Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Επιτρέπεται η αδιαφορία, αλλά όχι από όλους!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ και απορεί με την απόδοση ορισμένων παικτών που δεν αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.
Το κίνητρο στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε η Γαλατάσαραϊ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Το πράγμα φάνηκε από νωρίς όταν μετά από τρία λεπτά το σκορ ήταν 11-0 με τους Πειραιώτες να έχουν 5 λάθη και ένα άστοχο σουτ στις πρώτες έξι κατοχές μπάλας.
ADVERTISEMENT
Ειλικρινά δεν έχω διάθεση να τους κατηγορήσω για την όποια αδιαφορία έδειξαν. Καλώς έπραξαν. Δικαιούνται και αυτοί να παίξουν ένα ματς στο οποίο να μην «καίγονται» για τη νίκη.
Λογικά το πρώτο και το τελευταίο ήταν στην Ευρώπη.
Οι Τούρκοι έπαιξαν με εφτά παίκτες, αλλά το πάθος τους κάλυψε αυτό των «ερυθρολεύκων».
Δε με ενόχλησε ούτε η ήττα, ούτε η συνολική απόδοση.
Με ενόχλησε το γεγονός ό,τι παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει τίποτα στη ζωούλα τους ήταν μπλαζέ.
Ο Βασίλης Καββαδάς ήξερε από το πρωί πως ο Ντάνστον δε θα έπαιζε για να προφυλαχθεί λόγω ενός διαστρέμματος. Θεωρώ πως όφειλε να προετοιμαστεί πνευματικά για να είναι έτοιμος και να αρπάξει την ευκαιρία. Αντιθέτως σε 17 περίπου λεπτά είχε 0/4 βολές, πέταξε ένα «τούβλο» κάτω από το καλάθι και έστειλε τον Πάτρικ Γιανγκ στην USA TEAM του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Ολυμπιακός «έχτισε» την ομάδα για να τον έχει τρίτο σέντερ και μετά από 4 μήνες δεν έχει προσφέρει τίποτα.
Ο Αγραβάνης είναι πληγή στην άμυνα. Κάνει συνέχεια φάουλ. Τον περνάει κάθε αντίπαλος με το που βάλει τη μπάλα κάτω. Όποιος τον παίξει ένας εναντίον ενός θα τον περάσει και είτε θα σκοράρει, είτε θα κερδίσει το φάουλ. Όταν επιστρέψει ο Πρίντεζης με τέτοια απόδοση θα είναι εκτός αποστολής.
Ο Πέτγουεϊ τα ίδια στα χαμηλά της άμυνας (κάντε copy paste αυτά που έγραψα για τον Αγραβάνη).
Το μοναδικό καλό που κρατάω είναι η εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι. Με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έχει ανάγκη και δείχνει πως είναι σε φάση του να βρει ρυθμό. Ο Λοτζέσκι είναι σημαντικός παίκτης στο rotation. Να φανεί και η διαφορά του να παίζουν επιτέλους με δύο «τριάρια» στο ρόστερ. Τέσσερις μήνες με ένα έπαιζαν.
ΥΓ: Νίκη της Άλμπα την Παρασκευή (19/12) οπωσδήποτε για να την πάρει ο Ολυμπιακός στον όμιλό του αντί της Ουνικάχα Μάλαγα.
ΥΓ 2: Στον άλλο όμιλο θα γίνει «σφαγή» με Γαλατάσαραϊ αντί για Νεπτούνας. Ελπίζω να μη βγουν τα εισαγωγικά από τη λέξη γιατί θα ανταμώσουν ξανά Ερυθρός Αστέρας (αν νικήσει την Λαμποράλ Κούτσα) και Γαλατάσαραϊ και τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί σε Βελιγράδι και Κωνσταντινούπολη.
ΥΓ 3: Ο Πρίντεζης τρέχει να προλάβει το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη και αν είναι έτοιμος σωματικά δε θα είναι έτοιμος αγωνιστικά. Τέσσερις μήνες με τον αστράγαλό του. Ο Παπαπέτρου με κάταγμα πιο γρήγορα θα μπει (υπερβολή, αλλά όχι μεγάλη)
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: