Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τι αλλάζει ο Λοτζέσκι…!!

Με ρεκόρ 8-2 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε τη δεύτερη φετινή του «στάση», αυτή την φορά στην έδρα της Γαλατάσαραϊ.

Τι αλλάζει ο Λοτζέσκι…
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Τι κι αν δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό όφελος; Η ομάδα του Πειραιά πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στους Τούρκους, που έπαιζαν για την πρόκρισή τους, έχοντας στα «πιτς» και τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Μπράιαντ Ντάνστον. Τι κέρδισε;
Φυσικά τον Ματ Λοτζέσκι!
Ο Αμερικανοβέλγος «μπόμπερ» είχε πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής απέναντι στον Ερυθρό Αστέρας, όντας εκτός τόπου και χρόνου μετά από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ωστόσο, αυτή την φορά ήταν πανέτοιμος. Το μάτι του «γυάλιζε», το σώμα του «διψούσε» για μπάσκετ και η αντίπαλη άμυνα αδυνατούσε να τον σταματήσει. Λίγο έλειψε να φέρει σχεδόν μόνος του το διπλό, όμως ο Κάρλος Αρόγιο είχε διαφορετική άποψη και χάρισε τη νίκη στη Γαλατά.
Η επιστροφή του Λοτζέσκι αλλάζει πολλά στον Ολυμπιακό και πάνω απ΄όλα δίνει ένα ακόμη μεγάλο επιθετικό όπλο στα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλο, που τόσο καιρό τα περίμενε σχεδόν όλα στα δύσκολα από τον ακούραστο αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, με κάποιες… αναλαμπές από τον Κώστα Σλούκα. Πλέον, υπάρχει ένας «φονιάς», ικανός να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και πάνω απ” όλα χαρισματικό σουτέρ έξω από τη γραμμή των 6,75μ.
Ο Λοτζέσκι δεν είναι μόνο χαρισματικός σουτέρ που μπορεί να δώσει λύσεις στο «πέντε εναντίον πέντε», αλλά και ένα «τρεχαντίρι» στο transition. Τρέχει γρήγορα στο «φτερό» και τελειώνει αποτελεσματικά τις φάσεις είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Συν τοις άλλοις, βοηθάει πολύ στα ριμπάουντ με τα αθλητικά του προσόντα και δεν «κλέβει» σχεδόν ποτέ ούτε στην προσωπική, αλλά ούτε και στην ομαδική άμυνα. Δεν είναι «εξολοθρευτής», όμως είναι σοβαρός και αξιόπιστος.
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων»Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μεγαλύτερη ποικιλία στα σχήματά του. Τρανό παράδειγμα η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Λοτζέσκι με τον Τρεμέλ Ντάρντεν, που λίγο έλειψε να φέρει την ανατροπή στον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ.
Βέβαια, αυτό δεν είναι το βασικό του σχέδιο. Οι δυο τους προορίζονται για να μοιράζονται τον χρόνο στη θέση «3» και όταν επιστρέψει ο Παπαπέτρου θα παίζουν περισσότερο και στις υπόλοιπες θέσεις που μπορούν. Συν τοις άλλοις, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν θα χρειάζεται πλέον να… μεταμφιέζονται σε «τριάρια» και θα επιστρατεύονται εκεί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη τακτικής να παίξουν τρεις «κοντοί» μαζί στην πεντάδα.
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που θα κρίνει εν πολλοίς την πρωτιά της κανονικής περιόδου στην Α1 πλησιάζει και ο Σφαιρόπουλος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση που ο Λοτζέσκι είναι ξανά «καυτός». Μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται στις 27/12…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: