Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η επανάσταση του Ομπράντοβιτς!!

Όποιος είχε σπεύσει να υποτιμήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από τα τις δύο εντός έδρας «γκέλες» με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακό, καλά θα κάνει να αναθεωρήσει. Γιατί ο πιο επιτυχημένος προπονητής της εποχής μας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι εδώ. Και μάλιστα πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος!Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.
Αν θυμηθούμε τις εποχές των μεγάλων διακρίσεων του Παναθηναϊκού, τα μεγάλα φορμαρίσματα έρχονταν την άνοιξη, κι όχι τον χειμώνα. Τότε «χτυπάει» ο Ζοτς και αφού στο ξεκίνημα υπνώτισε τους πάντες, τώρα πήγε εντελώς… αθόρυβα, πήρε το αίμα του πίσω από ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό, πατώντας στην κορυφή.
Ουσιαστικά, πήρε κεφάλι για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και άφησε τους δύο αντιπάλους της να… βγάλουν τα μάτια τους στο απόλυτο ντέρμπι της Μόσχας. Είτε πρώτος, είτε δεύτερος, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει. Και δεν νομίζουμε πως είναι τόσο γενναιόδωρος.
Παρατηρώντας την Φενέρ στο ΣΕΦ, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά πόσο παράτολμο είναι το εγχείρημα του Ομπράντοβιτς. Δεν είναι τόσο απλό να έχεις από τη θέση «2» και πάνω (κάποιες φορές και στη θέση του σούτινγκ γκαρντ) παίκτες με μεγαλύτερο μπόι από τα «πεντάρια» της ομάδας του Πειραιά.
Σε αυτό το ματς του βγήκε, καθώς τα μακριά χέρια των παικτών του «έκρυβαν» τον… ήλιο από τον λαβωμένο Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τις προϋποθέσεις να σκοράρει. Το ίδιο συνέβη και με τον Ματ Λοτζέσκι. Παράλληλα, ο Ζοτς δεν επέτρεψε το post-up στον Γιώργο Πρίντεζη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον «σεληνιασμένο» Γκάουντλοκ.
Ήξερε πολύ καλά πως δεν μπορούσε να χάσει από τους Όλιβερ Λαφαγιέτ και Μπράιαντ Ντάνστον. Οι δύο Αμερικανοί ήταν εξαιρετικοί κατά διαστήματα, όμως έλειπαν οι πόντοι των ηγετών της ομάδας και κυρίως του μεγάλου αρχηγού. Συν τοις άλλοις, η τεράστια υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, αντικατοπτρίζεται πλήρως στο… χάος των ριμπάουντ.
Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να πάρει την Ευρωλίγκα; Πολύ νωρίς να απαντηθεί κάτι τέτοιο. Στο Φάιναλ Φορ θα πάει εκτός απροόπτου. Και ο Ομπράντοβιτς σπάνια χάνει σε παιχνίδια δίχως αύριο. Ιδιαίτερα όταν έχει τόσο ποιοτικό υλικό στη διάθεσή του. Τα ψηλά του σχήματα, πάντως, θυμίζουν άλλες εποχές και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως επιχειρεί μία επανάσταση. Για να δούμε αν θα την κερδίσει κι όλας.
ΥΓ Το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού τα λέει όλα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ήταν μια κακή βραδιά. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν «έκατσε» τίποτα. Οι ηγέτες μακριά από τον καλό τους εαυτό, τα βάλαν κι όλα οι Τούρκοι. Δεν θέλει και πολύ… Η ήττα δεν ήταν καταστροφή. Διδακτική θα αποδειχτεί αν τη διαχειριστούν σωστά οι ερυθρόλευκοι.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: