Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΟΑΚΑ!!

Την εκκένωση του ΟΑΚΑ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα ζήτησαν οι άνθρωποι της «πράσινης» ΚΑΕ, καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα! Ύστερα από περίπου 40 λεπτά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΟΑΚΑ!
Αυτό δεν ξανάγινε! Ένα σάιτ και μία εφημερίδα δέχθηκαν τηλεφώνημα πως υπάρχει βόμβα στο ΟΑΚΑ, η οποία υποτίθεται πως θα έσκαγε στις 23:00, στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της «πράσινης» ΚΑΕ να ζητήσουν την εκκένωση του γηπέδου!

Εκείνη τη στιγμή στο κλειστό του Αμαρουσίου ήταν περίπου 15.000 φίλοι του «τριφυλλιού». Ωστόσο, αφού η αστυνομία έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, το ματς ξεκίνησε πάλι, ύστερα από περίπου 40 λεπτά διακοπής.

«Υπήρξε τηλεφώνημα σε ένα σάιτ και μία εφημερίδα πως στις 23:00 θα εκραγεί βόμβα. Μας ενημέρωσε η αστυνομία, ψάξαμε παντού και αποφασίστηκε να γίνει η εκκένωση του γηπέδου. Μπορεί να είναι ένα… χιούμορ, αλλά πρέπει να το αδειάσουμε. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι μέσα με τον διαιτητή και τον κομισάριο για να αποφασιστεί τι θα γίνει», ανέφερε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντί για κόσμο… φωτογραφίες!!

Ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο τη Λαμποράλ Κούτσα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας, ωστόσο η «Χάλα Πιονίρ» δεν θα είναι εντελώς… άδεια!

Αντί για κόσμο… φωτογραφίες!
Μία πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα, στην προσεχή αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα, στην άδεια –λόγω τιμωρίας- «Χάλα Πιονίρ».

Συγκεκριμένα, στις κερκίδες του γηπέδου, αντί για τον κόσμο, θα υπάρχουν οι φωτογραφίες όσων είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για το ματς, όπου τα χρήματα από τις εισπράξεις πήγαν για την οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του αδικοχαμένου, Μάρκο Ίβκοβιτς.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακλήθηκε η Ενημερότητα της ΕΠΟ!!

Δεν έχει ισχύ η φορολογική ενημερότητα της ΕΠΟ κατά τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Κινήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, προκειμένου το ποσό της επιχορήγησης να δοθεί απευθείας στις ΕΠΣ!

Ανακλήθηκε η Ενημερότητα της ΕΠΟ!
«Μπλόκο» στην φορολογική ενημερότητα της ΕΠΟ από την Εφορία. Ο αρμόδιος προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ με επιστολή του στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε πως το Αποδεικτικό Ενημερότητας της Ομοσπονδίας, για χρέη προς το Δημόσιο, δεν έγινε δεκτό καθώς εκδόθηκε, εκ παραδρομής, από αναρμόδιο όργανο και χωρίς να πληρούνται οι όροι έκδοσης.

Εκτός αυτού, η ΓΓΑ, μέσω ανακοίνωσης, γνωστοποιεί πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός, έχει ξεκινήσει διαδικασίες έτσι ώστε να μην χαθεί το ποσό ύψους 1.4εκατ. της επιχορήγησης και να δοθεί απευθείας στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Γ.Γ.Α:

«Με σημερινό έγγραφο του Προϊσταμένου της ΙΖ’ Δ.Ο.Υ. κ. Α. Ανδρούτσου, το οποίο επισυνάπτεται, αναφέρεται πως: «Από την υπηρεσία μας χορηγήθηκε το υπ’ αριθμ. 9529/01.12.2014 Αποδεικτικό Ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο (αρ. Προτυπωμένου 4160932 Σειρά Β1), κατόπιν αίτησης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» με ΑΦΜ #########.

Σας γνωρίζουμε ότι το ως άνω αποδεικτικό ανακαλείται από την υπηρεσία μας καθότι εκδόθηκε, εκ παραδρομής, από αναρμόδιο όργανο και χωρίς και πληρούνται οι όροι έκδοσης αυτού, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να μη γίνει χρήση του ως άνω αποδεικτικού, καθώς και να μας επιστραφεί το σώμα αυτού προκειμένου να ακυρωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι εξαρχής η αρμόδια για την ΕΠΟ ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών με έγγραφό της επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη.

Κατόπιν αυτού, εκπίπτουν ως άκυροι όλοι οι σχετικοί περί του αντιθέτου ισχυρισμοί της ΕΠΟ, η οποία καλείται πλέον να λογοδοτήσει στον φίλαθλο κόσμο τόσο για την χρονίζουσα ολιγωρία της στην καταβολή των οφειλών της όσο και για τις αήθεις εκφράσεις στις οποίες κατέφυγε (ιδίως δε για τα περί παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μισεί το ποδόσφαιρο).

Τέλος, ανακοινώνεται ότι ήδη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες - άλλωστε δική του ήταν η απόφαση έγκρισης της επιχορήγησης στα σωματεία, που είχε πολλά χρόνια να γίνει - ώστε το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ, να μην χαθούν και να δοθούν στις αρχές του 2015, παρά το κώλυμα που ανέκυψε με την αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ».


inner

Δεν γίνεται το Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός!!

Την απόφαση να μη συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής η αναμέτρηση του Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό, πήρε η Σούπερ Λίγκα στη συνεδρίαση του ΔΣ της!

Δεν γίνεται το Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός!
Όλο και πιο κοντά στην απόσυρση από τη φετινή Σούπερ Λίγκα είναι η Νίκη Βόλου!

Ύστερα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής την αναμέτρηση των Θεσσαλών με τον Παναιτωλικό, που αρχικά είχε οριστεί για την προσεχή Κυριακή (21/12, 17:15).

«Σήμερα είχαμε τη συνεδρίαση του ΔΣ, που έγινε μέσα σε συναινετικό κλίμα για τα σοβαρά θέματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ύστερα από την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, πήραμε και εμείς την απόφαση να μην ορίσουμε τον επόμενο αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό», δήλωσε αρχικά για το θέμα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Πάτσης έχει δηλώσει πως αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με την ομάδα, αλλά εμείς κάτι επίσημο δεν έχουμε στα χέρια μας. Με τον Παναιτωλικό όπως είπαμε δεν θα παίξει. Αν, όμως, μέσα στην εβδομάδα πληρώσει τους παίκτες της θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μία παρακράτηση χρημάτων από την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι για να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Οφείλουμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναβλήθηκε ο ημιτελικός!!

Ημιτελικός… γιοκ μέχρι νεοτέρας! Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, έως ότου αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Αναβλήθηκε ο ημιτελικός!
Μετά τις διευκρινίσεις που ζήτησε από ΑΣΕΑΔ για την σημερινή του απόφαση να δικαιώσει τον Ολυμπιακό όσον αφορά την ένσταση του κύρους του προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, η ΕΟΚ πήρε… δραστικά μέτρα!

Έτσι, έως ότου αποσαφηνιστεί αν το ανώτατο όργανο κατακυρώνει οριστικά τον αγώνα υπέρ των Πειραιωτών ή απλώς καλεί τον αθλητικό δικαστή να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση, η ελληνική ομοσπονδία αποφάσισε -φυσιολογικά- να αναβάλει τον ημιτελικό που ήταν προγραμματισμένος για την Δευτέρα ανάμεσα στο τριφύλλι και τον ΠΑΟΚ!


Η ανακοίνωση:

Η ΕΟΚ ανακοινώνει την αναβολή του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα 22/12/14 ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας, μετά την κοινοποίηση προς εμάς της σημερινής απόφασης του ΑΣΕΑΔ. Μιας απόφασης πρωτοφανούς ασάφειας ως προς τη διατύπωσή της, άνευ διατακτικού στην κατάληξή της.

«Στα χαρτιά… μάγκικα και Πειραιώτικα»

Για διαστρέβλωση της αλήθειας κατηγορεί ο Παναθηναϊκός την ΚΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το μεταξύ τους ματς Κυπέλλου που έγινε στο ΟΑΚΑ.

«Στα χαρτιά… μάγκικα και Πειραιώτικα»
Στην αντεπίθεση πέρασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όπου μέσω ανακοίνωσής της ειρωνεύεται την προσφυγή του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί για διαστρέβλωση της αλήθειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Παρά το γεγονός ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός, προβάλλοντας για μια ακόμα φορά την θλιβερή της επικοινωνιακή εικόνα, έσπευσε να διαστρεβλώσει την αλήθεια παρουσιάζοντας ότι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δήθεν κατακυρώνει τον μεταξύ μας αγώνα κυπέλλου υπέρ της , η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με αίσθημα ευθύνης, οφείλει να ξεκαθαρίσει την αλήθεια στο φίλαθλο κόσμο.

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν κρίνει την υπόθεση κατ’ ουσία, παρά την αναπέμπει στο ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ δεχόμενο ότι το τελευταίο έχει δικαιοδοσία να κρίνει επ’ αυτής. Σε καμία περίπτωση δεν κάνει δεκτή την ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ούτε διατάσσει την υπέρ της κατακύρωση του αγώνα κυπέλλου.

Δεν μπορούμε όμως παρά να εκφράσουμε την τεράστια απορία μας σχετικά με την απόφαση αυτή του ΑΣΕΑΔ που κάνει άνω κάτω την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αφήνει να αιωρείται μία υπόθεση η οποία είναι τελείως ξεκάθαρη: Η ομάδα του Παναθηναϊκού κέρδισε δικαιότατα έναν αγώνα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο δεν επηρέασε στο ελάχιστο έναν αγώνα που κρίθηκε εντός του γηπέδου, με δίκαιο νικητή, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι κινήσεις του ηττημένου που ακολούθησαν με αποκορύφωμα την απόλυση του προπονητή μετά την έντονη αντίδραση των οπαδών που συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Δεν συγκεντρώθηκαν για κανέναν άλλο λόγο εκεί.

Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφέστατοι.

Καμία νομική κατασκευή δεν δύναται να ανατρέψει την πραγματικότητα, ούτε το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

Τόσο το τυπικό όσο και η ουσία της υπόθεσης βρίσκονται στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Κι αυτό θα διαφανεί πανηγυρικά στο τέλος.

Αυτό που έχει καταλάβει όλος ο κόσμος, όμως είναι η πάγια τακτική του Ολυμπιακού: Όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να πάρεις παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ούτε μέσα ούτε έξω από την Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη ούτε με Έλληνες αλλά ούτε και με ξένους διαιτητές, ούτε ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με ανήλικους… Τι άλλο σου μένει; Να προσπαθήσεις να πάρεις τον αγώνα στα χαρτιά… μάγκικα και Πειραιώτικα
».

Η... τραυματισμένη ενδεκάδα της Μπάγερν!!

Δεν έχουν σταματημό τα προβλήματα για την Μπάγερν Μονάχου, καθώς νοκ-άουτ τέθηκαν οι Αλόνσο, Μπενάτια, Λεβαντόφσκι και Ρόντε, με τους τραυματίες παίκτες των Βαυαρών να σχηματίζουν... ενδεκάδα!

Η... τραυματισμένη ενδεκάδα της Μπάγερν!
Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά... έντεκα είναι οι τραυματίες της Μπάγερν καθώς στη μεγάλη λίστα των Βαυαρών προστέθηκαν τα ονόματα των Τσάμπι Αλόνσο, Μεχντί Μπενάτια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Σεμπάστιαν Ρόντε.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών φέτος, παρόλο που λόγω βάθους και ποιότητας της ομάδας δε φαίνεται στα αποτελέσματα. Ο αριθμός των τραυματισμένων έφτασε τους έντεκα με τους παίκτες που είναι νοκ-άουτ να σχηματίζουν μια ενδεκάδα ικανή για να... νικήσει τις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης!

Οι τραυματίες της Μπάγερν αυτή τη στιγμή:
Σταρκ, Λαμ, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Μπενάτια, Αλόνσο, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Ρόντε, Λεβαντόφσκι, Πιζάρο

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζητεί διευκρινίσεις από ΑΣΕΑΔ η ΕΟΚ!


Να δώσει διευκρινίσεις για την απόφασή του καλεί η ΕΟΚ το ΑΣΕΑΔ, προκειμένου να προγραμματίσει ή όχι εκ νέου τον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και… ενός εκ των «αιωνίων».

Ζητεί διευκρινίσεις από ΑΣΕΑΔ η ΕΟΚ
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και το αν αυτή δικαιώνει τον Ολυμπιακό και κατακυρώνει υπέρ του τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ή απλώς καλεί τον αθλητικό δικαστή να εξετάσει την υπόθεση, πράγμα που δεν είχε κάνει εξ αρχής δηλώνοντας αναρμόδιος.

Η ομοσπονδία με επιστολή της καλεί τον ΑΣΕΑΔ να αποσαφηνίσει την απόφαση που εξέδωσε, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει να προγραμματίσει ή όχι εκ νέου τον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και… ενός εκ των δύο «αιωνίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η ΕΟΚ με την ακόλουθη επιστολή της προς το ΑΣΕΑΔ ζήτησε την αποσαφήνιση και ερμηνεία της υπ. αρ. 101/19-12-2014 απόφασής του:

«Με την υπ’ αριθ. 101/19-12-2014 απόφαση του ΑΣΕΑΔ έγινε αποδεκτή η προσφυγή της Ολυμπιακός ΚΑΕ περί ακύρωσης της υπ’ αριθ. 55/31-10-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ.

Η ως άνω απόφαση, όπως είναι διατυπωμένη, δημιουργεί σύγχυση όσον αφορά το διατακτικό της και για το λόγο αυτό σας ζητάμε την άμεση αποσαφήνιση και ορθή ερμηνεία του διατακτικού της απόφασης αυτής, προκειμένου η ΕΟΚ να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της
».

Μέσα ο Τζαβέλλας, ευχάριστα νέα για Γλύκο!!

«ΟΚ» είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας και υπολογίζεται για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό. Ανέβασαν ρυθμούς οι Μακ, Κατσικάς. Θεραπεία ο Τζιόλης. Απέφυγε τα χειρότερα ο Γλύκος.

Μέσα ο Τζαβέλλας, ευχάριστα νέα για Γλύκο
Το πρόγραμμα της προπόνησης του ΠΑΟΚ έβγαλε την Παρασκευή ο Γιώργος Τζαβέλλας και τέθηκε στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, ενώ δεν αγωνίστηκε σε αυτό με τον ΠΑΣ την Τετάρτη.

Σε καλύτερη κατάσταση παρουσιάστηκαν σήμερα οι Ρόμπερτ Μακ, Γιώργος Κατσικάς, που επίσης δεν αγωνίστηκαν στα Γιάννενα και ανέβασαν ρυθμούς, όπως και ο νεαρός, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Θεραπεία έκανε ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ο Παναγιώτης Γλύκος απέφυγε τα χειρότερα. Δηλαδή, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάγματος στη λεκάνη. Έχει αιμάτωμα στους λοξούς κοιλιακούς και εντός της ημέρας θα υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση θα λείψει τρεις εβδομάδες από τις προπονήσεις του «δικεφάλου του Βορρά».

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης με φυσικοθεραπείες κι ασκήσεις στο γυμναστήριο και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά δουλεύοντας σε τεχνική και τακτική με παιχνίδι σε μικρό χώρο.

Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στο γήπεδο της Τούμπας. Στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ατιμωρησία έλαβε τέλος!»

Για οριστική και αμετάκλητη κατακύρωση του προημιτελικού Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό υπέρ του Ολυμπιακού που συνιστά τέλος της ατιμωρησίας, κάνει λόγο η ερυθρόλευκη ΚΑΕ με ανακοίνωσή της.

«Η ατιμωρησία έλαβε τέλος!»
Για οριστική και αμετάκλητη κατακύρωση του προημιτελικού Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό υπέρ του Ολυμπιακού, κάνει λόγο η ερυθρόλευκη ΚΑΕ με ανακοίνωσή της μιλώντας για τέλος στην ατιμωρησία.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που καλεί τον αθλητικό δικαστή να επανεξετάσει το ζήτημα, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από την ΕΟΚ με επίσημο έγγραφο να ορίσει ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ενώ η πλευρά του Παναθηναϊκού αντέδρασε δια στόματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Το ΑΣΕΑΔ με σημερινή απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και, ανατρέποντας την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, κατακύρωσε αμετάκλητα τον από 09.10.2014 αγώνα Κυπέλλου υπέρ του Ολυμπιακού, λόγω της παράνομης παρουσίας του τότε Προέδρου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Δ. Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Η ατιμωρησία έλαβε τέλος».

Γιαννακόπουλος: «Δεν κέρδισαν ούτε αμούστακα παιδιά…»

Αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.«Ουσία είναι ότι βρέθηκα στο γήπεδο ή ότι ο Μπαρτζώκας,ο Σπανούλης και η παρέα τους δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε αμούστακα παιδιά;»,ανέφερε.

Γιαννακόπουλος: «Δεν κέρδισαν ούτε αμούστακα παιδιά…»
Την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ να καλέσει τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού (που ζητεί να παίξει στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ αντί του «τριφυλλιού») για τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ με γραπτή του δήλωση αφήνει αιχμές για το ΑΣΕΑΔ, αλλά και τη στάση του Ολυμπιακού καταλήγοντας πως «η ουσία είναι πως δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε αμούστακα παιδιά».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων στο χώρο του μπάσκετ. Άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει ποτέ τη μπάλα στα χέρια τους έρχονται και με τις περίεργες (σε σημείο γελοιότητας) αποφάσεις τους, υποτιμούν και υποβαθμίζουν ένα επαγγελματικό άθλημα στο οποίο κάποιοι εξακολουθούν να επενδύουν εκατομμύρια ευρώ. Σε μια περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ εξακολουθεί να «αντιστέκεται» στην κατάρρευση που μαστίζει τη χώρα και να μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες με τις συνεχείς επιτυχίες του.

Πριν από λίγο καιρό ελήφθη η απόφαση να επαναληφθεί ο αγώνας Άρης - ΠΑΟΚ αν και ο διαιτητής, δηλαδή ο απόλυτος «άρχοντας» του γηπέδου, αποφάσισε να διακοπεί οριστικά. Μια απόφαση για γέλια και για κλάματα αλλά και μια απόφαση ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Πάμε και στη σημερινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ, να κρίνει ως απαράδεκτη εκείνη του μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ. Ζήτησε, λέει, το ΑΣΕΑΔ να κριθεί η υπόθεση επί της ουσίας.

Σωστά...

Ουσία είναι ότι βρέθηκα εγώ στο γήπεδο ή ότι ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και η παρέα τους δεν μπόρεσαν να κερδίσουν εντός παρκέ ούτε αμούστακα και ανήλικα παιδιά;

Ίδωμεν...
».

Ολυμπιακός σε ΕΟΚ: «Ορίστε ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ»

Έγγραφο στην ΕΟΚ με το οποίο ζητά να ορίσει ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Πυλαία τη προσεχή Τρίτη (23/12) απέστειλε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, μετά τη δικαίωση της ένστασής της στο ΑΣΕΑΔ.

Ολυμπιακός σε ΕΟΚ: «Ορίστε ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ»
Σε μία κίνηση που ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να δικαιώνει την ένσταση της κατά του κύρους του αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, προχώρησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣπορFm 94,6 οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν έγγραφο στην ΕΟΚ, με το οποίο της ζητούν να ορίσει για τη προσεχή Τρίτη 23 Δεκεμβρίου ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αντικαθιστώντας τους «πράσινους».

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αθλητικός Δικαστής, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να επανεξεταστεί η καταγγελία για παράνομη είσοδο του τιμωρημένου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ και παρουσία υπεράριθμων οπαδών στο ΟΑΚΑ, δικαίωσε τη πλευρά των «ερυθρόλευκων», που κερδίζουν τη πρόκριση στα «χαρτιά» ,αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα έφεσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάκωση ο Γλύκος!

Περίπου είκοσι ημέρες αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Κάκωση ο Γλύκος
Κάκωση στους πλαϊνούς κοιλιακούς έχει υποστεί ο Παναγιώτης Γλύκος, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης και δεν θα αγωνιστεί, όπως αναμενόταν στο τελευταίο ματς του «δικεφάλου του Βορρά» με τον Λεβαδειακό την Κυριακή (21/12, 19:30). Απών θα είναι και από το πρώτο παιχνίδι του 2015, με τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Νεότερη ενημέρωση για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του θα υπάρξει μετά το τέλος της σημερινής (19/12) προπόνησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανατροπή» από ΑΣΕΑΔ!

Με απόφασή του, το ΑΣΕΑΔ καλεί τον αθλ. δικαστή να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τι γίνεται με τον ημιτελικό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ.

«Ανατροπή» από ΑΣΕΑΔ
Τρεις μέρες πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ένσταση που είχε καταθέσει και υποχρεώνει τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να επανεξετάσει την υπόθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο κατά του κύρους του αγώνα με το «τριφύλλι» για τα προημιτελικά αναφέροντας πως ο τότε πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ήταν στο γήπεδο αν και τιμωρημένος, ενώ υπήρχαν υπεράριθμοι οπαδοί των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ. Όπως τόνιζαν, ο κανονισμός προβλέπει ότι η ομάδα που παραβαίνει αυτούς τους κανονισμούς, χάνει το ματς στα χαρτιά.

Ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση αναφέροντας πως αυτή αφορούσε αγώνα που διοργανώνει η ΕΟΚ, ωστόσο εξ αρχής η ομοσπονδία είχε καταστήσει σαφές πως υπεύθυνος για αυτά τα ζητήματα είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Αυτό έκρινε τώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το ΑΣΕΑΔ, που καλεί τον αθλητικό δικαστή να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καταθέσει επίσημα ένσταση (με παράβολο, όπως αναφέρει ο κανονισμός), αλλά έχει κάνει απλή καταγγελία.

Το ερώτημα που τώρα προκύπτει είναι… πότε θα την εξετάσει, από τη στιγμή που ο ημιτελικός ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έχει οριστεί για τη Δευτέρα και σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής τιμωρήσει τους «πράσινους», τη θέση τους θα πρέπει να πάρει… ο Ολυμπιακός. Σε πρώτη φάση, το ενδεχόμενο αναβολής του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα αγώνα στην Πυλαία είναι ορατό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάνε μπροστά!!

Η πρωτοπόρος του Championnat, Μαρσέιγ και η δεύτερη, Παρί Σεν Ζερμέν, θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις ήττες της περασμένης αγωνιστικής με νίκη επί της Λιλ και της Μονπελιέ αντίστοιχα.

Κοιτάνε μπροστά
Τελευταία αγωνιστική για το 2014 και στο γαλλικό πρωτάθλημα με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση να επιθυμούν την επιστροφή στις νίκες μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην 18η αγωνιστική.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε την ήττα από την Γκινγκάμπ με 1-0, επικρατώντας 3-1 της Αζαξιό την Τετάρτη για το Λιγκ Καπ. Μπροστά της θα βρει το Σάββατο (20/12, 18:00) την ένατη του βαθμολογικού πίνακα, Μονπελιέ, που έχασε τελευταία φορά στις αρχές του μήνα, από τη Σεντ Ετιέν με 2-0. Το συγκεκριμένο «ζευγάρι» θα συναντηθεί και στις αρχές του νέου έτους, αλλά για το Κύπελλο Γαλλίας.

Η Μαρσέιγ, που παραμένει ένα βαθμό μπροστά από τους πρωταθλητές, θα φιλοξενήσει την Κυριακή (21/12, 15:00) τη 12η του Championnat, Λιλ, που δείχνει να παίρνει τα πάνω της, ύστερα από τα 13 ματς που είχε χωρίς νίκη (σε Γαλλία και Ευρώπη). Την Κυριακή επικράτησε 3-0 της Τουλούζ, ενώ μεσοβδόμαδα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ, επί της Μπορντό, έστω και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/12)
Λανς-Νις (21:30)

Σάββατο (20/12)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ (18:00)
Καέν-Μπαστιά (21:00)
Λοριάν-Ναντ (21:00)
Μετς-Μονακό (21:00)
Ρεν-Ρεμς (21:00)
Τουλούζ-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (21/12)
Μαρσέιγ-Λιλ (15:00)
Σεντ Ετιέν-Εβιάν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική

Παρασκευή (9/1)
Μονπελιέ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (10/1)
Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Εβιάν-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Λανς (21:00)
Λιλ-Καέν (21:00)
Νις-Λοριάν (21:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (11/1)
Λιόν-Τουλούζ (15:00)
Ναντ-Μετς (18:00)
Μονακό-Μπορντό (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα… θα μειώσουν!

Με τη Ρεάλ να… απέχει λόγω συμμετοχής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή.

Τώρα… θα μειώσουν
Η ασταμάτητη Ρεάλ δεν χαρίζει… κάστανο στους αντιπάλους της και οδεύει από νίκη σε νίκη. Στη 16η αγωνιστική της Primera Division, ωστόσο, οι διώκτες της έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν. Όχι επειδή η «βασίλισσα» θα στραβοπατήσει, αλλά επειδή δεν θα παίξει, μιας και το Σάββατο αντιμετωπίζει στο Μαρόκο τη Σαν Λορέντζο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Έτσι ο αγώνας της με τη Σεβίλλη στο «Μπερναμπέου» έχει μετατεθεί για το Φεβρουάριο.

Η Μπαρτσελόνα, που πλέον βρίσκεται στο -4 από τους πρωτοπόρους, δεν έχει άλλη επιλογή από το να νικήσει την Κόρδοβα στο «Καμπ Νου». Ο Άλβες αναμένεται να απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τους Καταλανούς.

Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής γίνεται στο «Σαν Μαμές», όπου η Μπιλμπάο φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τρεις σημαντικές απουσίες, τους Λαπόρτ, Ιτουράσπε και Ιραόλα, αλλά ισάριθμες μετρά και ο Ντιέγκο Σιμεόνε που δεν υπολογίζει σε Κόκε, Μάντζουκιτς και Τσέρτσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα-Αλμερία (21.45)

Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα-Κόρδοβα (17.00)
Λεβάντε-Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπάρ-Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη

Η επόμενη (17η, 4/1) αγωνιστική:

Κόρδοβα-Γρανάδα
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο
Έλτσε-Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο
Μάλαγα-Αλμερία
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη-Θέλτα Βίγκο
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατά Ίνγκλις, παίρνει και ψηλό!!

Αυξημένες πλέον οι πιθανότητες να παραμείνει ο Καρλ Ίνγκλις στην ΑΕΚ, που βρίσκεται κοντά και στην απόκτηση σέντερ.

Κρατά Ίνγκλις, παίρνει και ψηλό
Η παραμονή του Καρλ Ίνγκλις στην ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο. Ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από την «Ένωση» για ομάδα της Ευρωλίγκας εφόσον φέρει 30.000 δολάρια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια ουσιαστική πρόταση, ενώ οι φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι αποδείχτηκαν αβάσιμες.

Με την πλευρά του παίκτη είναι σε ανοιχτή γραμμή ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει τον 33χρονο άσο και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι του προσφέρει αύξηση αποδοχών (τώρα εισπράττει 20.000 δολάρια το μήνα), αλλά και συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Ο Ίνγκλις φαίνεται πως «ψήνεται» και αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στη βάση του για να αγωνιστεί στον αγώνα της 28ης Δεκεμβρίου με το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ.

Στο ίδιο ματς δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να είναι ενισχυμένη και με ξένο σέντερ. Η αναζήτηση παίκτη έχει μπει στην τελική της ευθεία και εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Το Σάββατο στις 13:00, ελλείψει υποχρεώσεων για την Α1, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα αντιμετωπίσει σε φιλικό στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Μπαλούφο, διώχνει Ρούντι!!

Δεν επαναπαύεται στις δάφνες των τεσσάρων σερί νικών η Ξάνθη, που ενισχύεται με τον Ισπανό εξτρέμ Μπαλούφο και αποδεσμεύει τον Ρούντι.

Παίρνει Μπαλούφο, διώχνει Ρούντι
Οι τέσσερις σερί νίκες της Skoda Ξάνθης, με τελευταία το χθεσινό θρίαμβο με 4-2 επί του Παναθηναϊκού, έχουν φέρει τους Ακρίτες στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν επαναπαύονται…

Μετά τον Νίκολα Μπέλιτς, μια ακόμη σημαντική προσθήκη είναι στα σκαριά, καθώς ήδη στην πόλη βρίσκεται ο Βάλτερ Φερνάντες Μπαλούφο. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ισπανό, που αγωνίζεται ως ακραίος μέσος και ανήκει στη Λόκερεν, από την οποία αναμένεται να αποκτηθεί δανεικός. Τον ποδοσφαιριστή γνωρίζει καλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς πέρσι συνεργάστηκαν στην Πετρολούλ και ο Καταλανός άσος είχε 21 εμφανίσεις με τη ρουμανική ομάδα. Στο παρελθόν είχε περάσει από την Μπαρτσελόνα Β’ και τη Βιντεότον μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, την πόρτα της εξόδου θα δει ο Ρούντι. Ο 25χρονος Πορτογάλος δεν έχει ικανοποιήσει με την παρουσία του και θα αρχίσουν οι επαφές για να λύσει το συμβόλαιό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζεύει τα κομμάτια του!!

Χρόνος για μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ μετά την κακή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με βαριά ήττα από τον ΠΑΣ, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ανησυχία για Γλύκο. Χάνει Τζανδάρη.

Μαζεύει τα κομμάτια του
Η ήττα που έκανε ο ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα δεν καταπίνεται και χωνεύεται εύκολα. Το 3-0 για μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα και ειδικά από έναν αντίπαλο που μπορεί να είναι ποιοτικός και να έφερε 2-2 στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει άλλους εντελώς στόχους, είναι πολύ βαρύ.

Ωστόσο, χρόνος για γκρίνια και τα... περαιτέρω δεν υπάρχει στην ομάδα, καθώς ακολουθεί, με διαφορά λίγων ημερών, το τελευταίο ματς του 2014. Άπαντες στον «δικέφαλο του Βορρά» θέλουν να κάνουν καλές γιορτές, ολοκληρώνοντας τη χρονιά τουλάχιστον στην κορυφή, αφού δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν σημαντική απόσταση και από τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο από τον Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή (21/12) υπάρχει ένα δύσκολο ματς, εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό, που τον τελευταίο καιρό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτές ήρθαν μετά από καλές σχετικά εμφανίσεις. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό, δεχόμενη το δεύτερο τέρμα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ενώ ο Ατρόμητος τον νίκησε την Τετάρτη με μεγάλη δυσκολία, έχοντας την τύχη με το μέρος του και τον τερματοφύλακα του σε πολύ καλή ημέρα, τον Αντρέι Γκορμπούνοφ σε εξαιρετική μέρα. Στα τελευταία εννιά ματς έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ ο Λεβαδειακός, αυτά από τους Περιστεριώτες και τους Πειραιώτες.

Τα προβλήματα δεν θα λείψουν ούτε σε αυτήν την αγωνιστική για τον Άγγελό Αναστασιάδη. Χθες δεν είχε στη διάθεση του, τους Τζιόλη, Μακ, Κατσικά, Τζαβέλλα και Ρατς. Ο τελευταίος επιστρέφει, καθώς εξέτισε την ποινή του και μένει να δούμε τις θα γίνει με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, σήμερα θα φάνει το μέγεθος του τραυματισμού του Παναγιώτη Γλύκου, που χτύπησε στη λεκάνη στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, καθώς θα κάνει ακτινογραφία. Δεν είναι ξεκάθαρο αν χτύπησε στη φάση του πρώτου γκολ , που σημείωσε ο Λίλα ή νωρίτερα σε μονομαχία με τον Τσάβες. Δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις στα Γιάννενα και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με ΙΧ και όχι με το λεωφορείο της ομάδας, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση του.

Συμπλήρωσε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες ο Φάνης Τζανδάρης και αναμένεται να λείψει από την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς. Υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθεί σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς του ΠΑΟΚ (Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Καλλονή, Πλατανιάς), αλλά λογικά ο Άγγελος Αναστασιάδης θα ακολουθήσει τη συνηθισμένη τακτική του και θα τον αφήσει εκτός από το αμέσως επόμενος παιχνίδι της ομάδας. Άλλωστε, αυτό έκανε και με το Ρατς και ο Ρουμάνος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΣ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια (ακόμη) χαμένη ευκαιρία!

Μετά την Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός πέταξε στην Ξάνθη μια ακόμη ευκαιρία να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία, φουλ για στόπερ. Καλά νέα για το γήπεδο.

Μια (ακόμη) χαμένη ευκαιρία
Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό την επομένη της ήττας από τη Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια». Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή στους δύο βαθμούς, ωστόσο την πέταξαν στα σκουπίδια. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον αγώνα με τον Αστέρα, ωστόσο η χθεσινή εικόνα της ομάδας ήταν πολύ χειρότερη από εκείνη στην Τρίπολη και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τους «πράσινους».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα, με το πρόβλημα στις στημένες φάσεις να εξελίσσεται σε μάστιγα, δίχως όμως και η λειτουργία μεσοεπιθετικά να είναι υποδειγματική. Η απουσία του Μπεργκ είναι ένα ελαφρυντικό, αλλά όχι επαρκής δικαιολογία για το «τριφύλλι», που θέλει-τουλάχιστον-να κλείσει πλέον το 2014 με νίκη τη Δευτέρα απέναντι στην Κέρκυρα στη Λεωφόρο, ελπίζοντας πως ο Ολυμπιακός το Σάββατο και ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα στραβοπατήσουν απέναντι σε Καλλονή και Λεβαδειακό αντίστοιχα εκτός έδρας.

Τα προβλήματα θα είναι, πάντως, πολλά για το «τριφύλλι». Ο Νάνο αποχώρησε με τράβηγμα στον προσαγωγό και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ ο Σίλντενφελντ είναι τιμωρημένος και ο Ατζαγκούν έχει άδεια. Μένει να φανεί αν θα επανέλθει ο Κουτρουμπής, ενώ λογικά θα είναι έτοιμος ο Μπεργκ που χθες έλειψε λόγω πυρετού.

Άμεσα στόπερ

Η εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού χθες καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης με στόπερ. Ο Λεωνίδας Βόκολος αναμένεται το Σάββατο να παρακολουθήσει από κοντά τον Χουάνμα στον αγώνα της Νουμάνθια με την Λούγκο και με την επιστροφή του θα αποφασιστεί σε σύσκεψη με τους Φύσσα και Αναστασίου για ποιον παίκτη θα γίνει κίνηση. Ο Γκιγέρμο Ροντρίγκες της Ελλάς Βερόνα, ο Βόισλαβ Στάνκοβιτς της Παρτιζάν κι ένας ακόμη παίκτης που δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του είναι επίσης στη λίστα. Οι «πράσινοι» δεν αποκλείεται να ασχοληθούν επίσης με τον 25χρονο Νοτιοαφρικανό μεσοαμυντικό Μάι Μαλανγκού, που έμεινε ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ.

Στη Λεωφόρο μέχρι το 2021

Τη διασφάλιση της λειτουργίας του γηπέδου της Λεωφόρου μέχρι το 2021 πέτυχαν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση σήμερα και να ψηφιστεί το Σάββατο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί και τα έργα ανάπλασης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Άντε και… καλό χειμώνα!!

Η τελευταία αγωνιστική πριν τη χειμερινή διακοπή 40 ημερών διεξάγεται στην Bundesliga αυτό το weekend. Με Μάιντς η Μπάγερν, ντέρμπι… κατρακύλας στη Βρέμη.

Άντε και… καλό χειμώνα
Για άλλους η χειμερινή διακοπή θα είναι ευχάριστη και για άλλους… σκέτη βαρυχειμωνιά στην Bundesliga, που με τη 17η αγωνιστική μάς αποχαιρετά για το 2014 και επιστρέφει στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Μπάγερν, που δοκιμάζεται στην έδρα της Μάιντς. Μπορεί οι νταμπλούχοι να είναι αποδεκατισμένοι (εκτός μάχης Τιάγκο, Αλόνσο, Μαρτίνεθ, Μπενατιά, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Λεβαντόφσκι, Στάρκε και Ρόντε), αλλά έχοντας ήδη διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα.

Η ουραγός Βέρντερ φιλοξενεί την τρίτη από το τέλος Ντόρτμουντ σε μια μάχη δύο ομάδων που κατρακυλούν διαρκώς. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που μετρά μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία σε οκτώ ματς εκτός έδρας, συν τοις άλλοις έχει και τις σημαντικές απουσίες των Παπασταθόπουλου, Μχιταριάν, Ρόις και Σούμποτιτς.

Η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Κολωνία, η Σάλκε το Αμβούργο και η Λεβερκούζεν την Άιντραχτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/12 (21.30)
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 20/12 (16.30)
Σάλκε-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ
Στουτγκάρδη-Πάντερμπορν
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία (19.30)

Κυριακή 21/12
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (16.30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (18.30)

Η επόμενη (18η)αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1 (21.30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 20/12 (16.30)
Σάλκε-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19.30)

Κυριακή 21/12
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου (16.30)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θηρίο» ο Γιάννης, επέστρεψε ο «Παπ»!

Οι τραυματισμοί δεν τους σταματούν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ από διάστρεμμα και βοήθησε τους Μπακς να περάσουν από το Σακραμέντο. Επιστροφή για Παπανικολάου, αλλά ήττα Ρόκετς.

«Θηρίο» ο Γιάννης, επέστρεψε ο «Παπ»
Τι κι αν ένα 24ωρο πριν είχε αποχωρήσει με διάστρεμμα από τον αγώνα με τους Μπλέιζερς; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν καταλαβαίνει από τέτοια και όχι απλώς επέστρεψε στη δράση, αλλά αγωνίστηκε για 36:57 και βοήθησε τους Μπακς να νικήσουν τους Κινγκς στο Σακραμέντο με 108-107. Ο 20χρονος άσος είχε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με 27 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «βασιλιάδων», αλλά αστόχησε σε σουτ που θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του τη νίκη στην εκπνοή.

Μετά από απουσία πέντε αγώνων, ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στη δράση, αλλά οι Ρόκετς ηττήθηκαν στο Χιούστον με 99-90 από τους Πέλικανς που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Άντονι Ντέιβις με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες. Ο «Παπ» σε 22:36 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι Μπουλς δυσκολεύτηκαν να «λυγίσουν» τους Νικς με 103-97 και οφείλουν πολλά στο ότι τελικά τα κατάφεραν στον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντέρικ Ρόουζ και οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Καρμέλο Άντονι, Τζέι Αρ Σμιθ, Ιμάν Σάμπερτ και Αντρέα Μπαρνιάνι.

Oi Ουόριορς επικράτησαν 114-109 της Θάντερ και συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι, καθώς στο πρώτο μέρος έχασαν με ελαφρύ διάστρεμμα τον Κέβιν Ντουράντ, που είχε προλάβει να πετύχει 30 πόντους σε 19 λεπτά.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Νιου Γιορκ Νικς 103-97
Μπάτλερ 35, Γκασόλ 20, Μπρουκς 18, Μίροτιτς 13, Νοά 4 (13 ριμπ.)-Χάρνταγουεϊ 23, Στούντεμαϊρ 16, Όλντριτς 13 (10 ριμπ.), Καλντερόν 12.

Χιούστον Ρόκετς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 90-99
Χάρντεν 21, Χάουαρντ 17 (13 ριμπ.), Αρίζα 10, Μοτιεγιούνας 9, Μπέβερλι 9, Ντάνιελς 9-Ντέιβις 30 (14 ριμπ.), Χόλιντεϊ 16 (10 ασίστ), Άντερσον 16, Κάνινγχαμ 15, Ρίβερς 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Μιλγουόκι Μπακς 107-108
Κάζινς 27 (11 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 22, Γκέι 20, Κόλισον 15, Ουίλιαμς 9, Σέσιονς 9-Νάιτ 20, Μέιο 19, Ντάντλεϊ 19, Μπέιλες 17, Αντετοκούνμπο 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 114-109
Κάρι 34, Τόμπσον 19, Γκριν 16, Μπαρνς 12, Λίβινγκστον 12, Σπέιτς 10-Γουέστμπρουκ 33, Ντουράντ 30, Ιμπάκα 12, Ρόμπερσον 10 (12 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχυμένος ο Κάλας, κολλάει του Κόκε!!

«Αναθερμαίνεται» για τα καλά το ενδιαφέρον του Άλεξ Κάλας (αδερφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη) για τον Άρη, που φέρνει μαζί του και συμμάχους. Καθυστερεί του Σέρχιο Κόκε.

Ενισχυμένος ο Κάλας, κολλάει του Κόκε
Επανέρχεται για τον Άρη ο Άλεξ Κάλας. Το όνομα του αδερφού του πρώην προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, είχε ακουστεί ξανά στις αρχές Οκτώβρη, αλλά η υπόθεση έμεινε πίσω.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν έπαψε να υπάρχει και αυτό το δίμηνο ο ομογενής επενδυτής δούλευε πάνω σε αυτήν τη υπόθεση και όπως αναφέρεται στη «SportDay» εκτός από τα λεφτά που σχεδιάζει να βάλει, έχει προσεγγίσει και άλλα κεφάλαια. Έχει ακουστεί από την πρώτη στιγμή ότι «παίζει» να συνεισφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ολμ.

Επιπλέον, έχει γίνει επαφή με Γερμανό παράγοντα και ακούγεται πως το όνομα ότι μπορεί να προκαλέσει αίσθηση το όνομα του όταν γίνει γνωστό. Πρόκειται για άνθρωπο που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αλεξ Κάλας και δέχθηκε να συμμετάσχει, βάζοντας και ένα σημαντικό ποσό για αρχή.
Αναμένεται η συγκατάθεση του Ερασιτέχνη για να παρουσιαστεί το πλάνο για πλή αναδιοργάνωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Η πλευρά του Κάλας εμφανίζεται θετική στο να αναλάβει την εκκαθάριση της εταιρείας, που αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία ημέρα του χρόνου μετά την Γενική Συνέλευση.

Είναι πιθανό το ενδεχόμενο η πρόταση να περιλαμβάνει και δημιουργία Αθλητικού Κέντρου. Αυτό που θέλει η πλευρά του υποψήφιου επενδυτή είναι το ποιος θα αξιολογήσει την πρόταση, καθώς ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Γαλανός δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Αναμονή για Κόκε

Από εκεί που φαινόταν ότι τελείωσε το θέμα του Σέρχιο Κόκε και ότι θα έρθει στις αρχές του νέου χρόνου στην Ελλάδα, το θέμα «κολλάει». Ο Γιώργος Γαλανός δεν δίνει προσωπικές εγγυήσεις.

Ο Ισπανός επιθετικός ζητάει να πάρει ως εγγύηση μέρος απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα. . Ο Γιώργος Γαλανός ζήτησε από τον Ερασιτέχνη να δώσει ο ίδιος ως προκαταβολή το 30% του συμφωνηθέντος ποσού και το υπόλοιπο με τη μορφή εκχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Ερασιτέχνης. Από τον ΑΣ λένε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τις αρχές του Ιανουαρίου, μια και τότε (αφού συζητηθεί η κύρια αίτηση ορισμού από το Ειρηνοδικείο) το Δ.Σ. του ΑΣ Αρης θα γίνει και με τη βούλα πια «προσωρινή διοίκηση ειδικού σκοπού».*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δικά της παιδιά και ο… ξένος!

Μάκος και Κατσουράνης εξετάζονται από την ΑΕΚ για τη θέση του μέσου, ενώ ο Χόρχε Μολίνα της Μπέτις απασχολεί την «Ένωση» για την επιθετική γραμμή.

Τα δικά της παιδιά και ο… ξένος
Η απόκτηση μέσου, έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα για την ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και μαζί με αυτή του επιθετικού είναι οι δύο θέσεις όπου αναμένονται ενισχύσεις στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Για το χώρο του κέντρου η «Ένωση» εξετάζει με ενδιαφέρον δύο λύσεις πρώην δικών της παιδιών. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μάκο και τον Κώστα Κατσουράνη. Ο 27χρονος μέσος, που είχε αγωνιστεί στην ομάδα την τριετία 2009-2012, ανήκει στην Ανόρθωση και το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν. Επαφή δεν έχει υπάρξει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής είναι απόλυτα θετικός να επιστρέψει στην ΑΕΚ, που είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του και το καλοκαίρι.

Ακόμη πιο εφικτή είναι η λύση του Κώστα Κατσουράνη, που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα από το 2002 μέχρι το 2006. Ο 35χρονος μέσος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ινδία και κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ φυσικά και δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να επιστρέψει. Όπως και ο Μάκος, έχουν το επιπλέον ατού πως δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής και θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την ΑΕΚ που χρειάζεται επειγόντως αντικαταστάτη για τον Κορδέρο, ο οποίος θα επανέλθει λογικά το Φεβρουάριο. Επιπροσθέτως, Μάκος και Κατσουράνης είναι Έλληνες και δεν θα «σπαταληθεί» αν αποκτηθούν η μοναδική διαθέσιμη θέση μη κοινοτικού στο ρόστερ.

Μολίνα για την επίθεση

Το βάρος που μοιραία έχει πέσει στην απόκτηση μέσου δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ αδιαφορεί για τη θέση του σέντερ φορ. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», εξετάζεται η περίπτωση του Χόρχε Μολίνα. Ο 31χρονος Ισπανός φορ έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι «κιτρινόμαυροι», καθώς είναι ψηλός (1,89μ.) και δυνατός. Ανήκει στην Μπέτις μέχρι το 2016, αλλά δεν αγωνίζεται φέτος πολύ και φέρεται να τελεί υπό παραχώρηση. Φέτος έχει μόλις 2 γκολ σε 12 συμμετοχές σε δεύτερη κατηγορία και Κύπελλο, ωστόσο πέρσι είχε 9 τέρματα σε 32 εμφανίσεις στην Primera Division.

Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αναχώρησε εκ νέου για το εξωτερικό για να τσεκάρει παίκτες και όλα συνηγορούν στο ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τη δουλειά μας…»

Ικανοποίηση μεν στον Ολυμπιακό για τις ήττες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αλλά προέχει η βελτίωση της ομάδας, όπως τονίζουν. Ποιοι «παίζουν» για τη θέση του στόπερ, αναβάλλει το «αντίο» ο Αμπιντάλ.

«Τη δουλειά μας…»
Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι στον Ολυμπιακό δεν χάρηκαν βλέποντας χθες τον ΠΑΟΚ αρχικά και τον Παναθηναϊκό λίγο αργότερα να γνωρίζουν ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη αντίστοιχα. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανηγυρίζουν για τις ήττες των ανταγωνιστών τους, παρά μόνο για τις δικές τους νίκες. Και αντιλαμβάνονται πως για να πανηγυρίσουν και στο τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να συνεχίσουν νικηφόρα, αλλά και να ανεβάσουν τα επίπεδα απόδοσής τους που δεν είναι και στο υψηλότερο σημείο τον τελευταίο μήνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να φτάσουν στο 3/3 το Σάββατο απέναντι στην Καλλονή περιμένοντας στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά για να κλείσουν το 2014 στην κορυφή. Στην προσπάθειά τους αυτή θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Μιλιβόγεβιτς και Μποτία, αλλά πιθανότατα και των Αυλωνίτη και Σαλίνο (ενοχλήσεις σε κοιλιακούς/προσαγωγούς και δικέφαλο αντίστοιχα). Μάλιστα δεδομένης της λειψανδρίας στα μετόπισθεν, όλα δείχνουν πως ο Ερίκ Αμπιντάλ θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και λογικά θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Μυτιλήνης, έστω κι αν σήμερα το μεσημέρι (13:00) θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του σε συνέντευξη Τύπου!

Φουλ για στόπερ

Με τον Αμπιντάλ να αποχαιρετά και τον Μποτία να μένει εκτός μέχρι το Φεβρουάριο, η απόκτηση στόπερ αποτελεί αναγκαιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρούνο Άλβες παραμένει μεν στις κορυφαίες θέσεις της λίστας για τον εκλεκτό, ωστόσο έχει συμβόλαιο και μάλιστα υψηλό, ενώ είναι αμφίβολο αν και με τι αντίτιμο θα τον δώσει η Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν μια σειρά από άλλες περιπτώσεις αμυντικών, με κοινό χαρακτηριστικό την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι καιρός για… πειράματα και στόχος είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα βοηθήσει άμεσα. Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι ο 34χρονος Ουρουγουανός Ντιέγκο Λουγκάνο, που είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι κι έχει περάσει από «Φενέρ», Παρί, Γουέστ Μπρομ και Μάλαγα. Επίσης στη λίστα είναι ο Ντανιέλ «Κάτα» Ντίας, 35χρονος Αργεντινός που ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς και είχε συνεργαστεί με τον Μίτσελ στη Χετάφε και έχει περάσει επίσης από την Ατλέτικο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος Ουέλινγκτον της Μάλαγα, ο 34χρονος Γάλλος Σεμπαστιάν Σκιλασί της Μπαστιά και ο συνομήλικός του Αργεντινός Νικολάς Μπουρντίσο της Τζένοα.

Στα υπόψη υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, ενώ οι προτάσεις από μάνατζερ πέφτουν βροχή. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει το θέμα στην τελική του ευθεία, καθώς ο Μίτσελ έχει ζητήσει επιτακτικά στόπερ πριν το τέλος του 2014 και όλα δείχνουν πως η επιθυμία του θα γίνει πράξη. Ασφαλώς στον Ολυμπιακό «τσεκάρουν» και παίκτες για τη θέση του εξτρέμ ή του περιφερειακού επιθετικού, καθώς Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν έχουν ικανοποιήσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έσκασε η «βόμβα» Ρόντο!!

Παίκτης των Μάβερικς είναι κι επίσημα ο Ραζόν Ρόντο. Δείτε τις λεπτομέρειες του trade που ισχυροποιεί σημαντικά το Ντάλας.

Έσκασε η «βόμβα» Ρόντο!
Μια ανταλλαγή που πιθανώς να αλλάξει ακόμη και τις ισορροπίες για τον τίτλο ολοκλήρωσαν οι Μάβερικς, καθώς απέκτησαν από τους Σέλτικς τον Ραζόν Ρόντο.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε από την ομάδα του Ντάλας, που παίρνει επίσης από τη Βοστώνη τον φόργουορντ Ντουάιτ Πάουελ, ενώ δίνει τον σέντερ Μπράνταν Ράιτ, τον φόργουορντ Τζέι Κράουντερ και τον γκαρντ Τζαμίρ Νέλσον, καθώς επίσης μια επιλογή πρώτου γύρου στο ντραφτ του 2015 και μια δευτέρου του 2016.

Ο 28χρονος Ρόντο διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ενδιαφέρον είχαν εκφράσει πολλές ομάδες για να τον κάνουν δικό τους. Πλέον στους «Μαβς» θα σχηματίσει μια πανίσχυρη πεντάδα δίπλα στους Μόντα Έλις, Τσάντλερ Πάρσονς, Ντιρκ Νοβίτσκι και Τάισον Τσάντλερ, ενώ οι Σέλτικς έχουν οκτώ επιλογές πρώτου γύρου στα ντραφτ της επόμενης τετραετίας.

Οι Μάβερικς θα γίνουν η δεύτερη ομάδα του Ρόντο στο NBA, αφού απ’ την αρχή της καριέρας του αγωνιζόταν στους Σέλτικς, με τους οποίους το 2008 κατέκτησε το δαχτυλίδι, ενώ φέτος μετράει 8 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 10,6 ασίστ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράσινη ματιά στο μέλλον!

Πρόβα όχι μόνο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και για το Top 16 όπου θα τη ξανασυναντήσει, αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η αποψινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. «Πονοκέφαλος» στα γκαρντ.

Πράσινη ματιά στο μέλλον
Μόνο… βαθμολογικά είναι αδιάφορη η αποψινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας (22:00, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» όχι απλώς θα… ζεσταθούν για τα δύο εγχώρια ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου τη Δευτέρα και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ το επόμενο Σάββατο. Αλλά παράλληλα θα πάρουν μια πρόγευση για το Top 16, επειδή αφενός μεν θα συναντήσουν εκεί ξανά τους «μπλαουγκράνα», αλλά και θα μάθουν την πλήρη σύνθεση του ομίλου τους στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς γνωρίζει ήδη πως θα βρει στο δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατάσαραϊ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Μπαρτσελόνα (για να μην συνυπάρξουν, θα πρέπει οι Καταλανοί να χάσουν, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να νικήσει την Μπάγερν στην Πόλη και να υπερκαλύψει το -60 στο συνολικό goal average, συνδυασμός... απίθανος). Από εκεί και πέρα, στον όμιλο του Παναθηναϊκού θα βρεθεί επίσης ο νικητής του Ερυθρός Αστέρα-Λαμποράλ Κούτσα, η Μάλαγα αν η Άλμπα νικήσει την αδιάφορη Τσεντεβίτα στο Βερολίνο (ειδάλλως θα είναι οι Γερμανοί με το «τριφύλλι») και ο τρίτος του πρώτου ομίλου, με τρεις υποψήφιες. Τα πράγματα είναι απλά για τη Νίζνι. Νικά στη Μόσχα την Ούνιξ και τερματίζει τρίτη πηγαίνοντας στο γκρουπ του «τριφυλλιού» ή χάνει και πηγαίνει στο… Eurocup. Η Ούνιξ με νίκη στη Μόσχα είναι τρίτη (και συναντά τον Παναθηναϊκό), αλλά αν χάσει ελπίζει σε ήττα της Ζαλγκίρις από τη Σάσαρι στο Κάουνας για να πάει τέταρτη και να συναντήσει τον Ολυμπιακό στο έκτο γκρουπ. Η Ζαλγκίρις με νίκη προκρίνεται σίγουρα και θα είναι τρίτη εφόσον νικήσει η Νίζνι ή τέταρτη εφόσον νικήσει η Ούνιξ στο άλλο ματς.

Στα του… ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, που θα αγωνιστεί με μαύρες εμφανίσεις για πρώτη φορά, έχει μια δεδομένη απουσία, του Μποχωρίδη, και δύο μεγάλα ερωτηματικά. Τον μεν Διαμαντίδη, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στη γάμπα και αναμένεται να προφυλαχθεί για τη δύσκολη συνέχεια, αλλά και τον Νέλσον, που λογικά θα μπει στη δωδεκάδα και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο. Πονοκεφάλους έχει και η Μπαρτσελόνα, καθώς εκτός μάχης είναι οι Αμπρίνες και Όλεσον, ενώ ο Ναβάρο παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα είναι αμφίβολος.

Πρόκειται για την 30η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή τόσο γενικά με 19-12, όσο και με γηπεδούχους τους πράσινους» 6-7. Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» μετρούν πέντε σερί νίκες. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται τη νίκη στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).

Αναλυτικά:

Α’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές 90-70
Νίζνι-Ούνιξ Καζάν (19/12, 19:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Σάσαρι (19/12, 19:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 8-2, Εφές 6-4, Ούνιξ 5-4, Ζαλγκίρις 4-5, Νίζνι 4-5, Σάσαρι 1-8.

Β’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιμόζ 88-56
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ουνικάχα Μάλαγα 81-73
Άλμπα Βερολίνου-Τσεντεβίτα (19/12, 21:15)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 10-0, Μακάμπι 7-3, Μάλαγα 4-6, Άλμπα 4-5, Τσεντεβίτα 2-7, Λιμόζ 2-8.

Γ’ Όμιλος
Τουρόβ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 96-101
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπάγερν Μονάχου (19/12, 22:00)
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (19/12, 22:00)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-1, Φενέρ 7-2, Παναθηναϊκός 5-4, Αρμάνι 5-5, Μπάγερν 2-7, Τουρόβ 1-9.

Δ’ Όμιλος
Βαλένθια-Νεπτούνας 103-65
Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 79-74
Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ Κούτσα (19/12, 20:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 8-2, Ερυθρός Αστέρας 5-4, Λαμποράλ 5-4, Γαλατάσαραϊ 4-6, Νεπτούνας 4-6, Βαλένθια 3-7.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χρόνια Πολλά, «Σάμπας»

Ο Άρβιντας Σαμπόνις κλείνει σήμερα μισό αιώνα ζωής και το www.sport-fm.gr υποκλίνεται στο μεγαλείο του.

Χρόνια Πολλά, «Σάμπας»
Τον αποκάλεσαν θαύμα της φύσης και όχι τυχαία. Πολύ απλά γιατί ο Άρβιντας Σαμπόνις, που σήμερα κλείνει τα 50 του χρόνια, πιθανότατα υπήρξε ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό ταλέντου σε σώμα γίγαντα στην ιστορία του μπάσκετ.

Δεν ήταν τα 221 του εκατοστά αυτά που τον έκαναν ξεχωριστό. Τέτοια κορμιά, αν και σπανίζουν, βγήκαν αρκετά και θα ξαναβγούν. Αλλά τόσο πηγαίο μπασκετικό ταλέντο και μυαλό σε αυτή τη «συσκευασία», πολύ αμφιβάλουμε αν θα ξαναδούμε.

inner

Άρχισε την ενασχόλησή του με το άθλημα στα 13 του, στα 15 του ήταν ήδη διεθνής, αλλά ακόμη κι αυτοί που ανέλαβαν να τον «κατεργαστούν» στην μπασκετομάνα πόλη του Κάουνας δεν είχαν αντιληφθεί τι διαμάντι είχαν στα χέρια τους. Η Ζαλγκίρις τον απορρόφησε (1981), εκείνος φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να παρουσιάζει πλουσιοπάροχα το ταλέντο του, αλλά παρότι ήταν πασιφανές πως αυτό ήταν πολύ μεγάλο για να «χωρέσει» όχι στα στενά όρια του Κάουνας, αλλά ακόμη και σε αυτά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η εκτόξευση στο ΝΒΑ καθυστέρησε.

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια του σοβιετικού καθεστώτος δεν επέτρεψαν την έξοδό του από τη χώρα μέχρι το 1989 (άσχετα με όσα έλεγε ο… Μάκης Ψωμιάδης, τότε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ), παρότι το 1986 οι Μπλέιζερς τον είχαν επιλέξει στο νούμερο 24 του ντραφτ, θέση που θα μπορούσε να ήταν πολύ ψηλότερη αν δεν είχε προηγηθεί ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο.

inner

Ο «Σάμπας», πάντως, φρόντισε να δείξει στους Αμερικανούς τι έχαναν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, οδήγησε τη Σοβιετική Ένωση στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου νικώντας στον ημιτελικό τις ΗΠΑ με 82-74 έχοντας 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Το 1989 και παρότι τα προβλήματα τραυματισμών είχαν ήδη αρχίσει να τον επιβαρύνουν, βγήκε για πρώτη φορά από τα σύνορα και μετακόμισε στην Ισπανία. Η Βαγιαδολίδ πρόσφερε το σκαλοπάτι, από το οποίο μετά από τρεις σεζόν μεταπήδησε στη Ρεάλ, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και την τελευταία Ευρωλίγκα του συλλόγου, το 1995 στον τελικό της Σαραγόσα απέναντι στον Ολυμπιακό.

inner

Ακόμη και στα 31 του, έστω κι αν όχι πλέον στην ακμή της καριέρας του, ο Σαμπόνις μεταπήδησε στο ΝΒΑ. Οι Μπλέιζερς πήραν το ρίσκο να ποντάρουν στο ταλέντο του, αν και οι ιατρικές εξετάσεις του ήταν απογοητευτικές. «Θα μπορούσε να πάρει ακόμη και θέση πάρκινγκ για ανάπηρο, βάσει των αποτελεσμάτων», σύμφωνα με τον τότε γιατρό της ομάδας.

inner

Κι όμως, η επιλογή αποδείχτηκε απόλυτα πετυχημένη. Απέναντι στους υπεραθλητές αντιπάλους του, ο Σαμπόνις αντιπαρέταξε ταλέντο και μυαλό ενθουσιάζοντας τους πάντες με την απόδοσή του. Το βαρύ και ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς κορμί του δεν άντεχε για περισσότερα από 24 λεπτά στο παρκέ, αλλά εκείνος προλάβαινε να έχει 14,5 πόντους με 8,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και 23,6 πόντους με 10,8 ριμπάουντ στα play offs στη ρούκι σεζόν του, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του πρωτάρη και του έκτου παίκτη της σεζόν. Στις επτά περιόδους που έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, βοήθησε την ομάδα του να φτάσει ισάριθμες στα play offs και ολοκλήρωσε την παρουσία του εκεί έχοντας 12 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 521 εμφανίσεις.

Παρά την πρόθεση των Μπλέιζερς να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους προσφέροντάς του το 2001 νέο συμβόλαιο, εκείνος επέλεξε-κουρασμένος ψυχολογικά και σωματικά-να επιστρέψει για να ολοκληρώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Ζαλγκίρις. Στην τελευταία του σεζόν ήταν MVP της κανονικής περιόδου και του Top 16, ενώ το 2005 αποσύρθηκε και πέντε χρόνια μετά εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA και το 2011 σε αυτό του Νέισμιθ.

inner

Μετά τη συνταξιοδότηση, ανέλαβε θέσεις προέδρου στο σύλλογο, αλλά και στην ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Πλέον, έχοντας «σωθεί» από έμφραγμα το 20111, έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Ίνγκριντα, πρώην Μις Λιθουανία και ηθοποιό, και στα τέσσερα παιδιά τους. Τα τρία του αγόρια έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ, με τον νεότερο, Ντομάντας, να έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές (έπαιξε πέρσι στη Μάλαγα και τώρα είναι στο κολέγιο Γκονσάγκα των ΗΠΑ), δίχως όμως να πλησιάζει καν το ταλέντο του πατέρα του. Αλλά και ποιος μπορεί να καυχηθεί πως το έχει καταφέρει αυτό;

Χρόνια Πολλά, Σάμπας, κι ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επενδυτικά...κάλαντα!!

 Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις αλλαγές που έρχονται στον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα.
Έχω την αίσθηση ότι μέχρι σήμερα όλα όσα έχουμε αναφέρει περί των διοικητικών δρώμενων του συλλόγου έχουν αποδειχθεί από τα γεγονότα. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Στεφανίδης, την αρχική εμπλοκή Γαλανού, την παρουσία Σκόρδα, τον Παπαγεωργίου, τον Οικονόμου, την εμφάνιση του Κάλας, την εδραίωση Γαλανού. Όλα τα γεγονότα, καλά στραβά και ανάποδα δόθηκαν στην πραγματική τους διάσταση χωρίς υπερβολές, χωρίς λαικισμούς και προπαντώς χωρίς...προτιμήσεις.
ADVERTISEMENT
Είχα ως στόχο να γράψω κάποια πράγματα μετά το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά από την στιγμή που ο Γιώργος Γαλανός πέταξε το μπαλάκι την προηγούμενη εβδομάδα για να το...πιάσουν οι Ισπανοί με τους οποίους σήμερα τα... βρήκε σε όλα, θα πρέπει να σημειώσουμε πέντε πράγματα για να ξέρει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει.
Δεν χρειάζεται να αναλύσω τα πολλαπλά προβλήματα που έχει η ομάδα και αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Γαλανός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Μια το λεωφορείο, μία το πετρέλαιο, μια το πλυντήριο, μία ο Ψυχογιός που βγαίνει και λέει ότι δεν είχαν ηλεκτρολύτες, μια ο Νλουντούλου που βγαίνει και λέει όσα είπε περί χρημάτων και πετρέλαιο στο Ρύσιο, μια ο Σάνια με το διαβατήριο και τα οικονομικά παράπονα και την βίζα, μια οι αρχηγοί που δεν...κάνουν, μια τα συμφωνητικά, μία ο φροντιστής που πρέπει να φύγει, μια το ένα και μια το άλλο.
Περιμένω από τον ΑΣ να δώσει μία λύση. Δεν ξέρω πόσοι αποδέχονται ότι οι... Ισπανοί για τους οποίους τόσα και τόσα στοιχεία έχουν προκύψει από τις δραστηριότητες στην Ισπανία και την...Λάρισα συζητούν και συμφωνούν με τον Γαλανό και μετά καταθέτουν μία πρόταση στον ΑΣ που προσωπικά θεωρώ προσβλητική για ένα σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ.
ΝΑΙ έχουμε μπει μέσα στις ακαθαρσίες και προσπαθούμε να πάρουμε ανάσα, αλλά αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν έτσι τον ΑΡΗ, προφανώς και δεν ξέρουν για ποιο σύλλογο μιλάμε. Δεν γίνεται να στέλνεις ένα χαρτί που λέει θα βάλουμε σε ένα κοινό λογαριασμό αφού ψηφιστεί η εκκαθάριση ΜΕΧΡΙ 700.000 ευρώ. Είναι σαν το μέχρι 1εκ ευρώ του Γαλανού; Σου δίνω πέντε μέρες να δεχθείς τ