Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κράβαρικ: «Πρώτη φορά ως αουτσάιντερ»

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Ηρακλής θα πάρει μέρος στο φάιναλ φορ ενός κυπέλλου και δεν θα παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί.

Για τον πρώην παίκτη του Ηρακλή και νυν προπονητή Αντρέι Κράβαρικ, που πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου μέσα στη Σύρο, είναι αναμφίβολα ένα περίεργο συναίσθημα , αλλά από την άλλη όντας ρεαλιστής ο τεχνικός των κυανόλευκων δηλώνει στο «Μ» πως η συμμετοχή και μόνο στη γιορτή του βόλεϊ είναι από μόνο της σημαντική ειδικά τη φετινή χρονιά.

«Στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή αυτό που υπάρχει είναι γιορτάσουμε αυτό που καταφέραμε παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Στο κύπελλο φθάσαμε πετυχαίνοντας δύο δύσκολες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Νίκη Αιγινίου και ΠΑΟΚ. Δείξαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες μου και στον ημιτελικό με τον Φοίνικα. Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που ο Ηρακλής πάει ως αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ αλλά αυτό ίσως είναι και καλό. Δεν λέω ότι πάμε να κερδίσουμε το κύπελλο, αλλά εάν μας δοθεί η ευκαιρία να προκριθούμε στον τελικό γιατί να μην το κάνουμε. Εάν ο Φοίνικας παίξει καλύτερα , ας μας κερδίσει. Έχει αποδειχτεί όμως στο φετινό πρωτάθλημα πως εάν μια ομάδα παίξει καλά μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο».

Αναφορικά με τη δυναμική του αντιπάλου και εάν η αλλαγή που υπήρξε στην τεχνική ηγεσία τα τελευταία 24ωρα θα επηρεάσει θετικά ο Αντρέι Κράβαρικ είπε: « Ο Φοίνικας έχει στις τάξεις του πολύ καλές μονάδες. Έχει παίκτες με προσωπικότητα. Τώρα γιατί αυτή η ομάδα δεν κατάφερε να δέσει όπως θα έπρεπε δεν μπορώ να το απαντήσω . Ίσως να επηρέασαν κάποιο τραυματισμοί και κάποιες αλλαγές παικτών. Τώρα όσο αφορά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν ξέρω εάν θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά γιατί στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε ότι το ντεμπούτο των νέων προπονητών σε Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό λειτούργησε αρνητικά».

Η ομάδα του Ηρακλή θα αναχωρήσει την Παρασκευή για το Ρέθυμνο και ήδη γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε η ομάδα να ταξιδέψει αεροπορικώς. Ανάλογη προετοιμασία υπάρχει βέβαια και σε αγωνιστικό επίπεδο με τον Κράβαρικ να τονίζει πως την εβδομάδα που μας πέρασε και με δεδομένο το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε εξ αρχής δύσκολο έργο στον Ολυμπιακό ακολουθήθηκε ένα μίνι πρόγραμμα προετοιμασίας ώστε οι κυανόλευκοι να έτοιμοι για το ματς του κυπέλλου αλλά και αυτό κόντρα στον Άρη για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Στο ματς με τον Ολυμπιακό η ομάδα ήταν λίγο σφιγμένη γιατί κάναμε μια μίνι προετοιμασία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη συνέχεια αφού μεσολαβεί και το ματς στο Ρέθυμνο για το κύπελλο. Δεν το κρύβω όμως πως το μυαλό όλων μας είναι κυρίως στο ματς με τον Άρη που θα κρίνει και την παραμονή μας που ήταν ο βασικός στόχος της ομάδας εξ αρχής. Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμους βαθμούς στα παιχνίδια με Κηφισιά εντός και Μίλωνα εκτός και τώρα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Περιμένω να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στο ματς με τον Άρη το επόμενο Σάββατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: