Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εξελίξεις με Αμπιντάλ αλλά και Αφελάι!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον «κερδισμένο» της εμβόλιμης, Ολυμπιακό, την... συστράτευση για το το ματς με την Καλλονή και το μέλλον τον Αμπιντάλ, Αφελάι που είναι... ρευστό!
Η πρακτικά 14η, τυπικά 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ βρήκε τον Ολυμπιακό μεγάλο κερδισμένο στην μάχη της κορυφής. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός την... πάτησαν στις εκτός έδρας αποστολές τους, και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι με το «μάλλον» μελαγχολικό 2-0 επί του Πανιώνιου έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους. Στο -1 από τον ΠΑΟΚ, στο +4 από τον Παναθηναϊκό. Μια χαρά αν αναλογιστεί κανείς τι ισχύει τον τελευταίο μήνα στην Σούπερ Λιγκ. Και κυρίως την εικόνα του πρωταθλητή Ελλάδας. Του Ολυμπιακού των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων.
ADVERTISEMENT
Πιο είναι το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για τους Ερυθρόλευκους: Η αντίδραση τους, στα αποτελέσματα των ανταγωνιστών. Αντίδραση που αποτυπώνεται υποδειγματικά σε μερικές γραμμές του Κώστα Καραπαπά στα social media «Εμείς δεν κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι! Μόνο τι θα κάνουμε εμείς για να γίνουμε όπως θέλουμε!» σημείωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ.
Για να προσθέσει «Συγκέντρωση και δύναμη για το παιχνίδι με την Καλλονή και προχωράμε δυνατά!». Τι σημαίνουν αυτές οι λίγες λέξεις; Ότι στο μεγάλο λιμάνι έχουν αντιληφθεί επακριβώς τι συμβαίνει. Στην δική τους ομάδα. Όχι στις άλλες. Διαπιστώσεις προς τη σωστή κατεύθυνση σε μια περίοδο που οι Ερυθρόλευκοι είναι «σκιά» του καλού τους εαυτού. Θα περάσουν από τη Μυτιλήνη παίζοντας όπως με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Λιβαδειά και Πανιώνιο; Άρα λοιπόν με πια λογική να ασχοληθούν με τους απέναντι.
«Όλοι... Μυτιλήνη» είναι το πνεύμα. Όλοι όμως. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αρχηγό αποστολής. Και με τον Ερίκ Αμπιντάλ ετοιμοπόλεμο μιας και οι Πειραιώτες ξέμειναν από στόπερ, έπειτα από το πρόβλημα που προέκυψε και με τον Αυλωνίτη (έπειτα από τον Μποτία). Θα πάει ο Γάλλος κανονικά με την αποστολή. Ανεξάρτητα με όσα έχει να πει στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Και μην αποκλείεται και κάτι παραπάνω: Να τον δούμε να επιστρέφει για να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους και στις αρχές του Γενάρη.
Τον Ολυμπιακό που του φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το δίμηνο που άλλοι λόγοι, μακριά από το ποδόσφαιρο, έχουν... αναγκάσει τον Αμπιντάλ  να έχει αποφασίσει το «φινάλε». Υπάρχει αυτή η «αίσθηση» από χθες. Ότι μπορεί να προκύψει μια τέτοια μικρή έκπληξη. Να είναι στο ρόστερ ο Γάλλος και για τις πρώτες μέρες του Γενάρη. Μέχρι τέλος πάντων η ομάδα να βρει έναν νέο κεντρικό αμυντικό, και αυτός ο «νέος» να είναι σε θέση να αγωνιστεί. Δεν το λέμε σαν δεδομένο. Το παραθέτουμε σαν πληροφορία...
Όπως σαν πληροφορία προσθέτουμε και κάτι ακόμη. Ότι δεν είναι ακριβώς το «καλύτερο» δυνατό κλίμα τα τελευταία 24ώρα για τον Αφελάι στο μεγάλο λιμάνι. Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια μετά την «αλλαγή» του στο ματς με τον Πανιώνιο, δεν άρεσε. Ειδικά με το σκορ στο ρευστό 1-0. Την είχε χάσει για καιρό την επαφή του με την 11άδα ο Ολλανδός.
Την βρήκε μέσα από το γκολ με τη Μάλμε και κυρίως μέσω της προσφοράς του, στην ανατροπή της Λιβαδειάς. Δύο ματς που βοήθησε ερχόμενος από τον πάγκο.  Την Τετάρτη όμως δεν έδειξε το ίδιο... πνεύμα. Και αυτό τέτοιες ημέρες, με σαφή διάθεση για «αλλαγές» κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σημαίνει. Ειδικά σε περίοδο που ο Ολυμπιακός πέρα από στόπερ, ψάχνει και για αριστερό εξτρέμ.
Και μιας και ο λόγος για τα μεταγραφικά: Δεν υπάρχει κανένα θέμα πλέον με τον Μπρούνο Άλβες. Και δεν υπήρξε ποτέ θέμα με τον Μπεν Αρφά. Ο πρώτος προτάθηκε και όντως οι Πειραιώτες εξέτασαν την περίπτωση του, αλλά όπως φαίνεται πάνε για... άλλα. Και ο δεύτερος; Νομίζουμε ότι πέρα από τα δημοσιεύματα δεν εμφανίστηκε ποτέ κάπου αλλού για τους Ερυθρόλευκους. Μια πρόταση ατζέντη και τίποτε περισσότερο...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: