Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μια (ακόμη) χαμένη ευκαιρία!

Μετά την Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός πέταξε στην Ξάνθη μια ακόμη ευκαιρία να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία, φουλ για στόπερ. Καλά νέα για το γήπεδο.

Μια (ακόμη) χαμένη ευκαιρία
Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό την επομένη της ήττας από τη Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια». Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή στους δύο βαθμούς, ωστόσο την πέταξαν στα σκουπίδια. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον αγώνα με τον Αστέρα, ωστόσο η χθεσινή εικόνα της ομάδας ήταν πολύ χειρότερη από εκείνη στην Τρίπολη και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τους «πράσινους».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα, με το πρόβλημα στις στημένες φάσεις να εξελίσσεται σε μάστιγα, δίχως όμως και η λειτουργία μεσοεπιθετικά να είναι υποδειγματική. Η απουσία του Μπεργκ είναι ένα ελαφρυντικό, αλλά όχι επαρκής δικαιολογία για το «τριφύλλι», που θέλει-τουλάχιστον-να κλείσει πλέον το 2014 με νίκη τη Δευτέρα απέναντι στην Κέρκυρα στη Λεωφόρο, ελπίζοντας πως ο Ολυμπιακός το Σάββατο και ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα στραβοπατήσουν απέναντι σε Καλλονή και Λεβαδειακό αντίστοιχα εκτός έδρας.

Τα προβλήματα θα είναι, πάντως, πολλά για το «τριφύλλι». Ο Νάνο αποχώρησε με τράβηγμα στον προσαγωγό και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ ο Σίλντενφελντ είναι τιμωρημένος και ο Ατζαγκούν έχει άδεια. Μένει να φανεί αν θα επανέλθει ο Κουτρουμπής, ενώ λογικά θα είναι έτοιμος ο Μπεργκ που χθες έλειψε λόγω πυρετού.

Άμεσα στόπερ

Η εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού χθες καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης με στόπερ. Ο Λεωνίδας Βόκολος αναμένεται το Σάββατο να παρακολουθήσει από κοντά τον Χουάνμα στον αγώνα της Νουμάνθια με την Λούγκο και με την επιστροφή του θα αποφασιστεί σε σύσκεψη με τους Φύσσα και Αναστασίου για ποιον παίκτη θα γίνει κίνηση. Ο Γκιγέρμο Ροντρίγκες της Ελλάς Βερόνα, ο Βόισλαβ Στάνκοβιτς της Παρτιζάν κι ένας ακόμη παίκτης που δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του είναι επίσης στη λίστα. Οι «πράσινοι» δεν αποκλείεται να ασχοληθούν επίσης με τον 25χρονο Νοτιοαφρικανό μεσοαμυντικό Μάι Μαλανγκού, που έμεινε ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ.

Στη Λεωφόρο μέχρι το 2021

Τη διασφάλιση της λειτουργίας του γηπέδου της Λεωφόρου μέχρι το 2021 πέτυχαν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση σήμερα και να ψηφιστεί το Σάββατο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί και τα έργα ανάπλασης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: