Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ! (preview)

Πέντε ημέρες μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρεις πριν τη ρεβάνς με τη Μονακό, η Άρσεναλ φιλοξενεί τη… γειτόνισσα, Γουέστ Χαμ, με στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προέρχεται από το σπουδαίο διπλό (2-1) μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να σημειώνει το νικητήριο γκολ κόντρα στην πρώην και να οδηγεί  τους «κανονιέρηδες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
Την ερχόμενη Τρίτη (17/3) ακολουθεί το δεύτερο ματς με τη Μονακό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που η Άρσεναλ θα ψάξει το… θαύμα, καθώς χρειάζεται νίκη με τρία γκολ διαφορά μετά το 3-1 των Γάλλων μέσα στο Λονδίνο. Πριν από αυτό όμως υπάρχει και το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, όπου το ζητούμενο είναι η 5η σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και η παραμονή στο 3ο «σκαλοπάτι» του πίνακα.
Τα «σφυριά», από την πλευρά τους, βρίσκονται σε πολύ κακό… φεγγάρι! Η εντός έδρας ήττα (0-1) από την Τσέλσι, αποτέλεσε το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που το συγκρότημα του Σαμ Άλαρνταϊς έμεινε μακριά από τις νίκες. Αυτό το κακό σερί έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να έχει υποχωρήσει στην 10η θέση της κατάταξης, κάτω από τις Στόουκ και Σουόνσι. Άπαντες ελπίζουν η κατάσταση να αλλάξει άμεσα και το ταξίδι στο Ντουμπάι να έχει ευεργετικές… επιδράσεις.
Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν σήμερα χωρίς τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος χτύπησε κόντρα στη Γιουνάιτεντ και θα μείνει εκτός για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Εκτός βρίσκονται ακόμα οι Παουλίστα, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Ντιαμπί, Φλαμινί και Ντεμπισί, ενώ ο Ροσίτσκι έχασε, λόγω ίωσης, κάποιες προπονήσεις όπως και το ντέρμπι στο Κύπελλο.
Στην αντίπερα όχθη, ο Σαμ Άλαρνταϊς, που σενάρια τον θέλουν να αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν, έχασε λόγω ενός… φλιτζανιού τον Βαλέντσια, ενώ υπάρχουν φόβοι και για σοβαρό τραυματισμό του Τόμκινς. Παροπλισμένοι είναι επίσης οι Κάρολ και Κόουλ, όπως και ο Τζένκινσον, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει. Ερωτηματικό την αναμέτρηση με την… πρώην η παρουσία και του Σονγκ.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα, Οζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ, Ζιρού
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ντεμέλ, Ριντ, Κόλινς, Κρίσγουελ, Σονγκ, Νομπλ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Αμαλφιτανό (Νενέ), Σακό
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: