Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Όταν θέλει... μαγεύει!! (vids)

Η Άρσεναλ, με τρία εξαιρετικά σε δημιουργία γκολ, πήρε τη νίκη (3-0) επί της Γουέστ Χαμ στο «Έμιρεϊτς» για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και παραμένει κοντά στα πρώτα σκαλιά της βαθμολογίας.  
Οι «κανονιέρηδες», στις φάσεις που κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αντριάν, πραγματικά ήταν... ευχαρίστηση για κάθε οπαδό της αλλά και ουδέτερο φίλο της Πρέμιερ.
Οι Ζιρού (45' + 2'), Ράμσεϊ (81') και Φλαμινί (84') πήραν την πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Βενγκέρ να πραγματοποιούν θαυμάσιες συνεργασίας και να αλλάζουν τη μπάλα με μια επαφή για να φτάσουν στο γκολ.
Προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ, αλλά δεν απέδωσε καρπούς η βελτίωση της εικόνας της.
Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Κρις Φόι, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού (!) στο πόδι και τη θέση του πήρε ο τέταρτος, Άντονι Τέιλορ!
Το ματς:
Πίεση ψηλά, υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας και μια εξαιρετική χαμένη ευκαιρία από τον Γουόλκοτ που καθυστέρησε στο 5' να πλασάρει ολομόναχος απέναντι από τον Αντριάν είχε το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι όμως και λύσεις για να βρεθεί με καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ μπροστά από την εστία του Αντριάν. Προσωρινά απάντησε στις καλές στιγμές η Γουέστ Χαμ με ωραίο μονοκόματο σουτ του Νόλαν στο 22' από σέντρα του Τζάρβις από αριστερά, ενώ ο Ράμσεϊ προσπάθησε να σκοράρει με το γόνατο, για να δει τον Αντριάν να διώχνει με ωραία επέμβαση. Ο πορτιέρο των «σφυριών» ήταν αυτός που κρατούσε το σκορ στο 0-0, μέχρι να έρθει ο Ζιρού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και με ωραίο αριστερό σουτ να δώσει το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες».
Η απόδοση της Άρσεναλ στην επανάληψη έπεσε αισθητά και αυτή της Γουέστ Χαμ έγινε καλύτερη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν την αντίπαλη εστία και να προσπαθούν ώστε να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» το είχαν πάρει πλέον πιο χαλαρά έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Την ίδια στιγμή που η ομάδα του Άλαρνταϊς είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε, οι παίκτες του Βενγκέρ έβρισκαν διαδρόμους για να τρέξουν στην αντεπίθεση όποτε έκλεβαν τη μπάλα και φάνηκε να τους λείπει μια καλή τελική πάσα σε κάθε προσπάθειά τους. Όλα τελείωσαν στο 81ο λεπτό από εξαιρετική συνεργασία των Ζιρού και Ράμσεϊ και γκολ του Ουαλού για το 2-0! Πραγματικά υπέροχη συνεννόηση των δύο, με τον Γάλλο να κάνει πρώτα προσποίηση αφήνοντάς του τη μπάλα κι έπειτα να του «σερβίρει». Το κερασάκι στην τούρτα, ξανά με ωραία συνεργασία, έβαλε ο Φλαμινί με πλασέ σε κενή εστία.








Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Γουόλκοτ (72' Καθόρλα), Εζίλ (83' Φλαμινί), Σάντσες (65' Γουέλμπεκ), Ζιρού
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν, Κόλινς, Κουγιατέ, Κρέσγουελ, Νομπλ (82' ντε Καρβάλιο), Σονγκ, Ντάουνινγκ, Νόλαν, Τζάρβις (75' Αμαλφιτανό), Σακό

Το ξεπέρασε και συνεχίζει...

Η Γουέστ Μπρομ βρήκε πρόσφορο έδαφος για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο απανωτές ήττες από την Άστον Βίλα και επικράτησε 1-0 της Στόουκ στο «Χόθορνς» για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, διατηρώντας καλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. 
Οι «baggies» μετουσίωσαν σε γκολ και νίκη την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο και διαχειρίστηκαν το ματς στην επανάληψη για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Κακή η Στόουκ, έμοιαζε ανίκανη να κοντράρει την αντίπαλό της και να πάρει κάτι από το παιχνίδι.
Το ματς:
Η Στόουκ δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ. Κι εφόσον οι «baggies» έψαχναν ένα ξέσπασμα μετά τις δύο σερί ήττες από την Άστον Βίλα και από το 20ο λεπτό απέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε κεφαλιά του Ιντέγιε από σέντρα του Γκάρντνερ. Βέβαια, στο γκολ έχει μεγάλη ευθύνη ο Μπάρντσλεϊ για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το μαρκάρισμα... Η ομάδα του Πιούλις ήταν πολύ καλύτερη και δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση.
Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τη Γουέστ Μπρομ και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να χτυπήσει ο Μπεν Φόστερ στο γόνατο, να αντικατασταθεί από τον Μπόας Μίχιλ και να ανεβάσει τον ρυθμό η Στόουκ για να εκμεταλλευτεί τον «κρύο» πορτιέρο, μήπως και καταφέρει να απειλήσει. Στο 68' ο Ιντέγιε είχε μια σπάνια ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι από κοντινή απόσταση όμως ο Μπέγκοβιτς έπεσε και έσωσε για την Στόουκ, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, δίχως όμως να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο το προβάδισμα της Γουέστ Μπρομ.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ (65' Μίχιλ), Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Σεσενιόν, Φλέτσερ, Γκάρντνερ, Μόρισον, Μπεραΐνο (90' + 5' Μπερντ), Ιντέγιε (90' Όλσον)
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς (45' Κάμερον), Ενζονζί, Γουέλαν, Γουόλτερς (68' Ντιούφ), Άνταμ, Μόουζες (58' Αρναούτοβιτς), Κράουτς

Διασυρμός… από ημίχρονο!


Ποιος είδε την Άστον Βίλα και δεν φοβήθηκε! Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ διέσυρε τη Σάντερλαντ μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» με το εμφατικό 4-0, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο!   
Οι «χωριάτες» έπιασαν εκπληκτική απόδοση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους τραγικούς σήμερα γηπεδούχους, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους (την μεγαλύτερη σε εύρος σε εκτός έδρας παιχνίδι από το 2008) στην Πρέμιερ Λιγκ που τους έδωσε σημαντική ανάσα για τη συνέχεια. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Μπεντεκέ και Αγκμπονλαχόρ, ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το δείκτη του σκορ έχασαν οι φιλοξενούμενοι!
Αποδοκιμασίες και παράπονα από τον κόσμο της Σάντερλαντ που… τα’ χωσε στον Γκους Πογιέτ και στους παίκτες του! Παραλίγο επεισόδια με ορισμένους φίλους της ομάδας που πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις τον προπονητή των «μαυρογατών», τον οποίο και θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την τραγική πορεία του συλλόγου.
Το ματς:
Και όμως το κατάφερε και αυτό ο Τιμ Σέργουντ. «Διέσυρε» την αντίπαλό του από το πρώτο ημίχρονο! Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το 4-0 της Άστον Βίλα με το πέρας των πρώτων 45 λεπτών; Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον νέο τεχνικό των «χωριατών», καταπληκτική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» και μια Σάντερλαντ να… παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο!
Κάθε «κατεβασιά» των φιλοξενούμενων… μύριζε ευκαιρία. Προς ικανοποίησή τους, οι τέσσερις από αυτές μετετράπησαν σε γκολ, δίνοντας από το 44’ διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Η έκβαση που θα έπαιρνε το ματς είχε φανεί από το νωρίς. Μόλις στο 16’ ο Κριστιάν Μπεντεκέ έγραψε το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αγκμπονλαχόρ να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο ίδιος παίκτης στο 37’ εκμεταλλεύτηκε τα κενά της τραγικής σήμερα αμυντικής γραμμής της Σάντερλαντ και έδωσε αέρα τριων τερμάτων στην ομάδα του, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Βέλγος- με το δεύτερο του προσωπικό γκολ σήμερα- διαμόρφωσε το 4-0.
Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, οι οπαδοί άρχισαν τις μουρμούρες για τον Πογιέτ, ενώ πολλοί αποχώρησαν από το γήπεδο πριν τελειώσει καν το ημίχρονο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι εκνευρισμένοι φίλοι της Σάντερλαντ άρχισαν να αποδοκιμάζουν από κοντινή απόσταση τον έμπειρο προπονητή, αναγκάζοντας την ασφάλεια του σταδίου να επέμβει!
Ενδεικτικό του ότι οι γηπεδούχοι τα… είχαν χαμένα, το απίστευτο σκηνικό που συνέβη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Σεμπάστιαν Λάρσον δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους (ορισμένα Μέσα λένε ότι ίσως χρειάστηκε να τον ελέγξουν οι γιατροί για τυχόν πρόβλημα) και η ομάδα του ξεκίνησε με δέκα παίκτες! Ο Σουηδός… θυμήθηκε να μπει τρία λεπτά μετά!
Κατά τ’αλλα, η Βίλα μπήκε ξανά δυνατά και επιχείρησε να σημειώσει και πέμπτο γκολ, όμως στην αρχή η προσπάθεια του Ενζόγκμπια δεν βρήκε στόχο. Η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κυκλοφορεί τη μπάλα. Φάνηκε από ένα σημείο και έπειτα ότι οι ποδοσφαιριστές περίμεναν να τελειώσει το ματς και δεν κυνήγησαν μετά μανίας το επόμενο γκολ, με το 4-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο’ Σέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Ρόντγουελ, Μπρίτκατ, Λάρσον, Άλβαρεζ (46’ Γουίκαμ), Ντεφό, Φλέτσερ (83’ Γκρέιαμ)
Άστον Βίλα: Γκουζάν, Μπακούνα, Οκορέ, Κλαρκ (64’ Σάντσες), Λόουτον, Κλέβερλι, Ντελφ, Ενζόμπια (79’ Βέιμαν), Σινκλέρ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ (83’ Μέρφι)


Αν όχι τώρα, πότε;
Η Λέστερ έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Χαλ, που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, και δεν μπόρεσε να πάρει ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο για να φτάσει τις ΚΠΡ και Μπέρνλι (ματς λιγότερο αλλά με την Μάντσεστερ Σίτι) στους 22 βαθμούς, βλέποντας τα περιθώρια για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ να στενεύουν επικίνδυνα.  
Οι «αλεπούδες» μείωσαν την διαφορά φτάνοντας τους 19 βαθμούς και τις δύο ισοπαλίες στα τελευταία τρία παιχνίδια. Αγνοούν όμως τη νίκη από τις 10/1 (1-0 τότε κόντρα στην Άστον Βίλα) και σε συνδυασμό με την εμφατική νίκη των «χωριατών» κόντρα στην Σάντερλαντ (4-0) είδαν την ασφαλή ζώνη να απομακρύνεται στους πέντε βαθμούς.
Από την πλευρά τους οι «τίγρεις» έφτασαν τους 28 βαθμούς και παρέμειναν (μαζί με την Βίλα)στην 15η θέση.
Το ματς:
Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την επιθετική τους παρουσία στα πρώτα λεπτά, με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στην φιλοξενούμενη Χαλ. Ο Ελμοχαμάντι σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Νίκιτσα Γέλαβιτς... κατάφερε να μην σκοράρει κλωτσώντας χορτάρι.
Στο 25’ ο Γέλαβιτς κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ στον Νταμ Εντόι.
Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο ο Αντρέι Κράμαριτς ήταν πρωταγωνιστής σε δύο περιπτώσεις, κάνοντας κακό τελείωμα στο 34ο λεπτό και σουτάροντας αρκετά εκτός στο 37ο.
Στο δεύτερο μισό οι «αλεπούδες» μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να γίνου απειλητικές. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο είδε προσπάθειά του να σταματά στα σώματα, ενώ οποιαδήποτε ενέργεια των συμπαικτών του δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τα πράγματα έγιναν φαινομενικά πιο εύκολα για τους γηπεδούχους στο 72’, με τον Τομ Χάντλστοουν να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς, αυτή τη φορά για μαρκάρισμα στον Βάρντι, και να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα έμοιαζε σαν να μην έχει καμία σημασία.
Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου ο Βάρντι έκανε πολύ ωραία ενέργεια ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους, όμως ο Νιούτζεντ δεν μπόρεσε να του χρεώσει την ασίστ και να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λέστερ: Σβάτσερ, Ντε Λε (76’ Λόρενς), Μόργκαν (84’ Νιούτζεντ), Χουτ, Άπσον, Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βάρντι, Κράμαριτς (61’ Ουγιόα)
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Ρόμπερτσον (79’ Μέιλερ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ραμίρες (85’ Ερνάντες), Εντόι, Γέλαβιτς (78’ Κουίν)

*Πηγή: England365.gr*

Ατλέτικο… αγνοείται!! (video)

Amber Alert για την πρωταθλήτρια! Η… εξαφάνιση της Ατλέτικο Μαδρίτης απ’ τα γήπεδα συνεχίζεται, που έμεινε στο 0-0 με την Εσπανιόλ και για την ώρα χάνει και την απευθείας έξοδο στο Champions League.

Ατλέτικο… αγνοείται! (video)
Ούτε τώρα κατάφερε να νικήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης που περνάει μεγάλη κρίση! Οι ροχιμπλάνκος έμειναν στο 0-0 με την Εσπανιόλ και μετρώντας πλέον μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία επίσημα ματς τους, έχουν υποχωρήσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας (στο -1 απ' την Βαλένθια) που οδηγεί στα προκριματικά κι όχι απευθείας στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Και σήμερα στη Βαρκελώνη, οι παίκτες του Σιμεόνε ήταν... άγευστοι έχοντας ουσιαστικά μια μεγάλη στιγμή με τον Τόρες στο πρώτο μέρος -η οποία βρήκε αντίσταση απ' τον γκολκίπερ των γηπεδούχων- ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο σκούρα όταν στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μιράντα.



Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι Μαδριλένοι επιχείρησαν την απέλπιδα προσπάθεια στην επανάληψη για να πάρουν το τρίποντο και να ανασάνουν, ήταν πιο κινητικοί, αλλά όχι και αποτελεσματικοί. Ο Γκριζμάν ναι μεν σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε διότι νωρίτερα είχε καταλογισθεί επιθετικό φάουλ, ενώ στη μεγάλη φάση του Ραούλ Γκαρθία για το διπλό, ο Κασίγιας είπε όχι και κράτησε το 0-0 για τους Καταλανούς, οι οποίοι παραμένουν στη μέση της Primera.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/3
Βαλένθια-Λα Κορούνια 2-0
(61' πεν. Παρέχο, 72' Αλκάθερ)

Σάββατο 14/3
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (21:00)
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή 15/3
Αλμερία-Βιγιαρεάλ (13:00)
Μάλαγα-Κόρδοβα (18:00)
Σεβίλλη-Έλτσε (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (22:00)

Δευτέρα 16/3
Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/3
Έλτσε-Βαλένθια (21:45)

Σάββατο 21/3
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαφα (19:00)
Λεβάντε-Θέλτα (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία (23:00)
Γρανάδα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή 22/3
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (13:00)
Βιγιαρεάλ Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Κόρδοβα (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο υπερήρωας Μπεν Χατίρα!!

Το ‘χε υποσχεθεί στον μικρό του φίλο, Γιάνικ που δίνει μάχη με τον καρκίνο και φυσικά ο Μπεν Χατίρα του έκανε το χατίρι πανηγυρίζοντας με μάσκα Spiderman το πρώτο γκολ της Χέρτα κόντρα στη Σάλκε!

Ο υπερήρωας Μπεν Χατίρα!
Για τους υπόλοιπους ο Μπεν-Χατίρα είναι απλώς ένας πολύτιμος παίκτης για την Χέρτα Βερολίνου.

Στα παιδικά μάτια όμως του Γιάνικ που δίνει μάχη με τον καρκίνο, μοιάζει με υπερήρωα!

Και ως τέτοιος εκπλήρωσε την επιθυμία του μικρού του φίλου, πανηγυρίζοντας με μάσκα Spiderman το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σάλκε (2-2)!



inner

Σαρωτική σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν η Μπάγερν Μονάχου, περνώντας επιβλητικά από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης με το τελικό 4-0 να διαμορφώνεται με γκολ των Μίλερ, Αλάμπα και Λεβαντόφσκι που χτύπησε δύο φορές.

Οι Βαυαροί συνεχίζουν ακάθεκτοι την προέλασή τους προς έναν ακόμα τίτλο και βρίσκονται στην κορυφή στο +14 από την Βόλφσμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/3 (21:30)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 4-0
(32' Ουέντελ, 36', 59' Ντρίμιτς, 50' Μπελαραμπί)

Σάββατο 14/3 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 2-2
(22’ Μπεν Χατίρα, 82’ Χαραγκούτσι-40’ Σανέ, 90' Μάτιπ)

Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 3-0
(22’, 82’ Πολάνσκι, 88' Ρούντι)

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 0-2
(32' Οκαζάκι, 89' Κόο)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(24' Μίλερ, 45' Αλάμπα, 76', 90+2' Λεβαντόφσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν 4-0
(27', 55' Μάγιερ, 42' Στεντέρα, 82' Βαλντέζ)

Ντόρτμουντ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή 15/3
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 20/3 (21:30)
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 21/3 (16:30)
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης
Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ
Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 22/3
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέμεινε από καύσιμα το πούλμαν της Μπάγερν!!

Οπαδός των Βαυαρών απαθανάτισε το λεωφορείο της Μπάγερν να γεμίζει σε βενζινάδικο. Τί του απάντησε η ομάδα... Οπαδός της Μπάγερν ανέβασε φωτογραφία του πούλμαν της ομάδας στο twitter την ώρα που βρισκόταν σε βενζινάδικο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι του απάντησε η επίσημη Μπάγερν.
«Μην ανησυχείς Αλεξάντερ, το ντεπόζιτό ματς ήταν γεμάτο, απλά χρειαζόμασταν το σωστό μείγμα για τον αγώνα με την Βέρντερ», του ριτουίταραν οι Βαυαροί.*Πηγή: sportdog.gr*

Σκοράρει και τρίποντο ο Ντε Άντρε Τζόρνταν! (vid)

Με τον Κένεθ Φαρίντ να κάνει «πόστερ» των Ντέιβιντ Λι εις διπλούν σε άμυνα και επίθεση, τον Ουέστμπρουν να σκοράρει από τα 9 μέτρα και τον Ντε Άντρε Τζόρνταν να σκοράρει για τρεις, για πρώτη φορά στην καριέρα του, συμπληρώνουν ένα ακόμα θεαματικό Top-10 του NBA.





*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η ρύθμιση εξπρές!!

Χθες το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ρύθμιση εξπρές, διάρκειας δέκα ημερών, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο.

Η ρύθμιση προβλέπει πλήρη απαλλαγή προστίμων και προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής. Επιπλέον, η ρύθμιση καλύπτει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ ευνοεί κυρίως παλιές οφειλές με μεγάλες προσαυξήσεις. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 27 Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη όμως ρύθμιση δεν αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αφενός διότι δεν περιλαμβάνει τα παγωμένα χρέη και αφετέρου διότι είναι ρύθμιση που δεν καλύπτει τους μεγαλοοφειλέτες. Το νομοσχέδιο που αν περάσει τελικά στην Βουλή θα καλύπτει απόλυτα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυτό που έγινε γνωστό από το απόγευμα της Πέμπτης και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στην «Μ» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το νομοσχέδιο αυτό καλύπτει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όταν γίνει νόμος του κράτους θα τοποθετηθεί δημόσια. Σε αυτή τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει αίτηση υπαγωγής μέχρι τις 27 Μαϊου, οπότε και προλαβαίνει να κινήσει όλες τις διαδικασίες (γενική συνέλευση) για να είναι πανέτοιμη να καταθέσει τα 10,4 εκατομμύρια ευρώ για να μηδενίσει το χρέος της.
*Πηγή: metrosport.gr*

Αναποφάσιστος ο Καλαϊτζίδης για τα άκρα της επίθεσης!

Ολη την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον αυριανό αγώνα του Αρη στα Γιαννιτσά, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανακάτεψε αρκετά την… τράπουλα του έως ότου βρει τα βασικά χαρτιά με τα οποία θα παίξει κόντρα στην Αναγέννηση. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, του λείπουν ακόμη δύο «χαρτιά» για να συμπληρώσει την ενδεκάδα-νίκης, που ο ίδιος έχει στο μυαλό του.

Μέσα από τις ασκήσεις τακτικής, επί χόρτου, ο 58χρονος προπονητής έβγαλε τα συμπεράσματά του για την κατάσταση των ετοιμοπόλεμων και στις σκέψεις του ξεκαθάρισε κατά 9/11 το σχήμα. Εκεί που φαίνεται να έχει… κολλήσει είναι οι δύο παίκτες που θα καλύψουν τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής του Αρη. Προβάδισμα, σύμφωνα με τα όσα έδειξε και χθες, έχουν ο Ν’ Λουντούλου με τον Δημήτρη Σουνά. Αμφότεροι απουσίαζαν από το τελευταίο εντός έδρας ματς του Αρη, κόντρα στην συνονόματη ομάδα του Ακροποτάμου και τώρα διεκδικούν με αξιώσεις τη φανέλα του βασικού. Στις πολλές δοκιμές που έγιναν, να σημειωθεί ότι, φανέλα δόθηκε και στους Μάριο Παπαδόπουλο, Νάκα και Σταυρόπουλο. Από εκεί και πέρα, θα προτιμήσει στα χαφ την επαναφορά του «διδύμου» Σανιά-Καλογέρη, που αγωνίστηκαν μαζί σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του Αρη, από την 18η έως την 20η αγωνιστική. Στην άμυνα, ο Γκόλιας διατηρεί το προβάδισμα που έχει έναντι του Φερνάντεζ για να ξεκινήσει δίπλα στον Σαμαρά, ενώ Γεωργιάδης και Λιόλιος θα καλύψουν τα άκρα της. Ο Πόι με τον Καπνίδη θα συστρατευτούν εκ νέου για την επίθεση του Αρη, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται ιδιαίτερα κλειστή και θα χρειαστεί αγώνας από τους κιτρινόμαυρους για να διασπάσουν (ξανά) την οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου. Οι εντολές του Καλαϊτζίδη είναι ξεκάθαρες. Ζητάει πίεση ψηλά στον αντίπαλο, συνοχή στον χώρο του κέντρου και παιχνίδι από τα πλάγια, ώστε να ξεκλειδώσει η αντίπαλη άμυνα. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα στατιστικά του αγώνα! (Pic)

Δείτε τα ενδιαφέροντα στατιστικά για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, έτσι όπως τα παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα των «ασπρόμαυρων».Αναλυτικά:
Το paokfc.gr σας βάζει, όπως και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας μας, από νωρίς στο κλίμα του ντέρμπι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας για την 28η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο μονομάχους και δείτε Infographics με μία στατιστική σύγκριση των πεπραγμένων των δύο ομάδων ως τώρα στη διοργάνωση.
#9 αγώνες έχουν δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Θεσσαλονίκη. Οι 7 είναι για την κανονική διάρκεια της σεζόν με απολογισμό 4 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες για τον Δικέφαλο και γκολ 9-6. Υπάρχουν ακόμη δύο αναμετρήσεις για τα Play off του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ έχει μια νίκη και ένα ματς έχει τελειώσει ισόπαλο.
#15 Μαρτίου 2008 είχε γίνει η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα, όπου ο Αστέρας Τρίπολης ως νεοφώτιστος στην κατηγορία είχε καταφέρει να “κλέψει” το τρίποντο στις καθυστερησεις με ένα γκολ του Μιλάνο. Μέσα στο 2008 έγινε και το ματς για την επόμενη σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ πάλι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη παρότι προηγήθηκε με το γκολ του Ηλία Αναστασάκου στο 16ο λεπτό, αλλά ο Τσέζαρεκ ισοφάρισε στο 62ο και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
#16 Ιανουαρίου 2010 ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Ο Κουτσιανικούλης ήταν ο σκόρερ στο 54ο λεπτό και το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ. Ακολούθησαν μια νίκη του ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-11 με 1-0 (32′ Σαλπιγγίδης) και την επόμενη σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε πάλι νικητής από την Τούμπα σε έναν αγώνα που έγινε στις 10 Μαρτίου 2012.
#2 γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν ο Στέφανος Αθανασιάδης και οΔημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο μοναδικός που έχει σκοράρει δύο φορές στο ίδιο ματς για τον ΠΑΟΚ είναι οΒίτορ στο περσινό ματς των δύο ομάδων. Για τον Αστέρα Τρίπολης 3 φορές έχει βρει δίχτυα με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη ο Εμάνουελ Περόνε και τα άλλα τρία γκολ έχουν έρθει από τους ΜιλάνοΤσέζαρεκΝαβάρο. Στα ματς των play off έχουν σκοράρει ο Στοχ με τον Ολίσε για τον ΠΑΟΚ και ο Μπαράλες για την ομάδα της Αρκαδίας.
infographics_asteras

Νίκησε και περιμένει η Μίντλεσμπρο!!

Μετά την ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ η Μίντλεσμπρο επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με σκορ 4-1 της Ίπσουιτς και παρέμεινε στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ, περιμένοντας παράλληλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας.  
Η ομάδα του Ντίμι Κωνσταντόπουλου μετά τη νέα της επιτυχία έφτασε τους 69 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των Μπόρνμουθ, Ντέρμπι Κάουντι και Γουότφορντ για να δει αν θα μείνει μόνη ή θα έχει... παρέα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το σκορ άνοιξε ο Ντάνιελ Αγιάλα για να έρθει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντάριλ Μέρφι, και με το 23ο τέρμα του στην σεζόν να κάνει το 1-1.
Ο Άλμπερτ Άντομαχ έκανε το 2-1 στο 30’ για να ακολουθήσουν δύο ακόμη εξαιρετικά τέρματα του Πάτρικ Μπάφμορντ στο δεύτερο μισό (64’, 79’) και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:
Μίντλεσμπρο – Ιπσουιτς 4-1
17:00 Ρόδεραμ – Γουίγκαν
Τσάρλτον – Μπλάκμπερν
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Φούλαμ
Γουότφορντ – Ρέντινγκ
Μπράιτον – Γουλβς
Λιντς – Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπόρνμουθ – Μπλάκπουλ
Μπέρμιγχαμ – Χάντερσφιλντ
Μπόλτον – Μίλγουολ
Νόριτς – Ντέρμπι Κάουντι
Μπρέντφορντ – Ρέντινγκ
*Πηγή: England365.gr*

Φέρτε του τον επόμενο!!

Δεν μένει από «καύσιμα»! Μετά τα δύο νικηφόρα «κολλητά» ντέρμπι, το… τρένο (όγδοη σερί νίκη) του Παναθηναϊκού επικράτησε εύκολα 2-0 του Εργοτέλη και συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης για το πρωτάθλημα.

Φέρτε του τον επόμενο!
Εδώ έριξε στο καναβάτσο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο Παγκρήτιο θα κολλούσε;

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε εκ νέου πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας, επικρατώντας δια περιπάτου του Εργοτέλη (παραμένει στην τετράδα υποβιβασμού) με σκορ 2-0 και σημειώνοντας την όγδοη σερί νίκη του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπεργκ (31’) με το 11ο φετινό του τέρμα και ο Ατζαγκούν (40’) υπέγραψαν το διπλό του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος, χαλαρά και… ήρεμα βγήκε το δεύτερο. Οι πράσινοι έστω και προσωρινά ανέβηκαν στην κορυφή με 61 βαθμούς (εκκρεμεί βέβαια η έφεση για το -3), όντας στο +3 απ 'τους ερυθρόλευκους που έχουν και δύο ματς λιγότερα.

Το ματς:

Δεν είναι κάποιο μυστικό, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα, είναι ποιοτικότερη, είναι αυτός που σε παιχνίδι με τον Εργοτέλη, θα κάνει… παιχνίδι. Όσο «μαγκωμένοι» και να ‘ταν στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Αναστασίου, η υπεροχή τους στον αγωνιστικό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής (με τους Κρητικούς από νωρίς να ‘χουν κλειστεί πίσω). Και σιγά-σιγά, αφού οι πράσινοι «ξέτριψαν», ήρθαν και οι πρώτες φάσεις. Όμως σε δύο περιπτώσεις ο Κλωναρίδης δεν έκανε καλό κοντρόλ ή -κυρίως- καλό τελείωμα (μετά από φοβερή κίνηση του Πέτριτς), ενώ και το ωραίο εν κινήσει γυριστό του Μπεργκ δεν βρήκε για λίγο στόχο!

inner

Υπάρχει το κλισέ που μιλάει για «νόμο του ποδοσφαίρου», πως θα τιμωρηθείς όταν χάνεις ευκαιρίες. Υπάρχει όμως και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Και στο Παγκρήτιο επιβεβαιώθηκε το δεύτερο, με το… μονότερμα του τριφυλλιού να αποδίδει καρπούς. Στο 30’, λοιπόν, βγήκε η κάθετη για τον Μπεργκ (δεν μπόρεσε να κόψει ο Ρέντζας) και ο «τρελοΣουηδός» με όμορφο τελείωμα έλυσε το γόρδιο δεσμό, «ματώνοντας» για 11η φορά εστία αντιπάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ανωτερότητα, όμως, των πράσινων… έπρεπε να «επικυρωθεί» και δεύτερη φορά. Όπως κι έγινε λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Ατζαγκούν έβαλε… τρελά φάλτσα στην «βολίδα» του, ο Καβουσάκης ήταν κρύος (μόλις είχε μπει στον αγώνα) και το 2-0 έδειχνε -και βάσει εικόνας- να σφραγίζει το διπλό.

inner

Όσο δυναμικά τέλειωσε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Που χωρίς πολλά-πολλά απείλησε δις με τα μονοκόμματα σουτ των Δώνη και Πέτριτς να μην βρίσκουν… πλεκτό. Ανέκαθεν απ’ τους παίκτες περιμένεις να παίζουν στο… όριο. Κακά τα ψέματα, όμως, με τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους, με το σαφέστατο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι πράσινοι, ήταν λογική μια μίνι «χαλάρωση». Μια χαλάρωση που έδωσε δικαιώματα για περίπου 10 λεπτά στον Εργοτέλη να πιέσει, να ψάξει… κάτι, να βγει απ’ το… καβούκι του. Όχι βέβαια πως ο Στιλ ένιωσε κάποια ιδιαίτερη απειλή…

inner

Ο Αναστασίου προς στιγμήν έβαλε τις φωνές απ’ τον πάγκο, ζήτησε να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι παίκτες του, αλλά καλώς ή κακώς το ματς είχε… σβήσει. Είχε τελειώσει. Και οι 22 ποδοσφαιριστές στο Παγκρήτιο περίμεναν καρτερικά το σφύριγμα του διαιτητή, αφού μάλλον με αγγαρεία έμοιαζε το τελευταίο τέταρτο. Το σκορ δεν άλλαξε για τον Παναθηναϊκό που έφτασε άνετα και εύκολα στο 2-0 επί του Εργοτέλη, με τον Νίνη να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ -λίγη ώρα αφότου μπήκε στο ματς.


Εργοτέλης: Σαράνοφ (36’ λτ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Σολάρι (57’ Τζιλάς)

Στον πάγκο των Κρητικών:Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Μποέ, Χαντί

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86’ Νίνης), Λαγός (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς

Στον πάγκο των πράσινων: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Μπούρμπος *Πηγή: sport-fm.gr*

Η προϊστορία του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ!!

Μικρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ έχει ο Αστέρας Τρίπολης στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η προϊστορία του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ
Για εικοστή φορά θα τεθούν σήμερα αντιμέτωποι ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούν οκτώ νίκες, οι Θεσσαλονικείς επτά και τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Αναλυτικά το κείμενο των Αρκάδων

Ο Αστέρας κέρδισε στις 2 Δεκεμβρίου 2007 με 2-0 (15’ Φιλομένο, 65’ Τσέζαρεκ) στην Τρίπολη (3.685 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Βραζιλιάνος Πάουλο Κάμπος και στον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος. Στις 15 Μαρτίου 2008 (12.796 εισιτήρια) ο Αστέρας κέρδισε στην Τούμπα 1-0 (90’ Μιλάνο). Προπονητής του Αστέρα ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και του ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (15.892 εισιτήρια), οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (16’ Αναστασάκος-62’ Τσέζαρεκ) στην Τούμπα. Στις 5 Απριλίου 2009 (2.092 εισιτήρια) ο Αστέρας ηττήθηκε στην Τρίπολη 2-0 (16’ Αναστασάκος, 80’ Σέρζιο Κονσεισάο). Προπονητής του Αστέρα στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος ο Νίκος Κωστένογλου και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 (2.508 εισιτήρια), οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Τρίπολη (62’ Τσέζαρεκ-48’ Φωτάκης). Προπονητής του Αστέρα ο Αργεντινός Μάριο Γκόμες και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Στις 16 Ιανουαρίου 2010 (14.128 εισιτήρια) ο Αστέρας έχασε 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (54΄ Κουτσιανικούλης). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Τρίπολη (2.367 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Στις 9 Ιανουαρίου 2011 (13.585 εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 στην Τούμπα (32’ Σαλπιγγίδης) Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος.

Στις 6 Νοεμβρίου 2011, ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη (1.892 εισιτήρια) 1-0 (44’ Περόνε). Προπονητής του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης και του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι. Στις 10 Μαρτίου 2012 (6.894 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε στην Τούμπα με 3-2 (2’ 17’ Περόνε, 10’ Ναβάρο-31’ Αθανασιάδης, 54’ Γεωργιάδης). Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 (5.601 εισιτήρια) στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αστέρα με 2-1 (46’ Λώρενς, 88’ Αθανασιάδης-20’ Περόνε), ενώ στις 19 Ιανουαρίου 2013 (2.217 εισιτήρια) ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 1-0 (24’ Ναβάρο). Προπονητής του Αστέρα στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου ο Σάκης Τσιώλης και του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης.

Στις 22 Μαΐου 2013 (2.634 εισιτήρια) στον αγώνα πλέυ-οφ στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 (89’ Περόνε-77’ Αθανασιάδης, 80’ Κατσουράνης), ενώ στις 26 Μαΐου 2013 (10.529 εισιτήρια) στην Τούμπα κέρδισε ο ΠΑΟΚ με 1-0 (57’ Ολίσε). Προπονητής του Αστέρα σε αυτά τα παιχνίδια πλέυ-οφ ο Σάκης Τσιώλης και του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Στις 19 Οκτωβρίου 2013 (13.637 εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα με 2-0 ( Βίτορ Μιγκέλ 40’ και 57’), ενώ στις 16 Φεβρουαρίου 2014 (2.351 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 2-1 (65’ Γκόιαν, 78’ Χουάνμα-60’ Αθανασιάδης). Προπονητής του Αστέρα σε αυτά τα παιχνίδια ο Στάικος Βεργέτης και του ΠΑΟΚ ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς. Στις 30 Απριλίου 2014 (6.388 εισιτήρια), οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην Τούμπα 1-1 (59’ Στοχ-12’ Μπαράλες) στην πρεμιέρα των πλέυ-οφ, ενώ στις 14 Μαΐου 2014 (1.845 εισιτήρια) ο Αστέρας κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ (44’ Καράσκο). Προπονητής του Αστέρα στα παιχνίδια των πλέυ-οφ ο Στάικος Βεργέτης και του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Στις 10 Ιανουαρίου 2015 (2.449 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 3-0 (9’ 45’ Γιαννιώτας, 30’ Σανκαρέ). Προπονητής του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης και του ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κάθαρισε»... μπαμ-μπαμ η Πάλας!! (video)

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε της ΚΠΡ με σκορ 3-1 σε ένα ακόμη λονδρέζικο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο και τα δύο από αυτά σε διαδοχικά λεπτά. Μείωσε με γκολάρα ο Ματ Φίλιπς.
Έτσι το σύνολο του Άλαν Πάρντιου επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Σαουθάμπτον και έφτασε τους 33 βαθμούς (12η θέση). Αντιθέτως η ΚΠΡ παρέμεινε στους 22 και στην πρώτη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, και εφόσον η Άστον Βίλα κάνει το διπλό στην Σάντερλαντ θα δει την διαφορά από την ζώνη ασφαλείας να μεγαλώνει στους έξι βαθμούς.
Το ματς:
Μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, για να ακολουθήσουν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά των γηπεδούχων για να γίνει το 1-0.
Τελικά αυτό συνέβη στο 21’, με τον Γουίλφριντ Ζαχά να ακολουθεί την ωραία κίνηση της ομάδας του και με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι (με το οποίο συγκρούστηκε) να ανοίγει το σκορ. Οι «αετοί» απέκτησαν άνεση στο χορτάρι και παρέμειναν ψηλά κάνοντας διαρκώς αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Γκριν.
Στο 41’ η πίεση ανταμείφθηκε με τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του παίρνοντας κοντινό «ριμπάουντ» σε απόκρουση του τερματοφύλακα της ΚΠΡ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζόελ Γουόρντ σημείωσε το πρώτο τέρμα του με την φανέλα του συλλόγου, δοκιμάζοντας σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε εντός της εστίας για το 3-0.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο παραγωγικό με το πρώτο, καθώς η Κρίσταλ Πάλας αρκέστηκε στο προβάδισμά της και δεν κυνήγησε με αξιώσεις κάποιο ακόμη τέρμα, ενώ από την δική της μεριά η ΚΠΡ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Σπερόνι στο 72’ με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Τσάρλι Όστιν, να στέλνει πάνω του την μπάλα με το κεφάλι.
Στο 83’ ο Ματ Φίλιπις διαμόρφωσε το τελικό 3-1 βάζοντας υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, αλλά και του μήνα, νικώντας τον Σπερόνι με σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της σέντρας! Ο σκόρερ των Ρέιντζερς δοκίμασε και στο 88’ την τύχη του, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.











Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντελάνεϊ, Νταν, Κέλι, ΜακΆρτερ, Λέντλεϊ, Πάντσεον (56' Γκέιλ), Ζαχά (57' Μαριάπα), Μπολάσι, Μάρεϊ (80' Σανογκό)
ΚΠΡ: Γκριν, Φέρλονγκ (46' Χιλ), Κόκερ, Ονουόχα, Γιάνγκ, Ράιτ – Φίλιπς, Σάντρο (84' Κράνιτσαρ), Χένρι, Φίλιπς (85' Γκρέκο-Κοξ), Όστιν, Τααράμπτ

*Πηγή: England365.gr*

Αργεντινή: Νίκη και θέαμα για Ρασίνγκ Κλουμπ!! (video)

Με τη συμβολή πανέμορφου γκολ του Φακούντο Καστιγιόν, η Ρασίνγκ Κλουμπ διέσυρε με 4-1 την Κολόν.
Ο 28άχρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό επιτρέποντας εύκολη νίκη για την ομάδα του, που ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο αποψινό παιχνίδι του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Στο άλλο σημερινό ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε νωρίτερα, οι Κρουσέρο και Ολίμπο έμειναν σε «άχρωμο» 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε – Ολίμπο 0-0
Ρασίνγκ Κλουμπ – Κολόν Σάντα Φε 4-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ροζάριο Σεντράλ
4
12
Μπόκα Τζούνιορς
4
10
Σαν Λορένζο
4
9
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
4
9
Ρίβερ Πλέιτ
4
8
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
4
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
4
8
Μπελγκράνο
4
7
Γοδόι Κρουζ
4
7
Νιούελς Ολντ Μπόις
4
7
Ιντεπεντιέντε
4
7
Ουνιόν
4
6
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
4
6
Λανούς
4
6
Ντεφένσα Χουστίσια
4
6
Τίγκρε
4
5
Μπάνφιλντ
4
4
Ουρακάν
4
4
Τεμπέρλι
4
4
Σαρμιέντο
4
3
Κολόν Σάντα Φε
5
3
Κίλμες
4
2
Άρσεναλ Σαραντί
4
2
Αλδοσίβι
4
2
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
2
Νουέβα Σικάγο
4
2
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
5
2
Ολίμπο
5
2
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
1
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2,000
Ιντεπεντιέντε
1,739
Ρίβερ Πλέιτ
1,707
Λανούς
1,686
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,636
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,565
Μπόκα Τζούνιορς
1,545
Σαν Λορένζο
1,545
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,500
Ουνιόν
1,500
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,484
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,440
Ροζάριο Σεντράλ
1,426
Μπελγκράνο
1,414
Άρσεναλ Σαραντί
1,373
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,360
Γοδόι Κρουζ
1,343
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,191
Τίγκρε
1,151
Ολίμπο
1,145
Ντεφένσα Χουστίσια
1,130
Κίλμες
1,101
Μπάνφιλντ
1,043
Ουρακάν
1,000
Τεμπέρλι
1,000
Σαρμιέντο
0,750
Κολόν Σάντα Φε
0,600
Αλδοσίβι
0,500
Νουέβα Σικάγο
0,500
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,400
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.




*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Απίστευτο αυτογκόλ, πρώτη νίκη για Ορλάντο Σίτι!! (video)

Χάρη σε… θεαματικό αυτογκόλ του Τάιλερ Ντέριτς, το Ορλάντο Σίτι πέρασε με 1-0 από την έδρα των Χιούστον Ντάιναμο.
Σε ανύποπτη φάση του 74ου λεπτού, ο 26άχρονος γκολκίπερ τα… έχασε υπό την πίεση του Πέδρο Ριμπέιρο και πρόσφερε μοναδικό θέαμα προσπαθώντας να αποφύγει το γκολ. Ακολούθησε έντονη πίεση των Τεξανών για την ισοφάριση, αλλά το Ορλάντο Σίτι δραπέτευσε με την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ορλάντο Σίτι
2
4
Τορόντο
1
3
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
1
3
Νιου Γιορκ Σίτι
1
1
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
1
1
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
1
1
Κολόμπους Κρου
1
0
Μόντρεαλ Ίμπακτ
1
0
Σικάγο Φάιρ
1
0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
1
0
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
1
3
Λος Άντζελες Γκάλαξι
1
3
Ντάλας
1
3
Χιούστον Ντάιναμο
2
3
Κολοράντο Ράπιντς
1
1
Πόρτλαντ Τίμπερς
1
1
Ρέαλ Σολτ Λέικ
1
1
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
1
1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
1
0
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
1
0
-Οι πρώτες έξι ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.



*Πηγή: onsports.gr*

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Το metrosport.gr αποχαιρέτησε τον Παπαθανασάκη, ποιά υπόσχεσή έδωσε!!

Το δρόμο της επιστροφής για τον Καναδά, πήρε εδώ και λίγη ώρα ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης. Ο ομογενής επιχειρηματίας βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και επιβιβάστηκε στην πτήση με προορισμό την άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας για ενδιάμεση στάση το Μόναχο. Το metrosport.gr έδωσε το παρών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων» έφτασε στο αεροδρόμιο στις 07:15, όντας ευδιάθετος και αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας, παρά τη χθεσινή πρώτη εκτός έδρας απώλεια του Ηρακλή. Μιλώντας στο metrosport.gr ο ομογενής επιχειρηματίας, τόνισε: «Δεν μας πτοεί η ισοπαλία στη Ζάκυνθο, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά από ατυχία δεν κερδίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Άλλωστε και οι απώλειες είναι μέσα στο πρόγραμμα, μακάρι η ομάδα να μπορούσε να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο στόχος παραμένει ένας και βασικός και δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ! Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή, στους ποδοσφαιριστές και σε όλο το τιμ και είμαι σίγουρος ότι με την επιστροφή μου στην Ελλάδα με την έναρξη των πλέι οφ θα πανηγυρίσουμε την άνοδο μαζί με τον κόσμο μας»!






*Πηγή: metrosport.gr*

Με «Παπ» και Τζιόλη για την… επαναφορά!!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Αλέξανδρος Τζιόλης επανέρχονται στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αποψινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Με «Παπ» και Τζιόλη για την… επαναφορά
Ενισχυμένος θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ απόψε τη μόλις δεύτερη νίκη του στα τελευταία επτά παιχνίδια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε το πρωί του Σαββάτου στην αποστολή για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Αλέξανδρο Τζιόλη, ενώ εκτός παραμένουν οι Μαντούρο, Γλύκος, Τζανδάρης και οι «παροπλισμένοι» Κατσικάς και Τζαβέλλας.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» είναι οι Ιτάνζ, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Γκολάσα, Κίτσιου, Κουλούρης, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Μακ, Παπαγιαννόπουλος, Νομπόα, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Πούγγουρας, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Κάτσε, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα θα πάρει τη θέση του Παπαγιαννόπουλου. Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα και Ρατς. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Κάτσε και Νομπόα, έχοντας στα πλάγια τους Μακ και Γκολάσα (ή Σαλπιγγίδη). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Περέιρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

League Two – 36η αγωνιστική! (preview)

Την Άκρινγκτον Στάνλεϊ αντιμετωπίζει η πρώτη της βαθμολογίας η Μπέρτον Άλμπιον η οποία έχει την ευκαιρία να απομακρυνθεί κι άλλο, την ίδια ώρα που η δεύτερη Σριούσμπερι δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στην τρίτη Γουίκομ, στο ματς της 36ης αγωνιστικής της League Two.
 Μόνο περιθώρια για απώλειες δεν έχει η Μπέρτον Άλμπιον, η οποία με 67 βαθμούς αντιμετωπίζει την Άκρινγκτον Στάνλεϊ.
Την ίδια ώρα η Σριούσμπερι, με δύο βαθμούς λιγότερους κοντράρεται εκτός έδρας με την Γουίκομ, με τη μεταξύ τους διαφορά να βρίσκεται στον πόντο (65 έναντι 64).
Νίκη για να παραμείνει κοντά στην προνομιούχο τριάδα θέλει η Σάουθεντ κόντρα στη Ντάγκεναμ, ενώ Λούτον και Μπέρι που ακολουθούν δοκιμάζονται αντίστοιχα με αντιπάλους τις Πόρτσμουθ και Μάνσφιλντ.
Στο ματς της Νιούπορτ Κάουντι – Τσέλτεναμ που άνοιξε την αυλαία της 36ης αγωνιστικής οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Τα υπόλοιπα ματς του προγράμματος θα διεξαχθούν στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

Νιούπορτ Κάουντι – Τσέλτεναμ 1-1
Μπέρτον Άλμπιον – Άκρινγκτον Στάνλεϊ
Μάνσφιλντ – Μπέρι
Κέμπριτζ – Στίβενεϊτζ
Ντάγκεναμ – Σάουθεντ
Εξετερ – Γουίμπλεντον
Μόρκαμ – Χάρτλεπουλ
Νορθάμπτον – Τρανμίρ
Οξφορντ Γιουνάιτεντ – Πλίμουθ
Πόρτσμουθ – Λούτον
Γουίκομ – Σριούσμπερι
Γιορκ – Καρλάιλ  
*Πηγή: England365.gr*

League One – 38η αγωνιστική!! (preview)

Την ώρα που η Μπρίστολ Σίτι φαίνεται να έχει «καπαρώσει» τη μία εκ των δύο θέσεων που οδηγούν απευθείας στην Τσάμπιονσιπ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην δεύτερη θέση όπως και σε αυτές των πλέι-οφ ανόδου.
 Ακόμα ένα «εύκολο παιχνίδι για την πρωτοπόρο Μπρίστολ Σίτι, η οποία στο πλαίσιο της 38ης αγωνιστικής, υποδέχεται στην έδρα της τη Τζίλιγχαμ.
Η Πρέστον από την άλλη, πρέπει να διατηρήσει το αήττητο σερί της και να πάρει τη νίκη επί της Κρου εντός έδρας, καθώς η διαφορά της από την 3η Σουίντον, που δοκιμάζεται στην έδρα της Πορτ Βέιλ, είναι στους δυο βαθμούς.
Στους 62 βαθμούς και την 4η θέση βρίσκεται η ΜΚ Ντονς, που θέλει να κρατήσει τη σταθερή της θέση στα πλέι-οφ με ένα «τρίποντο» επί της Γουόλσολ, ενώ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Ντονκάστερ που συμπληρώνουν την τετράδα των πλέι-οφ, αγωνίζονται κόντρα σε Σκάνθορπ και Πίτερμπρο αντίστοιχα.
Όλα τα ματς της 38ης αγωνιστικής της League One θα διεξαχθούν στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

Λέιτον Όριεντ – Γέοβιλ
Νοτς Κάουντι – Μπράντφορντ
Όλνταμ Αθλέτικ – Μπάρνσλεϊ
Πρέστον – Κρου
Σκάνθορπ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουόλσολ – Μίλτον Κέινς Ντονς
Πορτ Βέιλ – Σουίντον
Μπρίστολ Σίτι – Τζίλιγχαμ
Τσέστερφιλντ – Κόβεντρι
Κόλτσεστερ – Κρόουλι
Ντονκάστερ – Πίτερμπρο
Φλίτγουντ Τάουν – Ρότσντεϊλ  
*Πηγή: England365.gr*

Έξω και ο Ταπούτος!!

Απίστευτη γκαντεμιά στον Πανιώνιο. Ο Χρήστος Ταπούτος χάνει τον «τελικό» με τον Κόροιβο Αμαλιάδας λόγω τραυματισμού.

Έξω και ο Ταπούτος!
Δεν έχει προηγούμενο η κακοδαιμονία του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» θα υποχρεωθούν να δώσουν τον σημερινό (17:00) χωρίς αύριο αγώνα με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα για την 20η αγωνιστική χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο.

Ο πολύπειρος φόργουορντ τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης και δεν θα είναι στη διάθεση του Κρις Χουγκάζ για τους ουραγούς της βαθμολογίας.

Ο 32χρονος άσος έχει καταφέρει-λόγω αντίστοιχων προβλημάτων-να ενισχύσει τον Πανιώνιο σε μόλις δύο ματς έχοντας 9 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 19:38 κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκπληξη με Κλωναρίδη!

Ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε τον Βίκτωρα Κλωναρίδη αντί του Σωτήρη Νίνη για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (15:00). Στον πάγκο ο Καρέλης.

Έκπληξη με Κλωναρίδη
Φουλ επιθετικό σχήμα από τον Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε να «κατεβάσει» την ομάδα του με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη αντί του Σωτήρη Νίνη στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής απέναντι στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (15:00), ενώ στον πάγκο θα είναι ο Νίκος Καρέλης.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο στυλ, Κουτρουμπής και Ταυλαρίδη επελέγησαν για το κέντρο της άμυνας ελλείψει του τιμωρημένου Σίλντενφελντ, Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος είναι οι δύο επιλογές για τους πλάγιους μπακ, Δώνης και Λαγός είναι τα κεντρικά χαφ (Ζέκα και Πράνιτς είναι εκτός λόγω τιμωρίας και ίωσης αντίστοιχα), με τους Ατζαγκούν και Κλωναρίδη σε ρόλο μεσοεπιθετικών και τους Πέτριτς και Μπεργκ αιχμές στην επίθεση.

Στον πάγκο θα είναι οι Κοτσόλης, Μέντες, Χουχούμης, Μπούρμπος, Μαυρίας, Νίνης και Καρέλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τσάμπιονσιπ – 37η αγωνιστική! (preview)

Με τις πρώτες τέσσερις ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Τσάμπιονσιπ να έχουν από 66 βαθμούς, καταλαβαίνει κανείς ότι η 34η αγωνιστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Με λιγότερα από 10 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, τίποτα δεν έχει κριθεί στην Τσάμπιονσιπ σχετικά με τις ομάδες που θα βρεθούν στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.
Από 66 βαθμούς έχουν οι Μπόρνμουθ, Ντέρμπι Κάουντι, Γουότφορντ, Μίντλεσμπρο, με τα «κεράσια» να υποδέχονται την Μπλάκπουλ, την ίδια ώρα που τα «κριάρια» δοκιμάζονται στην έδρα της Νόριτς. Την Ρέντινγκ υποδέχεται η Γουότφορντ, ενώ η Μίντλεσμπρο κοντράρεται νωρίτερα με την Ίπσουιτς.
Στην 5η θέση, με έναν βαθμό λιγότερο από τις προαναφερθείσες ομάδες , βρίσκεται η Νόριτς που μπορεί με νίκη της επί της Ντέρμπι να την ξεπεράσει στη βαθμολογία, ενώ στην 6η και τελευταία θέση για τα πλέι-οφ, η Μπρέντφορντ φιλοξενεί την Κάρντιφ.
Εκτός από το Μίντλεσμπρο – Ίπσουιτς που ξεκινάει στις 14:15, οι υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Μίντλεσμπρο – Ιπσουιτς (14:15)
Ρόδεραμ – Γουίγκαν
Τσάρλτον – Μπλάκμπερν
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Φούλαμ
Γουότφορντ – Ρέντινγκ
Μπράιτον – Γουλβς
Λιντς – Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπόρνμουθ – Μπλάκπουλ
Μπέρμιγχαμ – Χάντερσφιλντ
Μπόλτον – Μίλγουολ
Νόριτς – Ντέρμπι Κάουντι
Μπρέντφορντ – Ρέντινγκ
*Πηγή: England365.gr*

Σάντερλαντ – Άστον Βίλα! (preview)

Μπορεί να χαρακτηριστεί και παιχνίδι «ο θάνατός σου, η ζωή μου. Σάντερλαντ και Άστον Βίλα «φλερτάρουν» με τις θέσεις του υποβιβασμού και αμφότερες αναζητούν τη νίκη που θα τους δώσει την απαραίτητη «ανάσα».
Μόνο άνετες δεν μπορούν να νιώθουν οι Σάντερλαντ και Άστον Βίλα με αντίστοιχα τέσσερις και τρεις βαθμούς διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι από αυτά που οι δύο ομάδες χρειάζονται να κερδίσουν, αν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες παραμονής τους στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.
Το μομέντουμ μόνο ευνοϊκό δεν φαίνεται να είναι για τις «μαυρόγατες», οι οποίες αναζητούν τη νίκη στο πρωτάθλημα από τις 31/1 και το 2-0 επί της Μπέρνλι. Έκτοτε μετρούν τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Κάτι ανάλογο δεν φαίνεται να συμβαίνει και με την Άστον Βίλα. Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ προέρχεται από τη νίκη-πρόκριση επί της Γουέστ Μπρομ με 2-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, έχοντας πριν τέσσερις μέρες νικήσει την ίδια ομάδα με 2-1 για το πρωτάθλημα, σπάζοντας ένα σερί 12 αγώνων χωρίς νίκη, εκ των οποίων οι εννέα ήταν ήττες.
Η προϊστορία είναι με τους «χωριάτες» η οποίοι παραμένουν αήττητοι σε επτά παιχνίδια κόντρα στην Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ ανεξαρτήτου έδρας (τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), την ώρα που οι «μαυρόγατες» έχουν κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία οχτώ εντός έδρας ματς κόντρα στην Άστον Βίλα, εκ των οποίων στα πέντε έχει χάσει.

Αγωνιστικά νέα:

Σάντερλαντ:
Απών από το παιχνίδι της Σάντερλαντ κόντρα στην Άστον Βίλα θα είναι ο Λι Κάτερμολ, ο οποίος θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας, λόγω συμπλήρωσης 10 κίτρινων καρτών.
Εκτός ομάδας λόγω παραπτώματος είναι ο Άνταμ Τζόνσον, την ώρα που ο Μπίλι Τζόουνς είναι πανέτοιμος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.
Το απουσιολόγιο του Γκας Πογιέτ περιέχει και τα ονόματα των Μπάκλεϊ και Τζακερίνι.
Άστον Βίλα:
Το πρόβλημα τραυματισμού που του στέρησε την συμμετοχή του από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ξεπέρασε πλήρως ο Κριστιάν Μπεντεκέ.
Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Ρον Φλάαρ και Κιέραν Ρίτσαρντσον, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κνήμη, με τους Άλαν Χάτον και Τζακ Γκρίλις που είναι τιμωρημένοι.
Κόζακ, Μπέικερ και Σισοκό οι γνωστές απουσίες της Βίλα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ: Παντίλιμον – Βεργίνι, Ο' Σέι, Μπράουν, Ρεβεγιέρ – Μπρίντκατ, Λάρσον, Ρόντγουελ, Γκόμεζ – Γουίκαμ, Ντεφό
Άστον Βίλα: Γκουζάν – Μπακούνα, Οκορέ, Κλαρκ, Λόουτον – Ενζόγκμπια, Γουέστγουντ, Ντελφ, Σινκλέρ – Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ
*Πηγή: England365.gr*

Γουέστ Μπρομ – Στόουκ! (preview)

Έπειτα από τη διπλή απογοήτευση στα ματς με την Άστον Βίλα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η Γουέστ Μπρομ αντιμετωπίζει τη Στόουκ στην 29η αγωνιστική, σε ακόμα ένα ντέρμπι των Μίντλαντς! Ισχυρό και δεμένο το σύνολο του Μαρκ Χιουζ που έχει καλή παράδοση κόντρα στους «baggies».
Γουέστ Μπρομ – Στόουκ (preview)
Έπειτα από τη διπλή απογοήτευση στα ματς με την Άστον Βίλα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η Γουέστ Μπρομ αντιμετωπίζει τη Στόουκ στην 29η αγωνιστική, σε ακόμα ένα ντέρμπι των Μίντλαντς! Ισχυρό και δεμένο το σύνολο του Μαρκ Χιουζ που έχει καλή παράδοση κόντρα στους «baggies».
Όλα ήταν μια χαρά στο «στρατόπεδο» της Γουέστ Μπρομ μέχρι τις δύο αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα.
Η ομάδα του Πιούλις μετρούσε μόλις μια ήττα και κράτησε εφτά φορές ανέπαφη την εσία της σε 10 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «χωριάτες», βρήκαν πρόσφορο έδαφος και πήραν αρχικά σημαντικότατη νίκη (2-1) για το πρωτάθλημα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάν Μπεντεκέ, ενώ, απέκλεισαν τους «baggies» και πήγαν στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας έπειτα από το 2-0 που στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του «Βίλα Παρκ».
Αν και η απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά, μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι των Μίντλαντς και η αναμέτρηση με τη Στόουκ, που από την πλευρά της, έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο, αφού έχει πάρει τη νίκη και στις πέντε επισκέψεις της στο «Χόθορνς» για την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει μόλις μια ήττα στα 11 ματς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ εντός κι εκτός έδρας.
Οι «πότερς» έχουν φτιάξει σερί τριών νικών, παρουσιάζουν πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, βρίσκονται στην 8η θέση της βαθμολογίας ενώ έχουν μόλις τρεις ήττες στα τελευταία 14 ματς μακριά από την έδρα τους.
Η μέχρι στιγμής συγκομιδή βαθμών της Στόουκ με τους 42 πόντους, απέχει μόλις οχτώ από το ρεκόρ των 50 βαθμών που συγκέντρωσαν την περσινή σεζόν.
Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι για τους γηπεδούχους είναι οι Μπεραΐνο, Ιντέγιε και Ανιτσέμπε, ενώ για τους φιλοξενούμενους είναι έτοιμος ο Σόουκρος έπειτα από ένα δίμηνο και θα πάρει τη θέση του Φίλιπ Βόλσιντ. Εκτός θα μείνει ο Στίφεν Άιρλαντ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Γουέστ Μπρομ (4-4-2): Φόστερ – Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ – Φλέτσερ, Μουλούμπου, Μόρισον, Γκάρντνερ – Μπεραΐνο, Ιντέγιε
Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς – Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς – Γουόλτερς, Γουέλαν, Ενζονζί, Μόουσες – Κράουτς
*Πηγή: England365.gr*

Γκολάρα καρμπόν με πέρσι!

Το αν τον... εμπνέουν τα Επτάνησα, αποτελεί στοιχείο προς διερεύνηση. Εκτός από τη φυσική ομορφιά τους που ενδεχομένως να εκτιμά ο Νίκος Πουρτουλίδης, βάζει καταπληκτικά γκολ απέναντι στις ομάδες τους.

Ο αρχηγός του Ηρακλή στο 52' έστρωσε την μπάλα στο δεξί του, σήκωσε κεφάλι, ζύγισε το σουτ και την... κόλλησε στο αριστερό παραθυράκι της Ζακύνθου. Είχε κάνει ακριβώς το ίδιο στην περσινή αναμέτρηση μέσα στην Κέρκυρα, ενώ και στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που είχε ανοίξει το σκορ, η κίνησή του ήταν πανομοιότυπη!
*Πηγή: metrosport.gr*

Κρίσταλ Πάλας – ΚΠΡ! (preview)

Το τρίτο στη σειρά λονδρέζικο ντέρμπι δίνει κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας η ΚΠΡ (14:45 - ΟΤΕSport1 HD), η οποία ευελπιστεί να έχει καλύτερη τύχη από τα προηγούμενα δύο, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς-βάλσαμο, στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ.
Την ευκαιρία να βυθίσει περισσότερο την ΚΠΡ στις θέσεις του υποβιβασμού έχει η Κρίσταλ Πάλας.
Οι «αετοί» βρίσκονται κοντά στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, με δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.
Το σύνολο του Άλαν Πάρντιου προέρχεται από την ήττα με 1-0 από την Σαουθάμπτον και θέλει να σπάσει την παράδοση που θέλει τους Ρέιντζερς να μην έχουν χάσει ποτέ σε παιχνίδι πρώτης κατηγορίας στο «Σέλχαρστ Παρκ».
Την ΚΠΡ ωστόσο δεν την σώζει... ούτε η παράδοση. Οι Λονδρέζοι έχουν μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας τρις σερί ήττες με 2-1 κόντρα σε Χαλ, Άρσεναλ και Τότεναμ.
Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για τον Κρις Ράμσεϊ, με την ομάδα του να βρίσκεται στη 18η θέση με 22 βαθμούς μαζί με την Μπέρνλι, τρεις λιγότερους από την Άστον Βίλα που αυτή τη στιγμή σώνεται.

Αγωνιστικά νέα:

Κρίσταλ Πάλας:
Χωρίς τους Μίλε Γιέντινακ και Τζόρντον Ματς, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα, θα παραταχθεί κόντρα στην ΚΠΡ η Κρίσταλ Πάλας.
Αντίθετα με τους δύο παίκτες, ο Γκλεν Μάρεϊ εξέτισε την τιμωρία του και βρίσκεται στη διάθεση του Άλαν Πάρντιου.
Μοιρασμένες οι πιθανότητες συμμετοχής των Μαρουάν Σαμάκ και Γιάγια Σανογκό, οι οποίοι επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μετά από τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν.
Στα «πιτς» παραμένουν οι Γουίλιαμς, Κάμπελ και Τόμας.
ΚΠΡ:
Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ο Τζόι Μπάρτον θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική τιμωρίας του.
Την τελευταία στιγμή θα κριθεί από τον Κρις Ράμσεϊ η κατάσταση του Ντάρνελ Φέρλονγκ, ο οποίος έμεινε εκτός από το ματς κόντρα στην Τότεναμ, λόγω τραυματισμού.
Φαουρλίν, Νταν, Φερ και Τααράμπτ οι γνωστοί απόντες για τους Ρέιντζερς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι – Γουόρντ, Νταν, Ντελανέι, Κέλι – Μπολάσι, Λέντλεϊ, Ζαχά – Πάντσεον – Μάρεϊ
ΚΠΡ: Γκριν – Ονουόχα, Φέρντιναντ, Κόκερ, Γιουν – Φίλιπς, Σάντρο, Χένρι, Χόιλετ – Όστιν
*Πηγή: England365.gr*

Λέστερ - Χαλ! (preview)

Παιχνίδι που μοιάζει με… τελικό για τη Λέστερ, είναι η σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χαλ. Έχοντας «κολλήσει» στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, οι «αλεπούδες» υποδέχονται τις «τίγρεις» με στόχο τη νίκη που θα επαναφέρει την ελπίδα για παραμονή.
Έξι ματς χωρίς νίκη, μετά και το 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη αγωνιστική (4/3), συμπλήρωσε η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον που παρέμεινε στους 18 βαθμούς και (με αγώνα λιγότερο) στο -7 πλέον από τη σωτηρία. Ο προπονητής των γηπεδούχων παραδέχτηκε πως το σημερινό παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο!
Η Χαλ, αντίθετα, βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη μοίρα…  Το συγκρότημα του Στιβ Μπρους, ο οποίος συμφώνησε για άλλα τρία χρόνια, μπορεί να έχει δύο ματς χωρίς νίκη, μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Σάντερλαντ, αλλά η απόστασή της από τη γραμμή του υποβιβασμού είναι στο +5. Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα δεδομένο, αλλά το σημερινό ματς μοιάζει με μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους υπόλοιπους… μελλοθάνατους.
Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τους Νόκαερτ και Χάμοντ. Επέστρεψε μετά από τρεις μήνες στις προπονήσεις ο βασικός τερματοφύλακας, Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος πάντως δύσκολα θα «εκτοπίσει» αμέσως τον Σβάτσερ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.
Στις «τίγρεις» οι απουσίες παραμένουν οι γνωστές, με τους Τσέστερ, Μπράντι, Σνόντγκρας και Ροσενιόρ να χάνουν ακόμα ένα παιχνίδι. Ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα απέναντι στη Σάντερλαντ σκέφτεται να επιλέξει ο Μπρους.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σβάτσερ, Σίμπσον, Άπσον, Χουτ, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Καμπιάσο, Τζέιμς, Σλουπ, Μάχρεζ, Κράματιτς
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, ΜακΣέιν,  Ελμοχαμαντί, Ρόμπερτσον, Λίβερμορ, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Εντόι, Γέλαβιτς
*Πηγή: England365.gr*

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι!! (preview)

Παιχνίδι με μεγάλη κρισιμότητα για τις δύο ομάδες που ακολουθούν δύο πολύ διαφορετικούς δρόμους στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπέρνλι, στην προσπάθειά της για επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, φιλοξενεί στο «Turf Moor» για την 29η αγωνιστική τη Μάντσεστερ Σίτι που ξέρει ότι από την πλευρά της οφείλει να εξαντλήσει όποιες πιθανότητες έχει για τον τίτλο.
Οι «clarets» βρίσκονται στο -3 από τις θέσεις της σωτηρίας, όμως έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις εναπομείνασες αγωνιστικές της φετινής σεζόν.
Και σίγουρα οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του Σον Ντάικ απέναντι σε ομάδες όπως η Γιουνάιτεντ στον πρώτο γύρο, η Τσέλσι πριν λίγο καιρό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά και η Σίτι στο παιχνίδι του «Etihad» να επιτρέπουν στους οπαδούς της να αισιοδοξούν και να ελπίζουν στο καλύτερο σενάριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και «διόρθωση» αποτελεσμάτων στην τελική ευθεία.
Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι με μόλις τρεις νίκες στα τελευταία δέκα ματς σε όλες τις διογανώσεις, σίγουρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πραγματοποιεί πορεία που αρμόζει σε μια ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο. Έχει φανερώσει αδυναμίες, έχει δείξει ότι δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Τσέλσι και απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή και με ματς περισσότερο από τους «μπλε». Η νίκη σήμερα στο «Turf Moor» είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι που ξέρει ότι δεν περνάει από το χέρι της, όμως πρέπει να κυνηγήσει όσο μπορεί την πρωτοπόρο της βαθμολογίας.
Μέσα σ' όλα, οι Πρωταθλητές έχουν και το θέμα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι που όλα δείχνουν αποχώρηση του Χιλιανού σε περίπτωση που η φετινή σεζόν ολοκλήθεί δίχως επιτυχία και με αποκλεισμό από τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στα αγωνιστικά, για τη Μπέρνλι, ο μέσος, Ματ Τέιλορ δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει από το πρόβλημα του Αχιλλείου τένοντα παρά το γεγονός ότι έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε δύο παιχνίδι της δεύτερης ομάδας, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στα πλάνα του Ντάικ ο Φρέντρικ Ούλβεσταντ.
Οι Κομπανί και Ζαμπαλέτα αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Σίτι έχοντας μείνει στον πάγκο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Λέστερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον – Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι – Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Κάιτλι – Μπαρνς, Ινγκς
Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί – Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί, Σίλβα – Αγουέρο, Μπονί
*Πηγή: England365.gr*

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ! (preview)

Πέντε ημέρες μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρεις πριν τη ρεβάνς με τη Μονακό, η Άρσεναλ φιλοξενεί τη… γειτόνισσα, Γουέστ Χαμ, με στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προέρχεται από το σπουδαίο διπλό (2-1) μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να σημειώνει το νικητήριο γκολ κόντρα στην πρώην και να οδηγεί  τους «κανονιέρηδες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
Την ερχόμενη Τρίτη (17/3) ακολουθεί το δεύτερο ματς με τη Μονακό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που η Άρσεναλ θα ψάξει το… θαύμα, καθώς χρειάζεται νίκη με τρία γκολ διαφορά μετά το 3-1 των Γάλλων μέσα στο Λονδίνο. Πριν από αυτό όμως υπάρχει και το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, όπου το ζητούμενο είναι η 5η σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και η παραμονή στο 3ο «σκαλοπάτι» του πίνακα.
Τα «σφυριά», από την πλευρά τους, βρίσκονται σε πολύ κακό… φεγγάρι! Η εντός έδρας ήττα (0-1) από την Τσέλσι, αποτέλεσε το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που το συγκρότημα του Σαμ Άλαρνταϊς έμεινε μακριά από τις νίκες. Αυτό το κακό σερί έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να έχει υποχωρήσει στην 10η θέση της κατάταξης, κάτω από τις Στόουκ και Σουόνσι. Άπαντες ελπίζουν η κατάσταση να αλλάξει άμεσα και το ταξίδι στο Ντουμπάι να έχει ευεργετικές… επιδράσεις.
Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν σήμερα χωρίς τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος χτύπησε κόντρα στη Γιουνάιτεντ και θα μείνει εκτός για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Εκτός βρίσκονται ακόμα οι Παουλίστα, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Ντιαμπί, Φλαμινί και Ντεμπισί, ενώ ο Ροσίτσκι έχασε, λόγω ίωσης, κάποιες προπονήσεις όπως και το ντέρμπι στο Κύπελλο.
Στην αντίπερα όχθη, ο Σαμ Άλαρνταϊς, που σενάρια τον θέλουν να αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν, έχασε λόγω ενός… φλιτζανιού τον Βαλέντσια, ενώ υπάρχουν φόβοι και για σοβαρό τραυματισμό του Τόμκινς. Παροπλισμένοι είναι επίσης οι Κάρολ και Κόουλ, όπως και ο Τζένκινσον, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει. Ερωτηματικό την αναμέτρηση με την… πρώην η παρουσία και του Σονγκ.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα, Οζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ, Ζιρού
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ντεμέλ, Ριντ, Κόλινς, Κρίσγουελ, Σονγκ, Νομπλ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Αμαλφιτανό (Νενέ), Σακό
*Πηγή: England365.gr*

Ποια Πρεμιερ Λιγκ; Η Τσάμπιονσιπ!!

Δέκα αγωνιστικές απομένουν και μόλις ένας βαθμός χωρίζει τις πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας επιβεβαιώνοντας τη φήμη ότι η Τσάμπιονσιπ έχει την πιο συναρπαστική μάχη ανόδου στην Ευρώπη.
Σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα έχουν μεταξύ τους απόσταση ενός βαθμού και σε μια αγωνιστική που έρχονται αντιμέτωπα δυο ζευγάρια από την πρώτη επτάδα λογικό είναι το ενδιαφέρον να κορυφώνεται. Αν μάλιστα σε αυτό το …κοκτέιλ προσθέσουμε και τα 150 εκατομμύρια λίρες που περιμένουν τις ομάδες που θα πάρουν τα τρία εισιτήρια της ανόδου συν το μερίδιο που θα λάβουν από την - ύψους πέντε δις λιρών- νέα τηλεοπτική συμφωνία , τότε τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Αυτή την στιγμή, η Μπόρνμουθ, η Ντέρμπι, η Γουοτφορντ, και η Μίντλεσμπρο έχουν 66 βαθμούς με την Νόριτς που συμπληρώνει την πεντάδα να έχει 65, ενώ Μπρένφορντ και Ιπσουιτς ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 62 και 61 βαθμούς αντίστοιχα. Και αυτή την αγωνιστική η Μίντλεσμπρο φιλοξενεί την Ιπσουιτς, ενώ η Νόριτς υποδέχεται την Ντέρμπι.
Με αυτόν τον συνωστισμό στην πρώτη πεντάδα είναι χρήσιμο να δούμε πως αξιολογούνται μέχρι στιγμής οι σύλλογοι που διεκδικούν την άνοδο.
Μπόρνμουθ 66 β διαφορά τερμάτων +35
Η Μπόρνμουθ είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (74) στο ενεργητικό της στην Τσάμπιονσιπ. Έχοντας στον πάγκο της τον 37χρονο Εντι Χάου, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της League 2 στην διεκδίκηση της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, θεωρείται πως οι παίκτες της θα καταφέρουν να αντέξουν την πίεση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Μπόρνμουθ έχει τον μικρότερο μέσο όρο εισιτηρίων σε όλη την κατηγορία, καθώς ξεπερνούν για λίγο το φράγμα των 10.000.
Ντέρμπι 66 β διαφορά τερμάτων +29
Στα χαρτιά θεωρείται η καλύτερη ομάδα που μετέχει στη μάχη της ανόδου, ωστόσο όσο και αν μπορεί να θεωρείται ανάμεσα στις σίγουρες που θα πάρουν το εισιτήριο, άλλο τόσο κάποιοι πιστεύουν πως μπορεί να καταρρεύσει.
Η ομάδα του Στιβ ΜακΚλάρεν, η οποία την περασμένη σεζόν είχε ηττηθεί στον τελικό των πλει-οφ από την ΚΠΡ, έχει ενισχυθεί από δανεικούς όπως ο Ντάρεν Μπεντ, ο Γιεσε Λινγκαρντ και ο Τόμας Ινς, όμως φαίνεται πως η αυτοπεποίθηση δεν είναι το δυνατό της σημείο.
Γουοτφορντ 66 β διαφορά τερμάτων +28
Μπορεί από τον πάγκο της τη φετινή σεζόν να έχουν περάσει ήδη τέσσερις προπονητές, ωστόσο η ομάδα έχει καταφέρει να μείνει προσηλωμένη στον στόχο.
Η ομάδα που της αρέσει να παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις έχει ως επιθετικό δίδυμο, τον Τροι Ντινει και τον Οντιον Ιγκαλο, ο οποίος είναι δανεικός από την Ουντινέζε και οι δυο τους έχουν πετύχει τα 33 από τα 72 γκολ της Γουοτφορντ.
Μίντλεσμπρο 66 β διαφορά τερμάτων +28
Η Μίντλεσμπρο είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία, καθώς σε 36 ματς μετρά 26 γκολ παθητικό, όμως τον τελευταίο μήνα φαίνεται τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Στα τελευταία έξι ματς, η Μπόρο έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς από τους πιθανούς 18.
Στον πάγκο της κάθεται ο άλλοτε αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Αιτόρ Καράνκα, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Μουρίνιο στη «βασίλισσα». Μάλιστα λέγεται πως χάρη στη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Τσέλσι ο 21χρονος Πάτρικ Μπαμφορντ, ο οποίος έχει σκοράρει 11 γκολ σε 29 αγώνες πρωταθλήματος.
Νόριτς 65 β διαφορά τερμάτων +31
Το ρίσκο που πήρε η ομάδα φέρνοντας τον Γενάρη τον 33χρονο Αλεξ Νιλ για τη θέση του προπονητή, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Ο Σκωτσέζος πρώην μέσος της Χάμιλτον, ο οποίος οδήγησε ως παίκτης-προπονητής την ομάδα στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι και είναι ο δεύτερος νεότερος σε όλες τις κατηγορίες, έχει δει την ομάδα να χάνει μόλις ένα ματς στα τελευταία εννέα.
Αρκετοί υποστηρίζουν πως όταν η κατάσταση δυσκολέψει η Νόριτς θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και να συνεχίσει.
*Πηγή: England365.gr*