Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ίσκο, το «πολυεργαλείο» της Ρεάλ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Κάρλο Αντσελότι θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός, που διαθέτει τον πολυσύνθετο Ισπανό μέσο στην ομάδα του.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος στον κόσμο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά συμπληρώνουν άρτια το... BBC (Benzema, Bale, Cristiano) στην επίθεση, Χάμες Ροντρίγκεζ και Τόνι Κρόος αποτελούν τους νέους galacticos, ενώ Σέρχιο Ράμος, Πέπε και Κασίγιας προσθέτουν εμπειρία και προσωπικότητα στην αμυντική λειτουργία της «βασίλισσας».
Το φετινό σύνολο του Κάρλο Αντσελότι σκορπάει τον τρόμο στο διάβα του (21 σερί νίκες και άγνωστο που θα σταματήσει το κοντέρ) με την πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Ακόμη και κάποιος από τους galacticos – εκτός του Κριστιάνο που είναι ένα επίπεδο ανώτερος – να μην αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι, η απουσία του δε φαίνεται σε κανένα σημείο. Σίγουρα ο Ιταλός τεχνικός έχει πολλές λύσεις στα χέρια του, όμως η Νο1 ακούει στο όνομα Ίσκο.
Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο πολυσύνθετος Ισπανός μέσος δεν ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή του στο ξεκίνημα της σεζόν. Με τους Κρόος-Μόντριτς στον άξονα και τους Ρονάλντο-Μπέιλ-Ροντρίγκεζ να βρίσκονται πίσω από τον Μπενζεμά, δεν υπήρχε χώρος για φανέλα βασικού στον Ίσκο, στη μεσοεπιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η σεζόν, όμως, είναι μεγάλη με τα πρώτα προβλήματα τραυματισμών να κάνουν την εμφάνισή τους. Ήταν τραυματίας ο Γκάρεθ Μπέιλ; Αντικαταστάτης στα άκρα ο Ίσκο. Επιστρέφει ο Ουαλός και μπαίνει στα... πιτς ο Μόντριτς; Στη θέση του ο Ίσκο στον άξονα. Όταν επιστρέψει ο Κροάτης και κάποιος άλλος απουσιάσει, πάλι ο Ίσκο θα πάρει τη θέση του. Τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά. Είτε αυτός είναι ο Ρονάλντο, είτε ο Χάμες, είτε ο Κρόος. Ακόμη και αντι-Μπενζεμά μπορεί να χρίσει τον Ισπανό ο Αντσελότι, ως false 9.
Είναι όμως μόνο αυτή η ευελιξία του Ίσκο στον αγωνιστικό χώρο, που φαίνεται χρήσιμη στον Αντσελότι; Ίσως ο 22χρονος άσος κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένο τον προπονητή του όταν είναι... στον πάγκο. Γιατί ακόμη κι από’κει ο Ιταλός τεχνικός έχει το κεφάλι του ήσυχο. Μετρ των δημοσίων σχέσεων στα αποδυτήρια ο «Καρλίτο» δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή (δεδομένης αξίας) που αισθανόταν αδικημένος και γκρίνιαζε συνεχώς. Και που σε τελική ανάλυση ίσως να είχε και δίκιο.
Ο Ίσκο δε δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Είτε αγωνίζεται ένα λεπτό, είτε 90, είτε... καθόλου ο Ισπανός αποτελεί υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Ομάδες όπως η Ρεάλ δε χρειάζονται μόνο αστέρες, αλλά θέλουν και εργάτες. Και ο Ίσκο αποτελεί έναν από αυτούς. Μπαίνει στο γήπεδο, προκειμένου να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να βοηθήσει την ομάδα του, από οποιαδήποτε θέση. Ποιος ξέρει... μπορεί την επόμενη φορά να αγωνιστεί και τερματοφύλακας!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: