη ομάδα, όμως βλέπετε κι εσείς πόσες δυσκολίες περνάει. Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Κάθε επιλογή μου την στηρίζω και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να είμαι καλά με τον εαυτό μου».

«Ήθελα μόνο μια ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη»

Η κουβέντα με τον Σταύρο Τσουκαλά, δεν θα μπορούσε να μην πάει και στον ΠΑΟΚ, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Μετά από αρκετούς μήνες, του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει και το… παράπονο του για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον δικέφαλο το περασμένο καλοκαίρι. «Προφανώς και δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η ομάδα μου και ήταν όνειρο για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημα και μεγάλα μάλιστα παιχνίδια. Από την στιγμή που δεν με υπολόγιζε η ομάδα όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Το παράπονο μου είναι πως ήθελα μόνο μία ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη. Να με δει και να με απορρίψει μετά. Να με έβλεπε όμως. Αισθάνθηκα πως είχε μπει το νερό στο αυλάκι εξαρχής. Είχαν παρθεί δηλαδή οι αποφάσεις και φυσικά αυτό φάνηκε και στην προετοιμασία. Τα συναισθήματα του φυσικά για τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση».

«Αυτό άξιζε στον Σάλπι»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ για τέσσερα ακόμη χρόνια και ο Σταύρος Τσουκαλάς αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα. «Αυτό άξιζε στον Σάλπι. Είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ που έχει έρθει ένας άνθρωπος όπως ο Ιβάν Σαββίδης και έφερε οικονομική σταθερότητα. Χαίρομαι πραγματικά πολύ για όλα τα παιδιά. Τους φίλους που άφησα εκεί. Ο Σαλπιγγίδης είναι ένα σύμβολο για την ομάδα για πολλούς λόγους και αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση».

«Φροντιστήριο με τον Γκαρσία»

Ο 24χρονος μέσος, πληροφορήθηκε βεβαίως και την εξέλιξη στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου του ΠΑΟΚ. «Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το θέμα, διότι δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έχει ειπωθεί ανάμεσα στον Πάμπλο και τον προπονητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Γκαρσία, όπως τον έζησα εγώ, είναι μία πολύ δυνατή προσωπικότητα και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Με στεναχωρεί ο τρόπος με τον οποίο έρχεται το φινάλε της συνεργασίας αυτής. Εγώ θα κρατήσω πάντως ότι έμαθα δίπλα του. Ήταν… φροντιστήριο». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: