Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τα... λελέκια της Premier League!!

Το «FFT» του gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 πιο ψηλούς που έχουν αγωνιστεί στα σαλόνια της Αγγλίας. Τη... μεζούρα παίρνει ο Γιώργος Καραμάνος.
ADVERTISEMENT

10. Μπρεντ Πάουλσεν Χάνγκελαντ (1,96)

Στο «Κρέιβεν Κότατζ» λατρεύτηκε όσο λίγοι. Τρομερά δυνατό κορμί και όχι... κρεμανταλάς, ο Νορβηγός κεντρικός αμυντικός κέρδισε με το καλημέρα τις καρδιές των οπαδών της Φούλαμ (217 συμμ.), μα τη σεζόν 2009-'10 μπήκε για τα καλά στους κορυφαίους της ιστορίας της. Ηταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της πορείας μέχρι τον χαμένο (από την Ατλέτικο) τελικό του Κυπέλλου UEFA. Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι, όταν δηλαδή η ομάδα του υποβιβάστηκε, μετακόμισε λίγο παραπέρα, στην Κρίσταλ Πάλας. Στην Εθνική Νορβηγίας είναι αρχηγός από το 2008.
9.  Ασμίρ Μπέγκοβιτς (1,98)
Ο τερματοφύλακας της Στόουκ δεν είναι μόνο ότι απέχει μόλις δύο εκατοστά από τα δύο μέτρα. Διαθέτει ίσως τα μακρύτερα χέρια και έχει και πολύ καλό άλμα, κάτι που από το 2010 έχει συμβάλει απεριόριστα, ώστε η Στόουκ να είναι σταθερά μία από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες. Βασικός και στην Εθνική Βοσνίας από το 2009, το καλοκαίρι βρέθηκε στο Μουντιάλ, ενώ το 2013 είχε αναδειχτεί ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της βαλκανικής χώρας.




8. Περ Μέρτεσακερ (1,98)
Αναμφίβολα πρόκειται για τον καλύτερο αμυντικό με τη μπάλα στα πόδια απ' όσους εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γερμανίας, ο σέντερ μπακ της Αρσεναλ έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο τον Αρσέν Βενγκέρ στην αγαπημένη του 11άδα από όλους τους παίκτες που είχε στην θητεία του στον πάγκο των Κανονιέρηδων. Εάν ήταν και λιγο πιο ταχύς, που λόγω του ύψους του είναι λογικό να μην είναι, θα μιλάγαμε για κορυφαίο κεντρικό αμυντικό. Και τώρα βέβαια εξαιρετικός είναι.

7. Κώστας Χαλκιάς (1,99)
Ισως πολλοί να μην το θυμούνται, αλλά ναι, είναι αλήθεια, ο Ελληνας πορτιέρο έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Εντάξει, δεν έπαιξε και πολύ. Μόλις πέντε παρουσίες είχε στην 11άδα της Πόρτσμουθ (2005-'06), δίχως όμως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τότε κόουτς του, Χάρι Ρέντναπ. Μάλιστα ο Αγγλος προπονητής είχε μιλήσει με αρνητικά σχόλια για τον Χαλκιά, ο οποίος παρά ένα εκατοστό δεν είναι επίσημα δίμετρος.



6. Ντάνιελ Τζόνσον Μπερν (2,01)
Η αλήθεια είναι πως στην Premier League έχει μετρήσει μόλις 9 συμμετοχές, αρκετές όμως ώστε να έχει το δικαίωμα να συμπεριληφθεί σε αυτό το TOP-10. Ο 22χρονος Αγγλος σέντερ μπακ δεν έπεισε ότι μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και γι αυτό δινόταν δανεικός αριστερά και δεξιά. Φέτος όμως που η Φούλαμ βρίσκεται στην Championship, ο πανύψηλος Μπερν έχει επιστρέψει και είναι βασικός.

5. Πίτερ Κράουτς (2,01)
Αστον Βίλα, Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ, Πόρτσμουθ, Τότεναμ και την τελευταία τετραετία στη Στόουκ. Ο επιθετικός που έχει κάνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους πανηγυρισμούς (σ.σ.: το ρομπότ) ενώ σωματικά είναι ασουλούπωτος και στο πρόσωπο άσχημος, έχει καταφέρει από τη μία να έχει τη γυναικάρα Αμπεϊ Κλάνσι και να έχει κάνει σημαντική καριέρα σε Premier League, αλλά και Εθνική Αγγλίας (22 γκολ σε 44 συμμ.). Και πες εντάξει όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, μιας και παρά το ύψος του, ξέρει μπάλα, έχει τεχνική και δεν διστάζει να απογειωθεί ακόμα και για ψαλιδάκι. Αυτό με την κυρία Κλάνσι παραμένει ανεξήγητο. Πόσο μάλλον το ότι τον έχει πιάσει να την απατάει και τον έχει συγχωρέσει από καψούρα!


Και τιμής ένεκεν η κυρία Αμπεϊ Κλάνσι


4. Νίκολα Ζίγκιτς (2,02)

Στην Αγγλία βρέθηκε το 2010 και σε εκείνη τη σεζόν έβαλε 5 γκολ με τη Μπέρμιγχαμ. Ωστόσο, η ομάδα υποβιβάστηκε και έκτοτε ο Σέρβος επιθετικός δεν έχει επιστρέψει στα σαλόνια. Καλός μπαλαδόρος παρά το ύψος του, στα 34 του έχει πέσει αγωνιστικά και φέτος έμεινε ελεύθερος από τους Μπλε, καθότι είχε πανάκριβο συμβόλαιο αν και ακούγεται ότι μπορεί να επιστρέψει στο «Σέιντ Αντριους». Επίσης εδώ και τρία χρόνια έχει τελειώσει και από την Εθνική Σερβίας.
3. Στέφαν Μαϊερχόφερ (2,02)
Η επιλογή της Γουλβς δεν βγήκε. Ετσι, ο Αυστριακός φορ έμεινε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μόνο για το πρώτο μισό της σεζόν 2009-'10, σκοράροντας μία φορά στα 8 ματς που έπαιξε. Ελάχιστοι θυμούνται ότι ο 32χρονος πλέον παίκτης της Νόισταντ της Βιέννης βρέθηκε έστω και για λίγο στην Premier League. Πάντως είχε και 19 συμμ. με ένα γκολ στην Εθνική της πατρίδας του.

2. Κοστέλ Φάνον Παντιλιμόν (2,03)

Πρόκειται για τον πιο ψηλό που αγωνίστηκε ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα από το 1992, όταν δηλαδή άλλαξε η μορφή της Λίγκας. Ο Ρουμάνος τερματοφύλακας αφού βαρέθηκε να σκουπίζει τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι (μόλις 7 παρουσίες) φέτος μετακόμισε στη Σάντερλαντ, όπου μοιράζεται τη θέση με τον Βίτο Μανόνε. Στα 27 του είναι ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Ρουμανίας, όπου μετράει 19 συμμ.

1. Λασίνα Τραορέ (2,03)

Αν και έχει παίξει μόλις μία φορά με τη φανέλα της Εβερτον, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού κερδίζει με το σπαθί του την θέση στην 10άδα. Για την ακρίβεια δεν έχει απλά συμμετοχή σε αυτή, αλλά ανεβαίνει στην κορυφή, συγκατοικώντας μαζί με τον Παντιλιμόν. Επειδή είναι τραυματίας και έχει μπροστά του στην ιεραρχία τους Λουκάκου, Ετό, Κονέ, δύσκολα θα τον δούμε δεύτερη φορά.
* Οι διάσημοι Νορβηγοί επιθετικοί, Τόρε Αντρε Φλο και Τζον Κάριου ήταν 1,93 και 1,95 αντίστοιχα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: